חשבתי לכתוב לעצמי,אבל כשזה היה לעצמי לא היה לי שום חשק לכתוב.אקדים ואומר,שהמקומות והשמות בסיפור בדויים..
לפני זמן מה,חיפשתי רכב. איכשהו הגעתי לסוג מסויים,וראיתי שני דגמים,של אותו רכב,אותה שנה,אותו צבע,בשני מקומות בארץ,לצורך העניין,אשדוד,ועיר במרכז.היה עוד רכב מסוג אחר,חדיש יותר,באותו מחיר,וההתלבטות היחידה היה הנוחות..
כבר בתחילת החיפוש,בעלי אמר לי שהפעם-סומכים על החוש השישי שלי.
וכשהוא אמר לי את זה הרגשתי ש99.9 מההתלבטויות שלי נעלמות.
הרכב החדיש ירד מהפרק,כי הרגשתי שהעסק שם מפוקפק,
ואז התלבטתי בין שני הרכבים,ואז היה לי ברור שאני קונה את הרכב בעיר X במרכז.למה?ככה
טוב,קבעתי עם הגברת,שלא יכלה לבוא באותו זמן,אבל גיס שלה יכל להראות לי למחרת.
כשיצאנו למחרת למרכז,הסתכלתי שוב בתמונה של האוטו,ואז ראיתי קילוף שלא ראיתי קודם,ופתאום כל האוטו לא היה נראה לי,ותהיתי בקול אם זה באמת האוטו שלי.
אני מגיעה למרכז,ובדרך הגיס אמר לי בטלפון שהלך המצבר,והוא מנסה לסדר את זה עכשיו,ושזה בכלל מוזר כי היא החליפה מצבר לפני חצי שנה.אני לא התרגשתי כי מצבר זה דבר ידוע שהולך אם האוטו לא בתנועה כמה זמן...
כשהגענו היו עדיין סיפורים עם המצבר,בינתיים הסתכלתי על האוטו,היו שם מגבונים וראו שהגיס סידר וניקה שם במיוחד..ואז הגברת הגיעה,והתעצבנה שהחליפה לפני חצי שנה מצבר,ושרק חודש וחצי לא היה בתנועה,והגיס שכנע אותה שהיא החליפה לפני שנה וחצי,והראה לנו "הוכחה" את התאריך שמודבק על המצבר,ואז פתאום הם גם הוסיפו את הפרט שהרכב לא זז במשך שלושה חודשים (בינתיים שני שקרים,תאריך החלפת המצבר,וכמות הזמן שהרכב לא זז)
אני ישר ידעתי שאני לא מסוגלת לקנות רכב ממישהו שמשקר לי,אפילו שזה רק מצבר,והרכב היה ממש חמוד,אבל ידעתי שלא תהיה לי תחושה טובה עם הקניה הזאת וגם מי יודע איזה הפתעות יכולות לצוץ לי.
בינתיים הייתה המחשבה שאיך בעלי סמך על החוש השישי שלי,והמוכרת רצתה שנספיק לבנק הדואר שתיכף נסגר,אבל אמרתי לה שאני צריכה לחשוב על זה..הרגשתי שהניצחון שלי בסיפור הזה יהיה להגיד לא,ולמה?כי שיקרו לי.לא כי יש משהו שאני רואה.
וכל זה היה אחרי שכבר החליפו מצבר ונסענו עליו.
איך שיצאנו משם,והתחלנו לחזור,בעלי שכנע אותי להתקשר למודעה השניה.מיהרנו כבר למשהו אחר,אבל כבר השקענו זמן במיוחד לקניה,אז אולי זה יסתדר.הגברת מאשדוד (מקום בדוי) ענתה לי,ואמרה שהיא תוכל להראות לי את הרכב רק עוד כמה שעות כי היא נוסעת למרכז...
ואז אמרתי לה שאולי נוכל להפגש בדרך,כי לי לא מסתדר לחכות,אז היא שאלה באיזו עיר אני נמצאת ואמרתי לה,ותוך כחצי שעה היא הגיעה לעיר שהייתי בה.קודם כל שמחתי לראות את המוכרת,אישה קטנה,מאוד טובה ועדינה,עליתי לסיבוב,והיא סיפרה לי על האוטו,ועל הטיפולים שעבר,וגם על כך שהיא החלימה עכשיו מהמחלה והבטיחה לעצמה שקונה ג'יפ,ורק בגלל שהבטיחה לעצמה היא מוכרת את הרכב הזה,ושמאוד קשה לה להפרד ממנו.
מאוד התרגשתי מהסיפור שלה,ומהאישה הזאת בכלל,והרגשתי רוגע מפירוט הטיפולים שהרכב עבר,ביחד עם תיעוד,חוץ מזה שהבפנים היה מאובק אבל לא היה אכפת לי!
ומצאתי את עצמי קונה את האוטו הזה,שעלה קצת יותר מהשני.
תוך כדי,סיפרתי לבעלי שאני קונה את הרכב מרותי,ובגלל שיש עוד רותי מכרה שלנו עם שם משפחה הלוי,הוא אמר לי משפט כמו,"אז תכתבי רותי הלוי.."ואחר כך הסתבר ששמה רותי לוי.זה היה ממש מורגש שהקניה הזאת הייתה משמיים,
במעמד הזה היא התחילה לבכות,וגם אני התרגשתי,ואני אמרתי לה שהיה לי ממש חשוב לקנות את הרכב מאדם טוב,והיא גם אמרה לי שגם לה היה ממש חשוב למכור למישהו טוב,ושלא הסכימה למכור לערבים שביקשו אותו,והחלק שהיה הכי מרגש,שהרכב לפני זה היה בבעלות אמה,וכשהיא ראתה את השם שלי,היא התרגשה מאוד שזה כמו השם של אמה,שהרכב חוזר להיות בבעלות ****.
כשחזרנו,שמתי לב,שהחוש השישי שלי עבד,לא כמו שתכננו,אבל הייתה לי תחושה חזקה שאני קונה את הרכב בעיר X במרכז,וממש מדהים,זה באמת התרחש שם.אז אולי הוא בעצם כן עבד,אבל לפי הכללים שלו..
מודה להשם שזכיתי לקנות רכב מיהודיה טובה ואמיצה.
ומה המסר שלי מהסיפור הזה?
אין ממש מסר,בעיקר שמחה והודיה על מציאת החלק שלי,אבל המסקנה שלי היא לא להתפשר על האמת.
אם מישהו מתחיל לספר לי שקרים אני לא רוצה לקנות ממנו.אם הם לא היו מספרים לי שקרים לא הייתה לי שום התלבטות!!מי שלא דובר אמת מפסיד.
מעניין אותי אם הסיפור הזה עשה פה משהו למישהו,כי הייתה לי תחושה חזקה שהכי טוב לכתוב את זה כאן

שנזכה לצאת מהמצריים שלנו,כל אחד בעניין שלו בחיים,ושיהיה חג כשר ושמח לכולם!

ברור שבכך יש איסור חמור