עד כמה זה אכזרי בעיניכםחדשה ישנה
להשאיר תינוק בן שנה וחצי לצרוח ולהירדם לבד?

בגדול זה ממש לא אידאלי מבחינתי, אבל אתמול בלילה עשיתי את זה😧
האמת מאז שהוא נולד אף פעם הוא לא ידע לישון נורמאלי.. אם זה קשיים בהירדמות שלוקחת שעות ואם זה התעוררות כל כמה זמן בלילה. בזמן האחרון גם קשה להרדים אותו, קם, רוצה מים, חוזר לשכב, רוצה מוצץ ,קם, לא רוצה שמיכה .. עד שסוף סוף הוא נרדם. מתעורר אחרי איזה שעתיים, ושוב, שותה מים, מוצץ, נרדם, מתעורר אחרי 10 דק' וחוזר חלילה והוא לא נותן לזוז ממנו לשניה.
מה לא ניסינו? לשיר, ללטף, להסביר, טקס שינה... זה פשוט סיוט!
הדבר היחיד שאיכשהו עובד זה להביא אותו לישון איתנו.
אבל זה כבר נמאס.. ולא חינוכי בעיני. מה גם שבע''ה אני אצטרך ללדת בקרוב ואז בכלל תהיה חגיגה.. הוא בועט ומעיף אותי ואת בעלי לצדדים וישן באמצע כמו מלך, אם חלילה השמיכה לא בדיוק כמו שהוא רוצה , מתעורר ומתעצבן.
בקיצור, אתמול אחרי שהוא התעורר מאה פעמים, אמרתי לו 'זהו. עכשיו הולכים לישון, גם אבא ואמא הולכים לישון, לילה טוב!' יצאתי מהחדר והוא צרח כמו אני לא יודעת מה, נקרע לי הלב,אבל הרגשתי שאין לי מה לעשות.. ככה איזה רבע שעה, עד שנגמר לו הכח והוא נרדם.
עשינו את זה בעבר כמה פעמים, ויש לציין שאחרי שהוא נרדם בצורה כזאת, לרב הוא לא מתעורר שוב ושוב.
אבל זה כ''כ כואב לי, משכיב את עצמו עם כל הדמעות והנזלת, בלי שמיכה, בלי כח...😖
אשמח לשמוע דעות והצעות!
האמת שגם הבן שלי התחיל עם זהמאי הקטנה

אני חושבת שהסוד הוא התמדה וסבלנות וכמובן ברגש. גם הבן שלי (שנה ו- 10) בימים האחרונים פיתח איזשהי חרדת נטישה ובין היתר לא מוכן לישון לבד. מצד אחד אני רואה שהוא ממש צריך אותי ואני נותנת לו כמה שאפשר ברגע שאפשר אבל בזמן השינה, אני לא מאפשרת לו כל מה שהוא רוצה. כך זה עבד עד היום והכל היה מושלם...

מה שאני עושה- מסבירה לו יפה ובסבלנות שצריך לישון לבד, ומי שיישן לבד יקבל מחר אחרי הגן ממתק. משכיבה לצידו כמה בובות שכאילו הולכות לישון. אני רואה שהוא מבין ונרגע ואז יוצאת מהחדר.

הוא כמובן מתחיל לבכות ומכניס את עצמו להיסטריה. אני אומרת לו מרחוק לילה טוב, עכשיו הולכים לישון, וכשהבכי מתגבר או לא נרגע אני נכנסת שוב ועושה את אותן פעולות- משכיבה אותו, מכסה בשמיכה, מסבירה לו שעכשיו הולכים לישון ויוצאת. הכל בסבלנות. ככה כמה וכמה פעמים...

לאט לאט הבכי שלו נהייה מאולץ ובכוח, כי הוא הבין שאמנם אני לא לצידו אבל אני פה לא רחוק ואם הוא צריך אותי אני באה. ואז הוא נרדם.

מקווה שעוד כמה ימים אוכל להגיד לך שהמצב חזר לקדמותו...

מסכימהסתוונית
עם הגדול שלי גם הייתי יושבת מחוץ לחדר, וכשהוא ראה אותי יושבת שם רגועה הוא מיד נרגע ושכב לישון. (זה היה בתוך תהליך של להיות לידו בתוך החדר, ואז לצאת)

ולפותחת- אולי תשימי לו בקבוק במיטה שלא יהיה תלוי בך לגבי זה
אפשר גם לשבת לידוד.

או עם היד נוגעת בו, עד שנרדם.

ילדים מתרגלים כך לישון בביטחה, ועם הזמן כבר לא צריכים את זה.

מסכים לגמרי!yr

מעולם לא הרשינו לשום ילד לישון איתנו במיטה.

לא היתה להם מזה שום טראומה למרות שלפעמים צרחו זמן כזה או אחר במיטה.

ככה לומדים ונהיים עצמאיים, כמובן בהתאם לגיל.

ובהחלט לפעמים עשינו את הרעיון של לשבת ליד או בפתח החדר כדי שיחוש שאנחנו איתו אבל במרחק בטוח.

עובדת נכון. ד"ר אבוולעפיה מדבר הרבה על המודל הזה.נפש חיה.

איזה מודל? שיבכה עד שירדם?הרש
זה לא שיבכה עד שירדםמאי הקטנה

זה שיבכה בגבול הטעם הטוב, אחרי המון הסברים וליטופים, כאשר ברור שהילד מבין, ולא להשאיר אותו בוכה וללכת. גם כשהוא בוכה, מדי פעם באים שוב להרגיע.

אין מה לעשות. אי אפשר להרדים ילד כל לילה עד גיל מאוחר. יש שלב שבו הוא צריך להירדם לבד.

כשהאמא באה והולכת זה עלול רק לבלבל את הילד ולהאריךaima

את הזמן שלוקח לא להרדם

אצלי לפחות זה ההפךמאי הקטנה
זה מרגיע אותו ונותן לו ביטחון.
וודאי לא. מודל האם הטובה דיה. של ויניקוט. חפש על זה מידענפש חיה.
נפש חיה לא הגיבה אלי, היא הגיבה למאי הקטנהחדשה ישנה
תודה רבה לכולכם על התגובות!
אשמח לשמוע עוד...
הגבתי להרשנפש חיה.
גם הגבתי אליו.חדשה ישנה

נראה לי הוא חשב שכתבת 'עבדת נכון...' אליי, והתכוונת בכלל למאי הקטנה 'האמת שגם הבן שלי...'

סתוונית ואני הגבנו למאי. הרש שאל אותי והגבתי לונפש חיה.
חחח מה הסתבכתן...?מאי הקטנה
הסברתי לה מה השתלשלות התגובות הכל טובנפש חיה.
אנחנו עשינו יעוץ שינהג'נדס
כי היא לא ידעה להירדם לבד וממש כל מה שכתבת, מליון שנה הרדמה ואז אלף התעוררויות בלילה...

ב"ה טפו טפו טפו, נרדמת לבד עכשיו כמעט לגמרי... השקעה של כסף (לא מליונים) וזמן ורצון...

בתהליך יעוץ שינה אין זמן שמשאירים את הילד בוכה לבד. מקס נמצאים לידו ומחכים קצת שירגע אבל הוא רואה שאת לידו...
השורה האחרונה טובה בהחלט..ד.

ממליצה לך לקרואפאז
את הלוחשת לתינוקות פותרת בעיות (ספרון אדום)
יש שם עצות טובות להרגיל תינוק להרדם לבד גם בגיל מאוחר.
מצד אחד לאפשר לו ללמוד להרדם
ומצד שני לעשות את זה בהדרגה ובלי "לזרוק" אותו
תודה לך! האמת שהבעיה בעיקר אחרי ההירדמות, ההתעורריותחדשה ישנה

האלה באמצע הלילה מלא פעמים... זה פשוט מתסכל!

להירדם זה תלוי , לפעמים עובר חלק ולפעמים ככה ככה...

היא מתייחסת בספר עם לבעיית התעוררות באמצע השינהp&y
רבע שעה של בכי זה שום דבר. טוב עשית!aima

ראית גם שהשינה שלו אחר כך יותר טובה ככה. גם הוא צריך לילה של שינה רצופה ולא להתעורר שוב ושוב.

ברור שהוא צריךג'נדס
אבל צריך שיהיה לו ביטחון במיטה שלו. שהוא במקום מוגן ולא נטוש... וע"י טעויות אפשר שלילד/ה לא יהיה את הביטחון...
לכתחילה זה לא דבר טוב.ד.

את מציירת מצב מיוחד. קשה להבין מרחוק למה זה התגלגל כך. אבל יתכן שבמצב הנוכחי, כבר לא היתה לך ברירה..

מכל מקום, אם הילד מקבל הרבה חום ואהבה ואיכפתיות בכללי - יש להניח שהוא לא יגדל עם טראומה כי השארת אותו כך, אחרי שסיפרת סיפור וישבת ליד, ושמת עליו יד, וחיכית שיישן... קולט שיש סביבה חמה ותומכת..

נגן מוסיקה, הולך?משה

אצלי עבד פעם גם מזגן חלון ישן ורועש. הילד פשוט סיפר סיפורים למזגן עד שנרדם.

אם זה עובד לך עם הפלאפון - אספק לך קישור למוצר שעושה את העבודה עם קצת ידע טכני.

הלוואי.. זה בחיים לא ילך. אם אני זזה ממנוחדשה ישנה
סנטימטר הוא מיד נעמד בלול וצורח...
תודה רבה בכל אופן
תנסי.משה

מודה ומתוודה שלא קראתי הכלאסטרו
אבל אולי נקודת מבט שונה קצת.
ראשית לא רואה בזה אכזריות ברוב ככול המקרים. פעמים רבות זה מאבק כוחות כנגד הצבת גבול שלנו וטוב אנחנו עושים כשאנחנו משמרים אם הגבול שהצבנו.
שנית כולנו מתעוררים במהלך שנת הלילה ולאחר מכן חוזרים לישון, ולרוב לא זוכרים כלום. תינוק שנרדם על הידיים ואח"כ מעבירים אותו למיטה שלו, נבהל כשהוא מתעורר מהמקום השונה ומתחיל לבכות.
לכן אני מאמין שכשמרגילים אותם להרדם במיטתם גם אם הם בוכים בהתחלה זה לטובתם ולטובת כולם. אפשר בהדרגה תוך ישיבה לידו מעט.
בהצלחה!
אף פעם לא הרדמנו על הידייםחדשה ישנה
אולי רק בגיל ממש פצפון..
הוא הולך לישון במיטה שלו ולא במיטה שלנו. הרדמה לוקחת המון, זמן וכח..כשמתעורר באמצע הלילה, אם אין לנו כח למאבקים שלוקחים חצי שעה במינימום, אז מביאים אותו אלינו . עד הבוקר, שכמובן זה לא אידאלי אבל גם לקום מס' פעמים בלילה, ולהישאר לידו מלא זמן זה סיוט , במיוחד בהריון שאין לי כח לזוז...
הורות היא תמיד מאבקאסטרו
בין האידיאלים שלנו לבין רגשות האשמה שטבעיים ומוכרים לכל הורה.
טוב להכיר ולהחזיק באידיאל הורי. ואין שום צורך להרגיש אשמים אם כוחות השגרה מסיטים אותנו ממנו. על פניו אתם מתנהלים נהדר וחשוב גם שתרגישו ככה.
בהצלחה בהמשך!
תינוק בן שנה וחצי,ד.

חבל לייחס לו "מאבק כחות" וכו'. פשוט לא נעים לו כך. אח"כ הדיון מה ראוי לעשות.

והוא לא "נבהל" מהמקום השונה, אלא מרגיש שהוא כבר לא על הידיים. כמובן, שם יותר נעים ובטוח ומפנק....

וככלל, לא חייבים להגיע למצב שילדים בוכים כשמשכיבים אותם לישון.

לגבי התעוררות בלילה - זה כבר משהו אחר. ומול כל מיני "שיטות", יש גם את העייפות של ההורים, שגומרת לא פעם לכך שהילדים "מתאזרחים" אצלם. גם לא נורא, נשארת להם חויה חמה מהילדות..

הפוךאסטרו
גם בגיל שנה וחצי יש הרבה תינוקות שמנהלים מאבקי כוחות והורים רבים יעידו על כך.
וכן התעוררות במקום שונה מזה בו הוא נרדם על אחת כמה וכמה אם השינוי הוא מהידיים למיטה מעורר רגע של בהלה במידה כזאת או אחרת שמפריע לרצף השינה ומעודד בכי.
כמובן שילד בוכה לפני השינה הוא לא מטרה. אבל גם לא צריך לפתח רגשות אשמה מזה. כמובן הכל במסגרת הסבירות וההגיון.
ואני חושב שהשתדלות להרגיל את הילד לישון במיטה שלו דווקא מועילה לעייפות ההורית בטווח הארוך וגם עוזר להקטין שחיקה זוגית. כמובן שיותר קל לכתוב ולעיתים העייפות הנוכחית מנצחת. וגם כאן אין מקום לרגשות אשמה.
תינוק לא מנהל מאבקי כח.. הוא פשוט רוצה משהו, טבעי~א.ל

שההורה לא- ולכן זה נדמה כמאבק

תלוי בתינוק ובגילאסטרו
בגיל הזה בדיקת גבולות היא עניין נפוץ יחסית.
כמובן שלא דין שנה וחצי כדין שלוש ולא שלוש כשלוש עשרה...
לכן הגדרתי- תינוק. גיל גדול יותר כבר לא בדיוק נקרא תינוק..~א.ל

מדובר על גיל שנה וחציאסטרו
בדיוק. לכן זה לא מאבק כח.~א.ל

אין שום הכרך שבגיל הזה לא מנהלים מאבקי כחאסטרו
להפך זה די נפוץ החל מהגילאים הללו.
חפשי ברשת אני בטוח שתמצאי מאמרים רבים בנושא
ב"ה,ד.

גידלתי כמה ילדים, כל שקצת מכיר את ה"מטריה".

זה נכון שתינוק יכול כביכול "להיאבק" על מה שרוצה, אבל ההתסכלות כאילו זו "מטרתו" הבלתי מודעת, אינה טובה. יש לו רצונות, וצריך לדעת אל מה להרגיל ואיך להתנהל מול מה שמרגיש איתו טוב.

וסיבת הבכי כשעובר חזרה, היא בעיקר כינוח להישאר במקום המועדף... אם כי נכון שגם "פתאומיות" יכולה לעודד את זה.

ולא אמרתי לא להשתדל להשכיב ילד במיטתו. בוודאי שכן. יש הבדל בין להשכיב בתחילת הלילה, לבין לקום באמצע הלילה..

השבח לאלאסטרו
גידלתי גם כמה. ועדיין מגדל כמה.
אני חושב שאתה מציג דברים מעט שונה ממה שאני מתכוון אליהם. תינוקות ילדים ומבוגרים מונעים על ידי מספר דברים. מהם משותפים מהם שונים. כמובן כל אחד עפ"י יכולתיו. אני מניח שלא הבנת ממני שתינוקות מטרתם להשתלט על העולם. דעתי שהיא דעה מקובלת ונפוצה, שאני, בין השאר מסכים איתה, שתינוקות מגיל מסוים, לרוב סביבות גיל שנתיים מעלה מטה, בוחנים גבולות ואת מקומם בהיררכיה המשפחתית. בשלב הזה בהחלט רצוי ומועיל להציב גבולות ולדבוק בהם גם אם התגובה המיידית היא בכי. לטווח הארוך זה מועיל מאד ליצור תחושת בטחון ויכולת התמודדות עם משברים.
חושבת שאכזרי זה לאyonit002

אם זה נעשה בצורה "סבירה"

אין על האינסטינקטים שלנו. פשוט תקשיבי להם

אכזרי לא הייתי אומרת..אשתו
אמא יקרה! כ"כ מזדהה.. הבת שלי גם הייתה לא מזמן בדיוק בבעיה הזו. בטוחה שאת כאמא יודעת היטב מה את עושה ויכולה רק לשתף מה עבד אצלנו אחרי שלל נסיונות.
מאחר והבת שלי מבינה הכל הרגשתי שדיבור עדיך על פני להשאיר אותה לבכות. אז במשך כמעט שבוע פעלנו כך: (ואז זה נעלם לחלוטין!! למדה להירדם לבד).
אחרי שמע ישראל, חיבוק ונשיקה היא דרשה שנהיה לידה בתוספת בכי וצעקות. נכנסנו, איחלנו לילה טוב ופשוט חזרנו על מנטרה קבועה. "אמא אוהבת את נטע. אבא אוהב את נטע. אבל נטע הולכת לישון לבד. לילה טוב" כמובן שהיא בכתה אבל נכנסו כל כמה דק לחדר ואמרנו את אותו המשפט. פעלנו כך שבוע. היו רגעים קשים ומחרפנים אבל מאז טפו טפו לא נתקלנו בשום בעיה כמעט חצי שנה.
בהצלחה מרובה, מקווה שאולי אהיה לעזר

לא הייתי נותנת לבכות..~א.ל

בהחלט עשיתי את הטעות הזו, בראשונה, אך בע"ה- לא עוד

קודם כל,

תינוק שרוצה פינוק, זה מותר, וזה בסדר

הוא תינוק!! לא הבנתי מעולם את הטענה הזו שתינוק שמקבל הרבה ידיים- יהפך למפונק

איך אפשר להפוך תינוק למפונק? הרי זה צורך בסיסי שלו.

מילא בגיל גדול שבו ההורה מבחין שזה מוגזם- ניחא...

אם כבר.. אז להפך:

תינוק שלא מקבל ידיים, והוא זקוק להן,

הופך לנצרך בגיל גדול יותר

והחסכים הרגשיים מורגשים.

מעבר לזה, גם אם הבכי מקשה עלינו כרגע, וגם אם זה לא נח- אלו החייםכאילו מוציא לשון, ב"ה..

לא צריך להסתכל על זה כמעמסה, וקושי. זה תגובה לגמרי טבעית, ולגיטימית

שלל עיצות- נתנו פה בשפע, רק היה חשוב לי לחדד את הנקודה הזו

מנסיוני ולפי ענ"ד

הצלחה רבה!

היה לי בדיוק אותו סיפוראמא_מאושרת
ואחרי שסיימנו לתרץ את זה בזה שיוצאות לו שיניים (במשך שנה ומשהו ברצף), ואחרי ששללנו תולעים והרופא ילדים כבר לא ידע מה לומר החלטתי שזה איזשהו חוסר מנטלי
לקחתי אותו לדיקור סיני, דרך הקופ"ח- עם מדקר שמתמחה בילדים. והתחלתי לישון..
מאחלת שיעבוד גם אצלך..
לא מסוגלת לשמועאת הטענהרוב השעות
"התינוק יתרגל.." מזעזע בעיניי. אולי כדאי לשנות גישה. לא להילחם בו אלא לנסות להבין אותו. אולי התינוק לא מספיק עייף? לספר לו סיפור או טיול רגלי בחוץ לפני השינה?
התינוק הוא אדם קטןyrאחרונה

וחובתנו כהורים להקנות לו הרגלים נכונים.

מי ש"יבין" את התינוק במקום להקנות לו הרגלים נכונים ישאיר אותו בעצם תינוק לנצח.

כמובן שהגזמתי קצת, וצריך לפעול בקצב שלו, אך הכותב שלפני הגזים עוד יותר כש"הזדעזע" מהחובה של הורים להקנות הרגלים נכונים.

די לפחוד לחנך ולגדל דור של מפונקים ועקומים.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך