גרעין חבריא ב'דרדקי

(אם תוקם)

מה הנהגת הנוער צריכה לעשות? מה יעדֶהַ?
אם נקים הנהגה "סתם" כל מהותה תהיה "סתם", יהיו ויכוחים אין סופיים ואפס מעשה(חוץ מאולי שבתות בתל-אביב פעם בחודשיים, למרות שאיני רואה מקום לזה). אם תקום הנהגה היא תקים איתה חב"ב פעיל, בעצם הוויתה הנותנת תחושה שיש מה לעשות כחב"ב בתנועת אריאל גם אם אינך מדריך(או בנוסף) ותקרין זאת על הסניפים. דבר זה היינו גם התועלת הכי משמעותית של הנהגת הנוער בבנ"ע.

אם כן, אנו חוזרים לשאלה מה צריכה הנהגת הנוער ליצור וליזום?
טיולים אזוריים?[ואז היא גם תשמש כמעין מחוז, דבר שמאוד חשוב ויורי עומס מההנהלה]
שבתות בתל אביב?
שבתות התרוממות?
משהו אחר:________(מלא לפי מה שלבך חפץ)?

ושוב נשאלת השאלה, הנהגה בסגנון המליאות בההנהלה(אני יכול לדבר על זה, במיוחד שאף פעם לא הייתי במליאה)-חדרים צמודים(או אותו חדר) עם הפרדה מלאה, או כמו הסניפים-שני דברים נפרדים לחלוטין?[ברור שגם אם יהיה "מעורב"(אני לא מבין איך אני קורא למצב הנתון מעורב, אבל ניחא) יהיו דברים שרק מין אחד יחליט לעשות ויקבע פגישות משלו]

אני חושב שאם מקימים אז כדאי להקים איזורית, בלי להתייעץ במליאה(להודיע שם), האם לשאול את המזכ"ל ורב התנועה?(נראה לי שחייב את שניהם)
אזורית הראשונה שאנו נוכל להקים(כדי הנראה לי) יהיה כנראה במרכז; סניפים(ותקנו אותי אם צריך) בת ים-שעלבים-רחובות-ראשון לציון-נתניה-פתח תקווה

סוף דברסיכום)
*מה תפקידה?
*עד כמה נפרד?
*עם מי להתייעץ?

נראליyehciel666
שבינתיים, במציאות הנוכחית אין מקום להנהגת הנוער, קודם כל צריך להמשיך לחזק את רכזי חב"ב, אחרי זה נמשיך להנהגת הנוער.
למה לא?יוכי
אולי דווקא זה מה שירים את חב"ב ויחזק אותם!
תשובהאנונימי (פותח)

בס"ד

דבר ראשון ישר-כוח על היוזמה והרעיון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

להלן התשובות לעניות דעתי:

תפקידיה: להוות כמו גרעין תורני שאחראי להכניס קצת\הרבה ידישקייט לערים או מקומות שאין שם\שאין הרבה יהדות.

לדוגמה: שבתות, מלווה מלכה, הרקדות ודוכנים שיעוררו וישמחו ויש עו הרבה... 

לעשות הפגנות,חתימות ודברים למען שחרור י'הונתן פולארד!!! 

בקשר לנפרד: לעניות דעתי אפשר לעשות לפי ההצעה הראשונה (שני חדרים נפרדים וכו'...)

הרעיון שלעשות מחוזי נשמע  ממש טוב  אפשר וצריך לעניות דעתי להתיעץ עם:

-הרב שמחה שמחה הכהן קוק שליט"א (נראה לי שהרעיון והיוזמה ממש תשמח אותו!)

-עם רב התנועה ועם הנהלתה

-עם הרבנים בישיבות ואולפנאות שבסביבה

ממש ישר כוח!!!
ובעזרת-ד' יתברך נעשה ונצליח!!!!!

אין בעיה!yehciel666
רעיון מעולה! זה פשוט רק להחליף את השם של רכזי חב"ב להנהגת הנוער.
לא רקדרדקי

אם זה יצא לפועל כמו שאנו מקווים יהיה גם ארצי, שם גם הבנים יתסוס(ישל"צ). ראש ההנהגה הארצית יהיו רכזי חב"ב.
להתחיל הנהגת נוער ארצית יכולה להיות קשה יותר מאיזורית, שם אתה צודק זה יחתור מתחת ורכזים וההנהגה לא בנויה עדיין כך שזה רק יהרוס.
איזורית: זה לא יכול להרוס, אולי זה לא יבנה.

וכמו שאמרה "יוכי" זה יוסיף הרבה לגאוות תנועה ולהתעוררות החב"ב(וזה גם מה שמישהו מבנ"ע אמר לי, הדבר הכי טוב שעשתה ההנהגה שם היה שהיא העירה את חב"ב).

מצטער שאני נכנס לקטנוניות,דרדקי

שבתות-נפרדות
מלוה מלכה- איך בנות יעשו בערים? זה פגם צניעותי לשיר בחוץ(לפי מה שאני הבנתי), גם אם אין "קול באשה"[ולכן גם לא ראיתי את גירוש הבנות מבית הכנסת].
העיקרון שלך מובן. אוסיף עוד שהיא גם יכולה לארגן טיול מחוזי.

אני משער שהרב קוק אכן ישמח, יש לנו עונג שבת איתו עוד קצת זמן, ואני גם מדי פעם מתפלל איתו בשחרית אז אני יכול לארגן את זה. אני גם יכול לבקש ממנו לומר דיברי פתיחה, לפי זה הפגישה הראשונה תהיה ברחובות.
צריך לקבוע יו"ר זמני(כמה אנשים על שולחן שיהיו מעין "שופטים" "מזכירות ההנהגה") וצריך לברר איך מיישבים שם בן ובת בלי לעבור על ההלכה.

רב התנועה והנהלתה- אני חושב שעדיף שמישהו אחר ידבר איתם ולא אני.

אני יכול לדאוג לישיבה ברחובות, אני משער שאפשר דרך הפורם הלהגיע גם לצבי'ה, שעלבים ודרכי.
השאלה היא: למה? מה זה יתן?

אה, וצריך תאריך, אני חושב ש ב' טבת הוא תאריך טוב, גם חופש, גם בדיוק אחרי המליאה שנוכל להודיע למי שליבו חפץ, ואז גם יש סיכוי לכמה בנים שיבואו(וגם אני בע"ה כבר מסיים עם עבודת הגמר שלי)

אני חושב שסיימנו

סיכום:
צריך מישהו שידבר עם ההנהלה
צריך לקבוע תאריך
צריך לקבוע מקום

את צודקאנונימי (פותח)

בס"ד

את המלווה מלכה הבנות באמת לא צריכות ולא יכולות לעשות

הבנים יכולים וצריכים לעשות את זה לבד!!!

בקשר ליו"ר המחוזי אפשר שיהיה ברשמי בן וכולם ידעו שהוא היו"ר ולבנות תהיה גם יו"ר אבל לא כל העולם צריך לדעת שזו היא, זה לא שייך וגם לא כ"כ צנוע.

עכשיו, צריך שיהיה תיאום בין הבנים לבנות ואפשר לעשות את זה כך שקבוצה של נגיד 3-5 בנים ו3-5 בנות יהיהו האחרים הראשיים והם יפגשו נגיד בסניף כלשהו ויעשו את כל התכנונים עם מחיצה (כלומר: יהיה כמו הישיבות של כל הנהלת הנוער המחוזי רק בפורום מצומצם הרבה יותר!!!)

לעניות דעתי מה שיתן בלדבר עם ראשי השיבות והאולפנות זה: הם מבינים יותר מאתנו ויכולים ליעץ לנו מה צריך ומה לא צריך לעשות. מה יעזור ומה לא וכו'.

התאריך שהצעת נראה ממש מתאים.

אם הישיבה תהיה ברחובות אפשר אולי לעשות בסניף אריא-ל בנים? סניף עזרא רחובות? בבית-כנסת בית- זלצר? בבית שפירא?

ממש ישר כוח!!!!!

ו

שכחתי משהו וסליחה על שגיאת הכתיב בכותרת מקודם...אנונימי (פותח)

בס"ד

כמו שכתבת מקודם הפעילות צריכה להיות נפרדת!!!

אז כל הפעולות תהי'ינה במקביל. 

אם עושים נגיד הפגנה למען פולארדבצומת ביל"ו צריך לשלוח רק(!!) את הבנים (ואז אתה יכול לדבר אם ראש הישיבה ולא רק הארלאילניקים יבואו וההפגנה תהיה הרבה יותר גדולה ומשמעותית!  היא תוכל גם להיות הרבה יותר עקבית וגם על חשבון הלימודים?לא?)אלא אם כן בלי-נדר יהיו שם הרבה מאוד אנשים..

ישר- כח ענק!!!

אני בעד...מור

אפשר סוף סוף להתחיל את זה אבל נראה לי בקשר להפגנות בצומת בילו אין אם זה בעיה היתי שם מלא פעמים וגם את "העיקר בשמחה" היית שם.... אני לא חושבת שיש עם זה בעיה ........... אם היתה עם זה בעיה לא הייתי הולכת לשם....

יומטוב לכם....

לא נשכח ולא נסלח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

זה שהלכתי לשם זה לא אומר שזה בסדר...אנונימי (פותח)

בס"ד

וחוץ מזה לא היה עם זה ממש בעי'ה אבל אם ילכו לשם רק בנים זה י'הי'ה הכי ראוי!

יום טוב ושמח וממש ישר כוח!!!

הכל מובןדרדקי

גם את מרחובות. לכן קל לך לומר שיהיה ברחובות.

אני רוצה שאנשים מסניפים אחרים יביעו כאן עמדה בפורם יש מ:
שעלבים בנות
פתח תקווה בנים/(מחיצה)בנות
נתניה-בנים(מדי פעם)
בת ים-בנים/(") בנות

תגיבו בבקשה
וגם נראה(במפה) שרחובות קצת דרומית מדי, צריך משהו יותר מרכזי.

אז....מור

סניף שעלבים , פתח תקוה תגיבו..... והכסף- קודם כל לדעתי ננסה להשיג תקציב מההנהלה, משרד החינוך, (בטח יש שם מחלקה לתנועות נוער) כדאי לשאול את ההנהגה של בני עקיבא. אם נוציא עלון אז מהחסיות למי שיש רעיונות שיכתוב ...  

יום שמח!!!

קצת קשהדרדקי

ההנהלה- אם איני טועה מצבה הכלכלי לא טוב בכלל, הסיכוי שתוכל לתת כסף קטן הוא.משרד החינוך- לא יתן בחיים שלו, הוא נותן X לכל תנועה על פי מספר חניכה וזהו.
פליירים- צריך לבדוק האם אפשר להשיג חסיות, וצריך לבדוק גם האם צריך בכלל חסויות או שיש להנהלה ארצית חינם(או שנעשה את שניהם ונרוויח)

ערב מצוין!אנונימי (פותח)

בס"ד ובהשתדלותינו!

שלום לכולם!

מה קורה?
אני מפאתח!!!

יש לי כמה שאלות:

בעצם מה ההבדל בן זה לבן כל הרכזות חב"ב???שזה אזורי?

אם ההבדל הוא בירידה לפרטים ,לא מן הראוי לעשות את זה בתאום עם רכזי חבריא ב'?

עוד משו- הרעיון הוא רדת למקומות קטנים או אזורים?אם אתם עושים בצומת בילו ואני עושה מול הקניון או בסגולה - מה ההבדל בן זה לבן פעילות רגילה של חב"ב סניפי שאליה דואגים הרכזים הסניפים (וב"ה בעזרת רכזי חב"ב החדשיםיש כאלה כמעט בכל סניף!) אם זה ארצי אז יש בעצם את רכזי התנועה.

אני עוד לא ירדתי לסוף דעתכם בצורך של הקמת גוף חדש במקום לתדלק דברים שכבר קימים בתנועה.

הרי לכולנו מציק שחב"ב של התנועה לא עושים כלום (או זה לפחות מה שכיף לכולנו לשנן..)אז יאלה בואו נהפוך אותו ליעיל!היום היתה ישיבה של רכזי חב"ב בהנא"ר על השאלה למה אנחנו לא עושים כלום?בואו במקום לשאול שאלות- נענה תשובות ונתחיל לעשות!

אמרנו שהפורום זה מקום חיובי להעלת רעיונות והתחלת הוצאתם לפועל (אחת הסיבות שבגללם אני חזרתי לפה אחרי הנטישה..וזה גם המקום להתנצל על היציאה בקול תרועה וחזרה שקטה. מי שלא שם לב אני מודיעה לכולם -"הנני כאן",לא תמיד לא בכל מצב אבל עדין ,כאן!)אז יאלה- בואו נעלה רעיונות וביחד עם התנועה נוציא לפועל -בכל  המישורים גם בסניף גם באזור (והגיע הזמן לפתוח מחוז מרכז לתנועה...)וגם בארצי!

בואו במקום לפתוח גופים חדשים נהפוך את חב"ב של התונעה ליותר מאשר טיול שנתי לבוגרי ט'-יב'...

זהו!

אה- ושלא יובן לא נכון!אני אשמח לעזור במה שלא יוחלט על הנהגת הנוער...אני בהחלט בעד מעבר מהיר למעשים!

אחלילה!!!

בצלב"א ול"מ...

גם לךדרדקי

היא הביאה דוגמאות (לא אומר דעותי אליהן), על דברים איזוריים וסיניפיים. המטרה היא לעשות דברים במובן האזורי, הרבה יותר קל לפעול בגוש קטן יותר מאשר גדול. אין לנו מחוזות, אולי ההנהגה תהיה מעין מחוז, איני יודע, זאת ההנהלה ארצית תקבע. אנו נוכל לעשות טיולים ביחד, וכן שבתות. נוכל לעשות שבתות בסניף אחר(כאשר זה מספר סניפים מועט זה יכול לצאת לפועל.)

לא כל דבר שיש אפשר לתדלק באותו מחיר. יש דברים זולים יותר לפעמים שלא נופלים בהרבה.
אכן, אנו לא נפגע ברכזי החב"ב, הם פועלים במישור הארצי(הם גרעין חב"ב הארצית), ואנו, אנו פועלים באזורי. מטרתנו הוא להקים בסופו של דבר גרעין חב"ב ארצי ואזוריים, בארצי יעמדו בראש רכזי החב"ב(עם חברי גרעין מכל הארץ). ובאזורית אנשים שרוצים ואכפת להם(חברי גרעין אזוריים).

אני יודע מה קרה בבנ"ע ב"הנהגת הנוער" שלהם, זה הרים להם את החב"ב, זה יכול לקרות גם אצלנו!

כל טוב!

...אנונימי (פותח)

אם אנחנו עוים שבתות וטיולים אז זה בעצם כמו פעילויות חב"ב אבל במחוז ואין שום הבדל.חוצמזה שבאמת יש לזה יותר סיכוי לצאת לפועל.

השאלה היא אם אנחנו רוצים יותר- אם אנחנו רוצים להתחיל לנצל את הכוחות האדירים של החב"ב שלנו.הרי אנחנו אלה שאומרים שאנחנו מחנכים ומטפחים את הנוער שלנו ל-"בסט" כדי שבמלואם ימלאו גם את האחרים (הכוס והקערה,מכירים?ממלאים את הכוס ומתוך שהיא מתמלאה המים נשפכים לקערה...)אז יאלה- בואו נוציא את הכוחות לפועל.לא רק נחזק את עצמנו (שגם את זה אסור להזניח!!!!!!ובזה גם אפשר לעשות דברים למחוז.שיעורי תורה וכיוב'...)אלא נעשה גם דברים לאוכלוסיה מבחוץ.לא חיבים לצאת בססמאות של הנהגת נוער וכיוב' אלא להציע פרויקטים ולבצע (לשם שינוי...)

בקשר לבנ"ע- להזכירכם יש להם הרבה יותר כח- אדם..אנחנו מעט!כדי שמשו יצא נצטרך שכולם ישתפו פעולה ,כל אחד במה שהוא יכול...

בהצלחה לכולנו.

אחלילה!!!
בצלב"א...

צודקתדרדקי
אנו צריכים לפול יותר, לקחת יותר מנהיגות, אני מבין שאת מביאה את הסניף שלך.
אי"ה...אנונימי (פותח)
מה עם ירושלים?!hadar
בע"ה יוקם גם שם אחדדרדקי

אבל שם אולי באמת עדיף להתחיל לעזור לרכזי החב"ב בהנהלה הארצית(דבר שממרכז הארץ הרבה יותר קשה, 2+נסיעה וגם צריכים ללכת חצי שעה לההנהלה וחזור.
למעשה הכל תלוי בגרעין שבמרכז, יצליח שם יתחיל דבר גדול(בע"ה), לא יצליח איני יודע מה יקרה.

יש עוד בעיהדרדקי

והיא כנראה גם הכי גדולה:

כסף

הסתכלתי עכשיו במפה ואנונימי (פותח)

בס"ד

ראיתי ש: שעלבים היא הכי מערבית

פ"ת היא הכי צפונית (נתניה לפי המפה אינה חלק ממרכז הארץ היא יותר בצפונה..)

ראשון-לציון היא הכי מזרחית

ובת-ים בין פתח תקווה לראשון (בערך...)

אז צריך לעשות חושבים...

בעני'ין הכסף, אפשר לבקש מכל חבר בהנהגת הנוער לשלם סכום מסיום (לא גבוה מידי).

ובעזרת- ד' נעשה ונצליח!!!

ישר-כח!!!

אוי טעיתי!!!אנונימי (פותח)

בס"ד

טעיתי בין שעלבים וראשון

שעלבים-הכי מזרחית וראשון- הכי מערבית... סליחה...

בת ים היאדרדקי

על הים, וגם הכי צפונית. אבל לא ניכנס לקטנות.

נראה לי שראשל"צ זה הכי באמצע אבל צריך לבדוק האם זה מקום שניתן להיפגש בו

אני חושבדרדקי
שגם בית שמש זה באזור שלנו, ירושלים כה גדולה עד שהיא+מבשרת+יו"ש מספיק גדולה.
אני לא יודעת עד כמה בית שמש קשורמוריונת
הי אממש בסביבות ירושלים אבל מה עם קדומים נגיד???זה ממש ליד פאתח...
היא לא צמודהדרדקי
היא יכולה להיות גם באזור הרכז, אני לא יודע איפה זה קדומים אבל על פי אומרך זה נשמע שגם הם באזור המרכז.
מה זה חשוב?barak891

לא ממש הגבתי על השירשוש הזה רק התסכלתי מהצד עד עכשיו.

במקום שיעור גאוגרפיה, צריך לחשוב למה בכלל להפגש ומה לעשות בדבר הזה...

פשוט שלא נגלוש מהנושא..

בצלב"א.

סתם הצעה (בקשר למקום הישיבה)אנונימי (פותח)

בס"ד

אפשר לעשות את הישיבה בעיר\ בישוב שממנו יבואו הכי הרבה אנשים.

לדוגמא נגיד באים משעלבים 20 חבר'ה וממקומות אחרים פחות (17,10,5,וכו') אז עדיף לעשות את הישיבה בשעלבים.

ישר-כוח!!!

כן ולאדרדקיאחרונה

נניח ויש 20 מבת ים(הכי צפונית) 19 משעלבים ו19 מרחובות(הכי דרומיות) אז עושים באזור הדרום.

עוד משהו זה שריך מישהו שימצא מקום בעיר אחרת.(אולי יש סניפים שיכולים לאכלס בנים ובנות(מחיצה...), אני יודע שבסניף שלנו יש קיר באמצע.)

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך