השוואה.ארנאו
נכון להשוות בין מה שאנחנו עושים לערבים לבין מה שהנאצים עשו לנו..[התעורר בעקבות לימודי היסטוריה יתר על המידה..]..יש הרבה מכנים משותפים בין הקטגוריות...נכון להשוות....???..ולמה???
ממש לא נכון להשוות.tomerittal

זה אפילו מרגיז שמשווים!

הגרמנים ימ"ש השמידו את היהודים בגלל היותם יהודים. אנחנו,[צה"ל יותר נכון] הורג מחבלים כי הם רוצחים אותנו. הם שיגרו עלינו 8 שנים קסאמים, הם עשו מלא פיגועים..

וגם.. צה"ל כשהוא נכנס לעזה הוא ממש בררני. הוא הורג את המחבלים רק, אפילו שיש כאלה "חפים מפשע" שעוזרים למחבלים מלא.

ממש לא.זלמן לוי

כמו שתומר אמר הגרמנים הרגו אותנו בגלל גזענות, בגלל שאנחנו יהודים, אנחנו בעיקרון לא רוצים להרוג ערבים, אין לנו מטרה להרוג ערבים, הערבים פוגעים בנו ולכן אנחנו צריכים להחזיר להם, אנחנו נמצאים באמצע מלמה מולם. מה שהגרמנים עשו זה פגיעה בסתם אנשים שלא עשו כלום רק בגלל מוצאם.

חוץ מזה גם שהצבא עושה נגדם משהו הוא מאוד משתדל (ואפילו יותר מדי...) שלא לפגוע באזרחים "חפים פשע" - שכאילו יש שם...

החלק השני של דבריך הוא בעיקר עצוב.אנונימי (פותח)

זה שצה"ל לא מחסל את כולם באופן מידי בלי חשבונות, זה בושה וזלזול נוראי בחיי החילים שלו והאזרחים שממשיכים לספוג טילים, צה"ל בפרוש עובר על "לא תעמוד על דם רעך".

רציתי לשאול אותך לגבי מה שדוד עשה. "וימדד שלושה חבלים...", ככה שני שליש מהמואבים לחסל, קצת יותר באחוזים ממה שהנאצים עשו לנו. כמובן שאני מצדיק את מה שדוד עשה. המטרה שלי היא לאמר שהמעשים עצמם הם לא טיעון אלא רק מה שעומד מאחוריהם, כמו שכתבת בחלק הראשון של התשובה.

שנזכה להנקם מכל אויבינו בקרוב.

נושא לדיון :היהדות- גזענות?!אחד מאלף
היהדות בהחלט גזענית..ארנאו
אין ספק..[אפילו משה אמר..]
תסביר!מישהי5

בס"ד

"משה אמר" זה לא נימוק.

זה שאלה. תלוי מזה גזענית.tomerittal
אם הכוונה לזה שהתורה מעדיפה אחד על האחר - אז ודאי שהיא גזענית.
אין פה מקום לגזענות או לא.פגזניקית גאה!
השאלה במקורה לא נכונה.
אין מה להשוות בין ישראל לעמים..
זו רמת קדושה אחרת..
עם ישראל יותר קדוש משאר האומות. זה עובדה. נקודה.
אין פה שאלה של גזענות או לא, זה פשוט עובדה.
זה כמו שכהן יותר קדוש מישראל.
זה מסלולים שונים של עמ"י, גם בתוך עצמו, וגם בתוך האומה ככלל..
וכל אחד, במסלול שהוא נמצא בו, גדל בו, ונמצא בו, צריך להפיק ת'מירב.
יכול להיות יהודי שלא יעשה את השליחות שלו בתור יהודי, ויכול להיות גוי שיקיים את ה-7 מצוות בני נוח שלו, ולמרות שהיהודי יותר קדוש בתור נקודת פתיחה, הגוי עשה הרבה יותר טוב ממנו, ומיצה את עצמו הרבה יותר.

כן, אני יודעת שקשה לי להתבאטות.
הכל בהתאם למצב..
לפחות ניסיתי ;)

מסכימה עם אבי'ה =]הסנה-בוער

בס"ד

קודם כל- כן, אנחנו 'עם סגולה'. לכן למשל במהלך המאה ה19 במערב אירופה כשקיבלו את האמנצפצי'ה היו הרבה שעזבו את הדת, כי אז בגלל השיוויון הרעיון של עם סגולה הי'ה בעיניהם מעוות.
אבל- בכוזרי, אם אני לא טועה.. Iמחטט במחברות ישנותI- כן, בכוזרי.
יש דיון בין המלך לחבר. המלך טוען שהיהדות גזענית- הרי כשגר, למשל, מצטרף כיחיד הוא יקבל מה שצפוי ליהודי, אך לא ישווה לא [גדול המצווה ועושה משאינו מצווה ועושה]. החבר מסביר שיש כמה דרגות בטבע. אנחנו רגילים ל: דומם, צומח, חי, מדבר. אבל לא- זה ככה: דומם, צומח, חי, מדבר, יהודי (נבואה, בעיקרון, אבל זה ניתן רק ליהודים- עם הסגולה)! [וכמובן שמעל הכל הקב"ה]. לכן כמו שפרח לא יבוא ויתבכיין למה הוא לא כמו אדם, ולא מקבל אותן זכויות וכיו"ב- ככה היהודי.
נכון שעם ה'מוסר' של היום קשה לקבל את זה. אנחנו רגילים ל'שיוויון'- בלי כל הבדל בין 'דת, גזע, לאום, מין' וכיו"ב [כן, בטח]. אבל זה מעוות, פשוט. יש דברים שהם פשוט מתוקף הטבע לא שווים, ואין מה לעשות נגד זה, ואם ננסה לשנות את זה רק נפגע בעצמנו [ראו ערך שיוויון זכויות לנשים, שאולי עוזר במשו, אבל בעיקר מזיק לאשה].

קפץ..פגזניקית גאה!
נכון, זה מה שניסיתי לומר.
זה כמו שתגידו שתינוק ובן 18 שווים, כי שניהם בני אדם מדברים וכביכול הם באותה מדרגה, אז לבן ה-18 נקנה [סליחה על הדוגמא] טיטול, או מטרנה.. ולתינוק נקנה ספר של לוידעת מי..
כביכול- הרי שניהם שווים. וזהו המדרג ההוגן, לא?
צריך להבין שהכל בהתאם לאדם, לעם, למצב. אי אפשר לתת כלל על הכל.
ושוב אני לא יודעת להתנסח, אבל בשביל זה לידור כ"ע פה..(:
אבל זה גזענות.אחד מאלף

בס"ד

אתם (אתן) מדברים במילים יפות. "מכבסים" את המושגים. תכל'ס- כשמורידים את כל התפוארה- זו גזענות.

"העם הנבחר" - לא נשמע מוכר?

------

לפני שתתחילו להתאבל על צאתי מעולם היהדות: זו לא דעתי. אותה אני אכתוב בסוף בל"נ. אבל אני רוצה לראות תשובות...

כן. היהדות גזענית.אוסנת

אבל שלא כמו הגרמנים, היא לא רוצה להרוג את כל 'המעמד הנחות'...

העולם הזה נברא בשביל עמ"י והתורה. כל מהות העולם היא קידוש שם שמים והחזרת העולם לתיקונו (שזה בעצם אותו הדבר). למה רק יהודים יכולים לעשות את זה? כי רק להם יש תורה שלימה שמחייבת אותם, שהיא היא מהות העולם. גויים יכולים להגיע למימוש עצמי ולהועיל למטרה הסופית של העולם, ע"י 7 מצוות בני נח וסיוע לעמ"י. איך הם מסייעים? בכך שהם שונאי ישראל ועמ"י צריך להתמודד איתם - זה גם סיוע לעמ"י להתגדל...

לכן, אם גוי מת בשביל שיהודי יחיה - החיים של שניהם ממומשים (הגוי מת בשביל העם היהודי, היהודי יכול להמשיך את תפקידו).

יש מדרגות בעולם - דומם -> צומח -> חי -> מדבר - > יהודי -> משה רבינו. ליהודים יש את יכולת הנבואה, יכולת התקרבות לה' גדולה יותר מאשר לגוי. לכן יהודי יותר חשוב...

אפשר להרחיב עוד על סגולת ישראל - אבל אני מפחדת לטעות ולהטעות. אני משאירה את זה ל'אחד מאלף'.

___

הדארוויניזם החברתי דווקא די צודק, אבל הפוך. באמת ה"חזק שורד" - העם היהודי שורד אחרי כולם. אבל לא צריך לתרץ את זה במאפיינים ביולוגים.

אז? מה הבעי'ה בזה?הסנה-בוער
בס"ד
די, צאו מהסרט- לא כולם פה שווים...
אנחנו יותר. אבל בזה שאנחנו יותר אנחנו ממש לא פוגעים [בשונה מהגרמנים] באחרים. להיפך, אנחנו משפרים יותר [או אמורים] את העולם.
עצם הגדרת היהדות- היא גזענית!בעל תשובה
למה נקודת מוצא שגזענות זזה רע? אולי רע שלא הכל דומם?
כמו שכתבה כאן "פגזניקית גאה!" עם ישראל הוא עם קדוש. הוא לא נמצא כלל באותו סקלה של האונושות, להשוות בין יהודי לגוי דומה להשוואה בין חי לצומח. לא מסכים.

תקרא לזה איך שתרצה!

אנו גזענים, מבחירה (לא אנו בחרנו-ה' בחר בנו!), וטוב לנו עם זה!!

ומי שלא טוב לו עם זה שילך ללמוד!
אין פה מקום להשוואה!liki

ב"ה

אפשר ממש לערוך טבלת הבדלים.

-איך זה התחיל: שם-רעיון מטורף של עוכרי ישראל, שונאי ישראל, הנקרא בשם תורת  הגזע, פגיעה בלי שום סיבה ממשית. פה-בהתחלה דווקא חיו בסדר עם הערבים אבל פתאום הם התחילו עם פרעות ואנו היינו חייבים להגיב, אין מה לעשות, זה הי'ה מדובר בחיים שלנו.

-התנהגות "שולט-נשלט": שם-אנחנו היהודים היינו תחת שלטון נאצי. כנראה שהיו מאמצים מצד היהודים להחליף את השלטון אבל לא ננקטו צעדים אלימים!! עמ"י במשך אלפי שנים הי'ה תחת כמה וכמה שלטונות ואף פעם היהודים לא פגעו במושלים עליהם סתם, בלי כל סיבה. פה-אנחנו כביכול השולטים על הערבים והם בתור אנשים נשלטים לא מפסיקים לפגוע בנו, להרוג אותנו וכו' ואין כל צורך לפרט. ההתנגות שלהם היא חצופה נצלנית ועצלנית.

-איך נעשת הפגיעה: שם-הפגיעה ע"י הנאצים ימ"ש בנו הייתה בכוונה תחילה. פגיעה לשם פגיעה. פה-אנו פוגעים בערבים רק לשם הגנתנו האישית. אין לנו שום עניין להרוג את כולם שם, לא אנשים, לא נשים ולא ילדים, אבל עם כל הכבוד חיי ילדנו קודמים לחיי ילדיהם ולכן לצורך הגנה אין לנו כל אפשרות אחרת. בכלל אנו בתור יהודים יודעים שכל בריאה בעולם היא יציר כפיו של ה' ואל לנו להשחיתה (איסור "בל תשחית"). גם הערבים נכללים באותו איסור אבל שוב-"הבא להורגך השקם להרגו".

-

כל מי שמנסה להסביר את העינין עם היגיון של בני אדםחגי עקיבא

חי בסרט התורה מצווה להשמיד את עמלק (כן זה גזענות כל בוקר שלא עשני גוי = גזענותן) אנחנו העם הנבחר, הגזע העליון, אלא מה אנחנו באים בצו של התורה האלוקית מי שמנסה להסביר תורה אלוקית במושגים גשמיים, הגיוניים,להיות אנושי, זה לא ילך לו כי התורה לא אנושית

כן!!!נכון להשוות!בת-עמי

אין כזו תשובה -לא....

תחשבו בהיגיון!!!! בסדר, אז הערבים לא עשו את זה בבום אחד,כמו הנאצים, וגם לא אותם סוגי ייסורים, ועינויים קשים ואיומים, עדיין זה נמצא במצב מאד דומה, שניהם האויבים שלנו, כן!גם הם מענים ומייסרים אותנו!, קסאמים-גראדים- פצמרים, פיגועים, רציחות, איומים ,חטיפות,(מי שרוצה עוד דוגמאות- יכול לפנות אלי במסר"ש..) אלא אם כן יש כאן אנשים שחיים בסרט שלהם !!!

ויאללה תהיו גזענים!מותר לנו! אנחנו העם הנבחר...

מסקנות: ערבים=נאצים}ימ"ש!

ויקויים בהם הפס':" כן יאבדו כל אויביך ה'.."

בקשר לתגובה שכתבתי.......בת-עמי

אופסססס...שניה 1 קראתי את השאלה...ועכשיו ראיתי שזה ממש לא קשור לשאלה, כי לא הבנתי אותה נכון...חשבתי בכלל:

נכון להשוות בין מה שהערים עושים לנו לבין מה שהנאצים עשו לנו?!אז ל'משנה.............................

אל תתחשבו בתגובה, ואחד מאלף אם אתה יכול, תמחוק אותה...כי זה ממש לא קשור...........תודה וסליחה...(אווצ'...)

אני ממש מסכים עם חגי עקיבא..ארנאו
הוא נתן דוגמא לגזענות אמיתית..והיא מצוות מחיית עמלק..אין מה לעשות..התורה אכן גזענית..
השאלה היא מאיפה נולד הרעיון להשוואה?בעל תשובה
עצם העלאת שאלה כזו..... מעדיף לא להמשיך את המשפט!

בערך כמו:
האם נכון להשוות בין מנתח שמרים סכין על מטופל, לרוצח שמרים סכין...
לא הבנתי את הקשר בין ההשואה שהבאת פהרחלקה
לבין השאלה.
הקשר הוא שהשאלההיא דמגוגית ביסודה!בעל תשובה
השאלה מתייחסת לפעולה מסוימת רצח-הרמת סכין, ומתעלמת בצורה מכוונת מהמניעים ומטרות לאותה פעולה!
*שהשאלה היאבעל תשובה
מניעים ומטרותבעל תשובה
חשבתי שזה מספיק ברור, במחשבה שני בכל אופן לאלה שזקוקים למעט עזרה.

רצח שהנאצים ביצעו- רצח לשם רצח.(.)(נקודה)
כשיהודי מבצע פעולת הריגה - זה תמיד, פעולה שקשורה עם הצלה!!!  (לא תעמד על דם רעך)

מנתח מרים סכין על מנת - לתת חיים.
רוצח עם סכין ביד - על מנת להרג.
ההבדל בין היהדות לתורת הגזע הוא...יהודי מרמ"ג
שהיהדות מקדשת את הרוח היהודית והגרמנים קידשו את הגוף.
בשם הר שלמה רוזנפלד רב ישיבת ההסדר שדמות נריה.
משיב כהלכהבן ציון גגולה
ב"ה

כאשר אדם מסויים רץ יותר מהר מאחר בתחרות אז הוא מקבל מדליית זהב
והשני כסף וכן הלאה .
כאשר אדם משרת ביחידה שבה הוא עושה יותר ותכליתה יותר חשובה היא נקראת יחידה מובחרת
כך גם בכנסת ישנם 120 נבחרי ציבור שהם קובעים לכל הציבור
וכן כך בכל דבר כאשר אדם משקיע את חייו בדבר הוא בעל משמעות אז הוא יותר נחשב
במקרה שלנו התורה היא האמת ובמילא מי עושה את התורה כפי שהיא לעם ישראל מחוייב ביותר
מטלות והשקעה מאשר 7 מצוות בני נוח ולכן ההתייסות בהתאם - מה גם שאדם שרוצה לעשות
את כל המצוות כפי שיהודי עושה יכול להתגיייר ובמילא העליונות היא מבחירה ולכן ההתייסות בהתאם
גזענות היא קביעה של אדם לעליונות מעל האחר כאשר הסיבה אינה מוחלטת אלא ניתנת לוויכוח
מקור המוסרבן ציון גגולה
ב"ה

המוסר הוא אלוקי מהתנ"ך ולכן הקביעה האם אנו בסדר או לא נגזרת משם
לכל בני האדם בעולם ולכן ברור שהגרמנים רצחו עם ללא שום סיבה מוצדקת
ואנחנו מגינים על עצמנו מאלו המנסים לעשות כפי שעשו הגרמנים
נקודה מכיוון אחר...עוד חוזר הניגון
בס"ד

כל מה שנכתב עד עכשיו בשרשור הוא כמובן נכון.
בקשר לעבודתו של צה"ל שהורג מחבלים כדי להגן על חיינו ובקשר לזה שעמ"י הוא עם סגולה שאין מה להשוותו לעמים אחרים...

אבל רציתי להעלות עוד משהו...
לא פעם נתקלתי בזה שאנשים (בעיקר נוער) דתיים רואים ערבי איפשהו ומתחילים לקלל אותו,
או אפילו אם זה סיור בירושלים בלילה והולכים במקום שגרים שם ערבים אז שם לא צריך לשמור על שקט- כי הם ערבים אז מה הבעיה להפריע להם לישון... פעם מישהו סיפר לי בגאווה שהוא התקשר לפלאפון וענה לו נציג שירות ערבי אז הוא אמר לו שהוא לא מדבר עם ערבים וביקש שיעביר אותו לנציג אחר וכשהוא לא העביר הוא ניתק...

"דרך ארץ קדמה לתורה"- הערבים (שכלל לא נכון לקרוא להם פלסטינים- אבל זה בפעם אחרת..) הם האויבים שלנו ואני בעד לפעול נגדם ולגרום שלא יגורו בא"י!
אך להשפיל בנאדם שפגשת באקראיות רק בגלל שהוא ערבי זה לא מועיל בכלום וזו ממש לא הדרך של עמ"י!
ואולי יש איזה מקום לחשוב איך תמיד היהודים בגולה (לא רק בשואה) זכו להשפלות בכל מקום שהלכו כאילו הם אינם בני אדם וכמה זה מקומם אותנו לשמוע סיפורים על כך... 
צודקתחשבשבת
וזה גם לא דרך התורה.

שכתוב "חביב אדם שנברא בצלם"

שימו לב אדם לא כתוב יהודי אלה אדם.

נכון שמחבלים צריך להרוג אבל ערבי רגיל שלא עשה לך לע"ע כל רע אסור לפגוע בו סתם.
ההיפך צריך להסביר לו שיש מצוות שיכול לעשות כמו להאמין בה' ,גילוי עריות שפיכות דמים וכו'....

וזה תורה מפורשת (נראה לי)
לאנשי המוסר האנושי-קשקשן
א- כתוב בגמרא ביבמות סא. על הפסוק: "ואתן צאני צאן מרעיתי אדם אתם" - אתם קרויים אדם ואין אומות העולם קרויים אדם. (יש לזה כל מני פרושים אבל סתם נקודה למחשבה).

ב- אינני רואה בעיה כלשהי להציק לערבי, עצם העובדה שאתם תופסים את המלחמה שלנו עם הערבים כמלחמה עם אנשים מסויימים (הקרואים מחבלים), ולא כמלחמה של עם מול עם, זאת טעות יסודית שנובעת ללא ספק משטיפת מוח של התקשואת הישראלית.

לא צריך להאריך וכל בר דעת יודע היום שאין שום הבדל בין הערבים המחבלים בפועל לערבים שעדיין לא, כולם כאחד שותפים מועודדים שמחים ומרוצים מזה שנשפך דם יהודי, זה שאותו אחד אולי עדיין לא רצח או פגע ביהודי לא משנה עבורי כלום, עצם מגוריו בארץ הופכים אותו לשותף למחבלים בפועל.

ישנה מצווה לגרש את את הגויים שאינם עונים להגדרות ההלכתיות של גר תושב, וממילא כל ערבי שנמצא בארץ (ובוודאי אינו עונה להגדרות שהרי הוא מעוניין לשלוט כאן וזה היפך העבדות שהוא אמור לקבל ועוד עניינים ואכמ"ל) וממילא צריך להשתדל לעשות זאת בכל דרך אם זה באי העסקה שלהם (מה שקרוי 'עבודה עברית') ואם משהו רוצה אז גם להציק להם, כן, גם להציק!!!

אי אפשר לבוא עם סיסמאות של חביב האדם שנברא בצלם או דרכיה דרכי נועם בלי ללמוד עניינים אלו ביסודיות, הרי עם ישראל שר בכל יום את שירת הים, על מה? על זה צבא שלם טבע בים, כן כן עזה שה'צלם אלוקים' טבע בים אנו אומרים שירה כל יום בשמחה ובנעימה,

צריך לדעת להתפכח ולהבין שיש לנו פה מלחמה עם עם שלם המכונה ערבי ולהפסיק לרחם עליו (מה עוד שזה לאו מפורש של לא תחונם), וגם אם אתם לא מסכימים עם מה שאותו יהודי עושה בהצקות שלו (שד"א גם אני איני רואה בהם תועלת מרובה לפחות במקרים מסוימים, אך איני מתנגד לזה) זיכרו כי אתם יהודים ו'יהודי בעד יהודי'. 

בכולופןחשבשבתאחרונה
יכול להיות שאתה צודק אבל ה' ברא אותם. ןרין מצווה להציק להם כמובן גם לא לכבדם יתר על המידה פשוט
 לא להתייחס אליהם- הבנת?. ובעגה:כאילו הם אויר.
מה הספרות התורנית הראשונה שהאדירה ככ את פורים?צע

כאילו מניח שאפשר לטעון שזו כבר הגמ'/המדרשים.. או עכפ שהתשובה היא מן הסתם ספרות הקבלה/הזוהר/האר"י.

אבל א. האם לדעתכם רק מהארי ז"ל או כבר בקבלה שקדמה לו?

ב.  ידוע למשל שר' צדוק כתב בהיקף פסיכי על פורים וגילה סודות על גבי סודות, אבל מניח שהוא לא היה הראשון בספרות החסידית..  אז אני מנסה להבין איזה חיבור תורני מוכר היה הראשון להעמיק בפורים..

וכן גם המהרל העמיק מאוד.. ושוב אולי יש חיבור שכבר קדם גם למהרל..

מקווה שמובן, אם לא לא נורא..😅🤣

מסכת שלמה בש"סזיויק
עם המון אגדות עמוקות
מסכת פסחים. סוכה. ראש השנה. יומא.קעלעברימבאר
מגילת אסתרהסטורי
לא מבין את השאלה, זה החג היחיד שמוקדש לו ספר שלם בתנ"ך...
קשה לומר שזה קשור. פסח יותר חשוב ואזכורקעלעברימבאר

יציאת מצרים מוזכר יותר בתורה/נ"ך.

וסיפור יציאת מצרים לוקח יותר פסוקים מהמגילה.

בסוף אסתר זה סםר קצר.

גם על רות יש ספר שלם, בכל זאת היא לא חשובה יותר מדוד או שלמה או שמואל או משה או יהושע או יעקב שאין להם ספר שלם.

לזכרוני כתוב בגמרא כל המועדים בטלים לעתיד לבוא חוץקעלעברימבאר
מפורים
המהרל כתב יותר על פסח מאשר על פוריםקעלעברימבאראחרונה
הפעלה טיפות של אור

איזו חומרא או הכרעה לחומרא אתם מחבבים? 

אני אתחיל:טיפות של אור
הרב קנייבסקי פסק שגם אם קטן מתפלל שמונה עשרה מאחוריך, אסור לפסוע שלוש פסיעות לאחור

זה מקסים בעיניי

לא להתחשב בקולות של אכילה לפני התפילהadvfb

אלא רק לשתות מים במקרה הפחות טוב.

איזה כיף 🙂 הרבה זמן לא היתה הפעלה!קעלעברימבאר
 מזכיר לי את אדר שנה שעברה🙂
ואני לתומי חשבתישלג דאשתקד

שהוא הקדים בחודש

ראה שרשור מיקום מקביל והשווה:

https://forums.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=24&topic_id=873061&forum_id=1364

לאכול שיעור חזו"א מצה בליל הסדר😅קעלעברימבאר
חחחח קלללadvfb
ולפי משקל ולא נפח..נוגע, לא נוגע

ככה יוצא שיש שלוש חומרות יחד..

חומרא בשיעור כזית, כדעת התוס'

חומרא שהתקטנו השיעורים

חומרא ללכת לפי משקל (זו לא בדיוק חומרא אבל לצורך העניין)

אני ציינתי אולי חומרה נוספת בתגובה שליצע
מחבבים גדול עליי , אציין במה אני מחמירצע

* עוד לא הייתי בחו"ל. לא יוצא מהארץ.

* לא שומע כלל שירים בספירת העומר ובשלושת השבועות.

* אוכל 2 כזית במוציא מצה.

* שנתיים צמתי צום בכורות כמו שכתוב בעולת ראיה. מזל שידעתי לעצור בזמן..😅

(אם אני לא טועה בכל הדוגמאות יש פוסקים שסבורים שזה עיקר הדין ויש פוסקים שסבורים שניתן פחות אז מניח שזה עונה להגדרה של להחמיר.. כמו שכתבו פה על שתיה לפני התפילה.. יש פוסקים שסבורים שזה הדין, ויש שהקלו יותר וממילא לשיטתם זה חומרא..).

איך אפשר בלי שום שירים אפילו לא ווקאלים?קעלעברימבאראחרונה

ותענית בכורות זה לא חומרה שמביאה לידי קולא?

כי בסוף לא מתרכזים במגיד מרוב רעב

מי זה רב פפא שמזכירים את כל הבנים שלו בסיומי מסכת?תמימלה..?
כאילו, איך היו לו כל כך הרבה בנים רבנים?
לא ברור שהם היו אחיםגבר יהודי
ייתכן שהם היו אנשים זרים, אלא שלאביו של כל אחד מהם קראו פפא
זו בדיוק הנקודההסטורי

מזכירים את בני רב פפא, להראות שאפשר לגדל משפחה של עשרה תלמידי חכמים גדולים.

הרמ"א כתב בסוף תשובותיו, שרב פפא היה עשיר גדול ומחזיק תורה ובזכות שעשה לבניו סיומים ושמחה לגמר מסכת, זכה שכל עשרת בניו היו גדולים בתורה. הוא ממשיך ומוצא בהם רמזים לעשרת הדברות ולעשרה מאמרות.

אהה, מגניבבתמימלה..?

תודה!

שמעתי שכל הרשימה הזו אמורה להיותחושבת בקופסאאחרונה
רשימת הכותבים של הנוסח של סיום המסכת, שנראה שכולם באמת אחים, ואכשהו התגלגלנו לומר גם אותה. 
הקשר בין זמן קריאת שמע לאכילת תרומה (חידוש)advfb

המשנה הראשונה במסכת ברכות אומרת "מאימתי קורין את שמע בערבין? - משעה שהכהנים נכנסים לאכול בתרומתן".

השאלה הידועה והמתבקשת זועקת מבין שורות המשנה - מה הקשר בין זמן קרית שמע של ערב לזמן אכילת תרומה? למה לתלות את זמן קרית שמע בזמן אכילת תרומה?
ולמעשה זוהי השאלה הראשונה של הגמרא שמתייחסת לתוכן של המשנה. השאלות הראשונות השגמרא מציבה לפני כן הן שאלות שעוסקות במסגרת הספרותית של המשנה, הסדר המוצג, אך לא בתוכן כשלעצמו. "מכדי כהנים אימת קא אכלי תרומה? משעת צאת הכוכבים. ליתני משעת צאת הכוכבים!" אם זמן קריאת שמע להתאפיין בצורה פשוטה בתהלך מאוד ברור ומוחשי - שעת צאת הכוכבים שהיא המעבר המוחלט בין היום ללילה, למה התנא רואה צורך לאפיין את זה בהלכה שקשורה לענייני תרומה שבעצם אומרת אותו דבר רק בצורה מאוד עקיפה? לטעמי, ברור שצריך למצוא קשר מהותי כלשהו בין זמן תחילת קריאת שמע לתחילת זמן אכילת תרומה לכהנים. הרי לא הגיוני שתנא יחליט להצמיד דברים שאינם קשורים. גם כאשר חז"ל מחפשים אסמכתא להסמיך את דבריהם על דברי תורה הם עושים זאת בצורה קשורה לסגנון או לתוכן של הפסוק. ועוד, אם כל כך חשוב לגמרא ביחס לסדר של המשניות הראשונות למה הלילה קודם ליום וכו' אז קל וחומר שהתוכן של המשנה יהיה חייב להיות מסוגנן בצורה מוקפדת ובעלת הגיון. לכן התשובה "מילתא אגב ארחיה קמ"ל... והא קמ"ל דכפרא לא מעכבא וכו'" התוספות על המקום מבהירים שיש עוד משנה בנגעים שעוסקת באותה הלכה ולכן טכנית לא היינו חייבים ללמוד מפה את הלכה זו בדין אכילת תרומה אלא התוספות אומרים "וי"ל דרגילות של משניות לאשמועינן בקוצר אף למה שמפורש כבר" ובכך אפשר להמשיך לטעון שיש פה עניין עקרוני משותף בין השתיים. אחרת, אין שום סיבה שהמשנה תזכיר בקוצר במקום שלא קשור להזכיר בקוצר.
מתוך הראיה הזאת אני רוצה לקרוא את המילים "קמ"ל דכפרא לא מעכבא". כפרה לא מעכבת באכילת תרומה. זה ה"סלוגן" של "המילתא אגב אורחיה". הגמרא אומרת לנו כשאתה רואה את הצורה העקיפה שבה דיברנו על זמן קרית שמע של ערבית תדע לך שהתנא בחר בדרך העקיפה הזאת כדי להזכיר שכפרה לא מעכבת. התנא הביא את דין אכילת תרומה כדי להזכיר זאת, אך איפה הוא רצה להזכיר זאת? - בזמן קרית שמע. במשנה הראשונה של ערבית. ולכן אפשר לומר כי כמו שבתרומה הכפרה לא מעכבת והכהן יכול לאכל את התרומה לפני הכפרה, כך גם בקרית שמע. אדם יכול וחובה עליו לקרוא קרית שמע לפני הכפרה. מה עניינה של קרית שמע קבלת עול מלכות שמיים ועול מצוות (כפי שמופיע במשנה בהמשך ביחס לסדר קריאת הפרשיות). לכן, התנא רוצה לומר לנו שקבלת עומ"ש ועו"מ איננה תלויה בכפרה. דהיינו, כדי להגיע לקבלת עומ"ש ועו"מ חייבים לעשות תשובה לפני כן, אחרת אין פה קבלת עול. המהרהר בתשובה הוא בחינת צדיק גמור (כפי שאומר הגמרא בקידושין על המקדם על תנאי שהוא צדיק גמור והיא ספק מקודשת שמא הרהר בתשובה) וממילא במהותה מחייבת קבלה טוטאלית. הרי אדם שאיננו עושה תשובה על חטאיו הוא פורק עול ולא מקבל על עצמו את העול. אמנם היה הו"א לומר שגם האדם עצמו צריך להיות נקי ומכופר, קמ"ל כפרה לא מעכבת.גם האדם שהוא בעל היצרים שהשפלים והתאוות והתתמודדויות והקושי שלא נקי מהם וממעשיו הוא מקבל עומ"ש ועו"מ. הנקודה בה האדם נמצא איננה לב מהות קבלת עומ"ש ועו"מ אלא ההכרה שלו במחוייבות לעשות את רצון ה' ותשובתו כלפי שמיא היא היא מהות קרית שמע. הזמן הוא מאפיין את שעת חיוב מהמצווה. לפני שעת חיוב המצווה האדם לא עושה את המצווה כלל, כי אין באפשרותו לעשות. על כן, עניין זה מתאים לרמז, העבה מאוד, שהתנא שתל לנו במשנה. הטבילה שהיא מעשה הטהרה הינו הזמן שאדם נעשה טהור אך אינו בעל כפרה. כך הכניסה למרחב האחריות של עניין קבלת עומ"ש ועו"מ היא גם בזמן הזה שהאדם טהור אך אינו מכופר. בתפילת שמונה עשרה חז"ל הקדימו תשובה לכפרה. הכפרה תלויה בתשובה אך התשובה איננה תלויה בכפרה. הטהרה נעשית בצורה רצונית. הטבילה הינה פעולה שהאדם עושה על מנת להטהר. כך גם קבלת עומ"ש ועו"מ הינה רצונית. הכפרה שבאה בעקבות כך היא ע"י שמיא. גם בקרבן האדם מגיש את הקרבן אך הוא הכפרה תלויה בקבלת הקרבן ברצון. כך גם בכפרה מן החטאים, הן מן השמיים אך אינם מונעים מאיתנו את האפשרות לעשות תשובה ולקבל עומ"ש ועו"מ. כפרה לא מעכבת בזמן קרית שמע.

יפהנרשםכלפעםמחדשאחרונה
קיצור הלכות פורים ללימודעיתים לתורה
איזה ספר על מגילת אסתר אתם הכי אוהבים?מתואמת

ספר שמביא בצורה קלילה וזורמת את הרעיונות העמוקים של המגילה.

אני למשל אוהבת את "בסתר המדרגה" של נעם ונגרובר.

מחפשת להתחדש בספר נוסף השנה...

תודה!

מלבי"ם...הסטורי
יש פירוש של רבי נחמן על המגילהאשר ברא
ספר שחור כזה עם צורה של מסכה.. 
נתיבות שלוםהרשפון הנודד

וממליץ גם על הספר של ליקוטים של תורות ברסלב על פורים

תודה על התגובותמתואמת
כנראה שלא הבהרתי מספיק שאני מחפשת משהו *קליל*... כנראה לא יהיה לי את הריכוז המתאים לקרוא מפרשים אמיתיים.
מלכה בעל כורחה של אורנה בורדמןגב'
לא עד כדי כך קליל🤭מתואמת

סתם, קראתי את הספר הזה הרבה פעמים ונהניתי ממנו בכל פעם מחדש. מחפשת ספר שהוא יותר בגדר ספר לימוד...

תודה!

😀גב'
המלכה שחשבתם שהכרתםילדה של אבא
כתוב מענין מאוד, משלב מדרשים ופרושים
תודה רבה! אחפש!מתואמת
עקרונית "דברי שלום ואמת"125690
אבל הרב שכתב אותו אמר לי שהיה צריך להוציא אותו מהר (מן הסתם כי פורים התקרב), אז הוא בעיקר מפרש ופחות מראה שהמגילה באמת התכוונה לומר את מה שהוא טוען. אם תצטרכי המלצות דומות גם לשבועות (מגילת רות) ויום כיפור (ספר יונה), אני יכול להמליץ על הספרים שלו עליהם בלי שום הסתייגות.
תודה! מן הסתם באמת אחפש גם ספרים דומים למגילת רותמתואמת

וספר יונה, אז אשמח לשמוע את שם הרב שכתב.

הרב שמעון קלייןadvfb
תודה רבה!מתואמתאחרונה
דווקא ספר?נוגע, לא נוגע
יש לרב אייל ורד סדרה של ארבעה שיעורים על המגילה, מומלצת מאוד
תודה! אם אני לא טועה שמעתי אותה בעברמתואמת

באמת סדרה טובה.

אם יש עוד כאלה אז גם אשמח לשמוע עליהן.

אני לא יודע אם יש הבדל, אני שמעתי את זו שהוא העבירנוגע, לא נוגע

שנה שעברה. מן הסתם אלו אותם עקרונות, אבל בדרך כלל בכל מהדורה חדשה יש יותר דיוקים..

יש גם שני שיעורים שהרב גיא אלאלוף העביר שנה שעברה

תודה רבה!מתואמת
יש את המהפך של הרב יהושע שפיראפצל"פ

זה אמנם רק חוברת כזה

אבל אני מאוד אהבתי

תודה! זכור לי שקראתימתואמת
או שלפחות יש לנו בבית. אחפש בע"ה.
זה לא מדרשי או רעיוני אבל "מלכה בעל כרחה"נפש חיה.
ספר שמתבסס על פירושי ומדרשי חז"ל

כל שנה משתדלת תקרא לפני פורים

אכן, גם אני קראתי אותו כמה וכמה פעמיםמתואמת
אבל מחפשת משהו לא סיפורי...
דברי אמת ושלום של הרב שמעון קלייןadvfb
מחפשת מקורות אצל הרב זצ"ל והרב צבי יהודה על פוריםאשר ברא
אם יש לך באזור ספריה תורנית או אוצר החכמהטיפות של אור
אז יש ליקוט בספר 'מאורות הראיה' על פורים, ובשיחות הרב צבי יהודה מועדים כרך א
חומרים קצת כבדיםשלג דאשתקדאחרונה
יש את הספר "טוב רואי" (או במהדורה הישנה והטובה: "טוב ראיה") על הגמרא, זכור לי שבמסכת מגילה הוא די פורה
אם כל ישראל נזכה…..סיעתא דשמייא1

.ביחד לקיים רק את הלכות דיעות בספר המדע להרמבם

יבוא המשיח.

ואת כל יתר היד החזקה, כמובןנקדימון
אלא אם כן קיבלת בנבואה משהו אחר שלא שמענו עליו מעולם
אני לומד 3 פרקים כל יום....סיעתא דשמייא1

....עוד לא הגעתי לדברים הכבדים אבל קיבלתי השראה מהלכות דיעות

ובתפילת שמונה עשרה בקשתי ממנו שאם נזכה כולנו ביחד לקיים רק את הלכות דיעות בספר המדע להרמבם

הוא יקרב את הגאולה . נראה לי שהוא הסכים כי איך שסיימתי "גאל ישראל" עשיתי הפצי

אשריך! וההתחלה היא די כבדה עם כל המצוות וכו'ירחמיאלאחרונה

אולי יעניין אותך