משחק לפעולה- יש.
דיון- אין, גם לא צריך, זה הלכות פסח.
קטע קריאה עמוק- אין
צ'ופר- אין.
הבו רעיונות!!
משחק לפעולה- יש.
דיון- אין, גם לא צריך, זה הלכות פסח.
קטע קריאה עמוק- אין
צ'ופר- אין.
הבו רעיונות!!
"אתה השופט חושב שהנך חופשי! אתה חושב כך כיוון שאלחר שיגמר המשפט תלך לביתך ואילו אני אהיה משועבד, כיון שאלך לכלא לזמן רב. אך דע לך שמבין שנינו, אנ הוא בן החורן האמיתי! אמנם גופי יהי משועבד, אבל רוחי, היא תישאר חופשית. כיוון שארגיש שלא נכנעתי לגזרותיכם ונשארתי נאמן לאמונתי. אך ל השופט, קבעו מראש מה לומר! גופך אומנם משוחרר. אבל אינך חופשי להכריע לפי אמונתך. רוחך משועבדת וזה חמור פי כמה וכמה..." ציטוט מתוך דברי אנטולי שרנסקי לשופט, לאחר שנגזר דינו להישלח לסיביר
זה יהיה גם צ'ופר וגם קטע קריאה עמוק בעזרת ה'
אבל הפעולה נראלי קצרה מידי לשבת קיץ.. מה עושים?

תודה, תודה!פוסעת![]()
פוסעת![]()
פוסעת
פוסעתוסליחה על העיכוב....
המלך צעד בתהלוכה תחת האפיריון המפואר שנישא מעל ראשו,והמון אנשים הסתכלו בתהלוכה,קראו בהתפעלות:מה נהדרים בגדי המלך!מה מקסים הוא השובל!ומה מרהיבים הצבעים!
אף אחד מההמון לא העז להראות סימן שהוא אינו רואה דבר,כי אילו גילה את האמת הרי יה לטיפש בעני האחרים,ויהיה נחשב בלתי ראוי משרתו.
"המלך הוא עירום!"נשמע פתאום קולו של ילד קטן.
"שמעו נא לדברי הילד"אמר אביו,וכל אחד לחש לשכנו את מה שאמר הילד הקטן.
"הוא עירום!ילד אחד אמר שהוא עירום!"
"המלך הוא עירום!"קרא לבסוף ההמון כולו.
המלך חרד.הוא ידע כי אמת הדבר,אך הוא חשב:"יש להמשיך בתהלוכה ויהי מה!"הוא הזדקף עוד יותר,ושריו ההולכים אחריו המשיכו לשאת את השובל הבלתי נראה.
. . .
אכן,קשה לעמוד בלחץ החברתי,ולעיתים איננו מצליחים לעשות זאת.אנו חוששים שאנו שונים מהרוב,מכולם.
צריך אומץ רב על מנת לעמוד מול הרוב ולומר את מה שאנחנו חושבים או מרגישים,כאשר המחשבות שלנו והרגשות שלנו שונים.וכאשר אנו הולכים ע"פ הרוב אנחנו בעצם לא פועלים למימוש העצמי הפנימי שלנו,אנחנו מאבדים את החרות וחופש הבחירה שלנו,וכך ההליכה אחרי הזרם לא בהכרך טובה לי.
בסיפור"בגדי המלך החדשים"דווקא לילד הקטן היה האומץ לעשות זאת.
שנזכה לעמוד מול הלחץ החברתי,ולהיות חופשיים להגיד את מה שאנחנו חושבים ומרגישים באמת!!!
@נגרינסקי
פתחתי הגדה. יש שם מלאאא
מה אפוא מובן החופש בשביל האדם המודרני? הוא השתחרר מהכבלים החיצוניים שהיו יכולים למונעו מלעשות ומלחשוב כפי שמצא לנכון. יכול היה להיות בעל - בחירה אילו היה יודע את שהוא עצמו רוצה ,חושב ומרגיש. אבל אין הוא יודע. הוא מציית לסמכויות עלומות שם ומסגל לו "אני" שאינו שלו.ככול שהוא מוסיף ועושה זאת , הוא מרגיש עצמו חלש יותר ובאותה מידה אנוס יותר ללכת בתלם ....... "המבחן הבסיסי של החירות איננו במה שאנו חופשיים לעשות אלא במה שאנו חופשיים לא לעשות".
?
הם לא רוצים שתדעו: שאת תאיר- בני נער רצחו.
ילדים יכולים להיות אכזריים
מה אני צריך את כל השריטות האלה?
איפה את @ענבל
פורום שריטות ליליות.
אני לא צריך צרות של אנשים אחרים על הראש שלי.