לצערי, מכירה מישהי כזאת באופן אישי, נשארה עם בעלה למרות שהיה עם אחרת וזה חזר על עצמו מספר פעמים, עד שבסוף התגרשו מתוספת של בעיות אחרות שהיו אבל היא לא ויתרה עליו עד שהוא ויתר על עצמו. היום הוא במקום נוראי והיא חיה חיים משגשגים וטובים. שניהם לא התחתנו שוב.
ועכשיו בנימה אישית, אני רוצה לחזק אותך, ניכר שאת עשויה מחומר שלא רבות עשויות ממנו והראיה שלך נשמעת בעיקר חסרת גאווה, כל הכבוד לך! אני חושבת שמה שבעלך עשה מראה על חולשה, לא יודעת הרבה מעבר לרקע שסיפרת אבל שבוע אחרי לידה זה באמת זמן לא פשוט לכל גבר ובמקום להתגבר ולהתחזק עבורך ועבור המשפחה הוא בחר לפרוק זה עם אחרת. בצד השני לגמרי, בקיצוניות הפוכה לחלוטין, את נמצאת, שבוע אחרי לידה, אחרי שהחצופה האומללה הזאת באה לשתף אותך אחרי לידה, את מוצפת הורמונים ובמקום להתמודד רק עם בייבי חדש בבית את צריכה גם להתמודד עם זה. הרבה אחרות לא היו עומדות בזה רגשית, גם מבחינת הגאווה, אבל הראייה שלך רחבה יותר. את מצליחה להתגבר במקום שאחרות היו קורסות. היום החברה החילונית מעודדת נשים להתגרש על שטויות ומבטיחה להן תמיכה משפטית והרבה נשים מתוך חולשה מפרקות בתים שיכלו להינצל. לך יש סיבה שבעיני מאוד מוצדקת אבל את שמה לרגע את האגו והצדק בצד ופועלת בחוכמה. אני רוצה לומר לך, אל תתנצלי, חוכמה נשים בנתה את ביתה. החלטת שאת בונה את הבית הזה ונשמע שאת עושה את זה לגמרי מנקודת חוזק ולא חולשה. מי שרוצה לשפוט שיבושם לו, לפרק בית זה מאוד קל היום, לבנות זה כבר סיפור אחר..
לדעתי צעד הכרחי זה לענות על מספר שאלות, כי דברים חייבים להשתנות אצלכם כדי לוודא שדבר כזה לא יחזור על עצמו:
1. מה הסיבה שהוא נכשל איתה? מה הקשר המקדים בינהם? רוב הנשים לא היו מוכנות להיות עם גבר דתי ונשוי, איך בכלל הוא הגיע לאינטרקציה עם אישה כזאת?
למנוע כל קשר אפילו של עבודה שלו עם נשים פרוצות. אם אפשר אז בכלל עם נשים שחל עליהן הלכות ייחוד.
2. אולי הקשר שלכם חלש מדיי או שהיצר אצלו בעניין הזה חזק מאוד? לעשות חשבון איך אני מונעת אצלו את הצורך הזה בקרבה לאחרת.
3. מעבר לעניין הפיזי יש כאן מימד של הסתרה וזה לא פחות מהבגידה עצמה. אם אותה אחת לא היתה מספרת מה היה קורה, הוא לא היה מספר? להחליט האם אני סומכת עליו מכאן והלאה. האם עשה תשובה? הבין שטעה? חסרה העמדה שלו בעניין.
תעני על השאלות בינך לבין עצמך יקרה ואני מאחלת לך שבעלך יזכה לעשות תשובה ולהיות לך לבעל ישר ונאמן, משבר לא פשוט אבל את כבר נשמעת חזקה בצורה בלתי רגילה אולי מכן הקב"ה מזווג זיווגים ושלח לך בעל שזקוק לך.
הרבה הצלחה ❤