לא מצליח להעריך את אשתי באמתשלמה9

שלום

אני נשוי לאשתי כ 10 שנים, לאחר קשר של כ 4 שנים. יש לנו שתי בנות מקסימות.

הקשר בינינו התחיל כשהיינו די צעירים, לא בוגרים מספיק ולא מגובשים לגמרי במי אנחנו ומה אנו מחפשים. פשוט היינו חברים. בשביל הכיף.
הדבר הראשון שמשך אותי באשתי היה הרוך והעדינות שלה. מין חינניות רכה כזאת. בעודי בחור די ביישן - חיפשתי מישהו שלא תהיה לי "מאתגרת" מדי, שיהיה לי פשוט כיף ונעים בחברתה.
מאז היכרותנו אני השתניתי מאוד (מאמין שזה בעקבות נוכחותה של אשתי) והפכתי לפחות ביישן, כריזמתי, אסרטיבי, מנהיג ומוביל. אני לומד את זה וחוקר את זה, ומרגיש שאני מצליח "לגדול" ולצמוח מבחינה אישית. הנושא השפיעה עלי בתחומים רבים - בעבודה ובחברה. אשתי נשארה די כפי שהיתה - בישנית ומופנמת, מה שיצר ריחוק גדל והולך בין תכונות האופי שלנו.

מאז עברו מים רבים ודבר מסויים תמיד העיב על הקשר. לא התלחנו להגדיר מה זה בדיוק. גם לאחר הנישואין היו תקופות ארוכות של קרירות, גם כשהכל היה "בסדר". תמיד רבצה עננה של "משהו חסר פה".
עברנו יועץ אחר יועץ ורק לקראת שנת נישואינו העשירית מצאנו יועצת מדהימה, ולאחר מספר פגישות בודדות הצליחה לשים את האצבע על שורש העניין - אני לא מעריך את אשתי.

זה כ"כ נכון! אשתי היא בעלת לב טוב. היא שיישנית, צנועה ומופנמת. אבל מופנמת ברמה כזו שאני אפילו לא לגמרי יודע מה היא עושה בעבודה. אני לא באמת מכיר אותה, ולכן לא יכול באמת להעריך אותה. 

כעת ידועה לי לפחות הסיבה, אבל הבעיה לא נעלמה. אני לא מצליח למצוא באשתי שום תכונה שבאמת מוערכת אצלי.

ידוע שב"אהבה" יש שתי פרשנויות. "אהבת עצמך" ו"אהבת הזולת". הטעות הרווחת אצל בני האדם היא שהם רואים באהבה - "אהבת עצמך" ומצפים שהזולת יתייחס אליהם ב"אהבת הזולת". מתוך כך - אני מאוד משתדל לשים את הדברים שכתבתי בצד ולנסות רק להעניק. לתת. להראות אהבה לאשתי "שלא ע"מ לקבל".

אבל מאיפה הדלק לזה?! אני מרגיש כמעט באופן קבוע מרוקן וקרוע מההפרש בין הנסיון להעניק, לבין ההרגשה הפנימית שלי. זה ממש משפיע ברמה פיזיולוגית.

בכל ארוע חברתי (ארוחת שבת, מפגש, טיול) תמיד אוכל למצוא אצל נשים אחרות תכונה אחת או שתיים בולטות - שאני מעריך: יוזמה, מראה, קלילות, השכלה, חריפות, חדות, הצטיינות במה שמעניין אותה, יכולת דיבור מרשימה. זה חלילה לא מגיע למחשבות על בגידה, אבל זה גורם צער שקשה לתאר - לראות את זה מצד אחד, ומצד שני - לראות את אשתי עומדת וממתינה שיפעילו אותה. אני רואה אשה קטנה וחלשה, תלותית ומתלוננת הרבה כמה שקשה לה, למרות שלפי כל הנתונים היבשים הכל אמור להיות הכי קל בעולם. לנו משפחה קטנה בעוד שלחברינו יש 5-6-7 ילדים, הכנסה גבוהה, בית נוח, ועזרה ממני - כמה שצריך. ועדיין - קיטורים ותלונות.

אשתי בעלת לב טוב באמת. היא נשמה טובה, אבל אני מרגיש שהנסיון הזה גדול עלי. אני אוכל להמשיך להעניק כשאני כ"כ לא מעריך אותה (אפילו מזלזל בה עמוק בפנים), איך אוכל לאהוב כשזה לא אמיתי?! מאיפה יגיע הדלק?

ברור לי שכל מה שכתבתי זה מנקודת המבט הלא-אובייקטיבית שלי, אבל כך אני רואה את הדברים כרגע. גירושין זה לא דבר שהייתי רוצה - פשוט כדי לא לגרום כזה צער גדול לילדות. סה"כ זה לא שאנחנו רבים על בסיס קבוע. הבית חי בצורה נורמלית - זה אני שקרוע מבפנים.

איך יוצאים מזה?!

תחשוב שהיתה לך אישה כריזמתית ומנהיגהשוקולד לבן

היא היתה נותנת לך ביקורת על הביישנות ולא מעריכה אותה, והיית ממשיך להיות ביישן וחסר ביטחון עצמי.

רק אשתך, ברוך ובעדינות שלה, ובתכונות נפלאות שיש בה גרמה לך להיות כמו שאתה כיום!

אז זו ההערכה שלך אליה? שברגע שהיא "מלאה את תפקידה" ועזרה לך להתרומם אתה זונח אותה ולא מעריך אותה?

תחשוב על זה..

וחוץ מזה יש המון תכונות שאפשר להעריך בבן אדם.

נראה שאתה מסתכל על דברים חיצוניים, כמו איך היא בחברה ואיך היא נראית בעבודה.

אולי תתחיל להסתכל על דברים פנימיים? אפשר ללמוד את זה, למשל ללמוד עבודת המידות ולראות כמה מעריכים בשמים דווקא את המידות השקטות, אלו שלא רואים אותם.

איך היא מתפקדת בעבודה, בבית, מגדלת את הילדות, מניחה שהיא מקשיבה לך (הקשבה זו תכונה חשובה כל כך!)

תאתגר את עצמך- תרשום כל יום, בלי לדלג 5 תכונות טובות שראית היום באשתך. כשמתרגלים להסתכל על הדברים הטובים קל יותר להתמקד בהם ולא ברע.

כתבת שאשתך מתלוננת. יכול להיות שהיא מרגישה את חוסר ההערכה ולכן קשה לה למרות העזרה? אשה צריכה להרגיש שבעלה אוהב אותה ונמצא איתה בשביל להרגיש טוב, לא מספיק תפאורה מושלמת (כסף, בית נוח ועזרה חיצונית זה תפאורה- מסביב. לא העומק של מה שאשה צריכה וכל בן אדם בעצם)

תנסה לתת לה מעצמך. לא רק עזרה חיצונית. אלא הקשבה, ניסית להקשיב לה מבפנים? לשאול אותה איך היה לה בעבודה? באמת להתעניין עד הסוף עם רצון לשמוע? יכול להיות שהתרגלתם שאתה מדבר והיא מקשיבה ולכן היא נשארה פסיבית? תקדיש לה זמן פרטי, בלי הסחות דעת מילדים או להבדיל טלפונים\מחשב. עדיף פעם ביום ואם לא לפחות כמה פעמים בשבוע.

אחרי שתתמיד בשני הדברים האלו ותתחיל לראות קצת הערכה מולה, אני ממליצה גם לנסות לברר איתה מה גורם לה להתלונן, ומה יכול לגרום לה להפסיק. מתוך באמת רצון לדעת ולא מתוך ביקורת (תציג את זה שלך זה מפריע וקשה, ולא שיש לה בעיה). אבל רק אחרי שבאמת תראה הערכה, אחרת זה לא הוגן כלפיה, כי באמת סביר שהתלונות נובעות מההרגשה שלה שאתה לא מעריך אותה.

(ואם יש לך אפשרות, תמעיט את המפגשים עם נשים אחרות. זה לא הוגן כלפי אשתך וגם מעוות את נקודת המבט שלך. אתה רואה איך הן נראות מבחוץ, אבל האם אתה יודע איך הנשים האלו בבית? סביר מאד שגם אם הן נשים נפלאות יש להן תכונות שלא היית רוצה או יכול לחיות איתן! הרי כל אדם מורכב מהרבה תכונות, גם טובות וגם פחות)

כ"כ נכוןשלמה9

תודה רבה יהודי יקר.

עשית מצווה כ"כ גדולה בתשובה שלך. ממש לבנות בית בישראל.
אמנם כל הדברים הללו לא חדשים לי, אבל סיכמת את זה כ"כ יפה. תודה!
באמת - לאחר שאני השתניתי כבנאדם - איך אפשר לגמול לאשתי תודה על כל התפקיד החשוב שהיה לה בזה?

ועדיין - למרות שאני אוהב אתגרים, ומאמין מאוד שנסיונות נועדו שיעמדו בהם, עדיין בנסיון הזה אני נכשל כל פעם מחדש. אני בנאדם שאוהב שמחה, חברים, צחוק וזרימה. אני אדם מאוד שמח ו"של אנשים", ואני מרגיש שהתכונה הזאת בד"כ עומדת בסתירה להתעמדות הכ"כ גדולה הנדרשת בשגרה ע"מ למצוא את החיובי באשתי. 
מפגשים עם נשים אחרות זה חס וחלילה (!) לא בפרטי. זה פשוט חלק משגרת החיים שלנו - אנחנו כזוג, חלק מקבוצה חברים גדולה מאוד שגרה בשכנות אלינו (ישוב קהילתי). הפגישות הן חלק בלתי נפרד מהחיים.
לדוגמא (שטחית ורדודה, אבל עדיין) בטיול קמפינג - רואים מיד את הנשים מסביב מקימות אוהלים לילדים, מדליקות מנגל, מיד נרתמות ומתחילות לפעול בכיף ובשמחה. צובט לי בלב לראות שאשתי לא רואה מה צריך לעשות, וגם כשמקבלת "תפקיד" כזה או אחר - בסופו של דבר זה מגיע אלי כי היא לא מצליחה.

זה גורם לזלזול עמוק. האם אפשר לחיות רק את הפנימיות?! אנחנו עדיין חיים בין אנשים, בחברה, ולא במנזר טיבטי...

איך אפשר לשלב בין הדברים?

מזכיר לי זוג שאני מכירהטוב בסדר

כמו שתיארת אבל אצלם זה הפוך.

אצלם האישה היא החזקה והגבר הוא השקט מבין שניהם ו"הבלתי יוצלח" הרבה זמן חשבתי איך היא מכילה אותו ואחרי כמה פעמים שיצא לי להיות איתם הבנתי שהוא בעצם מכיל אותה... את כל הסערות הרגשיות שלה, ואת מצבי הרוח ואת כל הדומיננטיות. והבנתי שאולי בחוץ היא החזקה אבל בבפנים, הוא מכיל אותה ועוזר לה בבית יותר מכל בעל אחר. ומבין ומתחשב. אז בית לחנוכיה הוא לא מצליח לבנות... אבל בבית הוא מקסים וטוב.

גם אני מכיר כזהשלמה9

הוא מבשל, היא בקיאה בהבדל בין מקדח Vidia לבין מקדח עץ, ומה יותר טוב bosch או Makita.
במקרה הזוג הזה מתבודד ואין לו הרבה מעבר לחיי המשפחה המצומצמת... אבל בתוך הנישה הפרטית שלהם - נראה שהם בסדר גמור.

ניסית את מה שהצעתי?שוקולד לבן

כל יום לרשום לפחות 5 דברים טובים שמצאת באותו יום באשתך (וכל המרבה הרי זה משובח..)

ובנוסף לפנות זמן להקשיב לה באמת? (כולל לדובב ולעזור לה לדבר אם צריך)

כי אם תנסה אני מאמינה שתראה שינוי כלשהו (אני אשה, אגב)

תנסו להמעיט ככל האפשר בארועים קהילתיים אם זה עושה לך רע, לא סתם התורה כל כך דוגלת בהפרדה מלאה, דברים כאלו הורסים זוגיות גם בלי לשים לב או להתכוון לזה (אם אפשר כדאי גם שמירת עיניים במקרה כזה, ממש לא להסתכל על בנות ונשים)

לא הגיוני שאשתך תהיה מושלמת, ואם אין לה מיומנויות טכניות בקמפינג זה הגיוני, ואפילו עדיף על מיומנות אחרת שיכולה להיות חסרה וקריטית יותר.. עדיף כך דווקא. ותמיד אפשר בעדינות ללמד, אם יש מורה טוב וסבלן התלמיד מצליח בסוף, רוב הפעמים 

(למרות שדווקא הדוגמא שהבאת מוזרה לי, לרוב התפקידים האלו נחשבים תפקידים גבריים, ובכלל לא מוזר שאשה לא תצליח בהם, אני אפילו לא מנסה וישר נותנת לבעלי לעשות..)

נסיון ממש טובשלמה9

לא ניסיתי אבל זה נסיון באמת טוב ותרגיל בראיית הטוב.
אנחנו לא דוגלים בהפרדה מלאה, ואף דוגלים בשירות צבאי לבנות (כמובן - לא ביצוע מארבי חי"ר ביחד, אבל בהחלט דברים אחרים ומועילים), ובנות בהרבה מקרים מדריכות בטיולים, מקימות אוהל ומדליקות מדורה למרשמלו של הילדים. "איפה הן הבחורות ההן"? יש ויש.
לכן אצלנו בחברה - ההפרדה המלאה לא מקובלת וצריך ללמוד איך להתמודד. 

באופן כללי לא צריכה להיות בעיה והיו זמנים בהם הבעיה שתארתי לא היתה בדרמטיות כזו ואז - עניין הבילוי עם זוגות חברים אפילו לא היה עניין. 

הדברים שכתבת טובים, הגיוניים ומתקבלים. תודה מקרב לב!!

אולי שווה לשנות חברה ונקודת מבט, ולו בשביל הזוגיות שלךשוקולד לבן

התורה (וחכמים) לא סתם אומרת דברים, יש להם סיבה

בהצלחה!

לא הבנתי למה לשנות חברה באמצע החייםשלמה9

אני מבין שצריך לשבת במקום תורה, סביבה בעלת מידות טובות ע"מ שנושפע רק טוב.
זה לפי פרקי אבות כמו"כ לפי מאמר מתן תורה לרב אשלג, שהבחירה האמיתית היחידה שיש לבן אדם היא הסביבה שלו.

הסביבה טובה ומעולה! זה שבקבוצה החברים שלנו יש אנשים מובילים, איכותיים, מצליחים וחלקם ידועי שם בתחומם - זה לא אומר שצריך להתרחק מזה ע"מ שנוכל להיות "ראש לשועלים", ונראה פחות את המגרעות שלנו.

התחברתי הרבה יותר לפתיחת דברייך מאשר לסיום.

יש משהו בדבריומפצחת האגוזים

אצלנו קרה שמפגש עם זוג מסויים במשפחת בעלי גרם לנו להשוואות וכעסים בתחום ספציפי שהפריע לבעלי בהתנהלות שלי...

התרחקנו מהם, אמנם מסיבות אחרות, אך ברוך השם זה יצא לטובה !!

לא יכולה לתאר לך כמה הכעיס אותי שהוא חשב שהיא טובה בתחום שאני גרועה בו... ועוד יותר מכך, זה חזר אליו כבומרנג, כשאני באופן אוטומטי השוויתי אותו לבעל שלה בתחומים אחרים. 

היום ברוך ה' אנחנו במקום אחר לחלוטין, גם כי עבדנו על הזוגיות שלנו, אבל גם כי שמרנו מרחק !! ולכן בעניין הספציפי הזה אני מתחברת לדברי "שוקולד לבן". 

כמובן ששינוי נקודת מבט היא הבסיסשלמה9

זה הבסיס להכל. שינוי נקודת מבט.
אם החברה אינה טובה - רק אז יש לשקול גם שינוי חברה.

בד"כ אני לא בעד לעבור דירה וחברה אם טוב בהשוקולד לבן

אבל כאן אתה כותב בפרוש שהנשים בסביבתך גורמות לך להסתכל על אשתך ולחשוב עליה דברים שליליים

הרי אם היית בחברה אחרת, עם פחות מפגשים או מפגשים נפרדים לא היתה צומחת לך ההשוואה הלא הוגנת הזאת כלפי אשתך (במיוחד שהנשים שם שונות מחברות נשים אחרות שאני מכירה)

לכן בעצם אתה אומר שהחברה מזיקה לך לבית- כלומר לא טובה לכם כזוג.

ואם ככה כדאי לעבור, כי נישואין חשובים יותר מחברה שטוב בה, למרות שהחברה חשובה, אין ספק.

אמרתי את מה שאמרתי לפי מה שכתבת, לא סתם ככה בלי סיבה.

אם נראה לך שתוכל להצליח באמת להתרחק מהשוואות כאלו זה עניין אחר.

אם הטיולים האלה גורמים לך לזלזל באשתךעובד
אל תצא איתה לשם!
זה לא הוגן כלפיה וגם כלפיך!
למה להכנס להשוואות?!
אשתך היא הכי טובה לך ואתה הכי טוב לה!
מאוד הגיוני שאתה התפתחת, דווקא בגלל
המקום ש*היא* נתנה לך! וקיבלת ביטחון
דווקא בגלל המציאות השקטה שלה לצידך-
אם היתה לך אישה מתפעלת, היית נשאר
מתופעל ומרגיש לא גבר..
מניין הביטחון שאשתי הכי טובה לי?שלמה9
ואולי דווקא לשנינו היה תפקיד חשוב זה בחייו של זה, והתפקיד הסתיים והגיע הזמן לעבור הלאה?

לא יודע, רק חושב שהביטחון הזה לא מבוסס...
מאוד פשוטעובד
יש על זה פסוק מפורש!
אשר עשה האלוקים את האדם ישר,
והמה ביקשו חשבונות רבים!
אתה אל תעשה קונצים!
אם ה' חיתן אותך עם מישהי,
זה בגלל שהיא הכי טובה לך
עד סוף חייכם..
אם היא מתה פתאום בתאונת דרכים,
אז אפשר לדעת שנגמר תפקידה..
סליחה על הבוטות
לא מאמין בפשט הזהשלמה9

כבר גיליתי (בגילי המופלג...) שפסוקים הם לא כשפים או לחשי קסם.
מצטער אבל אני לא מאמין בזה.

"הכל עשה אלוהים" הכוונה גם כשהביא מישהו להבנה שהוא צריך להתגרש ולמצוא כיוון חדש בחייו.
גם זה בא מה', וגם זה שאשתו עושה לו את המוות - גם זה מה', ואפילו אם יש מישהו שבעלה חלילה פגע בה פיסית ומתוך כך חיסלה את הזוגיות הזו ופתחה דף חדש - גם זה מה'. ה-כ-ל מה', אבל זה לא אומר שהבנאדם "זורק" את האחריות שלו לשמיים.

הבנאדם אחראי למצבו, הוא צריך לנקוט יוזמה, להיות פעיל, להנהיג. והכל מתוך הכוחות שה' נתן לו.

בגמ' יש סיפורים על אמוראים שנשותיהם היו מתעללות בהםאניוהוא
והם לא גרשו אותן .
ולא חיפשו אשמים אחרים.
בזמן האמוראים העולם היה "קצת" שונה מהיוםשלמה9

ולא צריך ללכת לתקופת האמוראים בשביל זה.

בדור של סבינו וסבתותינו - זוג החליט להתחתן (במקרה הטוב, במקרים אחרים היה גורם צד ג' ש"שידך" ביניהם) וזהו זה. הם עסקו רוב חייהם בהישרדות, בהשגת אמצעי קיום.

בדור שלנו עלינו קצת בדרגה ואנחנו מאמינים כי אני זכאים ליותר שלמות בזוגיות שלנו. אנחנו מאמינים שיש לנו השפעה על חיינו ולא הכל צריך להתפס כגזירת גורל, ובטח ובטח לא לזרוק אחריות על גורם חיצוני לנו, שהוא ייתקן את חיינו הקלוקלים.

יהודי מאמין, שיודע כי ה' הוא הנותן ליעץ כח - יידע גם להשתמש בכוחו ולגלות מנהיגות על חייו. לבחון האם הוא מתקדם במסלול הנכון או שיש לחזור ברוורס ולתקן.

אני לא יודע אם זו התשובה בשבילו (אחרת לא הייתי כותב כאן...) אבל אני חושב שאין אפשרות להשוות בין מצבנו היום לבין תרבות של לפני 2000 שנה, בזמן האמוראים.

אני לא חושב שהבנת.אניוהוא
אשה שנאמר עליה 'מר ממות' למה לא לגרש אותה?
מה הקשר הישרדות?
האשה גם ככה תחזור לבית אביה והאיש יתקדם הלאה בלי תשלומי 'מזונות' מנופחים וכו'.
ברור שמבחינה זו היה הרבה יותר קל בתקופתם.
תבדוק גם במחקרים..עובד
רוב האנשים שהתגרשו, מצאו זיווג שני פחות טוב, וגילו שהם צריכים לעבוד על המידות שלהם באיחור.. במקרה הפחות טוב הם גילו ש*הם* היו הבעיה בקשר ובן הזוג שלהם שילם את המחיר על המידות הרעות שלהם..
יש אנשים שהתגרשו שוב בגלל שנשארו תועים עם מידותיהם הגרועות..
אני מכיר מישהי שהיום היא כבר לא נשואה אחרי שתי מערכות יחסים שנגמרו בגירושין
והיום היא, מושלמת שכמותה, חיה עם עצמה
ויש לה את כל הזמן שבעולם להעריץ את עצמה!
דבר ראשוןרק אמונהאחרונה

מה היועצת(נשמעת מקסימה) אמרה לכם לעשות כדי להעריך זה את זה?

אתם עדין איתה?

אם היא כ"כ חכמה אז יש לה בטח רעיונות.

דבר שני-מנסיון שלי כשאחד במרכז אז השני בצד

אתמול לא היה לי כח לסדר שולחן שבת

בעלי סידר ותמיד אני מסדרת...

פתאום הוא עושה הכל טוב מאוד...

אז אולי אם תבליט את המוצלחות שלך פחות פתאום יהיה לה מקום

קצת ענוה..

נשמע שאתה ממש חווה את זה בדרמטיותשוקולד פרה.

יש לך המון תחושות שליליות שפשוט מועצמות כשאתה נפגש עם אנשים בחברה. כאילו, אתה מצליח להחזיק את הרגשות כלואים בפנים ואז כשאתם בחברה- הכל מתפוצץ. בטח אתה לא מראה לה את זה אלא רק מתפוצץ בפנים (כדי שהיא לא תתרסק) וככה נע במעגלים.

תראה,

אני חושבת שהשלב הראשוני הוא לא להתאמן ולתת ביקורת לעצמך על כפיות הטובה, כביכול, כלפי אישתך שקידמה אותך. השלב הראשון הוא, לדעתי, להכיר בכך שהקושי שלך הוא אמיתי. שאתה לא כפוי טובה בזוי, אלא שאתה רוצה לראות שאשתך לא נותרת מאחור. שיש לה אישיות. שיש בה משהו מעורר הערכה. כן, אפילו מצד החברה ואפילו מצד חברים במעגל החיצוני. אנחנו אנשיים חברתיים וקשה לנו כששופטים את בני זוגנו לרעה. אם אנחנו אחד- מה זה אומר עלי? לכל אדם יש רצון שיעריכו גם את בן-זוגו.

נראה לי שמה שיעזור לך זה לשמוע סיפורים של אנשים שהתמודדו עם דברים הרבה יותר קשים (מחלת נפש אצל הבת-זוג, בת זוג שלא מתפקדת, אישה קשה במובן המיני ובמובן הרגשי וכו') וזה יעזור לך לקבל קצת פרופורציה לביקורת שלך כלפי בת זוגתך.

כי כשאתה דורש ממנה להיות מושלמת אתה לא רואה אותה. אתה רואה את הצורך שלך להתגאות בבת הזוג כדי שהכל יהיה מושלם. במובן מסוים זה גם עניין של תדמית.

דרך סיפורים יותר קשים וכואבים משלך תוכל לראות נכוחה את אשתך. ללמוד להעריך אותה על העדינות שנשארה בה כל השנים, וכן, אפילו גם על הפסיביות שלה.

כשתשמע מישהו שיש לו אישה צעקנית והיסטרית- תראה בקוטריות של אשתך משהו חביב ודי מינימלי.

כשמישהו יספר לך על אשתו שחונקת אותו ולא נותנת לו מרחב- פתאום תעריך את המרחב שלך וכו'...

בהצלחה!

ומה הלאהשלמה9

כן. זה מאוד דרמטי.
מעבר למה שכתבתי יש גם קשיים אחרים כמו מיניות, משפחה לא לגמרי בסדר. דברים שמצערים מאוד גם אותה, לא רק אותי.

זה נכון ש"צרת רבים חצי נחמה" אבל גם "צרת רבים נחמת שוטים". בכל אופן זה כן עוזר לפרופורציות, למרות שלכל אחד (כך אני מאמין לפחות) יש שאיפות להתעלות מעלה, ולא רק להיות רחוק מה"למטה".

מה שאת מציעה די דומה לז'אנר של סיפורי צדיקים. יש איזה תנא שאשתו היתה משהו איום ונורא, ואעפ"כ - הגיע לאן שהגיע וכו' וכו'. 
לצערי - לא ידוע לי על ספר בנושא צרות של אחרים בזוגיות. לפחות לא ספר צנוע, שמתאים לסגנון החיים של יהודי בישראל, שמשתדל להיות מחובר למסורת שלו...
אם יש המלצות מאיפה לשמוע סיפורים - אשמח מאוד!

ספרים לא כ"כ עוזריםשוקולד פרה.

כמו שעוזר לשמוע בלייב.

כמו שכשאתה נחשף בפני חבר ומציף את הקושי שלך עם אשתך, הוא עונה "ואתה לא יודע כמה הייתי לאשה כזאת" וכו' וכו'.

נראה לי שזה קשור בתפיסת החיים שמובילה גם את תפיסת הזוגיות. ראיית עולם שהיא דיכוטומית- יש את אשתי הלא-מוצלחת ולעומתה יש את רוב הנשים פה בקהילה שהן פייטריות ומשכילות. אתה מבלי משים עושה להן אידאליזציה ומתחיל לפתח תסכול איום סביב הנושא.

עכשיו, התסכול הוא בהחלט קיים, אבל נסה לראות את החלק שלך בהגדלת התסכול. להפוך את כדו השלג הקטן לכדור שלג מתגלגל. להפוך את הקושי ה"סביר" לקושי "איום ונורא" שמחייב גירושין. אולי באמת תתחיל מלהיות פחות דרמטי (מה שבהחלט יכול להיות עדות לחוסר ביטחון ושקט פנימי) ולנסות שלא להעצים מעבר לכל פרופורציה את חסרונותיה של אשתך.

אגב, מהצד זה נראה באמת תמוה איך הגעת למחשבות על גירושין, אבל אני מאמינה שתסכול שמעצימים אותו והוא לא נפתר בהחלט יכול להוביל למחשבות כאלה. במיוחד כשיש פרפקציוניזם והרגשה ש"מוכרחים להיות למעלה".

יש כ"כ הרבה סיפורים פה על גברים שחווים התמודדיות במישורים שונים מול האישה. תבין שאצל אף אין מציאות מושלמת וורודה. זה אולי קל להבין בשכל אבל להפנים את זה לוקח זמן.

האם כדאי לפתוח את הנושא...?שלמה9

קודם כל - מקסים.
אני יודע, לומד ומבין שכל העולם שכל אחד מאיתנו חי בו - נמצא בתוכו הוא. מעיין מציאות "מדומה" שהוא חווה אך ורק דרך החושים שלו - ומן הסתם, הצופה הוא שקובע איך תיראה המציאות סביבו, אבל יש גם נתונים יבשים.

נכון מאוד שגווני אפור וצבעים אחרים יעזרו פה. הנושאים עולים תמיד בתקופות עם יותר מפגשים חברתיים (חגים וחופשות) שבו באמת רואים אחת מול כולן.

שאלה: האם זה נכון להעלות את הבעיה בפני חברים?! זה קצת להוציא את הכביסה המלוכלכת... אחרי הכל בישוב קהילתי הסיפורים האלה מתפשטים כמו אש בשדה קוצים.

אני מאד מאד נגד לשתף חברים בענייןתמיד ממשיכה

בכוונה אני לא קוראת לזה בעיה כי אפשר להגדיר כל דבר כ*בעיה* או *אתגר* או *נושא שצריך לעבוד עליו* (וזו ההגדרה שאני באופן אישי הכי אוהבת)

ויש משמעות להגדרה שאנחנו בוחרים, זה משפיע ממש על התחושות שלנו - מיאוש ותסכול לתחושת אתגר והרפתקה

אני מאד מתנגדת לשיתוף חברים ואני אסביר למה - כעת אתה בשלב שלילי ואתה תשתף מהתחושות שלך בשלב הזה, יש כאלה שאם תשתף אותם רק יוציאו לך עוד יותר את הרוח מהמפרשים וגם אלה שלא יעשו את זה, יזכרו אותך/אתכם באור כזה

ובינתיים אתה כבר תתקדם, תשפר את המצב, תתחיל להרגיש הרבה יותר טוב - ואת הרושם השלילי שיצרת יהיה קשה לשנות

אני גם ממש לא רואה איזו תועלת עשויה לצמוח משיתוף כזה, אבל גם אם יש כזו אז לדעתי היא ממש לא שווה את הנזק

וסליחה שהתערבתי לכם בדיון...

לא כולם נולדו מנהיגיםl666

כדי שמנהיג יוכל להוביל שינוי חייבים עוד המון אנשים שילכו אחריו. מותר להיות בן אדם פשוט ובינוני.

כדי שמישהו או מישהי יוכל להוביל ולשנות ולעשות דברים הוא יצטרך שיהיו אנשים קטנים שיעשו תפקידים קטנים. ( ניקח רופאה בכירה, היא חייבת שמישהי תטפל בילדיה ומישהי אחרת תטפל בבית שלה)

חוץ מזה אם יש כמה מיומנויות שחסרות לאשתך אז אולי תעשו פעם קמפינג לבד ותלמד אותה בלי לחץ. 

יכול להיות שכל כך מפריע לך כי אתה רואה בה את עצמך. 

ואולי היא מתלוננת כי היא מרגישה את היחס.

ויכול להיות שבהשוואה לאשתך אתה מרגיש מנהיג ואסרטיבי אבל באמת אתה לא.

הכל יכול להיותשלמה9

נקודות מאוד טובות למחשבה.
הוא שכתבתי - אני מאמין שהשינוי בתכונות שלי לאורך השנים הם הודות לאשתי במידה רבה.
יכול להיות שאני רואה את עצמי אסרטיבי אבל אני באמת לא, אבל מתוך כך שאני מתייחס לעצמי כך בביטחון רב - זה מאוד עזר לי בתפקידים מובילים בתחומי חיים שונים, וביחס כזה מהסביבה.

הכל בסוף חוזר לשינוי היחס מצידי... וזה אמת.

נשמע שאתה מאוד מודע לבעיה ומאוד רוצה לשנות את המצבבארץ אהבתי
רוצה רק להגיד משהו אחד שאולי יכול לעזור-
קראתי פעם (בספר 'אוצרות פנימיים' של אודליה מימון) שאנחנו יכולים להשפיע על הרגשות שלנו על ידי בחירת המחשבות שלנו.
מה הכוונה? לפעמים יש משהו קטן שמפריע לנו, וכל פעם שקורה משהו שמזכיר את הנושא, אנחנו ישר חושבים 'הנה, עוד פעם זה קורה, עוד פעם הנקודה הזו עולה'. עצם החשיבה הזו מגדילה את הנקודה שמפריעה והנושא תופח ותופח. ומצד שני, אם בכל פעם שנראה משהו שמזכיר את הנקודה הזו נחשוב 'אבל אשתי כל כך עזרה לי לשנות את עצמי, ויש לה כל כך הרבה מעלות אחרות, ששווה לי להיות איתה למרות זה', אז החשיבה הזו תשפיע על הרגש. אנחנו יכולים לבחור את המחשבה שחשוב בעקבות המצב, וזה מה שיגרום לנו להרגיש אחרת.

(אני יכולה לספר על עצמי שיש משהו שתמיד הפריע לי בבעלי, ויום אחד חשבתי לעצמי שזו לא תכונה רעה, זה פשוט משהו שהוא חלק ממנו, ואני בוחרת מעכשיו שכך פעם שזה קורה אני חושבת לעצמי 'איזה חמוד בעלי' דווקא בגלל הנקודה שמפריעה לי. אני עדיין עובדת כל התגובה שלי ועדיין המחשבה הזו לא טבעית לי ואני מזכירה לעצמי שבחרתי לחשוב אחרת, אבל זה חסך כל כך הרבה פעמים שאני מתעצבנת עליו והוא נעלב ממני וכו'...)
דברי אמת. תודה!שלמה9

כמה תובנותתמיד ממשיכה

קראתי את ההודעה שלך בעיון

יישר כח על המודעות ועל הנכונות לשפר ולעבוד על עצמך

כתבת:

אני רואה אשה קטנה וחלשה, תלותית ומתלוננת הרבה כמה שקשה לה, למרות שלפי כל הנתונים היבשים הכל אמור להיות הכי קל בעולם.

לי נשמע שיש תשובה כואבת שיכולה להסביר למה היא ככה:

"טבע האישה להתענג על חינה בעיני בעלה, ואליו עיניה נשואות!". מה היא רוצה בחייה הפרטיים? דבר אחד! להרגיש שבעלה אוהב אותה, שבעלה חושב עליה, שהוא זוכר אותה, היא בראשו – "כל הזמן". והסטייפלר כותב זאת בצורה חריפה יותר: "כי עיקר תקוות האישה בעולמה שיהיה לה בעל אוהב אותה, וכאשר רואה שזה אינו, כמעט שקרוב הדבר לפיקוח נפש ממש, על היותה גלמודה כאלמנה חיה".

סליחה אם זה נשמע חריף. זכרתי את הציטוט בערך וחיפשתי בגוגל כדי לצטט במדויק.

אני חושבת שמרוב שאתה מבוסס בבעיה קשה לך "לצאת מזה" ולעבוד על תיקון הבעיה.

אם אתה באמת רוצה לשנות את המצב, לבנות את אשתך, אתה יכול לעשות את זה. אתה צריך להחליט על פעולות מעשיות שאתה יכול לעשות, להחליט על תקופת זמן מוגדרת שאתה עושה את זה ואחרי תקופה מסתכל אחורה ובודק איך התקדמת/ם, כמה ומה, מה עזר יותר ומה פחות

דוגמא לפעולות מעשיות - לחפש כל יום כמה דברים חיוביים בה, משהו שהיא עשתה או לא עשתה, אפילו דברים ממש קטנים (ואולי לא משמעותיים בעיניך, זה לא משנה) ולהחמיא לה על זה במילים. 

הנקודה היא שהמחמאה תהיה אמיתית ותבוא מהלב שלך.

יש לי המלצה לספר מעולה שיכול לתת לך כלים מאד מעשיים ממש למטרה שלך, אם זה מעניין אותך..

מאוד מענייןשלמה9

תודה!
מאוד מעניין לשמוע על זה יותר. מהו הספר?

ספרתמיד ממשיכה

"כיצד אחד מכם יכול לקרב את שניכם זה לזה" של סוזן פייג'. 

יש בו כלים מעשיים לאסטרטגיות לשיפור הנישואין - לטווח הקצר ולטווח הארוך. מגוון רחב של כלים שאתה יכול מתוכו למצוא את מה שאתה יותר מתחבר אליו

כתיבה זורמת, ספר שנעים לקרוא אותו, לא חופר, לא תיאורטי אלא מאד שימושי.

מאד מומלץ.

תודהשלמה9

תודה רבה. אני אקנה אותו.

כל הכבוד על ההשקעהתמיד ממשיכה

זה לא מובן באליו

בעז"ה תראה ברכה והצלחה. 

אהבה והערכה היא גנרטור רב עוצמה ששוכן בתוכנוהיועץ

ובידינו לכוון אותו לכיוון שנרצה.

התפקיד שלך היא לאהוב את אשתך... הספר החינוך כותב שזה העבודה של שנה ראשונה לאהוב את טבעה ולהתרגל אליה עד שהתנהגות אחרת תראה זרה בענינו...

אתה חיב להתבונן במעלות שיש דווקא באשה עדינה וצנועה, המשפחתיות שיש בה, מדת האמת וכ'ו ושכך צריכה להראות אשה...  ואשה שהיא לא כזאת ההתנהגות שלה לא מתאימה לאשה....

אשתך היא הדמות לנשיות מהי... לצורת אשה...

בהצלחה 

התנהגות מתאימה לאשהשלמה9

אני חושב שעם התקדמות העולם ישנה גם התקדמות מבורכת במושגים...
הרבי מליובביטש לדוגמא, אמר שמאותה הסיבה שבעבר אסרו על נשים ללמוד גמרא, מאותה סיבה בדיוק - כיום הן חייבות ללמוד. 
נשים היום הן משכילות, חריפות, מנהיגות, מובילות ופייטריות. הן מממשות את עצמן בדרכים רבות ומגוונות מאשר אמהות. כמובן - תוך גילוי המידות הנשיות, אבל במעטפות חדשות ורעננות המתאימות לדור ולתקופה.

היהדות דורשת מאיתנו להיות בעלים טוביםהיועץ

לאשה הספציפית שאלוקים נתן לנו.... ולהיות בעל טוב לאשה הזאת זה כולל לאהוב ולהעריך אותה במעטפת שלה... מה שגם המעטפות החדשות באות על חשבון דברים אחרים.. שיהיה לך ברור...

אבל נראה לי שיש כאן משהו עמוק יותר ביניכם, אתה התקדמת בחיים והשארת את אשתך "מאחור" והיא מרגישה את זה.. אתה יותר פעיל ועסוק, פחות זמן בבית, עסוק בדברים של "גדולים" וכ'ו עשית את ההתקדמות שלך לבד ולא שיתפת את אשתך. אצלך זה עוד יותר גרוע שאתה נותן הרגשה של "אני כבר גדול ומפותח ואת נשארת להתעסק בקטנות ובזוטות" לא השכלת לראות שלולא אשתך שתעשה בשבילך את הזוטות לא היה לך את הפנאי לפרוץ קדימה. לא השכלת לתת לה את ההרגשה שבלעדיך לא היתי מגיע לאן שהגעתי..

ב. תן לה עצמאות מלאה בדברים שהיא אחראית עליהם גם אם הם לא נעשים כפי שאתה רוצה ותראה שהיא נבנת מזה מאוד 

נקודה טובהשלמה9

זה נכון מאוד.

רק מה עושים אם איפה שאני משחרר - היא לא מסתדרת בעצמה וכועסת כשאני רוצה להסביר לה?
גם בזמנים שהיא לא כעסה עלי כשהראיתי לה בדברים מסויימים איך אפשר לעשות יותר טוב - שום שינוי לא נראה בטווח הארוך, כמעט 10 שנים...
אחרי 10 שנים זה קצת מייאש...

היא מסתדרת בדרכה שלה... כמו שהיא חושבת שצריך להיותהיועץ

לתת לה עצמאות גם להכשל  גם לעשות את הדברים פחות טוב וגם בצורה לא חסכנית... ככה טוב לה.

תן לי לנחש שאתה מתערב לה גם בדברים שאמורים להיות מאוד "שלה" כגון סידור הבית ובישולים.

אם לא תיתן לה להרגיש גדולה ועצמאית היא לא תהיה גדולה ועצמאית כמו שאתה רוצה.. ובעיקר היא תהיה מאוד בקרותית על כל מה שזז ועליך וקצת מדוכאת גם....

לעניות דעתי חסד גדול עשה איתך אלוקים שנתן לך אשה עדינה ולא אסרטיבית. אתה אדם שצריך שליטה איפה שאתה נמצא ואם אסרטיבית לא היה לך את זה אפילו במקום הכי שלך... בביתך.. 

ניסיתי את זהשלמה9

אם אני לא מתערב, לאחר מספר ימים הבית פשוט מתמוטט ואז היא מתוסכלת מזה ש"הבית מתמוטט מבלאגן" (כאילו זו אחריות של מישהו אחר).
כל שנותר לי הוא לעשות דברים בעצמי, כמו שצריך מבלי להתלונן. שם מוסיקה, רוקד עם המטאטא ומרביץ עבודה. הכי חשוב לעשות את הכל בכיף.
זו הגישה שלי וזה כ"כ שונהההההה

אם היא לא עומדת בזהעובד
תן לה משימות פשוטות יותר!
תחמיא לה אפילו על סלט ירקות טוב-
אתה צריך ללמוד להעריך,
והיא צריכה לקבל ממך חום..
תנסה למצוא את החוזקות שלה
ולהיעזר בה שם..
למשל, היא מאוד חכמה ובאה לידי
ביטוי בשיעור לנשים?
תעלה קושיה רצינית בשולחן שבת
ותשאלמאותה מה היא אומרת!
יש מאכל מסויים שהיא מצויינת בהכנתו?
תבקש ממנה בדחילו ורחימו אם יש מצב
שהיא יכולה להכין אותו כי אתה ממש אוהב
את איך שהיא מכינה, וכשהיא תכין, תחמיא
לה מאוד-
ממה שאני רואה, יש לך רצון טוב, ומידות טובות, וזה פוטנציאל נהדר לזוגיות, ועם זה כדאי לך לחזק את העין הטובה כלפיה ואת מידת הכרת הטוב כלפיה על כל מה שהיא עשתה בשבילך.
הכי טוב לחזק את הכרת הטוב אל מול דברים אמיתיים ונכונים, אבל אם קשה לך אתה יכול להתחיל מדברים קטנים וגם ליצור הזדמנויות בעצמך..
ועוד משהו;
הרב יהשוע שפירא מלמד את תלמידיו איך לשנות את המבט. הוא נותן להם תפקיד,
כל יום להגיד לאישה 5 מחמאות על דברים אמיתיים. 5 פעמים לומר לה תודה-
בשביל זה צריך לחפש את הטוב..
ומתוך כך מתעסקים בעיקר בטוב ומאזנים
את המבט הביקורתי המצמית והממית..
גישה טובה אבלשלמה9

אבל זה לא נשמע קצת מאולץ ולא אמיתי?

לדוגמא, ילד בן 3 חייב לקבל מחמאות מההורים שלו על זה שהוא הפסיק להשתמש במוצץ.
או אה! איזה יופי! דני כבר לא צריך מוצץ.

אבל אם תיקח את דני כשהוא בן 20, בדיוק סיים קורס קצינים ותגיד לו "איזה יופי דני! אתה כבר לא צריך מוצץ" אז זו לא מחמאה. זה ביזיון.

לזה אני חותר - אני מרגיש שיש דברים שהם כ"כ טריוויאלים, שלהחמיא להם זה באמת מאולץ. לפחות בעיני - אם אני אתן מחמאה על דבר שהוא טריוויאלי - זה נחשב בעיני כמו הוצאת דבר שקר מהפה.

שמענו פעם על אחות של איזו סבתא שנתנה מחמאה נהדרת על בעלה "איזה יופי, במהלך 40 שנה הוא אף פעם לא הרביץ לי". נו, זה נשמע כמו מחמאה?! זה הזוי. אז אני תופס את הדברים קצת ככה - להוציא מחמאה על דבר מובן מאליו זה לא תמיד מחמאה, ובמקרים מסויימים - אפילו שקר.

ממש לא שקרעובד
שקר זה לא להגיד תודה ולא להעריך את מה שאשתך עושה!
עכשיו אתה חי בשקר!!
בהצלחה!חננה

לא מבינה בנישואין... רק אומרת שמי אמר שאישה בעלת יוזמה, פייטרית ומנהיגה ממש זה המעלות הכי חשובות... יש כל כך הרבה מעלות שבחורים אחרים מחפשים. של עולם פנימי עשיר ומעניין, של מים שקטים חודרים עמוק, של טוב לב, של חן שקט, של נאמנות....

אני אישית זה תכונות הרבה יותר יפות בעיני... עניין של טעם גם מה נחשב בחורה מעולה ומה בינונית.

אולי תחשוב, תרעה במה היא דווקא כזו מיוחדת

כל כך נכון !! לדעתי כולנו מרגישים בשלבגלית ושבעת בניה
מסויים בנישואים בחוסר הערכה ושביעות רצון מהתפקוד של בן הזוג.
גם ללא שנאמר במילים בן הזוג מרגיש,
ואח'כ אנחנו מצפים לשינוי , הביקורת קוברת כל סיכוי לשינוי לחוסר רצון ולשיפור אצל בן הזוג.
תן לה הרגשה שהיא טובה במה שהיא כי אחרת גם זה לא יהיה...כי כפי שכבר ציינת שהיא מקטרת יחסי-אישות וכו'... מה ציפית שיקרה? אישה שאינה מוערכת= אישה מתוסכלת.
אולי מתוך הכרת הטוב על מי שאתה היום, יביא שינוי הערכה ואהבה לזו שבנתה אותך ... "כי אחרי כל איש גדול עומדת אישה גדולה".
כולי התפעלות מהיועצים המלומדים קח אותם לתשומת ליבך!
אחרי איש גדול...שלמה9

אמרת בסוף את המשפט המנצח "מאחורי כל איש גדול עומדת אשה גדולה" (אגב יש על זה בדיחת המשך: "ומאחורי כל אשה גדולה עומד איש שמסתכל לה על ה..." לא יפה... אבל קורע)

זה בדיוק המשפט שלא הייתי רוצה. 
א. אני מרגיש שאני לא כ-ז-ה איש גדול. סה"כ מישהו שמאוד משתדל. זה הכל.
ב. אני מרגיש שעומדת מאחורי אשה קטנה וזה שתי בעיות: מאחורי, וקטנה.
ג. אני מאוד מאמין שזוג טוב צועד זה לצד זו. שותפים. מלך ומלכה. מנהלי הבית. הם תומכים זה בזו ומצעידים יחדיו את הבית למעלה מעלה. במקום זה אני מרגיש שאני גורר עגלה מאחורי.

ושוב - אני כותב את כל זה בעצב גדול מאוד, ובהרגשה של חוסר הגינות כלפי התכונות הטובות של אשתי. כמובן שמה שעולה פה זה רק מה שכ"כ מפריע.

אחרי שקראתי את רוב השירשור אני חייבת להגיד לך משהוחיפושית אדומה

חז"ל אמרו משפט קטן שמיכל בתוכו ידע עצום בכל הקשור ליחסים ואנשים: "הפוסל, במומו פוסל".

ולמה אני אומרת את זה כאן?

הדגשת כמה פעמים שמה שחסר לך אצלה זה שתהיה מובילה ויוזמת. וזה בדיוק התכונות שבעצם היו חסרות לך מתישהוא ופעלת לתקן. זאת הסיבה שזה ככ מפריע לך - כי זה "מום" שהיה (ואולי עודנו) בך, ולכן הוא בולט לך אצל אחרים. ומזה שזה ככ מפריע לך אני מסיקה בתוכך פנימה יש עדיין משהו לא פתור לגבי העניין הזה. שהתכונות האלה לא באמת השתנו עד הסוף או שלא היתה לך בתוכך קבלה של עצמך הקודם. תחשוב על זה...

בנוסף, יכול להיות שהגדילה שלך באה על חשבונה ובעצם הנמיכה לה את הביטחון עצמי. אם כך המצב (ואני לא לגמרי בטוחה בזה) - אז התיקון לזה יהיה שתחשוף בפניה גם את הצדדים החלשים שלך. תן לה לעזור לך איפה שלך קשה. זה נשמע שהתרגלתם לזוגיות של מוביל ומובלת, ובעצם אף פעם לא ניתן לה מקום להוביל - אבל לא את הילדים או  הסביבה- אלא אותך! זה ברור לי שזה ייקח זמן עד שהיא תסכים להיכנס למקום הזה, משום שהיא בטח מפחדת מאוד מכישלון שרק יוריד את ערכה בעיניך, לכן אני מנחיה שהתגובות שלה למהלך כזה יהיו בסגנון של "אולי תלך למישהו שמבין..". אבל אל תוותר ותנסה שוב כל פעם מכיוון ובנושא אחר. כשהיא תראה שאתה באמת מתעניין במחשבותיה ודעותיה על דברים שאתה עובר וחווה אז היא תעז לנסות להביע אותם... (שוב, בהסתייגות שאכן זאת הבעיה פה)

עוד משפט עצום של חז"ל הוא "אל תדון אדם עד שתגיע למקומו" - אז באמת אתה אף פעם לא תוכל לגמרי להגיע למקומה, אבל תרגיל טוב זה לנסות לשים את עצמך בנעליים שלה. וכדי שתוכל לעשות זאת, אתה חייב להכיר אותה יותר. אז פשוט תשאל ותתעניין מה היא עושה בעבודה, בשעות הפנאי, מה היא חושבת על דברים, איך היא חווה את האימהות, מה התחביבים שלה, האם יש לה שאיפות וחלומות, איך היא היתה רוצה לחנך את הבנות וכד'. ואגב, בשיחות היכרות המחודשות האלו (במקום הדייטים שלא היו לכם ) אסור לך בתכלית האיסור לבקר ולהעיר. אלא רק להקשיב מתוך התעניינות כנה. 

בנוסף,אני מאמינה שבגלל שהתחתנתם צעירים היא לא הספיקה לפתח את עצמה יותר מדי, אז אולי באמת כדאי למצוא איזה נושא שבא לה ללמוד או לפתח בעצמה. ככה היא תתחיל לצבור הצלחות שיכולות לפתוח אותה (כמו שבעצם קרה לך, לא?).

ולסיום אני אספר לך סיפור קטן: לפני שהתחלתי לצאת לדייטים הייתי ממש מבועסת מכל הסיפור הזה שאני צריכה להיכנס אליו. כשאמרתי את זה לאחותי היא ממש התפלאה ואמרה שדייטים זה דווקא ממש כיף כי בכל פעם מזדמן לך להכיר עולם חדש! כי כל אדם, כולל אשתך, הוא עולם שלם. וצריך רק להיות קשובים כדי להיכנס אליו ולהכיר אותו...

עכשיו ראיתי את המשך השירשורחיפושית אדומה

והבנתי שהיא דווקא כן פיתחה את עצמה...

אבל נראה לי ששאר הדברים שכתבתי כן יכולים להועיל.

אני לא כל-כך מנוסה, אז אתה יכול להתעלם ממה שאני כותבתmp752

אבל לי זה היה נשמע מכל מה שכתבת שהבעיה העיקרית שלך זה בעצם הבושה מהחברים, המחשבה מה הם חושבים עליך שיש לך אישה כזו, כי בעצם נראה שאתה אוהב אותה ואפילו מודה שהיא זו שקידמה אותך.

היו לי במשפחה הקרובה (אומנם לא בעלי-אבל אנשים מספיק קרובים אליי) שגרמו לי לעיתים למבוכה. בתחילה לא ידעתי איך להגיב כשדברים קרו, לפעמים ניסיתי להתחמק ולברוח מהסיטואציה עד שהבנתי שהדרך שהכי תכבד אותי היא לקבל את זה בטבעיות. חשבתי מה אני הייתי חושבת על חברה שהיה קורה לה דבר דומה והגעתי למסקנה שלא הייתי חושבת עליה שום דבר רע, זה שמשהו קרוב אליי לא מתנהג בצורה שמצפים ממנו לא אמור להוריד מערכי בשום תחום.

יתכן שאני טועה, אבל אם תפנים שחברים שלך לא חושבים עליך שום דבר רע בגלל שאשתך לא מתנהגת כמו הנשים האחרות ההתמודדות שלך תהיה קלה בהרבה, ואדרבא, אם תכבד אותה גם בבית וגם בפומבי זה יעלה את ערכך בעיניהם ויתכן שגם את ערכה. כי אם יחשבו שהיא אישה "מסכנה","פסיבית","חלשה" ויראו שאתה מכבד ומעריך אותה יחשבו עליך רק דברים טובים, אדם שדואג לכבד אדם שכביכול לא ראוי להערכה בין אם זה אשתו, בין אם זה הוריו או כל אדם אחר, יקבל הערכה מהסביבה על הדרך הזו. ובמידה והם לא חושבים עליה את הדברים הללו אלא סתם חושבים שהיא פחות "זוהרת" מהאחרות-ההערכה שלך אליה תעלה את ערכה בעיניהם.

להיפך הגמורשלמה9

המצב הוא ההיפך הגמור.
אשתי מאוד מוערכת בפני החברים, האנשים בעבודה שלה ומי לא. 
זה מה שמצער אותי - אני לא מצליח לראות את הדברים שבזכותם היא מוערכת, ואני ממש מרגיש שבנוכחותי היא מתנהגת בצורה שונה לחלוטין.

וואוו בתגובה הזו הצלחת לבלבל אותי לגמרי...גלית ושבעת בניה
אתה חייב להסביר לי איך הדברים מתיישבים.
מצד אחד אתה טוען שהיא שונה משאר הנשים בקהילה, ומצד שני היא מוערכת בעבודה והחברים, עכשיו אני משוכנעת שהיא באמת אישה ג ד ו ל ה!
אולי יש דברים מעבר למה שכתבת שלא היית מעוניין לחשוףת???
יש הרבה פנים לכל אדםשלמה9

אני אתן דוגמא, מבלי להיות ספציפי מדי כדי לא לחשוף.
יש בישוב פורום תורני מסויים של נשים, אחת לשבוע. אשתי משתתפת בו. ידוע לי שבפורום הזה אשתי נחשבת כ"הכי איכותית", הכי מעמיקה, הכי משתתפת, הכי למדנית.
כששמעתי על זה זרחתי מאושר שלושה חודשים. אבל כל התכונות הללו פשוט לא באות לידי ביטוי בנוכחותי, אפילו ליד שולחן שבת, לומר איזה דבר תורה לילדים, משהו. איזו עצם...

לפי מה שאתה מעלה פה נשמע שמשהו מולך חסוםשוקולד לבן

יש לך השערה מה כל כך חוסם אותה מולך עד כדי כך שבחברה היא פורחת ובבית לא?

כי ממה שכתבת נשמע שהבעיה יותר עמוקה, זה לא שהיא לא מוערכת, אלא שמולך היא לא מצליחה להביע את עצמה. כדאי מאד לנסות להבין מה הדבר שחוסם אותה כל כך.

איך בודקים?שלמה9

דבר ראשון נמחק את כל האבחון שנתת לה....היועץ

יש משהו במערכתיות שלכם שגורמת לה להתנהג כך...

בשביל זה צריך אדם שלישי מהתחום הזוגי שיעבוד אתכם.

אני יכול להמליץ לך בפרטי.

נ.ב. התפעלתי ממך שלאורך כל ההודעות לא ניסת להצדיק את עצמך אלא הית מאוד פתוח לדעות ועצות של אחרים.  מגיע לך חיים מאושרים....

גם אני שמתי לב לענוה ויושר שבין השורותעובד
ורציתי לכתוב לך (שלמה 9)מילה טובה על כך.
מידות טובות הן הבסיס לכל זוגיות ובכלל לחיים. כיון שאתה מלא רצון טוב ופתוח לשמוע ולקבל ביושר, מובטח לך שאם רק תמשיך בדרך הזו, ותחפש באמת את השורש,
אתה תמצא ותזכה לגלות את אשתך מחדש!
יש לי עוד עיצה אחת, תנסה לדבר איתה!
תשאל אותה ביושר אם יש משהו שמפריע לה וחוסם אותה לידך(אתה יכול לכתוב לה מכתב) לפי דעתי אתה תתפלא לשמור את
התשובה!
כבר בהתחלה רציתי להציע לך...שואל שאלות

כמו שכתבת, חלק מהעובדה שאתה התקדמת, זה בזכותה.

גם היא יכולה להתקדם- גם אם זה יהיה לכיוון שונה ממה שאתה מדמיין.

נרהא שהעובדה שאתה "לא מרוצה" ממנה

היא מעיין ביקורת תמידית. -לכן אינה יכולה להפתח בפניך,

לכן לא תיזום לידך, כי הרי לא תקבל הערכה גדולה על מה שתנסה. אז עדיף להשאיר לך את העבודה.

לעומת זה ליד אחרים, שבלי ציפיות ממנה- היא משוחררת יותר ואיכויות שלה באות לידי ביטוי.

נראה לי שכדאי לך 2 דברים:

1. לנסות לקבל אותה כפי שהיא. תחליט לשחרר ל3 חודשים לדוגמא. תראה לאן זה יוביל...

2. להחמיא לה על כל דבר קטן. מותר לפעמים קצת להגזים...  זה יהיה טוב עבורה, וגם עבורך.

המילים או הפתקים אם קשה לך בע"פ, יבנו את הראיה החיובית והיא כמו גלגל תוליד עוד מעשים חיוביים ואי"ה תשחרר את מה שתקוע ביניכם.

ולגבי איך לבדוק- היא יכולה לדעת... תשאל אותה ברגעים נינוחים של כנות.

אם כשהיא לבד עם הבנות היא יוזמת איתן איזה משהו בבית ופתאום כשאתה מגיע הביתה משהו משתנה, היא נהיית יותר פאסיבית- זה וודאי שהנוכחות שלך משפיעה עליה. 

בהצלחה!

והרבה סבלנות!! אפשר לשנות ולתקן!!!

ואפשר לזכות לנישואין מאושרים, לא רק בשביל הילדים, גם בשבילכם. אם לא תוותר ותראה את הטוב שבה, תזכהלהרבה שמחה עבורך ועבורה. וודאי שזה יהיה גם עבור הבנות

אתה מתנשא עליה בדרך כלשהי?עובד
אתה נותן לה מקום?
יכול להיות שהיא מרגישה מאויימת ממך?
יכול להיות שהיא מרגישה ביקורת מצידך?
ביקורת לא חייבת להיות מילולית,
ביקורת יכולה להיות מבט, תחושה כללית,
ואפילו דברים שלא נאמרים..
זה נשמע מאוד מוזר הסיפור הזה..
אישה איכותית כל כך, ורק אתה מפספס אותה?!
למה?!
השמיעיני את קולך! וכו'-
מסכימה!לידיה
נשמע שמולך היא מאבדת מעט בטחון...
אולי תנסה להקשיב לה , לשאול את דעתה בכל מני תחומים, ואם היא כבר אומרת משהו אז לפרגן ולהתלהב, יותר ממה שזה באמת מלהיב, רק כדי לפתח אצלה יכולת לדבר...
עוד מחשבה- אולי דווקא בגלל שהייתי שקט בהתחלה, היא התאימה את עצה אליל שיהיה לך נוח ונעים? וכעת מתקשה לצאת מהמסגרת שבנתה לעצמה?
גם אותי בלבלת!שוקולד פרה.

ממה שכתבת מקודם עלתה דמות של מישהי מסכנה, שקטה בצורה קיצונית אולי בעלת חרדה חברתית קצת, מאוד חלשה, "מחכה שיתפעלו אותה" (אתה אמרת) ובכלל מישהי שמאוד קל להתעלם ממנה.

מישהי כזאת בוודאי לא מסמר הערב. בוודאי לא הבחורה הכי למדנית ושווה. היא לכל היותר מגמגמת משהו וגם זה בעילגות. מה שיוצא ממה שכתבת עכשיו (שזה ממש שונה) היא שאשתך היא חתיכת משכילה שאין לה מתחרים, פעילה ולא מחכה שיתפעלו אותה, אחת כזאת שכיף להקשיב לה, מלומדת וחכמנית.

אז למה זה לא יוצא בבית באמת? מה המחשבה שלך בקטע הזה?

אולי היא אדם עמוק ומקצועי אבל שקטl666

ובהחלט יש על מה להעריך במקרה כזה. אבל כנראה חייבים להכיר לעומק. ולדעת להעריך את העומק הזה. 

עוד אפשרות שהיא קראה ספר על שלום בית שכתוב שם שאישה צריכה להיראות חלשה כדי להעצים את בעלה ולהגיע לשלום בית. אז היא מיישמת. 

עוד אפשרות שהיא מרגישה שאתה כל הזמן בוחן אותה ולא מצליחה להשתחרר בנוכחותך. היה לי משהו כזה עם אימא שלי, היא כל הזמן בחנה, עזרה , ביקרה והשתלטה .

שלושה דברים:אמא_מאושרת
1. כל הכבוד על שחפרת ומצאת- באמת.. ממש לא טריוויאלי ומצריך המון עבודה וכנות עם עצמך. ישר כח!
2. בנוגע למה שכתבת על נשים אחרות- "הדשא של השכן ירוק יותר".. אז יותר ילדים או אישה יותר כריזמתית, אבל לך תדע איפה נקודות החולשה שלה ומה התכונות הרעות שבה. הרי אתה לא יודע מה קורה בבית שלהם, כל מה שאתה רואה זה שעה או יום בו היא נותנת ׳שואו׳ (הרי כולנו מתנהגים אחרת בחברת אנשים לא?) לך תדע מה קורה בבית.
3. משהו שעזר לי ולבעלי מאוד- תשתדלו לשבת בערב ולהסתכל בעיניים אחד של השני. בהתחלה- תחשוב על מה אתה אוהב בה (ושהיא תעשה הפוך) ותרגיש את האהבה אליה מתפשטת לך בכל הגוף. לא לנתק את המבט אחד מהשני! אחרי כמה דקות תתחילו לדבר- על מה שבא לכם, אבל בלי להתיק את המבט. התרגיל הזה עושה פלאים.

בהצלחה!
שלום ביתשקיעת ערביים

בס"ד

ממליצה לכם לצפות בהרצאות של הרב יגאל כהן ,הנה מספר הרצאות בנושא זוגיות ושלום בית :

למי שעדיין לא זכה לשמוע ולהכיר את הרב הצדיק הנ"ל מוזמן להאזין ולשתף הלאה.

בשורות טובות לכלל עמ"י. 

הרב דסלר כותב שאהבה נוצרת מנתינהגפן36
אם תתאמץ לתת לאשתך גם דברים שהיא לא "מבקשת" או "צריכה", סתם מחוות של רצון לשמח, אני חושבת שזה ישפר מאוד. (וגם לראות את הטוב שבה ו"לתת" לה אותו, לומר לה- מאוד שמחתי שעשית x, זה ממש שימח אותי, אני ממש מעריך שy וכו' בד''כ עוזר לאנשים להעצים את הטוב והכוחות שבהם)

מקווה שעזרתי קצת...
בדיוק.אניוהוא
וואלהמתן תורה
מזדהה מאוד עם מה שאתה כותב, אני חושב שהשאלה שלך טובה מאוד... ואפילו רק כדי לתת טעם אמיתי של בירור-
השאלה מגיעה ממקום מאוד עמוק שקשור לנקודות החיבור בין איש לאשתו בלי טריקים בלי שטיקים- דוגרי.
כתבת שכבר הלכתם למטפלים וכו', אולי עכשיושואל שאלות

כשיש לך נקודה שאתה אישית רוצה להתקדם ולשנות אותהמול אשתך-

כדאי לך ללכת לאימון אישי?

בשונה מטיפול,

הוא לא מחפש רק אחרי הקושי או החסמים (למרות שלפעמים גם באימון עוסקים בזה)

אלא-

אתה מוצא את הדרך שלך לשנות ולהתקדם באופן מעשי.

ביחד עם תמיכה ומעקב, ובירור פנימי שמוביל אותך המאמן,

שאתה אכן בכיווןהנכון בו רצית מההתחלה

גאווהיהדות3D

ביקורת- אבל באהבה.

כתבת "הפכתי לפחות ביישן, כריזמתי, אסרטיבי, מנהיג ומוביל." ממה שקראתי אני רואה שלמדת להעריך מאוד את עצמך, אפילו קצת יותר מדאי. אני חושב שגאווה יתירה גורמת לאנשים להגיד- כל מה שמסביבי לא ברמה שלי, לי ראוי יותר טוב. אתה צריך להסתכל על עצמך בצורה יותר נכונה (סורי, אבל אין סיכוי שאתה מושלם כמו מה שכתבת). לצערי אין לי עצה בשבלך בנושא הזה, אבל זה מה שהרגשתי כשקראתי את הדברים.

אחי אהובי, כדי לצאת מהמצב שבו אתה מצוי אתה צריך רצון אמיתי לצאת משם, בלי זה אף אחד לא יכול לעזור לך. זה שכתבת הודעה בפורום לא עושה אותך אדם טוב יותר. אם תרצה לצאת מהמצב הזה- תצליח, ואפילו לא תצתרך עצות מאחרים. ובכל זאת אכתוב לך את העצה שלי:

גם אם אתה לא רואה את זה, אשתך היתה מרכז גדול בהתפתחות האישית שלך, אתה חייב לה המון. אם אתה מוצא רגע פנוי ביום שלך תחשוב מה אשתך עושה בשבלך. נסה ללמוד לא לכחת הכל כמובן מאליו. תגיד הרבה תודה לאשתך (גם על דברים שנראים טפשיים וברורים).

אתה אדם טוב כי יש לך חשבון נפש אמיתי. תמשיך להתפלל על זה ואל תבטר אף פעם על אשתך- בשבלך, בשבילה, בשביל הבנות ובשביל עם ישראל.

יפה כתב.חננה

לא קראתי את כל התגובות אבלפאז
א. אתה נשמע אדם עניו ובעל מידות טובות וזה בהחלט לא מובן מאליו!!
ב. לי נשמע שהרבה מהקושי שלך להעריך את אשתך,
או אולי נקרא לזה הזלזול שלך בה נובע מהיחס שלך למי ש*אתה* היית ואתה כבר לא.
אתה איפשהו רואה בה את הדברים שאולי קשה לך שהיו בך,
וקשה לך לראות בהם טוב.
נסה להשלים לסלוח ולאהוב גם את מי שהיית בעבר,
זה יכול לעזור לך מול אשתך.
ג. מצטרפת לכך שההתרועעות וההשואה לנשים אחרות מזיקה
(והיא מזיקה בכל זוגיות, כי תמיד עלול להיות מישהי/ו יותר יפה/חכם/גברי/רגיש/צדיק/משקיע/ ווטאבר מבן/ת הזוג)
אני מבינה שזו החברה שאתם שייכים אליה כרגע אך מציעה לך לחשוב איך לא להזיק לזוגיות שלך ולמצוא פתרונות.
ד. מה הציעה היועצת שעלתה על הנקודה?
ה. מה מפריע לאשתך בהתנהלות שלך ועולה או עלה ביניכם או ביעוץ?
ו. נסה להיות עבור אשתך החום והחממה שהייתה עבורך ועזרו לך לצמוח ולקבל בטחון בעצמך
קבל אותה, פרגן לה, חזק אותה, התעניין בה.
יש אנשים שכדי להיפתח צריכים להרגיש הרבה חום אהבה וקבלה.
ז. האם התכונות הנ"ל מפריעות לאשתך עצמה או שטוב לה איתן?
ח. ממליצה מאד לקרוא את הספר המופלא של הנדריקס: לבסוף מוצאים אהבה

בהצלחה רבה
פאזל את מדהימה!לידיה
היי שלמה אני חשה אותו דבר עם בעלי ואני משתגעת מאותו הדברמיטלחדד
לא קראתי את התגובות הרבות.הה"ה
א. לעבוד על עין טובה עם כל העצות שכתבו פה.
ב. להתרחק ולהפסיק לגמרי עם כל השוואה לנשים אחרות, לעשות מה שצריך בשביל זה כולל החלפת חברה ובמקרה הצורך מעבר דירה. מגיע לכם שתסתכל רק על אשתך וזה מה שיכול לבנות לכם את הזוגיות, בכל זמן שתמשיך להשוות אותה לאחרות אין לך סיכוי להעריך אותה באמת וממילא היא מרגישה קטנה ומאוימת לידך. הבניין של הבית שלכם מצדיק כל מאמץ וזה אחריותך לראות איך אתה מפסיק לחלוטין לעשות לה השוואות.
ג. להתפלל על שתי העצות האלו.
תקבל עזרה תאותת ותעבור נתיבאיש מרגיש

כמו שאתה מתאר גם אתה היית פעם כמו אישתך

ביישן מופנם וחסר ביטחון.

אבל דווקא אז ידעת להעריך אותה

כי ראית את החסרונות שלך

וזה איפשר לך לראות אותה על החסרונות שלך

במשך השנים עברת לנתיב ההפוך

אתה כבר רואה רק את הצדדים החיוביים שלך 

כי  אדם  שרואה את החסרונות של עצמו

לעולם לא מזלזל או לא מעריך את השני!!!

אתה נמצא עכשיו במילכוד

מצד אחד אינך מוכן לחזור למה שהיית ובצדק

ומצד שני חייך עם אישתך הופכים להיות סיוט

לדעתי הדרך עכשיו היא טיפול פרטני ולא זוגי

זה לא משהו ביניכם אלא משהו בתוכך שאתה צריך להתמודד איתו

יש נתיב שלישי שעדיין לא הלכת בו

והוא פיתוח הביטחון העצמי והאסרטיביות

תוך ידיעת החסרונות שלך והערכת האחר

יש הרבה אנשים מלאי ביטחון שאינם מזלזלים באחרים

זה לא פשוט כי בוודאי זה כרוך בפחד 

לגלוש חזרה למקום שהיית בו פעם

לכן כדאי שתלך לטיפול שיעזור לך לעשות את זה

אם תתמיד- בע"ה תראה ברכה

תתחיל ללמוד אגרת הרמב"ן פעם בשבוע.shindov

צריך לעבוד הרבה הרבה על ענווה. אל תקבל את אישתך כדבר מובן מאליו. תתאר לעצמך את החיים בלעדיה איפה היית. ולפי מה שאתה כותב אתה צריך להיות לה אסיר תודה. אז פעל בעניין. מותר לך לזכור כל הזמן מאיפה התחלת. ולהכיר לה טובה.

לא קראתי הכלבת 30

רק חלק.

וממה שקראתי עלתה בי מחשבה- 

היא כ"כ עזרה לך לבנות את עצמך.

אולי היא צריכה את העזרה שלך לבנות את עצמה?

אז מה אם היא מוערכת ע"י אחרים.

תכונות והתנהלות שנצרכות בחוץ זה ממש לא תמיד תכונות והתנהלות שנצרכת בפנים, בין בני הזוג.

אולי קשה לה עם איך שהקשר שלכם בנוי- בגלל שהיא לא מצליחה להביא את עצמה עד הסוף?

ואם זה כך- אז צריך לשאול- את שניכם- למה היא לא מצליחה?

יכול מאוד להיות שהיא צריכה את העזרה שלך כדי להגיע למצב של קשר טוב יותר- שגם יגרום לך להעריך אותה יותר. 

לא להעריך על מה שאחרים מעריכים אלא על מה שהיא מולך. 

איך אתה מסביר את זה שאתה צמחת והתפתחת מתוך הזוגיותשירק

והיא כבתה?

היתה לכם אותה נקודת מוצא בערך,

היה לכם נוח ביחד ככוח של שני ביישנים מול כל האחרים.

אלא שבמקום ששניכם תתפתחו מתוך ההבנה ההדדית והביטחון שכל אחד מעניק לשני,

רק אתה התפתחת, בעצם השתמשת בה ובבטחון שהיא נתנה לך והשארת אותה מאחור בלי להושיט לה יד שתוכל גם היא לצאת מהמצב.

בכך הפכת להיות חלק מכל האחרים המאיימים עליה, ועוד מאיים שצמוד אליה כל הזמן.. מן הסתם התחושה שלה קשה מאד.. 

כרגע היא בלי אישיות לידך והיא תוכל לגלות את עצמה מחדש רק באפס ביקורת, גם אם הביקורת שלך לא מופגנת בגלוי, יש מיליון חושים לאנשים ביישנים לחוש בה, ואפילו רק לדמיין אותה.

תצטרך לשקם הרבה מהאמון שלה כדי לגלות אותה מחדש וזה תהליך. תהליך שאתה חייב עבורה. 

ייקח לה זמן להפתח אבל בסוף זה יקרה.

וגם טיפול פסיכולוגי שלה לבד יכול לעזור לה,

אבל קודם כל תעבוד עם עצמך לקבל אותה לחלוטין כמו שהיא עם הביישנות שלה כי זאת נקודת המוצא.

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמותאחרונה
כמה צחקתי, זה באמת ענק! 😂
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8

זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות,  מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה  , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
במשמעות החיובית של המילה זו אחלה גירסה נגמרו לי השמות
תודהנפשי תערוג
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
מנפלאות הAIנגמרו לי השמות
ממש במקום להעסיק קצרנית... 😅
ואני רק אגיד ששווה לקרוא את הגרסה הארוכה...בארץ אהבתי

קיצור זה טוב בשביל להבין על מה כתבת. אבל זה לא מעביר את התוכן באמת.

וכתבת כל כך מהמם וחזק שהיה לי שווה לקרוא הכל...❤️❤️

תודה רבה יקרה ❤️ ממש משמח לשמוע ב"ה 🙏נגמרו לי השמותאחרונה

אני באמת חושבת שללב ולהבעה של כל אדם ישנה חשיבות ולא תמיד ניתן להעבירה בהכרח בקיצור או בתימצות או בבינה מלאכותית, 

וכי יש מקום לזרימה, לעומק, למהות ולכוונת הלב שבאים מתוך האדם כפי שהם באותו רגע.

וגם מבינה לגמרי מהצד השני שקשה לקרוא אורך ולא אפשרי פעמים רבות מבחינת זמן, פניות, כוח וכו'

לכן בהחלט טוב שכל אחד יעשה כפי ראות עיניו והעדפותיו

ושוב תודה יקרה על הפידבק והמילים הטובות, מחמם את הלב לשמוע שהדברים נגעו בך 🙏❤️

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואה

לשאול אותו

אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט

חזק שלךזיויק
לא הייתי עושה את זהשלג דאשתקדאחרונה

זה בהחלט יצירתי, אבל אם מדובר בזוג צעיר, עדיף כמה שפחות להתבחבש בזה. כל העיסוק בזה רק מעלה רעיונות ויוצר טינות., ולצערי מדברים שאני מכיר, אנשים (בעיקר נשים!!!) מצטלקים מזה מאוד קשה, ונישואים מאוד יפים יכולים להיהרס על ידי שיחות על "אהה נהנית לגבר איתה", "מה יש לה שאין לי", "וואלה בטח בדקה וחצי שיש לך בערב אתה בטח מגשים איתה פנטזיות". זה פשוט חבל ומסוכן (גם אם זה לא גורם ח"ו לגירושין, זה גורם לפירוד בלב וטינות וכאב).

שפשוט תגיד לו שלהבא אם רוצים אז או עם גבר או בבית שלהם כשהיא נמצאת.

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

למה שלא תלמד לבשל בעצמך?shaulreznik

זה מעניין, לא גוזל יותר מדי זמן אם מכינים תבשילי קדרה, אורז עם ירקות, פשטידות וכיו"ב. בנוסף תזכה להמון מחמאות מאשתך וחמותך. 

אולי יעניין אותך