תודה!
חחחחאושרקה
טוב...שה אובד.
אז ככה:
א. צריך להבין ולחדד במחשבה שאוניברסיטה זה לא לונה- פארק. אני לא הולך לשם כדי לשחק פוקר. אני הולך לשם כדי ללמוד וללמוד וללמוד. צריך להתכונן לשעות על גבי שעות של חרישה מורטת שערות בשביל איזה מרצה עלוב (סליחה על הביטוי אבל אני מאמין שבאיזה שהוא שלב גם את תשתמשי בו...)
ב. כמו כל דבר בחיים- התחלה חדשה היא קשה. ולא רק בגלל שזה אוניברסיטה. פשוט כל התחלה חדשה היא קשה. אומנם אנחנו כבר לא ילדים אבל עדיין. קשה- יהיה. צריך לבוא עם ראש פתוח להכיר אנשים חדשים, בוגרים, מפותחים ולהחיל להיכנס לראש (במיוחד אחרי שהיית בבית כמה חודשים).
ג. לזכור ולהיות בטוחים שרגעי משבר- יהיו. כמו בכל דבר בכל מקום. יהיה קשה. בכל זאת, זה לא פשוט ללמוד באוניברסיטה. רמת הלימודים יותר קשה, מצפים ממך ליותר וכו'.. זה כאילו לעלות רמה בחיים -לא כאילו, באמת). צריך לזכור שגם ברגעים הקשים האלו- א. ה' יתברך איתי. ב. זה מה שהחלטתי לעשות וזה הכי טוב בשבילי.
ד. במיוחד אחרי שהיית בבית, ההתחלה תהיה הרבה יותר קשה. עם כל הלחץ של הלימודים צריך לדעת גם להיכנס בנחת. תהיה כמובן את התלהבות של ההתחלה אבל בכל זאת תנסי לקחת את הדברים בפורפורציות. תזכרי שאת אחרי תקופה של כמה חודשים בבית ואם תקחי את הדברים יותר מדי קשה זה לא יעשה לך טוב. תכנסי לזה לאט לאט ובנחת.
שיהיה בהצלחה גדולה!
תתכונני, כי זה לא קל.שירוש16
מילה לגבי מרצים-
הם לא הכל בחיים. והם גם יכולים לטעות.
זה הגיוני ומתקבל.
אבל גם אם הם טועים יש דרך להעיר ולתת רת הדעה שלך לגביהם. למרות שאני ממש לא חובבת את ההשפעה הכוחנית שיש למרצה על הציון הסופי של הסטודנטים- זו עובדה.
ולצערינו לפעמים צריך לתת להם יחס וכבוד מסוים ע''מ לשמר ציונים הוגנים.
מספיק מרצה אחד שלא מספיק הוגן ואולי קצת פגיע כדי להוריד ממוצע ציונים.
לגבי חברים/ות לכיתה-
תתחברי אליהם. וכמה שיותר עדיף.
בסופו של סמסטר הם אלו שיעזרו לך ואת תעזרי להם.
זה הדדי - אתם באותה סירה. מאוד חשוב לתמוך אחד בשני ולא להפך.
ודבר אחרון-
קחי סידור ותהילים, כי המסע הזה לא ברור מאליו. וכל הצלחה או כישלון תלוי בו יתברך.
לא יזיק קצת ס''ד

בהצלחה!
לא סטודנט אבל טעמתי לימודים ככהאחיתופל
ובכל שיעור לומדים מסה של חומר
למשל בפיזיקה ככה הבנתי מכסים את כל החומר של התיכון ב2 שיעורים בערך
זה מוביל אותי לב
סיכומים בדכ החומר למבחן יהיה כמות גדולה של חומר
עכשיו ללמוד כלנושא בפני עצמו מספרים יהיה קשה ולכן צריך לסכם את המרצה בשיעור וללמוד משם כי המרצה הוא זה שיתן את החומר על אותו נושא והוא זה שמעביר את הידע באותו נושא ולכן סיכום טוב של השיעור מסייע באופן משמעותי בלמידה
זה מוביל אותי לג
חברים
תצטרכי להתחבר לסטודנטים/יות במהלך הקורס
ואם הם מסכמים זה עוד יותר טוב למרות שיש כאלה שלא יסכמו אבל יזכרו את השיעורים
וביחד תוכלו לעשות סיעור מוחות שיעזור לכם בפיתרון שאלות
וכמובן קשר טוב עם אבא
זה מעל הכל
נקווה שעזרתי
@שה אובד. @שירוש16 אפשר אולי לאחד את כל מה שכתבתם(לכם יש ניסיון לי יש השערות)
לשרשור של טיפים ואז לנעוץ
תחשבו על זה
איך עושים את זה בשמינית בתקופת פסח?אחיתופל
א בגלל פירון יותראחיתופל
לי מטורפת בביולוגיה ובעוד כמה מקצועות
אז כן
יותר כמו קטניותאחיתופל
וממש לא קטן עלי
אני הולך ליפול חזק במקצוע הזה
לאאחיתופל
לדעתי לא חייבים להתחבר מידאדל34
לדעתי יותר טוב בהתחלה לדבר שיחות פשוטות, להתבונן, להכיר ואז - להתחבר למי שמתאים להתחבר, ולא להתחבר לכל אחד.
מצטרפת למה שאמרו שצריך להתכונן שבאוניברסיטה הלימודים קשים. לדעתי לא כדאי להתפזר לכמה תחומים, כמו גם לימודים, גם עבודה ועוד ועוד. יש אנשים שלא עומדים בזה... כדאי להתרכז בלימודים.
עוד נקודה, יש מקומות שבהם מלמדים אפילו נצרות! כן כן, נצרות. חברה שלי הלכה ללמוד ספרות וזה מה שהיה לה באחד הקורסים, לימדו על נצרות בצורה חיובית. והיא אפילו סיפרה לי בהתפעלות מה שהיא למדה. בכלל כשהלכה לאוניברסיטה התחילה לדקלם כל מיני דברים שסותרים יהדות ולהתלבש לא צנוע.
אז היום, ב"ה היא חזרה בתשובה על כל אלה והקימה משפחה דתית, אבל אז היא כאילו התהפכה.
לא יודעת איזה תחום את הולכת ללמוד, אולי לא בכל המקצועות יש תכנים בעייתיים, אבל חשוב להיזהר ולשמור על הזהות הדתית. בכל זאת אנחנו בני אדם ונוטים להשפעת הסביבה, אבל נראה לי שאם נזהרים, ומשתדלים לא להיסחף אפשר לשמור על מה שיקר לנו.
האמת, השפעת הסביבה ראיתי בהרבה מקרים, אז צריך זהירות.
ומה רע בנצרות?אנונימי (7)
טוב, בכוונה שמתי כותרת פרובקטורית.
אני חושבת שיש דברים שלא ניתן ללמוד אותם בלי ללמוד נצרות.
לימוד של דברים שאנחנו לא מסכימים איתם, לא יערער לי את האמונה שלי, אלא דווקא להפך - יחזק אותה. ואם מישהו יגיד לי שאסור לשמוע שום דבר על נצרות, אני אשאל את עצמי מה הם מנסים להסתיר ממני. אני אדם בוגר, והיום עם הזמינות של המקורות, ברור שאני אגיע לאיזשהו קונפליקט בנקודה מסוימת, אז כדי שניערך לקראתה.
לא מאמינה שבגלל שיעור אחד באוניברסיטה מישהו מתחיל להתלבש לא צנוע וכו'. בעיניי זה תהליך הרבה יותר עמוק.
למה חשוב בעיניי ללמוד נצרות?
כיום גם יוצא לאדם הממוצע להיפגש עם תיירים וכו' מחו"ל, בבחינת דע מה שתשיב.
יש מקצועות מסוימים שבהם חובה ללמוד נצרות, כמו היסטוריה וארכיאולוגיה.
אפילו במקצועות קודש, כדי להבין את רש"י - חשוב להבין את הפילוספיות הנוצריות שהיו בעולם באותה תקופה. כדי להבין את המשנה - צריך בעיניי לדעת מה היה באותה תקופה, מה היה ראשית הנצרות?
זה לא שאני מחפשת ימי עיון על הברית החדשה ח"ו, אבל אם אני אשב בשיעור ספרות, ואנחנו לומדים סיפור שבו יש ארמז מהברית החדשה, לא אהסס לפנות לפרק מהברית החדשה כדי להבין את ההקשר.
[ודרך אגב, אפשר לגלות מזה דברים מרתקים בעיניי, כמו תרגום מגמתי של פסוקים מסוימים מהתנ"ך כדי שיישמעו נוצריים ועוד, אבל אם לא נלמד, איך נדע?]
בקיצור, הנצרות לא מפחידה אותי, ולא פוגעת בזהות הדתית שלי, אלא דווקא מעצימה אותה.
??שה אובד.
אסור ללמוד נצרות לפני שאדם בנה לעצמו את היסודות של האמונה בה' יתברך. צריך להיות אדם שלמד הרבה תורה כדי להרשות לעצמך להתחיל ללמוד נצרות.
שמעתי בשיעור תורה של רבנית מפורסמתאדל34
שהקב"ה שם את עם ישראל במצריים כאילו עובר במעי אימו, ואנחנו חוגגים את פסח, את הלידה של עם ישראל.
עם ישראל יצא מעבדות מצריים שזאת ארץ טומאה לגאולה להיות בנים להשם ולקבל את התורה.
רק הקב"ה עשה את זה. שעם ישראל "גדל" במציאות של טומאה, ואחר יצא לקבלת הקדושה. וזה היה מיוחד.
אנחנו צריכים לדאוג לסביבה טובה ויראת שמיים. כמו שכתוב במשנה שאדם צריך שיהיה לו חבר טוב, שכן טוב וכו'.
מן הסתם לא מלמדים בחורי ישיבה ובנות מדרשה לדוגמה דברי כפירה, נצרות או עבודה זרה. מלמדים אותם את התורה הקדושה כי יודעים שבן אדם שומע את מה שהוא לומד ומפנים את הדברים. הוא נמצא בחברה מסוימת ומרגיש אותה.
נכון שיש מצבים מסוימים בהם אין ברירה ונמצאים בסביבה פחות טובה או שומעים דברי כפירה, ואז צריך הרבה זהירות...
לצערי ראיתי הרבה אנשים שהיו נראים חזקים בתורה ובמצוות, והושפעו מהסביבה האנטי דתית שנכנסו אליה.
אני לא אומרת שזה מה שקורה לכל אחד. נתתי דוגמה של חברה שלי שנגררה לדעות כמו "מה זה משנה מה אני לובשת, העיקר שאני דתיה מבפנים". שזה באמת מזכיר גם את הנצרות. אצלם הרוח והחומר לא אמורים להיות קשורים, ואילו אנחנו היהודים כל הזמן משלבים בין קודש לחול.
בתור מישהי שנולדה במדינה נוצרית, אני יודעת שיש בדעות שלהם הרבה טומאה ורוע, וגם אם יש טוב, הם העתיקו מאיתנו היהודים.
אבל באמת לא הייתי רוצה לפתוח פה דיון ארוך על זה. זאת נקודה למחשבה.
אין כל כך איך{ר}ציניתאחרונה
אם מצאת משהו, תעדכן!אשר בראאחרונה
מקום לגורראובן255
היי בן 27 מתחיל ללמוד תואר שני שנה הבאה בבר אילן מחפש מקום לגור בו באזור בר אילן מישהו מכיר דירות שותפים לדתיים או אולי כפרי סטודנטים באזור או סתם משהו בסגנון כפר סטודנטים?
בגבעת שמואל יש מלא חבר'ה בגילךארץ השוקולד
והרבה דירות שותפים.
בלוד יש כפר סטודנטים.
ברחובות יש כפר סטודנטים.
מניח שיש גם מעונות בבר אילן, לא יודע איך הם.
אוכל לחפש פרטי קשר לכל השלושה למי שרוצה, מוזמן לפנות בפרטי.
תודה אבל אני פחו נייד עם רכבראובן255אחרונה
מישהו יכול לעשות לי סדר עם המלגות?פתית שלג
איפה נוח לחפש מלגות, איפה אפשר למצוא מלגות שמנות יותר וכו'..
עזר לי הרבה עם לימודיםאשר ברא
זה אני 👆שלג דאשתקד
תודה על התיוג
פתית שלגאחרונה
עבודה סמינריונית בנושא ליקויי למידהEva
שלום לכולם!
לי קוראים חוה.
אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמנריונית במסגרת סיום תואר ראשון באוניברסיטה פתוחה מחפשים אנשים אשר ירצו להשתתף במחקר שלנו, ולענות על שאלון.
אם תרצו לקחת חלק, אנא תקראו מכתב פנייה למשתתפים אשר מצורף לשאלון.
המחקר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.
השאלון מתארח ב-Google Forms, ומאפשר לכם לענות עליו באופן אנונימי ומבלי להזכיר פרטים אישיים.
השתתפותכם במחקר היא מרצונכם לחלוטין. אם לא תרצו להשתתף במחקר במהלך המענה על שאלון אתם יכולים לסגור אותו.
השאלון מיועד אך ורק למי שמלאו לו 18.
השאלון מיועד הן לאלו שאובחנו עם לקות למידה והן לאלו שלא אובחנו עם לקות למידה.
תודה רבה לכל מי שירצה לעזור.
אנו מאחלים יום טוב ושקט לכולם!
קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית
בהצלחה במחקר!שלג דאשתקד
זה אחלה שאלון.
רק סתם מעניין להבין מה ההבדל בין השכלה אקדמית מלאה (בטעות-נפוצה כתבתם אקדמאית), ובין תואר אקדמי.
תשובה לשאלהEva
מחפשת עזרה בהפצת שאלון בקרב אנשים עם ליקויי למידהEva
שלום לכולם!
אנחנו עדיין בשלב איסוף הנתונים ומחפשים גם אנשים שיש להם לקויות למידה (דיסלקסיה / דיסגרפיה / דיסקלקוליה).
האם יש בקרבתכם אנשים עם ליקויי למידה אשר הגיעו לגיל 18 והם ירצו להשתתף במחקר?
תודה רבה לכל מי שרוצה לעזור או שכבר עזר.
יום נעים ורגוע.
תודה רבה! אנחנו כמעט הגענו למטרהEva
שלום!
אנחנו צריכים עוד 22 אנשים עם ליקויי למידה (דיסלקסיה / דיסקלקוליה / דיסגרפיה).
תודה רבה על כל עזרה אפשרית.
מאחלת יום טוב ורגוע.
אפילו אם אתם סתם דילגתם על המסרון שלי ולא הגבתם אליו בשום צורה אני לא יאחל לכם "יום גרוע". תשמרו על עצמכם.
תודהEva
כדאי לקחת בחשבון124816
התחשבנו בכךEva
למעשה השאלון לא צריך לקחת 30 דקות, והוא לוקח הרבה פחות זמן.
כדי להתחשב באנשים שקשה להם לקרוא ולמקד קשב ציינו שצריך למלא את השאלון "במשך 30 דקות".
כלומר, מותר לקחת עד 30 דקות.
עדכוןEva
אני רציתי להדגיש כי את/ה כעונה על השאלון יכול/ה לקחת לעצמך עד 30 דקות לענות על השאלון, כדי לא למהר לשום מקום ולא להילחץ שהזמן יגמר.
אנחנו צריכים עוד 21 אנשים עם לקויות למידה! תעזרו להגיע למטרה ולסיים את התואר ראשון בהצלחה.
בבקשה אל תלחצו השאלון הוא קצר, אנונימי, ואתם יכולים לפרוש ממנו בכל רגע.
תודה רבה על עזרתכם ותודה למי שכתב לי.
יום טוב לכולם.
עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה
תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.
תודה רבה. יום טוב.
שאלוןנשימה
היי לכולם! 👋
במסגרת הסמינריון שלי, אני חוקרת איך סיפורי הגבורה שאנחנו פוגשים במדיה משפיעים עלינו – על הגאווה הלאומית ועל היכולת שלנו להישאר חזקים בתקופה הזו.
אשמח ממש אם תוכלו לענות על שאלון קצר (מבטיחה שזה רק 5 דקות!):
🔗 שאלון מחקר: השפעה נתפסת של סיפורי גבורה וחוסן בזמן מלחמת "חרבות ברזל"
השאלון אנונימי לגמרי.
מיועד לגילאי 18 ומעלה.
כל תשובה עוזרת לי מאוד להבין איך אנחנו מתמודדים כחברה.
תודה רבה רבה על העזרה! ❤️ מעריכה מאוד
חסר בעיקר גברים 🙈נשימה
הגבתי לךמשה
מטורףזיויק
הגבתי, בהצלחה!ל המשוגע היחידיאחרונה
מכללת הרצוג מזוהה עם ישיבת הגוש יותראריק מהדרום
אני לא יודע באיזו רמה זה קריטי.
מתמטיקה זו אותה מתמטיקה.
מדעים זה אותם מדעים.
לשון ואזרחות זה כלל ארצי אני מניח.
חינוך מיוחד אני משער שלא אמור להיות קשר השקפתי
נשארת עם תנך ותושבע ואולי אנגלית אם זה הכיוון שלך אין לי מושג כמה זה קריטי ההבדל ביניהן, אני לא למדתי בהן מעולם אבל אתה יכול לקרוא מאמרים שהם מוציאים באינטרנט.
אנסה לענות לך בזהירותאנונימי (3)
ככלל, אורות ישראל היא מכללה נוחה שמטרתה להעביר כמה שיותר סטודנטים. הלימודים שם בדרך כלל נוחים יותר, אין דרישות מוגזמות וממוצע הציונים יחסית גבוה.
והיפכם בהרצוג - שם יש יותר אג'נדה, בטח הלימודים יותר מעמיקים (לפחות ביהדות) אבל גם הדרישות והציונים נם קצת שונים.
מאיפה תצא יותר חכם? לא ערכתי מחקר מסודר, אבל ההנחה שלי ביחס למכללות לחינוך, זה שאין קשר בין חוכמתך לרמה וסגנון הלימודים שלך. אם אתה חכם וסקרן - תתפתח בכל מקום, וכן להיפך.