עד מתיייייי???אור'
למה מלכתחילה? למה אכלתי? כמה עוד? למה מה קרה? מה אני בעונש?? למה אני דוס מתנחל שברגעג שהוא מעלה על דל שפתיו שמצבו הרוחני הנפשי והאישי אינו מאפשר להיות חייל קרבי כראוי מיד הןא מוקף בפרצופים מובכים שמסבירים שג'וב זה לא איאיאי ובשידוכים מי יודע מה יהיה ויש שם בנות ל"ע וכולם עושים קרבי רק מי שממש לא יכול הולך לג'וב וקרבי זה הכי אחי, וזה גם מצווה הרבה יותר גדולה ועל תדבר בתפילת ליל שבת כשכולם יגיעו עם הנשקים והשיזוף, נעבעך.
וברצינות- לא התבגרנו בשביל שייפסק הלחץ החברתי הסמוי הזה, ללכת לקרבי?
מסביבי כל החיילים החילונים עוקצים חותרים לת"ש לגוב- ומודים בפה מלא שלא קל להם ונוח ומתאים השירות והתבעני בקרבי והם מנסים דברים יותר קלים, למה אני בגלל שאני משתייך לציבור שלנו צריך כ"כ להיות מובך מהמחשבה על להיות מש"ק דת?
סליחה אם מאן דהןא נפגע, אני בסערת רגשות וייתכן שאני מגזים.
מחזק את ידיך!!מאזין אל הקולות
אח יקר!! תהיה חזק..אתה לא צריך להיות מובך ולא כלום...באמת שבעולם האמיתי זה כלום. ואם בשידוכים בת מסתכלת על זה-לדעתי היא ילדה, והיא לא שווה את זה...
אז הבעיה היחידה שנשארה זה הבית כנסת בשבת..ובזה תהיה חזק! אתה לא צריך להיות מובך...תשמח שאתה עושה את עבודתך ואת המצווה הזאת כמו שצריך,בלי לעקוץ כמו כל הסביבה שלך...
אני חייל קרבי, ככה שזה לא שיש לי נגיעה בדבר...
וכן. בהחלט הגיע הזמן להתבגר. גם בעוד הרבה נושאים...מה לעשות...
עד #@#&
כמה #@%!!!!
מרשה לעצמי להתערב זוהרת בטורקיז

בתור אחת שתמיד יהיה לה פטיש לחיילים,וכן כמו שאמרת קרביים.

ברור לך שבסופו של דבר זה לא באמת שיקול נכון?

זאת אומרת,בחורה ששומעת הצעה שומעת את כל המכלול,קשה לי להאמין שבאמת בת תשמע פרטים והכל יימצא חן בעיניה,תשמע שלא עשית קרבי ותפסול.

ברור לי שגם אם הוא לא עשה קרבי וכל שאר הפרטים נשמעים מתאימים אז למה לא?

גם זה ממש ביציה ותרנגולת אגב,צלינו ב"מגזר" ממש כמו שאמרת מכוונים לקרבי,ואומרים כמה קרבי זה הכי טוב(שוב אני לא אומרת שהם טועים)פשוט להיות גם במודיעין או תומך זה מאוד חשוב.

אז שבנות שומעות רק על "קרבי קרבי גיבור ועלי" זה מה שלאט לאט ייכנס לנו לראש.

שוב זה ממש לא אומר שבנות פוסלות רק על זה,יכול מאוד להיות שיש בנות כאלה,לדעתי הן ממש מעט.

תיהיה שלם עם מה שאתה עושה ,זה הכי חשוב,הרי יש שם מישהי שתאוהב את מי שאתה,ולא מה שאתה והפרטים הטכניים שלך.

שכמובן שהם מלמדים,אבל ממש לא בהכרח.

צה"ל צריך הכל,טבחים,פקידים,תומכי לחימה,ג'וב,וגם קרביים. וכולם בשביל מטרה אחת לשמור על עם ומדינת ישראל.

ב"ה שאתה זוכה לקחת חלק בזה.

תודה חברים. אתם צודקים.אור'
חזקתם
תעשה מה שטוב לךסנה בוער
וככה גם תועיל לסביבה...עם השנים תזרוק להם פסקה של הרב קוק זצ"ל שתומכת בהחלטות שלך כדי שירגעו.
מסכים ומזדהה לגמרי!!!segal

ירד לי הפרופיל לפני הצבא וחששתי שאין תפקידים משמעותיים מספיק שאוכל למלא חוץ מקרבי. נוכחתי שיש תפקידים ממש חשובים (גם בתור הסדרניק, אולי בעיקר). יש שלושה סוגים של תפקידים: 1. תפקדים משמעותיים. 2. תפקידים שיכולים להיות משמעותיים. 3 . תפקידים טכנים (חשובים אך יהיו הרבה שירגישו חוסר סיפוק) 

כל אחד שיעשה מה שטוב לו. בסוף שמסתכלים על המערכת הכללית של צהל באמת שאין שום יתרון של הלוחם הבודד שבהוא כזה בורג קטן במערכת לג'ובניק שבואא גם בורג קטן.

ההפך הוא הנכון. רוב האנשים לא מתאימים פרפקט ללוחמה. הם לא יעבדו בעתיד בתור שומרי ראש... 

התפקידים העורפיים יכולים להיות משפעיים על דשברים הרבה יותר כלליים מאשר לתפוס 4 שעות ש"ג.

מה לעשות. הציבור רדוד. ומישהו אמר לי שבצהל אנשים נהיים רדודשים. הולכים לפי מה שיוקרתי. מה ש'נחשב'. מסתגלים על סיכות/כומתות/תגים וכו'. 

אני משרת בתפקיד עורפי סופר משמעותי ואנשים לא מתעיינים בו בגלל שהוא לא קרבי/מודיעין. לא נורא. מי שככה - הוא בנאדם שנתון ללחצים חברתיים שלא שווה את זה.

גם לי זה מפריע. כל בנאדם צריך לקבל 'גב' מהחברה.

תזכור שכל עוד אתה עושה דברים טובים אתה לא צריך לתת דיןם וחשבון לאף אחד על הרדידות שלו...

מבאסאור'
לראות שהחילונים עוקפים אותנו בכל התפיסת עולם הזאת , של תמצא את המקום ואת מה שמדויק לך. זה מושרש אצלהם ובנו יש עדיין חרדיות כזאת של נורמה שצריך להתיישר אליה ותחרותיות... עצוב. זה ילדותי.
אל תקח ללבנפשי תערוג
רוב הצבא הוא עורפי
גם בציבור שלנו יש לא מעט
הסכנה הגדולה לרמה הרוחנית היא בג'ובבינייש פתוח
רק בקרבי לא יהיו איתך בנות חילוניות במחלקה
בעייני בייני'ש שהולך להיות מש'ק דת ועושה את זה כראויאניוהוא
תפקידו עולה על כל חייל קרבי.
קרביים עדיין יש מספיק... ויש תמיד חבר'ה שילכו.לקרבי.
לצערי נתקלתי בלא מעט מש'קי דת חצי חילוניים, וגם אלה הדתיים בילו את זמנן לריק.
מש'ק דת אמיתי יכול לגעת בעולם ולקדש שם שמים פי כמה מכל חייל אחר.
אחי גם ברבנות אפשר להיות עם חילוניות במחלקהבינייש פתוח
לא אמרתי שלא. אמרתי שבעייני התרומה הרבה יותר גדולהאניוהוא
כבר לא רלוונטי.אור'אחרונה
תודה לכולם על התמיכה והכל. הכל בסדר
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך