ת'אמת אני גם מחפשת....אז אם מישו יודע..זה יעזור!קראתיך
כנסו לאתר של מעיינות החיים או דרך צדיקיםנ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
יש נסיעות מאורגנות כל השנה אולי נארגן איזה נסיעהה מאורגנת לכל חברי הפורום חחחח!!!
תודה!קראתיך
בשמחה ויהי רצון שתזכו להגיע לצדיק האמתתנו חיוך
בס"ד בר"ה
ולקבל את התיקון הנצחי אמן!!!
ללאא את לא נוסעתתתת!!!!אוריין
קראתיך...אוריין
איזה כיף!א.מ.נ
תסעו בשימחה!!
אפשר דרך דרך צדיקים יש להם נסיעות ממש טובות!
כן היא כן נוסעת...וגם את מוזמנת!!!!נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
יהי רצון שכל עם ישראל יזכו לטוס!!!
הלוואיי שנזכה לטוס?מי יודע כמה זה עולה בדיוק??יקירה
לרבנו הקדוש!אוריין
בס"ד
זה עולה בחילול השם!! כל מי שיוצא מארץ ישראל דומה למי שאין לו אלוקה..
לא נכון!! הלוואי ויעלו את הקבר שלו לארץ!!אוריין
בס"ד
שלא נטוס! שלא נעבוד ע"ז!
בואנ'ה רבינו אמר לטוס אליו טסיםנ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
בע"ה אנחנו מתפללים שרבינו יהיה בארץ אבל כל עוד רבינו באומן גם אנחנו שם
בואנ'ה זאת בעיה ש'ך!!אוריין
בס"ד
אני הולכת לפי ההלכה!!
בואנ'ה זאת זכות שלי ולא בעיהנ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
ולפני שאת מכריזה דברים תבדקי את ההלכה טוב........לפי ההלכה מותר לנסוע עייני שדי חמד ועוד מפרשים
והרי רבינו אמר לנסוע נוסעים אני לא מבין למה תמיד צריך לחלוק אויייייי טאטעעעע תפתח לעולם ת'עיניים.!!!!!!!!
אני גם רוצה לטוס לאומן בעז"ה.. אם יש למשהו רעיוןמתנחל גאה.
בע"ה ית'
על מחיר טוב, וכו' אני ישמח אם יידע אותי.
כניראה שאני סוגרת בז' אדר.....בעז"ה!!קראתיך
יש טיסה ב750 דולר.....משו שווה......
שבת-שלום ומבורכת!
לאוריין-רוצה לטוס איתי ועם****?קראתיך
בתאריך פטירת משה רבינו??אוריין
בס"ד
משה רבינו שכל כך התפלל להכנס לארץ... ואת יוצאת ממנה??
אוףף.. אני לא מאמינה עליך!! ועל האולפנה הזאת..כל היום בונים את ארץ ישראל ואז יוצאים ממנה!!
וחוץ מיזה שעוד שניה המשיח מגיע.. חבל לעזובב!!
בדיוק בגלל זה צריכים לטוס לרבינונ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
כי עוד שניה המשיח פה אז לזכות לקיים את צוואת רבינו לפני ביאת המשיח!!!!! וקברי צדיקים זה בחינת א"י!!!!
אוריין,מה קרה?תרגעי...קראתיך
למה כולם לא מאמינים עלי?אפשר לחשוב שאני עושה איזה משו רע...להפך,זה הדבר הכי טוב שיכול להיות...אני לא נוסעת לשם כדי להשאר שם...אני בדיוק הולכת להתפלל ולחזור לארץ...ובעז"ה זאת תיהיה הפעם האחרונה שאני יוצאת..(אולי גם לפני החתונה..בע"ה..)...
קיצר..לא צריך להלחץ מכל דבר שזז...חבל על האנרגיות....
את מוזמנת לדבר איתי מחר באולפי..(אולפנא)..[=....
שבוע טויב!!
נשמות יקרות תקשיבונ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
פה זה פורום ברסלב אז למה תמיד לנסות להביא דברים נגד ברסלב אנשים באים לפה אומרים שהם רוצים לטוס לרבינו ומצפים שיגידו להם אשריכם וכו' במקום זה באים כל מיני מתנגדים למיניהם ורק מייאשים אותפ אז באמת צדיקים מי שלא רוצה לטוס ה' יזכה אותו שיתהפכו מחשבותיו ומי שרוצה אשריון ואשרי חלקו רק לא לייאש אחרים ותפוח- קדמון אשריך נשמה אולי יום אחד אני יזכה שמוע ממך איזה שיעור טוב ככה
היי, יש קצר בין הכוונה שלי > כתיבתה > לאופן בו אתאנונימי (פותח)
אני יכול להעיד רק על עצמי ולא על התופעה עליה אתה מדבר, אם כי הייתי מציע שתיתן את דעתך על התופעה. מטבע הדברים גישות שיסודן באמת אבסולוטית [תורת ישראל, מדעים מדוייקים, ואי אלו מגזרים מסויימים בעמ"י שכל אחד שם לו למטרה להדגיש ניואנס מסויים בהיהדות], בהתחלה יש להן מתנגדים רבים. אך ברבות הימים, מתמעטים המתנגדים ומתרבים התומכים. לא כך בברסלב. אבל לא זה נושא התגובה שלך, כך שאסיים בזה.
לכשעצמי אני נכנס לפורום מאחר ואחרי שלמדתי מליקוטי מוהר"ן, הרגשתי מין חיבור לגישה של ר' נחמן. לא ממש לגישה, יותר לאופן בו הוא מביע את דעתו [וגישתו] בנושאים רבים. אז מאחר ש[כל הנ"ל...] בא לי וכיף לי לראות אנשים - בני נוער שגם מתחברים +/- לרעיונות של ר' נחמן.
אממה ורוב מוחלט של הנושאים כאן [ובכלל] נסובים [כך כותבים?] סביב: אומן, שורש נשמתו ואלוקות שב'רבנו', שמירת הברית. וגם כאן לא ארחיב, רק היה חשוב לי להזכיר את זה. זאת לא חסידות ברסלב אותה אני מכיר. רוב הברסלברים שאני מכיר הם תלמידים של הרב ברלנד. אנשים מיושבים בדעתם, שמחים ומאושרים מהחיים באופן שלא ניתן להסבר, לומדים תורה לשמה, ודבקים ברב המיתלוגי שלהם - ר' נחמן.
רצוי שתבין משהו מאוד פשוט: התורה לא התחילה ו/או הסתיימה אצל ר' נחמן. אני בטוח שאתה יודע את זה, אם כי אני חושש שאתה לא הפנמת את זה. כמו רמב"מיסטים מסויימים שחושבים שהתורה וספרי ההלכה הסתיימו בי"ד החזקה. [וזה ממש לא הרוב. הרוב אומרים: הפוסק האחרון שבספריו נוגע בכל התחומים הינו הרמב"ם, והוא האחרון שלא חולקים עליו. כך שללכת באופן עקבי ע"פ פסיקתו זה העמק-השווה ביותר אליו ניתן להגיע.]
כך שביקורת על הדרך שלה מותרת והיא לגטימית. ואם קשה לך איתה, רצוי שתתמודד באופן ענייני ולא תבזה את עצמך בתירוצים כי "רבנו אמר ומי אתה שתחלוק עליו?" וכד'.
חז"ל הורו לנו כי דיין/רב גדול ככל שיהיה חייב לנמק את פסיקותיו. הנהגות? - לא מחייבות את הכלל וידוע מאמר הבן-איש-חי: מנהג למפרע גהנם. [גיהנום].
זהו, פרקתי.
חוץ מזה, שיהיה לך [ולכולם] אחלה שבוע ושבוע דבש. [ושלא נשקר לעצמנו כל יום מחדש...]

רבנו צדק שאמרא.מ.נ
אנשים,יהיה נחמד אם תפסיקו להוריד לאנשיםקראתיך
את המוטיבציה ודרך ההתקדמות שלהם בחיים....
מכבדים אותכם פה שלא בחרתם בדרך הזאת,כל אחד והצדיק שלו..אבל תכבדו גם אותנו ותנו לנו לחיות בשקט...אולי "ההתפכחות" שלנו תבוא עם הזמן.....
שבוע מבורך!
בדיוק: אולי די לייאש אנשיםנ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
ויצחק לא קראתי מה שכתבת בגלל שזה ארוך וחבל לי לבזבז ת'זמן בשביל דברים שינסו להחליש אותי בכל אופן לא לייאש אחרים ה' עמכם!!!!!
אחח....הלוואי וזה לא ייאש פה אפ'חד....קראתיך
אין מה לדאוגנ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
האנשים פה מחוברים לצדיק האמת וזה לא וכמה מתנגדים לא יזיזו אותם מדעתם ועוד רבינו אמר: מה לכם לדאוג מאחר ואני הולך לפניכם
קראתיך תפסיקי לספור אנשים מאכפת לך פשוט תיסעימתנחל גאה.
בע"ה ית'!!
יש למישהו בעיה אם זה שאני נוסע לרבנו הקדוש? (פעם 2!!)
שיקפוץ בזיגזג..
שלום גן חובה מה נסגר?בואנה להתבגר.יקירה
ואני ממש לא סופרת אפ'חד!!קראתיך
בדיוק בגלל זה אני נוסעת....בגלל שלא אכפת לי מה אומרים...כל אחד יעשה מה בראש שלו...
אבל זה לא סותר את זה שזה מעצבן כל העיקצוצים האלה.......
לא נורא...נשרוד ונתגבר.........
ולמה שיהיה לנו בעיה אם זה שאתה נוסע פעם 2?קראתיך
זה סתם מצחיק,כי פעם שעברה שלך אמרת והודעת ברחבי הפורום(סתם,נסחפתי..)שזה הפעם האחרונה ואין מצב שתיסע יותר....
אבל סבבה...דברים יכולים להשתנות....
בהצלוחה!מחר בע"ה אני עושה דרכון...
לילה טויב לכולם!
הפרופסור הגדול!אזמרה...
כשמישהו חולה ,במחלה שרק בחו"ל יש רופא טוב מספיק בשבילה, הוא צריך לטוס לפי ההלכה.
ר' נחמן גילה לנו, אילו כוחות ורפואות אפשר לקבל מהציון שלו,
ואלו דברים שמתאימים במיוחד
לחולאים הפנימיים של הנשמות בדור עקבתא דמשיחא.
יש קברות צדיקים בארץ, שעליה אליהם- וודאי ממלאת מאוד את הנפש, ומרוממת אל ה',
אך צדיקים אלה לא דיברו על התיקונים מהסוג אותו באר ר' נחמן,
כך שמי שרוצה להתחזק ממחלותיו,
צריך ללכת לרופא שפרסם את שמו- כבקיא בתחום...
צודקת!!קראתיך
גם אנחנו לא סופרים אותך קראתיך..יקירה
וואלה?שאני יפתח ת'פה שלי?אני יתפלל עלייך שם חזקק!!קראתיך
אם כבר האומן שלי לא שווה אז גם החתימה שלך לא שווה כלוםם....לא חוכמה להיות ככה רק מבחוץ...מה עם הבפנים שלך?אהמ....
מצטערת שזה היה לפני כולם...רק עכשיו שמתי לב...קראתיך
מה שתגדי הכי חשוב!יקירה
וואי את ממש הוצאת לי ת'מילים מהפהmama
כל אחת ששואלת אותי מה ההיתר ולמה לצאת מהארץ אני עונה לה משהו בסגנון...
אשרייך
זה ניראה שכן. אז מה?מתנחל גאה.
בע"ה ית'
רבות מחשבות בלב איש.. אמרתי עוד הרבה דברים.. שלא עשיתי, ב"ה יש לי את הרב שלי שהוא אומר לי מה לעשות, אמר לטוס.. אבל בעיה אני צריך 1500 ואין לי.. (את החצי השני מישהו תרם לי..) מההורים אין מצב, רק היום עצרו אותי בישיבה ושיחררו בהפקדה של 500 ש"ח .. ימ"ש..
"רבנו הקדוש"- בסוף גם את תיסעי לאומן..מתנחל גאה.
תיזכרי מה שאמרתי. בסוף כול מי שלא הגיע לאומן עוד יגיע\תגיע..
פעם אכלת משהו ממש ממש ממש ממש טעים?(מחילה שאני לוקח כזאת דוגמא) סוכריה וכו'? אני מרגיש ככה, קרה לי משהו שם.. עובדה זאת הייתה מתיקות כזאת גדולה עד שפתאום זה מיתפרץ ורוצה עוד פעם להרגיש את המתיקות.. ("מי שאחזו בולמוס..")
קצת היסתבכתי אבל אולי יבינו..
ח"ו!! אף אחד לא יסע יותר לאומן!!אוריין
בס"ד
עוד מעט משיח!! ואנשים יפסיקו לנטוש את ההלכה!! ואת ארץ ישראל!!
*בעז"ה...אוריין
סליחה? הלכה? תילמדי קצת הלכה ואז תצאי להיתווכח.מתנחל גאה.
תלמד אתה ואז תלך ללמד.אוריין
אוריין...עזבי...אין לך אפילו מה להתווכח...קראתיך
יש פה אנשים שקצת יותר בקיאים ממך בהלכה ויודעים יותר ממך...
וזה דבר עם מלא חילוקי דעות...וכל אחד שטס לא עושה את זה בהחלטה פזיזה,אלא עם הרבה שיקול דעת....וכל אחד מגיע בסוף להחלטות שלו.....
קיצר...יום אחד גם את תסעי לשם...
ד"א-איך היה בדבר?
אז שיוכיחו!אוריין
בס"ד
"כל היוצא מארץ ישראל דומה למי שאין לו אלוקה"(משו כזה..)
דדיי!! אני לא אסעעע!!! די כבר לכתוב שטויות! צאו מהסרט שלכם לא החלום של כוןלם זה לעזוב את ההלכה ואת השכל ולטוס לאומן..!!
ד.א.. איזה דבר?..
על זה אני מדבר.. לכי תילמדי את ההלכה לפני.מתנחל גאה.
בע"ה ית'
הכוונה שם זה למי שאולך לדור בחוץ לארץ..(ר' מאיר אמר עליו תיפח רוחו והשווה את זה לכאילו נשא כותית (ר"ח)
אני לא יוצא להיתווכח כי אני עדיין לומד וילמד עוד בע"ה אבל לפחות ... ..
שלום לך הרבנית ארוש,ברלנד, וכו וכו'..
אני רואה שאת גדולה הרבה יותר משאר גדולים אהה? פסס.. מעלה גבעונה מוציא כאלו רבניות גדולות..
אפסית..
אם הרבנים אמרו שמותר אז מותר.
כשתיהי ר' חיים מרגליות ז"ל (השערי תשובה) שכותב ש"הרוצה לילך לקברות צדיקים שרי ליילך אדעתא לחזור.. " (משנה ברורה סוף סימן תקס"ח)
עייני ערך...-
באחד מגדולי הפוסקים ה"שדי חמד" (מערכת ישראל אות א'): "מותר לצאת מארץ ישראל לחו"ל להשתטח על קברי צדיקים, מצד שהיא מצווה רבה". וכן מובא גם במשנה ברורה (סימן תקס"ח סעיף י' שערי תשובה סעיף קטן כ' דיבור המתחיל "בהליכה"): "בשם "פרי הארץ" - אף אם יושב בארץ ישראל ונפשו איוותה להשתטח על קברי צדיקים בחו"ל - שרי לילך אדעתא לחזור (מותר ללכת על מנת לחזור".
אם אדם חולה מאוד ויש איזה פרופסור גדול בארה"ב שצריך הרבה כסף לנסוע אליו להתרפא והוא מומחה בעל שם עולמי - אז בוודאי לא הייתה מתעוררת השאלה: "האם לנסוע לחו"ל או לא לנסוע". ברור שאני חייב לנסוע. אני הרי חייב להציל את חיי.
ובכן על זה הרי בדיוק מדובר כאן - ישנו פרופסור גדול, פרופסור של כל מחלות הנפש הקשות שאנו חולים בהן - ייאוש, עצבות, גאווה, ריקנות, שעמום, שטחיות, בדידות. והוא מבטיח לטפל, ולעשות ניתוח פרטי לכל אחד, אז ודאי שאנו צריכים למהר ולהגיע לשם.
ומדוע דווקא לשם? הלא יש לנו, ברוך ה' הרבה קברי צדיקים בארץ הקודש?
תיקון מיוחד במינו, הקשור לאמירת "תיקון הכללי", הבטיח רבי נחמן דווקא למי שיאמרם במקום קבורתו באומן. וזו הבטחתו בפני שני עדים שייחד לשם נתינת תוקף להכרזתו: "גם כי ימלאו ימיו, אזי אחר הסתלקותו, מי שיבוא על קיברו ויאמר שם אלו העשרה קפיטל תהילים הנ"ל וייתן פרוטה (כלומר אפילו מטבע קטן) לצדקה עבורו, אפילו אם גדלו ועצמו עוונותיו וחטאיו מאוד מאוד, חס ושלום, אזי אתאמץ ואשתדל לאורך ולרוחב להושיעו ולתקנו" (שיחות הר"ן קמ"א).
יש פה עוד דברים מעניינים והמשך של האמור..
http://www.levhadvarim.com/index.php?option=com_content&task=view&id=671&Itemid=47
בהצלחה! (:
יישר כח!!mama
תגובההההאוריין
בס"ד
לא נכון זה על מי שיוצא!!!!!!!!!!
אתה זה שחושב שהוא יותר גדול מההלכה.. ההלכה וארץ ישראל מעלל הרבנים!!
ואם ההלכה אמרה שאסור אז אסור.
וחוץ מיזה יצאתה כבר פעם אחת אז למה לצאת שוב?? "קיימת" את צוואת רבינו!! אז תפסיק לצאתת!!!!
בקיצור אסור לצאת!!
טוב טוב..מזל שאני לא מתיחסת ברצינות לתגובות שלכם..קראתיך
מצטערת על הבוטות אבל אם הייתי שומעת לכל האנשים שמנסים להסית אותי מההחלטה אז המצב שלי היה קשה...
ויאללה,למה זה כזה בוער לכם?אתם חושבים ככה ואנחנו אחרת.....אז מ'אכפת לכם מה אנחנו עושים ועם איזה דרך בחרנו ללכת??אתם לא חייבים להסכים איתנו בכל דבר....
אוריין,לדבר שנסעת לדולב...קראתיך
אההה חח..אוריין
בס"ד
וואי אני ומרים נמרחנו כל הדרך...
אני מרגישה מפגרת.. חח
את גם עושה??
כמו שאכפת לי שיהודי לא שומר תורה ומצוותאוריין
בס"ד
אכפת לי שאתם עושים משו מנוגד להלכה..
ואיזה "דבר" ?????
יצורות....אוריין,תביני משו-קראתיך
את לוקחת את זה בתור משהו הכי גרוע שיכול להיות...
תרגעי,אני הולכת להתפלל אצל צדיק וזה דבר הכיטוב שיכול להיות...ןתאמיני לי שה' יהיה מאוד שמח מיזה...אז תרגעו כבר אם ההגזמות האלה שלכם...באמת...
??? אוריין ראית את התגובה שלי? אשמח להערות.מתנחל גאה.
וואי וואי מאיפה אתם מביאים כאלה כתפיים רחבות????נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
מאיפה יש לכם כאלה כתפיים רחבות להגיד לבן אדם לא לטוס??? מי אתם בכלל אה?! אתם כלום ממש תולעים ליד רבינו הקדוש ואם הוא אמר לטוס מי אתם שתגידו לא אה?! דיייייייייי כבר נמאסתם.......לא בא לכם לטוס לא צריך ה' יזכה אתכם לטוס אבל לאחרים להגיד להם לא??? בקיצור חאלס עם הדיבורי שטות האלה.....ופשוט תקלטו חד וחאלק "לטוס לאומן זה לא עבירה אלא ההיפך זה זכות ומצווה שעומדת לעום הזה והבא" שנזכה לטוס ולקבל תיקון נצחי!!! הרי רבינו הבטיח אז מה אנחנו מדברים הרבה פשוט לטוס!!!!!
מי אתה בכלל???אוריין
בס"ד
מי אתה שתגיד לאנשים לטוס?? זה נגד ההלכה!! אתה (ואני וכולנו..) תולעים ליד ההלכה!!
אוריין, את יכולה רגע להיתווכח ברמה? (שאלה)מתנחל גאה.
שזה דעת יחיד והרוב אומרים שאסור לצאת מארץ ישראל!!אוריין
-מתנחל גאה.
בע"ה ית'
"בשדי חמד" ור' חיים מרגליות (השערי תשובה) דעת יחיד בשבילך? ה' ירחם..
כול הרבנים הגדולים והקדושים?!! תביאי לי רב אחד שיאסור לצאת מהארץ להישטח על קבר של צדיק. 1 !
כתוב לך הלכה מפורשת שמותר לצאת אבל רק עם אדעתא לחזור, עם לא חוזר מסכים איתך בהכול, אבל לרדת לצדיק להישטח על קיברו??!!
*כתב "מגן האלף"-זכות גדול הוא להשתטח על קברי הצדיקים וטוב ומועיל דבר זה,שעל ידי זה יכולים לזכות לתשובה שלמה ולהינצל מכול הצרות בגשמיות וברוחניות"!!
*הגאון מוילנא-"עיקר-השראת שכינה בדורותנו אלה- בקברי צדיקים" (מובא ב "לשם" חלק ב' בשם האגר"א)
*רבנו הקדוש רבי נחמן מברסלב-"על ידי השתטחות על קברי הצדיקים הקדוש ברוך הוא עושה לו טובות אף על פי שאינו ראוי לכך" (ספר המידות ערך צדיק סעיף קע"ג)
*מובא בזוהר הקדוש-"דצדיקא שכיחי יתיר בעלמא בתר הסתלקותיה בהאי עלמא יותר מבחיוהי" פרוש: צדיקים מצויים בעולם הזה אחר היסתלקותם יותר מאשר היו בחייהם.
אני יכול להביא לך כאן את ה"בן איש חי" ואת מרן "הבית יוסף".
נ.ב תחפשי את הקונטרס "באוהלי צדיקים" שמעתי יש בו חיזוקים ניפלאים.
לא הבנתי, אשמח אם תסביר שוב..מתנחל גאה.
חח....קורעים אתם!קראתיך
דווקא אותי זה ממש מעציב, לראות איך שהרמה פה יורדתmama
מרגע לרגע...
באמת חבל...
למה יורדת?איפה יש פה ירידה?קראתיך
ירידה לצורך עליה..מתנחל גאה.
מה זאת אומרת- "למה יורדת?"mama
את חושבת באמת שהדיונים פה מתנהלים בצורה ראויה ועניינית?
החבר'ה פה עצבניים רצח, כותבים דברים כמו "מי אתה בכלל" או "נמאסתם" וכו'... וסליחה ומחילה מראש על הציטוטים, זה לא אישי, רק שתבינו ותזכרו שהכל לשם שמים ולכן גם הקב"ה ישמח ותהיה לו יותר נחת רוח כשנעשה את זה בצורה ראויה ובדרך ארץ.
אשריכם ישראל!
הוא כתב אז כתבתי לו בחזרה...אוריין
נורא בוגר... "זה הוא התחיל!!!".....mama
כן.. נורא בוגר...אוריין
בס"ד
יאללה לא כולם זקנים בוגרים!
ת'כלס-זה באמת יזיז לכם מה שהשני יביא?קראתיך
לא. אולי כן. סתם עיצבן אותי ש-מתנחל גאה.
בע"ה ית'
אוריין זורקת מילה באויר ולא עומדת אחריה.. מיתחבאת מאחורי אנשים אחרים.. אחותי אמרה לי מההתחלה שכולם פה ילדות קטנון ושאני יעוף לישון.. טעות שנישארתי..
וואי מעצבןןאוריין
בס"ד
מה אתה רוצה יש אנשים שיודעים להסביר יותר טוב ממני.. מה אני יעשה?...
וחוץ מיזה איזה מילה זרקתי ולא עמדתי מאחוריה??
ילד גדול!!
נכון.. בקשר טוב איתה..מתנחל גאה.
יש בעיה אם זה? קפוץ בזיגזגמתנחל גאה.
יש דעות לכאן ולכאן. הלכתית מותר.מתנחל גאה.
נו? הלכה פשוטה במשנה ברורה..
לא האזנתי ואין לי כבר כוח. מת לישון, למה מה יש?
זה לא פועל לי. על מה זה?מתנחל גאה.
אורייןמתנחל גאה.
|
היום, 18:48 ח"ו!! אף אחד לא יסע יותר לאומן!! אוריין |
בס"ד עוד מעט משיח!! ואנשים יפסיקו לנטוש את ההלכה!! ואת ארץ ישראל!! |
נוו...?? נכון, מה הבעיה בזה??אוריין
אני עפר ואפר אותך אני לא מכיר אבל לפי מה שאת מדברתנ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
נראה לי שגם את עפר ואפר אבל רבינו הוא קודש קודשים והוא אמר לטוס אז טסים זהוווווווווווווווו פה נגמר הויכוח
צאן קדויישים...!מהההה....אזמרה...
אהבה, אהבה,אהבההההה....!
ילדים מתוקים ויפים... אנחנו אחים! אחים- לשון איחוי=חיבור.לשון אחדות.
כתוב שבתקופה של עקבתא דמשיחא האמת תהיה נעדרת. לשון עדרים.
כולם יחפשו אותה, כולם ישתוקקו לטוב, ולא ידעו\יגלו היכן הוא באמת
בין כל הדרכים... וגם אם נראה שמוצאים, יש מסך של הסתר ובלבול,
שמונע את התמסרות הלב לאמת...
מלבד זאת- לכל נשמה יש עניין אחר בעבודה שלה,
והשבילים בהם היא צריכה ללכת- שונים משל אחרות.
אז אם משהו מצהיר על עמדה מסויימת,
אפשר להאיר לו מאור הנשמה שלי, אבל אם הוא בוחר אחרת
(ואולי בינתיים...) ,
טוב יהיה -שניתן מקום להתפתחות ולתנועה של הנשמה שלו...
בלי הקפדות...
ונתפלל על עם ישראל שתגיע הגאולה ותחשוף את העולם ואותנו
לאמת השלמה.
ושהיא תמלא כל יהודי באופן שמתאים לנשמה שלו...
באהבה גדולה לכווולם...!
עדרים עדרים..אזמרה...אחרונה
"עדרים עדרים
חולפים על פני,
כל אחד אוחז באמת בכל כוחו
בעוד שהיא בכלל נעדרת...בעוד שהיא בכלל נעדרת...
ורק השה האובד
שנותר לבדו,
ללא עדר
ללא טיפת אמת...
עומד ובוכה
וקורא לרועה
שיוביל וינחנו
אל משכנותיו..."
(ביני לנדאו)
"תעיתי כשה אובד, בקש עבדיך"...
(דוד המלך)
אתר יפה!אוריין
מחר בבוקר נגיד לר' אריה שיכנס לכאן..מתנחל גאה.
שיכנס לאן? לפורום?mama
לר אריה אין דעה מגובשת בקשר לאומן...קראתיך
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!