אגב, רציתי לשאול אותךקמנו ונתעודד

בס"ד

מה כל-כך בעייתי בעיניך בלראות בחיים התמודדות? (כאן - לא נשמע כמוני, אבל יש בזה מן האמת - נסיונות פעילים) בלי קשר לנושא שעליו נסוב שם הדיון.

@נפתלי הדג

האמירה שלי שםנפתלי הדג

הייתה ספציפית על הנושא עליו נסוב הדיון שם. אני חושב שלראות בדברים התמודדות זה סבבה בסה"כ (לא יודע אם הייתי ממליץ להסתכל כך על כל החיים, נראה לי די נמוך, אבל זה חוקי ואולי גם עובד אפילו), אבל ספציפית בנושא הזה של מיניות זה עניין בעייתי ואפילו מזיק.

עזוב חוקי ועובדקמנו ונתעודד

בס"ד

נכון או לא?

האם החיים ככלל הם התמודדות?נפתלי הדג
הבעיה העיקרית פה היא שאנחנו לא מדברים באותה השפהנפתלי הדג

בעיני, ראיה של העולם והחיים כהתמודדות היא סיפור אחד מיני רבים שאתה יכול לספר לעצמך כשאתה פוגש במציאות. באותה המידה אתה יכול לראות אותם כהרמוניים או כדיאלקטיים (אופציה די דומה, אבל נדמה לי שהיא לא בדיוק אותו הדבר). אני לא חושב שיש עניין של כלל או של אמת בשאלת הסיפור שאתה מספר לעצמך. אני נוטה להאמין שיש דרכים יותר בריאות/מיטיבות לחיות ושהצו הא-להי נותן לי רמז על הזהות של חלק מהן.

האם כך אני חווה את המציאות? ברמת הפרקטיקה, כן. בשפה הפנימית שלי אני כן משתמש במושגי רע וטוב ובהתמודדות ביניהם. ברמת האמונה אני לא מאוד מחבב את הגישה הזאת. היא מרגישה לי מקובעת ולכן מרדידה. אמנם, אני כן מאמין בחווית המתח הקיומי ההווי והאינסופי שבין נטיות שונות באופי האנושי והעולמי, אבל נדמה לי שראיית החיים עליי התמודדות חסרה את החלק ההווי והאינסופי שבגישה שלי.

(ושוב, בכל הנוגע למיניות ולדיון בנידון שם, הדעה שלי יותר ברורה ויותר נגד גישה של התמודדות ו'מלחמת היצר')

מקווה שהבנתי אותך ושעניתי לעניין...
א-ההקמנו ונתעודד

בס"ד

שגרניקים|ממלמל|

אבל הבנתי. יישר כח.

ברוך שהבדילנו מן הטועים נפתלי הדג
וברצינות – לא יודע אם הייתי מגדיר עצמי כשגריסט גמור, ואכמ''ל.

(מצד שני, מי כן)
(קמנו ונתעודד

בס"ד

ורק אני חושב שכל שגריסט הוא 'גמור'..)

הרב שג''ר הוא האמת האובייקטיבית ואין בלתו.נפתלי הדגאחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?

אולי יעניין אותך