שאלה שמפריע לי הרבה זמןדרדקי

מי שלומד בישיבה תיכונית/אולפנא מקומית (לרוב) נתקל בבעיה. מי שלומד בפנימיה(לרוב) לא נתקל בבעיה.

ישנם נערים אשר במצב רוחני לא משהו, אני לא מדבר על אלו שמבריזים מדי פעם סדר. אני מדבר על בחורים שלא תמיד מתפללים שלוש פעמים ביום, יש להם חברה, רואים מראות לא צנועות, יש מקומות בהם הנערים הרחיקו לכת והולכים לפאבים, בנות שלא הולכות על פי ההלכה, בנים שלא הולכים עם ציצית(למרות שחובת הבגד, צ"ע האם הכוונה בסוטה כב. שמי שלא לובש ציצית הרי זה עם הארץ, האם זה עם בגד של ארבע כנפות, או שמא מדובר שאין לו והוא לא מכין אחד.) וכו'[מחק את המיותר, לא כולם נמצאים במקום אחד, ושוב לא בכל הישיבות]

השאלה היא עד יוצאים החוצה ומתחברים אליהם? האם לשחק איתם כדור רגל על חשבון ת"ת, האם להריץ איתם בדיחות שאני יודע שיכניסו איזה מילה גסה באמצע?
בדברים שההלכה ברורה אין קושיא, אני לא אשב עם ילד ואדבר לשן הרע בשביל להתקרב אליו, אבל האם אני אעשה משהו שלא 100% ראוי עם זאת אינו עובר על ההלכה?

מצטער על אי הבהירות

יכול להיותרותם

ואם תצא אליו ותנסה להשפיע עליו האם זה בכלל יעזור?

ברור שלפעמים צריך לבטל תורה כדי שהיא תתקיים אבל האם זה חייב לבוא על חשבון הסדרים? על חשבון ת"ת?

לפני שמשפיעים או יותר נכון מנסים להשפיע צריך לדעתי להתיעץ עם מישהו גדול שמכיר את האדם מקרוב ויוכל להגיד

איך לפעול.

בציפיה לישועה ולקרבה של כל העם לאמת הנצחית.

לא יוצאים להשפיעדרדקי

יוצאים ביחד "לבלות" ובכך אתה מתחבר אליו והוא אליך ולכן שנינו מושפעים אחד מהשני.
אני מנסה שכל רגע פנוי אני אשב ללמוד תורה(עכשיו אני קצת עסוק אבל בעיקרון אני מנסה) אז לא אצא אל העם? והרי "כבר נימנו בבית נתזה בלוד ושאלו תלמוד גדול או מעשה גדול, נענה ר' טרפון ואמר מעשה גדול, נענו כולם ואמרו תלמוד גדול שהתלמוד מביא לידי מעשה"(קידושין מ לחלק מהשיטות ת"ת לשמה היא לשם קיומה, קיומה-באותו זמן אינך לומד תורה. חיזוק אחרים אינה קיום התורה?
לא אכנס לבריחה מסדר.

נשאלת השאלה האם כל אדם ידוע אצל גדול שיאמר לך מה לעשות?

יוצאים עם פורפורציהאנונימי (פותח)

לפי דעתי צריך לבנות אצל השני שצריך חיזוק (לא שאנו לא צריכים) תדמית של אדם שלא מנקץ מבחינה דתית להיות חבר שלו וכך לאט, לאט ללהכניס בו רעיונות של יאדישקייט,(עוד פעם,בנחת לא בחדות) אם תכנס בו בחדות (בתקיפות) הוא מיד יכנס לאיזה שהיא תקיפה ולא יהיה מצב שהוא יקבל את המסרים....

מסקנה: יש לצאת להשפיע אבל לדעת איך לגשת,אם מישהו צריך עזרה ספציפית,שידבר עם רבנים שידריכו אותו איך להתיחס לאותו אדם...

בצלב"א

דיברת על עשיהדרדקי

לא על דרך, הבחן בין שתי השאלות.

לפעמים הם לא מודעים שזה אסוראנונימי (פותח)

בס"ד

אני לומדת באולפנא מסויימת (פנימי'ה) ויש ויש (אומנם יותר דיוסיות אבל בכל זאת), לעניות דעתי לא תמיד מי שזה נראה עליו לא בראש שלו או שידוע שזה לא בראש שלו באמת עושה דווקא או כי ככה נוח לא, לפעמים הם עושים את זה מחוסר ידע!!!
למשל, שנה שעברה הייתי בחדר עם משהי שלא ידעה מתי צריך ליטול ידים(!) אז פתחנו קיצור שולחן ערוך והסתכלנו בהלכה ולמדנו (קראו לה והיא שאלה שאלות וענו לה תשובות).

זו באמת שאלה גדולה וחשובה, אני לא חושבת שהדרך היא ע"י שנדמה להם, כי  באיזו זכות נבקש מהם להתחזק אם אנחנו עשינו את אותו הדבר? אני חושבת שצריך להיות כל הזמן עם האמת שלנו ולתת לו הרגשה שאוהבים אותו כל הזמן אבל, הרבה יותר טוב ללמוד תורה ולא רק לשחק כדור-רגל, מההודעות שלך משתמע שאתה לומד הרבה ברוך-ד', בלי-עין הרע ולכן, אולי תבקש ממנו להיות החברותא שלך פעם בשבוע או משהו כזה?

ממש ישר- כח וב"הצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

זה לא הידמותדרדקי

זה לא תקשרות זה התקשרות[אני עדיין מושפע משיחה שהרב אלון העביר על ההבדל בין תקשורת להתקשרות בישיבת הכותל שנה שעברה]
אתה מתחבר אל האדם והוא לאט לאט מתקרב אליך ומתקן את דרכיו. במובנים של בנות זה כמו שמישהי הולכת עם חולצת מרפק, היא תאמר "אבל יש פוסקים שמתירים" אם קבוצה של בנות המקפידות עלזה יתחברו אליה לאט לאט היא תתחיל גם להתלבש כך.[=אדם שלא לבוש ציצית, חובת הבגד ולא הגוף! אם אנשים שלובשים ציצית יתחברו אליו לאט לאט הוא גם ילבש ציצית]

זה לא רק לשחק כדור רגל, זה מדי פעם בהפסקה להריץ צחוקים, מדי פעם בשיעור חופשי לשחק איתו על המגרש. אני מדבר על אלו שלא רוצים להיות חברותא,[כבר היו לי מקרים שהצלחתי לקחת אדם עד לכניסת בית המדרש והוא לא הסכים להכניס את רגלו פניהמ והלך לדבר עם החברה].

אה...אנונימי (פותח)

בס"ד

הבנתי... אני לא יודעת אם מה שאני אכתוב פה עכשיו יעזור אבל אולי הוא יביא כיוון חשיבה.... (מה שכתוב פה אתה מן הסתם מתנהג כך בכל זאת אבל בכל זאת) 

קודם כל להגיד שלום רחב וחיוך כיאלו(או באמת) שאתה ממש שמח לראות אותם ולהתעניין קצת

כל פעם שהם רוצים לעשות אתך צחוקים תגיד להם (בעדינות): אתם יודעים מה הגבולות שלי ברגע שתתקרבו אליהם אני הולך!!! חד-משמעי בלי התחקמות ואם תהיה איתם כמה שיותר אז לאט לאט הם  יפסיקו לדבר ככה ולעשות כך וכך וכו' במיוחד איתך וכשאתה בסביבה כי הם יראו עד כמה זה חורה לך ומפריע... תשאר איתם כשאתה יודע שהם לא יאמרו שטיות יתר( במידה..).

ב"הצלחה וישר-כוח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

זה לא תמיד עובד...מוריונתאחרונה

אצלנו בכיתה שומעים מוזיקה כל הזמן.

יש לי חברה שלא שומעת בכלל מוזיקה צרובה ולכן כל פעם ששמו דיסק צרוב היא קמה ויצאה או אמרה להפסיק...עזבו כל מה שהיה בדרך- היום שומעים בכיתה צרוב...

מצד שני יש אצלנו מישהי שמתוך אידאל לא שומעת בכלל לועזי ואצלה זה די עובד. היא בקשה פעם אחת וכמה פעמים לא בקשה כדי לא להרוס לשאר אלא יצא וזה לאט לאט נקלט לאנשים שלועזי לא שומעים...

קיצר- זה ממש תלוי במה אתה מבקש ואיך אתה מבקש את זה...

בהצלחה רבה..

בצלב"א ול"מ!

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך