באיזה מאכל אתם הכי גאים?אורה2x

מאכל שאתם מכינים ויוצא מעולללה

מאכל קשה שלא חשבתם שתכינו והצלחתם

מאכל שהמצאתם

אחר?

 

כמובן לצרף מתכון בבקשה

 

טחינה חחחחהפואנטה
עוגת כוסמיןלב סדוק

מצאתי באינטרנט, הייתי בטוחה שלא יהיה טעים, בסוף הכנתי, יצא טעים, והפכתי גם מעוגת תפוזים לעוגת קינמון...

יאמי...

מתכון בעזרת ה' בהמשך

מחכה..אורה2x

שנה שעברה לפני פסח נתקעתי עם מלא קמח כוסמין שלא הסתדרתי איתו

הנה המתכון:לב סדוק

עוגה מעולה שתמיד מצליחה, ולא צריך אפילו ללכלך את המיקסר- ערבוב קליל בכף ולתנור. המתכון הזה מוקדש באהבה לשרון.

רכיבים: 

 

 1/2 2 כוסות קמח כוסמין מלא
1/4 1 כוסות סוכר חום 
שקית אבקת אפיה
כוס שמן בעל טעם ניטרלי מכבישה קרה (זרעי ענבים, קנולה)
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
 4 ביצים

אופן הכנה: 

1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
2. מערבבים בקערה את כל החמרים היבשים.
3. מוסיפים שאר הרכיבים ומערבבים לתערובת חלקה.
4. אופים 55 דקות, בתבנית משומנת מס' 26 עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.

אפשר לאפות בתבנית שקעים, ואז זמן האפיה מתקצר לכ-35-40 דקות.

 

אם רוצים קינמון אז שמים יין במקום מיץ תפוזים ומוסיפים טיפה קינמון(בערך כף)

אפשר להוסיף תפוחים בלמטה של העוגה(צריך כמובן להשרות בלימון סוכר וקינמון מראש...)

 

זמן האפיה פה לא כ"כ מדוייק. לי לוקח בערך 25 דקות בתבנית רגילה.

בתיאבון

איזה שאלה יפה!! 👍🏻נירוונה
מאכל שאני מכינה ויוצא טעים ברמות זה דג סלמון, פשוט ופצצתי!!
מאכל קשה זה כל מיני דברים שאמא שלי מכינה (לא מסובכים) אבל אני מופתעת בכלל שיוצא לי קרוב...
וגם עוגות ועוגיות מסובכות לגמרי, לוקחת מתכונים צרפתיים אותנטים כדי שיצא לי מדוייק.
מאכל שהמצאתי כשהייתי קטנה נקנקיות מצופות בפירורי לחם, חלמתי על זה בשנצ, קמתי עם הברקה שאמא שלי קיימה, התלהבנו, סיפרנו ואז זה התפשט לכל רחבי הארץ (או ככה לפחות אני רוצה להאמין שקרה)
אפשר את המתכון לסלומון?עלה למעלה
בכיף נירוונה
עבר עריכה על ידי נירוונה בתאריך ט' באייר תשע"ז 15:32
שלחתי בפרטי
שאלה מגניבה. נכנסת מהראשי ורואה ששלך. שמן פשתן
  • דגי האמנון שאני מכינה לכבוד שבת! גאוותי עליהם יאמיים שלי.  (בטח יש עוד מאכלים מסבי נחת, אבל לא עולה לי עכשיו.)
  •  ירקות מוקפצים עם חזה עוף ופחמימה- (בורגול, פסטה, קינואה וכד')

בכל פעם מכינה ממרכיבים שונים ותמיד יוצא מעולה.

  • לזניה- כנראה בעקבות איזו טראומה אי שם בתחילת שנות העשרה, שיצאה לי לזניה שוברת שיניים, חשבתי שלזניה זה מעבר ליכולותי. עד שהגיעה @ברוקולי. ומאז יש לי מתכון מנצח.
  • (~~)  מאכל שהמצאתי על בסיס מתכון של לביבות גבינה וקראתי לו בשם המסוים הזה,  כי דמה בדמיוני למאכל אותו היו בנות מארץ' מנשים קטנות לוקחות איתן בצאתן מהבית בבוקר. 
  • מרק עגבניות - לא סובלת את הדבר הזה! פעם בילדותי אבא שלי הכריח אותי לשתות מרק עגבניות ומאז לא מסוגלת בכלל לדמיין את המאכל הזה.
באמת מתכון מנצח!! שמחה שאת אוהבתברוקולי
אפשר לקבל גם? אמושית


בכיףברוקולי

 

שלחתי לך

תזכירי לי מה הן לקחו איתן בבוקרלב אמיץ

לא מצליחה להיזכר חושב

לחמיות אורה2x


נוסטלגיה.לב אמיץ


חח ממש לא.שמן פשתן

ואל תכתבו ע''ג הפורום למה זה עלו לעשות לי וואחד אאוטינג

לא נעשה.לב אמיץ

נצטרך לחזור אל הראשונות ולקרוא שוב מבולבל.

קריאה נעימה שמן פשתן

[מחקירה ובדיקה עם @אן_שרלי מתברר כי יש גירסאות שונות לשם המאכל בהוצאות השונות של הספר.]

קראתי באנגלית.לב אמיץ

הזדמנות לקרוא שוב חיוך.

אפשר בבקשה את המתכון לאמנון?אשתו של בעלי
יש לי כמה וכמה מתכונים.שמן פשתן

איזה סגנון את מעדיפה?

ואם תכתבי 'מושט' או 'אמנון' בתיבת החיפוש, תמצאי פה המון מתכונים.

חביתה לא שרופהנפש חיה.
סיפור בשבילךהזדמנות
פעם אחת אישתי ביקשה ממני להכין לה חביתה (עם גבינה צהובה)
נזקים: חביתה שרופה וכף טריפה
לביבות קישואשוקולד לבן

חיפשתי גיוון וראיתי באינטרנט מתכון, אבל הוא היה נראה לי משעמם מדי

אז הוספתי לו קוטג' (2-3 כפות גדושות) והפך למעדן שמתחסל אצלנו בקצב

 

תפו"א גדול או שניים בינוניים מגורד

קישוא גדול מגורד

חצי בצל מגורד

2 ביצים

2 כפות גדושות פירורי לחם

כמה כפות קוטג'

חצי כפית מלח

 

מערבבים הכל ומטגנים לביבות

פשוט למדי ומחמם את הלב 

ועוד אחד אפילו יותר שווה- קבבשוקולד לבן

שילבתי בין 3 מתכונים שונים, והתוצאה ממש הפתיעה אותי

אני מכינה עם הודו טחון (יותר אוהבת את הטעם מאשר בשר)

 

המתכון:

מרכיבים:

חצי ק"ג הודו טחון

חצי בצל מגורר דק

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום קצוצות

1 כפית פפריקה

1 כפית אבקת סודה לשתיה

2 פרוסות\קצה של לחם לבן מגורר דק (אפשר לחם ישן)

1 ביצה

2 כפות שמן זית

3/4 כפית מלח

מעט תבלין גריל עוף

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים היטב, 

בידים לחות יוצרים קציצות מוארכות

משמנים את הקציצה מכל הכיוונים

ואופים בתנור 25 דקות בצד אחד ו20 דקות הפוך על חום בינוני

(אפשר גם לטגן)

 

כמה זה יוצא בערך?העוגב
תבנית מלאה, לא יודעת כמותשוקולד לבן


תודה! נשמע טובהעוגב
באמת טוב שוקולד לבן

תגידי איך יצא

לא מתאים למנגלבנדא מצוי!!
לתנור/רוטב מתאים מאד
לא הצעתי לעשות במנגלשוקולד לבןאחרונה

אלא בתנור או מחבת

לדעתי לא מתאים ברוטב

הכנתי ביום העצמאות קבב/המבורגר פשוט אבל טעים לאללהבנדא מצוי!!
היה לי 2.4 ק"ג בשר טחון טרי

לכך קילו וקצת הוספתי
בצל קצוץ דק
חצי חבילה של כוסברה
כמה שיני שום
ותבלינים(מלח פלפל שחור גרוס, קצת גם טחון, צ'ילי, פפריקה מתוקה/חריפה, גבישי שום)

עשיתי מהם עיגולים קטנים
והיה טעים חבל"ז


הבנתי שלמנגל אסור להוסיף לא פירורי לחם ולא ביצה....
אחרת כל ההמבורגר/קבב נדבק ונדרס על המנגל...
במתכון שלי שום דבר לא נדבר והאנשים ליקוקו את האצבעות!
פרוסה עם שוקולד(הזכויות שמורות©) קראנץ שוקולד
כל מה שאני מכינה מקפיץ לי את רף הגאווה...מלכת הפרפרים

בעיקר-

חלות- יפות תפוחות מדויקות וטעימווווווות.

פיתות 

לזניה

עוף ממולא

סושי

סלומון ברוטב מתקתק.

 

אה- וכשאני מצליחה להכין לשבת 20 סלטים!!

20 סלטים??? ווואוו באמת אלופהנירוונה
עולים לי בראש רק איזה 4 גג חחחחח
יואו, שאלה עמוקה.. במה אני אבחר..?|נואש| שקשוקה!!!בת נוגה

ישראלים או לא??

באמת שאלה שאלתית ביותר!

 

טוב רציניקראנץ שוקולד
חלות יוצאות מעולה
אורז עם ירקות וצימוקים
רביולי עם כל מיני רטבים(שמנת בטטה, פטריות, רוזה)
סיגרים במילוי גבינות- מעדן..
אפשר מתכון לסיגרים?טריה
תודה
גאוותי 😜מחודשת.






וגם דגי מושט לשבת
וואו, מתכוןן בבקשה!! מחייכת =)
תודה מחודשת.
אכתוב בהזדמנות.
בקשהמחודשת.
מתכון פשוט

2 קילו קמח
4 כפות שמרים
10 כפות סוכר
2 כפות מלח

(לערבב את כל החומרים היבשים-
חשוב להזהר ולהפריד את המלח מהשמרים)


7 כוסות מים פושרים - בהדרגה אני חושבת אפילו 6 כוסות (תרגישי את הבצק ותראי מה נכון)

תוך כדי ליישר כוס שמן

לערבב עד שיוצא בצק נח.
בקשר לשמרים זה רק בטריים, אם משתמשים ביבשיםקראנץ שוקולד
אין צורך..
מחודשת.
ואני תמיד נזהרתי

תודה!
שמרים יבשים יותר עמידים גם למלחקראנץ שוקולד
וגם מבחינת תוקף.. מבחינת האפקט אין כמעט הבדל ויבשים זולים בהרבה אז בכללי עדיף להשתמש ביבשים.
היתרון בטריים בעיקר זה בארומה שהם נותנים..קראנץ שוקולד
וואו מעלפות!!אורה2x
פשטידת ברוקולי חלבית. קובה ביתי..אני84
בשר עם בצל ןפטריות או ערמונים...
הבעיה אצלי שאני עושה לפי העין...
משהו שהמצאתיסדר נשים

דג עם שילוב הזוי של קטשופ ומיונז. טעיםםםם

אממדובשניה
אורז שיוצא בדיוק טוב לא רטוב מידי ולא יבש
אפונה
עוף
ופשטידות שזה די קשה....
בכל זאת מבשלת מתחילה ; )
מופלטה במוצאי פסחנעם-7
געפילטע פיש, כשהוא יצליח..ירושלמית טרייה

בינתיים הכנתי פעמיים ויצא טעים אבל על כל מיני פאשלות - קשה מידי, מוזר מדי..

כשזה יצליח באמת ארגיש עקרת בית.

רק שאני צריכה קודם למצוא חנות דגים טובה, המקום בו קנינו לא מספיק טוב..

אלפחורס!אין מקום לשאלה
השקעה רבה.. אז לא ממש יוצא..
האלפחורס הראשונים שהכנתי יצאו ממש טוביעל מהדרום
לק"י

ובאופן כללי אני גאה באוכל שלי
ניתן משהו אחד- ירקות מוקפצים עם קציצות/ חזה עוף/ קורקבנים. יחד עם אורז זה ממש טעים!
הכל! כי עד שהתחתנתי לא ידעתי לבשלרוני בלילה

והיום אני מכינה אוכל ממש טוב ב"ה.

בעיקר-

קציצות דג/בשר, סלטים חיים, סלטים מבושלים, קוסקוס תוצרת בית.

 

בישול נותן לי את האפשרות להיות יצירתית ואין כיף מזה! 

החלות שלי. מוווושלמות!תמיד אמא

אם תרצו אעלה מתכון

תעלי!!איילה


חמין פרווה!חיפושית אדומה

התבססתי על מתכון מספר מתכונים מרוקאי, שיניתי לפי הטעם שלי ומה שהיה לי בבית והתפללתי שזה יצא טוב.

יצא מעדן שקשה להפסיק לאכול...

 

אה, וגם ממרח חומוס ביתי.

אני לא מסוגלת לאכול את הקנוי, ולקח זמן עד שמצאתי את הדרך להכין משהו ביתי וטעים.

אפשר מתכון לחומוס פליזז??אורה2x
גמני אשמח למתכון טוב לחומוס.ירושלמית טרייה


חומוס ממרח?נפש חיה.


כן, במקום זה הקנוי שאני לא מדי אוהבת והוא גם די ג'אנקירושלמית טרייה


אם תוכלי להזכיר לי אומר לך איך אצלינו מכינים ויוצא נפלאנפש חיה.
מתכון מאמא שראיתי אצל אמאנפש חיה.
חומוס (מושרה ללילה)
מים עד כיסוי
תבלינים (מלח פלפל כמון.)


הכנה:
שמים את החומוס המושרה בסיר
מכסים עד גובה החומוס במים
מרתיחים . בשלב הזה יש חלק מהקליפות שנפרדות מהחומוס, ונוצר לפעמים בועות קצף.
מסירים אותן (קליפות+ קצף)בעזרת כף
וממשיכים לבשל עד ריכוך (בדיקה בנעיצת מזלג). אפשר לסנן חלק מהמים
בשלב זה אפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם.
בגמק הבישול ממתינים שייתקרר מעט אך יישאר חם(ומסונן מהקליפות הלבנות שלו)
מעבירים לבלנדר יחד עם מעט ממי הבישול.
החומוס החם+ מי הבישול המוסיפים טעם
מעניקים לחומוס מרקם נעים לאכילה.

טוחנים אותו ומסיפים:
שן שום קצוצה או יותר לפי הכמות
מיץ לימון לפי הטעם
טוחנים עד שנהיה אחיד וללא גושים.

בהצלחה!
לשמור בקירור
טוב עד שבוע (ממה שראיתי אצלינו זה לא שורד שבוע.....)



לכבוד שב"ק
שיצא מוצלח!



משרים אותו לפחות לילה קודם, בסיר עם מים בכיסוי מלא.נפש חיה.
כך ניתן לבדוק אותו
וגם הקליפות נפרדות בקלות




לא מומלץ לטחון אותו יחד עם הקליפה משתי סיבות-

1 מרקם גס ופחות נעים
2 החומוס בקליפתו 'תורם' לבעיות עיכול. הקילוף חוסך את זה.
תודה על שני המתכונים!ירושלמית טרייה
בשמחה! טיפ חשוב שנזכרתי בו- לחיסכון בזמן:נפש חיה.

אפשר להשרות קילו חומוס ללילה
לבשל כמו במתכון
ולקרר את הכמות
לחלק לשקיות- למנות
ולהקפיא.

ופשוט כל פעם כשרוצים- להוציא- להפשיר מההקפאה- להרתיח שוב 
ולטחון לממרח כנ"ל.

[טוב לחיסכון בזמן . שומרים בשקיות אטומות שלא יקבל ריח או טעם של פריזר]

מתכון לחומוס (בלי לימון כי הוא מקצר את חיי החומוס!)חיפושית אדומה

זה מתחיל מקניית הגרגירים הנכונים. הניסיון שלנו לימד אותנו שאנחנו אוהבים יותר את הטעם של הגרגירים הענקיים. הם גם מתקלפים יותר בקלות לאחר הבישול אז בכלל...

משרים את החומוס במים בין 12 ל-24 שעות. תלוי בטמפ' בחוץ. צריך להיזהר שהוא לא ירקב ולכן אני לפעמים מכניסה את הקערה עם החומוס והמים למקרר אחרי שזה היה זמן מספיק על השיש. 

מבשלים פעם אחת במים עד שהמים רותחים ואז מסננים - כדי לסלק את כל הליכלוך והקצף הראשוניים.

מבשלים שוב במים (המים צריכים רק לכסות את הגרגירים), עם בצל חתוך לרבעים ו1-2 גבעולים של סלרי. אפשר להמיר את הסלרי בגזר או בבטטה. זה עניין של ניסוי עד שתגיעו לטעם שאתם אוהבים. אני אישית מגוונת לפי מה שיש במקרר ולפעמים גם לא שמה בכלל. לגבי הבצל - לאחרונה גיליתי שיכולים להיות אנשים של אוהבים את הטעם שזה נותן, אבל קודם תנסו עם כי רוב האנשים לא מרגישים את זה.

אחרי שהמים רותחים מוסיפים מספר שיני שום מקולפות וחצויות (כדי לוודא שאין בפנים תולעת...).

מוסיפים גם מלח - בערך כפית וחצי. (יש מי שטוען שהמלח צעכב את הריכוך של הגרגירים ולכן כדאי לשים אותו לקראת סוף הבישול. לא בדקתי את זה אבל זה לא ממש משנה את התוצאה הסופית).

אחרי שמתרכך מוציאים את הגרגירים עם כף גדולה יחד עם שיני השום (אב לבלי הבצל ושאר הדברים) לקופסא המיועדת או למעבד מזון. מקלפים אותם כמה שניתן.

שופכים טחינה גולמית  על הגרגירים, ומוסיפים מים מהסיר ככה שיגיעו עד החצי של הגרגירים. אני שופכת כמות לא גדולה מדי של טחינה (סיבוב כזה שמכסה את הגרגירים מלמעלה) ומוסיפה אחר כך אם יש צורך.

טוחנים עם בלנדר מוט או במעבד.

טועמים ומוסיפים טחינה ומלח לפי הצורך ומים מהסיר כדי להגיע למרקם ולטעם המתאים. אם יצא מראש נוזלי מדי אז להוסיף גרגירים או טחינה.

כשמגישים אפשר להוסיף לימון, אבל לא חובה בכלל.

 

הכמות של הגרגירים כדי לעשות בערך 500 מ"ל ממרח זה כמות שממלאה קופסת שימורים. לא כדאי להכין כמות גדולה מדי כי זה מחזיק מעמד במקרר רק שבוע וחצי (בערך).

אני תמיד מבשלת 1 ק"ג גרגירים (הכמויות שרשמתי למעלה זה בהתאם לקילו) ומקפיאה בקופסאות כמויות מדודות ככה שבשישי רק נשאר לי להפשיר ולטחון.

 

אפשר גם להכין את זה עם גרגירי חומוס מקופסת שימורים - מבשלים בסיר קטן את כל מה שכתבתי למעלה, רק בלי הגרגירים. מסננים את הגרגירים שבקופסא ומקלפים כמה שניתן. מוסיפים טחינה ואת הכמות הרצויה מהמים שבישלנו עם הירקות, יחד עם שיני השום כמובן. טוחנים ומשפרים...

 

המתכון מבוסס על מתכוני חומוסיות שמצאתי ברשת כמובן...חיפושית אדומה

אחרי שאכלתי חומוס בחומוסיה והבנתי שכל מה שטעמתי עד היום אפילו לא הקרב לטעם הטעים שיכול להיות לזה, הלכתי לרשת וחיפשתי בגוגל "מתכון כמו בחומוסיה"...

מה את שמה בחמין פרווה? אשמח למתכון.לב אמיץ


לא מבשל מסובךבנדא מצוי!!
אבל שמח ללמוד דברים חדשים איך להכין!
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראוריןאחרונה
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגולאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך