אני רוצה להראות את הסיפור של מאיהריעות.
אבל הוא כופר מדי
אנחנו נשתדל ממש ממש להבליג.מדענית
אפשר? בקשהבקשהבקשה
כופר זה טובפעמיים חי
אני אשמח לשמוע
הנהריעות.
הסיפור של מאיה
כמה רדוד, ככה כואב. כמה.
אין לי מנוחה, אין לי. הכל קודר ודוקר. הכל שחור.
כמה ניסיתי לצעוק, לבכות, להתחנן. כלום לא עזר. נשארתי לבד.

היא ישבה מכווצת על הרצפה, סגורה בחדר כבר שעות. הגיטרה שוכבת מיותמת על המיטה, ספרי התווים פזורים מסביבה, התיק על השידה, המגירות פתוחות. לא שאפשר באמת לקום ולברוח. שברים שברים היא מונחת, עיניה חלולות. הכל התפרק. דפיקות על הדלת, שירים באוזניות, הכל מתערבב לה. מכנסיים מרים וחולצה ארוכה, שיער פזור שלא נותן לרוח לתקוף אותה. שירים זרים צועקים לה באוזן, מחשמלים אותה בגיטרות שלהם, שירי אהבה זועמים, הורגים, רודפים.
וכמה היא לבד.
אצבעות מטיילות לה על הברכיים, מטפסות למעלה. והן גסות וחזקות ומחפשות.
תעזוב אותי, היא לוחשת.
והוא ממשיך.
שיר מתחלף לה באוזניים. תופים בצד שמאל, גיטרות בצד ימין, ופסנתר מתפרץ בחוצפה. חרבות ננעצות בלב שלה. סכינים בוורידים. היא קמה בפראות. כמה עוד אפשר לשבת עם הגב לדלת, כמו הומלסית. שיר אהבה פיראטי, כאב לא מקורי, גנוב מלב אחר[1], אמרו בשיר פעם. היא מגחכת. כמה אפשר לשנוא. כמה אפשר להשתוקק. היא מוציאה קופסת איפור, מתחילה למרוח את העיניים, לכסות על האדמומית שעוד רגע נעלמת. משקפי שמש משלימות לה את ההיעלמות.
אם יש אלהים, איפה הוא?
ואיפה המלאכים, אלה בני האדם הטובים כל כך, שעוזרים לכולם ומצילים אותם מכל צרה וצוקה? מכל נגע, ומחלה, ושכול, וכאב.
תעזוב אותי! היא צועקת.
והוא ממשיך לנשום בה.
אלהים מטריד אותי מינית. היא חושבת. ושוב מגחכת. כאילו שהוא רוצה בך, כאילו שאת מעניינת אותו.
אי אפשר לברוח ממנו, היא יודעת. הוא נושם בכל ושולט בכל צעד שלה, כמעט. היא מתיישבת מול המחשב ומקלידה במרץ את השירים שנבחנה בהם בעל פה כבר עשרות פעמים, מאמנת את הזיכרון. האצבעות רצות, משכיחות ממנה את מגע האצבעות האחרות, נחות על הרגליים שלה. וזה לא שאפשר לשכוח, לא שאפשר לברוח, רק קצת לעצום עיניים ולבכות.
אבל אם יש אלהים הוא כבר יראה לי את הדרך, ואם אין אז מה זה משנה[2].
הבגדים נזרקים אל התיק ללא הבחנה.
אלהים נושם לה באוזן.
אם יש אלהים.
הפלאפון נדחס אל התא הקטן בקדמת התיק, והיא אוספת את הגיטרה ובורחת. לא באמת. לא שבאמת אפשר לברוח, היא משננת. אלהים מביט בה דרך המראה במסדרון, דרך השולחן בסלון, דרך המעקה בחדר המדרגות. אין איש בבית, ולא אכפת לה שהיא משאירה דלת לא נעולה. מי יגנוב מה. השמש קופחת בחוץ, והיא משלמת לנהג האוטובוס בשקלים בודדים. הביתה, החוצה, לאן שלא תמצא את עצמה. לנסות לברוח, לשבור את החוקים האחרונים של עצמה.
אין אלהים באוטובוס. רק במזג האוויר.
זקנה מתיישבת לידה, אלהים מציץ מסל הקניות שלה.
היא אוטמת עיניים בכוח, מצמידה את משקפי השמש, מביטה בחלון.
יורדת בתחנה מרכזית. אדל צורחת לה באוזן שהיא טובעת, וטיפות המים של השיר מציפות אותה. היא טובעת בעצמה, נשטפת תחת מבול הקללות ששוצפות בה כבר שנים. חולף בה משפט - אנחנו רוצים להרגיש את אלהים. גומייה נשלפת מכיס המכנסיים, והשיער נעלם אל מאחורי האוזניים.
אי אפשר לברוח ממנו! היא צועקת פתאום, צורחת כמו משוגעת, משוגעת, טובעת בעצמה, במילים שלה, בגיטרה שלה.
אי אפשר לברוח ממנו. הוא נוגע בך בכל מקום, רק לא בלב.

[1] שיר אהבה פיראטי \ קרן פלס
[2] התמונה הגדולה \ אריק ברמן
זה מדהים.סתרי המדרגה
וזה לא כופר בעיניי.
זה מאמין כאוב.
ריעות. זה מקסים.מתנחלת גאה!

יש לך כתיבה לא מהעולם הזה.

הקטע הזה הוא מדהים.

אין לי מילים.

זה אור גדול מאוד.פעמיים חי
אחלה כתיבה
וואי זה מהמם! הכתיבה שלך..פשוט וואו!נוצת זהב

הו ריעות.מדענית
זה מיוחד ממש.איזה כיף שבקשתי את זה ממך,זה נגע בי.
ובכלל לא ראיתי שם כפירה.ההפך,היה שם מלא אמונה,אולי אפילו פחד לכפור.

את מהאנשים החביבים עלי.זה סיפור עם מלא אומץ.
ואוו ואוו ואוו!!פרפר בכלוב

ממש אין לי מילים. הכתיבה שלך מכניסה עמוק, ממש יכולתי לראות בעיני רוחי את הרוח סערה הזאת, ואת התהייה.

זה יפה נורא, בגלל שיש בזה אומץ, יש כאן אישה נערה, שאומרת את הדעה שלה. והדעה שלה מאד מאד מבולבלת וכואבת,

ממש אהבתי!

אני יכולה לשלוח את זה לחברה(לא מכאן)?

תמשיכי לכתוב❤

תודה יקרה ריעות.
את יכולה לשלוח לה עם השם שלי בסוגריים בסוף, אבל שהיא לא תעביר את זה הלאה, בסדר?
תודה רבה❤פרפר בכלובאחרונה

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך