עד כמה בעלי יכול לסייע לי פיזית בלידה?אנונימי (פותח)
שלום לכולן.
אתן יודעות אולי מבחינה הלכתית עד איזה שלב בעלי יכול לגעת בי כשמתחילה לידה/צירים? שמעתי שעד שיש פתיחה של שתי אצבעות אבל זה נשמע לי לא כל כך הגיוני. אני רוצה לפנות לרב אבל אני מעדיפה לרב שיחסית מקל (לא יודעת אם זה קשור להקלה או החמרה בהלכה) כי מאוד חשוב לי שדוקא הוא יעזור לי , הוא יכול להיות דולה מצויינת, הוא קורא את הספרים שיש לי ישר והפוך, ועוזר לי עם כל התרגולים והנשימות. (אני תמיד אומרת לו שעדיף שהוא יילד, נראה לי הוא יסתדר מצויין..)
תודה
בעל בלידהירוק זית

לדעתי כל זוג צריך לנהג איך שהוא מרגיש בעניין הזה.
בגלל שיש כאן עניין של פיקוח נפש  ועובדה זו מתבטאת בכל ההיבט שקשור ללידה,לדוגמא -אם לידה מתחילה בשבת אין עניין לנסוע לביה"ח   הקרוב אלא להיכן שהיולדת רוצה כדי להניח את דעתה.
אני לא פוסקת ,וכן ,גם אני יודעת שלפי ההלכה היבשה מותר לבעל לגעת באשתו עד פתיחה של 2 אצבעות או עד שמופיע דם אבל,
כל זוג ואיך שהוא רוצה לעבור את הלידה,
יש בהחלט זוגות שאף על פי שהם שומרים על הלכות נגיעה וכו' הבעל יותר פעיל בלידה ,אין לי אסמכתה הלכתית ,אני חושבת שכדאי לכם לחשוב ביחד ןאם מתאים לכם לשאול רב אז בהחלט לפרוס בפניו את הרצון לכך שבעלך יהיה פעיל.

הלו!!! פורום דתייהודיה מא"י
וצדקת שאת לא פוסקת ודעתך במקרה הזה מתאימה רק למי שההלכה פשוט לא מעניינת אותו. ואפשר לנפנף בטיעון של פיקוח נפש מכאן ועד להודעה חדשה, אבל לתשומת ליבך איסורי נידה משתייך לאיסורי עריות ואיסור עריות כידוע לכל (אני לפחות מקווה) שייך לאחת מהמצוות של יהרג ובל יעבור. ועוד לא שמתי על היולדת שמתה בגלל שאימא שלה והחזיקה לה את היד במקום בעלה.
ואני מצטערת על התגובה החריפה פשוט זאת לא פעם ראשונה שמתעלמים בפורום הזה בצורה כ"כ בוטה מההלכה, ותסלחו לי אבל זה לא לענין בפורום דתי.

ולאחת עם בטן: צדקת כשאמרת שמותר עד פתיחה של 2 אצבעות, שזה פתיחה של 4 ס"מ, ובדר"כ זה לא המון זמן לפני צירי הלחץ. אני יודעת שיש מי שאומר שאפשר להקל בחלק מההרחקות, אבל אני לא יודעת באיזה ובאיזה תנאים. אם יש לכם רב קבוע שאותו אתם בדר"כ שואלים שאלות הלכתיות צריך לשאול אותו, אם אין לכם רב שאתם שואלים באופן קבוע, הכתובת המתאימה ביותר לשאלה מסוג כזה זה מכון פוע"ה. הם מבינים יותר מכל מקום אחר בנושאים האלו, ויש להם גם הבנה טובה של צרכים אנושיים. כך שהם בשום מקרה לא מחמירים סתם.
אבל אל דאגה גם אחרי שנאסרים בעלך יכול להשתתף באופן פעיל בלידה. הוא יכול לעזור לך לעבור את הצירים עם ספירה, והוא יכול לעודד אותך, להסיח את דעתך מהכאב, לקרוא לאחות/מיילדת כשצריך. וכן הלאה. עוד תפקיד מאוד (אבל מאוד) חשוב לבעל בזמן הלידה - לדאוג לצרכים שלך מול בית החולים. ותאמיני לי צריך את זה. למרות שכל בית חולים מצהיר שהם מתחשבים ברצון היולדת, בפועל צריך המון אסרטיביות כדי לקבל את מה שאת באמת רוצה. וזה אומר שאם את רוצה שתבדוק אותך דווקא רופאה, שלא יפתחו לך וריד סתם, שלא ישאירו אותך מחוברת למוניטור יותר מדי זמן, שלא יקחו לך את התינוק  מיד אחרי הלידה, שלא יכנסו כל רגע כל מיני אנשים קשורים או לא קשורים, או לחילופין - שלא יעכבו לך יותר מדי זמן את האפידורל וכן הלאה, מי שהולך לעמוד על שלך מול צוות בית החולים יהיה בעלך, את תהיי עסוקה בללדת ותתקשי לעמוד על שלך.
שתהיה לידה קלה ומהירה והמון בהצלחה
מצטרפת ליהודיהנעמונונונה

כולי המומה! אין קשר בין פיקוח נפש לבין היתר בהלכות נידה!

לא להגזיםשירק

אין בכלל מה להיות בהלם
זה מובן מאד

זה ניסיון גדול. באיזשהו מקום חבלריבק

שלפי ההלכה האשה נאסרת בלידה.

זה בעצם הזמן שהאשה צריכה את בעלה ממש באמת.

וגם התקופה שאחרי הלידה בפרט בלידות ראשונות מאוד קשה . וזה ניסיון גדול ולא מובן לי. סליחה אם מישהו נפגע מדברי.

כמובן אני משומרי ההלכה לחומרה. אבל כאן אני מרימה גבה .למה??

זה באמת אחד הדברים הקשיםבלה

למרות שגם הרבה נשים שלא שומרות מצוות יבחרו בתמיכה של דולה או אמא על פני הבעל.

זה קשה מאוד אבל,צריך לשים את הגדר איפשהו.אז איפה ישימו את הגדר כשהתינוק בחוץ? כשהשלייה בחוץ? הרי הרבה לפני כבר יכולים להיות דימומים וכו'.

נכון שמאוד צריך את התמיכה הפיזית אבל התמיכה הנפשית היא הרבה יותר משמעותית בעיני מאשר היד שלי בתוך היד של בעלי.  

מסכימה שזה קשה אבל...אנונימי (פותח)

בטוח לי שאם זה היה אחרת הפורום היה מלא בקיטורים על שהבעל לא מבין "אותי" אחרי הלידה ושיעזוב אותי כי אני מפורקת.אז יופי שאת רוצה חיבוק אבל מי אמר שהבעל הכי טוב יסתפק בזה?..

קראתי בספר הכנה ללידה שהסיבה לטומאה אחרי הלידה היא כיח בלידה היית ממש עם ה' ובגמר הלידה ירדת חזרה למדרגה הקודמת אז יש חסר ולכן יש טומאה ומימלא ריחוק. ומעבר לסיבות קודם כל אסור ולא יעזרו תירוצים.וצריך להבין שזה טוב לנו.גם אם קשה..

אני מאחלת לכולכן שלעולם לא תתמודדו עם הדילמה הזו.נחשונית
זה לא חוכמה לצאת בהכרזות בומבסטיות. לפעמים ברגע האמת כל ההצהרות היפות קורסות. ולפעמים זה בסדר, כי כנראה היולדת היתה במצב קשה. ולפעמים פשוט דברים קריטיים קורים כ"כ מהר שאפילו אין זמן לחשוב, לשאול, להתייעץ או לתכנן. צריך להחליט ולפעול. כמובן שצריך ללמוד מראש, אבל החיים חזקים יותר מהכל. חכמים היזהרו בדבריכם.
נחשוניתירוק זית
הרגע ראיתי את אשר כתבת.
בדיוק כתבתי גם אני תגובה (תראי למטה).
שמעתי תשובות שונות לשאלה הזו מאנשים שוניםיוקטנה
אולי זה אחד מהמקרים שרב יפסוק לגופו של מקרה ואדם?

לדעתי ניתן פשוט לסרב לבצע בדיקת פתיחה, אבל זה בטח פתרון שלא מתאים לכל אחת

לא שומעים על הרבה בעלים כמו שלך... מעורר קנאה זכית!
יש לי רעיוןיוקטנה
חברה שלי עושה עכשיו קורס במכון פוע"ה. אני אבקש ממנה לברר עבורנו את הסוגיה הזו אחת ולתמיד ולחזור ולדווח לנו ;)
לא מבינה למה ההלם.ירוק זית
לא מבינה?נעמונונונה

"יש בהחלט זוגות שאף על פי שהם שומרים על הלכות נגיעה וכו' הבעל יותר פעיל בלידה ,אין לי אסמכתה הלכתית ,אני חושבת שכדאי לכם לחשוב ביחד ןאם מתאים לכם לשאול רב אז בהחלט לפרוס בפניו את הרצון לכך שבעלך יהיה פעיל." (ציטוט).

מה זה נקרא הבעל פעיל בלידה? מרגע שאסור, אז אסור! (לא נכנסת ל-ממתי בדיוק אסור, זה כל אחת לפי הרב שלה).

אז אם להיות פעיל זה לעזור נפשית ע"י הגשת שתיה, מילים מעודדות וכו', בכיף! אבל אם יותר מזה, והמבין יבין, אז אני בהלם שתגטבה כזו מופיעה בפורום דתי, כי יש לנו הלכה, והלכה ודעת תורה מעל הכל. לא?

לדעתי יש מקום להרבה סוגי תגובהירוק זית

גם בפורום הזה.
כן, כל זוג יחליט לפי איזו דעה הוא פוסק ואיך הוא מנהל את  עצמו במצב של  צירים וכו.
אם זה  על ידי מלים מעודדות ,והגשת עזרה בשתיה וכו' ועד לילד ממש במו ידיו.
השואלת שאלה שאלה שכל אחת ואחד שואל את עצמו לפני לידה.
במיוחד בחברה שלנו   שההלכה כן קובעת אבל כידוע  במצב של לידה יש דברים שחושבים עליהם ולא סתם העליתי את הנושא של פיקוח נפש  ולידה בשבת,כי ההלכה כן לוקחת  לתשומת ליבה גם דברים כאלה ויש כאלה  שכן רוצים להיות פתןחים לצורות חשיבה שונות במצבים שונים.ובגלל שבחברה הדתית הדברים כן נידונים ונפתחים לדיון  .
אתן לך דוגמה.
יצא לי ללוות לידה של אשה שילדה תינוק גדול.
הזוג עשה הכל כדי ללדת בלידה רגילה ,לעומת זאת הצוות של ביה"ח  לא תרם יותר מדי ואיימו לאורך כל הדרך  על הצורך שהיא תיכנס לניתוח אלא אם כן היא תלד תוך כך וכך זמן  .דבר שלא הוסיף רוגע  לאשה היולדת.
עד שהגיע רופא  אמיץ.

הוא לקח פיקוד על הנעשה ובשיתוף פעולה מלא עם היולדת הכניס אותה לתנוחה שיעזור לתינוק להיוולד  (כזכור היה תינוק גדול מעל ל 4 ק"ג)  ותוך כדי הלידה הרופא קרא לבעל שיעזור להחזיק את אשתו בצורה מסויימת  ,דבר שרק הקל ועזר לתינוק לצאת כמה שיותר בקלות.
ברור לכל שהיתה פתיחה מלאה ולפי ההלכה היבשה הנגיעה אסורה ,אבל ,לעזור במצב כזה...
אז כאן כל זוג לוקח את ההחלטה על פי שיקוליו.
אני אישית חושבת שיש מקום לזוג להגיע להחלטה זוגית לגבי  תפקידו של הבעל בלידה,תהיה החלטתם אשר תהיה. והעיקר לצאת מחווית הלידה מחוזקים כזוג ועם הרבה כוחות   ושמחה כזוג הורים חדשים  לתינוק חדש .

מסכימה עם ירוק זיתאנונימי (פותח)
הפורום הוא דתי ויש סוגים שונים של אנשים דתיים לא נאמרו כאן דברים כ"כ מזעזעים מכירה מקרים רבים של אנשים ששומרים נידה על פי ההלכה בשעת הלידה לא הצליחו לעמוד בזה..האם קרה אסון? לא! האם אנחנו בודקות שכל משתתפות הפורום בודקות 7 נקיים פעמיים ביום? בואו נקבל גם אנשים שחושבים לא ממש כמונו. זה פורום פתוח ברוח ההלכה.
סוגי תגובהנעמונונונה

ברור שההלכה קובעת, אבל כשעונים תגובות, את מצפה שיהיה יחס להלכה... קצת.

כמו שאני לא אומר מראש שאני רוצה אפידורל, אלא לפי הענין והזמן בלידה, כך גם כאן- א"א לומר מראש אני אעבור על ההלכה... כמו שסיפרת- במקרים מיוחדים, אבל שוב, במקרים מיוחדים!

מה זה הלכה יבשה? הלכה זו הלכה, ולכן אני לא מבינה באמת למה ריבק מרימה גבה. לא מבינה.

אני גם שמעתי על רופא שאמר לבעל להחזיק את העירוי או משהו לאשתו, והוא סרב. הבעל נורמלי לחלוטין, ויותר מזה. הוא פשוט שומר הלכה! אז הרופא לא הבין וחשב שהוא לא אוהב את אשתו או משהו... אז מה?

ברור שזה הזמן שהאישה הכי זקוקה לבעלה, ובמיוחד אחרי הלידה, אבל כך אמרה התורה, וזה סוף פסוק מבחינתי. אם מישהו לא חושב כך, שיערב לו. כמו שבשומרי נגיעה לפני החתונה יש כמה רמות(...) אז כנראה גם כאן. זהו.

ונכון שכל אחד יכול לומר בפורור מה שרוצה, ויכול לעשות מה שחפץ ליבו, אבל כדאי שבפורום של ערוץ 7 נרגיש שזה ערוץ 7 ולא נענע או YNET.

כחילוניה לא בדיוק יש לך אפשרות לענות לשאלות הילכתייהודיה מא"י
כאחת שמלבינה פני אדם ברבים... לא בדיוק יש לך אפש..בילי

דווקא יוקטנה נראית די מעודכנת בעינייני הלכה.

לאף אחת מאיתנו אין יכולת לפסוק הלכה. רק לרב. נראה לי שזה ממש לא קשור לחילוניה.

לא ידעתי שזאת בושה להיות חילוניהיהודיה מא"י
או שיוקטנה מנסה להסתיר את זה שהיא חילוניה. יוקטנה אם התכוונת להסתיר את זה שאת חילוניה, אני מתנצלת.

וקראתי שוב את התשובה של יוקטנה.יהודיה מא"י
יוקטנה קבלי התנצלות, אתמול  כשקראתי את התשובה, הייתי עייפה ולא קראתי טוב.
קפצו לי השורות והיה נראה לי שאת אומרת שכל אחת תחליט לעצמה מה לעשות, ועכשיו קראתי שוב את התגובה שלך, וראיתי שזה לגמרי לא מה שכתבת, אם כך קבלי בבקשה את התנצלותי הכנה.
חוץ מהצד ההלכתי...אופה.
קחי בחשבון שברגע האמת אולי תשני דעתך בקשר למעורבות שלו. אני מניחה שזו לידה ראשונה.
בלידה ראשונה היה לי מאוד חשוב שהוא יהיה אתי. מלכתחילה, הענין הלחיץ אותו, אבל בביה''ח הוא דווקא נשאר בכיף ובלי לחץ, רק ש..... גיליתי שבצירים הכי כואבים רק רציתי שקט ולהתמודד בעצמי עם הצירים אחד-אחד, וחוץ מלומר לו שיקרא למיילדת כשהרגשתי צורך לדחוף, לא הרגשתי שהיה לי מאוד חשוב שהוא ישאר..... למעשה, 45 דקות של דחיפות לא נראו לי הרבה זמן, והוא שאל אולי 3 שאלות באמצע, את המיילדת ולא אותי, וזה מאוד מאוד הפריע לי......... חשוב לי שיהיה משהו שידבר בשבילי וכדומה, וכמובן שאני מצפה שהוא יהיה בסביבה, אבל חוץ מזה........
בלידה השניה כבר אמרתי לו שלא יכנס מהתחלת הצירים הקשים. המיילדת שליוותה אותי בהריון נשארה אתי וזה בהחלט הספיק לי.
שלא תביני לא נכון- זאת לא החלטה שקשורה ליחסים בנינו, כי אנחנו לא כאלה שנופשים בנפרד. זאת החלטה שנובעת מהתהליכים שעוברים עלי במהלך הלידה והצורך בשקט ורכוז.
ובקשר לנשימות- לא תרגלתי נשימות ללידה כמו בקורסים מסוימים, אבל מצאתי שנשימות כמו במדיטציה עובדות מעולה. שאיפה עמוקה ואיטית דרך האף, שממלאת את הבטן ואז את הריאות, בערך 4 שניות, ונשיפה מאוד מאוד איטית דרך הפה תוך הכנסת הבטן בערך 8 שניות.

תשובה מאתר מורשתשירק

אני ב"ה בחודש שמיני והתחלנו להתכונן ללידה במובנים הפיזיים הרוחניים והנפשיים. הפחד הכי גדול שלי (יותר מהכאב הצפוי...) הוא הריחוק מבעלי בשעת הלידה. מבחינתי אין אפשרות שאמא/דולה/אחות יהיו איתי בלידה וברור לי ולבעלי שהוא יהיה זה שיצטרך לתמוך בי פיזית ונפשית. ולכן המחשבה על כך שהוא לא יוכל לגעת בי ממש ממש קשה לי!!! אני מודעת לזה שלהיות יהודיה שומרת תורה ומצוות זה לא פשוט ושיש מצוות/איסורים שהם קשים אבל כאן זה מעבר לקושי הרגיל זה ממש מלחיץ אותי וגם מעורר בי תהיות לגבי הרגישות וההבנה שהיתה לפוסקים בקשר למצבה של יולדת והצורך שלה באדם קרוב שיחזיק את היד,ואני אסביר-
כפי שידוע לי, בשביל יולדת מותר לחלל שבת,ולא רק בשביל להגיע לבי"ח אלא כל דבר שיכול לעזור לה בלידה. יש איזה סיפור (בגמרא אולי?) על יולדת עיוורת שהדליקו בשבילה עוד נר בשבת רק בשביל שהיא תרגיש יותר בטוחה. אז אני לא מבינה.... למה שמירת שבת פחות חשובה משמירת נידה?! הרי זה ברור (לי לפחות) שהדבר שהכי יקל לי בלידה זאת תמיכתו של בעלי שיעמוד לצידי בחדר לידה, ועם כל החשיבות שיש לתמיכה בדיבורים ומילים, מה שבדר"כ עוזר ליולדת להתמודד עם הכאב זה מגע. שלא נדבר על האפשרות שרוצים לרדת מהמיטה/להתיישב וחייבים תמיכה פיזית.

אז מה עושים?... אי אפשר לבנות על זה שכל הזמן תהיה לידי מיילדת שתוכל לעזור בתמיכה פיזית וגם אני ארגיש הרבה יותר בטוחה אם בעלי יהיה זה שיחזיק לי את היד או יעשה לי עיסוי.

אז השאלה שלי בעצם מתפצלת לשתייים-
1. מאיזה שלב בלידה אני אחשב נידה? אשמח לשמוע אם יש דעות שמקלות בעניין הזה. (אני בדר"כ לא מחפשת דווקא את הדיעה המקלה אבל בעניין הזה נראה לי שלא תהיה לי בררה כי אני פשוט לא יעמוד בזה.) והאם יש הבדל בין מגע של חיבה (נגיד ליטוף) לעזרה פיזית בלבד?

2. אשמח להסבר על השאלה שהעלתי למעלה- למה לא מקלים עם יולדת בעניין הרחקות כמו שמקלים במקרה של יולדת בשבת?

סליחה על האורך, פשוט הנושא הזה בוער בי ומטריד את מנוחתי...

שלום וברכה
א. ישנה מחלוקת בין הרבנים על עצם הנגיעה לאורך הלידה כולה. כדאי לקרוא את המאמר של הרב דייכובסקי הי"ו בתחומין באחד הכרכים האחרונים ולראות את עמדתו. עמדתי יותר מחמירה, והיא טוענת כי ניתן ליגוע בפשטות עד לפתיחה של כ 3 אצבעות או עד שיש דימום. לאחר מכן הדבר תלוי בנסיבות ורק אם יש ממש היסטריה מותר הכל. בכל מקרה, שתהיה לכם לידה קלה ונעימה.

המשךשירק

הרב דייכובסקי:

...מקור הלכתי נוסף לחשיבות הרגעת היולדת, הוא במשנה במסכת שבת (פרק יז, ג): "וקורין לה חכמה ממקום למקום". מדובר באשה הכורעת ללדת, שניתן לקרוא לה מילדת בשבת ממקום למקום. ה"תפארת ישראל" במשניות כתב: "ונראה לי, דנקט חכמה, לאשמועינן דאפילו יש מילדת כאן, ורק דזו חכמה ביותר, אפילו הכי שרי". משמעות דבריו, לכאורה, שמותר לחלל שבת עבור הבאת מילדת חכמה ביותר, גם אם יש כאן מילדת חכמה שכישוריה מספיקים לטפל ביולדת.

הייתי מוסיף, שגם אם המילדת הנמצאת בריחוק מקום אינה חכמה יותר, אולם היולדת חשה בטחון ורגיעה עמה, והיא עומדת על כך שתטפל בה, ניתן להביא את המילדת הזו בשבת. וזאת, משום שלא מן הכל זוכה אדם להתרפא, ולב יודע מרת נפשו. ואכן כך הסיק כבוד הגר"י זילברשטיין שליט"א (בספר "תורת היולדת" פרק ז, ג), בשם חמיו מרן הגרי"ש אלישיב שליט"א. אולם ציין, שאם בבית החולים הקרוב נמצאים רופאים בקיאים, אלא שברחוק נמצא רופא שידבר עמה בנחת ובפינוק, אך גם בקרוב אין לה פחד להיות מטופלת, צריך עיון גדול אם מותר לנסוע לשם בשבת.

לאמור לעיל, נראה לי. שאם היולדת עומדת על כך שתטופל ע"י הרופא הרחוק, ואין לה רגיעה נפשית בטיפול ע"י הרופא הקרוב, אזי ניתן להביא זאת בחשבון בהכרעה ההלכתית לנסוע לרופא או לבית החולים הרחוק. ואם התירו חז"ל הדלקת נר ליולדת סומא, בכדי להרגיעה, אע"פ שאינה רואה כלל את הנר, כל שכן שיש להתיר בכגון זה. כידוע, ברפואה, יש חשיבות רבה להרגשה הסובייקטיבית של החולה ולרגיעתו הנפשית. אי שקט או מתח, עלולים לפגוע באם או בעובר, ועל כן יש להתחשב בגורם זה, גם אם אין עדיפות לרופא הרחוק על פני הקרוב.

מאותו טעם נראה לי (בתשובה לשאלתו של ד"ר דניאל מלאך הי"ו), שאם האשה הכורעת ללדת, דורשת בתוקף שבעלה יחזיק בידה בעת הלידה – בעיה בהלכות נדה – ונראה לעין שהיא זקוקה לכך, לצורך רגיעתה הנפשית, אזי יש מקום להתיר לו ולה. הדברים אמורים במקום שנראה בעליל, שלא מדובר בפינוק יתר, אלא בחרדה אמיתית ובחשש לשלומה. עצה חכמה בנושא זה, ניתנה בכנס של "מכון פועה", והיא חבישת כפפה רפואית דקה על ידו של הבעל, בדרך זו, הבעיה ההלכתית קלה בהרבה. מובן, שאין להתיר מגע מסוג זה, שלא לצורך רפואי, כאמור לעיל.

אדגיש במפורש, שהדברים אמורים רק כאשר קיימת בעיה אמיתית, שלא ניתן לפותרה בדרך אחרית. ברור, שאם אמה או אחותה נמצאות במקום וניתן להסתייע בהן, אזי אין מקום להתיר. אבל, כאשר אין אפשרות כזו, או שהיולדת מתעקשת ולא ניתן להרגיעה בדרך אחרת, יש מקום להיתר.

יהיה נחמד אם תכתבי מי הרב העונה... חילזון 123
יהיה נחמד אם תקראי שובשירק
ותראי שכתבתי
בשות ממורשת שהבאת לא כתבת מי הרב העונה...חילזון 123
וקראתי שוב
שירקירוק זית
אוהבת את המקור שהבאת.
אני למדתי לגבי הנושא הזה ביחס למגע שיולדת לפעמים זקוקה למגע חזק כמו  ללחוץ את ידו של בעלה בכל הכוח או שיחזיקו אותה חזקה כמעין תמיכה.
אך גם ראיתי מקרה של יולדת שבכל ציר ביקשה מבעלה  שיעביר את הידיים שלו מעל  לגב הידיים של בעדינות בעדינות,והיא אמרה שזה מאד מרגיע אותה ולא ידעה להסביר מה בדיוק היא מקבלת מזה חוץ מזה שזה הרגיעה אותה בזמן הציר,וכך כל פעם שהיא הרגישה ציר היא אמרה לבעלה והוא  העביר את ידיו כך מעל ידיה.
אח"כ  הייתי בקורס ושם למדנו שיש שם מרידיאניים  וכשניתחנו את המקרה הזה,הבנו שהמגע במרידיאנים האלה פשוט הרגיע  את העצמה של הצירים  פיסית.
אבל,צריך לזכור ,כל לידה והצרכים שלה,
אני יכולה להעיד שגם נשים שילדו מספר לידות ,שבהחלט היה שוני בין לידה אחד למשנהו לגבי התמיכה והעזרה שלהם  היא היתה זקוקה,אפילו בסולם של בלידה אחת  היתה חייבת סיוע צמוד  ומגע כזה או אחר  ולידה אחרת רצתה ומצאה דרכים  לעבור את הציר לבד דרך נשימה ודמיון מודרך. ובואו לא נשכח את האמבטיה שמאד מרגיעה בזמן הצירים.
אני שמעתי תשובה מהרבנית ימימה מזרחי בענייןאנונימי (פותח)

באחד השיעורים שלה שצפיתי באתר אשירה - (מומלץ!!!) היא מדברת על העניין שבעצם הגברים לא ניחנו ביכולת דיבור מרשימה

10 קבין של דיבור ירדו לעולם 9 לקחה האישה... מה נותר לגבר?

עניין הנידה בכלל והלידה בפרט הוא נסיון לגבר לדעת לשוחח ולעודד את אשתו בדיבור כי בעצם מילה טובה מהבעלים שלנו חשובה בעניינו יותר מכל מעשה אצילי בעולם שיעשה.

אישה נקרעת בלידה ויש מספיק מי שיעזור לה בדקות/שעות קשות אלה. הלו! כל הצוות הרפואי נמצא שם! את לא לבד!

תפקיד הגבר בלידה (אם הוא נוכח - לא מומלץ מנסיון שלי) או אחרי הלידה הוא לדבר, ולעודד במילים חמות טובות ואוהבות במקום להנהן וללטף - ולהתפטר בעצם מעניין השיחה.  סופסוף לא תהייה לו ברירה והוא יאלץ לדבר, לשוחח, להקשיב, ולתמוך בך נפשית כי אסור לגעת. והמילים שלו יהיו כאלה נפלאות שלא תבינו מהיכן הן צצו והיכן הן הסתתרו כל השנים.

כמובן שכל זה לא ציטוט מימיה כיוון שקטונתי, ניסתי בגדול להסביר אותה במילים שלי מקווה שלא נפלה טעות בדברי.

בהצלחה!

דבר שאני רוצה להוסיף מנסיוני הדל בעלי רצה להיות בשתי לידותי ואני לא ממש התלהבתי מהרעיון, אך הוא דיי התעקש וגם בלידה לא אהבתי את הרעיון שהוא רואה אותי בשיא! אבל בשיא כאבי, צערי וכיעורי - פשוט כך, אי אפשר לדעת איזו לידה תהיה לך, למרות שהוא קרה ויודע בשעת מעשה וכשמדובר באשתו זה יכול להביא ליידי כך שהוא יגעל ממך בעתיד או להיפך ואני מכירה את זה מספיק מקרוב.

תפסיקו להיות מודרניות כאלה בעניין הלידה הלידה היא תפקיד האישה, שהבעל ישב בצד ויקרא תהילים, זה הרבה יותר יעיל מלצפות בך בסיטואציה כזאת!

זה תלוי בכל אחתאנונימי (פותח)

בעלי מאוד (!!!) עזר לי בלידה.

אז מה אם הוא ראה אותי בכאב הכי גדול שלי?? הוא הרגיש שותף מלא בחווית הלידה.

חברה שלי עוד לא בררה בפוע"היוקטנה
אבל מה שהיא יודעת:
"כמו שכתבו שם, יש פסיקות שונות, מהרב אליהו שאוסר בפתיחה של ארבעה ס"מ ועד לרבנים שמתירים עד שיש דימום או עד צירי לחץ.

מה שמוסכם על כל הרבנים זה לגבי זמן פרישה,
כלומר שבזמן שיש צירים, ירידת מים, פתיחה משמעותית וכד' אסור לקיים יחסי מין מלאים (אבל, כמובן, לא זאת היתה השאלה שם),
ושכשיש דימום ממש אסורים במגע.
(וגם זה, במקרים מסויימים מאוד מאוד לפעמים מתירים, אבל לא נשמע לי שזה המקרה)

התשובה צריכה להתחלק לשני חלקים:
א. שתשאל את הרב שלה (או רב אחר).
ב. שתיקח בחשבון שברוב הלידות יש דימום הרבה זמן לפני צירי לחץ, ככה שלא כדאי לסמוך בלעדית על עיסויים של הבעל."

חברתי מצטרפת לרעיון של לא לבדוק פתיחה במהלך הלידה, עבור כל אישה שהפתרון מתאים לה

(ובשבוע הבא היא תברר לנו גם בפוע"ה)
אני ממליצה לך לשאול את הרב שמואל אריאלפצקרשת
מישיבת עותניאל. פסיקתו בנושא הזה שונה מהפסיקות שצוטטו כאן. אם אני לא טועה, גם הרב אלישיב קנוהל, במהדורה השנייה של ספרו על הלכות נידה, שינה את הפסיקה לגבי טומאת יולדת והתאים אותה לדעתו של הרב אריאל (כך שמעתי, אבל לא ראיתי את הספר, אז אולי אני טועה).
בנות יקרותnechama
בנות יקרות,nechama

ההלכה לא נגדינו. היא לא נוצרה כדי להקשות ולהכאיב. כשמסתכלים על הלכות נידה באופן כללי, כמה שהן לפעמים ק-ש-ו-ת באותו הרגע, אבל כשמסתכלים בטווח רחוק אי אפשר לתאר את השמחה, הטהרה, האצילות שהן מביאים איתם. כמישהי שהיתה גם שם וגם כאן, אני מרגישה בכל ליבי ההלכה לא נלחמת באהבה וברומנטיקה! ההלכה היא הדבר הטוב ביותר שיכול לקרות לזוגיות.

ולגבי לידה- אני לא באה להצדיק את ההלכה אלא לתת את ההסתכלות שלי מתוך הלידות שלי ולידות שליוויתי.

מניסיון בלידות שליוויתי כשראיתי מהצד, ההגדרה של פתיחה של 4 אצבעות היא מאד נכונה. בד"כ זה השלב שהיולדת "מפסיקה להיות עצמה" במובן הרגיל, זהו בד"כ שלב שהכאבים מתגברים.

אני לא יודעת אם אתן מודעות לקושי של בעלים רבים שלא שמרו על ההלכה להיות אחר כך עם נשותיהן. זו בעיה מוכרת מאד, שאחרי שראו את הלידה, מרגישים קושי להמשך אל האשה. כמו כן יש מצבים טבעיים לגמרי של יציאת צואה בזמן הלחיצות שזה דבר טבעי לחלוטין, אבל יכול מאד להביך את היולדת כשהבעל שם.

עוד בעיה שנתקלתי בה היא שזוגות שלא שמרו על ההלכה אחרי ובמהלך לידה הגיעו למצב שהבעל רצה ביחסי אישות הרבה לפני שהאישה היתה מוכנה.

קשה מאד ברגעים האלה לא לגעת. אבל אפשר לנצל זאת להפתח למשהו חדש וגדול ביניכם. בהצלחה

רגע רגע רגע...יוקטנה
אז את אומרת ש: "קושי של בעלים רבים שלא שמרו על ההלכה להיות אחר כך עם נשותיהן" או שאת אומרת ש: "שזוגות שלא שמרו על ההלכה אחרי ובמהלך לידה הגיעו למצב שהבעל רצה ביחסי אישות הרבה לפני שהאישה היתה מוכנה."???
D-:
אכן דברים סותרים...ירוק זית

אכן נתקלתי גם וגםnechamaאחרונה
נא לא להיתמם! אלו מצבים מוכרים, מפורסמים וידועים שלא קורים לכל אחד אבל קורים וקורים.
הפתרון שאנחנו מצאנו...אנונימי (פותח)

לפני הלידה היו לי רצונות סותרים לגבי נוכחות של בעלי בלידה: מצד אחד לא רציתי שיראה אותה בסיטואציה כל כך "מושכת ומפתה" מצד שני שמעתי מעליזה בן דוד (מנחה סדנא למודעות עצמית) שגברים צריכים לחוות ארוע באופן מוחשי על מנת להתחבר אליו באמת ולכן חשוב שיהיו נוכחים בלידה. אז מה שעשינו זה שבעלי עמד מאחורי וילון בכניסה וראה רק את הסוף של הרגליים שלי אבל גם את התינוק בהיותו מזנק ממני אל המיטה. אני הרגשתי טוב עם זה והוא בהחלט חווה את מה שאב צריך לחוות בלידה...

בלידות שליאודי-ה

בעלי עמד לידי או מאחורי וילון באותו חדר עד שהגיע רגע הלידה עצמה ואז הוא יצא.
אני ממש מעדיפה שהוא ייצא כי זהממש לא נעים שהוא ישמע אותי מתאמצת להוציא את התינוק.
אני בכלל לא מבינה מה כל כך נחמד שהוא נמצא ברגעים האלה.
העיקר שאני יודעת שהוא נמצא איתי בצירים, מוודא שמתייחסים אלי בסדר, מתפלל ודואג לי לדברים שאני צריכה.
זו תחושתי. ואני גם חושבת שההלכה בעניין הזה, כמו בכל דבר, יודעת את נפש האדם ומותאמת למציאות.

נגיד הייתן חייבות לעשות דיאטהכולנה

לא בשביל לרזות, שזה בונוס נחמד, אלא בשביל הבריאות.

כרגע ב"ה בריאה אבל כבר נושקת לגיל 40, עם 20 קילו עודפים, אמא שתאריך ימים בטוב, עם סוכרת מאזור הגיל הזה, עם סיבוכים נספחים, ואני רואה אותה וכל כך רוצה לשמור על עצמי ולדאוג לעצמי ולא מצליחה.

התזונה שלי לקויה ברמות, באמת מתביישת אפילו לכתוב את זה. ספורט ניסיתי כמה פעמים ולא התחברתי.

אני מפחדת למצוא את עצמי חולה ולהלקות את עצמי שלא סגרתי את הפה.  

אז נגיד שהייתן צריכות לעשות תהליך כזה, מה הייתן עושות?

תוכנית ליווי אישית או קבוצתית?

דיאטנית מהקוםה?

זריקות לא רלבנטי בשבילי

איזה עוד דרכים קיימות, אני צריכה לפתור את העניין מהשורש, חייבת לעשות שינוי. ממש מפחדת שלא אסלח לעצמי אם אהפוך לחולה. 

אני דווקא כן (בעיקר בהנקה)ואז את תראי
והאמת שזה בכלל לא עוזר לי לא לקנות כי 5 דקות ואני במכולת ליד הבית עם שלל גלידות וכו 😁
עוד שאלה - כמה בגדי יום חול ושבת יש לילדים שלכן?שושנושי

או במילים אחרות - כמה מכנסיים וכמה חולצות לילד בן 3.5?

קניתי בתחילת עונה ומשום מה מרגיש לי שזה לא מספיק. 

תוהה אם אני מוגזמת שצריכה הרבה או שזה באמת קצת מידי.

אמר לי הבוקר, שהוא לא רוצה לא את זה ולא את זה וכלום לא רוצה ואין לו חולצות בכלל. נבהלתי לרגע.

זה תלוי בכמה דבריםהשם שלי

בקצב של הכניסות,

אם משתמשים במייבש,

עד כמה הילד מלכלך בגדים,

וגם עד כמה הילד רוצה לבחור בעצמו בגדים, או שלא אכפת לו.

לשבת יש לכל ילד בערך 3 סטים, שיספיק אם מתלכלך ואם יש יומיים רצופים.

ליום חול, אני לא יודעת.

מספיק 4-5 סטים, אם מכבסים בתדירות מספיקה ואין צורך להורה או לילד ביותר מידי גיוון.

אם לא, כדאי שיהיה יותר.

וכדאי גם כמה חולצות לראש חודש, או ימים שצריך חולצה לבנה אבל לא ממש חגיגי.

אם ככה צריכה יותר, תודה על המענה.שושנושי

היו 4 סטים - סט אחד חולצה עם כתם שלא יורד. שם מכנס שנקרע.

תכלס לא נשאר כלום. הרגע מזמינה מנקסט.

אם חליפות טריקו פשוטות מספקות אותךיעל מהדרום

לק"י

יש בקיווי 3 חליפות ב-100 או 3 פריטים בודדים ב-50.

אבל משומה החולצות יותר גדולות ורחבות עם שרוול כמעט 3/4, ביחס למכנסיים.

(או שחלק התכווצו במייבש. לא יודעת).

ילד בן 4אפרסקה

יש לו בערך 10 חולצות של יום חול (חצי מהן משנה שעברה שעדיין עולה עליו), ובערך 20 זוגות מכנסיים שמתוכם חצי קצרים שקניתי וחצי ארוכים אבל דקים שנשארו לו משנה שעברה. אבל זה רק בגלל שהוא עוד מפספס מדיי פעם אז אני חייבת שתהיה לי תחלופה, אחרת לא הייתי קונה לו כ"כ הרבה.

שבת יש לו 2 חולצות לבנות ו-2 זוגות מכנסיים

אצלינו לבן 3.5 יש כרגע 6 חליפות ליום חול+חולצה 1יעל מהדרום

לק"י

אבל אני שוקלת לקנות לו עוד חליפה או שתיים.

ולשבת זה הצטבר, כי חלק מהבגדים מתאימים לו עוד משנה שעברה- 3 זוגות מכנסיים, ועוד איזה 5-6 חולצות, אבל חלקן סתם טריקו לבנות חלקות. אז זה פחות חגיגי, אבל נוח לי שיש לו.

אני כן צריכה לחדש לו, כי חלק כבר נראים פחות טוב.

אז ככהממשיכה לחלום

אני גיליתי שאני לא אוהבת כמויות גדולת מידי כי אז הכביסה הופכת למדהו דאני לא מצליחה להשתלט עליו..

מצד שני אני לא יכולה לרדוף אחרי בגדים נקיים כל היום.

אז מנסה ליצור איזון

שמתי לב שאני צריכה בערך 5 חולצות, 4 מכנסיים שמתאימים ליותר מחולצה אחת.

לשבת 2 אפשרויות, 3 חולצות לבנות לילד בערך.

זה גם משתנה לפי האופי של הילד, למשל ילד שמלכלך מאוד או נוטה לקרוע את הבגדים מצריך כמות גדולה יותר

לשבת מלא חולצות כי קיבלנו אבל שני מכנסייםבוקר אור

וואלה הייתי שמחה אם היה עוד אבל לא קריטי לי, הוא בן ארבע

ליום חול האמת מלא,  אבל רק כי קיבלנו. בפועל מכוסים כל יומיים אז משתמשים מקסימום בארבעה, אולי חמישה סטים

אצלנו בן 6כבתחילה

יום חול-

10-12 חולצות

7-8 מכנסיים

שבת -

6-8 חולצות

3 מכנסיים קצרות

4 מכנסיים ארוכות 

הרבה.טארקו

איזור ה15 מכל סוג ליום חול

איזור 5 מכל סוג לשבת

ורק דברים שנעים להם ללבוש

בתקופות של גמילה מחזיקה גם יותר מזה.

התדירות כביסות פה לא גבוהה ככ ולא יכולה לחיות בלחץ שאין להם מה ללבוש מחר.

בערךשיפור

10 ליום חול

4-5 לשבת

כדי שאני לא אהיה לחוצה על כביסות

אבל נראה לי מי שמסודרת ומכבסת ומקפלת בקצב טוב אפשר הרבה פחות

בגיל הזהאורוש3אחרונה

בין 7 ל- 10 ליום חול.

אני מרגישה שבחורף צריך פחות כי הסל מתמלא ברגע אז מכבסים יותר.

אם אין מייבש אז יותר.

לשבת 4 כזה אבל נגיד אם יש מאח גדול או קבלתי אז לא מקפידה על 4 מושקעים. שניים יפים. 

שאלה למשפחה עם יותר מ4 ילדים -חופשה בבית מלוןעם ישראל חי🇮🇱

תגידו, איך אתם נוסעים לבית מלון בלי רכב מתאים?

ב"ה 6 ילדים ,יש לנו רכב אחד 7 מקומות ורכב 5 קטן.

ממש לא רואה את עצמי נוהגת לצפון ובעלי ברכב השני.

רעיונות ,??????? תודה !!!!!

כן...זה יקרה עוד 5-6 שנים בערך 😅עם ישראל חי🇮🇱
אני משתגעתתתאנונימית בהו"ל

ושלום מראש לכל מי שתזהה אותי

אצלנו אין חלאקה ומספרים מתי שרוצים

הקטן שלי בן שנתיים בדיוק וסיפרנו אותו בקטנה בבית כל פעם ויצא עקום ולא יפה אז היום לקחנו אותו לספר כדי שיישר את הפוני ויסדר את האורך מאחורה.

היה לנו בלתם ולא יכולתי להגיע

מפה לשם הילד חוזר מסופררררר

מוכן לכיפה

הוא נראה בן 40!!

איפה התינוק שלי???

אני מתפדחת לצאת איתו לרחוב

אני מבואסת ככ שלא הייתי שם

מה עושים עכשיו??

אל תדאגי זה גודל מהרררר חיבוקקקאוהבת את השבת
זה ממש שינוי... גם בגיל 3 זה מעבר יעל מהדרום
וואוו בטח היית בשוקקשירה_11
לפחות זה גודל להם מהר 
אוי ואבוי הוא באמת ממש תינוקDoughnut

איזה קשה זה ושוק ממש❤️💕🩷 לא מקנאה בך על הטראומה...

ובאמת מקווה שזה יגדל מהר וישאר לך מזה רק סיפור לספר לו כשיגדל😉

שימי כיפה וזה יטשטש והוא בטוח עדיין חמודדדתגל ציון
וואי מה זה מבינה אותך!באתי מפעם

גם בחלקה בשבילי זה משבר... פתאום אין תינוק , יש ילד ענק! הרגת אותי הוא נראה בן 40 🤣🤣

איך אנחנו אוהבות אותם קטנים... פווו... 

תודה לכן⁦❤️❤️אנונימית בהו"ל

קראתי את התגובות שלכן מוקדם יותר ולא יכולתי להגיב אבל הן עזרו לי להירגע קצת.

הזכרתן לי שבאמת שיער גדל חח והוא באמת ככ חמודדד שזה הנס שלו😍

והמסקנה כמובן לא לשלוח את הבעל לספר לבד!!

אצלנו גם לא עושים חלאקהבארץ אהבתיאחרונה

והילדים שלי בערך מגיל שנה וחצי שנתיים מסופרים ממש (עם מכונה) והולכים עם כיפה.

לדעתי זה מתוק ממש...

טיולון מומלץ ללידה שניה עבור בת שנה וחצימזמור לתודה1

היי

לפני לידה, יש לי עגלה בוגבו דרגונפליי שהיא תהיה לתינוקת בע"ה.

אני מחפשת לגדולה (בת שנה וחצי ) טיולון קל, נוח, שיהיה מצב ישיבה ושכיבה מומלץ ולא יקר .

כל טיפ נוסף להכנה ללידה שניה יתקבל בברכה🙏🏼

יש לנו אינפנטי רויאל, ממש נחחידניסטית
מתקפל קטן ובקלות, ודי זול (סביב 500, ביד שניה ראיתי גם ב- 250 ופחות)
כנל בדיוק רציתי להמליץאמא לאוצר❤

המלצתי פה עליה כבר מלא פעמים

מעולה ביחס למחיר ובכלל

אני ראיתי בהרבה מקומות בפחות מ-500

ויש מבצעים וכו זה לגמרי מגיע גם ל-400 ... (ואם רלוונטי לכם אז מוכרים אותה בהרבה חנויות שיש בהצדעה כמו מוצצים ושילב ואז בכלל יוצא יותר שווה)

היא מחזיקה יפה מאוד יש לנו אותה שלוש שנים+ חרושה ללא הפסקה הרבה מהזמן גם עם שני ילדים עליה ומחזיקה יפה לגמרי! אני לא אגיד שהיא במצב חדש אבל היא לגמרי עדיין טובה.

אנחנו קנינו בפחות(אהבת עולם)

אחרי כמה המלצות. בינתיים מחזיקה טוב, אבל לא השתמשנו הרבה, אז לא יודעת להגיד.

אם רלוונטי, ממליצה להעביר לפני הלידה, שהגדולה לא תרגיש ש"לקחו" לה.

לא חשבתי על זה תודה רבה על הטיפמזמור לתודה1
גם לנו. מצויןכורסא ירוקה
הוא מתאים ונוח לשימוש במדרגות?21
כל טיולון די סיוט במדרגותאמא לאוצר❤
אבל הוא אחלה
הוא עם גלגלים קטנים(אהבת עולם)אחרונה
אבל הוא ממש קל, אז זה לא ממש משמעותי וממש נוח להחזיק אותו מקופל, אז אם הילד לא עליו, אנחנו היינו מרימים אותו מקופל.
תודה רבה נראית ממש אחלה אלך לראות ברשתותמזמור לתודה1
אני קניתירקאני

אינפנטי רויאל

עלה 400 שקל

ממש נוח

לי יש רוברסטו - מונה מוכרים במוצציםאני נשארת אני

אני קניתי יד נשיה בזול ממ שומצב חדש

ממש טיולון טוב

קל נח לקיפול ונוסע טוב ממש

אני אוהבת

משחקים לילדים קטנים. הלפ,שגרה ברוכה

אז ככה  

הגדולים גדלו

ויש קטנים שאני איתם בצהרים וכו' הגדולים מתעופפים לאנשהו או משחקים משחק של גדולים  

כמו מונופול, טיקט טו רייד או אליאס וכו'

נוצר מצב שלבן 5 ובן 2.5 פתאום אין לי מה שיעסיק.

והמחשקים שהיו כבר הרוסים (יצא שבשנים האחרונות קנילי כמה לגדולים) ובמגנטים הרבה הלך ונשאר רק קצת. וכו' וכו'. קולטת שחוץ מכמה פאזלים שנשארו אין לי תעסוקה לקטנים.

איזה משחקים תופסים לגיל הזה? אשמח לכיוונים שאדע. רוצה לקנות כמה..  בטח לקראת הקיץ.

חבילה חדשה של מגנטים?

מה לגבי משחקי קופסא כלשהם?

(יש אופניים ןבימבה אבל מחפשץ משהו שאפשר לשחק איתו בבית.

את מה שמשחקים בחוץ זה בעלי יוצא איתם. לי אין כח לזה) 

הילדים שלי אוהביםהשם שלי

מגנטים

קוביות

סברס

לגו דופלו

אם הם בעניין, אפשר בובות, כלי מטבח, מכוניות

אפשר גם לצייר, מדבקות, טושטושים, בר בצק.

יש גם משחקים של דגמים, כמו משושים.

מגנטים זה מעולהרקאני

פליימוביל

מכוניות, יש גם כל מיני מסלולים וכאלה שזה לבן 5 וגם סתם מכוניות

משחקי קופסא- דאבל, פרצופים מצחיקיםשקדי מרק
לגו דופלוברונזה

לאחרונה קנינו מאמזון בחול שככה יותר זול

ואו זה אחד המוצלחים!! הבן שלי בן 4 כל היום על זה

והקטנה בת שנה וחצי גם מצליחה ממש יפה להרכיב מגדל

ממש ממליצה

יש גם פליימוביל שהולך אצלנו טוב

ומשחק רכבות מעץ ממש רץ

וכמובן מגנטים

אצלינו מגנטים ופליימוביל הכי הולך עכשיושיפור
היו גם תקופות של כלי מטבח, מכוניות ודופלו
אצלינו קניתי את הרכבת של איקאה וזה הולך פה חזקזיקוקים

גם חבילה של חיילים קטנים

פליימוביל

מגנטים

לגו

קליקסים

פאזלים

משחק זכרון

כלי מטבח

זה מה שעולה לי כרגע🤔

דאבל פאזל ומשחק זיכרון גם יכול להתחיל להתאים לשניהמנגואית
רכבת עץ של איקאהחילזון 123

ואצלינו בכל גיל הכי רצוי זה פליימוביל

אפשר את החלקים היותר קטנים לשים בצד, אבל לשיקולך...

מגנטים משחק מעולהאמא לאוצר❤

משחקים אצלי שעות בגילאים שכתבת...

פליימוביל גם משחק אהוב

מטבח וכלי מטבח

משחקי קלפים קלים, כמו מלחמה, רביעיות לפי תמונות, משחק הפרצופים ועוד

אם בנים אז כל מיני משחקי הרכבה לגו ודופלו וכל אלה 

גם בנות יכולות לבנות בלגו ודופלו🙈חילזון 123
בד"כ אין מקום לזה במטבחאפונה
🤣אפרסקה

אהבתי חחח

ברור אבל הן בדר"כ יותר נהנות ממשחקים אחריםאמא לאוצר❤אחרונה
כמו מטבח, בית בובות, עגלה ובובה ועוד...
אצלי עובדשומשומ

מגנטים

קליקס

מכוניות - והרבה

חיות

ובגדול משחקי הרכבה 

תודה אלופות על הכיוונים!,שגרה ברוכה
מגנטים-כמה חבילות!חיות,אנשים של פליימוביל, מכוניותתגל ציון

כלי מטבח

בעיני אם יש קופסא מלאה מהסוגים הנ''ל

לא צריך הרבה מעבר

אצלי כל השאר סתם יושב בארון

אפשר לגדול יותר שיהיו משחקי קופסא לשחק עם חברים אבל הקטן עוד פחות בגיל

אולי לוטי קרוטי וכדומה

לנשות ישראל היקרות שאוהבות לעשות בדיקות הריוןבאתי מפעם

והבדיקות נורא יקרות!

תדעו שהזמנתי לפני איזה 9 שנים מלא בדיקות הריון בעלי אקספרס, בזיל הזול, ועדיין משמשות אותי!

הן נראות פשוטות ממש, מקלון קטנציק, אבל העיקר מזהה את ההריון.

מי שעושה הרבה בדיקות, שווה ממש. 

צריך לדעת שאם הן לא בתוקף הן כבר לא אמינות..טארקו
לשני הכיוונים
יש לזה תוקףמדברה כעדן.
לא הייתי בונה עליהן... 
התוקף שלהן עבר כברבאתי מפעם

אבל שימשו אותי נאמנה כמה שנים טובות, גיליתי איתן כמה וכמה הריונות וכשלא היה הריון יצא שלילי.

עכשיו שבאתי לקנות בסופר פארם קלטתי איזה מחירים מוגזמים. כשזה לא בתוקף כמובן לא לבנות על זה, אבל בגדול קונים בתוקף.

^^^^^רק טוב!

מסכימה איתך

קניתי גם לפני שנים.

בהריון הקודם היה קו ממש חזק ביום האיחור או יום לפני.

הפעם היה קו כמעט שקוף באותו זמן, כי הבדיקות כבר לא בתוקף. אבל היה קו.

ובדקתי כמה פעמים כשלא היה הריון וזה לא הראה כלום.

עולה גרושים ומחזיק לכמה שנים. לא מתקרב למחירים בארץ. 

לי היה פס(ממש פס, לא שקוף. אבל דק וחלש)טארקו
בבדיקה כזו שהייתה בסוף התוקף שלה

ולא היה הריון בפועל.(גם לא כימי או משו. עשיתי את הבדיקה בערב, בבוקר הלכתי לעשות בטא והיא הייתה אפס)

חח חמודה על ההמלצהאני נשארת אני
גיליתי בהריון השלישי אי שם לפני עשור כמעט

בהחלט שווה

אבל לא פעם ב9 שנים כי אין תוקף ואז לא אמין

יצא לי להשתמש בכאלו ללא תוקף והראו לפעמים קווים שקריים- לא כי מי- בדקתי בחברות אחרות ולא היה פס 

יש לך קישור? או שלא משנה איזה?ברונזה
יש באתר של יונה(אהבת עולם)
אשמח גם לקישור מנסיון של משהו אמיןלומדת כעת
זהו שקניתי מזמן... לא יודעת על קישורבאתי מפעםאחרונה
רק זוכרת שזה היה מעלי אקספרס 
שרירים תפוסיםשומשומונית

יש מה לעשות??

בהריון הראשון היו נתפסים לי השרירים (בכף הרגל ובשוק האחורי). גם בלידה. אבל זה היה ממש מהיר, מתחתי את הרגל לכמה שניות והשתחרר.

מאז לא סבלתי ב"ה.

והפעם, כל הזמן. הרבה בלילה. אבל כל פעם במקום אחר ברגל (לא ידעתי שיש ככ הרבה שרירים). וזה פשוט לא משתחרר. הבוקר התעוררתי מזה, ולקח יותר מרבע שעה עד שהשתחרר (התחיל מהכף רגל לשוק מאחורה ונתקע בצד). הכאב היה ככ חזק, עד רמת בכי🙈

אם למישהי יש תובנות, טיפים, רעיונות לויטמים שאולי חסרים וכו אשמח לשמוע. אולי תאירו את עיני. עברו הרבה שנים מההריון הראשון😉

אני גם סבלתי מזה. כואב ממש!ד' הוא האלוקים

ברמה הראשונית להתיישב במיטה, להוריד מיד את הרגל לרצפה עוזר.

(השריר מתכווץ, וכשאת מורידה רגל לרצפה את מותחת, אז זה עוזר)

ואז חקרתי את זה וראיתי שכותבים ששרירים תפוסים זה ממחסור במגנזיום, 

ובאגוזי ברזיל יש המון מגנזיום, אז קניתי לי שקית, ואכלתי 1-2 ביום 

(בהמשך אפילו על זה לא הקפדתי כלומר לא כל יום אכלתי)

ובהריון האחרון לא היו לי בכלל התכווצויות ב"ה!

צריך לשים לב שבאגוזי ברזיל יש סלניום, שבמינונים גבוהים עלול לגרום להרעלת סלניום.

ולכן חשוב ממש לצרוך בצורה מבוקרת!

בריאות שלימה, ובעז"ה בידיים מלאות אמא בריאה ותינוק בריא.

רק מציינתכורסא ירוקה
שאגוז ברזיל אסור יותר מ2 ליום זה ממש מסוכן
זו ממש תופעה מוכרת בהריוןהשקט הזה

א. כשזה קורה מייד למתוח את הרגל

ב. מגנזיום. או כתוסף או בבננות ודברים שמכילים מגנזיום

רק על השריר בתאומיםשירה_11
הייתי מניחה את הרגל על הרצפה ומיד זה היה משתחרר זה באמת כואב
כמו שכתבו לך, להוסיף מגנזיוםאיזמרגד1
ןמיידית כשזה קורה- לדרוך על הרגל, ושמעתי גם שלאכול עגבניה זה עוזר מיידית
אני גם מכירה שמגנזיום עוזרשיפור
מגנזיוםדיאן ד.

מאוד מאוד עוזר

אני לקחתי כמוסות, אפשר גם לנסות להוסיף בננות לתפריט.

וואי סיוטרקאני

היה לי גם בהריון

זה קורה כשיש חוסר במגנזיוםמאוהבת בילדי
וואי זה באמתתתת כואברוני_רון

ואצלי כשזה קורה, בגלל הסימפי אני אפילו לא יכולה לרדת לרצפה לדרוך על הרגל
כאבים אמיתיים

תנסי לקחת מגנזיום

תודה לכולן.מבינה שעניין של מגנזיום.שומשומונית

צריך אישור מרופא לקחת? מרשם? או שפשוט קונים בבית מרקחת?

זה סיוט, מתעוררת כמה פעמים בלילה. ומפחדת ממש אם יקרה בלידה, כי הפעם זה בעוצמה חזקה הרבה יותר מההריון הראשון🙈

2 בנוות ביום הבנתי שמספקות מגנזיום מספיק לגוף..אוהבת את השבת
תודה. אוהבת בננה אבל היא עושה עצירותשומשומונית

ובהריון תמיד יש קושי עם יציאות, אז מעדיפה להימנע😭... וגם זה יותר מדי פירות בשביל סוכרת הריון😭😭

יותר מדי מסובך כל המותר ואסור שלי🤭🤭🤭

אויש.. אז יש תוסף.. לא נראלי שבעיה בהריון..אוהבת את השבת
הוא גם עוזר לעוד דברים. אז שווה לקחת..
הבנתי שאין בעיה לקחת תוסף סתם ככהיראת גאולה

בפרט שכנראה באמת יש לך חוסר.

כמובן לפי הכמות היומית המומלצת שכתובה על האריזה.

לרובבשורות משמחות

חוסר במגנזיום

הרבה בננות

אגוזים וזרעים עשירים במגנזיום

קטניות עדיף מונבטות

בננותאפונה
אם הבנתי נכון את התיאורכל היופי

שמה שנתפס זה השוק, אז משהו יותר קל מלדרוך על הרגל - בשכיבה או בישיבה ליישר את הברך, להרים את הבהונות של כף הרגל למעלה ולהוריד.

זה מותח את השרירים בשוק ואצלי כמעט תמיד שחרר מיד.

אני אגיד אחרת מכולן פהכל היופי

לפני שאת רצה לקנות מגנזיום, תתייעצי עם רופא ואולי כדאי לעשות בדיקת דם.

מה שמשפיע על שרירי הרגל יכול להשפיע גם על שרירי הרחם וצריך להיזהר עם זה.

יש לי תור בראשון בעז"השומשומוניתאחרונה

אתייעץ איתו שוב. פשוט בשבועיים האחרונים הז נהיה בלתמ נסבל. כמה פעמים בלילה, ולהרבה זמן...

תודה 

אולי יעניין אותך