בלי קשר לזה שלאפרת קורן(אחת מרכזות חב"ב) יש יומולדת והיא גדלה בעוד שנה|בלונים| |פרחים|, מציק לי כבר הרבה זמן הקטע של חגיגות יום ההולדת.
למה אנו בתור עמ"י חוגגים את היום הזה? היכן מצינו אצל אבותינו או אצל רבותינו חשיבות ליום הזה?
כשמחפשים קצת ברפרוף היכן מצינו לראשונה יומולדת, נפגשים אנו עם היומולדת של פרעה שמוזכר בחומש בראשית.
פרעה הרשע מרושע הזה לא נשמע לי כאיזה דמות ששווה לחקות, אז למה אנו נותנים חשיבות ליום כזה? ולשמחה זו מה היא עושה?
עם קצת מחשבה אולי אפילו התאריך של יום ההולדת הוא תאריך מאוד עצוב ותאריך שיש לעשות בו יום אבל ולשבת בתענית. הרי ימי האדם הם 70 שנה ואם בגבורות שמונים שנה, אז אם עבר עוד שנה אז זה אומר שאנו מתקרבים יותר ליום הדין הגדול והנורא, ומה ליום הדין המצריך חשבון נפש גדול, ולשמחה והוללות המתחוללים ביום שמחת הולדתו של האדם?
וכן קניית המתנות ביום זה לבעל השמחה: אם אנו חוגגים את יום ההולדת כשמחה על שזכינו לחיות עוד שנה, אז הבאת המתנות גורמת לפעולה הפוכה שהרי "שונא מתנות - יחיה", אז משמע 'שאוהב מתנות - לא יחיה'(וכן יש סיפור בגמרא על חכם אחד שלא היה מוכן לקבל מתנות, וכאשר מישהו היה רוצה לתת לו מתנה, אותו רב היה שואל אותו: "וכי אתה מעוניין שיתקצרו ימי?"). אם אנו חפצים להאריך ימים, ולכן אנו מציינים את יום ההולדת, אז מדוע דווקא ביום זה אנו מרבים במתנות וגורמים לקיצור ימיו של בעל השמחה?
וכן מי אמר שזה נכון וטוב להאריך ימים על פני האדמה? למה לשמוח ביום ההולדת על שאנו זוכים להמשיך לחיות, אולי עדיף להיפטר מהעולם הזה כמה שיותר מהר, ולהגיע לעולם שכולו טוב וכולו ארוך?
שאלות אלו כבר מתרוצצות לי בראש זמן רב. שואל את עצמי וחושב: "רק אני חושב על זה?", "וכי אף-אחד עדיין לא שם לה לדברים הפשוטים האלה?"...
בצ"ל אריאל!

ביי ביי וכל טוב.