אני כבר הרבה זמן חושב על הש"א לנייח כמשהו שדורש שיפוץ.
פחות בצד של העיצוב (על אף שהוא מיושן יחסית), יותר בצד של להבין איך נכון לעמד את הקופסא הזו.
מה אני מחפש?
Wireframe.
כלומר ציור (אפילו גס יחסית) של איך זה אמור להיראות ואיך אמור לעבוד.
הנה דוגמא לאיך נראה הקיים, כשמציירים אותו בשחור לבן:

אני לא מתחייב לבחור באף פיתרון, אבל אם נבחר אחד, יהיה פרס לזוכה (טאבלט).
רובכם לדעתי מכירים את איך בנויה המערכת, אבל אם צריך הסבר לאם משהו אפשרי בכלל, אשמח כאן בשרשור.
שימו לב: שום דבר מהפורמט הנוכחי אינו קדוש. הכל ניתן לשינוי בהתאם לצורך וליכולת.
____
הערות לא מסודרות:
הש"א זה כלי שעוצב בצורתו הנוכחית בערך לפני 10 שנים. את מודל הטאבים הכנסתי לשימוש בערך ב-2006 (לפני כן אפשר היה לבצע שיחה רק עם משתמש אחד בכל פעם), ואת רשימת החברים בצד שמאל הכנסתי לא הרבה אחרי.
הדבר הראשון שאני חושב עליו שחסר פה זה קבוצות באופן ברור (להבדיל מלהפוך שיחה קיימת לקבוצה). כלומר ממשק שמאפשר ניהול של קבוצות והרשאות לקבוצות.
יש היום מערכת של הרשאות של חדרים, אבל היא לא ידידותית ולא עושה את העבודה במיוחד.
חיפוש ברשימת החברים, או כתיבת שם מדוייק של חבר, שמשמש היום כקיצור דרך להגעה לחדרים/לקבוצות.
האם עדיין נכון לעבוד בטאבים שניתנים לסגירה? שאלה. במקומות אחרים ערבבו בין רשימת החברים לרשימת ההודעות האחרונות. אם זה נכון? לא יודע.
מה עוד אנחנו רוצים לקבוצה? שם, אולי תמונה.
אבל יש בעיה, כיום במצב של חדר המקום של התמונה הפך להיות המקום שבו נמצאת רשימת החברים בקבוצה.
זה לא פיתרון טוב, אבל זה המקום היחיד שהיה כשלאנשים היו מסכים של 800x600...

האם נכון לבצע את זה בחלון פופאפ ? (כמו שביצענו עכשיו) או כחלון מלא, ואז מה עושים עם כל השטח העצום על המסך?
האם נכון להמשיך בשיטת הפופאפים בצד שמאל? מצד אחד זה עובד טוב כבר שנים, מצד שני - אולי נכון לאפשר להגיב משם על הודעות
ואז לא צריך לקטוע אותן, וצריך לאפשר להגיב בלי פתיחת הכלי.
זה למשל ייתרון ענק של הצ'ט של gmail/facebook על המוצר הזה, אבל הוא חיסרון כשרוצים לעבוד על משהו ורוצים את הצ'ט בפינה (למי שמכיר איך שאני אוהב לעבוד).
ערימה של שאלות שאין לי תשובה נכונה עליהם, ורציתי לשמוע דעות אחרות.