קודם כל, תחליטי בינך לבין עצמך, אם את הולכת על זה עד הסוף, ואם זה באמת הזמן - אם אין סיבה כמו הריון חדש למשל, אין סיבה לגמול בעצם. אפשר לשלב הנקה ומארוחות רגילות, עד שבהדרגה ההנקה תסתיים מאליה.
שנה וחודש זה צעיר מאוד, ואם הוא יונק גם בלילה, לא יהיה פשוט לגמול.
אם החלטת שזה מה שאת רוצה, אולי עדיף להתחיל מהלילה : (1)להאכיל כמה שיותר משביע במשך היום (שההנקה תהיה מנה אחרונה, או שתיה מרווה בין הארוחות המשביעות המסודרות.
(2) ואז בלילה את יודעת שהוא שבע ואין סיבה שיקום לינוק אחרי ההנקה האחרונה של לפני השינה (ואחרי ארוחת ערב).
(3) את לא מניקה בלילה. אם צריך, אז בעלך יקום אליו, תנו לו מים, בבקבוק אם הוא לוקח, או מכוס.
או אם הוא שותה שתיה חמימה של חלב פרה/עיזים/סויה/שקדים וכד', אפשר להציע לו שתיה כזאת בכוס כשהוא מתעורר בלילה. ובשום אופן לא הנקה.
תצטרכי להיות החלטית, ותצטרכי את העזרה של בעלך בענין הזה.
אם זה לא עובד, ויש פעוטות שאצלם זה לא עובד (שלי מירר בבכי לילה שלם למרגלות המיטה שלי, אז הבנתי שזה או הכל או כלום וגמלתי בבת אחת מהכל),
אז אם זה לא עובד, את מחליטה שאת גומלת, עוטפת כל שד ב 2-3 עלי כרוב, ומייבשת את החלב לגמרי (אבל חייבת להשתמש בכרוב, אחרת את מסתכנת בגודש ודלקת).
מצרפת לך שירשור שעסק בגמילה מהנקה, דנו שם בשיטות גמילה אפשריות כולל השימוש בכרוב:
הפסקתי להניק היום בבוקר..גדושה..דחוף - הריון ולידה
אחותי מרחה את המשקע של הקפה שחור על הפיטמה בכל צד כדי להבהיר שאין וזהו. אני פעם אחת נסעתי לאחותי ליומיים הראשונים בלעדי התינוק (תינוק - כבר היה בן 3.5
), רעיונות כאלה, אם את ממש מתקשה לעמוד בהחלטה שלך.