אדם אחד יחטא ואנו נגיד שיש שמץ פסול בכל זרעו.
לא ניתחתן איתם, לא נדבר איתם, נבנה ערים משלנו.
איזה טוב יהיה, מדינת יהודה מצד אחד, מדינת הכופרים מצד שני, אך נוסטלגיה, ממש חזון אחרית הימים.
כשטיטוס הרשע נכנס לירושלים מה הוא ראה?
הוא ראה תלמודי תורה, ישיבות קטנות, ישיבות גבוהות. גמ"חים וארגוני חסד.
ענקי עולם אם ראשונים כמאלכי השרת אנו כבני אדם ואם הם כבני אדם אנו כחמורים ולא כחמורו של פנחס בן יאיר,את זה אמרו התוס' בחולין ה: .
ועם כל זה חרב ירושלים, כי היה שנאת חנים, היו מסתגרים בתוך קבוצות קטנות-אחרים לא יכולים להיכנס. מניין לאשכנזים\מנין לספרדים\מנין לעשירים\מניין לעניים\מניין לסנדלרים\מניין לנגרים[אני יכול להמשיך אבל אני משער שהבינו פנ את הרעיון]. לא נשכח ולא נסלח אבל גם לא נרצח ולא נגנוב. כמו שצניעות זה לא רק אורך החולצה, תורה איינה רק א"י. א"י זה הרבה, אנו עושים מה שאנו יכולים אבל בל נשכח עוד את התורה. את שבת קודש יום החמדה. את גילוי העריות. את שפיכות הדמים. את הקטל בכבישים. אכן על הגירוש אין כפרה, אבל הלכה לא נפסקת ע"י רגש, כי אם ע"י שכל. צריך עיון מעמיק על הנושא לראות מה התוצאות, האם אני אגרום ע"י כך להרג? האם אני אגרום לגירושין? לנוער מנודה שישתמש בסמים לברוח מהמציאות? "לא תיקום ולא תיטור" עד שמגיע לארץ ישראל, שם מותר הכל, נכון?
יש פסקים, הרבנים עברו על הסוגיות ופסקו לאחר עיון בדבר. אבל אנו הדרדקים, אשר לא שימשנו עדיין כל צורכנו לא נפסוק. לא נקבע דיני נפשות בהנד עפעף. נשאיר זאת לגדולים.
לאחר שהגדולים יפסקו פסק אנו נלך לאורם בכל יכולתינו. אבל לפסוק לעצמנו לא נעשה.
אם הרב שלך פסק לך שמותר לך, אזי מותר לך. אם פסק שאתה חייב, אז הינך חייב. אם לא איני רואה איך אתה יכול לעשות דבר כזה שיכול לגרום לתוצאות מזעזעות בלי עיון בהלכה.