שאלות על הגירוש.מור

א. לא נשכח ולא נסלח

ב. להתגייס לצה"ל או לא?

ג. מה היחס למדינה אחרי שבצעה את הגירוש?

ה. האם לא נסלח זה לטובתי או לא ? הסבר: זה כמו שק תפו"א שמסריח אם אני אוריד אותו מעלי זה יקל עלי ואם לא אני ישאר עם השק הזה עלי וזה יהיה נטל... (משל ששמעתי)

מה אתם אומרים? יוצא להתווכח בנושא הזה עם המון אנשים ואני יוצאת מבולבלת כן להתגייס כי מי ישמור עלינו לא להתגייס כי מי מסוגל לעלות על המדים האלה ... המדינה זה לא ממשלה...

קיצור אני מחכה לתגובות 

לא נסלח!אנונימי (פותח)

אף אחד ממתכנני הגירוש לא ביקש סליחה.

אז למה שנסלח?

יש סיבה שכתובה למעלהמור
אבל זה לא אומר שאני מסכימהמור
תשובותדרדקי

א. העוולות עדיין נמשכות, אני לא רוצה להמשיל את זה, זה חמור מספיק כדי שלא נצטרך להמשיל את הדבר.
עניין נוסף זה חטא כנגד כנסת ישראל, איך יכול הפרט לחשוב את עצמו מספיק ראוי למחול על דבר שנעשה כנגד כנסת ישראל, זה כמו שאיש מעיר אחת ימחול על גזל שגזלו מכל אנשי העיר, איך הוא יכול עלשות דבר כזה.

בדרשות הר"ן נאמר שלכל חטא יש מחילה חוץ מפגיעה בכבוד עם ישראל(משהו בסגנון אם לא מדוייק), וזה לא היה פגיעה בכנסת ישראל.

ב. סוגיא גדולה, איני עומד להכניס את ראשי במחלוקת של מה הייחס לצבא.

ג.כנ"ל

ד. שמעתי את הרב אליהו אומר משהו דומה, אבל לא שמעתי שהוא אומר לסלוח.

דברי הרב אריאל.רותם

בעשרת ימי תשובה הביאו לאולפנה שלנו את הרב אריאל-הרב של רמת גן נראה לי. לשו"ת ונשאלה השאלה הזו והוא

ענה:קודם כל מישהו ביקש בכלל סליחה? זה כמו שנבוא למי שפגע בנו ונגיד לו זה בסדר כבר סלחתי.

וגם כשמישהו יבוא ויבקש סליחה זה יהיה ברמה האישית של אחד על אחד וזה בכל מקרה לגופו. אבל ברמה הכללית של

הציבור שלנו והממשלה לא בטוח בכלל שנוכל לסלוח ואולי גם אסור לסלוח לרשעים. (עד כאן דברי הרב)

ונראה לי שזה אומר הכל.

בעז"ה נחיה ונחזור.

על הנושאים האלוראשון_בנשמ"ה
נכתבו מספיק חוברות/מאמרים וכו'.

את יכולה למצוא תשובות ב:

א. האתר של ישיבת בית אל www.yeshiva.org.il.

ב. חוברת "ואנחנו קמנו ונתעודד" שמסתובבת בישיבות/אולפנות.

בהצלחה.
התכוונתימור

בשביל עצמי וגם לחילים כשאני רואה חייל הזכרונות של הגירוש חוזרים אלי מכל המשפחה שלי אני לקחתי את הגירוש בצורה מאד קשה ולכן אמרו לי את מה שאמרו לי .

חברה שלי אמרה לי שבגלל זה חילים מתאבדים כי כל המבטים שננעצים בהם הם מרגישים אשמה (ויש להם על מה)וגם אל תשכחו שמדובר בחילים בני גילנו פחות או יותר הם רק סימו י"ב  .

היום חברה שלי סיפרה לימיכל-

שהציעו לה להיצטרף לקבוצה שתיתלה על דלתות המגרשים שלטים,את כל הפרטים שלו לגבי הגירוש .כלומר,איפה הוא הישתתף בגירוש שמות המישפחות שהוא גירש וכו'..ובנוסף גם לתת לשכנים שלו פליירים ..יעני להעלות ת'מודעות.

השאלה שצצה לה היא האים כדי להישתתף בזה.?מיצד אחד :ברור!!!כי מה זה לגרש אנשים מהבית??אנשים ביגללו לא ישנים בבית ,ביגללו נוער סובל ,מישפחות מיתפרקות וכו'..אך מיצד שני:מה אים המישפחה שלו??ילדים שלו??האים הם צריכים לחטוף את כל הגידופים,ההשמצות???

אשמח אים יש למישו איזה דעה אז שיגיב!מעניין אותי מה אתם חושבים על זה.

אני לא יודעת כמה זה היה קשור לשירשור..אז סליחה!

אני חושב שזה שאלה גדולה מדידרדקי

בשביל אנשים כאן לענות.
צריך ללכת לרבנים בנושא הזה.

זה לא אומר שאין לאנשים פה דעה ....מיכל-
נכוןדרדקי
אבל אני חושב שאני קצת קטן מלתת את תגובתי על כל דבר, למרות שיש לי מחשבות/דעות, עם זאת איני בר סמכה לנסות ולשנות למישהו/י את הגישה כשאני לא ביררתי מספיק קודם.
אני בעד!!אנונימי (פותח)

צריך להוקיע אותם ואת המשפחות שלהם!

מה המישפחות שלהם אשמותמיכל-
בעוול של בעל הבית??
נכוןדרדקי

אדם אחד יחטא ואנו נגיד שיש שמץ פסול בכל זרעו.
לא ניתחתן איתם, לא נדבר איתם, נבנה ערים משלנו.
איזה טוב יהיה, מדינת יהודה מצד אחד, מדינת הכופרים מצד שני, אך נוסטלגיה, ממש חזון אחרית הימים.

כשטיטוס הרשע נכנס לירושלים מה הוא ראה?
הוא ראה תלמודי תורה, ישיבות קטנות, ישיבות גבוהות. גמ"חים וארגוני חסד.
ענקי עולם אם ראשונים כמאלכי השרת אנו כבני אדם ואם הם כבני אדם אנו כחמורים ולא כחמורו של פנחס בן יאיר,את זה אמרו התוס' בחולין ה: .
ועם כל זה חרב ירושלים, כי היה שנאת חנים, היו מסתגרים בתוך קבוצות קטנות-אחרים לא יכולים להיכנס. מניין לאשכנזים\מנין לספרדים\מנין לעשירים\מניין לעניים\מניין לסנדלרים\מניין לנגרים[אני יכול להמשיך אבל אני משער שהבינו פנ את הרעיון]. לא נשכח ולא נסלח אבל גם לא נרצח ולא נגנוב. כמו שצניעות זה לא רק אורך החולצה, תורה איינה רק א"י. א"י זה הרבה, אנו עושים מה שאנו יכולים אבל בל נשכח עוד את התורה. את שבת קודש יום החמדה. את גילוי העריות. את שפיכות הדמים. את הקטל בכבישים. אכן על הגירוש אין כפרה, אבל הלכה לא נפסקת ע"י רגש, כי אם ע"י שכל. צריך עיון מעמיק על הנושא לראות מה התוצאות, האם אני אגרום ע"י כך להרג? האם אני אגרום לגירושין? לנוער מנודה שישתמש בסמים לברוח מהמציאות? "לא תיקום ולא תיטור" עד שמגיע לארץ ישראל, שם מותר הכל, נכון?

יש פסקים, הרבנים עברו על הסוגיות ופסקו לאחר עיון בדבר. אבל אנו הדרדקים, אשר לא שימשנו עדיין כל צורכנו לא נפסוק. לא נקבע דיני נפשות בהנד עפעף. נשאיר זאת לגדולים.
לאחר שהגדולים יפסקו פסק אנו נלך לאורם בכל יכולתינו. אבל לפסוק לעצמנו לא נעשה.

אם הרב שלך פסק לך שמותר לך, אזי מותר לך. אם פסק שאתה חייב, אז הינך חייב. אם לא איני רואה איך אתה יכול לעשות דבר כזה שיכול לגרום לתוצאות מזעזעות בלי עיון בהלכה.

תשובת הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"אראשון_בנשמ"ה
שאלתי את השאלה הזאת את הרב זלמן מלמד (באתר של ישיבת בית אל) ולהלן לשון השאלה ותשובת הרב:

שאלה:
שמעתי לאחרונה על יוזמה לתלות על הדלת של חיילים שהששתפו בגירוש ולהפיץ לשכנים שלהם כרטיס מידע שכולל מה החייל עשה בגירוש ודברים מעיין אלו. שאלתי היא האם אין בכך איסור של הלבנת פנים ולשון הרע ללא צורך אמיתי, או שעל מנת למנוע את הגירוש הבא (רח"ל) אפשר בכל זאת לעשות כן?

תשובה:
אם החייל אינו שב בתשובה והוא מוכן לחזור ח"ו על מעשהו הרע יש מקום לפעולות שיגרמו לו לחשוב על מעשהו. ואולי גם פעולה מסוג זה שהזכרת, וזה לטובתו להצילו מן החטא. ואם אותו חייל אינו בוש במעשיו אין בזה הלבנת פנים או לשון הרע לפי דעתו.

בקשר להתאבדויותדרדקי
זה הגורם ההורג הכי הרבה חיילים בשטח. כך היה גם בתקופות הקשות של האינתיפאדה. האם זה קורה יותר עכשיו? איני יודע, צריך לברר, עם זאת גם לזכור שזה כבר היה. 
לא הבנתי אותךמור
אתה רוצה להגיד שמאז ומעולם היו התאבדיות?
כןדרדקי
כל שנה בצה"ל מתאבדים בין 35-40 חיילים. בפעולות נהרגים בין 30-35 חיילים
זה נובע מהרבה סיבותדרדקי

בדרך כלל בעיות בבית.

רק לשם המחשה, כל חחיל קרבי מקבל נעלים חינם וגם את הדבר שהולך מתחת לרגל למי שצריך(מצטער, אין לי מושג איך קוראים לזה) כל זה נובע בגלל שחייל אחד היו לו נעלים לא טובות וזה כאב לו עד שהתאבד בגלל זה. זה קרה לפני בערך 10 שנים.

לא נסלחhadar

דבר ראשון-(כמו שכבר נאמר)-מישהו ביקש סליחה?אז איך אפשר לסלוח?!

דבר שני-כדי לחזור בתשובה האדם צריך לתקן את מעשה העוולה שעשה!-ועוד יותר שזהו מעשה פשע נגד עם-ישראל עכשיו ולדורות הבאים.....-צריך לעשות כל כך הרבה כדי לתקן כזה דבר!לכן-לא יעזור גם אם יבקשו סליחה -צריך לתקן!!!!ועוד איזה תיקון......

אני לא חשבתי לרגע....מור

שצריך לסלוח לפושעים האלה....אבל הנקודה שאני אישית מסתובבת עם אבן על הלב שאני כל היום חושבת על הגירוש  שאני לא אראה יותר את נווה דקלים שהמקום הזה היה הבית השני שלי  תראו הכרתי את המקום הזה מצוין אחותי גרה שמה בשבועות של הגירוש היתי איתה הבית שלה היה גם הבית שלי בגירוש היתי צריכה להיות אצלה...זה לא הסתדר וזה לא משנה למה...

אני כועסת על כל העולם צבא, חכי"ם ,יס"מניקים, כולם כל מי שהיה בגירוש.

סיפרתי את זה לחברה והיא ראתה שאני לקחתי את זה קשה יש בי כעס, זעם, מרירות. והיא אמרה לי שברגע שאני אדע לסלוח אני עושה טובה לעצמי.לא להם.

הם לא צריכים את הסליחה שלי הם חיים יפה מאד בלעדי הסליחה הזאת . עד כאן הדברים של חברה שלי

תגיבו..... 

רק בקשר לסעיף האחרוןreal story

אולי באמת יותר קל לסלוח, להוריד מעצמנו את השק הזה.

אבל חיבים לזכור שהפשע נעשה כלפי כ"כ הרבה אנשים, מי אנחנו שנסלח???

אם נסלח קיים חשש שגם נשכח מי עשה את הפשע, והוא לא מפסיק - פשוט עובר לשלב ב'

אולימור
את צודקת אני בטוחה שאני לא  אשכח אותם.... ובעז"ה אני אשתדל לעשות את כל המאמצים  לא לעבור לשלב ב'
לדעתיהודיה

לא קראתי את כל השרשור אבל לדעתי-

א. ברור שלא נשכח!! ממש לא! ונסלח? הם לא ביקשו סליחה, אז אני לא ירגיש לא טוב עם עצמי כי זה לא שמישו ביקש סליחה ולא סלחתי לו.

ב. להתגייס... למרות שהצבא הזה עשה דברים ממש לא טובים הוא גם שומר עלינו.. ואם הצבא יתפרק אז ישר הערבים יתקיפו אותנו.. אנחנו לא גרים בשוויץ שלא צריך צבא.. צבא זה חובה שיהיה בכזאתי מדינה...

ג. אני שונאת את הממשלה. ונגדה תמיד. אבל בכ"ז כמו שאמרתי, כן צריך להתגייס לצבא לדעתי.

יומלאור - הודיה.

להודיהמור

לגבי הצבא לדעתי בשנים הקרובות לא להתגייס למה?

1. איזה מן צבא זה שמאיים על החילים שלו בכלא ומכריח אותם לקיים את הפקודות שלו שזה נוגד מצפונית ערכים ואידאלים של אנשים.

2. הצבא מזלזל באנשים שלנו לא אתחיל לתת דוגמאות רק תחשבי מה דן חלוץ אמר על הבחורים שהיו על הגג בית הכנסת בכפר דרום תובב"א . חשוב לתת לצבא כמה שנים בלעדינו כהוא ירגיש את החסר בנו ואז ידע להעריך.

3. המדים היום מסמלים את הגירוש יצא לי לדבר עם בן דוד שלי והוא אמר שהוא רוצה להתגיס לצבא אז אמרתי לו איך אתה מסוגל לעלות על המדים האלה אז לא היה לו מה לענות.

מה שאני חושבדרדקי

שמעתי שרב במרכז אומר כך וממש התחברתי.

מחזור גיוס אחד לא להתגייס. אם הבנתי זאת נכון צריך לארגן שכל הדתיים לא מתגייסים במחזור הזה, לא שכל ישיבה  בוחרת לה זמן אחר. לצבא יהיו את החיילים, עם זאת מחזור אחד יהיה קצת קרח.[מחזור הבא יהיה עמוס]

אם לא נתגייס למשך 4 שנים יכול להיווצר מצב שבו יהיה מחסור בחיילים, פעיליות תקטן, והקטל יגדל. הצב"א גם ימצא תירוץ לגייס עוד בנות בקרבי ואז הבעיות תגדלנה.

ממש התחברתי לגישה הזאת.

אז ככה.צחקן

ב"ה

א. 100% נכון. דיברתי על זה היום עם אחד מהרמי"ם אצלנו  והוא גם אמר ככה. וגם אף אחד לא ביקש סליחה.

ב. לא יודע. נראה אחרי הבחירות

ג. כנ"ל.

ד. לא לסלוח !!! בשום מצב ! וזה לא דומה לשק, בכלל !

אבל מורהודיה

מה את רוצה שיהיה?

צודקת במה שאמרת. שורה תחתונה - צבא מושחת.

אבל מה נעשה בלי צבא? אני לא חושבת שהארץ שלנו יכולה להתקיים בלי צבא.

תקשיבומור

לא היתי מחוברת כבר המון זמן

קודם כל הלא נסלח זה לא רק להשאיר למפונים אלה לכולנו... ברור שאני לא אסלח לחיל שגירש את עמ"י מארצו (גם אם הינו שם או לא עצם העובדה שאני לא יכולה לנסוע לגוש...)

אני חושבת שעכשיו לא להתגייס לצה"ל כי נמאס שאנחנו מתננדבם וכל זה ובסוף נונים יריקה בפנים שמאימים עליך שאם תעיז לסרב פקודה אז נוריד אותך מהדרגות ותשב בכלא

או שהתנאי יהיה שנתגייס בדרישות משלנו כמו אם יהיה גירוש נוסף (ח"ו) אני מקשיב בקול התורה ולא בקול המפקד 

לא נסלחראשון_בנשמ"ה
המון רבנים אמרו שנכון וצריך להגיד לא נסלח ובינהם: הרב זלמן מלמד, הרב אליעזר מלמד, הרב יעקב אריאל, הרב דב ליאור, הרב שלמה אבינר.

הסדר של הרבנים הוא לפי הסדר שבו נזכרתי בהם.
הרב אבינר???צחקן

ב"ה

בטוח ?

כןדרדקי
אני שמעתי אותו אומר "מישהו בכלל ביקש סליחה? אין פוסק אחד שראיתי שאומר שיש חובה לסלוח למי שלא ביקש. עיינו במסכת יומא דף כב עמוד ב למטה כג עמוד א(משהו על סליחה, לא זוכר)"[לא בדיוק במילים האלה]
אה.צחקן

ב"ה

אבל אם בקשו לסלוח (לא שזה הגיוני כ"כ), האם הרב אבינר חושב שצריך לסלוח?

אני שמעתיראשון_בנשמ"האחרונה
את הרב אבינר בעצמי (דרך האוזניים שלי) שאמר שלא לסלוח עד שלא יבקשו סליחה ויחזירו מה שהזיקו.
תשובותאנונימי (פותח)

א. נכון

ב.צריך להגייס לצה"ל

ג. נראה לי שאת הלא נסלח נשאיר למפונים עצמם להחליט אם זה מתאים או לא לומר .

בעז"ה בבנין גוש קטיף................

?????דרדקי

א. נכון
ב. השאלה היא מתי.
ג. היו המון חטאים, הגזל-זה אויל רק כלפי המגורשים, ה"לא תחנם-לא תתן להם חניה בקרקרע"[ע"ז כא.] זה אם איני טועה כנגד כנסת ישראל, היה כאן פגיעה בכבוד ישראל. היו כאן השמצות סתימת פיות התרזה שנאת חינם מצידם, ולא חסרים עוונות. חלקם גם אנ ושותפים ואנו יכולים לסלוח עליהם. חלקם אף אדם בכנסת ישראל לא יכול לסלוח עליהם

בע"ה ה' נהיה בירושלים המורחת ליד דמשק[עיינו רש"י על זכריה פרק ז פסוק א, מדהים ומשמח!]

תשובות לשאלות על הגירושאנונימי (פותח)

בס"ד

(כל מה שאני אומר הוא על דעתי האישית בלבד, ואולי פה ושם שרבבתי משהו ששמעתי מרבנים)

א.לא נשכח-ברור שלא נשכח את הגירוש, ואנחנו עוד נחזור!

לא נסלח-בעיקרון, אם יתוקן העוול ונחזור לגוש קטיף והשומרון, לפי דעתי אין שום סיבה לא לסלוח. אבל כששום דבר כמעט לא נעשה בעניין העקורים והממשלה ממש לא עוזרת בכלום-לא רק שלא צריך לסלוח, אלא גם צריך להדגיש את זה שכל עוד אף אחד לא מטפל בזה-אנחנו לא סולחים.

ב.אני חושב שאע"פ שצה"ל עשה את המעשה הנורא שהוא עשה, ושהלב באמת לא מסכים לזה שנתגיס לצה"ל-צריך באמת להפריד בין הגירוש לבין עוד המון דברים חשובים מאד שהצבא עושה למען בטחון המדינה ותושביה. ידוע הדבר (אני חושב שהרמב"ם אמר את זה) שכאשר בן אדם חוטא יש מצווה לשנוא את העבירה שהוא עשה ולא את החוטא עצמו (אולי מכיוון שבפוטנציל הוא יכול לעשות עוד הרבה מאד דברים טובים).

ג. עוד לא חשבתי על זה (די מורכב).

ה. עיין א.

להיות תמיד שמחים!!!

שמונה קבצים קובץ ח סימן רכחדרדקי

וכן יש את זה בספר אחר של הרב[איני יודע איזה, הלשון שאני כותב זה מה שכתוב שם, בקובץ יש משהו מאוד דומה].

את הרְשע ולא את הרָשע

אוף , זה נשלח בטעותדרדקי
הנכון הוא ששונאים את הרְשע ולא את הרָשע, עם זאת את הקטנים[דרדקים] מלמדים לשנוא את הרָשע, אם אמור נאמר לילד "שנא  את
למה???????דרדקי

לחצתי tab וזה נשלח ;-[

אם נאמר לקטן לשנוא את הרֶשע זי הוא יתחבר לרשע ויהפוך להיות כזה.

את הקטן מלמדים לשנוא את הרשעים ולא את הרישעה, כשהוא מתבגר אזי מלמדים אותו לשנוא את הרישעות.
ומאי שנא כלפי המדינה? שונאים את החטא ולא את החוטא, נכון. מפרסמים את זה ברבים? צע"ג!

בחזרה להתחלה, כבר נאמר כאן שזה עניין נגד כנסת ישראל ואין הפרט יכול לסלוח[לפחות כך אמר לי הרב שלי] והר"ן בדרשותיו אומר שלכל חטא יש תשובה חוץ מפגיעה בכבודן של ישראל, ומה היה כאן אם לא פגיעה?

מה שנא בין המדינה לצה"ל? שיניהם כמה אנשים למעלה קבעו משהו והזוטרים[אזרחים=חיילים, מפקדים=אחמי"ם אלופים=חברי כנסת ±(כמובן כמו שאמר רשב"י לכל כלל יש יוצא מהכלל[קידושין לד.])] לא עשו דיים כדי למנוע. 
עם זאת כמו שאמרו בעבר, המדינה קדושה, הממשלה לא!

בקשר ללא נסלחאנונימי (פותח)

חבל על הזמן- יש לי חשבון גדול מדי למדינה הזאת, כך שמכאן ועד סליחה הדרך עוד ארוכה.

אני לא סולחת- לרה"מ על כל השקרים שלו, על השחיתויות, על הגנבת קולות

אני לא סולחת- לתשקורת, על ההסתה, על השקרים שהפיצה, על החד צדדיות שהפגינה

אני לא סולחת- למשט-רע על המכות שהרביצו בנחישות ורגישות

אני לא סולחת- על הדיקטטורה ועל הסתימת פיות

יש לי חשבון גדול מדי למדינה הזאת, מצטערת, קשה לי לסלוח.

אבל בטח שמתם לב שלא כתבתי את צה"ל- כי אני שיא המעריכה את צה"ל המדהים על הכל אבל על הגירוש- אני לא סולחת להם. לכן אני חושבת שצריך להתגייס בכל זאת. אבל מה איכפת לי- אני בת בכל מקרהת

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך