לכולנו זה קורה לפעמים כשאנחנו עומדים ברמזור ופתאום שומעים מוזיקה מוכרת ומסובבים את הראש כדי לאתר את מקור הצלילים ואז היא מופיעה... הסוונה שמודיעה ברמקוליה לכל העולם שיש רבי נחמן מברסלב!
זה כבר דבר רגיל ושכיח לראות כמעט בכל בית כנסת ובית מדרש, עמדת שמירה או חמ"ל של איזה מוצב צבאי נידח, באומן, בכותל ובמירון בכל קבר של צדיק או להבדיל באיזה חדר המתנה בקופת חולים וגם בהרבה הרבה בתים בישראל את הספרים החומים המוכרים עם הציור של 'האש שלי' הליקוטי מוהר"ן, הלקוטי הלכות, ספר המידות, לקוטי-תפילות – ספרי רבנו ורבי נתן בכל אתר ואתר. אנחנו גם מכירים הרבה בעלי תשובה שהתחילו לחפש את הדרך לשוב לה' יתברך כתוצאה מספר 'השתפכות הנפש' או ספר המידות שהגיע לידהם פתאום באמצע החיים.
הדברים האלו לא קורים מעצמם יש 'גמדים' קטנים עם פונפון שדואגים לעשות את העבודה הזאת במסירות נפש מבלי לקבל על-כך פרוטה שחוקה, מילגה או 'אחוזים' ולפעמים משאירים אחריהם בבית אישה וילדים ומקרר ריק וגם בארונות המטבח אין יותר מידי. הם קיבלו איזה אור מיוחד שנותן להם רצון וכח, דברי הצוואה האחרונים והברורים של ר' נתן לא נותנים להם מנוחה:
"...אני מקווה שדף אחד מספרי רבנו יהיה תיקון להכל, עכשיו אני אומר לכם, שעיקר עיסקכם יהיה להדפיס את הספרים, שיתקיים יפוצו מעיינותך חוצה, ותהיו חזקים בממון, ברצון ובטרחא."
ר' נתן לא היתכוון רק למפיצים הוא צווה על כולנו שיהיה לנו חלק ב'עסק' הזה של הצדיק בממון ברצון ובטירחה.עלינו לחשוב, להתפלל ולהשתדל לקיים זאת.
קרן ר' ישראל דב אודסר זצ"ל הוקמה ע"פ צוואתו למען מטרה בילעדית של קיום צוואתו של ר' נתן- הפצת ספרי רבנו וספרי רבי נתן בארץ ובכל העולם הספרים הקדושים אשר הם כל תיקוננו וגאולתנו ותיקון כל העולם.כל מי שמאמין ברבנו ובכח העצום שהוא השאיר בספריו צריך לשים לב ולהבין שה'קרן' הזאת היא דבר חשוב מאין כמהו לכל עם ישראל אבל כמו הרבה מענייני רבנו האמיתיים ישנה העלמה והסתרה גדולה על כך הגורמים לכך שה'קרן' נמצאת במצב כלכלי קשה המעכב את הדפסת הספרים ואת פעולות ההפצה. במלחמה בעזה חולקו כמויות אדירות של ספרים, כיפות וחוברות של רבנו לחיילים בחינם כמובן למרות כל המצב הזה.
צריכים אנו להתעורר להתפלל לתרום ולחזק את ה'קרן'. לדבר עם מכרים וחברים ומקורבים כמה הספרים האלו חשובים, איזה כח עצום יש בהם לעורר ולחזק כל יהודי וכמה הצדקה להדפסתם והפצתם חשובה כי על זה הזהיר ר' נתן ביותר והם עיקר ההשארה של רבנו בעולם כדי שאישו תוקד עד ביאת המשיח. כמה כל צדקה כזאת ממתיקה דינים מעל כל עם ישראל כמו שמסביר ר' נתן בליקוטי הלכות וכתב בעלים לתרופה:
"כי כל מה שישלחו לי יחיה כמה נפשות מישראל, כי יסיעו הרבה בזכות הרבים לדורות, והזריז משובח כי השעה דחוקה ואי אפשר לבטל הדפוס אפילו יום אחד"
מכתב של ר' נתן בעלים לתרופה, בא, תקפ"ד
אשרי הזוכה לקבל ולהכניס דברים אלו בליבו להתעורר להתחזק ולקיים אין גבול לשכרו:
לתרומות לקרן ר' ישראל של עם ישראל: 052-7922135
או במשרד הקרן 02-6287628 (הטלפון שמופיע בספרים)
חיזקו ואימצו
לרפואתו השלמה של דוד בן הניה הי"ו