בבקשה לקרוא דברים אלו באמתאנונימי (פותח)

לכולנו זה קורה לפעמים כשאנחנו עומדים ברמזור ופתאום שומעים מוזיקה מוכרת ומסובבים את הראש כדי לאתר את מקור הצלילים ואז היא מופיעה... הסוונה שמודיעה ברמקוליה לכל העולם שיש רבי נחמן מברסלב!

זה כבר דבר רגיל ושכיח לראות כמעט בכל בית כנסת ובית מדרש, עמדת שמירה או חמ"ל של איזה מוצב צבאי נידח, באומן, בכותל ובמירון בכל קבר של צדיק או להבדיל באיזה חדר המתנה בקופת חולים וגם בהרבה הרבה בתים בישראל את הספרים החומים המוכרים עם הציור של 'האש שלי' הליקוטי מוהר"ן, הלקוטי הלכות, ספר המידות, לקוטי-תפילות – ספרי רבנו ורבי נתן בכל אתר ואתר. אנחנו גם מכירים הרבה בעלי תשובה שהתחילו לחפש את הדרך לשוב לה' יתברך כתוצאה מספר 'השתפכות הנפש' או ספר המידות שהגיע לידהם פתאום באמצע החיים.

הדברים האלו לא קורים מעצמם יש 'גמדים' קטנים עם פונפון שדואגים לעשות את העבודה הזאת במסירות נפש מבלי לקבל על-כך פרוטה שחוקה, מילגה או 'אחוזים' ולפעמים משאירים אחריהם בבית אישה וילדים ומקרר ריק וגם בארונות המטבח אין יותר מידי. הם קיבלו איזה אור מיוחד שנותן להם רצון וכח, דברי הצוואה האחרונים והברורים של ר' נתן לא נותנים להם מנוחה:

"...אני מקווה שדף אחד מספרי רבנו יהיה תיקון להכל, עכשיו אני אומר לכם, שעיקר עיסקכם יהיה להדפיס את הספרים, שיתקיים יפוצו מעיינותך חוצה, ותהיו חזקים בממון, ברצון ובטרחא."

ר' נתן לא היתכוון רק למפיצים הוא צווה על כולנו שיהיה לנו חלק ב'עסק' הזה של הצדיק בממון ברצון ובטירחה.עלינו לחשוב, להתפלל ולהשתדל לקיים זאת.

קרן ר' ישראל דב אודסר זצ"ל הוקמה ע"פ צוואתו למען מטרה בילעדית של קיום צוואתו של ר' נתן- הפצת ספרי רבנו וספרי רבי נתן בארץ ובכל העולם הספרים הקדושים אשר הם כל תיקוננו וגאולתנו ותיקון כל העולם.כל מי שמאמין ברבנו ובכח העצום שהוא השאיר בספריו צריך לשים לב ולהבין שה'קרן' הזאת  היא דבר חשוב מאין כמהו לכל עם ישראל אבל כמו הרבה מענייני רבנו האמיתיים ישנה העלמה והסתרה גדולה על כך הגורמים לכך שה'קרן' נמצאת במצב כלכלי קשה המעכב את הדפסת הספרים ואת פעולות ההפצה. במלחמה בעזה חולקו כמויות אדירות של ספרים, כיפות וחוברות של רבנו לחיילים בחינם כמובן למרות כל המצב הזה.

צריכים אנו להתעורר להתפלל לתרום ולחזק את ה'קרן'. לדבר עם מכרים וחברים ומקורבים כמה הספרים האלו חשובים, איזה כח עצום יש בהם לעורר ולחזק כל יהודי וכמה הצדקה להדפסתם והפצתם חשובה כי על זה הזהיר ר' נתן ביותר והם עיקר ההשארה של רבנו בעולם כדי שאישו תוקד עד ביאת המשיח. כמה כל צדקה כזאת ממתיקה דינים מעל כל עם ישראל כמו שמסביר ר' נתן בליקוטי הלכות וכתב בעלים לתרופה:

"כי כל מה שישלחו לי יחיה כמה נפשות מישראל, כי יסיעו הרבה בזכות הרבים לדורות, והזריז משובח כי השעה דחוקה ואי אפשר לבטל הדפוס אפילו יום אחד"

מכתב של ר' נתן בעלים לתרופה, בא, תקפ"ד

אשרי הזוכה לקבל ולהכניס דברים אלו בליבו להתעורר להתחזק ולקיים אין גבול לשכרו:

לתרומות לקרן ר' ישראל של עם ישראל: 052-7922135

או במשרד הקרן 02-6287628 (הטלפון שמופיע בספרים)

חיזקו ואימצו

לרפואתו השלמה של דוד בן הניה הי"ו

מותר לתרום מעשר כספים???רננוש!
לצדקה? כן!אנונימי (פותח)
מבצע:"הרם קרן ישראל עמך"אנונימי (פותח)אחרונה

בוודאי! 

הגמרא אומר :"כל העולם ניזון בשביל (בזכות) חנניא (ר' חנניא בן דוסא) בני..." כלומר שהכל בזכות הצדיק,יש הרבה ארגוני חסד שעושים דברים טובים ונפלאים אבל הכל בזכות הצדיק! ככול שרבנו יתגלה בעולם תתבטל העניות המחלות וכל הצרות לא עלינו מהעולם.

ורבנו צריך מאיתנו צדקה?רבנו לא צריך כלום, רבנו רוצה שעם ישראל יתקרב לה' יתברך ובשביל זה הוא ור' נתן השאירו לנו את ספריהם.

לתת צדקה לצדיק= לתת צדקה להדפסת ספריו! זה יביא לכל הישועות ובשביל זה קרן ר' ישראל דב אודסר קיימת ואנשים מוסרים נפשם אבל הציבור לא מבין את זה.

ר' נתן כתב בפרוש:

"...והעיקר ליתן צדקה להוגן וכו', ואין שום צדקה נחשבת כמו צדקה של הדפוס, ומאילך תבין וכו'..."

עלים לתרופה מכתב לר' אפרים,יב' כסלו תר"ד

"אשרי הזוכה ליתן מעות לצדקה נוראה כזאת להדפיס ספרים קדושים לשם שמים. כי על ידי צדקה כזאת זוכין בודאי להמשיך בחינת אורייתא דעתיקא סתימאה, ועל ידי זה זוכין להשגחה שלמה, שעל ידי זה נמשך שפע טובה וברכה וכל טוב לבית ישראל... ועל ידי הדפסת הספרים קדושים הללו מתפשטת האמונה הקדושה בעולם, וזוכין לעקור ולבטל ולבער דעות האפיקורסים מן העולם. ועל ידי הצדקה שנותנין על זה זוכין לשבר תאוות ממון בשלמות, וזוכין לשוב בתשובה שלמה להשם יתברך ולהיות נקשרים בו יתברך כחותם, בבחינת שימני כחותם על לבך וכו' בבחינת תפלין."                                אוצר היראה ספרים וחדושי תורה

אם נתת מספיק מעשרות למועדוני ספורט אז...פונפון

אז ממה שנשאר לך אתה יכול לתת לעניין הנזכר...

סתם בצחוק...

מה קרה לכם? אין צדקה יותר מובחרת מהצדקה להדפסת ספרים. ויש בזה הרבה מה לדבר ואם מישהו לא ברור לו עדיין נושא זה (ואולי הוא חושב שיש עדיפות לאסוף כסף ולתרום למוסדות מסוימים אז אני מוכן לפתוח את הנושא פעם אחרת)

לא רק שמותר, אלהד.לוי

רבי נתן הקדוש אמר: " אין צדקה נחשבת כמו צדקת הדפוס..." ואין שום בעיה להשתמש בכספי המעשרות, אלא ההפך...

אשרי המשתתף/ת בהדפסת והפצת אורו של רבינו בעולם!

אלו מהדברים שהאדם אוכל מפירותיהם בעולם הזה והקרן קיימת לו בעולם הבא...

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך