בס"ד,
אני כותבת זאת לאחר כל התגובות שחלקם, רק חלקם קראתי.
ובכן, אני רושמת זאת מצד שלי כאם הכלה.
ובכן, יש לי חתן מקסים, שיותר עובד מאשר לומד, ושתבינו יש לו ראש קרימינלי, הבת שלי, כל כך טובה, תמימה, נשמה מאמינה, וכאשר אני מסתכלת עליה מהצד, מנסה להיו תאובייקטיבית, רבים היו רוצים אותה. (ואכן, מתוך כל השידוכים היו לפחות שניים שרצו אותה, אבל היא הראגישה שזה לא זה)
ובכן, אבא שלו די אמיד, לאמא יש ירושה מהסבא, לא בוורט ולא באירוסין לא הזכרנו דירה. תבינו, הכל נתנו וביד רחבה, וזאת למרות שיש לנו עוד בבית, הבחור מקסים, מוכשר, אגב שהייינו ידידים לפני השידוך (אני שידכתי אותו לביתי, לאחר שהתייעתי עימה, והיא הסכימה, כי הוא היה חברותא של הבן היותר צעיר שלי)
אבל ראו מה קרה אח"כ ??
אבא שלו החליט שאנו צריכים אחת משתי האלטרנטיבות, או לעשות משכנתא, או להביא לא יודעת מאיפה לפחות 100 אלף או שקלים או דולרים, ושום עזרה לזוג לא נחשבת בעיניו, אם לא הכסף הזה. אכן צרה צרורה,
היחסים שהיו מצויינים עד כה, התערערו, מתוך 8 שנות נשואיהם, הוא בד"כ אנושי, אלא מה, שלפעמים היה מתנהג לבת לא יפה, איתנו לא דיבר בד"כ.
וזאת עד שתמיד הלך לרבנים להתלונן עלינו, וכולם נתנו לו מוסר, שיש לו חם וחמה טובים מאד, שאותם הוא צריך לכבד בכל מאודו.
ואכן בעלי אב ובעל מה זה מקסים (בן פורת יוסף, בלי עין רע)
מוותר , סולח, מוחל, מנסה להתקרב.
היום, הוא קנה להם דירה (שמעתי מכסף של ירושה) ואנו נותנים כל מה שאנו יכולים, מה מוצא חן בעניו, יש לו בעיה.
לא צריך לשים לב לכסף.
בעלי ואני עבדנו, הוא היה בצבא, ואני עבדתי, 28 שנים, ושלמנו 3 משכנתאות, כל חצי חדר עברנו דירה, תאמינו לי ??? לא קרה לנו כלום, אנו בסה"כ יודעים להאריך יותר טוב את החיים. גם חמי וחמותי לא נתנו לנו כלום כלום כלום. אפילו פיג'מה לא, את החתונה לא נתנו כלום, כי חמי לא רצה אותי.
והנה, בזכות בורא עולם אל רחום וחנון, היום אנו גרים בבית יפה, עם ילדים ב"ה יפים וטובים מאד, משפחה לתפארת. התקדמנו, וזה ממש קידוש ה' אחד גדול, הכל בורא עולם נתל, רק הוא בסייתא דישמייא, רק הוריו עזרו עד כמה שיכלו, אבל לא בכסף, שבתות, עם הילדים. חמי וחמותי ידעו רק לקבל כבוד.
טוב שאתם לא מכירים אותי, לשון הרע,
אבל כך זה. רק בורא עולם, העיקר התורה הקדושה. תמיד אמרתי לחתני, אתה לך תלמד, אני מבטיח לך עזרה עם אשתך, ואכן, אני הולך אליהם לסייע להם בבית עד כמה שאפשר.
בלי כסף, ואני רוצה להגיד לכם, אם זוג נפרד בגלל כסף, זה כי זו הסיבה לפרדה וכי הם לא שייכים איש לרעותו.
ו .... שיהיה בהצלחה.