אני שונאת טבלאות ואני שונאת כנסת אבל יש בגרות באזרחות וזה היה כתוב לי בטבלא, לכן כתבתי את זה פה ועכשיו יש את זה מסודר
תפקידי הכנסת:
חקיקת חוקים: בסמכות הרשות המחוקקת להציע חוקים ולעהבירם ברוב בכנסת, החוקים הם בסיס לפעילותה של הרשות המבצעת שזה הממשלה שצריכה לפעול על פי חוקי הכנסת, בלי חקיקה הממשלה לא יכולה לפעול
גם הרשות השופטת צריכה לשפוט על פי חוקי הכנסת וכך ניתן לראות את הגבלת השלטון והפרדת הרשויות
בחירת נשיא המדינה: הנשיא נבחר ע'י הכנסת אחת ל- 7 שנים וגם נשפט בפניה אם התנהגותו לא הולמת ![]()
פיקוח וביקורת על עבודת הממשלה: כחלק מהפרדת רשויות צריך לפקח על עבודת הממשלה, למה? כדי למנוע עריצות וריכוז עוצמה וכח ע'י השלטון![]()
אבל איך הכנסת עושים את זה ? ע'י וועידות מטופשות שזה מעצבן לזכור את השם שלהם, וועדות הכנסת, הצעות לסדר היום, שאילתות, אי אמון, חוק התקציב, וועדות חקירה פרלמנטריות
בחירת מבקר המדינה : אם תהיתם אז הוא נבחר פעם ב- 7 שנים, בדיוק בשנת שמיטה (סתאאאם) והוא אחראי מטעם הכנבת לבדוק את הגופים הממשלתיים (וואלה, אחלה ג'וב) הוא צריך למסור ד'וח על ממצאיו (ולא ד'וח חנייה) הכנסת קובעת את תקציב משרדו ורק היא מוסמכת להדיחו, המבקר אינו תלוי בממשלה בכלל, רק בכנסת
השתתפות במינוי שופטים ודיינים: בוועדת המינויים משתתפים 9 בני אנוש מכדור הארץ: 2 ח'כ, 2 שרים ועוד 5 חייזרים, טוב התבלבלתי, לא משנה העיקר שיש פיקוח על השופטים
מינוי ועדות חקירה פרלמטריות: הכנסת ממנה וועדה לנושאים חשובים ביותר