איןןן יואו איך צחקתי כשאמא שלי סיפרה לנו..
לכו תחיו עם פרסי

אביגיל~!
אביגיל~!

א', כדי להגיד שרס"ג אמר משהו תצטרך לצטט לי אותו. אחרת מבחינתי זו ההבנה שלך בדברי רס"ג וזהו. לא רק זה, עליך לצטט אותם במלואם, ולומר באיזה הקשר נאמרו.
אחרת אפשר לטעון כל דבר בשם כל חכם.
(וגם בלי קשר, המסקנה שלך לא מחוייבת כלל, ופרשנותך בכלל מזלזלת בנביאים ובעם ישראל כולו. זה בבירור לא דברי רס"ג.)
ולגבי הסיפא -
אל תשחק אותה טיפש.
הגויים לא נוגעים אלינו מבחינת הגבלת עיסוקינו בתורה. אל תבלבל לי את המוח עם טענות מופרכות שכאלה.
הבעיה היא דברי הגויים בענייני אמונה, בכל חלקיה. אבל אין זה אומר כלל שמה שהם נוגעים בו אי אפשר לגעת, זו טענה אבסורדית (שאגב דומה לטענת חלק מהחרדים בענייני אמונה ותנ"ך בכלל, שכיוון שאז הנוצרים היו מתווכחים ומוכיחים את דתם על סמך פסוקים בתנ"ך, אין ללמוד את זה כדי שלא יתעוררו השאלות ויפלו למינות. זו טענה אבסורדית לחלוטין.)
אם עולה על דעתך שרס"ג קורא לפילוסופיה "חכמה" סתם בלי לפרש, אתה טועה טעות נוראה.
הוא מדבר על חשיבות לימוד אמונה, לא לימוד פילוסופיה 
אני מספיק מותש מלעשות את זה...
"וכבר יתבאר זה על פי מה שיחשוב הפילוסוף.."
לא אומר = "תלמדו פילוסופיה", ובמיוחד לא "מצווה ללמוד פילוסופיה".
כפי שאמרתי לגבי הרמב"ם, הוא משתמש במונחי הפילוסופים כדי שדברי יהיו מובנים, לא שאת עצם דבריו הוא שאב מהם או שהיה צריך ללומדם כדי לברר אמונתו ח"ו.
הוא מתאר איך לעשות את זה...
לפי ההגדרה שלפילוסופיה זה אותו דבר...
והפילוסוף, זה אותו אדם החוקר (כך גם משמע מההקשר...)
לא ראיתי פה פעם אחת משהו שיכול להיות אזכור לפילוסופיה.
צריך איכשהו לסחוט את זה...
אבל לחקור במושכלות זה נראה לי מספיק...
"מושכלות" זה לא "פילוסופיה"!!
ה' ישמור.
לחקור במושכלות זו חקירה בדברים נעלים. "שכל" מלשון משהו עליון, כמו "השכל הנעלם מכל רעיון" או "שכלי" בלשון המהר"ל ורבים מהחכמים.
אחי, בבקשה אל תאמר דבר לפני שאתה בודק אותו.
להשיג המושכלות הכוונה להשיג את אותו הדבר שמתקבל בשכל...
לצורך העניין, גם מתמטיקה זה מושכל...
ועל ידי השגת המושכלות האלו אנו צריכים לחתור אל האל...
אתה בוחר לפרש את זה כך, ואז זה מתיישב לך יופי. אם כי הרמב"ם לא אמר את זה (לפחות כאן).
הייתי מצפה ממך, במיוחד אחרי שלמדת קצת מורה נבוכים, שתבין טוב יותר את לשון הרמב"ם.
בן-ציוןאחרונההרמב"ם לא אמר שם פעם אחת ללמוד פילוסופיה.
הוא הרבה לדבר על חשיבות לימוד החכמות המדעיות למיניהן, בשלל סיבות.
הוא לא אמר פילוסופיה.
באחד הדפים שהבאת הרמב"ם מדבר על התקופה של אבדן החכמה, שבה צריך שלא לסור מדברי חכמים שאז (בתקופה זו) "אין לו לקב"ה בעולמו אלא ארבע אמות של הלכה". לא קשור לנושא שלנו.
בשמונה פרקים, היכן שהבאת הרמב"ם מדבר על החשיבות של השליטה בכוחות הגוף, ההליכה בדרך המיצוע. הוא מביא את דברי הפילוסופים בעניין, להראות שאף הם סוברים שמי שרוצה לחזק שכלו צריך להיות פחות מרוכז בחומריות (אך כמובן חותם בדרך האמצע של איזון.)
עדיין אין קשר למה שאמרת.
או אולי סגנון אחר...
שמעת על מישהו בשם שלום צדיק?
גם לש'כנזים יש עין הרע
[@נגרינסקי,"עין הרע" כך בהחלט ניתן להיאמר. כמו יצר הרע ולא יצר רע. "עין הרע ויצר הרע ושנאת הבריות מוציאין את האדם מן העולם" (אבות, ב, יא) בעניין ההבדל בין עין הרע ועין רעה- מסתבר שיש הבדל. פעמים הם אותו עניין ופעמים מדובר דוקא על עין הרע במובן המזיק ולא הקנאה- "עין הרע - כמו עין רעה שאינו מסתפק במה שיש לו ומחזר אחר דברים אחרים. ויש מפרשים עין הרע, שמכניס עין הרע בממון חבירו או בבניו ומזיק לו" (ברטנורא שם)]
מכיון שאני בתענית ויכוחי רמב-מיסטים.... לא אגיב לדברי נגריסקי רק אומר שהרבה פעמים הגישה לרמב"ם (@רמבמיסט בנשמה, אנא הזכרלי לכתוב על זה, על רמבמיסטים) היא ילדותית מאוד ושטחית.
גישה כזו היא שהביא חוקרים בני זמננו לטעון שהיו שני "רמב"ם" בימי הביניים דבר שהינו הבל, שהנשר הגדול היא גדול בתורתו עשרת מונים ממה שהחוקרים יכולים לחשוב להבין בשכלם ובאמת אחד הוא וכמו שכתב מרן הרב קוק זצ"ל שלא ניתן "להפריד את היד מהמורה".
ואין לי כח להרחיב.
אבל כן, אין לנו הגזמות של מרוקאים....
מה שאתה טוען שזהו המייצג את הרע אינו אלא סברא בעלמא שדורשת מקור.
סוכה נ"ב ע"א "שבעה שמות יש לו ליצה"ר... הקב"ה קראו "רע" ".
מה שהנך מראה דוג' עין הטוב יכול וזה אפשר- אינני יודע. ואסביר-
מה כבודו יאמר על "לשון הרע" הינו מייצג את הרע? והאם הפכו הינו "לשון הטוב" זה אפשר.
ואולי אפשר שהוא של חלק רע. ואיני יודע אך ודאי ניתן להיאמר שכן, כפי שכבר אמרתי זוהי משנה מפורשת בפ"ב דאבות מי"א עין הרע!
ולכא' לפי מה שאתה כותב צ"ל לשון רע
אני והאני![]()
משו עם יוסף כתונת ועינא בישא![]()
ידעתי את זה![]()
בלאגאניס'טאנא מזרעא דיוסף קאתינא דלא שלטא ביה עינא בישא=
אני - מזרעו של יוסף אני בא שנאמר עליו שלא שלטה בו עין הרע.
טיפה של אורספתוש?! רציני?

פרסים....בימאית דמיונותיש לנו איזה 3 בכיתה,
והן ממש חמודות,
חוץ מהקטע הפרסי...
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד