טיפשונת קטנה!!אנונימי (פותח)
הצבא. בין השאר. גם שומר עלייך ועלי.
אם לא נתגייס לצבא, הוא יהיה מורכב רק מאנשים חסרי לב כמו אלה שביצעו את הגירוש האחרון.
צריך להתגייס לצבא (רצוי במסגרת הנח"ל החרדי), לקיים את מצוות כיבוש הארץ בהידור, ואם מקבלים פקודות זוועתיות כאלה - מודיעים פשוט ש'אני לא מבצע פשעים כאלה! אני אדם עם מצפון נקי, ואני נשאר כזה. סוף.'
עושים לך צרות בגלל זה? תתעלם!! תספוג קצת! בדיוק לא מזמן שחר סיפר לי שהוא היה בלישכת גיוס עם קפוצ'ון של גוש קטיף. בהתחלה השומרת בכניסה התלבטה האם להכניס אותו, כי 'זה מנוגד לחוק'. שחר הסביר לה בפשטות שהאוטבוס חזרה לביתו יוצא עוד רבע שעה ואין לו שום בעיה לעלות עליו. הוא הוכנס.. ככה זה, אם נודיע שאנחנו תקיפים ולא שקי אגרוף (תסביף נחמדות - ככה הרב טרופ קרא לזה.), ידעו לבסוף לכבד אותנו. אי גיוס לצבא זוהי שבירת כלים טפשית שלא תביא כמעט שום תועלת.
מקווה שהובנתי.
אהבתי את ההגדרה תסביך נחמדות...שובל אור
כמה שזה נכון!! ובאמת מאז הגירוש אני יותר לא מתכוונת להתחנחן לחילוניים ולנסות למצוא חן בעיניהם....
תודו שזו אחת הבעיות הרציניות של הציבור שלנו!
מה הקשר??שובל אור
אתה יודעת מה, לא נגיד הלל.צחקן
ב"ה
כלומר נגיד רק פרקי תהילים בסדר מסוים.
(הלל בלא ברכה.)
סליחה?!!!!שחר
לא יודע מה איתך, למפרט, אבל אני אומר הלל!!
אני מודה ע"כ שקמה לי מדינה נפלאה כזאת!! אני לא רוצה לדמיין איך העם הנפלא שלי היה מסתדר בלי מדינה לאחר שואת אירופה!! מדינה שהיא שלי! שלי!! לא אוטונומיה שנותנים לי, לא 'תחום מושב' לא גטאות של פולנים, מדינה של יהודים!!
אז נכון, כנופיה של שודדים השתלטה לי עליה באופן זמני והיא מחריבה חלקים נרחבים ממנה. אז מה!! אם יש לי מפעל ופושעים חדרו אליו, בגלל זה אני אברח?!! אני אלחם בהם עד חרמה!! המדינה היא שלי, ולא של כמה רשעים שהחליטו אחרת. נכון, הם יושבים בצמתים המרכזיות שלה, אבל אני לא נכנע!! אני ממשיך להאבק! נכשלתי - אבל לא נכנעתי!! לעולם לא אכנע!! עד שאחזר את המדינה שלי למצב נורמאלי. אבל על כל הדברים הטובים שקיבלתי בזכותה - אני אומר תודה! הלל!
אני מצרף כאן שיר שכתבתי אתמול בלילה, תכננתי להעלות אותו לביכורים, אבל כאן הוא יותר מתאים:
בגבעות, בהרי שומרון
ראיתים
חולפים בגאון
הזרים, הנוכרים.
עד מתי ארצי נתונה ביד צר?!
מולדתי כורעת בפני עם זר?!
אוי לי ארצי
שראיתיך בכך.
אוי לך מולדתי
שזהרך דעך.
על כך
לא אשכחך.
לא אמצא מנוח
עד שאגאלך.
תפנימו.
ביכורים.שחר
אכן, יש לי שם כרם.
אבל כמעט לא העלתי לשם כלום. בד"כ מה שאני כותב נמצא על פתקים קטנים ודפי מחברת, וצריך למצוא את כולם וכן למצוא זמן להקליד...
עכשיו עושים חרם על "ביכורים"........3יפי
נגמר. חזרנו לשם כרגיל !צחקן
לארץ הזאת יחלת?שרית
על מה יש פה להגיד הלל?
על ארץ שיוצאת בפומבי נגד חוקי הדת(מכירת חזיר חילול שבת מסירת שטחים וכו')?
על מה אתה מודה כ"כ?????
ההסתוריה מראה שעמ"י הסתדר בלי המדינה הזאת אלפי שנים!!!אתה יודע מתי הוא לא הסתדר ובאה עליו ייסורים קשים?!שהוא זנח את הקב"ה...והתחיל להשתלב עם תנועת ההשכלה,להתבולל וכו'..
אני אוהבת את המדינה זה לא אומר שיש בה צדק!!אבל מכאן ועד להגיד הלל..הדרך ארוכה!
מרביצים יהודיםמדינה חסרת יש'ע
שכחתי...שחר
עם ישראל הסתדר בלי מדינה אלפי שנים...
אני חושב שמגורשי ספרד חולקים עלייך. גם נרדפי האלמודהין במרוקו. את יודעת מה, גם נרצחי מסעות הצלב. וההרוגים בפוגרומי 'הסופות בנגב'. יש עוד כמה שחולקים עלייך, אבל שכחתי אותם כרגע. אנשים כמו אלה שהגלה טיטוס לעבדות ברומא. אם הם היו רשומים פה בפורום הם היו כותבים את זה...
את נורמאלית!?!! תגידי מה שאת רוצה על המדינה, להגיד שהיה לנו טוב בלעדיה??! - זה גובל בטמטום מוחין.
מי זה בדיוק יוצא בפומבי? ראשיה שריה ויועציה? הם עושים את זה על דעת עצמם. לא על דעתי ודעת העם. אני אוצר כל שבת בתפילה לשלום המדינה "הגן עליה מפני ראשיה שריה ויועציה ותקנה בעצה טובה מלפניך"
המדינה מקולקלת, רוצחים הרסו והורסים אותה - אנא, רבונו של עולם, תקן אותה בעצה טובה מלפניך. הגן עליה מפני הרוצחים ששולטים בה. - זה כן, אבל לומר שעצם המדינה זה רע?? למה מה קרה?? יותר טוב לך במקום אחר??
את מוזמנת להגר לצרפת. שמה 'מתים' על יהודים. יותר נכון היהודים מתים סתם כך..
אנשים, תחשבו בהיגיון, המדינה זה דבר טוב. השלטון הנוכחי זה דבר רע.
ואני אסיים בהלצה של הרב צבי יהודה:
"הלל אומרים על המדינה, וסליחות אומרים על הממשלה.."
שנזכה לבנין מדינת עם ישראל, מדינה שתפעל ע"פ ההלכה, מדינה שתפעל למען בנין אריאל, במהרה בימינו.
גם אם כן:3יפי
יש דעות שלא קיים בכלל דבר כזה...צחקן
ב"ה
אבל לא משנה.
וכן, אני אומר הלל
אבל לא בטוח שבברכה.
מה לא קיים?123
אפשר מקורות?
בצ"ל אריאל!
לא זוכר. שמעתי על זה אי פעם משהו. ;צחקן
משיח כתקופה.123
אתה כנראה מערבב עם דעת ר' הלל במסכת סנהדרין בפרק חלק שאומר שכבר נאכל המשיח לישראל, וש"משיח" פירושו תקופה ולא אדם(אך דעה זו נדחתה מכל וכל).
בצ"ל אריאל!
כן?שחר
אני לא שונה בהרבה מהלמפרטים..
בסדר,בסדר,שחר
מה הקשר?אנונימי (פותח)
תעשה מה שבא לך. שמעתי שהרב אליהו (הבן...) אמר שלא חייבים להתפלל. אני אישית לא התפללתי אבל אני מפחד שהשב"כ יאשים אותי בהסתה לרצח, אני אני מפרסם פה קבל עם ועדה - לא רק שהתפללתי אלא שאפילו נתתי צדקה לרפואתו. אומנם הצדקה היתה למפוני גוש קטיף אבל מה זה משנה...
ראיתי שהתחממת על ADMUN,שחר
לא בדיוק..שחר
שמאלנות היא לא מחלת נפש, היא רק מספר גבוה מידי במשקפיים.. צריך דימיון רב כדי להבין את העולם בהשקפה שמאלנית.
ושרון הוא לא היטלר. אפילו למפרט לא אומר את זה.
אכן,שחר
גם אני לא הייתי משנה.
אבל כמו שאתה אומר בנשימה אחת את עראפת והמן, כך אני מכניס (אולי עם טיפונת ניפוח) את שרון והיטלר באותו משפט.
מה הקשר לרמת ההודעות? פעם כתבתי שטויות ועכשיו לא? טוב לדעת..
חחחאנונימי (פותח)
ובקשר למה שרשמת... עם קצת ניפוח? טוב לדעת שזה רק קצת ניפוח... אתה יודע מי היה היטלר? אתה יודע מה הוא עשה? שלום... הבנאדם גרם להשמדה של שישה מיליון יהודים. שמעת על זה? בדיוק אותו דבר כמו גירוש של 10000 אנשים? אז קודם כל רק מהמספרים (10000 ל-6000000) זה לא טיפה ניפוח - משהו כמו כפול 600...
ליצן..שחר
אבל היחס בין שרון להיטלר הוא בערך אותו יחס בין עראפת לבין המן(או מה שהמן עמד לעשות..).
מובן?
חבורת ליצנים.123
נא לא להשוות בין יהודים לגויים. זה באמת לא מצחיק!!
בצ"ל אריאל!
זה באמת עצוב...שחר
אוי גוועלד!123
(אני מאוד מקווה שחניך שלי לא חושב כמו אחותו...).
הרצי"ה זצוק"ל אומר: הצרות בגלות הינם יסורי גסיסה, והצרות בארץ הינם חבלי לידה...
כפיות טובה לקבל את כל הניסים והנפלאות האלה, ולא להודות לה' ולהלל את שמו...
בצ"ל אריאל!
שחרשרית
דבר ראשון-גם אם מגורשי ספרד וכל שאר הרשימה הנ"ל היו חולקים עלי הייתי מסבירה להם כי אותן פורעניות ופרוגרומים קרו גם בארץ בגרסה קצת שונה(מאורעות תר"פ..תרפ"א..תרפ"ט)ואם תמשיך לטעון-הרי באותן שנים השלטון לא היה בידי עם ישראל אז התשובה לכך היא שאף כיום יש פורענויות (פיגועים).
ולמה אתה כ"כ בטוח שהם יחלקו עלי?מאיפה הנחרצות והביטחון הזה?אתה יודע בכלל איזה אנשים צדיקים ויראי שמים היו מגורשי ספרד?הם היו מוכנים לקיים מצוות בחשאי ואף לההרג עליהם.הם היו מוכנים למות על קידוש ה'!אז אתה בא לספר לי מעשיות שאותם אנשים שהקריבו את חייהם בשביל המצוות היו רוצים מדינה עם שלטון בעל צביון חילוני??????
דבר שני..בקשר ל"טמטום מוחין"..-לא טמטום מוחין ולא נעליים.סביר להניח שאתה יודע את זה..אבל אני יטרח וירענן את זכרונך-יש לא מעט רבנים(ואף מגזר שלם) שאינם תומכים במדינה ואינם קוראים הלל.עוד יותר סביר להניח שאתה לא הולך בדרך הזאת..אבל מכאן ועד לקרוא לדעה ששונה משלך "טמטום מוחין"-יש גבול!!!
דבר אחרון..פומבי=גלוי הנעשה לעיני כל!תקרא את ההגדרה הזאת היטב ותגלה שמה שכתבתי בהודעה הראשונה קולע להגדרת המילה פומבי!!!(חוץ מי זה שאתה רשמת"לא על דעתי ודעת העם"-על דעתך בטוח שלא..על דעת העם-בטוח שכן!כל מנדט של שינוי..מרץ..קדימה..זה דעת העם!)
ודבר באמת אחרון..בקשר להמלצה שלך להגר לצרפת תודה רבה.אבל אני בעד ארץ ישראל..(שים לב..לא מדינת ישראל)
ולשיטתי..בדיעבד..אנחנו(כל הציבור הדתי על כל גווניו ומיגזריו!)צריכים לפעול!להשפיע!ולנסות לכבוש כמה שיותר תפקידים במערכת השלטון..עד שניזכה למדינת הלכה.
לילה טוב!
שרית...אנונימי (פותח)
תני לי לנסות להאיר את עינייך - כן, אני חושב שמגורשי ספרד אכן היו מעדיפים לגור בארץ ישראל תחת שלטון יהודי למרות שהוא חילוני למהדרין, אוכל חזיר ביום כיפור ונוסע בשבת לראות משחקי כדורגל של בני-סכנין מול בית"ר ירושלים. ולמה? כי אני חושב שהם היו מעדיפים מקום שבו הם יכולים לקיים מצוות לא בחשאי, אלא בגלוי. הם היו מעדיפים מקום שבו הם לא צריכים לפחד מזה שהם יהודים והם היו מעדיפים מקום שנקרא ארץ ישראל...
פוגרומים בארץ? תגידי, את שומעת את הדוגמאות שאת מביאה? תר"פ? תרפ"ט? יש לי מאורעות יותר שווים - מאורעות בשנת 376 לספירה... שמת לב אולי שהדוגמאות שהבאת היו תחת שלטון... לא יהודי בלשון המעטה? מי היו פה באותה תקופה תורכים? את משווה את זה לשלטון יהודי בכלל?
ובקשר לפיגועים, אין מה להגיד... צודקת. כמות האנשים שנהרגו בשואה למשל, היא בדיוק כמות האנשים שנהרגו בארץ בפיגועים... את יכולה לתאר לעצמך מה היה קורה בעולם אם כיום לא היתה מדינת ישראל? שואה שניה היתה יכולה להתרחש אולי? את יודעת שיש אנשים בחו"ל שעכשיו גאים ביהדותם רק בזכות מדינת ישראל? שרק בזכות המדינה אנשים מסוגלים ללכת עם גב זקוף ולטעון שהם שייכים לעם היהודי? אז מה? אין שום חשיבות שיש מדינת ישראל? שום חשיבות? עדיף להיות בגרמניה תחת שלטון זר כלשהו? לפחד ממיסים חדשים לבקרים? לפחד מחוקים חדשים כל יומיים - הכניסה לכלבים ויהודים אסורה?
ובקשר לרבנים ואפילו מגזר שלם. ממי את באה לתת לי הוכחות? מהחרדים? אני לא אכנס עכשיו לתורה של החרדים ואני בטוח שהיא מבוססת, אבל מה עם ראשית צמיחת גאולתנו? זהו? זה לא נחשב? את לא מאמינה בזה?
ולגופו של עניין... כן, אני אגיד הלל גם אם ימסרו מארץ ישראל גם 93.7% וישאירו רק את תל-אביב והרצליה. כל עוד יש מדינה ויהודים שולטים בה, אני אגיד הלל... אנשים כאן נראה לי לא מבינים מה החשיבות של מדינה. מדינה זה לא רק דגל, המנון ופטיש קפיצים ביום העצמאות, מדינה זה מקום שאתה יודע שלא יפקיר אותך (כמובן שיש יוצאים מהכלל - רון ארד, מדחת יוסוף ועוד, אבל בכללי זה מקום שלא יפקיר אותך), מדינה זה שאתה יודע שאם יקרה משהו הכי נוראי שיכול לקרות, עדיין ינסו להגן עליך. מדינה זה מקום מוגן לעם שנמצא בה למרות שיש פיגועים ואין לי כח לתת עוד דוגמאות.
בקיצור, אין ספק שהציבור הדתי צריך להשפיע יותר, אבל לא נראה לי שהוא יכול להשפיע בלי להיות במדינה הזאת (כן... גם אם היא מדינת כלל אזרחיה... - למדתי את זה לפני כמה שנים לבגרות נראה לי...)
אז מה רצית?רחלקה
שלטון בריטי בארץ?
לדעתי צריך להתגייס (מי שיכול מבחינה נפשית לעלות על מדים כאלו דוחים....) ולהשפיע מבפנים. ז"א להתגייס להיות בצבא לעלות לדרגות גבוהות כמו אלעזר שטרן אבל מצד שני לשמור על הדתיות האמיתי שלך....
פשוט קולע!נועה
אני מסכימה לדבריו של שחר.
לדעתי זו הדרך ואנו לא נכנע בה לאף אחד שינסה לשבור לנו אותה!- כי עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה!
-לגבי השיר שנכתב ע"י שחר, תודו שהוא ממש מדהים (-הכוונה לשיר)
בברכת ה' עלכם כל מעשה ידכם ובכל אשר תבחרו (כן|לא גיוס)
פששייאה..שחר
כבר קיוויתי שמישו אמר שאני מדהים...
סתם... תודה על המחמאות!!
אז ככה..שרית
דבר ראשון,רשמת שמגורשי ספרד היו מעדיפים לגור במקום שבו הם יכולים לקיים מצוות בגלוי-סיבה עלובה!הריני לבשרך כי על פני הגלובוס קיימות הרבה מדינות שבהם המגורשים יכולים לקיים מצוות בראש גלוי(כן כן..תתפלא לשמוע..קיימות עוד מדינות חוץ מצרפת,גרמניה ופולין!)
דבר שני,שמתי לב שהדוגמאות שהבאתי היו תחת שלטון זר..ובמקרה גם הודעתי את זה!!.ושואה יכולה להתרחש גם כשמדינת ישראל קיימת(האיראנים עובדים סביב השעון בהכנת פצצת אטום..המטרה הסופית-שלהם זה השמדת עמ"י על ידי שואה גרעינית )
דבר שלישי,ממש לא הבנתי מה באת להגיד בזה שייש אנשים בחו"ל שהולכים עם גב זקוף בגלל המדינה וגאים ביהדותם?!
על אותו משקל:יש אנשים שהולכים בגב שפוף בגלל המדינה(לדג':נטורי קרתא) וכאלה שלא גאים ביהדותם(לדג':מתבוללים).
דבר רביעי,אני מאמינה שאנחנו באתחלתא דגאולה,בזה גם החרדים מאמינים..הם פשוט לא קוראים לילד בשמו("חבלי משיח")
ודבר אחרון..המדינה שלנו לא כ"כ יפה ונחמדה כמו שתיארת אותה..לגרש יהודים מהבית שלהם ולהכניס אותם אחריזה לקופסת שימורים,להתעלם משכבות העוני בצורה מחרידה,לתת לאסיר ציון(פולארד)להינמק בכלא ולהחזיר לו רעה תחת טובה!,לתת לגיטמציה לטרור,ועוד רבים אחרים-זה נקרא אצלך מקום מוגן ולא מפקיר??
לסיכום,בדעה האישית שלי..כמו שכבר כתבתי..בדיעבד,צריך לפעול במדינה ולהשפיע כמה שיותר עד שנגיע למטרה!!!
או.קיי.שחר
ת'כלס כונו חושבים שמה שיש לעשות עכשיו זה לנסות להשפיע על המדינה.
השאלה היא מאיזה זווית. ;צחקן
לא רוצים! י'סוכן!צחקן
צחקן תכנס...3יפי
אבל חייבים להתגייס. אם לא, בוא נדמיין מצב:
רק שמאלנים מתגייסים. אם נותנים פקודה לגרשכולם הולכים על זה.... זה כיף לתת מכות למתנחלים, לא?
מנגד...
ימנים ושמאלנים מתגייסים כאחד. נותנים פקודה לגרש--- יש מי שיסרב! ויש מי שישכנע, או לפחות ינסה לשכנע, לסרב!
איזה מצב נראה לך יותר טוב?....
עדיף כולם שמאלנים או כולם ימניםצחקן
ב,ה
כולם ימנים - אין מצב. כולם שמאלנים - אני מרגיש חופשי להכות אותם, עד שיכנעו.
הם לא יכנעו, זה מה שאתה לא קולט!!3יפי
כיף להרוג יסמניקי"ם, לא?צחקן
ב"ה
הם כן.
ומהר מאוד
אנחנו נהרבה (נוער) והם מיעוט.
תקשיב,3יפי
אז זהו - שאם היינו מכים אותםצחקן
ב"ה
עפ תוכנית מסודרת - אז כן.
ויש קשר, לעיתים מגייסים חיילים ליס"מ (אם הם מתאימים רוצים)
זה בכלל לא משנה!!3יפי
כי המדים הם מדים של גרוש.צחקן
ב"ה
וזה מטרתו של הצבא נל"ש
אז אתה רוצה שהם ימשיכו להיות מדים של גירוש?3יפי
ראיתי שאתם חלוקים בנושא...אבשלום
קודם כל, מי שאל אותך אם אתה רוצה להתגייס או לא? זה חלק מהערכים שעליהם חונכת. כמו שאתה נלחם על ולמען ארץ ישראל כך אתה צריך להילחם על מנת להתגייס להכי קרבי שיש...
בתור אחד שהיה בגוש קטיף (כמפונה כמובן), שאחיו פונה, התגייסתי לצה"ל למרות הכל! נכון, הינני ג'ובניק אבל זה לא מה שימנע ממני להתגייס או לצאת לקורס קצינים ב"ה. מי הם אלה אותם פוליטיקאים חסרי מנוח שרק מחפשים הון ושילטון? מי הם שימנעו ממני לעשות מה שחונכתי עליו?
אני חייל! ואני שמח על כך! אני גאה בזה ואיני מתבייש! כך כל אחד צריך לנהוג, כל חייל באשר הוא!
נ.ב.
אגב, מבחינה חוקית אין שום איסור להכניס ללשכות הגיוס מישהו עם חולצה כתומה או כל סממן אחר המעיד על היות האדם כ"פנאט" שרוצה להשמיד את הלשכה או כל בסיס אחר.
אלו שטויות.
(סורי על הירידה, פשוט ככה זה שאתה חייל בלשכת הגיוס שיודע שמה שנאמר פה זה קשקוש אחד גדול!)
זה לא בגלל זה.3יפי
ציפי..ברוריה מהגוש
עד שהצבא לא יוחזר למצבו התקין (אם יוחזר..) נוכל להתגיס..
ציפי..ברוריה מהגוש
עד שהצבא לא יוחזר למצבו התקין (אם יוחזר..) נוכל להתגיס..
לא נראה לי שיבואו אחרים....3יפי
גמני חשבתי ככה..ברוריה מהגוש
אוקיי, אבל3יפי
לא הבנתי למה צריך יותר סרבנים?ברוריה מהגוש
בגלל...3יפי
את חושבת שבאמת אנשים יחשבו?ברוריה מהגוש
תגידי...3יפי
לא הבנתי מה הקשר.. סורי..ברוריה מהגוש
תעני לי. אח"כ אני אתן לך קשר. קודם תעני.3יפי
האמת לא יודעת..ברוריה מהגוש
בואי ננסח אחרת-3יפי
בשלבים.ברוריה מהגוש
יפה. עכשיו-3יפי
זה שלב בגאולת ישראל. זה שאומרים לאדם "תגרש יהודי" והוא עונה "לא!" זה שלב בגאולה.
חייבים להתגייס.
לא. אם כבר השלב בגאולה הוא- שלא מתגיסים.ברוריה מהגוש
השלב בגאולה הוא שאנחנו עומדים בנסיון שמוצב בפנינו-3יפי
אנחנו לא צריכים להציב לפנינו נסיונות. הם באים לבד. (ל"תברוריה מהגוש
אנחנו לא צריכים להציב בפני עצמנו נסיונות,3יפי
לבנתים כמעט כן.ברוריה מהגוש
העם נהנה מההתגייסות שלנו. עוד יש3יפי
אבל הצבא הוא צבא גירוש כי לשמור הוא לא ממש עושהברוריה מהגוש
לא שמעתי מה מופז אמר, אבל עוד יש חיילים במחסומים,3יפי
כשהם רואים מחבל ולא הורגים אותו כי אסור להם..ברוריה מהגוש
ביום כיפור מופז אמר משו בסיגנון של: צריך לבקש מהם סליחה, צריך אותם להרבה דברים במדינה.
שילכו לעזאזל הוא וכל אלה ש..
כשהם רואים מחבל ולא הורגים אותו כי אסור להם..ברוריה מהגוש
ביום כיפור מופז אמר משו בסיגנון של: צריך לבקש מהם סליחה, צריך אותם להרבה דברים במדינה.
שילכו לעזאזל הוא וכל אלה ש..
שילכו לעזאזל עם הסליחה. אבל לעמוד במחסום זה3יפי
ולהתעלם ממחבל???ברוריה מהגוש
לא מצדיקה התעלמות ממחבל, אבל יש שמירה. יש שמירה.3יפי
איפה את רואה שימרה???ברוריה מהגוש
אז מה בעצם לדעתך צה"ל עושה?3יפי
מגרשברוריה מהגוש
זה נכון שלא כולם אבל מי שלא לא עושה כלום.ברוריה מהגוש
אז צה"ל ;ר ק ;מגרש?3יפי
כמעט כן.ברוריה מהגוש
יש עוד דברים!!3יפי
תפרטי!ברוריה מהגוש
טוב...3יפי
ואח"כ משחררים עם הרבה כסף..ברוריה מהגוש
משחררים עם שבויים... את מעדיפה שלא ישחררו את השבוי3יפי
ברור שאני מעדיפה שכן.ברוריה מהגוש
קראת את הספר- מכתבים לטליה?
כן. קראתי. אבל אני חותמת לך על מה שבא-לך3יפי
השאלה אם הוא ישתמש בנשק ובכח שלו.ברוריה מהגוש
את זוכרת מה דוב מהספר כתב על זה?
לא. קראתי מזמן.3יפי
אז תקראי.ברוריה מהגוש
טוב... בהזדמנות.3יפי
סבבה.ברוריה מהגוש
אז בואי נחזור ל3נושא...3יפי
שוב9543 אח9ו4תי (0943ב76ת42 ש3נתיים וקצת) מש-854חקת5 ע52ם המ
קלדת+...
עד שהבנתי.. חע!ברוריה מהגוש
גמני...3יפי
שנפסיק?ברוריה מהגוש
לא. הנה:3יפי
| 3יפי 4774 מכתבים. | י"ב אדר תשס"ו (12/03/2006) 05:06:19 |
שהצבא לא רק מגרש. הנה, עכשיו למשל, הצבא האיראני [בעיקר] מפתח נשק גרעיני. את יודעת מה אבא שלי עושה בעבודה (רפא"ל)? יושב עם אנשים מהמודיעין וממציא נשק. אני לא יודעת פרטים, כי זה סודות צבאיים ומדיניים, וזו אחת העבודות הכי סודיות, אם לא העבודה הכי סודית, בארץ.
הכיפה שלי | פולארד | ללא תולעים | לא נשכח ולא נסלח | הודעה חדשה | אי-מייל
עניתי לך על זה, לא?ברוריה מהגוש
כן, אבל אז את כתבת משו על דוב שכתב על זה משו בספר.3יפי
אמרתי גם שהמדינה יכולה לשחרר ת'שבויים בדרכיםברוריה מהגוש
לדוג'?3יפי
קודם כל- איומים.ברוריה מהגוש
את חושבת שאיומים באמת יזיזו להם?3יפי
תלוי איך עושים את זה.ברוריה מהגוש
אז צריך להתגייס ולעשות את זה.3יפי
לאאאא.ברוריה מהגוש
אבל מי שמתגייס יכול להשפיע. כל אחד משפיע.3יפי
אבל אם את נכנסת לצבא זה לא אומר שאת משפיעה!ברוריה מהגוש
זה אומר בדיוק את זה.3יפי
תסבירי איך..ברוריה מהגוש
כל אדם משפיע. לא משנה מה את עושה, בכל מעשה3יפי
נכון.ברוריה מהגוש
נכון.3יפי
בכל זאת, את תהיי מושפעת מהם...ברוריה מהגוש
אז כאילו עכשיו צריך לסגור ת'צמנו בתוך בועה כדי לא3יפי
לא.. אבל כאן, את לא רק מושפעת..ברוריה מהגוש
בקשר לישוב- בעיר את מושפעת גם לטובה בחלק דברים בצבא- היום, לא...
מזיקה? למי ובמה?3יפי
בכך שאת מחזקת את צבא הגירוש...ברוריה מהגוש
לא!! אני משפיעה עליו.3יפי
לא נכון!!ברוריה מהגוש
כן.3יפי
את משפיעה + מ ו ש פ ע ת!ברוריה מהגוש
לא. בואי נשים את הגבול בין מושפעת מהצבא למחזקתותו.3יפי
*אחרי שתגידי איפה הגבול.3יפי
מזתומרת גבול?ברוריה מהגוש
איפה הגבול בין מושפע למחזק.3יפי
מושפע, הוא בעצם מושפע מהדברים שהצבא עושה וזה שהואברוריה מהגוש
בסדר. לא הצלחתי לרדת לעומק דעתך, אז בואי נלך בכיוו3יפי
כי לא הצלחתי להסביר את זה טוב...ברוריה מהגוש
האם אדם יכול לשלוט בזה?3יפי
אדם יכול לשלוט בזה שהוא משפיע ולהשפיע איך שהוא רוצה, ולו שליטה מועטה?
אדם יכול לשלוט בזה שהוא מושפע אבל בזה שהוא משפיעברוריה מהגוש
טוב...3יפי
מסכימה.ברוריה מהגוש
את מסכימה עם זה ש3יפי
מסכימה. אבל לא בטוח בכלל שזה יעזור...ברוריה מהגוש
אז לפי מה שאת אומרת, אין מקור שאפשר לסמוך עליו. נכ3יפי
בערך...ברוריה מהגוש
כאילו אנלא יודעת אם זה בצורה חותכת...ברוריה מהגוש
אז נכון או לא? ואם לא צורה חותכת- מתי זה נכון ומתי3יפי
אני לא כ"כ יודעת...ברוריה מהגוש
אז תתחילי להשתלב בו.3יפי
דווקא הבועה שבגוש הייתה טובה..ברוריה מהגוש
זה לא משנה כמה היתה טובה הבועה הזו.3יפי
נכון, ואני אלמד את הדברים שאני צכה...ברוריה מהגוש
אז הגיע הזמן שתביני שלא יעזור לך למרוד.3יפי
זה לא קשור אבל...ברוריה מהגוש
אפשר, אבל לא צריך.3יפי
הפילוג יהיה אותו פילוג ואת יודעת מה-ברוריה מהגוש
"זה שאנחנו בפנים זה יותר גרוע, זה קרע מוסתר"???3יפי
למה כל דבר זה בשביל להראות?ברוריה מהגוש
אני אגיד לך למה. כי זה לא משנה מה את חושבת, זה משנ3יפי
אה, כאילו הדאוונים יותר חשובים? כמו שהיה בגוש?ברוריה מהגוש
דאוונים?3יפי
כן- אמרת שיותר חשוב מה שאת מראה מבחוץ...ברוריה מהגוש
לא הבנת אותי נכון. יש הבדל קטנטן. זעירון.3יפי
זה חשוב מה שאת חושבת אבל זה יותר חשוב מה את עושה עם זה- איך את מפגינה את זה כלפי חוץ. אם תחשבי איכשהו, זה לא ישנה כלום. אם תפעלי איכשהו/תראי משהו כלפי חוץ, זה מה שאנשים יראו וזה מה שחשוב בעיניהם. מה שאת מראה, לא מה שאת באמת (או לא באמת) חושבת.
לא..ברוריה מהגוש
אז בשביל מה את מראה? בשביל שאפ'חד לא יראה?!?!?!3יפי
לא בשביל שלא יראו.ברוריה מהגוש
אז רגע- בשביל שיראו או בשביל שלא יראו?3יפי
שיראו..ברוריה מהגוש
נו, את רואה? זה מה שאמרתי.3יפי
אני כבר לוזוכרת מה היה למעלה..ברוריה מהגוש
אם את רוצה, תפתחי. אבל על בסיס מה שהיה למעלה. ואת3יפי
מתישהו אני אבדוק, זה מעצבן מפלא'..ברוריה מהגוש
אז מתישהו תפתחי.3יפיאחרונה
טוב...שחר
אותי לא רצו להכניס ללשכת גיוס עם קפוצ'ון כתום!
רק אחרי שהבהרתי לשומרת שהאוטובוס חזור יוצא עוד רבע שעה ואני יכול לעלות עליו, היא נכנעה ונתנה לי להיכנס.
כן, סיפרת..... זה מה-זה בדיחה, כל הקטע הזה...3יפי
לא כזה בדיחה...שחר
שיגעו אותי אחר כך בלשכה!!
הפסיכולוגית היתה בסדר, אבל המראיינת?! סתומה...
היא אמרה משו כמו "אתה כתום היום"
אז עניתי: "שיהיה לך יום כתום"
ואז היא ביקשה הסבר למשפט הזה ושאלה אם אני המצאתי אותו...
באמת סתומה..!ברוריה מהגוש
איזו... טוב, לומשנה... מעדיפה בלי מילים כאלה...3יפי
לא הבנתי !צחקן
מעדיפה לא להגיד על המראיינת את מה שאני חושבת3יפי
; )ברוריה מהגוש
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?
כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt
הי לכולם,
פטור מגיוס מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.
אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה.
מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל
מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד?
כי בפועל לא הייתי בקבע
אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג
יש משמעות לצבע?
יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.
בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה
הצבע היה נגזרת של תפקיד.
ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.
מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש
מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה