עובדות מאת מיקיכלטוב

@מיקי666 יפה על הנתונים

1. אם בייניש (קרבי) עושה שנה וארבע סדיר, ואחר כך משרת במלואים, נניח, מרגע שסיים את הישיבה בגיל 24  עד גיל 40 (16 שנה)  - זה עדיין יוצא פחות זמן מחייל חילוני ש"רק" התגייס , לשיטתך , ל3 שנים .  

החייל החילוני עושה 36 חודשים , והחייל הבייניש עושה בסה"כ 30 . 

זה כמובן בהנחה שכל חייל דתי מגוייס בכל שנה לחודש מילואים עגול.

מיותר לציין שחייל בייניש לא-קרבי , ויש גם הרבה כאלה,  עושים אפילו פחות משנה ו4.  בייניש שהתחתן למשל עושה אאל"ט 9-10 חודשים בלבד.

2. לא ברור לי מאיפה הנתון ש90% מהחיילים החילוניים סובלים מכאבי גב.  מאיפה הבאת אותו ?

3. מענקים והטבות:  בישיבת הסדר חיילים מקבלים מענק ופיקדון שמחושבים לפי 36 חודשי שירות על עף ששירתו רק  16 חודשים. 

בנוסף הם מקבלים תעודת לוחם (שמעניקה הטבות כלכליות כמו נסיעות חינם על אזרחי, מלגות לימודים אחרי הצבא, והנחות בבתי עסק רבים)   .  חייל רגיל זוכה לתעודה זו רק אחרי 26 או 30 חודשים אם אני זוכר נכון.

בנוסף הם מקבלים תעודת של"ת שמקנה להם נסיעות חינם בזמן הישיבה (כשהם כלל לא בצבא) . 

בנוסף מוסדות ציבוריים שמתוקצבים מכספי המיסים של חילוניים,  כמו אונ' בר אילן, אריאל, ועוד מציעים להם מלגות והקלות מיוחדות שוות ערך כלכלי ישיר ועקיף.

כמו כן מאפשרים להם ללמוד בקומבינה במכון הרצוג, לעשות פר"ח בתשלום , ופסיכומטרי תוך כדי.  כל הדברים האלה מקנים להם יתרון יחסי על פני חייל חילוני שיגיע אחריהם לשוק העבודה.  

4. נתון שקרי נוסף שהבאת : החילונים יותר ג'ובניקים מדתיים.

אז קודם כל אף חייל לא בוחר האם להיות קרבי או ג'ובניק.  כל אחד מתגייס לאן שהקצין מיון שולח אותו. 

אבל -  וזה אבל חשוב - מחקרים מוכיחים שיש יותר חילונים מדתיים בקרבי, באחוזים,  ויש יותר אחוזי שכול ופצועים מתל אביב, מאשר בהתנחלויות (באחוזים) .  אני יכול להראות לך מקור מדעי ומוכח לטענה הזאת.

5. אין לי שום דבר נגד זה שבת תתנדב במד"א.  רק שתעשה את זה על חשבון זמנה החופשי ולא על חשבוני. 

אם המדינה מחייבת אותי כבן ללכת ל3 שנים צבא, יוצא שאני עובד 3 שנים כדי שהיא תוכל לעשות שנה אחת התנדבות כיפית , ואחכ ללכת ללמוד או לעבוד ולעשות לביתה.  

לא יותר הוגן ששנינו נעשה שנתיים במקום שאזרח אחד יעשה 3 שנים, והאזרחית שדמה כחול יותר לא תשרת בצבא כלל?

אגב בחלק מהצבא שלי התנדבתי במד"א במקביל.   קודם עושים מה שמחוייבים -  אחכ עושים התנדבויות !

אני מכיר תחנות מדא ויודע היטב מה הסטנדרטים של הצניעות שם.  אם בחורה יכולה להתנדב במדא היא יכולה גם ללכת לגרעין של מורות-חיילות, או משקיות הוראה דתיות, או גרעין של חיל חינוך כזה או אחר בצבא .

כמו שלחרדים יש נחל חרדי ככה לבנות דתיות יש מספיק מסגרות נוחות בצבא,  ומי שהולכת לשירות לאומי במדא עושה את זה מטעמי פינוק , כי היא מעדיפה לגור קרוב לבית, לחזור כל יום ב3 אחהצ ולא להשאר בבסיס עד 7 בערב ולעשות תורנויות של שמירות או מטבחים מגעילים , לעבור טירונות , שלא יהיה לה מפקד על הראש, ושלא יכניסו אותה לכלא אם יום אחד לא יתחשק לה לבוא לעבודה וכל הדברים שקשים בצבא ושאין אותם באזרחות .

נמאס מהצביעות הזו.    אפשר לחשוב שהבנות הדתיות-לאומיות שיש להן טלויזיה בבית, ושאחרי הש"ל הולכות ללמוד משפטים ומנהל עסקים והנדסה ועובדות עם חילונים ומבלבלות את המוח על פמיניזם יותר מדי טהורות מכדי ללכת לתפקיד סולידי במסגרת גרעין בתוך צה"ל.  אפשר לחשוב שהן גדלו בבית-יעקב ויתעלפו אם יעבור לידן בן חילוני רחמנא ליצלן בשלישות.   

פינוק וחוצפה מגזרית נטו.  ואחכ מתפלאים שצוחקים על דתיים בארץ נהדרת...  

הדברים נכתבו מדם ליבו של חייל שעשה שירות אמיתיכלטוב

בגלל שעשית 3 שנים אתה חושב שעשית שירות אמיתי?נפשי תערוג
מה זה בדיוק שירות אמיתי?
קרבי?
גובניק?
מודיעין?
טייס?

אולי בכלל השילוב של הסדר זה השירות האמיתי?
מי קבע

יש אמת בחלק בדבריך
אבל השנאה כלפי מי שלא שירת 3 שנים בצבא מקלקלת את השורה
שירות אמיתי זה שירות מלאכלטוב
את זה אתה אומרנפשי תערוג
כל אחד חושב שמה שהוא עושה זה הנכון והטוב

היית טייס קרב?
היית בסיירת מטכ"ל?
שייטת 13?

כל אחד מהם בטוח שהוא עושה את השירות האמיתי
רק שהוא שוכח שיש מאחוריו עוד הרבה תומכים
את זה לא אני אומר, החוק אומרכלטוב
זה שהכניסו כל מיני קומבנות בחוק, באמצעות הסכמים קואלציונים כאלו ואחרים, לא הופך את זה לצודק. בקשר לסיירות, תעשה טובה אל תצא דמגוג. יש חוק אין שום חוק להיות טייס. ואם תשים לב לא אני אמרתי מהו שירות משמעותי, אמרתי שירות אמיתי ולא קומבינה מסריחה.
ולשאלתך לאכלטוב
אותו חוק שאומר לעשות שנתיים ושמונה מאפשר מסלולים שוניםצריך עיון
ואם החוק הוא הקריטריון המוסרי שלך אתה בבעיה קשה
תעשה טובה תקרא שוב....כלטוב
אני לא דיברתי על מוסר דיברתי על צדק! וזה לא החוק שמתיר זה קומבינה של המזרחי
אז החוק מגדיר לך צדק?צריך עיון
ה'קומבינה' הזאת קבועה בחוק ובנהלים מסודרים, אם יש לך טענה זה כלפי קובעי המדיניות הזאת
נכון. החוק בעייתי מסכיםכלטוב
ואתם בדיוק כמו החרדים. יודעים לנצל את הפרצות. ולקחת מהמדינה כמה שיותר...
(לא מזמן סיימתי שלוש שנים, סתם לידע כללי)צריך עיון
לא שמעתי התבטאויות דומות על גרעיני נח"ל, משום מה

(בלי קשר, אני באמת חושב שהמדינה נועדה לשרת את האזרחים ולא הפוך)
כמה חיילים יש בגרעיני הנח"ל?כלטובאחרונה
כבר לא קיים דבר כזה כמעט, לעומת זאת הסדר וישיבה גבוהה זה תופעה שכל הזמן גדלה. כל יום מקימים ידיבה חדשה, וסוחטים את המדינה לפרנס אותה. יושבים על כל תיכוניסט שילך לישיבה גם אם זה לא מתאים לו. הישיבות לא נפטרות מתלמידים כי זה עוד כסף (מוסר אמרנו...) אם אתה שואל אותי יש מקום להסדר, כמו שאלעזר שטרן אמר (תקרא את ספרו)
ןאם כבר העלת את עניין המוסרכלטוב
תשמע סיפור, אני התגייסתי באוג' 13 לגדוד 931 של הנח"ל. מחלקה לידי היו מחלקה של עוקצים. הם עשו לנו טובה ונשארו עוד חודש (בגלל צוק איתן) . לאחר מלחמה עם אבדות רבות: פצועים והרוגים. הם השתחררו ויצאו לבין הזמנים לחודש חופש (איפה ראית דבר כזה אצל חייל רגיל?) ואנחנו עלינו לקו מאוד איטנסיבי עם מחסור חמור בסד"כ. בתקופה הזאת כל חייל טחן משימות ברמה כזאת שירדת ממטבח ישר לסיור. מה אני אגיד מאוד מוסרי....
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך