רציתי לקבל בבקשה דעות בעד ונגד שמיעת מוזיקה לועזית,ואם מבינים את המילים, האם יש בעיה?
מלא תודה! 
בצפיה לבנין אריאל!
בד"כ אלו שירי עגובות, בעלי מר רע, ולפעמים יש בהם מוזיקה טמאה(לא תמיד).
בד"כ(בדורנו) הם גם מאוד רעשניים דבר שלא מוסיף באדם צניעות.
שירי נשמה זה הדבר, שירי שקטים מלאים בקדושה, למה צריך את השירים הלועזיים?
אני חושבת שאין שום קשר בין השפה של השיר, לבין התכנים שהוא מעביר!
אני מכירה מלא שירים בעברית שרק מלשמוע אותם אני מרגישה כמה שזה באמת מזיק לי לנפש...ולא רק מבחינת מילים...יכול להיות שאלו יהיו מילים תמימות (יחסית....) אבל עדיין המנגינה והתחושות שהשיר מעביר הם פשוט מגעילים (שירי ראפ, רוק וכדו') לעומת זאת, יש שירים באנגלית שהם ממש יפים וכן מכניסים אותי לאוירה ממש טובה ואפילו רוחנית!
לכן אני חושבת שאין עניין לבוא ולהגיד- אל תשמעו שירים לועזיים כי יש סגנונות שירים שהם הורסים את הנפש, אלא פשוט תמנעו מלשמוע שירים שאתם מרגישים שהם לא יותר מידי מכניסים אותכם לאוירה רוחנית , בין אם הם לועזיים ובין אם הם בעברית!
דרדקי, הבנתי מההודעה שלך שאתה חושב שהשירים היחידים שיש בעברית זה שירי נשמה של הרב קרליבך...צא מהבועה! ואני שוב חוזרת למה שאמרתי אין קשר בין השפה לתוכן!
ישנם שירים בעיברית אשר הושפעו מתרבות הגויים, שירי נכר אשר כל מהותם נוגד את התורה וערכיה.
שירי אלה, בעיני, הם שירי עגבות, שירים לועזיים ותו לא(חוץ משפתם).
מה לך ולחפש ב"בארות נשברים"? יש לך מספיק פסוקים עם מנגינות קדושה(הרבה פעמים אני מוצא את עצמי מזמר "חמול על מעשיך..." ועוד כמה שירי רוממות יום-כיפור.
שאלה לי אליך, איך את בודקת שיר? את תשמעי אותו ואז תחליטי? זה נשמע כמו אדם שיאמר, בו נבדוק כל מאכל אם הוא רעיל או לא, איך נבדוק? נאכל אותו ונראה את תופעות הלוואי.
לא ולא, אנו נדבק(או לפחות ננסה) בשכינה, בקדוש ישראל אשר בו נתהלל. אין לנו מקום בדברים זרים!
אני לא בבועה, אני יודע מה קורה בחוץ, עם כל זה איני(לפחות אני מנסה) מושפע מהם, אני לא רואה טלויזיה, וכן לא גולש סתם באתרים שאיני מכיר. איני מסתובב ברחוב סתם, ומספר הפעמים שהייתי בקניון בשנתיים האחרונות יכול להיספק ביד אחד.
אין קשר, נכון! אבל יש חזקה, שיר של רב בד"כ יהיה טוב שיר של מישהו שאיני שומר תורה ומצוות בד"כ לא.
ישמע חכם ויוסיף לקח
שאתה יוצא מנקודת הנחה שאם אני רוצה לשמוע שיר יפה, אני הולכת לבדוק את כל השירים בעולם ומתוכם בוחרת שיר שמוצא חן בעיני....
זה לא המצב הנורמלי והקיים בד"כ (מה שבטוח אצלי לא...) בד"כ, יוצא לך לשמוע שיר יפה ממש או כמה שירים (ברחוב, חברה שהשמיע לי שיר יפה ועוד...) ואז אם אני אוהבת תשיר אני אוריד אותו מהאינטרנט, יקנה את הדיסק של הלהקה וכו'...
אותו הדבר גם לגבי שיר עברי! אני לא הולכת לחפש שירים, אם יוצא לי לשמוע שיר יפה אני ידאג שיהיה לי אותו, וכן מה לעשות? יוצא לי לשמוע שירים שאני לא אוהבת! ושמיעת השירים שאני לא בוחרת היא לא באחריותי! (אנשים ששמים ברחוב מוזיקה על פול ווליום וכדו'...)
בקיצור, אני עדיין חושבת שאין קשר לשפה....ואין עניין להגיד שהשירים המעפנים בעברית - זה בגלל הגויים. לא ממש לא!
השירים המגעילים בעברית היא בגלל שיש אנשים ישראלים שהאופי שלהם הוא כזה וזה מה שהם אוהבים! בדיוק כמו שיש גויים שיוצרים שירים רוחניים אמיתיים וטובים!
אם כך את בוחרת שיר אין לי כל כך מה לומר.
אכן, השירים העבריים זה בגלל שזה מה שאוהבים הישראל שהושפעו מתנועת ההשכלה(צאצאים של..) ולכן הם הושפעו מהגויים
ב"ה
א. את צודקת - אבל נשתהרעל אצל אחרים אם מכריחים אותנו ? נסתום את האוזני'ים (מה שאני עושה... משתדל...)
ב. בסדר.
ג. אבל את יודעת מראש שהוא בסדר - חברה לא תשמיע לך לועזי אם היא יודעת שאת לא אוהבת.
ד. - יש קשר. שיר מפה בארץ או מיהדות ארה"ב הוא בסדר - את יודעת לפי השם של הזמר או תמונה סיקור ב"בשבע" או הצופה ושאר העיתונים הכשרים...
ה. השירים המגעילים בעיברית נוצרים כשאר אנשים שיש להם יותר מידי גאווה חושבים עצמם לזמרים גדולים ומישהו בזבל FM מחליט שזה יפה ומשגע את כל הארץ עם השיר ה******* (הפינה לקללותיכם, אני משתדל לא לנבל את הפה/מקלדת...) וכולם אוהבים כי אם חוזרים על שקר פעמי'ים מאמינים לו. אותו דבר. ואז כולם שרים את זה וקונים את ה**** (כנ"ל). ואנשים לא באמת אוהבים אז הם מורידים מהאינטרנט - ואז ה**** (כנ"ל) מתעצבן וחברת התקליטים שלו תובעת וכו'... זה לא שאוהבים זבל, אלא שוטפים איתו ת'מוח... הרי איך העבירו את הגרוש? - וחוצמזה - אדם "חינכו" אותו לאהוב את ה **** (כנ"ל) הזה.
ב"ה
א. יכול להיות. אני לא שומע לועזי כלל.
ב. גם אני. לגבי המנגינה - זה תלוי בסגנון הביצוע, הנימה, הפרסום והגאווה של כל אחד מהזמרים/מבצעים. אני אישית סולד מהמנגינה בין השאר משום שאני שיש לי קצת רקע כללי במוזיקה יכול להלחין משהו יותר מתאים ועל רמה.
ג. לא מסכים. אני אישית חושב שלועזי לא צריך להיכנס בכלל. בכלל !!
ד. יש קשר -אני לא מכשיר את כל מה שבעיברית אבל - בעקרון - מה שמגיע מאצלנו הרבה יותר טוב באותו סגנון.
ב"ה
אבל אין לי שום בעי'ה עם טראנס. לדעתי | יש בעי'ה בתכנים ובמה שהמלחין/זמר/להקה/ביצוע מנסה לשדר.
אפשר בבקשה מקורות המראים שזה אסור?
בצ"ל אריאל!
יש שירים שעדיף לא לשמוע ויש גם שירים בעיברית שעדיף לא לשמוע...
לדעתי לא משנה השפה....
ב"ה ה' הוא המלך!
רוב הישראליים לא כל כך בקיאים בשפה האנגלית, ויש סיכוי סביר שאנשים ישירו שירי תועבה בלי לדעת שהם כאלה....
בס"ד
יש לי חברות ששומעות מוזיקה לועזית ויש ויש ( זה מה שהם אמרו אחרי ששאלתי אותם אם הם מבינות את המילים....)
אם את צריכה את זה לריקוד תעשי פלייבק
בהצלחה לשבט שלך בהופעה......
אחיה זה הכי אחי
לא צריך לשמוע כל היום שירים של אני אוהב אותה היא אוהבת אותי בוא נלך לקניון!
המטרה של מוזיקה היא לשמח את האדם ואם כל היום נשמע שירים כאלה שטחים
זה לא יכול לגרום לנו דברים יותר מידי טובים! (ברור שזה קשה להתרגל לשמוע רק שירים מסוימים)!
לא נראה לי שאנשים מצליחים אבל ברור שזה המצב האידאלי- לשמוע רק שירים שמסוגלים לגרום לההתעלות
ואם לא התעלות אז לפחות לא דברים שמורידים אותך....
אם לא מבינים את המילים אז -
שמעתי סיפור על זמר (נראה לי גרמני - אני לא בטוחה) שהיה אנטישמי ובשירים שלו הוא אמר כל מיני דברים אנטישמיים ואנשים ששמעו את השירים שלו אפילו שהם לא הבינו אותם התחילו לחשוב ככה.
. (נקודה) למחשבה...... (עוד כמה נקודות)
זמר חוזר בתשובה. הוא בנאדם עם דעות מדהימות!!
הוא חי בצורה מאוד מיוחדת בבת עין יש לו כמה דיסקים מהממים ממש..
בע"V.
לפני שבאתי לאולפנא - בה"רן, בכלל לא שמעתי שירים לועזיים. לא בגלל שהייתי "דוסה" או משו, פשוט, חשבתי שכל ההתחקות שלנו אחרי הגויים היא לא מתאימה. אולי זה לא נראה לכם קשור, אבל זה סופר קשור.
כל ההתחקות שלנו אחרי "תרבות המערב" כמו שזה ניקרא, מתחיל משירים לועזיים..
עכשיו, אני כן שומעת שירים - מה לעשות, יש אמריקאית בחדר..
בכל מקרה, אני לא נגד כ-ל השירים.. אבל היות שרוב השירים הם לא מתאימים מבחינת התוכן אז עדיף שלא.
יומטוב..
[לא קראתי את כל התגובות כי אין לי כוח, אז פשוט עניתי את דעתי]
הייתי מחלקת את התשובה לשני עיניינים: המנגינה והמילים.
שיר בעל מילים שאינן נקיות או שיוצרות משמעות לא נקיה- פסול בין בעיברית ובין בלועזית. מי שאינו מבין את המילים- גם כן פסול (פן אחרים שמבינים ישמעו או שיגלו לו מה המשמעותוכו')
כל מלחין ומוסיקאי יודע כי כל מנגינה משדרת אוירה ותחושה באדם השומע אותה ומשפיע על מצב רוח(ומכאן יש מוסיקה שמתאימה לאירועים מסוימים, חגים מסוימים וכו') וכמו כן, כי הלחנה של מנגינה מבטאת תחושות פנימיות של המלחין, לעיתים אלו תחושות ריגעיות (עכשיו הוא שמח או כועס על משהו..)או תחושות הקבועות בו תמיד (בנאדם עליז, דכאוני רגזן וכד') 2 סוגים של תחושות באות לידי ביטוי במנגינה. ברור שיהודי נמצא בדרגה מעל גוי, אבל איני סוברת שלגויים יש נפש בהמית, בכל מקרה, בנפשם של מלחינים גויים יהיו מין הסתם תכונות ותחושות שליליות יותר מאשר מלחינים יהודיים (יותר גילוי עריות ופריצות יותר אלימות). ובטח שעדיף מלחין יהודי שומר תורה ומצוות שנפשו טהורה ורגישה יותר.
לגבי לחנים שיוהדו, כלומר שהיו של גויים או שעדין של גויים, ומשמשים אותנו היום בתפילה ובנוסחים מסוימים. אז או שידעו מהו אותו מלחין, או ששינו מעט את הלחן במקצב, בטונים וכו'.
בברכת תורת חיים בעוז ובציפיה לבנייין אריאל.
בין שירים של אז לשירים של היום.
היום אם איני טועה השירים הרבה יותר "פרוצים"(אין לי הגדרה אחרת).
אז, לא.
השירים בתפילה, אם איני טועה הם פשוט שירים שהתקבלו(ולא שונו) אשר לא היה בהם רע, עם זאת כמו שאמרתי אני נגד יציאה לחפש שירים "כשרים", בדומה שאני לא אחפש בעיתון חילוני דף צנוע שאני אוכל לקרוא אותו.(מסיבות צניעות, למרות שיש בעיות אחרות אבל לא ניכנס לזה)
יש גם שירים פרוצים בעברית!!
מה הקטע לאסור את כל השירים בלועזית??
חוצמזה שאותו דבר אני יכולה להגיד גם על עברית : "מה אני אשמע את כל השירים כדי לדעת מה שיר טוב?"
השירים בימינו לא יותר גרועים מפעם. תמיד היו שירים גועליים.
יש מנגינות שנכנסו לתפילה, כאשר המנגינה המקורית שימשה לפעמים לשירים עם מילים מאוד מזוהמות(השימוש בהם נעשה רק כאשר הציבור אינו מכיר את המילים של השיר המקורי).
בצ"ל אריאל!
ב"ה
וזה נכון - אני שומע מוזיקה מסוג מסוים אני נגעל!!!
ב"ה
אני אישית נגעל מלועזי - אבל אני שומע מוזיקה כמו של הלועזית, אבל עם תכנים הפוכים, "קצת" שונים...
יש מספיק אמנים (בעיקר חוזרים בתשובה- אבל גם כאלה שלא) שיש להם שירים ברמה שאפילו בחו"ל אינני יודע אם יש.
יש אפילו אצלינו בישיבה כאלה שאוהבים גוי ו"ישראלי" (את שני הסוגים האלה אצלי זה מחוץ לתחום, כמעט בכל מצב...), ואני סולד לא רק מהמילים כי אם גם מהמנגינה - לדעתי גועל נפש. אם אתם רוצים את הסגנון הזה - בכיף- אבל עם תכנים אחרים. לי אישית זה מאוד מפריע (וכן, אני שומע אותו דבר בערך, רק קצת פחות ממוסחר, ותוכן אחר).
לסיכום :
אני אישית סולד ממוזיקה לועזית - אבל שומע אותו סגנון עם תכנים אחרים וכוונות אחרות. מאוד מפריע לי שיש כאלה ששומעים (אני לא מוכן לקחת אוזני'ה מחבר לMP3 עם כל הזבל ששומעים שם. פשוט נגעל). אני אישית ממש לא בעד לועזית - אבל מי שאוהב את הסגנון בהחלט יכול לקחת זמרים משלנו - שמכניסים תוכן אחר למוח - עם מנגינה טיפה שונה.
אני אישית לא רואה שום בעי'ה בטראנס - ואם יש כאלה שזה משמח אותם - בבקשה. אין לי בעי'ה.
אם תרצו פירוט יותר אין לי בעי'ה...
הכל זה התוכן.
אבל מכיוון שקשה למצוא שירים ראויים בלועזית,אז מכלילים את המוסיקה הלועזית כאסורה.
יש המון שירים עבריים גסים לא ראויים,והמון שירים לועזיים נפלאים!(לדוגמא: don't worry be happy)
אבל מכאן ועד לאסור לשמוע שירים שאנשים לא יראי שמיים כתבו...נו באמת!
המון שירי ארץ ישראל לא נכתבו ע"י אנשים יראי שמיים...so?
ע"פ הפשט נראה שעיקר השיר נקבע ע"פ מילותיו: שיר עם מילים נחמדות - זה בסדר; שיר בעל מילים פסולות - הינו פסול.
מי שטוען כאן ששירים לועזיים זה פסול, האם טוען לדוגמא שגם שירים של אברהם פריד באנגלית הם פסולים?
בוודאי שיש משמעות גדולה לזמר ששר, וכן למי שכתב את המילים בהשפעתם על הנשמה, אך זה עניין של דרגות.
בצ"ל אריאל!
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
😜
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
מאוד
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
בואו נעשה מאגר פעולות