תודה רבה לך אבא על כל החסדים שאתה עושה עימדי..
הלוואי שתמשיך לשמור עליי קרוב!
תודה אבא! 
איזה מלך טוב אתה! 
ה' הוא המלך! איזה טוב השם! 
תודה רבה לך אבא על כל החסדים שאתה עושה עימדי..
הלוואי שתמשיך לשמור עליי קרוב!
תודה אבא! 
איזה מלך טוב אתה! 
ה' הוא המלך! איזה טוב השם! 
בע"ה
חברה (ד"ש) אמרה לי שלומר "איזה טוב ה'" מקטין את שם ה'. שאלתי ונאמר לי שאכן יש עניין בכן, מישהו יודע? מישהו שמע משהו?
חע 
מסקנה: כדי שזה ייחשב שאלה, תגידי את זה רק ליד מי שיודע את התשובה.
הכייייייייי טווווווווווווווב!!!!!!
בס"ד בר"ה
חבל דווקא יכלת לפתח קריירה לא קטנה פה.....בכל מקרה מה נסגר איתך????? משעמם לך בחיים??? ולמה להשמיץ את ברסלב?? לא בא לך על ברסלב בעייתך והפסד שלך אבל לייאש אחרים???? מי נתן לך רשות לעשות את הפשע הזה????????
בס"ד בר"ה
בשביל שאנשים לא יתבלבלו ויגיבו לו בכינוי הזה אז כתבתי להודיע שה הוא ובקשר לשרשור עצמו לדעתי אדם צריך לשבח את ה' במילים שלו וככה זה הדיבור הכי אמיתי שבא ישר מהלב ו"רחמנא לבא בעי" תרגום: ה', לב רוצה!!! יענו ה' רוצה ת'לב שלנו אז פשוט לשפוך ת'לב לפני אבינו שבשמיים אנשים נשמות מה ה' רוצה מאיתנו אה?! מה אבא רוצה?? לב תמימווווווות פשיטווווות לדבר עם ה' על כל דבר להגיד על כל דבר קטן ביום שקורה לך להגיד וואלה ישתבח שמך אבא ענק שלי אתה כזה מתוק הכי טוב שבעולם איך אתה מסדר לי ת'חיים יענו בול!! יותר טוב מזה הייתי משתע!!! אשריכם נשמות!!!!! נ נח נחמ נחמן מאומן!!!!!
בס"ד בר"ה
אני עדיין כמעט בטוח שזה אתה ולהוסיף עוד 2תמונות לחתימה שלך לא עושה אותך אדם אחר
וטמטום תקרא לדעות השרוטות שלך י'חתיכת כופר!!!!!!!!!!
גם לי פעם (יותר נכון, הרבה פעמים) עלתה השאלה הזאת.
ובאמת כשאתה מדבר עם רבונו של עולם בשפה שלך הפשוטה, ומודה להשם על איזה משהו,
יש את האינסטינקט הזה, של להגיד לאבא, ממש כמו לאבא, או חבר, או כל אדם אחר שעשה איתך איזשהו חסד:
"תודה! אתה גדול!"
פעם כתבתי מעין מכתב לעצמי, להשם, על איזה משהו, ורציתי לשבח ולפאר ולרומם אותו יתברך... אז התחלתי לכתוב שבעצם כל מה שאני אגיד רק יקטין אותו, כי אני לא יכולה להעלות על דעתי את גודלו ותפארתו של השם יתברך...
ובכל זאת. יש לי הרגשה שהמילים האלה הפשוטות, איך שהן, עושות נחת רוח להשם יתברך.
כי כל מילה לא תכלול את עוצם גדולתו...
אבל תארי לך שתצתרכי לדבר איתו בשפה גבוהה...שאת בעצמך לא תביני כלום..ברור שזה לא יהיה אמיתי ולא יבוא מהלב....זה יהיה כזה סבבה...
אבל אם תדברי במילים שלך...המילים שיוצאות לך מהלב ישר לה' יתברך ברור שזה יהיה משו יותר אמיתי ויותר עוצמתי...
וכשאנחנו מדברים בשפה שלנו אל ה' זה ברור שהמילים האלה לא מכילות את גודלו וגם לא שום מילים שבעולם...פשוט ככה אנחנו מתבטאים....כי אין סוף לגדלותו!
רבי נחמן אומר לנו לדבר עם השם כמו עם חבר וכמו עם אבא. ויותר מזה לא צריך הדרכה
אני למשל, לא אומר לאבא שלי "אבא אתה גדול" אז מימלא גם בהתבודדות זה לא בדיוק יוצא לי מהפה... וגם לחברים שלי אני לא אומר ביטויים מעין אלו...
אבל מי שזה הדיבור שלו, אז למה שלא ידבר כך בהתבודדות?
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!