אגב, רציתי לשאול אותךקמנו ונתעודד

בס"ד

 

מה כל-כך בעייתי בעיניך בלראות בחיים התמודדות? (כאן - לא נשמע כמוני, אבל יש בזה מן האמת - נסיונות פעילים) בלי קשר לנושא שעליו נסוב שם הדיון.

 

@נפתלי הדג

האמירה שלי שםנפתלי הדג

הייתה ספציפית על הנושא עליו נסוב הדיון שם. אני חושב שלראות בדברים התמודדות זה סבבה בסה"כ (לא יודע אם הייתי ממליץ להסתכל כך על כל החיים, נראה לי די נמוך, אבל זה חוקי ואולי גם עובד אפילו), אבל ספציפית בנושא הזה של מיניות זה עניין בעייתי ואפילו מזיק.

עזוב חוקי ועובדקמנו ונתעודד

בס"ד

 

נכון או לא?

האם החיים ככלל הם התמודדות?נפתלי הדג
הבעיה העיקרית פה היא שאנחנו לא מדברים באותה השפהנפתלי הדג

בעיני, ראיה של העולם והחיים כהתמודדות היא סיפור אחד מיני רבים שאתה יכול לספר לעצמך כשאתה פוגש במציאות. באותה המידה אתה יכול לראות אותם כהרמוניים או כדיאלקטיים (אופציה די דומה, אבל נדמה לי שהיא לא בדיוק אותו הדבר). אני לא חושב שיש עניין של כלל או של אמת בשאלת הסיפור שאתה מספר לעצמך. אני נוטה להאמין שיש דרכים יותר בריאות/מיטיבות לחיות ושהצו הא-להי נותן לי רמז על הזהות של חלק מהן.

האם כך אני חווה את המציאות? ברמת הפרקטיקה, כן. בשפה הפנימית שלי אני כן משתמש במושגי רע וטוב ובהתמודדות ביניהם. ברמת האמונה אני לא מאוד מחבב את הגישה הזאת. היא מרגישה לי מקובעת ולכן מרדידה. אמנם, אני כן מאמין בחווית המתח הקיומי ההווי והאינסופי שבין נטיות שונות באופי האנושי והעולמי, אבל נדמה לי שראיית החיים עליי התמודדות חסרה את החלק ההווי והאינסופי שבגישה שלי.

(ושוב, בכל הנוגע למיניות ולדיון בנידון שם, הדעה שלי יותר ברורה ויותר נגד גישה של התמודדות ו'מלחמת היצר')

מקווה שהבנתי אותך ושעניתי לעניין...
א-ההקמנו ונתעודד

בס"ד

 

שגרניקים|ממלמל|

 

 

אבל הבנתי. יישר כח.

ברוך שהבדילנו מן הטועים נפתלי הדג
וברצינות – לא יודע אם הייתי מגדיר עצמי כשגריסט גמור, ואכמ''ל.

(מצד שני, מי כן)
(קמנו ונתעודד

בס"ד

 

ורק אני חושב שכל שגריסט הוא 'גמור'..)

הרב שג''ר הוא האמת האובייקטיבית ואין בלתו.נפתלי הדגאחרונה
..זית שמן ודבש

הם לא רוצים שתדעו: שאת תאיר- בני נער רצחו.

..זית שמן ודבש

ילדים יכולים להיות אכזריים

..זית שמן ודבש

מה אני צריך את כל השריטות האלה?

איפה את @ענבל

ממש פה, איזה שריטות?ענבל

..זית שמן ודבשאחרונה

פורום שריטות ליליות.

אני לא צריך צרות של אנשים אחרים על הראש שלי.

אולי יעניין אותך