יש פה אנשים שמתכוונים להתגייס בכלל??????אנונימי (פותח)
להתגייס לצבא הגירוש??????? מה תעשו בפינויים הבאים המתוכננים????? תסרבו פקודה??? כבר עדיף לא להתגייס בכלל, זה בבחינת 'להכניס ראש בריא למיטה חולה'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
טיפשונת קטנה!!אנונימי (פותח)

הצבא. בין השאר. גם שומר עלייך ועלי.

אם לא נתגייס לצבא, הוא יהיה מורכב רק מאנשים חסרי לב כמו אלה שביצעו את הגירוש האחרון.

צריך להתגייס לצבא (רצוי במסגרת הנח"ל החרדי), לקיים את מצוות כיבוש הארץ בהידור, ואם מקבלים פקודות זוועתיות כאלה - מודיעים פשוט ש'אני לא מבצע פשעים כאלה! אני אדם עם מצפון נקי, ואני נשאר כזה. סוף.'

עושים לך צרות בגלל זה? תתעלם!! תספוג קצת! בדיוק לא מזמן שחר סיפר לי שהוא היה בלישכת גיוס עם קפוצ'ון של גוש קטיף. בהתחלה השומרת בכניסה התלבטה האם להכניס אותו, כי 'זה מנוגד לחוק'. שחר הסביר לה בפשטות שהאוטבוס חזרה לביתו יוצא עוד רבע שעה ואין לו שום בעיה לעלות עליו. הוא הוכנס.. ככה זה, אם נודיע שאנחנו תקיפים ולא שקי אגרוף (תסביף נחמדות - ככה הרב טרופ קרא לזה.), ידעו לבסוף לכבד אותנו. אי גיוס לצבא זוהי שבירת כלים טפשית שלא תביא כמעט שום תועלת.

מקווה שהובנתי.

הבנתי היטב.....אנונימי (פותח)
מיזה שחר הזה??? את זה לא הבנתי.......
אהבתי את ההגדרה תסביך נחמדות...שובל אור

כמה שזה נכון!! ובאמת מאז הגירוש אני יותר לא מתכוונת להתחנחן לחילוניים ולנסות למצוא חן בעיניהם....

תודו שזו אחת הבעיות הרציניות של הציבור שלנו!

חבר שלי,אנונימי (פותח)
ששורץ פה בפורומים.
עם הצח---אנונימי (פותח)
אם לא מתגיסים לצבא לדעתך.... אז גם לא צריך לאמר - הלל?
מה הקשר??שובל אור
אתה יודעת מה, לא נגיד הלל.צחקן

ב"ה

כלומר נגיד רק פרקי תהילים בסדר מסוים.

(הלל בלא ברכה.)

סליחה?!!!!שחר

לא יודע מה איתך, למפרט, אבל אני אומר הלל!!

אני מודה ע"כ שקמה לי מדינה נפלאה כזאת!! אני לא רוצה לדמיין איך העם הנפלא שלי היה מסתדר בלי מדינה לאחר שואת אירופה!! מדינה שהיא שלי! שלי!! לא אוטונומיה שנותנים לי, לא 'תחום מושב' לא גטאות של פולנים, מדינה של יהודים!!

אז נכון, כנופיה של שודדים השתלטה לי עליה באופן זמני והיא מחריבה חלקים נרחבים ממנה. אז מה!! אם יש לי מפעל ופושעים חדרו אליו, בגלל זה אני אברח?!! אני אלחם בהם עד חרמה!! המדינה היא שלי, ולא של כמה רשעים שהחליטו אחרת. נכון, הם יושבים בצמתים המרכזיות שלה, אבל אני לא נכנע!! אני ממשיך להאבק! נכשלתי - אבל לא נכנעתי!! לעולם לא אכנע!! עד שאחזר את המדינה שלי למצב נורמאלי. אבל על כל הדברים הטובים שקיבלתי בזכותה - אני אומר תודה! הלל!

אני מצרף כאן שיר שכתבתי אתמול בלילה, תכננתי להעלות אותו לביכורים, אבל כאן הוא יותר מתאים:

בגבעות, בהרי שומרון

ראיתים

חולפים בגאון

הזרים, הנוכרים.

עד מתי ארצי נתונה ביד צר?!

מולדתי כורעת בפני עם זר?!

אוי לי ארצי

שראיתיך בכך.

אוי לך מולדתי

שזהרך דעך.

על כך

לא אשכחך.

לא אמצא מנוח

עד שאגאלך.

תפנימו.

שיר ממש יפה.!!אנונימי (פותח)
יש לך כרם בביכורים?
ביכורים.שחר

אכן, יש לי שם כרם.

אבל כמעט לא העלתי לשם כלום. בד"כ מה שאני כותב נמצא על פתקים קטנים ודפי מחברת, וצריך למצוא את כולם וכן למצוא זמן להקליד...

עכשיו עושים חרם על "ביכורים"........3יפי
נגמר. חזרנו לשם כרגיל !צחקן
לארץ הזאת יחלת?שרית

על מה יש פה להגיד הלל?

על ארץ שיוצאת בפומבי נגד חוקי הדת(מכירת חזיר חילול שבת מסירת שטחים וכו')?

על מה אתה מודה כ"כ?????

ההסתוריה מראה שעמ"י הסתדר בלי המדינה הזאת אלפי שנים!!!אתה יודע מתי הוא לא הסתדר ובאה עליו ייסורים קשים?!שהוא זנח את הקב"ה...והתחיל להשתלב עם תנועת ההשכלה,להתבולל וכו'..

אני אוהבת את המדינה זה לא אומר שיש בה צדק!!אבל מכאן ועד להגיד הלל..הדרך ארוכה!

מרביצים יהודיםמדינה חסרת יש'ע
זה לא צדק..אבי ביבר..
שכחתי...שחר

עם ישראל הסתדר בלי מדינה אלפי שנים...
אני חושב שמגורשי ספרד חולקים עלייך. גם נרדפי האלמודהין במרוקו. את יודעת מה, גם נרצחי מסעות הצלב. וההרוגים בפוגרומי 'הסופות בנגב'. יש עוד כמה שחולקים עלייך, אבל שכחתי אותם כרגע. אנשים כמו אלה שהגלה טיטוס לעבדות ברומא. אם הם היו רשומים פה בפורום הם היו כותבים את זה...

את נורמאלית!?!! תגידי מה שאת רוצה על המדינה, להגיד שהיה לנו טוב בלעדיה??! - זה גובל בטמטום מוחין.

מי זה בדיוק יוצא בפומבי? ראשיה שריה ויועציה? הם עושים את זה על דעת עצמם. לא על דעתי ודעת העם. אני אוצר כל שבת בתפילה לשלום המדינה "הגן עליה מפני ראשיה שריה ויועציה ותקנה בעצה טובה מלפניך"
המדינה מקולקלת, רוצחים הרסו והורסים אותה - אנא, רבונו של עולם, תקן אותה בעצה טובה מלפניך. הגן עליה מפני הרוצחים ששולטים בה.   - זה כן, אבל לומר שעצם המדינה זה רע?? למה מה קרה?? יותר טוב לך במקום אחר??
את מוזמנת להגר לצרפת. שמה 'מתים' על יהודים. יותר נכון היהודים מתים סתם כך..

אנשים, תחשבו בהיגיון, המדינה זה דבר טוב. השלטון הנוכחי זה דבר רע.
ואני אסיים בהלצה של הרב צבי יהודה:
"הלל אומרים על המדינה, וסליחות אומרים על הממשלה.."

שנזכה לבנין מדינת עם ישראל, מדינה שתפעל ע"פ ההלכה, מדינה שתפעל למען בנין אריאל, במהרה בימינו.

גם אם כן:3יפי
קום מדינה זה משיח בן יוסף!!! את בטוחה שאת רוצה לוותר עליו?...
יש דעות שלא קיים בכלל דבר כזה...צחקן

ב"ה

אבל לא משנה.

וכן, אני אומר הלל

אבל לא בטוח שבברכה.

מה לא קיים?123

אפשר מקורות?

בצ"ל אריאל!

לא זוכר. שמעתי על זה אי פעם משהו. ;צחקן
משיח כתקופה.123

אתה כנראה מערבב עם דעת ר' הלל במסכת סנהדרין בפרק חלק שאומר שכבר נאכל המשיח לישראל, וש"משיח" פירושו תקופה ולא אדם(אך דעה זו נדחתה מכל וכל).

בצ"ל אריאל!

סוף סוף אחד נורמליאנונימי (פותח)

שחר, אין מה להגיד אני מת עליך... סוף סוף אחד שלא רואה הכל במשקפיים של שחור ולבן. אני אומנם חדש בפורום, אבל החלטתי שהדבר החשוב ביותר כאן זה לשנות לאנשים את הגישה. בקיצור, אני שמח שיש כאן עוד מישהו שחושב נורמלי.

יום טוב

כן?שחר
אם הייתי מביע את שאר דעותי נראלי שהיית שמח לחסל אותי..
אני  לא שונה בהרבה מהלמפרטים..
אל תבאס אותי...אנונימי (פותח)

עד שחשבתי שיש כאן מישהו נורמלי...
תקשיב, אני סומך עליך. אתה לא יכול ככה לאכזב אותי.

בסדר,בסדר,שחר
אני מיד עןבר ישיבה להר המור ומתחיל להתפלל לשלומו של שרון. מרוצה?
מה הקשר?אנונימי (פותח)
מי אמר להתפלל לרפואתו של שרון?
תעשה מה שבא לך. שמעתי שהרב אליהו (הבן...) אמר שלא חייבים להתפלל. אני אישית לא התפללתי אבל אני מפחד שהשב"כ יאשים אותי בהסתה לרצח, אני אני מפרסם פה קבל עם ועדה - לא רק שהתפללתי אלא שאפילו נתתי צדקה לרפואתו. אומנם הצדקה היתה למפוני גוש קטיף אבל מה זה משנה...
ראיתי שהתחממת על ADMUN,שחר
אז מיהרתי להודיע שבויכוח בפורום ההוא אני עם משה..
כנראה טעיתי לגביך...אנונימי (פותח)
במה אתה לטובתו? ששמאלנות היא מחלת נפש או ששרון הוא כמו היטלר?
לא בדיוק..שחר

שמאלנות היא לא מחלת נפש, היא רק מספר גבוה מידי במשקפיים.. צריך דימיון רב כדי להבין את העולם בהשקפה שמאלנית.

ושרון הוא לא היטלר. אפילו למפרט לא אומר את זה.

טובאנונימי (פותח)

אני חושב שהרמה של ההודעות משתפרת בכאלה שעות, יכול להיות שאני אכנס קבוע רק אחרי 12 בלילה...

למפרט משווה בין שרון להיטלר, ככה אני לפחות מבין שהמשפט שרשום אצלו... אמרתי לו שאם זה לא ככה אז שישנה את החתימה שלו, כי לפי איך שהיא רשומה ככה זה נשמע, אבל הוא לא משנה...

אכן,שחר

גם אני לא הייתי משנה.
אבל כמו שאתה אומר בנשימה אחת את עראפת והמן, כך אני מכניס (אולי עם טיפונת ניפוח) את שרון והיטלר באותו משפט.

מה הקשר לרמת ההודעות? פעם כתבתי שטויות ועכשיו לא? טוב לדעת..

חחחאנונימי (פותח)
לא התכוונתי אליך. פשוט סוף סוף מתחילים לשמוע תגובות מנומקות.
ובקשר למה שרשמת... עם קצת ניפוח? טוב לדעת שזה רק קצת ניפוח... אתה יודע מי היה היטלר? אתה יודע מה הוא עשה? שלום... הבנאדם גרם להשמדה של שישה מיליון יהודים. שמעת על זה? בדיוק אותו דבר כמו גירוש של 10000 אנשים? אז קודם כל רק מהמספרים (10000 ל-6000000) זה לא טיפה ניפוח - משהו כמו כפול 600...
ליצן..שחר

אבל היחס בין שרון להיטלר הוא בערך אותו יחס בין עראפת לבין המן(או מה שהמן עמד לעשות..).

מובן?

חבורת ליצנים.123

נא לא להשוות בין יהודים לגויים. זה באמת לא מצחיק!!

בצ"ל אריאל!

זה באמת עצוב...שחר
אוי גוועלד!123

(אני מאוד מקווה שחניך שלי לא חושב כמו אחותו...).

הרצי"ה זצוק"ל אומר: הצרות בגלות הינם יסורי גסיסה, והצרות בארץ הינם חבלי לידה...

כפיות טובה לקבל את כל הניסים והנפלאות האלה, ולא להודות לה' ולהלל את שמו...

בצ"ל אריאל!

שחרשרית

דבר ראשון-גם אם מגורשי ספרד וכל שאר  הרשימה הנ"ל היו חולקים עלי הייתי מסבירה להם כי אותן פורעניות ופרוגרומים קרו גם בארץ בגרסה קצת שונה(מאורעות תר"פ..תרפ"א..תרפ"ט)ואם תמשיך לטעון-הרי באותן שנים השלטון לא היה בידי עם ישראל אז התשובה לכך היא שאף כיום יש פורענויות (פיגועים).

ולמה אתה כ"כ בטוח שהם יחלקו עלי?מאיפה הנחרצות והביטחון הזה?אתה יודע בכלל איזה אנשים צדיקים ויראי שמים היו מגורשי ספרד?הם היו מוכנים לקיים מצוות בחשאי ואף לההרג עליהם.הם היו מוכנים למות על קידוש ה'!אז אתה בא לספר לי מעשיות שאותם אנשים שהקריבו את חייהם בשביל המצוות היו רוצים מדינה עם שלטון בעל צביון חילוני??????

דבר שני..בקשר ל"טמטום מוחין"..-לא טמטום מוחין ולא נעליים.סביר להניח שאתה יודע את זה..אבל אני יטרח וירענן את זכרונך-יש לא מעט רבנים(ואף מגזר שלם) שאינם תומכים במדינה ואינם קוראים הלל.עוד יותר סביר להניח שאתה לא הולך בדרך הזאת..אבל מכאן ועד לקרוא לדעה ששונה משלך "טמטום מוחין"-יש גבול!!!

דבר אחרון..פומבי=גלוי הנעשה לעיני כל!תקרא את ההגדרה הזאת היטב ותגלה שמה שכתבתי בהודעה הראשונה קולע להגדרת המילה פומבי!!!(חוץ מי זה שאתה רשמת"לא על דעתי ודעת העם"-על דעתך בטוח שלא..על דעת העם-בטוח שכן!כל מנדט של שינוי..מרץ..קדימה..זה דעת העם!)

ודבר באמת אחרון..בקשר להמלצה שלך להגר לצרפת תודה רבה.אבל אני בעד ארץ ישראל..(שים לב..לא מדינת ישראל)

ולשיטתי..בדיעבד..אנחנו(כל הציבור הדתי על כל גווניו ומיגזריו!)צריכים לפעול!להשפיע!ולנסות לכבוש כמה שיותר תפקידים במערכת השלטון..עד שניזכה למדינת הלכה.

לילה טוב!

שרית...אנונימי (פותח)

תני לי לנסות להאיר את עינייך - כן, אני חושב שמגורשי ספרד אכן היו מעדיפים לגור בארץ ישראל תחת שלטון יהודי למרות שהוא חילוני למהדרין, אוכל חזיר ביום כיפור ונוסע בשבת לראות משחקי כדורגל של בני-סכנין מול בית"ר ירושלים. ולמה? כי אני חושב שהם היו מעדיפים מקום שבו הם יכולים לקיים מצוות לא בחשאי, אלא בגלוי. הם היו מעדיפים מקום שבו הם לא צריכים לפחד מזה שהם יהודים והם היו מעדיפים מקום שנקרא ארץ ישראל...

פוגרומים בארץ? תגידי, את שומעת את הדוגמאות שאת מביאה? תר"פ? תרפ"ט? יש לי מאורעות יותר שווים - מאורעות בשנת 376 לספירה... שמת לב אולי שהדוגמאות שהבאת היו תחת שלטון... לא יהודי בלשון המעטה? מי היו פה באותה תקופה תורכים? את משווה את זה לשלטון יהודי בכלל?
ובקשר לפיגועים, אין מה להגיד... צודקת. כמות האנשים שנהרגו בשואה למשל, היא בדיוק כמות האנשים שנהרגו בארץ בפיגועים... את יכולה לתאר לעצמך מה היה קורה בעולם אם כיום לא היתה מדינת ישראל? שואה שניה היתה יכולה להתרחש אולי? את יודעת שיש אנשים בחו"ל שעכשיו גאים ביהדותם רק בזכות מדינת ישראל? שרק בזכות המדינה אנשים מסוגלים ללכת עם גב זקוף ולטעון שהם שייכים לעם היהודי? אז מה? אין שום חשיבות שיש מדינת ישראל? שום חשיבות? עדיף להיות בגרמניה תחת שלטון זר כלשהו? לפחד ממיסים חדשים לבקרים? לפחד מחוקים חדשים כל יומיים - הכניסה לכלבים ויהודים אסורה?

ובקשר לרבנים ואפילו מגזר שלם. ממי את באה לתת לי הוכחות? מהחרדים? אני לא אכנס עכשיו לתורה של החרדים ואני בטוח שהיא מבוססת, אבל מה עם ראשית צמיחת גאולתנו? זהו? זה לא נחשב? את לא מאמינה בזה?
ולגופו של עניין... כן, אני אגיד הלל גם אם ימסרו מארץ ישראל גם 93.7% וישאירו רק את תל-אביב והרצליה. כל עוד יש מדינה ויהודים שולטים בה, אני אגיד הלל... אנשים כאן נראה לי לא מבינים מה החשיבות של מדינה. מדינה זה לא רק דגל, המנון ופטיש קפיצים ביום העצמאות, מדינה זה מקום שאתה יודע שלא יפקיר אותך (כמובן שיש יוצאים מהכלל - רון ארד, מדחת יוסוף  ועוד, אבל בכללי זה מקום שלא יפקיר אותך), מדינה זה שאתה יודע שאם יקרה משהו הכי נוראי שיכול לקרות, עדיין ינסו להגן עליך. מדינה זה מקום מוגן לעם שנמצא בה למרות שיש פיגועים ואין לי כח לתת עוד דוגמאות.

בקיצור, אין ספק שהציבור הדתי צריך להשפיע יותר, אבל לא נראה לי שהוא יכול להשפיע בלי להיות במדינה הזאת (כן... גם אם היא מדינת כלל אזרחיה... - למדתי את זה לפני כמה שנים לבגרות נראה לי...)

אז מה רצית?רחלקה

שלטון בריטי בארץ?

לדעתי צריך להתגייס (מי שיכול מבחינה נפשית לעלות על מדים כאלו דוחים....) ולהשפיע מבפנים. ז"א להתגייס להיות בצבא לעלות לדרגות גבוהות כמו אלעזר שטרן אבל מצד שני לשמור על הדתיות האמיתי שלך.... 

פשוט קולע!נועה

אני מסכימה לדבריו של שחר.

לדעתי זו הדרך ואנו לא נכנע בה לאף אחד שינסה לשבור לנו אותה!- כי עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה!

-לגבי השיר שנכתב ע"י שחר, תודו שהוא ממש מדהים (-הכוונה לשיר)

בברכת ה' עלכם כל מעשה ידכם ובכל אשר תבחרו (כן|לא גיוס) 

פששייאה..שחר

כבר קיוויתי שמישו אמר שאני מדהים...
סתם... תודה על המחמאות!!

אז ככה..שרית

דבר ראשון,רשמת שמגורשי ספרד היו מעדיפים לגור במקום שבו הם יכולים לקיים מצוות בגלוי-סיבה עלובה!הריני לבשרך כי על פני הגלובוס קיימות הרבה מדינות שבהם המגורשים יכולים לקיים מצוות בראש גלוי(כן כן..תתפלא לשמוע..קיימות עוד מדינות חוץ מצרפת,גרמניה ופולין!)

דבר שני,שמתי לב שהדוגמאות שהבאתי היו תחת שלטון זר..ובמקרה גם הודעתי את זה!!.ושואה יכולה להתרחש גם כשמדינת ישראל קיימת(האיראנים עובדים סביב השעון בהכנת פצצת אטום..המטרה הסופית-שלהם זה השמדת עמ"י על ידי שואה גרעינית )

דבר שלישי,ממש לא הבנתי מה באת להגיד בזה שייש אנשים בחו"ל שהולכים עם גב זקוף בגלל המדינה וגאים ביהדותם?!

על אותו משקל:יש אנשים שהולכים בגב שפוף בגלל המדינה(לדג':נטורי קרתא) וכאלה שלא גאים ביהדותם(לדג':מתבוללים).

דבר רביעי,אני מאמינה שאנחנו באתחלתא דגאולה,בזה גם החרדים מאמינים..הם פשוט לא  קוראים לילד בשמו("חבלי משיח")

ודבר אחרון..המדינה שלנו לא כ"כ יפה ונחמדה כמו שתיארת אותה..לגרש יהודים מהבית שלהם ולהכניס אותם אחריזה לקופסת שימורים,להתעלם משכבות העוני בצורה מחרידה,לתת לאסיר ציון(פולארד)להינמק בכלא ולהחזיר לו רעה תחת טובה!,לתת לגיטמציה לטרור,ועוד רבים אחרים-זה נקרא אצלך מקום מוגן ולא מפקיר??

לסיכום,בדעה האישית שלי..כמו שכבר כתבתי..בדיעבד,צריך לפעול במדינה ולהשפיע כמה שיותר עד שנגיע למטרה!!!

או.קיי.שחר
אז נשארנו באותו צד של המתרס..
ת'כלס כונו חושבים שמה שיש לעשות עכשיו זה לנסות להשפיע על המדינה.
השאלה היא מאיזה זווית. ;צחקן
בערורשרוציםםאנונימי (פותח)

חחחח מי שלא להיתגייס סתםםם נשנש מה זה לא לא היתגייס צצריך ללכת לקרבי להוריד כמה אינדאניםםםםם כמו שהם מורידים אותנו בפיגועים ככה אנחנו צריך להוריד אותםםם אחד אחד גבר אישה ילד ילדה תינוק תינוקת ..

אז יאלה אנשים רק קרבי אל תהיו נשנשייםםםםםם רק קקרבייייי רעל בעניייםםם

לא רוצים! י'סוכן!צחקן
צחקן תכנס...3יפי

אבל חייבים להתגייס. אם לא, בוא נדמיין מצב:

רק שמאלנים מתגייסים. אם נותנים פקודה לגרשכולם הולכים על זה.... זה כיף לתת מכות למתנחלים, לא?

מנגד...

ימנים ושמאלנים מתגייסים כאחד. נותנים פקודה לגרש--- יש מי שיסרב! ויש מי שישכנע, או לפחות ינסה לשכנע, לסרב!

איזה מצב נראה לך יותר טוב?....

עדיף כולם שמאלנים או כולם ימניםצחקן

ב,ה

כולם ימנים - אין מצב. כולם שמאלנים - אני מרגיש חופשי להכות אותם, עד שיכנעו.

הם לא יכנעו, זה מה שאתה לא קולט!!3יפי
הם יהיו הרבה יותר נחושים מהחיילים עכשיו. כיף לנתק מתנחבלים, לא?
כיף להרוג יסמניקי"ם, לא?צחקן

ב"ה

הם כן.

ומהר מאוד

אנחנו נהרבה (נוער) והם מיעוט.

תקשיב,3יפי
למרות שאנחנו הרבה והם מיעוט, עובדה שהם גברו עלינו בעמונה. ויס"מניקים לא ממש קשורים. אנחנו מדברים על להתגייס או לא.
אז זהו - שאם היינו מכים אותםצחקן

ב"ה

עפ תוכנית מסודרת - אז כן.

ויש קשר, לעיתים מגייסים חיילים ליס"מ (אם הם מתאימים רוצים)

זה בכלל לא משנה!!3יפי
אני עדיין לא מבינה למה אתה חושב שלא צריך להתגייס.
כי המדים הם מדים של גרוש.צחקן

ב"ה

וזה מטרתו של הצבא נל"ש

אז אתה רוצה שהם ימשיכו להיות מדים של גירוש?3יפי
אנחנו מתגייסים בשביל לשנות אותם ממדים של צבא הגירוש לישראל למדים של צבא ההגנה לישראל!!! ואם לא נתגייס הם ימשיכו להיות מדים לא רק של צבא ההגנה לישמעאל- גרוע מכך. הם יהפכו למדים של צבא הגירוש לישראל. ואם אתה חושב שצבא הגירוש לישראל עדיף על פני צבא ההגנה לישמעאל, אתה יכול לקרוא את המשפט ככה: ואם לא נתגייס הם ימשיכו להיות מדים לא רק של צבא הגירוש לישראל- גרוע מכך. הם יהפכו למדים של צבא ההגנה לישמעאל.
ראיתי שאתם חלוקים בנושא...אבשלום

קודם כל, מי שאל אותך אם אתה רוצה להתגייס או לא? זה חלק מהערכים שעליהם חונכת. כמו שאתה נלחם על ולמען ארץ ישראל כך אתה צריך להילחם על מנת להתגייס להכי קרבי שיש...

בתור אחד שהיה בגוש קטיף (כמפונה כמובן), שאחיו פונה, התגייסתי לצה"ל למרות הכל! נכון, הינני ג'ובניק אבל זה לא מה שימנע ממני להתגייס או לצאת לקורס קצינים ב"ה. מי הם אלה אותם פוליטיקאים חסרי מנוח שרק מחפשים הון ושילטון? מי הם שימנעו ממני לעשות מה שחונכתי עליו?

אני חייל! ואני שמח על כך! אני גאה בזה ואיני מתבייש! כך כל אחד צריך לנהוג, כל חייל באשר הוא!

נ.ב.
אגב, מבחינה חוקית אין שום איסור להכניס ללשכות הגיוס מישהו עם חולצה כתומה או כל סממן אחר המעיד על היות האדם כ"פנאט" שרוצה להשמיד את הלשכה או כל בסיס אחר.
אלו שטויות.

(סורי על הירידה, פשוט ככה זה שאתה חייל בלשכת הגיוס שיודע שמה שנאמר פה זה קשקוש אחד גדול!)

זה לא בגלל זה.3יפי
זה בגלל שאם לא נתגייס לא יהיה אף אחד שיסרב פקודה --> לא ישאר לנו  ש ו ם  מקום לגור בו. אנחנו חייבים להתגייס לצבא- ולהשפיע.
ציפי..ברוריה מהגוש
גם נהיה בפנים וגם אם לא, אנחנו לא נשפיע, יהיו יותר מסרבי פקודה אבל במקומם יבואו אחרים. ככה שלבנתים זה צבא הגירוש בכל מצב..
עד שהצבא לא יוחזר למצבו התקין (אם יוחזר..) נוכל להתגיס..
ציפי..ברוריה מהגוש
גם נהיה בפנים וגם אם לא, אנחנו לא נשפיע, יהיו יותר מסרבי פקודה אבל במקומם יבואו אחרים. ככה שלבנתים זה צבא הגירוש בכל מצב..
עד שהצבא לא יוחזר למצבו התקין (אם יוחזר..) נוכל להתגיס..
לא נראה לי שיבואו אחרים....3יפי
כולם באים ליישוב, פתאום 3/4 צבא מודיע: "אני לא מגרש". מה יעשו? מה הם יכולים לעשות?? רבע ממי שהם מגייסים למשימה [בכל זאת] לא יספיקו.....
גמני חשבתי ככה..ברוריה מהגוש
אבל הצבא מזה ערוך. נכון ביום שלישי בערב, מה שהיה- "הפינוי מרצון-הרך" אז באו פול חילים ואחרי זה הם אמרו שהם לא יכולים ובגלל זה הביאו אחרים במקומם..
אוקיי, אבל3יפי
גם ככה וגם ככה יגרשו, אז עדיף גירוש עם הרבה שמסרבים פקודדה על פני גירוש שבו כל אחד עושה מהשאומרים לו ומעלה. זו אחת הסיבות שצריך להתגייס, לדעתי.
לא הבנתי למה צריך יותר סרבנים?ברוריה מהגוש
הרי גם ככה המצב ישאר איכשהו ומה שיוצא מיזה שמתגיסים לצבא של גירוש..
בגלל...3יפי
שאם יראו שהרבה מסרבים פקודה, גם אם זה לא יהרוס להם את האירגון, הם יראו ש"הנה, הרבה אנשים מסרבים." ואז הם ישאלו את השאלה שהכי יכולה לגרום לאדם לשנות דעה כשהוא שואל אותה: "אולי משהו לא בסדר?". וזה יתגלגל. וזה יתהפך. היחס שלהם והכוונות שלהם לגבי המדינה.
את חושבת שבאמת אנשים יחשבו?ברוריה מהגוש
הם לא, הם רק יכעסו על הציבור שלנו וזהו.
תגידי...3יפי
איך נראה לך שהגאולה תבוא??
לא הבנתי מה הקשר.. סורי..ברוריה מהגוש
תעני לי. אח"כ אני אתן לך קשר. קודם תעני.3יפי
איך נראה לך שהגאולה תבוא?
האמת לא יודעת..ברוריה מהגוש
אבל מה, אנחנו מחישים אותה..
בואי ננסח אחרת-3יפי
הגאולה השלמה תבוא ב'בום' כזה ותנחת משומקום או בשלבים?
יפה. עכשיו-3יפי

זה שלב בגאולת ישראל. זה שאומרים לאדם "תגרש יהודי" והוא עונה "לא!" זה שלב בגאולה.

חייבים להתגייס.

לא. אם כבר השלב בגאולה הוא- שלא מתגיסים.ברוריה מהגוש
השלבים הם לא מתוכננים מצידנו, אנחנו עושים מה שטוב ונכון לעשות ומה שנכון לעכשיו זה לא להתגיס..
השלב בגאולה הוא שאנחנו עומדים בנסיון שמוצב בפנינו-3יפי
לגרש יהודים מביתם.
אנחנו לא צריכים להציב לפנינו נסיונות. הם באים לבד. (ל"תברוריה מהגוש
אנחנו לא צריכים להציב בפני עצמנו נסיונות,3יפי
אבל הרי לא מתגייסים רק בשביל להגיד "אני לא מגרש יהודי מביתו", לא?!
לבנתים כמעט כן.ברוריה מהגוש
וגם אם לא, הצבא (בעצם המדינה..) מנצלת אותנו- היא מגרשת ונהנת מההתגיסות שלנו.
העם נהנה מההתגייסות שלנו. עוד יש3יפי
חיילים ששומרים עלינו ושלא סייעו לגירוש.
אבל הצבא הוא צבא גירוש כי לשמור הוא לא ממש עושהברוריה מהגוש
את זה.. וחומציזה- גם העם ככה מנצל. מצטערת אבל כשאנשים משלנו הולכים להלחם במרכז הארץ(סתם דוגמא..) ואח"כ מישו מישם מגרש אותו זה ניצול. המדינה גם יודעת מצוין כמה אנחנו חשובים שמה.. שמעת מופז אמר עלינו??
לא שמעתי מה מופז אמר, אבל עוד יש חיילים במחסומים,3יפי
וכן, הם שומרים. עובדה.
כשהם רואים מחבל ולא הורגים אותו כי אסור להם..ברוריה מהגוש
זה נקרה לשמור??

ביום כיפור מופז אמר משו בסיגנון של: צריך לבקש מהם סליחה, צריך אותם להרבה דברים במדינה.
שילכו לעזאזל הוא וכל אלה ש..
כשהם רואים מחבל ולא הורגים אותו כי אסור להם..ברוריה מהגוש
זה נקרה לשמור??

ביום כיפור מופז אמר משו בסיגנון של: צריך לבקש מהם סליחה, צריך אותם להרבה דברים במדינה.
שילכו לעזאזל הוא וכל אלה ש..
שילכו לעזאזל עם הסליחה. אבל לעמוד במחסום זה3יפי
נקרא לשמור.
ולהתעלם ממחבל???ברוריה מהגוש
מצטערת, אבל זה לא נקרה לשמור.
לא מצדיקה התעלמות ממחבל, אבל יש שמירה. יש שמירה.3יפי
איפה את רואה שימרה???ברוריה מהגוש
גם אני יכולה לעמוד סתם עם משקפת, לראות מחבל ולא לעשות כלום..!
אז מה בעצם לדעתך צה"ל עושה?3יפי
זה נכון שלא כולם אבל מי שלא לא עושה כלום.ברוריה מהגוש
כלומר מתעיף בשביל כלום.
אז צה"ל ;ר ק ;מגרש?3יפי
צר לי, אבל לא.
יש עוד דברים!!3יפי
עוד הרבה דברים!!
טוב...3יפי
גם אם לא הורגים מחבלים, תוופסים אותם. אנשים שומרים בכניסות  ליישובים.
ואח"כ משחררים עם הרבה כסף..ברוריה מהגוש
וזה רק עוזר לטרור..
משחררים עם שבויים... את מעדיפה שלא ישחררו את השבוי3יפי
השבויים?
ברור שאני מעדיפה שכן.ברוריה מהגוש
אבל תאמיני לי, המדינה יכולה לשחרר בדרכים אחרות. היא לא רוצה כדי לשמור על ה"כבוד" של המדינה.
קראת את הספר- מכתבים לטליה?
כן. קראתי. אבל אני חותמת לך על מה שבא-לך3יפי
שהצבא לא רק מגרש. הנה, עכשיו למשל, הצבא האיראני [בעיקר] מפתח נשק גרעיני. את יודעת מה אבא שלי עושה בעבודה (רפא"ל)? יושב עם אנשים מהמודיעין וממציא נשק. אני לא יודעת פרטים, כי זה סודות צבאיים ומדיניים, וזו אחת העבודות הכי סודיות, אם לא העבודה הכי סודית, בארץ.
השאלה אם הוא ישתמש בנשק ובכח שלו.ברוריה מהגוש
רוצח שהולך לעזור לקבוצת אנשים שעלולה להפגע אז שילך לעזאזל, פתאום הוא עושה דאווינים.

את זוכרת מה דוב מהספר כתב על זה?
לא. קראתי מזמן.3יפי
אז תקראי.ברוריה מהגוש
טוב... בהזדמנות.3יפי
אז בואי נחזור ל3נושא...3יפי

שוב9543 אח9ו4תי (0943ב76ת42 ש3נתיים וקצת) מש-854חקת5 ע52ם המ

קלדת+...

עד שהבנתי.. חע!ברוריה מהגוש
כבר שכחתי איפה עצרנו..
גמני...3יפי

לא. הנה:3יפי
3יפי
4774 מכתבים.
י"ב אדר תשס"ו (12/03/2006)  05:06:19

הצג פרופיל 
כן. קראתי. אבל אני חותמת לך על מה שבא-לך

שהצבא לא רק מגרש. הנה, עכשיו למשל, הצבא האיראני [בעיקר] מפתח נשק גרעיני. את יודעת מה אבא שלי עושה בעבודה (רפא"ל)? יושב עם אנשים מהמודיעין וממציא נשק. אני לא יודעת פרטים, כי זה סודות צבאיים ומדיניים, וזו אחת העבודות הכי סודיות, אם לא העבודה הכי סודית, בארץ.

תגובה לפורום | גירסת הדפסה
עניתי לך על זה, לא?ברוריה מהגוש
כן, אבל אז את כתבת משו על דוב שכתב על זה משו בספר.3יפי
... ואני כבר לוזוכרת... אז תגידי משו אחר...
אמרתי גם שהמדינה יכולה לשחרר ת'שבויים בדרכיםברוריה מהגוש
אחרות. רק שהיא לא רוצה..
לדוג'?3יפי
קודם כל- איומים.ברוריה מהגוש
כרגע אין לי רעיונות כ"כ. אבל אני יודעת שהממשלה שלנו יכולה להיות חזקה כשהיא רוצה.
את חושבת שאיומים באמת יזיזו להם?3יפי
תלוי איך עושים את זה.ברוריה מהגוש
אצלנו- בנוה דקלים כאילו, היו אומרים לנו להכנס הביתה כי מפציצים ת'ערבים. בתכלס, לא היו מפציצים אותם אלא רק לידם והם מפחדים, אז נכון זה לא עוזר, אבל מיזה צריך להתחיל.
אז צריך להתגייס ולעשות את זה.3יפי
לאאאא.ברוריה מהגוש
מי שמתגיס לא מחליט מה ייעשה כך שזה לא משנה.
אבל מי שמתגייס יכול להשפיע. כל אחד משפיע.3יפי
פעם הלכתי הביתה מהבצפר ואז התחלתי לאסוף זבל שאנשים זרקו... את יודעת איך זה השפיע? אחרי יומיים כל מי שפגשתי אסף זבל... זה לא ממש ממש קשור, אבל אני רק מנסה להסביר שחייבים להשפיע, כי המצב לא יתהפך לבד!!
אבל אם את נכנסת לצבא זה לא אומר שאת משפיעה!ברוריה מהגוש
זה אומר בדיוק את זה.3יפי
תסבירי איך..ברוריה מהגוש
כל אדם משפיע. לא משנה מה את עושה, בכל מעשה3יפי
שלך את משפיעה!! גם אם לא רואים את זה מיד, יש השפעה.
נכון.ברוריה מהגוש
גם החיילים שהולכים לגרש משפיעים...
נכון.3יפי
אז אנחנו צריכים להשפיע נגדית, לעשות שההשפעה לא תהיה רק מצידם ושמצידנו ההשפעה תהיה חזקה יותר.
בכל זאת, את תהיי מושפעת מהם...ברוריה מהגוש
אז כאילו עכשיו צריך לסגור ת'צמנו בתוך בועה כדי לא3יפי
להיות מושפעים? ח"ו!! את יודעת למה אני גרה בעיר? כדי לקרב את החילונים. להשפיע עליהם. אם לא היו כאן חילונים, הייתי גרה במקום אחר בארץ, שבו- יש. לומזמן היה לי על זה ויכוח עם חברה שגרה ביישוב. היא אמרה שגם הם משפיעים עלי (שימי לב, בדיוק אותה קושיה), אז אמרתי לה, שבשביל זה ייש לי רב. מנהיג רוחני. אז בשביל כל העניינים האלו, תאמיני לי שיש לי ואני מאד מקווה שלכל אחד, מנהיג פוליטי טוב. אצלי- זה הרב שלי. הרב שלי מנהיג פוליטי+רוחני טוב. טוב באמת (הוא ימני ממש ממש קיצוני).
לא.. אבל כאן, את לא רק מושפעת..ברוריה מהגוש
את גם מזיקה בעקבות זה. אז מה יצא לנו מיזה? נשפיע ונשפיע וכל זה ילך לעזאזל..

בקשר לישוב- בעיר את מושפעת גם לטובה בחלק דברים בצבא- היום, לא...
מזיקה? למי ובמה?3יפי
בכך שאת מחזקת את צבא הגירוש...ברוריה מהגוש
לא!! אני משפיעה עליו.3יפי
כן.3יפי
אני משפיעה, גם אם אני לא רוצה. כל אדם משפיע, בלי קשר לרצון/חוסר רצון שלו/של המושפעים. צריך רק לעשות שההשפעה שלנו תהיה יותר חזקה.
את משפיעה + מ ו ש פ ע ת!ברוריה מהגוש
ומחזקת את צבא הגירוש..!
לא. בואי נשים את הגבול בין מושפעת מהצבא למחזקתותו.3יפי
אחרי שתגידי מה הגבול, אני אענה לך בדיוק.
*אחרי שתגידי איפה הגבול.3יפי
מזתומרת גבול?ברוריה מהגוש
איפה הגבול בין מושפע למחזק.3יפי
יש הבדל ביניהם, נכון? אז מהו? בדיוק-בדיוק?
מושפע, הוא בעצם מושפע מהדברים שהצבא עושה וזה שהואברוריה מהגוש
בתוך הצבא אבל מחזק זה שהאדם נותן כח לצבא,ואז ככה עוזר לגירושים.
בסדר. לא הצלחתי לרדת לעומק דעתך, אז בואי נלך בכיוו3יפי
בכיוון טיפה שונה: כל אדם הוא בהכרח גם משפיע וגם מושפע, נכון?
כי לא הצלחתי להסביר את זה טוב...ברוריה מהגוש
בקשר לשאלה-כן... נכון...
האם אדם יכול לשלוט בזה?3יפי
אדם יכול לשלוט בזה שהוא מושפע ולהיות מושפע איך שהוא רוצה, ולו שליטה מועטה?
אדם יכול לשלוט בזה שהוא משפיע ולהשפיע איך שהוא רוצה, ולו שליטה מועטה?
אדם יכול לשלוט בזה שהוא מושפע אבל בזה שהוא משפיעברוריה מהגוש
אני לא בטוחה, אולי קצת...
טוב...3יפי
אדם יכול קצת לשלוט בזה שהוא מושפע ולא יכול לשלוט בזה שהוא משפיע. עד כאן- מסכימה?
את מסכימה עם זה ש3יפי
אם אדם לא רוצה להיות מושפע, הוא צריך שיהיה לו מקור שיוכל לחזק אותו (למשל: אני גרה בעיר ולא רוצה להיות מושפעת מחילונים- יש לי רב)?
מסכימה. אבל לא בטוח בכלל שזה יעזור...ברוריה מהגוש
אז לפי מה שאת אומרת, אין מקור שאפשר לסמוך עליו. נכ3יפי
ון?
כאילו אנלא יודעת אם זה בצורה חותכת...ברוריה מהגוש
אז נכון או לא? ואם לא צורה חותכת- מתי זה נכון ומתי3יפי
לא?
אני לא כ"כ יודעת...ברוריה מהגוש
כאילו, אני אשכרה לא חיה בעולם שמשפיע... כאילו רק עכשיו נפתחתי ל"עולם הרחב"...
אז תתחילי להשתלב בו.3יפי
דווקא הבועה שבגוש הייתה טובה..ברוריה מהגוש
ולא התכוונתי שלגמרי אני מנותקת...
זה לא משנה כמה היתה טובה הבועה הזו.3יפי
את יצאת לעולם. כמו אפרוח שהיה בביצה עד שהתחילו להתקלף הקליפות כי הגיע הזמן, בין שהוא רוצה ובין שאינו רוצה. מתישהו- כמעט כל אחד מוצא את עצמו בחוץ.
נכון, ואני אלמד את הדברים שאני צכה...ברוריה מהגוש
אז הגיע הזמן שתביני שלא יעזור לך למרוד.3יפי
זה לא קשור אבל...ברוריה מהגוש
אני לא מורדת סתם, יש לזה מטרות כמו- אפשר להקים צבא משלנו וכו...
אפשר, אבל לא צריך.3יפי
יהיה פילוג  ע נ ק  בעמ"י, אבל אם זה מה שאת מנסה להשיג...
הפילוג יהיה אותו פילוג ואת יודעת מה-ברוריה מהגוש
זה שאנחנו בפנים זה יותר גרוע, זה קרע מוסתר..
"זה שאנחנו בפנים זה יותר גרוע, זה קרע מוסתר"???3יפי
זה שאנחנו בפנים זה בשביל להשפיע ולהראות שאנחנו לא התייאשנו מהצבא!!!
למה כל דבר זה בשביל להראות?ברוריה מהגוש
בסוף אנחנו רק נדפקים מיזה!
אני אגיד לך למה. כי זה לא משנה מה את חושבת, זה משנ3יפי
משנה מה את מפגינה כלפי חוץ.
אה, כאילו הדאוונים יותר חשובים? כמו שהיה בגוש?ברוריה מהגוש
דאוונים?3יפי
כן- אמרת שיותר חשוב מה שאת מראה מבחוץ...ברוריה מהגוש
לא הבנת אותי נכון. יש הבדל קטנטן. זעירון.3יפי

זה חשוב מה שאת חושבת אבל זה יותר חשוב מה את עושה עם זה- איך את מפגינה את זה כלפי חוץ. אם תחשבי איכשהו, זה לא ישנה כלום. אם תפעלי איכשהו/תראי משהו כלפי חוץ, זה מה שאנשים יראו וזה מה שחשוב בעיניהם. מה שאת מראה, לא מה שאת באמת (או לא באמת) חושבת.

לא..ברוריה מהגוש
זה חשוב להראות מה שאתה חושב אבל לא בשביל מה שאנשים אחרים יראו. ככה זה באמת דאווינים.
אז בשביל מה את מראה? בשביל שאפ'חד לא יראה?!?!?!3יפי
לא בשביל שלא יראו.ברוריה מהגוש
אבל גם בשביל שיראו זאת לא המטרה...
אז רגע- בשביל שיראו או בשביל שלא יראו?3יפי
בלי קשר למטרה עקרית.
נו, את רואה? זה מה שאמרתי.3יפי
אני כבר לוזוכרת מה היה למעלה..ברוריה מהגוש
אולי כדאי שנפתח אשכול חדש להמשך?
אם את רוצה, תפתחי. אבל על בסיס מה שהיה למעלה. ואת3יפי
זה כדאי לבדוק.
מתישהו אני אבדוק, זה מעצבן מפלא'..ברוריה מהגוש
אז מתישהו תפתחי.3יפיאחרונה
טוב...שחר

אותי לא רצו להכניס ללשכת גיוס עם קפוצ'ון כתום!

רק אחרי שהבהרתי לשומרת שהאוטובוס חזור יוצא עוד רבע שעה ואני יכול לעלות עליו, היא נכנעה ונתנה לי להיכנס.

כן, סיפרת..... זה מה-זה בדיחה, כל הקטע הזה...3יפי
רק חבל שהיא שחורה.
לא כזה בדיחה...שחר

שיגעו אותי אחר כך בלשכה!!

הפסיכולוגית היתה בסדר, אבל המראיינת?! סתומה...
היא אמרה משו כמו "אתה כתום היום"
אז עניתי: "שיהיה לך יום כתום"
ואז היא ביקשה הסבר למשפט הזה ושאלה אם אני המצאתי אותו...

באמת סתומה..!ברוריה מהגוש
איזו... טוב, לומשנה... מעדיפה בלי מילים כאלה...3יפי
לא הבנתי !צחקן
מעדיפה לא להגיד על המראיינת את מה שאני חושבת3יפי
עליה... קיבלתי על עצמי שמירת הלשון וזה כולל מילים כמו מה שהייתי מתארת אותה...
טוב ויפה... אבל- מי צריך אותם?! האם הם הבטיחו...אנונימי (פותח)

האם הם הבטיחו שלא ישתתפו עוד בגירוש יהודים??

עזוב אותם.. סתם בזבוז זמן..

(פעם- היה לנו צבא! ועכשיו- תראה מה יצא ממנו...(מכונות בלי לב)- תחשוב טוב אם שווה להתגייס עכשיו)

אני לא אצטרף לצבא הגירוש- עד שיעשו תשובה...אנונימי (פותח)

ועד שיודיעו בפרהסיה שהם לא מתכוונים להשתתףהלאה בגירושים למיניהם.

לא שכחתי---ולא אסלח!!

!!!אנונימי (פותח)
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך