פעם דיברנו על זה, שזכרונות הם בד"כ עצוביםחלילית אלט

(מלבד זכרונות של תמונות, שהם שמחים, כי רק את הרגעים האלה מנציחים. אם כי השבוע מצאתי תמונה של עצמי, עם הפרצוף הכי עצוב שראיתי בחיי. זה היה בפורים.)

אני אוהבת להיזכר ושונאת להיזכר. 

זה משליך אותי למקומות איומים שאני לא מאמינה לעצמי שהייתי בהם. ומצד שני, אני רואה את עצמי עכשיו במקום אחר לגמרי. 

אני מכאיבה לעצמי וקוראת דברים שפעם כתבתי, ורואה תמונות מפעם, וחושבת מחשבות מפעם, וקוראת את הספר שקראתי באותו יום עלוב.

יש הרבה ספרים שאני זוכרת מתי קניתי אותם ומתי קראתי אותם ולמה קראתי, הרבה  פעמים זה היה כדי לנתק את עצמי ולא להרגיש, להתרכז אך ורק במילים הכתובות, בכאבים של אנשים שלא היו ולא נבראו, בסיפורי רצח ואונס וילדות עשוקה, כדי לא לזכור את הסיפור שלי.

אבל לפעמים מגיע איזה לילה, ובמקום להירדם ולחלום, אני ערה והמחשבות צפות, וזכרונות מפעם ודאגות לעתיד ומה לא.

באותם לילות אני שונאת להיזכר.

כי אז מגיעות הצרחות אל תוך הכרית והאגרופים המוטחים בה, וזה שאי אפשר אפילו לבכות כי אילה תתעורר, ולא פעם העירו לי (לא אילה) לסתום את הפה. מאז אני לא מעזה לצייץ, ומנסה לבכות לבפנים ולא לבחוץ.

אל תנסו בבית, זה כואב.

דעתי על זכרונות היא שהם צריכים לבו כשמזמינים אותם ולהסתלק כשמסלקים אותם. שלא יבואו לי סתם ככה פתאום כשאני גמורה מעייפות ורק רוצה להניח את הראש ולישון. שיבואו אם אני נותנת להם את המקום, אם אני פנויה לחשוב אותם. לא דווקא ברגעים שהכי מתחשק לי למחוק את כל מה שקרה ולהתחיל חיים חדשים.

אז זהו. זכרונות יקרים, אני מקווה שהפנמתם. פעם הבאה לבוא רק עם הזמנה מראש.

לעבד את הדברים/ שמישהו יעזור לך לעכל אותם.....??נפש חיה.
..חלילית אלט

לא יודעת אם הבעיה היא שאני לא מעכלת מה קרה, לא חוויתי איזו טראומה

אני לא יודעת להסביר כ"כ. פשוט נזכרת בדברים לא נעימים, שהיו ונגמרו (ברובם), ועדיין די טריים ככה שלא קשה להיזכר.

מספיק רק לקרוא איזה ספר או משהו שכתבתי. ובום הכל מציף.

אני מקווה שתמצאי את הדרך שתהיה לך ותעזור לךנפש חיה.
להקל את ההצפה...
שיהיה לך
קל ושמח.
תודה..חלילית אלטאחרונה
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך