את מה שאריאל רוזנטל מהנהגת הנוער של בנ"ע כתב? אתם מסכימים ? מתנגדים? אני רוצה לקרוא תגובות כי אני ממש מתלבטת כי מצד אחד זה חשוב להשפיע מצד שני אולי נתקלקל ואין מצב לא להתקלקל אלא אם יש לך אופי חזק...
בצ"ל אריאל
יומטוב לכולם
את מה שאריאל רוזנטל מהנהגת הנוער של בנ"ע כתב? אתם מסכימים ? מתנגדים? אני רוצה לקרוא תגובות כי אני ממש מתלבטת כי מצד אחד זה חשוב להשפיע מצד שני אולי נתקלקל ואין מצב לא להתקלקל אלא אם יש לך אופי חזק...
בצ"ל אריאל
יומטוב לכולם
דבר ראשון: אני ממש לא מבינה על מה כל הסיפור עם ME הזה...
הוא פשוט כתב את דעתו בצורה צינית...בעצם מה שהוא ניסה להגיד זה שהוא חושב שמה שאתה כותב זה שטויות - מבחינתי זה לגיטימי! כמובן שעדיף לכתוב שאתה לא מסכים איתו ולנמק בצורה מתורבתת, אבל עדיין, אני לא רואה בזה כזה בעיה...
דבר שני: אני לא חושבת שכל הפורום הזה מקל ראש והכל פה צחוקים ואין לי כח לכתוב שוב הודעה שכבר כתבתי בנושא (אם אתם רוצים לקרוא, אז זה השירשור של 123 בנושא "אנונימיות" ), מה שאני רוצה להגיד זה שיכול להיות שהסימוכים שהוא הביא מכל מיני מאמרים של פסיכולוגים, זה נכון. אבל אני לא רואה איך זה מתבטא פה בפורום, ואני גם רוצה להוסיף שרוב האנשים פה כן מכירים אחד את השני פחות או יותר...ואני לא חושבת שמישהו פה מנסה להסתיר את השם שלו ( הסיבה לכך שמכתחילה אנשים פה לא כתבו על עצמם פרטים, היא פשוט בגלל שהעדפנו לדבר פה יותר בקטע של דעות ושכל אחד יגיד מה הוא חושב ושלא יהיה עניין של ללכת ולברר מי זה הבן ההוא שכתב את הדבר ההוא וכו'...)
אלא שהכל יהיה עניין של אנשים באים כותבים תדעות שלהם ולא אכפת לי מאיזה סניף הוא או איך קוראים לו! זה ממש לא היה מתוך רצון להישאר אנונימיים! אבל, אני חייבת להודות שהדבר הזה לא ממש עבד וכמו שכבר אמרתי, רוב חברי הפורום מכירים אחד את השני...אז אני אפילו חושבת שהכתבה שלך מיותרת.
ואגב, אם זה כ"כ חשוב לך...אז קוראים לי דורה ואני מסניף בת-ים.
(אפשר לשאול איך זה תרם לך? אתה הרי לא מכיר אותי. ומבחינתך אני עוד אחת שכתבה פה תגובה...אתה מבין?)
אני מצטערת...לא שמתי לב שהשירשור היה בנוגע למה שאריאל כתב...
אני התיחסתי לכתבה של שמעון הירש...
אבל אני מנחש מה הוא כתב.
צריכים לסגור את אריאל ועזרא, ועל כולם לעבור מידית לבנ"ע. שם אנו נהיה ונשפיע יותר!(קיצור נמרץ)
תוגבתי
גם בקיצור, אין לי זמן...)
יש לסגור את את ישל"ץ ובני צבי, את נהורא ואת דרכי נועם, את שעלבים ומצפה יריחו, מצפה רמון וכפר הרוא"ה את הרב בהר"ן ואת כפר פינס[איני מכיר טוב אף אחת מהישיבות/אולפנות הנ"ל וכן את שאר הפנמיות איני מכיר כך שאני סתם כתבתי שמות ולא בהכרח לפי איכות]. הרי איך ניתן שאנו נשב בצד ולא נשפיע??? רגע, אולי נסגור גם את בנ"ע ונעבור לצופים הדתיים? ואולי, כן אולי נסגור את כל הישביות התיכוניות והאולפנות. ורגע גם תיכונים דתיים(גם את אלה המעורבים) בואו ונצא ונלמד עם החילוניים! נשפיע עליהם מבפנים!
מובן שלא, יש גבול להיכן יוצאים החוצה. יש מקום בו אני נשאר לטפל בעצמי, ליצור נהר ואז, רק אז הוא משפיע על כולם. מה הגבול, כמו הרבה דברים התשובה היא "מחלוקת". הגישה שלך שונה משלי ושלי שונה משל המד"ש שלי וכן הלאה.
חניכי אריאל אינם "אריאלניקים" כי נולדו כזה, הם כאלה כי הם חונכו לזה, וכמו שהם חונכו לטוב כך הם יכולים להיות מושפעים מהחברה, כל אדם מושפע בצורה מסויימת מהחברה הסובבת אותו, לטוב ול...(רמב"ם מפורש הלכות דעות פרק א). אני יכול להסתכל על הסניף שלי וסניף של תנועה אחרת הקרובה אליו, התנועה שלהם מקבלת ילדים מכמעט אותם בתים. מדיריכי אותה תנועה משקיעים יותר, שלא כמונו ברובם אינם בפנימיות אבל השפעתם קטנה יותר. זה בגלל שתנועתם אינה דורשת את השלמות. אוסיף ואומר מה שאמר עלי חניך בבני עקיבא "אתה מדריך באראיל, אבל בפועל אתה מדריך גם בבני עקיבא ועזרא". מי שמדריך באריאל יכול גם להשפיע על אחרים "ראו מעשיו של פלוני, אשריו שלמד תורה, אשרי אביו שלימדו תורה, אשרי רבו שלימדו תורה".
אני ממש ממש מסכימה איתו! חברי'ה ב בתנועה ממש לא עושים כלום!
וגם מה שכבר אול כן עושם הכל כזה בתוך עצמנו וכו'
ממש חשוב לצאת להפתח ולהשפיע! מי שיגיד לי שבשבל זה ש את בני עקיבא אז שחפש
תירוץ אחר כי זה ממש לא סותר את זה שגם לנו מותר לצאת ולהשפיע!
מאם יש פה פחד מהתקלקלות צריך לדעת שלכל דבר יש מחיר כלשהוא .
אבל בכל מצב צריך להיות מודעים לסכנות שטמונות בזה ולהשמר מפניהם ואז אין שום סיבה
שיהיה צורך לשלם מחירים...
אז מה בעצם את עושה באריאל???
הרי מה שאת אומרת זו הדרך של בנ"ע -לצאת להשפיע לא???
היתה לי תקופה שחשבתי לעבור לבני עקיבא כי אני ממש מסכימה עם האידאלים שלהם אבל הבעיה מבחינתי
היא בדרך הביצוע. כל הקטע של המעורב ודברים כאלה...
כרגע אני ממש שמחה שאני באריאל אבל אני עדיין חושבת שחובה לצאת ולהשפיע!!!
יש פה מישהו שלא מפריע לו שחברי'ה ב לא עושים כלום?
אבל בסופו של דבר הוא לא מקדם לא את התנועה(כי הרבה יוצאים אח"כ ומדריכיםדרך תנועות אחרות) ולא את העם וחבל כי יש לנו הרבה כוח...לפעמים אני מקנאה קצת בחברות שלי שבתנועות אחרות תמיד יש להם פעילויות ושבתות ותמיד יש להם מה לעשות ורק אנחנו מקשקשים בפורום על דברים נשגבים ובשטח לא עושים כלום!!
אז יאללה במקום לדבר צריך לנתב את הפורום לכוון מעשי יותר להרים פעולות לחב"ב ושבתות ושיחות לקרוב רחוקים וכו.. שנרגיש שאנחנו עושים.....
יומטוב!!!
אני חושבת שאנחנו צריכים לפעול יותר אני לומדת באולפנא מסוימת ושמה בקושי מכירים אותנו וכל זה בגלל שאנחנו בקושי עושים.........
רחובות המלך
אנו עושים הרבה.
אמר לי מישהו שנעצר בגירוש "רוב התאים היו מלאים באריאלניקים". כן, אנו עושים את זה בשקט, בענווה, ולכן לא שומעים הכל, אבל אנו עושים. אני יכול לומר לך מקרים ברחובות שדברים החזיקו מעמד(דוגמת הוד ישראל) רק בזכות אריאל, הבעיה(מבחינתך) הוא שעשינו את זה בלי חולצות תנועה ובלי רעש גדול מדי.[מצטער על הדוג' המקומית, אבל אני חושב שזה היה חשוב כדי להבין]
איני מאמין שכל דבר שאנו עושים אנו צריכים לצעוק ככרוכיא כדי שכולם ידעו
אולי הסיבה שבקושי מכירים זה בגלל שסניף רחובות קיים רק שלוש שנים, ועדיין המסות של הבנות לא הגיעו?
זה לא קשור לחולצות תנועה ממש לא!!!! זה קשור לזה שאנחנו פועלים בקהילה הדתית ולא מחוץ לזה אנחנו לא עושים פנים מול פנים עם הנוער החילוני או שבת קירוב לבבות או משהו בסגנון הזה.......
רחובות המלך!!!!
יומטוב
לא נשכח ולא נסלח!!!!!!!!!!
אבל אכנס...
איך פנים אל פנים עוזר? לקרב רחוקים?
תסתכלי בציבור הדתי, אין ציבור כמו שלנו, עם כל זה האין מה לשפר?
החילון(חזרה בשאלה) נמוך מבעבר אבל עדיין גבוה, כל מספר הוא גבוה מדי, אבל כשהוא עומד על 20
בערך) יש עוד הרבה מה לשפר. וזה לא רק שיש הרבה, זה גם שזה קל יחסית להחזיר אדם בתשובה.
עצם היותך משפיע על חברותיך, על בנות בבית כנסת(ולפעמים זה על ידי דוג' אישית ותו לא) על אחיות\ים וכו' זה יותר קל ומועיל יותר. (אוסיף שבבית כנסת שלי, שלא נחשב להכי "דוס" בעיר יש שיעור לנוער, כ50 בני נוער היו בשיעור(כיתות י-יב), ועכשיו הוא מתחיל להיות כל שבוע במקום אחת לשבועיים, פולס כ100 הורים וילדים ב"מבראשית" והזרוע עוד נטויה)
שאלה מה יותר קשה, למנוע חולי(שאדם לא יהפוך להיות חולה) או לרפא את החולה? הגמרא במפורש אומרת למנוע את המחלה,(שם זה נאמר בקשר לתפילה, לעולם יקדים אדם תפילה לצרה, אבל גם פה) יותר קל למנוע אדם מלהפוך להיות "חילוני" מאשר להחזיר אדם בתשובה. כשיהיה חצי אחוז אז אולי באמת יהיה יותר קל להחזיר בתשובה, עד אז עדיף לתקן את עצמנו ומתוך כך נתקן את העולם.(את בטח מכירה את הסיפור על הילד שאביו רצה להעסיקו, מה עשה? קרע תמונה של העולם ונתן לו להרכיבו. הילד חזר מהר עם תשובה, שאלו אביו: "איך תיקנת כל כך מהר? ענה הילד: היה מאחורה תמונה שלי, תיקנתי את עצמי, וכל העולם תוקן על ידי זה(ויש מעין זה בגמרא קידושין מ
עוד משהו, (שלומית גם בשבילך)
האם ההנהלה ארצית בבנ"ע מארגנת את הדברים הללו?
לא! הנהגת הנוער מארגנת אותם, כך גם אתן יכולת לארגן. הייתה הרקדה של בנ"ע לשתי מחוזות (בתיאוריה), מי אירגן את זה? שני בנים מרחובות(ואם איני טועה אחד הוא אח של מדריכה אצלכן), לא נדרש יותר מזה, צריך רק רצון וקצת גאוה עצמית(מהסוג הטהור)
חבר שלי מבנ"ע התקשר לקומונר של "הנוער העובד והלומד(?)" ועשה יום דתיים-חילוניים. אתן גם יכולות לארגן עונג שבת לכן ולבנות מסניף אחר.
ניתן לעשות גם קומזיץ(אם בנות עושות את זה)
ואלף ואחד דברים, קדימה, אתן צריכות לארגן, לא ההנהלה
הרב רפי פרץ(ראש מכינת עצמונה ת"ו) היה היום אצלנו בישיבה. תלמיד אחד שאל אותו למה הולכים רחוק כל כך לנוער בת"א? למה מחפשים גם את ה"חילונים" שב"חילונים"? למה לא הולכים למסורתיים, (למה לא הולכים לעצמינו?) והוא ענה שאותו תלמיד צודק.(ככה אני הבנתי)
אה, עוד דוג' לעשיה:
בבית כנסת שלי הקימו מניין ל"חילונים" ביו"כ, היו יותר מ300 איש. מי יזם? 2 אנשים ביחד, אחד חשב על הרעיון והיה חזן(והוא לא רב, לא חזן "סתם" אדם), השני רב בצוהר שהתייעץ איתם. זהו, הדברים הגדולים נעשים על ידי האנשים ה"קטנים"
אתה צודק במה שאתה אומר אבל אני חושב שאי אפשר כל היום להתעסק עם עצמנו כל היום (ברור שיש במה לשפר ולא חסר במה) אבל חשוב לא לשכוח את החילונים
וזו גם אחת הסיבות שהיה את הגירוש והעם לא היה כ"כ איתנו ולמה??????
כי אנחנו הדתיים הסתגרנו בתוך עצמינו ולא "ירדנו כ"כ אל העם" ונכון שאנחנו עושים הרבה אבל כנראה זה לא מספיק ואסור לשכוח איך התקשורת מציגה אותנו ואין לכולנו מושג כמה היא משפיעה היא יכולה להרוס ב10 דקות אפילו פחות מה שאנחנו מדברים במשך חצי שעה
נקודה למחשבה ......
.
הגירוש קרה כי העם היה פסיבי.
זה מצבו של רוב העם היהודי ה"חילוני" היושב בציון, יש לו דעה אבל הוא לא נלחם עליה(וגם בציבור שלנו יש מהבעיה הזו).
בהפגנה של השמאל היה 10 אלף, לא יותר.
במפקד הליכוד היה לנו רוב.
העם פשוט לא נלחם. כמו שהוא לא נלחם על הבניה בהתישבויות מעבר לקו הירוק.
איך משנים את זה? על ידי חיזוק הדת! וזה בראש ובראשונה על ידי הפסקת החזרה בשאלה!(כי זה יותר קל ומהיר.)
לא נראה לי שירדתם לסוף דעתי! התכוונתי שאין עשיה מהבחינה שחניכים שלא נכנסו להדרכה אין להם הרבה מה לפעול
בתנועה. (נכון בסניף יש הרבה מה לעשות! וב"ה עושים)
אני אישית המלצתי לכמה חניכות שלא נכנסו להדרכה שילכו להדריך בסניפים אחרים ולאו דוקא של התנועה...
חבל להדחיק באנשים את יצר העשייה והנתינה.
גם בבנ"ע ועזרא.
אדם הרוצה לפעול פועל באזורי ולא בארצי, כך זה בכל התנועות.
ברור שבנות שלא נכנסות להדרכה אצלך את שולחת לשאר מקומת, אני חושב אבל שזה חשוב לשלוח אותם כקבוצה(יש לך את משג"ב, דניה ועקרון(עזרא) אושיות קרית משה וכפר גבירול(בנ"ע), אני חושב שעזרא צריכים יותר)
אי אפשר שיהיה לנו גם הנהגת נוער ארצית שהם ידאגו לכל הדברים האלה??
למה אנחנו לא יכולים לארגן שבתות והרקדות???
יאללה אחרי חודש ארגון אפשר להתחיל לארגן דברים...
ההנהלה(אני משער) תשמח.
בתקופה שהייתי בההנהלה הרבה(כ3 פעמים בשבוע) הציעו לי שכל פעם שצריכים עזרה יתקשרו אלי לבוא לעזור.
תציעו שיקימו הנהגת נוער,(יפורסם בטל שמים) תתנדבו להיות חלק ממנו וכנראה גם יקימו אחד(אני יודע על ילד ששנה שעברה שהיה כיתה ט היה בהנהגת הנוער של בנ"ע)
את הדברים האלה אנו מארגנים, לא ההנהלה.
בבנ"ע ועזרא, יש שני דברים תנועתיים:
מסעות
מחנאות
גם לנו יש
יש להם שבת לשבט החדש, בעזרת ה' לכשיוחלף השם גם לנו יהיה
סבבה אני בעד ושהיו אלה שרוצים ליזום ולארגן ולא רוצים מחויבות של הדרכה........ (לאו דווקא)
אבל אנחנו כן צריכים גיבוי של ההנהלה הארצית (מבחינה כלכלית וכד')
ועוד משהו שכתבתי בנושא אחר אבל זה קשור שיאללה בואו נזוז כבר במקום לדבר מי שמקושר עם ההנהלה שיתחיל להזיז ולדבר
ואז נוכל להתחיל לעבוד.............
בצ"ל אריאל
לא נשכח ולא נסלח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אין מקושר יותר ומקושר פחות לההנהלה.
ההנהלה פתוחה לשמוע את כולם, אותך, את המדריכות שלך ואת___(השלם את החסר)
ההנהלה תנסה לעזור בה שהיא יכולה, אבל לא בהכרח תצליח.
הנהגת הנוער אינה חייבת להיות חותרת תחת ההדרכה, אפשרי שיהיה אדם "אשר נדבה ליבו" להיות גם מדריך וגם בהנהגת הנוער, וגם תלמידי כיתות ט(אם בבנ"ע אז הנכד של הק"ו שגם באריאל) וכן, גם אלו שלא יכולים להיכנס להדרכה בגלל בעיות מספריות(לדוג' קבוצה של 30 חניכים שחלקם לא רוצים להיכנס להדרכה במקום מעורב).
באמת, לא חסר
מי שהקימה מחדש את הנהגת הנוער היה הדס רגב עם מישהי מת"א. בעקבות זה בנ"ע הקימה גם הנהגות נוער בכל המחוזות.
כל השבתות בת"א, מסע המושבות וכד' יוצא משם ולא מההנהלה ארצית, הנהגת הנוער עומדת כבר שנתיים והדס שמינסטית, משמע שאת גם יכולה(אם הבנתי נכון את אחיה, אפילו אותו גיל).
בשיא הרצינות, תקימו ויהיה, לא תקימו, אל תתלוננו.
אני ממליץ:
הנהגת נוער לאיזור המרכז(רשל"ץ בת-ים רחובות שעלבים ואם יש עוד כמה) ואזור ירושלים+השומרון. שאר הסניפים המפוזרים יוכלו להצטרף לשאר הקרובים.
אולי אחרי חנוכה אני אוכל לעזור להקים, עד אז אין לי זמן.
להקים הנהגה לבנים והנהגה לבנות וזה קצת יותר עבודה לא??
לדעתי הרעיון ממש טוב ובעז"ה אני אברר בהנא"ר אחרי חנוכה...אני אשמח אם אנשים יצטרפו לרעיון כי דוגרי צריך להתחיל לעשות ולתרום..וחבל לפספס את זה שאנחנו עוד צעירים..חחח..
אם הבנתי נכון הנהגת הנוער זה מעין "מליאה" למספר יותר מצומצם של אנשים.
הוא גם לא קובע דברים בשביל התנועה, אבל הוא יכול לארגן דברים ארציים\אזוריים.
עוד יתרון הוא שהוא לא חייב להיות בירושלים(הארצית אולי כן, אבל אזורית זה כל אזור משלו)
החשביות הכי גדולה של הנהגת נוער אזורית זה היותה מעין מחוז, כשראשה הוא מעין "רכז מחוז"(אם יצליח)
אם יהיה אחד נפרד לבנים ואחר לבנות אזי בירושלים בעזרת הישל"צניקים אולי יקום אחד, אזורי, נדמה לי שלא(בנים).
כמו שהמליאה היא גם בנים וגם בנות, כך יש מצב בו זה יהיה(אם יהיה) גם בנים וגם בנות.
ברור(לי) שעם מחיצה והפרדה מוחלטת בפנים, אבל בנים ובנות יצביעו ביחד.
הערה לכמה אנשים(וכן למי שכותב לטל שמים על פורם מעורב.)
אריאל היא לא תנועה של האליטה הדתית לאומית בא"י, היא לא תנועה של בנים של רבנים בלבד. היא תנועה של לכתחילה, תנועה שמקיימת את ההלכה, מתוך זה נובע ההפרדה וכו', עם כל זה צריך לזכור שאנו עוסקים בחינוך של הרבה אנשים וקשה לי לקבל חומרות שלא חושבים עליהם פעמיים "כי כך נוח לנו". עברנו את הזמן הזה, אנו כבר תנועה שמושכת ילדים גם משאר תנועות הנוער ולא רק מהבתים. כדי שרוב קהל עדת בני ישראל, צאן קודש, יוכלו לחיות ולהיות חניכים בתנועתנו הקדושה מוטלת עלינו החובה לזכור שאם אנו מחמירים יותר מדי אנו מרחיקים ילדים לתנעות אחרות במצב פחות אידאלי. כבר דיברתי עם ילד אחד בבנ"ע ושאלתי אותו: "האם לא עדיף נפרד"? ענה לי: "כן, אבל אתם לא עושים רק את זה, אתם ממשיכים להחמיר, לא הולכים רק על פי פשט ההלכה"(בערך במילים אלו). איננו תנועה של חומרות, גם איננו רוצים להיראות כך, אנו מראים שאנו הולכים על פי עיקר הדין, הפרדה זה עיקר הדין ולא חומרה בעלמא וחבל שע"י חומרות אחרות אנו גורמים לכל ההפרדה להיראות כחומרא ותו לא.
ודל"ב
אל תיכנס לקטע של ההפרדה. ברור ופשוט שפעילות זו תעשה בצורה נפרדת.
אם אתה מדבר על עניינים קטנים, אז זה סתם 'פרטים', ולא כדאי להיכנס לזה עכשיו.
בצ"ל אריאל!
כל עוד מדובר על קבוצה קטנה של בנים וקבוצה קטנה של בנות, המצב ההפרדתי ילקה בבעיות.
אם אתה לא מההנא"ר ואתה לא קומונר, והינך חס על הקדושה שלך, שמור מרחק בגיל הזה מהמין השני. אם לא, אתה תצטער קשות בעתיד...
ראה הוזהרת!
בצ"ל אריאל!
וקומונר שהוא צעיר ממני לא יפגע? גם אותו קומונר שהיה חמשוש?
ככל הידוע לי דיבור לצורך מותר לכולם(צריך דון האם לקומונר זה בסדר, אבל לא ניכנס).
למה לקלל? ממה נפשך, אם הינך צדיק,ת"ח, אז למה לקלל עם הארץ ואם הינך גם עם הארץ-"שלא תהא קללת הדיוט קלה בעיניך(מגילה יב.±)" (עיין סוטה כב. על ההגדרה של עם הארץ).
[איני יודע אם כתבת בציניות או לא]
מי שהוא קומונר, אז בדרך כלל הוא כבר נדפק(הרף הצניעותי שלו כבר פגוע).
בצ"ל אריאל!
ולשיטתך אסור להיות קומונר.
אך כדאי מאוד שאת כל הדברים שדורשים מעורבות מסויימת, שרק הקומונר יעשה, כי בכל מקרה הוא כבר עוסק רבות עם המין השני.
בצ"ל אריאל!
אתה אומר שכל עירוב הכי קטן גם אם הוא לצורך ולא מנוגד לפסק מפורש של השו"ע אסור בתכלית האיסור[נשאלת השאלה איך אתה מגדיר מאוד מאוד?]. מצד שני מצוה גדולה להיות קומונר.
אתה סותר את עצמך.
השאלה הבאה היא שאלה נוגעת קצת באמונה, מה עדיף שאדם יפגע הרבה, או שהרבה אנשים יפגעו קצת? ואני משער שזה מה שאמר אביי שכשפסק הלכה בנושאים מסויימים היה מביא עשרה שהדין יתחלק קצת בין כולם, וכן אומר המדרש על חטא העגל. משמע שיש לפעמים עניין לחלק העשיה בין כמה אנשים.
אני חושב שגם זה תלוי ברמה הרוחנית של אדם, אדם אשר לא ייזוק מול אדם שכן.
בלנ"ד אסביר לך את זה טלפונית בימים הקרובים, כשאדבר איתך על כל מיני נושאים.
בצ"ל אריאל!
המליאה באמת בזמן הכי טוב בשביל להקים את זה(חנוכה)
בכל אופן, אני חושב שצריך לפתוח ואז לכתוב על זה.

כנראה יצטרכו להצביע על זה במליאה, צריך להכין הכל לקראת המליאה, שכאשר זה יעבור במליאה נוכל ישר אחרי חנוכה להתחיל עם זה ולא לחכות עוד כמה חודשים.
צריך לשלוח מישהו לדבר עם ההנהלה לדבר על הרעיון[יוכי, את באיזה צוות שקשור למליאה, נכון? תוכלי לארגן קצת?] אולי מחר כשחלק מההנהלה תבוא לסניף שלנו אני אדבר קצת.
אני חושב שבמליאה יצביעו האם זה צריך להיות נפרד או מעורב, שם כנראה יבחרו שיהיה נפרד ואז יש סיכוי גבוה לקריסה. אם יהיה מעורב הסיכוי קטן יותר.[ברור שעדיף נפרד, עם זאת זה לא ריאלי]
צריך הצעה מסודרת?
זה יקח לי שעות, ואין לי זמן(אני אעבד הרבה על המחשב בחודש הקרוב בגלל זה אני כאן הרבה בזמן האחרון)
זה לשבת על כל מה שההנהגה צריכה לעשות.(זה לבד יקח כמה שעות, למרות שיש לי הרבה זמן במקומות שאסור לי ללמוד תורה לחשוב עליהם, ובלנ"ד אעשה זאת)
זה לכתוב משהו רישמי.
זה להמשיך ולראיין עוד ילדים
ולבסוף והכי גרוע זה לכתוב הכל על המחשב.
צחוקים...
עכשיו ברצינות, האם יש אפשרות לכתוב שאנו רוצים לפתוח הנהגת נוער שתעשה את אשר יורוה ההנהלה ארצית? או שרציך באמת לפרט?
אני צריך שיהיה מספיק בשביל "מועצת המליאה"(שכחתי את שמה האמיתי) ובמליאה(אם זה ילך לשם, אני מקווה שלא צריך) יפרטו יותר(מישהו יוכל לדבר, יש מתנדבים?)
לא הבנת. הוא התכוון שנתאם ביננו את הפעילות, לא שנרים הרקדות מעורבות..
כל התנועה עובדת בתיאום בין הבנים לבנות, ואין בכך איסור הלכתי.
בצ"ל אריאל!!
בס"ד
ולכן היא מתנגדת!!
כי דרדקי אמר שעדיף שהיהיה נפרד אבל זה לא ראלי (ככה אני הבנתי אז סליחה אם זה לא מה שהוא התכוון!!) יש בזה משהו...
אני חושבת שהרעיון מממממממממממממממממממממממממממממממממש חשוב וישר כוח על היוזמה והרעיון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אבל אם יורשה לי,
אני חושבת שמור צודקת, לא נראה לי שזה שייך ש"הראש מטה מחוזי" יהיה מעורב, ברור שיצטרכו תיאום בין הבנים לבנות אבל אפשר עשות את זה כשני מטות נפרדים שהראשים מתאמים ביחד, אבל, נגיד דרך המחשב או הפלאפון הם לאו דווקא צריכים לערוך ישיבה ביחד וכדו' לעניות דעתי.
אני אתחיל מהסוף, דיבור דרך המחשב או דרך הפלא-פון(אם האחד יודע איך השניה נראית) אם הבנתי נכון ממו"ר זה בדיוק כמו לדבר פנים אל פנים, ואני אוסיף שאולי לפעמים זה גרוע יותר כי יותר קל להגיע לקלות ראש.
אפשר דרך אחים ואחיות.
אפשר נפרד. אבל אז יהיה רק אחד של בנות(מצטער, כשרוב המדריכים בפנימיות, וגם אלו שלא מסיימים בערך ב-6(ממוצע ימים)) אז קשה לי להאמין שהבנים יהיה תוסס.
עם זאת, אני לא אוהב להחמיר על אחרים, במיוחד אם זה גורם להם לעבור לסניפים של תנועות אחרות שלא אליבא דהילכתא.
לבירור עניין העירוב שמותר ואסור עייני באבן האזר סימן כא, (אולי קצת בשו"ע אורח חיים סימן עה סעיף א סעיף קטן ט(משנה ברורה) ו-יא שם הח"ח מדבר על מראות מותרים ואסורים. וכן ספרים רבים נכתבו בנושא
אוסיף ואומר שאסור לך לשבת באוטובוס כי זה ישיבה מעורבת.
וגם שבאים אורחים בשבת אסור לשבת כי זה מעורב.
אז אגלה לך סוד, הרב משה פיינשטיין נשאל האם מותר בחתונה ישיבה מעורבת(בנשואים בלבד אם אינני טועה) והתיר, הרב משה פיינשטיין אשר אמר שמראות אסורים זה יהרג ואל יעבור משום אביזרייהו דגילוי עריות(לא נפסק להלכה) וסימוכו היה שמותר לשתי משפחות לאכול קורבן פסח ביחד(ואפילו כל קהל ישראל אם היה מספיק בשר(קידושין מב עמוד א)) , וחייב להיות שלא כל הבנים יהיו קרובי משפחה של הבנות ובכל זאת התורה התירה.
נכון, נסמכו פרשת עריות(ויקרא יז) ופרשת קדושים(ישר אחר כך ויקרא יח) לומר לך שכל מקום שאתה מוצא גדר ערוה שם אתה מוצא קדושה, עם זאת האם נלך ונאמר לכולם שאסור דברים המותרים(ברש"י פרק י"ח, וכן בערוך השולחן על השולחן ערוך אבן העזר כ"א)?
צריך לזכור, חומרא, עם כל חשיבותה, היא חומרה והלכה היא הלכה, לא לערבב, חוה אימנו עשתה זאת ובגלל זה חטאה.
אני לא אומר לא להחמיר, אבל אני לא רואה מקום להחמיר על אחרים(והגר"א על משלי כתב שצריך להיות לאדם יותר קל להקל על מישהו מאשר להחמיר עליו, וידוע לנו שבשביל לפסוק על אחר תמיד קל להחמיר).
ישיבה של בנים ובנות עם מחיצה משתי כניסות נפרדות ,ככל הידוע לי, מותרת.
ישיבה בבית כנסת זה מעורב? הרי הם באותו בניין, אז בוודאי שכן.
נכון?
אלא צריך להגדיר מעורב. אני אמרתי שבמקרה הכי מעורב יהיה מחיצה אבל יהיו שיקראו לזה מעורב כי זה באותו בניין.
באמת שאין על מה להצטער
האם יהרג ואל יעבור על אביזרייהו דגילוי עריות לא נפסק להלכה?
כדאי מאוד מאוד לבדוק את הדברים לפני שכותבים דברי הלכה לרבים...
בצ"ל אריאל!
אתה כותב שראיית מראה לא צנוע, לא נכלל ב"יהרג ואל יעבור". אתה סגור על זה?
בצ"ל אריאל!
ותאמר לי אתה, עיין טוב בתגובה
http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=43021
עכשיו הבנתי את חשיבות מנועי החיפוש, לקח לי בערך דקה למצוא את השאלה שחיפשתי. 
מדובר באותו מקום על קרובות משפחה שאדם גס בהם. לא ניתן להשליך משם לשאר מקרים.
וגם שם שמדובר על נגיעה לא של חיבה, אותה שיטה טוענת שזה לא נכלל ביהרג ואל יעבור; אך דע לך שלדוגמא שיטת החזו"א[אם אני זוכר נכון], שגם נגיעה שאינה של חיבה נכללת ביהרג ואל יעבור.
בצ"ל אריאל!
הוא אומר נגיעה בקרובים ואז פסיק הסתכלות-הסתכלות כללית.
וכן בגוף השאלה הסתכלות או איסור נגיעה, לא דובר על קרובות משפחה כלל וכלל, וגם אם כן אני אממין שהרב דוד לאו שליט"א היה דואג להבהיר שזה רק בקרובות משפחה.
ולשיטתך אסור לצאת מהבית, כי מי הוא זה אשר יצא מהבית ולא יראה בשוגג שרוול קצר? ומי יערב את ליבו שישמור את עיניו כלפי מטה(שגם זה הרבה פעמים אינו מספיק?)
ראה בשאלה ששאלו את הרב למטה אחרי השאלה ההיא(בחלק התחתון של אותו עמוד), וכן ראה בקישור שהוזכר שם.
בצ"ל אריאל!
אני שאלתי את השאלה הזו.
אני יודע למה התכוונתי, למרות שזו הייתה התקופה בא התחזקתי(זה מלפני כשנתיים אולי אף יותר) והייתי מאוד מבולבל(ולא ידעתי מושגים).
הקישור לא נפתח לי, הייתי בטוח שהם מחקו את השאלות מאותה העת, אשמח אם תשלח לי העתק שלו למסר אישי.
עדיין לא ענית לשאלתי, היאך מותר לצאת לרחוב אם זה יהרג ואל יעבור????[לא שמרבים, אבל לא שמעתי פסק שחייבים להישאר בבית כל הזמן]
בציפייה לבניין אריאל וכן ברצון לדלות תורה מפיך(כתב ידך...)
כנראה שהיתה לך אי-הבנה בתשובת הרב.
ראה שוב בתגובות של אותה שאלה, בשאלה של "השואל", וכן ראה ב-http://www.moreshet.co.il/WEB/shut/shut2.asp?id=41545
איני עונה לך לשאלה של היציאה לרחוב, משום שברור לי שזו שאלה שלא מתאימה לרמה שלנו; זה שאלה של בעל-בית. תעשה לעצמך חילוק קטן ופשוט ותגיע לבד לתשובה.
בצ"ל אריאל!
אמרתי שהקישור הנ"ל לא נפתח.
הינני בעל בית(בנתיים, את העתיד מי יודע), אם מראה אסור כל דהו הוא יהרג ואל יעבורף למה מותר לצאת לרחוב?
אוסיף שאני יודע על עוד רבנים שאמרו לי שמראות אסורות(לפחות שרוול קצר-כמאמר הרב לאו שגס בראייתה אינו יהרג ואל יעבור).
ושוב מחכה אני לדלות מתורתך, למדני רבי
אני עם הארץ גדול מאוד, אז אנא בלי כל מיני כינוי כבוד מיותרים.
כנס דרך הקישור שהבאתי לך, ותגיע למקום הרצוי.
גס בראייתה שייך רק אצל קרובות(אצל אחרות לא שייך 'גס' בראייתה, אך כן שייך 'ראייה שאינה של חיבה').
אין שום איסור בהימצאות עצמה ברחוב. יש איסור לראות דברים אסורים. אם ע"מ להמנע ממראות אסורות יש עלינו ללכת עם עיניים למטה אז מחובתנו לעשות זאת. ומניסיון אומר לך שאפשר ללכת במקומות שהצניעות שם לא כ"כ חוגגת, ולשמור על העיניים[כמובן שלכתחילה אסור להיות במקומות שיכולים להכשיל אותנו, אך כשיש צורך גדול, אז צריכים לדעת איך לשמור על קדושתנו].
בצ"ל אריאל!
ממש חידוש מה שאתהאומר, גס זה רק בקרובי משפחה? ממש לא ידעתי את זה, תודה! אני חושב שאני כמיר מקום שזה לא כך אבל איני זוכרו אז אין לי ראיה, רק כדי להשלים את אומרך אפשר בבקשה מקור, בלי מקור עם כל היופי זה בעייתי.
נכון, אין איסור להיות שם, יש איסור לראות את הדברים האסורים וכן עוד כמה איסורים בזמנים מסויימים(לא ניכנס).
נכון, מחובתנו ללכת עם עינים למטה, אפשר להיזהר, אבל האם אתה יכול להעיד על עצמך שאתה תסתכל למטה כל הדרך בלי לראות ולו לשבריר שניה מראה אסור? ואם זה יהרג ואל יעבור איך תצא מן הבית?
בקיצר, אם הדין הוא יהרג ואל יעבור, אזי לא נרים את ראשנו לראות את צבע הרמזור, נסיעה(לכל צורך!) תהיה אסורה, וגם יסע ויש תמונה לא צנוע יסיט את ראשו וןיגרום תאונה והרג ודם.
למה אני לא מסתדר עם זה?
בקשר שליחה, כולי ציפייה, ואיני מבין למה ההתהמהות, אם ברצונך נסיים שם את הדיון ונחסוך לשנינו זמן רב.
מצטער על אי המובנות שלי.
יהיה ישיבה ביחד כאשר בין הבנים לבנות יהיה מחיצה. יהיו דיונים בין הבנים לבנות, אבל הבנים והבנות לא יראו אחד את השני(מחיצה).
היית אי פעם בסניף של הבנים ברחובות או בסניף של עזרא רחובות(ואת יודעת איך הם בנויים?)? יהיה יותר קל לצייר את זה ע"י הסניפים הללו.
אתם סתם מתווכחים..תעלו את זה במליאה ותראו מה יחליטו שם לגבי מעורב או נפרד או באמצע...
לדעתי זה רעיון מעולה ועם קצת מחשבה אפשר להסתדר עם העניין של הבנים ,בנות...
תמיד בשמחה 
השרשור הזה עבר כל גבול וזה סתם בגלל איזה אחד מבנ"ע.
למה שלא תגיבו גם על שאר הדעות?
אם היית קורא את כל שרשור היית רואה שיצא מזה משהו ומשהו שאנחנו עובדים עליו ....
אנחנו מקווים להקים הנהגת נוער של אריאל .... שתעשה דברים לקירוב לבבות.
אז זה לא סתם והמטרה של הפורום הזה זה לדון בנושאים כאלה
יומטוב מור
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
😜
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
מאוד
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
בואו נעשה מאגר פעולות