הורים לצליאקים לכאןתותי77
בתי המקסימה בת 4 עוד מעט. (מזילה דימעה בסתר)
מצאו לה צליאק ואחנו רק עכשיו מתחילים לה את הדיאטה המיוחדת.
הבעיה שהיא ממש לא אוהבת את הלחם הזה והיא פשוט מתחילה לאכול פחות ופחות. בגן בכלל מחליפה עם חברות את הסנדוויץ עם בנות אחרות (לפעמים שיש להן שוקולד ובכלל אני לא נותנת ככה סתם ביום רגיל)
בנתיים את העוגיות והוופלים היא אוהבת אבל אני מתוסכלת
יש להם צהרון ככה שיש שם ארוחת צהרים (עוד מעט יביאו לה מיוחד של צליאק)
אבל אני באמת לא יודעת מה להכין לה ביום יום לארוחת ערב או בוקר
וגם הסתכלתי על מתכונים בנט ללחם לעשות בבית וזה כולל ככ הרבה קמחים מיוחדים שאין לי סיכוי באמת לעשות בבית
מב נותנים להם לאכול? איך מדברים איתה שאי אפשר לחם ודברים רגילים?
אני שוברת את הראש כל יום מחדש
יש לי מישהו במשפחהרק אמונה

אמא לילד בן 4-5

שאנסה לפנות ולשאול?

בטח ממש אשמחתותי77
אני רואה שעונים לך הרבה. לשאול עדיין?רק אמונה

בטח אם תוכלי.תותי77
כל תגובה נותנת לי עוד רעיון וכוח
מה במיוחד לשאול?רק אמונה

אני יודעת שבהתחלה היא ניסתה לתת לו את ההרגשה שהוא לא מפסיד כלום

יש בצהרון פלאפל-קנתה לו ללא גלוטן

ועל זו הדרך

בתור משפחה ציליאקיתSOMEONE 2

הייתי ממליצה על האתר של הציליאקים. יש שם מתכונים, רשימת מסעדות ומזון מהיר בכל הארץ,

ובנוסף. תתחילי לגרוף מתכוני פסח. בדר"כ לא יהיה שם קמח מצה וזה מותר.

בקיצור, בכללי תהפכו את הבית להרבה יותר נגיש- להוריד אבקת מרק כי בדר"כ יש שם גלוטן, לאכול יותר אורז מפסטה ולהפוך את המטבח להרבה יותר בריא וביתי. בהצלחה.

מסכים מאודדובל'ה

אבקות מרק - יש המון ללא גלוטן. ובטח עכשיו אפשר לקנות את של פסח.

ושכחתי עוד משהו-SOMEONE 2

לגבי זה שהבת שלך מחליפה את הסנדווצים. דברי עם הגננת דחוף. על פי החוק ילד שמוגדר עם רגישות למזון מסוים צריך לקבל אחריות צמודה של הגננת או הסייעת לגבי כל מה שנכנס לפה. תבדקי את זה.

יש לי אחים עם צליאק.מה אכפת לך?!
הלחם שלהם באמת לא ככ טעים. הם לא ממש אוכלים אותו.
הם לוקחים פריכיות או קרקרים.
לחם באמת מאד קשה להכין אבל יש לאוסם קמח כלשהו שלפי מה ששמענו מאד מאד טוב. אנחנו לא ניסינו בבית.
אם את רוצה, יש לנו מתכון בבית ללחמניות גבינה שיוצאות ממש טוב( טעם רגיל כמעט) והם מאד אוהבים. מכינים אותם עם קמח קונדיטור( הקמח הכי פשוט ומכינים איתו כמעט הכל.)
בכללי יש לנו מתכונים לכל מיני דברים אז מוזמנת לפנות אלי במסר.
בהצלחה!
בנוסף לפתרונות הטכניים, כדאי גם להסביר לה על הצליאק.מ.א.

משהו כזה:

את יודעת מה קורה לאוכל בגוף שלנו? הגוף משתמש באוכל כדי שיהיה לנו כוח וכדי לגדול. אבל מה קורה אם מכניסים לגוף משהו מקולקל? מה יקרה אם ננסה לאכול בגדים או צעצועים? הגוף שלנו לא יוכל לקבל מזה כוח, ולהיפך - זה יזיק לו.

לרוב האנשים מאכלים שעשויים מחיטה נותנים כוח ועוזרים לגדול, אבל לך יש גוף ממש מיוחד (בהתלהבות, שהיא תרגיש מיוחדת בקטע טוב) - בשביל הגוף שלך מאכלים מחיטה הם כמו אוכל מקולקל, או כמו צעצוע (אפשר לחפש דוגמאות שיצחיקו אותה - כמו שמגוחך לאכול כדור, כך בשבילה מגוחך לאכול לחם). כשלחם נכנס לגוף שלך, הגוף כאילו אומר: אוי לא, מה זה הדבר המוזר הזה? ואז הוא שולח הודעה: לא רוצה! לא להכניס אליי כאלה דברים בבקשה! איך הגוף מודיע את זה? בעזרת כאב בטן/ הקאות וכו' (מה שקיים אצלה).

אז מה עושים? מקשיבים לגוף ולא מכניסים אליו דברים שלא טובים לו (אפשר ממש לנהל דו שיח עם הגוף, "להרגיע" אותו שמעכשיו לא יתנו לו דברים שהוא לא אוהב).

אחרי שהיא מפנימה את זה, אפשר לחשוב ביחד איתה מה כן יהיה טוב לגוף. סביר שהיא לא תדע, אבל עצם השיתוף יכול להיות משמעותי - זה יהפוך את זה ממשהו שאבא ואמא מנחיתים עליה (ואז היא מנסה לעקוף את הכללים) למשהו שמגיע מתוך רצון שלה.

שיח נהדר!נפש חיה.
תגובה מושקעת ומושלמת!תמיד אמא

מ.א. - מותר לשאול - את אמא לילד רגיש / עוסקת בנושא?

אנחנו משתמשים בשיח כזה עם ילדה אלרגית לחלב (ברמה חמורה מאד)

בת 3.5 אבל אף אחד בעולם לא ישכנע אותה לטעום חלבי

היא מזכירה לנו לבדוק

אין מצב שמחוץ לבית היא תטעם משהו בלי לברר שזה "100% פרווה" כלשונה (אפילו אם נמצאת אצל חברה והאמא מציעה לה עוגה ומדגישה שהעוגה פרווה - היא שואלת - חתכת בסכין פרווה (אני מקבלת טלפונים מאמהות של חברות שלה והן בהלם מהבגרות והמודעות)

אני מתארת לך את הבגרות כי גם לנו היו תקופות קשות שהיא ניסתה לטעום מאחורי הגב שלנו - אבל עם שיח חוזר ושינון שזה פשוט לא טוב לה - היום זה ב"ה לא קורה

תודה!מ.א.

אין לי רגישויות בבית ב"ה. הניסיון הכי קרוב שלי הוא ילדה ממושקפת, כולל ניתוח והרבה טיפות עיניים לא נעימות.

ההבנה שלה שזה חשוב לבריאות שלה עזרה מאוד להתמודדות עם התהליך.

צל"ש לך!תמיד אמא

תראי,ד.

[לא אבא ל.. אבל מכיר]

אין מה להזיל דמעה בסתר...

צליאק - בוודאי כיום שיש מלא תחליפים בחנויות וכו' - זה לא כזה סיפור.

טוב שתפסתם בזמן, חוסך כאבי בטן וגם מעבר לכך.

זה שהיא מחליפה עם חברות - חביב לגמרי. ילדה חכמה. ואולי כדאי לא "להחמיר" לה בענין השוקולד, אם היא בגלל זה מחליפה. ויש גם ממרח חרובים.

יש בחנויות קמחים שפשר בקלות להכין מהם לחם וכו'. 

מן הסתם תהיינה כאן נשים שתצענה "מתכונים".

אבל סה"כ, גם ילד רגיל לא אמור לאכול המון קמח. הרי פירות, ירקות, ביצים, תפו"א, בשר, פריכיות אורז, לחמית ללא גלוטן (יותר יקרה מרגילה, אבל בחבילה של ק"ג, ואפשר למרוח על זה הכל) - היא יכולה כמו כולם.

ולדעתי, לגבי להגיד לה, תלוי בכם. אם לא תעשו מזה ענין - כך היא תתפוס. תגידי לה בקצרה, שהרופא אמר אחרי הבדיקה, שלא בריא לה לאכול דברים מקמח רגיל - ולכן במקום זה נעשה לה לחם מקמח מיוחד ויש גם עוגיות מקמח מיוחד שמותר; אבל רוב האוכל זה בכלל לא מקמח (תתני דוגמאות, כנ"ל), כך שזה לא בעיה. זהו...

עם הגיל, אפשר יהיה להסביר לה את המשמעות, שזה יכול להזיק לרירית במעיים, ולכן צריך לשים לב, ותראו לה איך מסתכלים על רשימת האלרגנים שעל מוצרים.  וגם אז, לא לנפח ענין.

לחמית ללא גלוטן עולה כמו הרגילה באושר עד וביוחננוףחיפושית אדומה

אני חושש שפספסת משהו. אי אפשר 'לא לעשות מזה עניין'דובל'ה

רמת ההקפדה הנדרשת היא 20PPM. ז"א 20 למיליון. יותר מ'ביטול בשישים', קצת פחות מ'חמץ בפסח במשהו'. צריך להקפיד - למשל - שהסכין תהיה נקייה, ולא השתמשו בה לפני כן לגלוטן. צריך להקפיד שלא ניגבו את החומוס עם לחם, אפילו בטעות. שבתבלינים אין 'עלול להכיל עקבות של גלוטן'.

המטרה היא לא למנוע כאבי בטן, אלא.... מחלות קשות ואכמ"ל

למיטב ידיעתי, לא מכל אכילה חד פעמית,ד.

של כמות קטנה, יתפתחו חלילה "מחלות קשות". בד"כ אופציה כזו היא מהצטברות ממושכת, מאופי הענין והאופן שהוא מזיק (הנזק לרירית של המעי, גורם בעקיפין לסיכונים מסויימים. זה לא דבר מיידי).

דבר שני, מהכרת הענין, אכן זה לא מסובך להתמודד עם זה בשוטף.

הצעה...אנונימיות

לא בת ארבע ולא צליאקית אבל נמנעתי מגלוטן תקופה ארוכה מסיבה רפואית ואני אלרגית לסויה.

אולי כדי להסביר לה כדאי לקחת אותה ליום כיף באיזה מסעדה ולקנות לה אוכל נטול גלוטן ולהסביר לה מה זה צליאק ומה זה אומר. להגיד לה שהבטן שלה לא יכולה לפגוש את מה שיש בלחם ולכן כדי שהיא לא תהיה חולה מותר לה לאכול הרבה דברים אחרים ומיוחדים ולא גלוטן.

לגבי אוכל- יש קמח שנקרא "קמח כרגיל" הוא די יקר אבל בזמנו החלפתי אותו אחד לאחד בהרבה מתכונים של לחם ועוגות והוא יצא נהדר. כולם רצו לאכול גם מזה בגלל שזה "שהכל" יש פסטות נטולות גלוטון מתירס שנטעמות בדיוק(!) אותו דבר.

וכל הדברים- בשר, ביצים, דגים, פריכיות אורז, ירקות.

בוקר אפשר חביתה, סלט, פריכיות, ירקות חתוכים, קרקרים ללא גלוטן עם גבינה, קורנפלקס ללא גלוטן וחלב

ערב- דגים בכל מיני וריאציות, ירקות ממולאים, חזה עוף, סלטים, פסטה ללא גלוטן וכו'.

בהצלחה רבהחיוך

יש המון מתכונים טעימים עם קמח תפוחי אדמה וכו'..כח הרצון
הבת שלי בערך בגיל הזה ועם צליאקמאושרת22
יש מלא סוגים של לחמים צריך לנסות סוגים עד שמגלים מה היא אוהבת
את יכולה להכין מזה לחם מטוגן ולטשטש את הטעם
לתת לה חלופות כמו פריכיות אורז או קרקרים ללא גלוטן
ב"ה לא חסר היום מוצרים

תהיו חזקים זה שינוי לא קל אבל מתרגלים
אנחנו לפני פחות משנה גילינו
מזדהה עם כל מילהדובל'ה

הי-מלכת הפרפרים

לי עשו ספר מצויר כזה עם כל הדברים שמותר לי ואז כל הדברים שאסור לי ומה קורה אם אני אוכלת את זה...

הספר היה צבעוני כזה אני זוכרת איך ישבתי עם אמא שלי לגזור תמונות בעיתונים והיא ממש ציירה לי איך החיידקים בבטן פותחים במלחמה ואז נהיה לי על הפנים אזעקה- צבע אדום (פריחה צפופה צפופה...)

וסיפרנו את זה כמה פעמים וגם בגן ובחוג.

יקרה!!בנחת...

זו באמת רעידת אדמה מסויימת בהתחלה... מבינה אותך מאד!!!

אבל בעיני אם משמים החליטו שילד שלנו יהיה חולה - אז זו מחלה מס' 1 שהייתי בוחרת. ב"ה זו מחלה בריאה, רק צריך להקפיד.

יש המון סוגי לחמים קנויים שאפשר לקנות פעם ב.. ולהקפיא.

אנחנו קנינו אופה לחם ואצלינו מאד אוהבים את הביתי.

את הקמחים המיוחדים אנחנו משיגים במכירות של אגודת הצליאק החרדית.

אשמח לפרט יותר אם עוזר, מוזמנת לאישי או כאן.

חיבוק מרחוקחיבוק

אמא לצליאקי חמודיהודיה בארץ

מצטרפת לבנחת... אצלנו גילינו לפני יותר משנתיים. אכן תקופת ההסתגלות לא פשוטה אבל מתרגלים גם הילד וגם אנחנו. באמת בתחילה לא אכל שום לחם וירד המון במשקל. בתקופה הזו כן איפשרנו קצת יותר שטויות... בכל פעם ניסינו לחם אחר ורק לפני חצי שנה בערך סוף סוף נמצא הלחם שהוא אוהב. לא משהו מיוחד פשוט מעדיף חברה מסויימת וגם זה רק בטוסטר (פרטי!) עם שמן זית ותיבול. בקיצור זה לוקח זמן וצריך כל הזמן לנסות. הם גם לומדים לחגוג על זה לפעמים... לנו האמהות יש הרבה עבודה עם עצמנו. לא לרחם, לא להפוך את עניין האוכל למדי מרכזי וכו...

בהצלחה !

אצלינו טוסטר משותף עם נייר אפיהבנחת...

גם לבת שלי יש צליאק , די טרי, בת 4חברה שלך

אשמח מאד לשמוע פרטים על אגודת הצליאק החרדית והמכירות שלה

תודה!

תנסי דרך 723323900 (אפס בהתחלה לפני ה7)בנחת...

זה מענה מוקלט אבל תקשיבי לכל מה שאומרים נראה לי יש שם גם מספרים להתקשר.

אל תתעכבי כי עכשיו המכירות, אחרי פסח. לאחת כבר היה צריך להזמין אבל אולי תנסי ותדברי בע"פ אולי יש עוד מה לעשות, לא יודעת. גם הרבה פעמים כשמגיעים יש עוד דברים שהגיעו ולא הזמינו אותם מראש.

יש לי 3 ילדים עם צליאקאריהאריה

לא סוף העולם!!! מעבר לכל התגובות יש גם צד פסיכולוגי חיובי שהילד מרגיש מיוחד ומקבל יחס אישי בכל יומולדת או אירוע בגן\בית ספר. כמובן בתנאי שהצוות מעודכן ומשתף פעולה- מה שאכן בד"כ קורה 

ועוד משהו חשובאריהאריה

ב"אושר עד" (אנחנו בירושלים אבל נראה לי שיש בכל הסניפים) יש לחמניות ממש זולות ללא גלוטן

לא פשוט... לגבי להכין בביתחיפושית אדומה

תתחילי בלקנות קמח אורז, קמח טפיוקה, קמח תירס וקמח תפוח אדמה שאיתם את די מכוסה מבחינת מתכונים.  גם קסנטאן גאם יעזור. תתנסי קצת במתכונים השונים ואז תדעי למה היא מתחברת, מה מצליח לך, ואיזה קמחים את עוד צריכה או לא צריכה.

יש גם את קמח תמי שהוא יקר יותר אבל לא מצריך התעסקות ומחליף אחד-לאחד קמח במתכונים רגילים. תסתכלי ברכיבים שלו ותראי שיש בו בעיקר את הקמחים שכתבתי לך למעלה.

עם הקמחים האלה את יכולה להכין עוגות בחושות, פנקייק, פשטידות, פיצה, וכל מיני דברים מעניינים אחרים.

לארוחות ערב את יכולה להכין לה פלאפל, קציצות (פרווה ובשריות), פסטה ללא גלוטן, פתיתים ללא גלוטן, שייקים שונים, עוף בצורותיו השונות, קרקרים ללא גלוטן עם מוון ממרחים, סויה בכל מיני צורות, טופו.

יש גם קורנפלקס ללא גלוטן.

אין ספק שזה דורש יותר התעסקות עם אוכל, אבל עם הזמן תתבייתו על דברים שאתן אוהבות (להכין ולאכול)  ודברים ירוצו יותר בקלות.

ב"הצלחה

ואל תשכחי להתפלל על כל מתכון

...חן טוהר
עבר עריכה על ידי חן טוהר בתאריך כ' באייר תשע"ז 21:26

אני חושבת שהשיטה של הטבלאות מאוד אהובה על ילדים וגם ממש עוזרת.

תעשי לה טבלה, כל פעם כשהגננת אומרת לך שהיא אכלה את הלחם שלה תני לה לשים מדבקה ובסוף היא תקבל פרס.

אההה ודבר ראשון תשבי איתה בנחת, תסבירי לה, ותדגישי שזה לא כואב אבל... גם אם היא לא באמת תבין הכל זה שווה את מה שהיא כן תבין...

בהצלחהנשיקה

צליאק זו בעיה מאוד רצינית. שמעתי על מישהי שהתפתח אצלה גידולחכמת ישישים

אצל ילדה אחת, התפתח גידול במוח. היא סבלה הרבה זמן לפני כן אבל הוריה לא התיחסו לענין ברצינות. לאחר שנים של שילשולים וכו', אובחן אצלה גידול במוח. רק אז, התחילו להתיחס לעניין ברצינות הראויה. היא אובחנה כחולת צליאק, ונדרשה לשמור בקפדנות על דיאטה מתאימה. ההתפתחות של הגידול -- נעצרה, יתכן שהגידול יצטמק עוד והילדה תחזור לאיתנה, בע"ה. מסתבר, איפוא, שצליאק עלול להסתבך לסרטן ! לעומת זאת, דיאטה מיוחדת יכולה למנוע זאת. לכן, הכרחי שהילדה לא תחליף סנדוויצ'ים עם חברותיה.חייבים להסביר לה. אין ברירה. גם סייעת מיוחדת צריכה ללוות אותה למוסד החינוכי שבו היא לומדת כדי למנוע ממנה להכניס לפה מאכלים שעלולים להרוג אותה. מה גם, שמלכתחילה ניתן למנוע את כל הסבל הזה באמצעות הדיאטה ! שתהיה בריאה. כל טוב לכולם

אמאלה ה ירחם!!!נפש חיה.

לא צריך להגזים..ד.

ולא צריך לקחת מקרה חריג ולעשות ממנו דוגמה.

צליאק, זה רגישות לגלוטן. גורם לאי ספיגת שומנים כראוי, בגלל הרס של רירית המעיים.

לא אוכלים דברים שמכילים גלוטן, וזהו.  זו לא דיאטה כ"כ  "חמורה", בוודאי כיום; גם לא כל אחד מגיב באותה חומרה. ומכל מקום, זה לא "הורג" כ"כ מהר... זו לא רגישות לפול..

לא צריך "סייעת מיוחדת" שתלווה למוסד חינוכי. כל מי שמכיר מקרוב משפחות כאלה, יודע שאין דבר כזה אצל ילד רגיל. יש אחריות לצוות בגן לשים לב, כמו כל רגישות.

סליחה שאני מתקנת, אבל זה כן חשובבנחת...

חשוב להבין ולדייק.

צליאק ורגישות לגלוטן אלו שני  דברים שונים.

ואמנם ב"ה אם מקפידים על התזונה הכל יכול להיות לגמרי בסדר, אבל אם לא מקפידים התוצאות אכן קריטיות, כמו שנאמר (ול"ע זה עלול גם להגיע להפרעות נפשיות, או בעיות פוריות וכן קשת של השלכות). אמנם לא כמו רגישות לחלב ששם זה עלול להיות סכנת חיים מיידית, זה לא כזה דרמטי, אבל ההקפדה חשובה ממש בפרט אצל ילדים שבגיל גדילה.

ושוב יש הבדל בין התופעות המיידיות שמופיעות או לא מופיעות אחרי חשיפה לגלוטן, לבין ההשפעה לטווח ארוך. גם מי שלא סובל בכלל בטווח המיידי, עלול להגיע למצבים חמורים אם לא יקפיד.

אצלינו אין תופעות לוואי ולכן הגילוי לא היה מובן מאליו, אבל ההקפדה חשובה בדיוק כמו אצל מי שכן סובל.

(גם רגישות לחלב לא מחייבת סכנת חיים מיידית.פה לקצת
יש לי אחות עם רגישות לחלב שאם היא אוכלת חלבי היא רק מצטננת ממש. זה הכל)
אני בכוונה הבאתי דוגמה של פול, ששם זה ממש ובזמן קצר מאד ל"עד.

א.ד.

צליאק, זה בגלל הגלוטן נטו. זו היתה כוונתי - להסביר מה קורה מזה.

ב. ולכן, כמו שכתבת, אם מקפידים על תזונה נכונה - זו לא "בעיה מאד רצינית"..

את כמובן צודקת, שגם מי שאצלו זה לא משפיע מיידית בצורה חמורה, לטווח ארוך יכולה להזיק ממש.

כלל לא חלקתי על הצורך להקפיד גם אצל כזה. בוודאי שצריך ובצורה מדוייקת.

אלא שלדעתי, אם אמא שגילתה דבר כזה, כותבת קצת בבהלה, וכבר הזילה דמעות וכו' - 

אז הדרך הנכונה היא להסביר בצורה פשוטה את הדבר הפשוט הזה ואת היכולת להימנע מבעיות בלי מאמץ עצום - 

ולא לקחת מקרה-קצה של השפעה נוראה, ובכלל לכנות את זה כ"בעיה מאד רצינית".. 

הבדלים ב"גישה"..

[וזה בסדר גמור שאת רואה לנכון לתקן.. כך ראוי. אבל באמת, אין פה מחלוקת..]

קצת מוגזם..מה אכפת לך?!
אולי זה יכול קצת להסתבך אם לא מטפלים בזה, אבל לרוב האנשים זה לא אמור לגרום לסרטן.
כן, אם הם אוכלים גלוטן כואבת להם הבטן, הם מקיאים ואם זה הרבה זמן אז גם יכול להיות בעיות התפתחות. אבל זה לא מגיע לרמה סרטן.
זה מקרה מיוחד וחריג.
צליאק זה משהו קצת לא נעים ומבאס לפעמים, אבל זה לא בעיה רצינית כמו שכתבת.
בסך הכל, אסור להם לאכול דברים מסויימים, מי שמקפיד לא לאכול גלוטן, בכלל לא סובל מזה. הם מתרגלים בשלב מסויים.
כל דבר אפשר להפוך למשהו נורא ואיום ואפשר להשאיר אותו נורמלי.
צליאק זה לא כזה סיפור וחיים איתו יפה מאד.
ד. ו'מה אכפת' צודקים וטועים.דובל'ה

זה נכון שזה לא סיפור להימנע מגלוטן אם נערכים טוב. מתרגלים וזה נעשה יותר פשוט. 

זה נכון שלא צריך סייעת מיוחדת בגן/בי"ס (שיש במקרים של אלרגיות קשות ומסוכנות).

זה כנראה נכון שאם מקפידים על דיאטה נטולת גלוטן אז אם בטעות חורגים חד פעמי זה לא אסון. (כתבתי כנראה כי רופאים לא אומרים את זה בפירוש, אין על זה מחקרים).

זה לא נכון שהסרטן הוא מקרה חריג. חולה צליאק שאוכל גלוטן לאורך שנים - יהרוס את המעיים ונמצא בסיכון גבוה למחלות חמורות, כולל סרטן. מעבר לכך הרס הרירית גורם למעשה לכך שהאוכל לא נספג, גורם לאנמיה, וכן לתופעות של רעב. התרופה היחידה (כיום) למנוע את התגובה האוטואימונית הזו היא - דיאטה נטולת גלוטן.

כפי שכתבת נכון, מי שאוכל במשך שנים כך,ד.

נמצא בסיכון גבוה יותר בגלל התמדה בהרס של רירית המעי שיכולה להביא להתפתחות משהו שם לפעמים. וזה לא מהסוג שהנ"ל ציין.

אבל זה עצמו מבהיר עד כמה לא נכון לייצר אווירה "היסטרית" מזה שהתופעה קיימת.

לחם טעים...nadav

גם אנחנו התחלנו בערך בגיל כזה. החודשים הראשונים אכן קשים נפשית לילד ולהורים ונראה שיש נסיגה. 

מכיוון שהילד מתחיל לאכול בריא גם מעט אוכל מזין אותו. אצלנו היה נראה שהיא אוכלת כמו ציפור בעיקר ירקות אבל בסוף השנה הראשונה היא גבהה ב- 14 ס"מ !!!

בפתח תקוה יש קונדיטוריה מעולה ללא גלוטן של יניב צמח (שף ללא גלוטן, המפלסים 6). אנחנו מגיעים לשם עם צידניות, קונים כמות גדולה ומקפיאים. המוצרים שם לא דומים בכלל למה שיש בסופרים. יש שם מגוון גדול של מאפים. אפשר לטעום במקום. מעולה. כל המשפחה אוכלת ממנו...

בהצלחה

יש קמח כרגיל.דוב פנדה
לא קראתי הכל.. יש קמח שנקרא 'כרגיל ' שהוא מעולה! יש מתכונים לעוגות על העטיפה שלו, מתכונעם מהאינטרנט איתו. וגם אפשר לקחת מתכונים רגילים ולהחליף את הקמח בקמח 'כרגיל'ורב הפעמים זה יוצא ממש טוב.אל תפחדי לנסות. מכינים שוב ועם הזמן משתפרים, יודעים מה לקנות, מה טעים להכין..

ועוד משו תפנקי אותה בסתם דברים טעימים. לי היה ארון בבית שהוא רק עם דברים בלי גלוטן בשבילי. ונגיד כשאמא שלי מצאה כריות בלי גלוטן היא קנתה לי למרוצ שאצלנו אין בבית כריות. .וכזה האחים שלי ידעו שאני מקבלת דברים שווים כי לי אסור הכל. זה ממש עזר שאני ירגיש שלפעמים זה דווקא שווה.
בהצלחה!(וברור שלא לפנק מידי שלא תחשוב שמגיע לה הכל כי יש לה צליאק..)
יש לבן שלי. תגובה מפורטת:דובל'ה

לגבי איך מדברים איתה: זה חתיכת עונש, אבל אין ברירה. היא חייבת להבין שמותר לה לאכול רק אוכל 'שלה'. כל משהו אחר, כולל כל ממתק וכל דבר, צריך לשאול את אבאאמא או הגננת וכו' (תצטרכו לנסות ללמד את הגננת לקרוא את ה'מידע לאלגנים'. רוב הסיכויים שהיא לא ממש תפנים וכל פעם תתקשר). כשהיא תראה כל יום את אמא בודקת אם האוכל הוא 'שלה', על כל צעד ושעל, היא תפנים את זה. זה לא יהיה לה קל, ולכן צריך מהצד השני לצ'פר אותה מאוד. (הרבה פעמים אני נותן לבן שלי משהו רק לו לעיני כולם, שידעו כולם שזה בגלל שהוא צליאק. שהוא לא רק סובל אלא גם מרוויח)

לגבי האוכל תכל'ס:

א. אצלנו הבן הזה מצ'ופר ביחס לשאר, כדי לפצות על זה שהוא מפסיד המון. דוגמאות:

בכיתה (ולפני כן בגן) היה לו במקרר מאגר של עוגות-ללא -גלוטן (מהסוג של פסח, הן מעולות) וגם מאגר של חטיף מקופלת. כל יומולדת בגן הוא מקבל עוגה שמלו, כל ילד שמחלק וופל פשוט או סוכריה שמקורה לאא ברור - הוא חוגג על מקופלת.

יש 'נוהל' ברור שאם במקרה חילקו משהו שאסור לו - כשהוא חוזר הביתה הוא מחליף את זה בדברים שווים. (יש לזכור שהגדרת 'שווים' היא סובייקטיבית - זה צריך בחירה שלו מה נחשב שווה).

ב. יש לזכור שכל מה שכתבתי בסעיף א' - מבחינת הילד הוא לא לכתחילה, הוא היה מעדיף להיות כמו כולם, ולכן מעדיף דברים כמה שיותר דומים. 

לכן למשל כשעושים בגן ארוחה מיוחדת עם פיתות - שמים לו פיתות ללא גלוטן. והכי הכי חשוב בנקודה זו: אין מה לעשות, אבל הבית כולו הולך להשתנות סביבו: את התבשילים של שבת מכינים לכל המשפחה חופשיים מגלוטן (הרבה אורז ותפו"א וחסל סדר אטריות, חמין עם קטניות ואורז ובלי חיטה/גריסים), כשמכינים שניצלים אז מכינים קודם שניצלים שלו (ממציאים תחליף שהילד אוהב לפירורי לחם: יש תחליף כשל"פ, אפשר עם שבבי תפו"א, עם קורנפלקס/ביסלי-ללא-גלוטן, ועוד). אם מכינים לארוחת ערב פיצות - עדיף שיהיה לו תחליף שמוצא חן בעיניו. לפעמים יש דברים שגם ככה הוא לא אוהב (חמין למשל) אז אפשר שיהיה מגלוטן. אפשרות למקרים אחרים: לדוגמא, היינו בנסיעה וסבתא הזמינה לנכדים פיצה. אז לפני שזה הגיע סיכמנו איתו שאמנם הוא יאכל את מה שהבאנו מהבית (פריכיות...) - אבל הוא ילך באותו זמן בינתיים עם אבא לקנות גלידה. היה שווה לו. (אגב, לפיצה האט יש פיצה ללא גלוטן)

ג. לגבי תחליפי לחם. רוב התחליפים לא טעימים (וגם לא טריים, הם מהקפאה), להכין בעצמנו זה הרבה עבודה עם קמחים מוזרים וגם לא יוצא מוצלח. שורה תחתונה: התזונה הבסיסית שלו זה פריכיות אורז וקרקר לחמית ללאגלוטן. יש בפריזר פיתות ללא גלוטן, כי כמו שכתבתי בסעיף ב' הוא לפעמים מעדיף את הכמו-כולם, אז עם לכולם מכינים טוסט או פיצה על פיתה אז מכינים לו על פיתה שלו.

תחליפי עוגות זה לא בעיה, יש מתכונים של פסח וגם המון מתכונים לעוגות ועוגיות מתחליפי קמח שהם מצויינים ופשוטים (עוגות שהכול), עד כדי שלפעמים זה מה שמכינים לכולם.

ד. בכללי - 

יש ארון מלא במוצרים תחליפיים, וגם כמה מדפים במקפיא. אנו קונים באופן מרוכז במכירות ללא גלוטן של חרדים, במכירות חיסול לאחר פסח ועוד. למשל: ממתקים, עוגות, עוגיות, קרקרים, מנה חמה, דגני בוקר למיניהם, אטריות אורז ופסטות ללא גלוטן (זה לא טעים והפסקנו). יש במקפיא מוכן מנות קטנות של פתיתים/קוסקוס ללא גלוטן, אפשר להוציא לו מנה אישית.יש במקפיא בורקס שלו, פיתות וכו' שלו, עוגות שלו, שניצלים מכמה סוגים (עוף-סויה-תירס), פיצה שלו, ולא זוכר מה עוד. יש לו בארון ביסקוויטים ללא גלוטן, זה יותר טעים מהביסקוויט הרגיל.

ממרחים (שוקולד למשל) אנחנו מחזיקים בבית שניים פתוחים, אחד למרוח לכולם ואחד שלו. אבל בסלטים של שבת למשל, או בממרחים אחרים, כל הילדים יודעים להקפיד לשמור על זה, כלומר לא להחזיר את הסכין/כפית פנימה אחרי המריחה. כך גם בשבת.

ה. נסיעות - מעבר להורים שלמדו גם הם את הכללים, כל נסיעה אחרת מחייבת להביא לו אוכל מהבית. זה לא הפסד גדול (מבחינתו, להורים זה עבודה): כל הילדים מקנאים בו שכאשר הם נדרשים לאכול אוכל-של-גדולים כמו עוף וכדומה, הוא אוכל נקניקיות וצ'יפס עם קטשופ למשל. אל דאגה, בסוף הוא מחלק להם... מעבר לכך שמביאים דברים שמבחינתו נחשבים צ'ופר.

כל האמור לעיל זה מה שהתאים לנו. כמובן שאתם צריכים לוודא איזה דברים טובים לבת שלכם בדיוק, וגם מה מתאים לכם להיערך כהורים. מניח שהפרטים שונים ממשפחה למשפחה, אבל העיקרון זהה.

שורה תחתונה, גם מבחינת ההורים יש כאן אתגר. אבל כמו שאומרים בצליאק "זו לא מחלה, אם מקפידים על הדיאטה אז בריאים לגמרי", זה נכון גם מבחינת ההתייחסות שלנו, אנחנו רגילים לזה לגמרי וכבר לא מרגישים שזה משהו מיוחד. כמובן שנשמח מאוד כשימציאו גלולה או תרופה וזהו

בכל התגובות של הורים לצליאק נכתבו דברים דומים.דובל'ה

איזה תגובה מושקעת!! תודה!!אמא ל-2

תודה לכולכם הוספתם לי הרבה .

תותי 77 שולחת לך חיבוק, זה בהחלט תהליך של הסתגלות

ומותר גם לבכות קצת מתסכול, זה משחררנשיקה

אבל יכולה לעודד אותך שזה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתי בתחילת הדרך

וילדים יכולים להפנים גם בגיל הזה שגלוטן אסור להם ולכן יש להם במקום זה את התחליפים

ואם אין עכשיו כאן במקום וופל במקום מה שהחברה חילקה אז בבית היא תקבל

הם מסגלים כושר איפוק ויכולת להתגבר.. מדהימה! וזה וודאי מתנה לחיים...

אצלי כל החברים בגן כבר יודעים להזכיר להורים שלהם לקנות רק דברים בלי "בלוטן" כמו שסיפרה לי אמא של ילד אחד חיוך גדול

בקיצור זה צריך להכנס למודעות .

ועוד כמה תוספות :

יש פסטות/ספגטי של ברילה מעולים!!! בימים שאני מבשלת תוספת עם גלוטן אני  עושה עוד סיר קטן של בלי גלוטן

וכן יש לחמניות מעולות של גרין לייט ממש כמו רגילות לגרין לייט יש הרבה מוצרים טובים לאפות מאפי שמרים ללא גלוטן זו משימה מסובכת שדורשת הרבה מיומנות כדאי גם לנסות כל מיני מתכונים אבל כדאי גם שיהיה לך פריזר מלא כדי לשלוף מה שצריך מוכן וטעים על בטוח...

הבעיה היחידה זה המחירים הגבוהים אבל כשיש רק ילדונת אחת שאוכלת זה לא מגיע בד"כ להוצאה חודשית גבוהה מדי

ממליצה לך עוד להגיע לב"ב יש שם חנות קטנה ומטריפה שנקראת not gluten ברח' ירושלים קרוב לר' עקיבא לא זוכרת כתובת מדויקת ושם יש פשוט ה-כ-ל כשגילינו את הצליאק מישהי אמרה לי לכי לשם ותרגעי... ואכן הלכתי לשם , נרגעתי ואני ממליצה לך , אם זה בטווח שלך לעשות את אותו דברחיוך

ועוד משו, נכון שהיא קטנה עדין אבל זה אוירהדוב פנדה
ועוד משו, נכון שהיא קטנה עדין אבל זה אוירה במשפחה.
א- זה לא מחלה! וזה לא נורא וולא להילחץ או לגרום להרגשת מסכנות.. כמו שאחד לא אוכל חלב אחר לא אוכל גלוטן..
ב- אנחנו במשפחה צוחקים על זה וזה ממש כיף. נגיד כשמישו שואל אם אני חולה בגלוטן אז אני עונה שאני לא חולה, אני גוססת. ואז מספרת לאחיות שלי ואנחנו צוחקות על תגובות של אנשים קיצר הכל תלוי בנקודת מבט!
אני רוצה להודות לכולכםתותי77
מאוד מרגש אותי שכתבתם והשקעתם הסברתם וגם קצת ניחמתם אותי
והעיקר שהרגעתם
הילדה שלי בלי עין פיקחית ככ ניסיתי להסביר לה לפי הבנתה את מה שזה עושה בגוף ושהגוף שלה לא רוצה אבל בחיוך השובבי שלה היא לקחה בייגלה לאחד הילדים ואמרה שהגוף יבכה לא אכפת לה (זה הרגע של הפרצוף ההמום היא חכמה מידי בשבילי מה לעשות)
ההסברה הולכת להיות ארוכה ומייגעת
אבל לאט לאט אני כבר מוצאת דברים שהיא אוהבת וזה מצויין.
ככ הרבה טיפים נתתם לי שאין לי ספק שאני יחזור לשירשור הזה הרבה במיוחד, לגבי הקמח המיוחד והקונדיטוריות ללא הגלוטן חייבת לסוע לשם למרות המרחק ולראות ולקנות.
ושוב אני מודה לכם מאוד השם יברך את כולכם
ילדה חכמה, בלעה"ר.... מעולה. הרבה נחת.ד.

[זה באמת קצת מוקדם להסביר פרטים. יכולה להבין שעשו בדיקות וזה לא בריא לה - ושיש דברים אחרים טעימים גם בלי זה, וזה לא בעיה]

אני רק חיבוקפאז
פאזוש את אהבה 💜תותי77
געגועים יקרה!פאזאחרונה
את גדולה מהכל!!
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך