השנה עברתי לאקסטרני אבל זה לא היווה בעיה כי הבגרות לא מחולקת לכמה שאלונים, ועושים את כולה בפעם אחת בכיתה י"ב.
בדקתי באתר של משרד החינוך, וכתוב שיש את הבגרות, כתוב תאריך וחומר ללמוד (ומכיוון שאין מעבדה יש עוד ספר, ולמדתי אותו).
לבגרויות קיץ אי אפשר להירשם בתחילת השנה, אז נרשמתי כשהתחילה ההרשמה לבגרויות קיץ. ונתנו לי טופס חתום עם כל הבגרויות שעשיתי ואלה שנרשמתי אליהן.
עכשיו, אני חורשת ביולוגיה. לא נראה לי מישהו אי פעם למד כל כך הרבה למקצוע אחד. זה המקצוע שהכי השקעתי בו בשנים שהייתי באינטרני, וכשאני באקסטרני עכשיו אני לומדת רק את זה ודי מתעלמת משאר הבגרויות.
אני מדברת אתכם על משהו כמו כל יום מאחרי הלימודים עד 3-4 לפנות בוקר.
ופתאום אתמול מודיעים לי מהשלוחה האקסטרנית שהמפמ"רית של ביולוגיה ביטלה את הבגרות, כי לדעתה זה חסר טעם כשאין מעבדה.
אני לא האמנתי לזה בשום אופן, ומנהלת ההשכלה שלי ניסתה להתקשר לשלוחה לברר מה קורה שם ומה פתאום מחליטים לבטל עכשיו את הבגרות. (פחות מחודש לפני הבגרות!)
היום התקשרה אלי מנהלת השלוחה האקסטרנית ואמרה לי בצער רב שהמפמ"רית החליטה תבטל ואין מה לעשות עם זה, ושאני אחליט איזו מגמה אני רוצה לעשות במקום. אבל איך לעזאזל אני אמורה ללמוד בחודש למגמה של חמש יחידות?!
אז אמרתי לה שזה לא הוגן לעשות לי את זה, ולא רק לי, יש עוד תלמידים שנרשמו לבגרות. היא אמרה שזו לא אחריותה והיא רק מודיעה לי, ושעד מחר אני צריכה להחליט איזו בגרות אני עושה במקום כי ההרשמה נסגרת.
אמא שלי התעצבנה ודיברה איתה, והיא נתנה לה את המספר של המפמר"ית. רק מה, הגברת לא עונה בטלפון.
ואני לא יודעת מה לעשות. אני לא מוכנה בשום אופן לוותר על הבגרות הזו אחרי שהשקעתי בה כל כך הרבה, ואין מצב ללמוד עכשיו למגמה חדשה, ועוד משהו מלחיץ ממש זה שהתקבלתי לשירות על סמך זה שתהיה לי תעודת בגרות, כי בלי זה הם אמרו שלא יכולים לקבל אותי. והבטחתי להם שיש לי, ועכשיו אין.
נראה לכם שזה חוקי, מה שהם עשו?
כי הם חתמו לי על רישום לבגרות וביטלו אותה מאוחר מדי.
אני שוקלת לפנות ישירות לבנט. אבל אני מאמינה שהוא לא יענה לי.
והמפמ"רית הזו. בא לי לקלל.