שאלה: האם אתם חושבים שאנחנו דור יותר עצלן ומפונקחסדי הים
בןודאי. פינוק ייתר והרגלים לקויים.נפש חיה.
כן. מתחיל מחינוך.רחפת..
בהחלט כןפאי פקאן
כן!לב טהור:)
בס"ד
ולדעתי זה גם נובע מחינוך אבל מתחיל כבר לפני- ממצב התרבות והשפע שיש היום...!
בדורות הקודמים האנשים התקיימו ממנימום וגם היו צריכים לעבוד יותר קשה כדי להביא פרנסה ואוכל הביתה- וגם הילדים היו עוזרים בזה! (ואני מתכוונת לדור של ההורים שלנו...) לדוגמא- בבית של אמא שלי היה משק חקלאי והם היו מגדלים גידולים של פירות וירקות ומזה בעיקר מתקיימים.. (פחות היה נהוג ללכת ולקנות פירות וירקות במכולת..) ואמא שלי מספרת שהם היו קמים מוקדם בבוקר ועוזרים בזה ולאחר מכן היו הולכים ללימודים...
היום ב"ה יש שפע! יש יותר מ10 סוגים שונים מכל מוצר... אם מתקלקל משהו ישר מחליפים במשהו חדש.. אם לא נוח לי אני אחליף למשהו יותר נוח... היום הכל מתקדם ומשתכלל ואנחנו הולכים אחרי השיכלולים האלו... לכן אנחנו יותר מפונקים ועצלנים- כי הכל יותר קל לנו... יש הרבה אמצעים שעוזרים לנו ומעניקים לנו יותר נוחות.. ואנחנו לא דור שעובד ככ קשה להשיג את הצרכים הבסיסים הקיומים כמו שהיו ההורים שלנו....
נכון, והכל תהליך אלוקי בדרך לגאולהברגוע
בזכות העובדה שיש לנו הרבה שפע, ולא צריכים לעבוד קשה לפרנסה,
יש לנו הרבה זמן פנוי ובעיקר פניות נפשית שצריך להוביל אותנו (וגם קורה כבר בפועל)-
לעסוק ביותר ענפים בתורה
ללמוד יותר לעומק
לחשוב על אידאלים חשובים ולפעול אותם
ורק ככה אפשר להתקדם לגאולה השלמה.
בגלות כולם חשבו רק על איך לשרוד את היום
ולא כלום מעבר לזה.
"הנה ימים באים נאום ה' אלוהים והשלכתי רעב בארץ
לא רעב ללחם ולא צמא למים, כי אם לשמוע את דברי ה'" (עמוס)
''לא נתאוו החכמים והנביאים לימות המשיח
לא כדי שישלטו על כל העולם.
אלא כדי שיהיו פנויין בתורה ובחכמתה
כדי שיזכו לחיי העולם הבא''
(רמב"ם)
ועוד נקודה ששכחתי לכתוב-ברגוע
ה' העניש את אדם הראשון- "בזעת אפיך תאכל לחם"
המצב היום שהפרנסה מגיע בקלות מוכיח שהעולם מזדכך ומתקדם לעבר
תיקון חטא אדם הראשון, לכן גם הקללה כבר פחות חמורה.
(כנ"ל גם לגבי העונשים של חווה)
שמעתי בעניין זה...אניוהוא
והוא היהודי יר'ש, חיכה מחוץ לחדר (נא לפתוח דיון על זה)
שעה - שעתיים הוא דופק פותח קצת ואומרים לו עדיין לא.
שלוש - ארבע... שוב כנ'ל
אחרי שבע שעות של כירסום ציפורניים סיום ספר תהילים פעמיים ועוד ספר יונה ופרקי שירה
האחות פותחת את הדלת מזל טוב נולד בן
האיש נכנס ואומר לאשתו כתוב - 'בעצב תלדי בנים לא' בעצב תלד'
אשתו ענתה לו כתוב 'בזעת אפיך תאכל לחם'
לא 'בזעת אפיה....'
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^נקודה
בס"ד
מבחינה ערכית ורעיונית מסכימה עם כל מילה של ברגוע,
ממש אהבתי!
מבחינת חלישות פיזית-
יש כמה סיבות שבדורינו יש פחות כוחות,
התזונה התעשייתית, אורח החיים הלא בריא, זיהום האוויר היבשה והמים וכ'.
נשמע מדכא - אז לאיזון- פעם רק החזקים באמת שרדו ![]()
אז כן, יש פחות כוחות פיזיים,
אלא אם כן משקיעים שיהיו.
ופנימית כמו שברגוע אמר-
יש היום יותר בחירה מה לעשות עם הזמן שלך.
כמו כל משאב זה מעצים את היכולת לבחור היכן להשקיע את כוחותיך.
אני חושבת שיש גם תופעות חיוביות שהיום קיימות ופעם לא היו.
פעם המלחמות היו יותר אכזריות,
סתם בשביל להגדיל את האימפריה ותחרויות מטופשות בין עמים חזקים.
היום יש שיתופי פעולה בין האומות, אם יש אסון באיזה מקום-
אומות העולם מנסות לעזור. עצם העניין ששולחים סיוע שעולה כל כך הרבה-
רק כדי לעזור לאחרים שאין לך שום תועלת מזה, היא מדהימה בעיני.
ואגב להתפאר בכך בעיתון לא נקרא תועלת אינטרסנטית, כי עצם זה שהיום הגאווה
להצטלם כשעוזרים לאנשים, ולא כמו פעם שהגאווה הייתה כמה עמים כבשת בזזת והפכת לעבדים...
אז לא הכל ורוד, ויש הרבה צביעות, ויש ניצול ציני של אנשים טובים למטרות לא טובות,
באמצעות אותה אכפתיות וכ', אבל בגדול לענ"ד התהליך הוא תהליך שגם אם יש בו יותר פינוק לגוף,
יש אתגרים חדשים לנפש.
ומובן שכל זה קרה בגלל הסמיכות לגאולה האמתית והשלימה, שחלק מיעודייה כבר מתחיל להתקיים,
גם אם באופן של "על דרך זה" וכ',
אבל זה קורה.
עצם זה שעל בניין האו"ם (עם כל סלידתי מהמקום הזה)
מופיע ציטוט "וכתתו חרבותם לאיתים"
כבר מראה לנו לאן העולם מתקדם .
למרות זה עדיין לא לגמריי שם, לפחות זאת הכותרת שאליה שואפים.
כשאתה רעב מה אתה עושה?אניוהוא
טבעול במיקרו
קונה ג'אנק פוש
מכין משהו 'אינסטנט'
כשאתה רוצה לדבר עם מישהו
מתקשר
שולח סמס
מייל
פעם זה לא היה ככה - עד שהאוכל מוכן -לוקח זמן
עד שהדואר מגיע...
המהירות והזמינות גורמות לפינוק ולחשוב שהכל 'מגיע לי'
כן בגלל הטכנולוגיהקוד אבל פתוח
האדם יוצר טכנולוגיה והופך לתלותי בה. לא יודע עד כמה זה דבר רע כמו שמציגים אותו.
^^^צריך עיון
..רחפת..
הדור הקודם?
דור קודם?
בחתימהצריך עיון
(הוא התכוון קדם בעבר [קמץ, פתח], זה תקין)
לוקח לי שנה להחליף חתימהקוד אבל פתוח
שניה וחציצריך עיון
עכשיו הבנתי
רחפת..
טופלקוד אבל פתוח
עכשיו זה גדול מדי ולא קריא...צריך עיון
שיניתי גם את זהקוד אבל פתוח
אני אבדוק בסלולר אח"כ
צריך עיון
כן ראיתי בפלאפוןקוד אבל פתוח
כתבה שראיתי בנושאפאי פקאן
התפתחות הטכנולוגיה שגרמה לדברים מצרכים להיעשותותן טל
הפנאי הזה גורםהרבה פעמים לעצלות ולפינוק. זוהי דעתי.
תגדיר חכם...קוד אבל פתוח
אני הייתי מרחיבה אחרת. לכשיהיה זמן בע"הנפש חיה.
ככה(איןמלי ראש להאחיב זה די על קצה המזלג)נפש חיה.
ברובה.
לצד הפיתוח האדיר והקדמה המטורפת ,
בעיניי יש הרבה אטימות רגשית ואיבדנו את התום שהיה פעם בשיחה אנושית
ובמשחק או סתם בחיים כחיים פשוטים ונעימים בכלל.
המכשירים המקדמים
מצויים כמחריבים לעיתים.
.בעיניי
התשובה העצמית/ הגופנית שהרב קוק מדבר עליה
רלוונטית
כל אחד ורמתו.
אני חושב שבדיוק הפוךפאי פקאן
בעניין זה כדאי ללמוד את פרק ה' באמונה ובטחון החזו'א.אניוהוא
דמיון מול שכל - האם דורנו עדיף מדורות עברו או לאאניוהוא
עיי'שאניוהוא
כן. כי יש יותר פנאיאלעד
פעם רוב העולם עבד קשה יותר ורוב העולם היה רעב יותר
כיום רוב העולם עובד פחות קשה ופחות רעב
תוצאות מאוחרות של המהפכה התעשייתית
ברור שכן,בעיניי מחלישותכוחות שמימיים
וגם הרבה מהשפע שמוצע אינו איכותי...האיכות של היום זה ממש לא האיכות של פעם!
מאמינה שהשפע הזה הוא מתנה בהתאם למה שעובר עלינו,לכולם יש קשיים,וזו מתנה זמינה שמרככת את הקושי,ומקילה על החיים.
מצד שני יש להשתמש בו בחכמה,ואני מוצאת את עצמי שמחה על פעמים שהתגברתי ולא קניתי משהו סתם כי בא לי.
ומצטרפת לקודמיי.
אולי.מישהי=)
בטחalezish
אנחנו הבנים של המליונרים מפעם.
לא דווקאנפשי תערוג
כןמ.מ
ברור..בגלל הטכנולגייה ועידן ההתחדשותנוצת זהב
ולא רק..
אנחנו גם יותר חצופים
יותר נצלנים
לא מכבדים אחד את השני
לא מתחשבים
וכפויי טובה
סלחו לי דור ה-Y
אני חלק ממכם..
ומי כמונו יודע לאיזה מצב אנחנו הגענו...
אני לא חושבת שנכון לעשות אידיאליזציה של הדורות הקודמיםאדל34
נכון שהם עבדו קשה יותר פיזית, אבל זה לא אומר שהם היו טובים יותר.
כמו שכתבו לפניי, זה שהשתחררנו מכל הזמן לחשוב איך לשרוד את היום ואיך לא נהיה רעבים,
זאת דווקא הזדמנות לבחור בלימוד תורה, בתפילה, ובחסד בשעות הפנאי.
צריך אבל לבחור נכון, כי בשעות הפנאי האלה אפשר גם לשרוף שעות מול אייפונים וטלוויזיה, שיטוט ריקני באינטרנט (לא מדברת על מה שבאמת יש לו משמעות), וסתם "לשרוף את הזמן" בלשון העם.
השאלה מה הבחירה של כל אחד ואחד, יש לנו הזדמנות לבחור בטוב. יותר לימוד תורה, יותר חסד וכו'.
דווקא עכשיו כשאנחנו בתחילת הגאולה ההתקדמות הטכנולוגית זה דבר מבורך.
מצד שני עדיין יש גם עבודה פיזית. זו גם הבחירה שלנו האם לעשות אוכל לא בריא מלא חומרים משמרים בלחיצת כפתור או לבשל אוכל איכותי, לדוגמה. או האם להשקיע את הכסף שלנו במה שבאמת חשוב ועקרוני או לבזבז על שטויות.
לדעתי, בדור שלנו עניין הבחירה מאוד חשוב. גם בדורות הקודמים היה, אבל בדור שלנו עוד יותר.
"ובחרת בחיים", שנזכה לבחור בטוב!
אמן..אבלנוצת זהב
רוב רובו של הדור שלנו בוחר להיטמע בסמארטפונים ובעולם המדייה...
ומי שבוחר נכון-הוא באמת טוב יותר גם מאלא של פעם כי יש יותר נסיונות..
שאלה טובה!שואף למעלה
ע"פ הקבלה - ככל שמתקדמים לעבר התיקון הכלים נעשים יותר גרועים, ועל מנת לחיות את אותם כלים גרועים, הקב"ה משפיע עליהם אור יותר גדול. אני אסביר - כלים זה ביטוי לדבר שמחזיק משהו בתוכו, אז הגוף שלנו נחשב ככלי לנשמה. בדורות הללו הכלים ממש גרועים והחוסן אינו חוסן גופני, לכן הקב"ה צריך להשפיע על הכלים שפע יותר גדול של אור רוחני בכדי שימשיכו להתקיים. זה מסביר את הרצון של הנוער להיות טוטאלי עם ה', בלי שאלות ובלי פניות, וכל עוד יהיו שאלות הנער המתבגר לא יקבל על עצמו תורה. ועוד בעניין זה - בדורות קודמים הגוף היה חזק והרוחניות הייתה שייכת רק ליחידי סגולה, היום הגוף נחלש והרוחניות התפשטה והפכה לנחלת הכלל.
בנוסף, בדור שהכל בו זמין ונגיש ואין עמל על שום דבר, הדור החדש לא מעריך שום דבר, בעוד שאנשי הדור הישן טרחו על כל דבר קטן. יש גם צדדים חיוביין לזמינות, אך בנקודה הזאת זה הזמינות גורמת לניוון ועצלנות יותר מאשר לאפקיביות טובה.
שאלה טובה !שקיעת ערביים
בס"ד
כן ,
לא חושבת ש"עצלן" או "מפונק" זוהי ההגדרה המתאימה ,
כי עצלנות זוהי מידה שיכולה להיות קיימת בכל אחד בכל מיני רמות , יש אנשים שמטבעם יותר נמרצים ופעלתנים ויש פחות וזה לא קשור לדור , זה משהו שתמיד היה קיים , עובדה שיש ספרים מאוד ישנים שמעוררים שינוי במידת העצלות " אורחות צדיקים " , " מסילת ישרים " , מכתבי הרמב"ם וכו' ..מניח את הדעת שזוהי תכונה שיכולה להיות שלילית אך מאידך יכולה להיות גם חיובית , למשל אדם שאת כוח העצלות שלו מנטב לאפיק אחר - להתעצל לעבור עבירה ..וכו'
כל מידה כשמה כן היא "מידה" צריך אותה במידה הנכונה ,וזה קיים בכולנו , המטרה היא לעבוד ולתקן את המידות האלה.
דור מפונק ? ..שוב זה גם תלוי בהסתכלות של האדם , אם האדם גדל בבית שיש בו שפע גשמי גדול והוריו ממלאים את כל מחסוריו מבלי לתת לו תחושה שהוא צריך להתאמץ הרבה בכדי להשיג משהו ,הוא באופן טבעי גדל בתחושה שקל מאוד להשיג כל דבר ואם הוא נתקל בקושי להשיג , זה יוצר אצלו אתגר כי הוא היה רגיל לקבל את הכול על מגש של כסף .
לעומת אדם אחר שגדל בבית עם חוסר תמידי או רק בתנאי קיום בסיסיים לא תפנוקים , יעריך יותר כל דבר שישיג , ילחם יותר .
ראיתי פעם מחקר שעשו שאנשים שגדלו בדוחק ועברו חיים קשים חומריים , גידלו מנוע חזק יותר והצליחו להגיע מאוד רחוק .
ולכן לדעתי לא "הכוח הפיזי" הוא הנתון המכריע כאן , כי אמנם החיים הפכו יותר קלים והראש יותר פנוי לעבודת ה' , ללימוד וכו' ..אבל זה חלק מתהליך הגאולה שנסתגל למצב שבגאולה השלימה באמת לא נצטרך להתעסק בעניינים הגשמיים ולתת עליהם את הדעת , כי נהיה דבוקים בעבודת ה' בשלמות ,עד כדי כך שנצטרך להזכיר לעצמנו לאכול ולישון וכו' , מרוב שהגשמיות לא תשחק תפקיד משמעותי יותר בחיינו .
פשוט צריך להגיד תודה לבורא עולם שזה ממש ימות המשיח , שיותר קל לכבס ולנקות ויש הרבה עזרים ..בשביל שנתפנה לדבר התכליתי האמיתי ,לעשות לו דירה ב "תחתונים" .
זה הכול חלק מתהליך הגאולה..וזה נפלא ותודה לה' ![]()
מסוג הדיונים שבדרך כלל מעצבנים אותי (כי יש נטייה ללכלך עלחופשיה לנפשי
מפונקים יותר? יכול להיות, זה גם עניין של חינוך-לילד יכול להיות כל השפע שבעולם והוא יעריך אותו.
עצלנים? עניין של אופי והגדרה, אני כשלעצמי מגדירה את עצמי עצלנית, אבל כשאני מתחילה משהו אני עושה אותו וכמו שצריך, אז כנראה שאני לא ממש עצלנית.
אני הייתי שמחה לדון בשאלה המתבקשת-נורופן.
המחנכים, אנשי הדור הקודם, ה "לא עצלנים",
או המחונך, אנחנו.
לפי סוגיית בן סורר ומורה אני באמת באמת חושבת
שהמחנכים.
אני לא חושב שזה רעקוד אבל פתוח
בעיניי זה גולם שקם על יוצרונפש חיה.
כן אבל מספיקים יותרציף
תחשבו לא היה מכונת כביסה למשל
יום כביסה לא נשמע לי כמשו חביב.אחד הפילוסופים הגדולים [אולי אפלטון] אמר...רוצההרמוניהאחרונה
הצעירים של ימינו- פוחזים, פורקי עול, ואינם נשמעים למבוגרים...
[משהו כזה]
עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה
בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..
למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.
אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.
תוכלו להחכים אותי בנושא?
אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.
שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?
לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......
מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....
אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...
לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....
אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...
בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......
ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅
באמת בהצלחה🙏🙏
(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)
יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה
הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.
בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר
היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון
זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.
ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.
נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.
האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.
מצד הנהגות דקדוק לבושפתית שלג
אבל המחשבה של הרב קוק מאוד פתוחה ורחבה
באופן שהוא כמעט ההיפך הגמור מהקו המרכזי של הדרך החרדית של ימינו.
ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת
התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.
תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו.
זו ממש טעות לחשוב אחרת.
אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?
סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?
תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅
אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...
האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....
אהבה נמדדת גם בהשקעהארץ השוקולד
זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.
אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול
תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך
לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.
תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה
מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.
בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.
לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.
יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
אם אתה מחפש כל מיני שיעורים, אציע מקומות שוניםארץ השוקולד
נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)
בהצלחה רבה
יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז ושלוחותיה) :
יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:
בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי
יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:
ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים
יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :
גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה
יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:
יש אתר של הרב אבינר:
הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר
האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :
מעניין אותי, למה אתה קורא רוח הלימוד של הדת"ל?פתית שלגאחרונה
אולי לדגש על לימודי אמונה ומחשבה? אולי לדרך החינוך? אולי בכלל בהקשר ישיר לעניין העם והארץ?
הממ"ד שלכם מוכן? או המקלט?זיויק
חדר השינה של הילדים, תמיד בכוננות.ל המשוגע היחידי
רגע זה עדיין נקרא שאגת הארי או שזה כבר האריה שאהבקעלעברימבאר
תות?
האריה שאהב יירוטפשוט אני..
זה כבר האריה שאהב תותעשב לימון
אבל נחכה לשם הרשמי כדי לוודא 
רוצה לעזור לי לפנות מקום?פתית שלג
אני מוכן לבואל המשוגע היחידיאחרונה
60 לשעה
שואל מסקרנות..מחפש אהבה
מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?
תלוי איזה חרדיזיויק
תפרטמחפש אהבה
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון
אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.
בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.
למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.
כלוםאריק מהדרום
חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלת
על כל אדם/מגזר איזשהו.
מה עולה כשרואים חתול?רקאני
מה עולה כשרואים חילוני?
מה עולה כשרואים עץ?
מההקשר אני בעצם מבין שאתה שואל:פתית שלג
האם אתם מסתכלים על הדרך שלי בעין טובה או רעה?
אז זהו- כשאני רואה חרדי שמח עם מלא חיים- אני שמח ומעריך. בדרך כלל אלה חסידים.
כשאני רואה חרדי שכלוא בתוך המגזריות שלו, או בתוך דרך שהוא לא רוצה להיות חלק ממנה, שרואים על הפרצוף שלו מלא אתכפיא- אני מרחם עליו..
חייל, לובש מדיםעשב לימון
ותמיד תוהה אם טוב לו באמת בדרך הזו
יפה!מחפש אהבה
כלוםטיפות של אוראחרונה
+ באופן כללי הגישה שלי שעדיף שכל אחד יתקן את המגזר שאליו הוא 'שייך' ולא מגזרים אחרים
אז היחס הכללי שלי הוא בעיקר 'זה עושה את החיים קלים לגור באזור שלידו יש חרדים - שטיבלך/קניית ארבעת המינים/בתי מדרש שפתוחים במשך היום וכו' '
כמה לקו באצבעקעלעברימבאר
אמור מעתה: באצבע לקו 72 קלוריות, וב100 גרם לקו 532
ארץ השוקולדאחרונה
וידוי של עריק...מחפש אהבה
ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.
שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.
סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.
לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.
אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"
זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.
ואז זה השפריץ ממנו החוצה:
"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",
"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"
"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".
פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.
אתם פשוט מנסים לשנות אותי.
גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"
"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.
היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".
היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''
"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"
"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".
"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".
"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".
בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".
זה באמת מוזר - התגייסתי ואני עריק ביחד..מחפש אהבה
חסר סנכרון במערכות.
בקרוב יש לי יום מאסר ומשפט לשם הפרוטוקול.
תודה על התגובות החמות.
מחר בע"ה אקרא לעומק ואגיב
לילה טוב
זהו, עניתי כבר חודש אחורה... מה קורה???מחפש אהבה
העסק ישן..
תתחילו להפציץ
מה שלומכם אנשים?
משיח נאו בפומ!
חיים נושמים יומיום ב"הל המשוגע היחידי
אני מבין שאת מהוותיקות פה 
חסדיזיויק
מישו יכול להסביר מה הסיפור של 'ל המשוגע היחידי'?מחפש אהבה
מה אתה רוצה לדעת?ל המשוגע היחידי
אתה מגיד קצת לא לעניין, סליחה על ההתקפהמחפש אהבה
קמתי במצב רוח קרבי..
מחילה.ל המשוגע היחידי
אשמח להבין מה הפריע לך, כי אני לא ראיתי שום בעיה במה שכתבתי.
(אני גם לא מגיב פה הרבה בכללי...)