גרעין חב"בדרדקי

[כמה הודעות זה פתח...]

טוב, עכשיו לקטע הפרקטי, תביאו רעיונות, ועוד רעיונות ועוד רעיונות.
אל תחשבו שמשהו זה פאטתי או לא יוצלח! כל רעיון, ביחד גם אפשר ל"שבצר" אותם

קדימה! חב"ב בעשיה!

נ.ב. בטל שמים יפורסם הודעה עם מספרי טלפון לברור והרשמה.

איפה הרעיונות שלכם?דרדקי

קדימה!

רעיונות שכבר עלו אצלי:

*מפגש דתייים-חילוניים(רק י/יא ומעלה)- אריאל עם הנוער ה(ע)[א]ובד והלומד, צופים חילוניים, בית"ר וכו', זה יכול לצאת גדול, ושיהיה בקביעות.
* הרקדה

*אוטובוסים- אם לוקחים את הסניפי שעלבים-רחובות-ראשל"צ-פאת"ח-בת-ים(דרום לצפון) אפשר לקחת אוטובוס אחד שיתמלא ויקח את כולם, זה כנראה גם יהיה יותר זול.

קצת לעניות דעתיאנונימי (פותח)

בס"ד

רשימה חלקית של דברים שחב"ב יכולים בעזרת-ד' בלי-נדר לעשות (סליחה אם חלק מהרשימה\כולה חוזרת על הצעות קודמות):

• פעולות למען י'הונתן פולארד
  • שבתות בערי פיתוח וישובים לא דתי'ים
  • לעשות דברים למען המגורשים 
  • ערבי לימוד וכדו' 
  •  ללכת לבתי-חולים לשמח אותם
  •  ללכת לבתי אבות לשמח את הזקנים

ויש עוד הרבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מצטער אבל איני מסכיםדרדקי

דבר ארצי
שבתות-רעיון טוב אבל קשה לארגן.
דבר סניפי
לא אביא מחוז בשביל ערב לימוד בלי סיבה
בית-חולים-סניפי
בית אבות

תביאי עוד

בקשר לערבי לימודאנונימי (פותח)

בס"ד

סליחה שלא הייתי מספיק מובנת!!!

התכוונתי שהחב"ב בכל המחוז יארגן באותו שבוע\זמן ערב לימוד במקום מגוריו או בעיירת פיתוח וכדו' והערב לימוד מיועד לכלל הציבור (דתי'ים ולא דתי'ים) אני לא יודעת עד כמה הרעיון הזה טוב אם בכלל אבל בכל זאת..

הגרעין יכול אולי להיות אחראי על פעילות החסד של הסניפים שבמחוזו, להציע רעיונות לארגן שבוע או יותר שכל הסניפים הולכיםלבית חולים או לבתי אבות שבסביבתם וכדו'

ישר-כוח!!!!

לא חושב שיבואודרדקי

וגם זה סניפי לא אזורי.

וכן לחסד, זה מקומי ולא אזורי.

דבר ראשון אתה צודק!!!אנונימי (פותח)

בס"ד

2. לא הבנתי משהו:בעצם מה שאתה אומר זה שכל המחוז (בנפרד כמובן) יעשה ביחד את כל הפעולות של הגרעין?

מצטערת על השאלה הטיפשית...

כןדרדקי
כל המחוז (אמור) לעשות את אשר יעלה הגרעין.
אה...אנונימי (פותח)

בס"ד

אם כך אז אולי אפשר לעשות לפני\ב חנוכה, פורים שהולכים לבתי אבות שבמחוז ועוברים מבית-אבות לשני (לאו דווקר באותו יום...). למשל, כל הבנים בגרעין ילכו נגיד לבתי אבות ברחובות ופתח- תקווה והבנות ילכו נגיד לבתי אבות בראשון, בת-ים וגדרה (סתם דוגמאות!!!) אפשר לעשות את אותו הדבר בקשר לבתי- חולים.

ישר-כוח!!!!!!!!!!!!!!

יש לי שני רעיונות....מור

1. פרויקט בר מצוה ללמד ילדים בני 13 להניח תפילין ולקרוא קריאת שמע (סניף בני עקיבא עושים את זה)

2. הגברת הזהות היהודית - להעביר בבתי ספר פעולות על זהות יהודית

יומטוב מור

רעיניונות טוביםדרדקי

הנחת תפילין-זה יותר סניפי, וגם אני לא בטוח שהוא טוב. הרבה ילדים מוצאים איזה קרוב משפחה דתי שילמדם את ההפטרה ולהניח תפילין ממילא.(והם בד"כ גם מבינים קצת יותר בנושא חינוך)

שיעורים בבתי ספר לפני החגים-רעיון מצויין!

דברים כאלה בבקשה תגיבו לפתיחה ולא לתגובות

תודה

קצת מוזראנונימי (פותח)

כרגיל יש בעיה ואז פוטרים אותה, ולא קודם מקימים גרעין ואז שואלים מה היא תעשה.

הגרעין מוקם בסיעתא דישמיאאנונימי (פותח)

בס"ד

הגרעין מוקם גם (יש עוד סיבות אבל להארתך אני מקווה שיתאים מה שאני אכתוב עכשיו בעזרת-ד')

מכוון שהוא מודע שיש בעיות ב: חינוך, ביחס שלנו לעם-ישרא-ל, וגם בפעילות של חב"ב (או במעט הפעילות שעשו עד-כה)

וכדי לשפר ולפטור את הבעיות האלו הוא בעזרת-ד' מוקם!!!!

לא מיכוון שאין לא מה לעשות והוא מחפש תעסוקה אלא מכוון שהוא מודע שיש הרבה מה  לעשות וצריך לעורר אותנו לעשות!!! וכל  השירשור הזהבא כדי להציע רעיונות שעדיין לא הועלו בפורום, למקד במחשבה, ולראות בתכל'ס מה צריך וכדאי לעשות!!!!!

ב"הצלחה וישר-כוח!!!

על פי ההצעה של "מור" נראהדרדקי

שאני בלנ"ד אארגן משהו שהולכים לבתי ספר יסודיים בערב י טבת ומעבירים "שיעור" על סיבות ומהות הצום. כל מי שירצה להשתתף יצטרך לבוא לשמוע שיעור לפני(השיעור יועבר כנראה בפתיחה של הגרעין). המטרה היא שכל פעם בה יוצאים לדבר כזה, נעשה את זה בעיר אחרת עם שאר התנועות באותה העיר, כך שגם בחגים הבאים כשלא יהיה חב"בניקים(אוי, זה נשמע יותר מדי כמו מילה אחרת...) מהאזור הם יפכעילו את זה לבד.

לא בטוח, אבל יש סיכוי גבוה.

אם למישהו יש השגות על הנושא(אני לא מודיע את זה בגרעין אלא עכשיו כי לא יהיה מספיק זמן לארגן את זה לאחר הפגישה. דברים פחות דחופים יודיעו שם.)

אם למישהו יש רעיונות, ואינו רוצה לפרסמם פה הוא יכול לשלוח לי הודעה/להתקשר לאחראים(חפשו בטל שמים של חודש כסלו!)

שאלה בוטה-saroosh

ב"ה                                      ה' הוא המלך!

למה יש סיבה לא להקים את הגרעין??????????????

יש כמה דברים להגיד....מור

1.  לגבי פרויקט בר מצוה שהצעתי יש ילדים שאין להם קרובי משפחה דתיים לכן זה חשוב.....(אין לי בעיה שלא נקיים את הפרויקט הזה...)

"העיקר בשמחה" אני חושבת שללכת לבתי אבות רק  באיזור פורים וכו' זה לא חכמה כי כל הסניפים הולכים באיזור פורים החכמה שזה יהיה משהו קבוע פעם בשבועיים משהו כזה כשדיברתי עם זקנה אחת מבית אבות אחד שהתנדבתי בו היא אמרה לי את זה והיא נשמעה ממש פגועה או משהו כזה ....

תתחילו להציע רעיונות סניפי: שעלבים פ"ת ראשון הגרעין חבריא ב' לא אמור להיות לרחובות בלבד!!!

שיהיה לכם יום נעים!!!

אני גם חשבתיאנונימי (פותח)

בס"ד

כמוך אבל אם פעם בשבועים כל המחוז צריך ללכת זה הרבה יותר קשה ובסוף זה יצא סניפי. (תסכלי בהודעות למעלה ותראי שהצעתי את הרעיון  ודרדקי האיר ובצדק שזה יותר סניפי מאשר מחוזי, ולכן חשבתי שעדיף שנעשה פעם בה משהו גדול עם כל המחוז ובמשך כל השנה הסניפים יוכלו לעשות את זה  בינם לבין עצמם.  

יום טוב!!!! וישר-כוח על הכל!!!!!!!!!!!!!!1

בקשר לרעיוןדרדקי

ישנם כמה בעיות,

העיקרי הוא שאני לא יודע עד כמה אנשים יבואו מערים רחוקות כדי להעביר שיעור בבית ספר יסודי מחוץ לעיר.
אולי ניתן שכל סניף תעשה בעיר שלה-כאשר כולם באותו יום אותה שעה(בערך), והשיעור לפני(שהינו חובה למי שיוצא) יהיה לפני הפגשיה בחנוכה.

הבעיה היא שצריך אנשים שינג'זו לבתי ספר יסודיים-חילוניים ב:
בת-ים
ראשל"צ
רחובות
פאת"ח.

כמו כן לפני שעושים את זה צריך לוודא שיש על מה לדבר חוץ ממשהו שישמע "משיחי" מדי ויצא שכרנו בהפסדנו שלא יתנו יותר. וצריך למצוא רב(את זה אני יכול לארגן אם יש את כל השאר, אבל אנשים צריכים לפעול)

לגבי שיעור בבי"ס חילוניראשון_בנשמ"ה
מאוד מאוד קשה לארגן וכמעט אין סיכוי שיתנו לנו להכנס להעביר שיחה. מניסיון, אמא שלי הייתה מורה בכמה בתי ספר חילוניים בראשל"צ ודאגו שבשיעורים שלה לא ישאר זכר ליהדות. מצד שני, תמיד אפשר לנסות...
אני יודע על מקרים שהצליחודרדקי
הסיבה לאי הסכמה בד"כ נובעת מעצלנות ופחות פעמים מאי רצון, רוב המדינה אחרי הכל הם מסורותיים(למרות שיש הבדל בין האיזורים השונים במדינה)
כמו שאני מכיר את בתי הספר אצלנוראשון_בנשמ"ה
הסירוב להכניס שיעורים בנושאי יהדות הוא ברוב המקרים בגלל לחץ של ההורים. אבל כמו שאמרת, יכולים להיות הבדלים בין האיזורים.
שיעורים בבתי ספראנונימי (פותח)
קודם כל ישר כח על הקמת הגרעין! שירבו כמותו בישראל!
דבר שני - אני בטוחה שכולכם שמעתם על גרעינים תורניים בעירות פיתוח אז יכול להיות ששמעתם שבצמוד לגרעינים כאלה וגם לפעמים בלי קשר אליהם יש מרכזים ששמם "מרכזים להעמקת יהדות" או בשמם המוכר יותר - מדרשות.
המרכזים או ה"מדרשות" (יש גם מדרשות לדברים אחרים - אני יודעת..) הם בעצם מתוקף תפקידם מקום בו מכינים ושולחים - בדרך כלל בנות שירות, להעביר שיעורי יהדות בבתי ספר - לרוב חילוניים. אם אתם רוצים אפשר ליצור קשר עם מדרשות ואולי תוכלו לעזור להם בפעילויות שלהם (מעולם לא שמעתי על דבר כזה קורה אבל הכל אפשר לנסות). נ.ב. כדי לקבל רשימה של המרכזים להעמקת יהדות אפשר פשוט ליצור קשר עם בנות שרות שעובדות במרכזים (אני יכולה להשיג לכם! --- שמיניסטיות, לכו למדרשה בקרית גת! מומלץ!!!!!!!!!).
אחרון דבר - כל מי שב"לאורו נלך" יכול לבדוק אם בבתי הספר שאתם עובדים איתם יש מצב להכנס בתור קבוצה מאריאל - נכון שזה מטעם האולפנא/ישיבה אבל אפשר לנסות וזה בתי ספר שבדרך כלל כבר נתנו את הסכמתם להכנסת יהדות אז זה יותר קל!
עוד דבר אחד - גם בתי ספר שהם ממ"ד צריכים תגבור יהדות (נכון שלא כולם...) אז לא להגיד ישר - "זה בית ספר דתי אז למה בכלל ללכת לשם?". בהצלחה רבה!
נגה
צודקת.דרדקי

יש לי רעיון לאזור רחובות-שעלבים-סניף בשלבי הקמה. ראשל"צ-פתח תקווה-בת ים, יש באזור שלכם בית ספר דתי אשר אינו חזק?

בשנת שירות כולן הולכות לתנועת אריאל, מה השאלה?

ניראלייוכי
אפשר בתי ספר באזור רמלה, יש שם מלא כאלו בתי ספר שהם דתיים אבל לא ממש, וחוצמזה, אמאשלי מורה בבית ספר חילוני, ויש מצב שירצו שנבוא, אז אני אברר...
תודיעי לי בבקשהדרדקי

הבעיה באזור רמלה הוא שאם נערים יבואו זה על חשבון הלימודים, בנים זה לא בעיה כי זה על חשבון גמרא להשלים הם יכולים לבד בקלות ויש עניין ללכת. בנות יהיה יורת בעייתי, בבוקר יש להם גם מתמטיקה וכו'.

עוד משהו, איפה אמא שלך מלמדת?(איזה עיר?)

הבעיה עם הבנים היאדרדקי

שהרבה מהם ישל"צניקים.

יהיו לנו בנים מהישיבות בערים:
רחובות(3-4)
ראשל"צ(??)
פתח-תקוה(??)
בת ים(1?)

גם על זה צריך לחשוב, היתרון בפ"ת שזה פנימיה, יש שם גם מסניפים אחרים(יש 4 חבבניקים מהסניף שלי שם)

גם ברמלה....יוכי
באמת די בעיה... אני יודעת אבל נגיד שהם נמצאים שם גם בימי שישי ויש להם העשרה וכאלו, אולי אפשר ללכת בימי שישי כי גם ככה לרוב האולפנות יש חופש...
זה רעיוןדרדקי

הבנות שלומדות בפנימיות, מתי הן חוזרות, חמישי בערב או שישי בבוקר? האם ההורים יסכימו שזה יהיה על חשבון העזרה בבית? יש מצב שההורים ממש לא יסכימו לזה.
בנים זה עדיין בעיה, הם לומדים גם בשישי, ובישיבות הלא פנימיתיות ביום שישי תוקעים את המגמות.

נראה שנעשה יום לבנות-שישי

בנים-יום אחר

דיברתי עם אמאשלי...יוכי
והיא אמרה לי שבכל הבתי ספר של רמלה יש את החבר'ה של "לאורו נלך"... אז זה לא ממש עוזר...
באסה.דרדקי

השאלה שנשאלת היא האם אפשר להעביר שיעור בנוסף,
צריך לברר על עוד מקומות, אולי עדיף גם המקומיים, שאם לא על הפנים עדיין אפשר לתקן ואין להם את לאורו נלך.

אני יכול לחשוב על כאלה ברחובות, הם לא על הפנים, אבל שיעור פעם ב יכול ממש לתרום(שאלה גם כמה בית הספר רוצה)

חברה משאר הערים באזור, בבקשה תבררו על "מקומות מושבותיכם"

אפשר ללכת...מור

לבתי ספר חילוניים בגיל שלנו ולדבר איתם על כלמיני נושאים שהם היו רוצים לדבר איתנו ונראה לי שפרויקט של גרעין של חבריא ב' זה לא חייב להיות משהו שכל חבריא ב' ילכו לזה כמו שיעור במקום מסוים זה לדעתי נושא שאנחנו בוחרים וכל סניף דואג לכך שזה יעשה כל היופי לדעתי שכל המחוז יעשה את זה....

יום נעים

כבר ניסתי לארגן את זהדרדקי

אבל ישנם כמה מכשולים:

1. הפרדה, לא יתכן שבנים ובנות(במיוחד אם זה בנות שלא שומרות את כל המסורת) ישבו ביחד.
2. למרות הרצון העז של הנוער (משני הצדדים)קשה מאוד להגיע לנוער הזה, מפי השמועה אומרים שכשארגנו את זה בעבר היה "קול ענות חלושה", אני שכחתי לדבר עם האחראי שהיה על זה, בלנ"ד מחר בלימודים.
אם עושים את זה, זה עם תנועות הנוער האחרות, זו הדרך הכי קלה.

הרגע הוא ענה לי ואמרדרדקי

שזה היה בעיקר בגלל ארגון כושל, אני בלנ"ד אברר איתו יותר את הנושא מחר.

צריך לדעת גם שפחות אנשים יבואו לדבר נפרד מאשר מעורב.

אם ככה...מור
אז מה כן נוכל לארגן בנושא הזה ? או שתעשו כיתות נפרדות ספציפית למפגש הבנים עם הבנים והבנות עם הבנות...
לאדרדקי
לא עושים את זה דרך בית ספר, עושים את זה דרך תנועות הנוער שאינם שומרות מסורת(הצופים החילוניים, ביתר, הנוער ה(ע)[א]ובד והלומד
שכחתידרדקי

מחר אני אשיג מידע ואני אהיה יותר חכם.

וגם יכול להיות בנושא זה הבדל בין ערים.

נראה בקשר לזהדרדקי

שבוע הבא יש לי שבת עם כל "לאורו נלך", נראה את הנערים, אולי יש מקומות בהם דווקא שיחה כן תעזור בגלל רמת הבחורים באחראיים.
עוד משהו זה שפעם בשבוע זה לא בהכרח מספיק, אותם ילדים לא מעבירים שיחה, הם עוזרים בהבנת השיעור.

צ"ע

השאלה מה אתה מגדיר "בי"ס דתי לא חזק"ראשון_בנשמ"ה
אבל נראה לי שמבחינת להכנס לכיתות בנושאי יהדות הם מספיק חזקים או שיש להם כבר בייני"שים מישיבת ההסדר שעושים את זה.
אולי בראשל"צדרדקי

לא בכל הערים מקבלים בינישים לכיתות.

אפשר כמו שהעירו ללכת לאותם בתי ספר בערי פיתוח וכו'.[למרות שיש את "לאורו נלך", הנערים שהולכים לא מעבירים שיעור ולא כולם ברמה הרוחנית של חניכי אריאל]

שבוע טוב!מוריונת

בפאתח יש אולפנא שנקראת אולפנת "רעות" יש מצב ששם צריכים עזרה וירצו לשמוע מאיתנו.

חוצמזה יש אצלנו גם כמה ממ"דים שלא יזיק להם שעור ביהדות.

בקשר ל"לאורו נלך"- אנחנו עושות בראש העין ויש שם בי"ס ממלכתי חילוני שאולי ירצה לשמוע מאיתנו(אבל לי אין קשרים שם...)

בקשר לש"ל בתנועה...לאט לאט..בלי מסקנות חפוזות...

שבוע טוב!
בצלב"א ול"מ.

זה כבר כניסה לפרטיםדרדקי

מבחינתי אני שומע שיש אפשרות להעביר שיחה בבתי ספר בפאת"ח, אם דבר זה יקרה(ועכשיו אני לא ממש בטוח שזה יקרה לפני פורים) כל סניף צריך למצוא לעצמו בתי ספר באזורו(השיעור יכול להיות לכולם)

השבת נודע ליראשון_בנשמ"ה
שהקימו ארגון להפצת יהדות והקמת גרעין תורני בראשל"צ. מקימי הארגון אמרו שהו מוכנים לעזור לנו בנושא.
באיזה דרך?דרדקי

[הקפצה]

קדימה, תביאו עוד רעיונות!

כרגע מתוכנן לחנוכהראשון_בנשמ"האחרונה
לשמח ילדים בבי"ח אבל הפעילות תגדל ותתרחב בעז"ה.
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך