שלא תתעכב עם הכנות חשובות וחציצה עד רגע לפני שבת, ובסוף חלילה תפסיד טבילה.
עם תינוק קטן, תחפפי כשמתאפשר, כשמתפנה לך זמן לחפיפה ועיון בנחת, במשך יום שישי - עכשיו שימי שישי ארוכים בשעון קיץ, תמצאי לך שעה החל מהצהריים.
ציפורניים, שיער שצריך להסיר, וכל ההכנות שלפני החפיפה, כדאי כבר ביום רביעי או חמישי .
אם חפפת באחת משעות אחר הצהריים, לא סמוך לכניסת שבת, אל תתעסקי אחרי זה עם בצק, קילוף וחיתוך ירקות שצובעים את כפות הידיים, ותבלינים. ואם בכל זאת לא הספקת ואת ממשיכה לבשל אחרי החפיפה, תקפידי לעיין שוב היטב מתחת לציפורניים (אפילו עם קיסם עץ) ולשטוף שאריות צבע מהבישול.
תשאירי לך 20-30 דקות לפני כניסת שבת לעיון מחדש, סירוק של השיער שוב, במסרק, וציחצוח וניקוי השיניים אם אכלת אחרי החפיפה. ואם את מרגישה צורך, תשטפי שוב את עצמך בטוש.
אם תקשרי את השיער בכמה גומיות, הוא לא יסתבך בקשרים.
מבחינת בישול, וגם מבחינת ההכנות לטבילה (חציצה), לכי על מה שדחוף וחשוב. למשל, אם לא הספקת להסיר שיער עד יום שישי, אל תתעכבי על זה (לי הרב פסק שבמקרה חרום מספיק לשפשף היטב את המקום בספוג. לא לבטל טבילה בגלל זה, ולא להתעכב עם החפיפה והסירוק ומה שהוא ודאי חציצה בגלל זה).
אני למשל מאוד לא מאורגנת. אז (אחרי שאני מקבלת את עצמי כמו שאני
ולא נכנסת לרגשות אשם מיותרים) אני מפעילה כישרון שה' חנן אותי בו לעשות בכל שלב הערכת מצב ולהתאים את המשימות לזמן שנותר כך שאספיק לפחות את מה שחובה.
אפשר לקנות אוכל (הערכת מצב בצהריים - לא הספקתי, אני שולחת את בעלי לקנות) וכו'.
תחשבי כאילו את יוצאת לנופש לשבת עם בעלך
. טבילה בליל שבת זה מאוד מיוחד.