קודם כל, אני לא מתכוון לדבר עכשיו על כל מיני סגולות רוחניות ומיסטיות בעניין
(כי זה לא ממש מדבר עלי בנושא הנ"ל) אלא סה"כ סברא פשוטה.
1) המטרה של האדם בעולם זה לעשות נחת רוח לבוראו ובמילים אחרות - לקיים מצוות ולהישמר מלאווים.
( מי שכופר בחלק הזה אז אין סיבה שימשיך לקרוא...)
2)ממילא השאיפה של אדם שיהיה במהלך חייו קרוב לקב"ה. "שויתי ה' לנגדי תמיד"
3)ככל שאדם יותר מתדבק בתורה הוא יותר קרוב לה'. (ולא ניכנס כרגע האם לדבק בקב"ה זה להידבק בתורה וזוהי המטרה או רק כלי לדביקות, אבל כולם מודים שזה דרך נכבדה להדבק בקב"ה).
4)מאידך ברור שככל שאדם יותר מתרחק מהתורה אז ככה"נ הוא פחות מתדבק לקב"ה.
הנישואים הם ערך חשוב והכל אבל הבעיה שהם כמובן ישאירו מאחור ערכים אחרים חשובים.
ובטח שאם נתבלן עם עבודה ולימודים ביחד איתם. הסיכוי שהבחור ישאר דבוק לקב"ה קטנה מיום ליום יותר ויותר (כמובן שהירידה בהתחלה היא די חלשה אבל לקראת הסוף היא חדה קצת מזכיר את תחילתה של פונק' של X^3)....
אם ככה לכאורה אז המצב אבוד. אבל עדיין ניתן להציל ע"י הטבעה בנפש של הערך החשוב - תורה.
ולכן אם הבחור לא יהיה אברך אז כמובן שהמעבר מאזור מוכר כמו ישיבה לאזור דורש ותובעני - לימודים ונישואים, עלול לגרום לו שישכח את כל עמלו הקודם בישיבה. (ברור שלא ב100% היצה"ר לא עובד בצורה קיצונית ומהירה... מסתבר שאת ההלכה הוא לא ישכח בהתחלה אבל את הדבקות הוא ישאיר מאחורה)
אבל אם יהיה אברך אז קודם כל המעבר בין הישיבה לחיים תתבצע בדרך הרבה יותר בטוחה.
ושנית, הבית שלו יהיה ברמה רוחנית הרבה יותר גבוהה.
ובית זה דבר יציב ז"א שהאברך לשעבר כבר לא כל כך יוכל לבצע שינויים מחפירים ממצבו הקודם.
כמה פעמים ראית בתים שהתשנו תוך זמן קצר?
אבל כל זה כולי האי ואולי שעוזר בתאוריה,
במציאות אני כלל לא בטוח שזה יחזיק 100 שנים. יהיה טוב אם זה יחזיק 10 שנים. (אני מכיר בתים שהשתנו לאחר רק כ-18 שנה ואז הירידה הייתה חדה, ואני מכיר אברך שפחות משנה לאחר הישיבה כבר התחלש לגמרי)
ברור כשמש בצוהריים שזה למה קיימת מצוות שמיטה כל 7 שנים. (למעשה רק הקב"ה יודע אבל עדיין)
לסיכום, מי שבאמת אמיץ וברגע של משבר מחד ואקסטזה רוחנית מאידך השכיל וקבע לעצמו ללמוד סדר ערב בכולל/ישיבה מדי יום לאורך שנותיו.
אז ליבי אומר לי שכנראה הצליח.
אולי התגובה הזאת מצחיקה אבל צאי וראי מה העם עושה (העם דייקי), עם משקפי יראת ה' טהורה.
לא ברור שרוב האנשים הצליחו.
אף פעם לא הייתי אישה אז קצת קשה לי לאמוד איך זה אצל נשים. אבל זה מה שאני רואה בבירור אצל גברים רבים. בד"כ הירידה היא לא במצוות אלא בדבקות ולאחר זמן מרובה במצוות.
כמובן שיש כאלו שכמעט ולא יפגעו כל חייהם אבל הם בודדים ובד"כ תמימים ובעלי לב טוב וגם אצלם לא בטוח.
קיצר, כמו שאף אחד לא חושב שזוגיות מעולה תצליח (לאחר השנה הראשונה) בלי לטפח אותה כלל.
משום מה כולם חושבים שיראת ה' תצליח בלי טיפוח כלל.