פורום סטודנטים
בהנהלת: ארץ השוקולד
מכתב פתיחה
סליחה קפץ^אנונימי (פותח)
חרשתי את האתרים למלגות.
הגשתי למה שרק יכולתי.
ולמזלי הרע (או הטוב) לא הצלחתי לקבל זכאות!
העניין הוא- שאני מממן את השכ"ל מכספי. ללא שום תמיכה מההורים.
משפחתי ב"ה לא עומדת בקריטריונים של רווחה או מצב אחר שנזקק...
אבל הבעיה היא שבכל בקשה למלגה מתייחסים למצב הכלכלי המשפחתי-
אין שום מקום להבנה שסטודנט צעיר אמור בעצמו לשלם בשנה 10,000 שקל !
מישהו יודע על מלגה שיכולה לעזור במצב כזה ?!
משרד החינוך זה עם קשר למצב כלכליהרש
רוב הסיכויים שרווק לא יקבל
איפה אתה לומד?
תנסה במלגות לצרף מכתב שמסביר...
סבבההרש
אז תסביר לפי מה הם מחליטים אם אתה מקבל 4000, 6000, או 12000?
כמו"כ, אני מכיר אישית נשואים ללא ילדים שביקשו ולא קיבלו...
כל מה שידוע לי, זה על ה-4000אנונימי (3)
[כי עם זה יש לי ניסיון...]
באתר של משרד החינוך כתוב כאן מה שאצטט בסוף ההודעה על מי זכאי ומי לא זכאי. אני קיבלתי על סמך כנראה כי עמדתי בקריטריונים של מספר אחים, מספר אחים סטודנטים, שירות, חוגי הלימוד, היקף סיוע חיצוני.
שים לב, שיש קריטריון אחד של הרווחה, או מגורים בפרוייקט שיקום. זה נראה לי הכי קרוב למצב הכלכלי. אציין מקרה שידוע לי עליו באופן אישי, של מישהי שמתגוררת בשכונה מהרשימה שהם נותנים, עשתה שירות צבאי מלא, באותם חוגי לימוד כמו שלי, והיא לא קיבלה, ואני כן. אז כנראה שמספר האחים הוא מה שהכריע את הכף, אבל זה רק השערה....
יש גם קטע של הלוואות, אבל על זה אין לי שוום ידע.
וכך כתוב אצל משרד החינוך:
מהם הגורמים הנבחנים בעת קביעת הזכאות?
• מצב משפחתי
• מספר אחים או ילדים עד גיל 21
• אחים סטודנטים מגילאי 22
• מגבלות של נכות רפואית
• מגורים בשכונות ובישובים שנכללים בפרויקט שיקום
• נזקקות משפחת הסטודנט לטיפול שירותי הרווחה
• שירות צבאי או לאומי/ אזרחי, משך הלימודים
• תארי הלימוד
• חוגי הלימוד
• היקף סכום החיוב של שכר הלימוד
• היקף הסיוע החיצוני (במלגות או החזרים) למימון שכר הלימוד
זוג נשוי, ששניהם סטודנטים, רשאי כל אחד מהם להגיש בקשה בנפרד, בהתאם לכללים שנקבעו
מי אינו רשאי להגיש בקשה?
• סטודנטים הלומדים במוסדות להכשרת מורים או בשלוחות של מוסדות לימוד מחו"ל
• סטודנטים המחויבים בתשלום שכר לימוד שנתי בסיסי פחות מ 6,100 ₪
• סטודנטים הלומדים באוניברסיטאות ובמכללות המתוקצבות על ידי המדינה, ומקבלים סיוע או השתתפות במימון שכר הלימוד ממעסיק או מכל גוף (פרטי, ציבורי או ממלכתי) למעט מלגת פר"ח, מענק פיקדון לחיילים משוחררים ומלגת אירתיקא, בסכום העולה על 8,400 ₪
• סטודנטים הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה שאינם מתוקצבים על ידי המדינה, ומקבלים סיוע או השתתפות במימון שכר לימוד ממעסיק או מכל גוף (פרטי, ציבורי או ממלכתי) למעט מלגת פר"ח, מענק פיקדון לחיילים משוחררים ומלגת אירתיקא, בסכום העולה על 16,800 ₪
• סטודנטים הלומדים במסגרת העתודה האקדמית ושכר הלימוד שלהם ממומן על ידי צה"ל.
• סטודנטים הלומדים לתעודת הוראה או ללימודי תעודה כלשהם או שלא לתואר(כמו שנת השתלמות לבוגרי חשבונאות)
• סטודנטים הלומדים את לימודיהם לתואר מכל סיבה שהיא, מעבר למספר שנות הלימוד התקניות הנדרשות לתואר (למעט סטודנט הלומד באוניברסיטה הפתוחה, או סטודנט שאובחן עם ליקוי למידה שיהיה זכאי לשנת לימוד נוספת מעבר לשנות הלימוד התקניות הנדרשות לתואר)
• סטודנטים במעמד 'שומע חופשי', השלמות או שלא לקראת תואר ראשון או שני
• סטודנטים הלומדים לתואר ראשון והם כבר בעלי תואר ראשון קודם, או הלומדים לתואר שני והם בעלי תואר שני קודם
בקרן הסיוע ישנו מסלול מענקים מיוחד ל'משפחה נזקקת' המורכב מסטודנט נשוי עם ילד אחד לפחות או מסטודנט שהוא הורה יחיד עם ילד אחד לפחות שנמצא תחת אחזקתו החוקית.
סטודנטים שלהם ילד אחד לפחות העונים לתנאים המיוחדים הנדרשים, רשאים להגיש בקשה לסיוע בשני המסלולים.
סטודנטים אשר יימצאו זכאים למענק במסלול המענקים המיוחד ל 'משפחה נזקקת' לא יוכלו לקבל סיוע גם במסלול מענקים והלוואות.
מה אתה לומד ואיפה?הרש
תבדוק על השירות הצבאי{ר}צינית
מי ששירת שנתיים(לפחות בשירות לאומי לא יודעת איך זה בצבא) והוא לומד בפריפריה או בירושלים או שהוא תושב הפריפריה או ירושלים זכאי לשנה ראשונה חינם!
תכנס לאתר של הכוונת חיילים משוחררים ותבדוק את זנ
תכנס לאתר של הכוונת חיילים משוחררים ותבדוק את זנ
מלגותטלי לוי
יש לך כמה מלגות שאתה יכול להגיש:
עתידים
מפעל הפייס
מלגת פריפרייה
מלגות לפי עדות
מלגות מועצה
משרד החינוך
גרוס
שווה לנסות להגיש לכולם.. לא בטוח תקבל אבל אין מה להפסיד
בהצלחה 
יש מלגות מטעם מכון שם עולםאנונימי (3)
לדוגמה, ידיעה מטקס חלוקת מלגות באריאל
אין לי מושג איך מגיעים לזה, אבל ידוע לי שזה קיים....
גרוס זה לפריפריה ועתידים ללימודי הנדסהטלי לוי
שאלה על מלגת משרד החינוךצהרים
את הבקשה למלגה מגישים בסוף שנת הלימודים? כלומר, אם אני מתחיל ללמוד שנה הבאה אני יכול להגיש מראש את הבקשה?
תלוי במלגה{ר}צינית
יש מלגות שצריך מראש ויש מלגות שרק עם פתיחת הלימודים
איזה מלגותצהרים
תוכלי לפרט אילו מלגות מראש?
אני מדבר ספציפית על מלגת משרד החינוך לפי מה שאני מבין זו מלגה אחת האם מגישים אותה מראש או רק לאחר שנת הלימודים
אני מדבר ספציפית על מלגת משרד החינוך לפי מה שאני מבין זו מלגה אחת האם מגישים אותה מראש או רק לאחר שנת הלימודים
אחרי פתיחת שנת הלימודים{ר}ציניתאחרונה
לדוגמא השנה היא נפתחה רק לפני חודש..
אם מצאת משהו, תעדכן!אשר בראאחרונה
מקום לגורראובן255
היי בן 27 מתחיל ללמוד תואר שני שנה הבאה בבר אילן מחפש מקום לגור בו באזור בר אילן מישהו מכיר דירות שותפים לדתיים או אולי כפרי סטודנטים באזור או סתם משהו בסגנון כפר סטודנטים?
בגבעת שמואל יש מלא חבר'ה בגילךארץ השוקולד
והרבה דירות שותפים.
בלוד יש כפר סטודנטים.
ברחובות יש כפר סטודנטים.
מניח שיש גם מעונות בבר אילן, לא יודע איך הם.
אוכל לחפש פרטי קשר לכל השלושה למי שרוצה, מוזמן לפנות בפרטי.
תודה אבל אני פחו נייד עם רכבראובן255אחרונה
מישהו יכול לעשות לי סדר עם המלגות?פתית שלג
איפה נוח לחפש מלגות, איפה אפשר למצוא מלגות שמנות יותר וכו'..
עזר לי הרבה עם לימודיםאשר ברא
זה אני 👆שלג דאשתקד
לא יודע למה יצא לי אנונימי...
תודה על התיוג
פתית שלגאחרונה
עבודה סמינריונית בנושא ליקויי למידהEva
שלום לכולם!
לי קוראים חוה.
אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמנריונית במסגרת סיום תואר ראשון באוניברסיטה פתוחה מחפשים אנשים אשר ירצו להשתתף במחקר שלנו, ולענות על שאלון.
אם תרצו לקחת חלק, אנא תקראו מכתב פנייה למשתתפים אשר מצורף לשאלון.
המחקר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.
השאלון מתארח ב-Google Forms, ומאפשר לכם לענות עליו באופן אנונימי ומבלי להזכיר פרטים אישיים.
השתתפותכם במחקר היא מרצונכם לחלוטין. אם לא תרצו להשתתף במחקר במהלך המענה על שאלון אתם יכולים לסגור אותו.
השאלון מיועד אך ורק למי שמלאו לו 18.
השאלון מיועד הן לאלו שאובחנו עם לקות למידה והן לאלו שלא אובחנו עם לקות למידה.
תודה רבה לכל מי שירצה לעזור.
אנו מאחלים יום טוב ושקט לכולם!
קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית
בהצלחה במחקר!שלג דאשתקד
זה אחלה שאלון.
רק סתם מעניין להבין מה ההבדל בין השכלה אקדמית מלאה (בטעות-נפוצה כתבתם אקדמאית), ובין תואר אקדמי.
תשובה לשאלהEva
תודה על התיקון. תואר אקדמי מתאר מצב בו יש לך על הידיים טופס המאשר כי אתה סיימת לימודים אקדמיים של תואר ראשון / שני / ועוד. לעומת זאת, אקדמית מלאה מתארת מצבים בהם ייתכן שלמדת במסלול שנחשב לאקדמי אך הוא לא מזכה לתואר רשמי / נשארו לך עוד כמה חובות עד לסיום התואר.
מחפשת עזרה בהפצת שאלון בקרב אנשים עם ליקויי למידהEva
עבר עריכה על ידי Eva בתאריך י"ב באייר תשפ"ו 23:07
שלום לכולם!
אנחנו עדיין בשלב איסוף הנתונים ומחפשים גם אנשים שיש להם לקויות למידה (דיסלקסיה / דיסגרפיה / דיסקלקוליה).
האם יש בקרבתכם אנשים עם ליקויי למידה אשר הגיעו לגיל 18 והם ירצו להשתתף במחקר?
תודה רבה לכל מי שרוצה לעזור או שכבר עזר.
יום נעים ורגוע.
תודה רבה! אנחנו כמעט הגענו למטרהEva
שלום!
אנחנו צריכים עוד 22 אנשים עם ליקויי למידה (דיסלקסיה / דיסקלקוליה / דיסגרפיה).
תודה רבה על כל עזרה אפשרית.
מאחלת יום טוב ורגוע.
אפילו אם אתם סתם דילגתם על המסרון שלי ולא הגבתם אליו בשום צורה אני לא יאחל לכם "יום גרוע". תשמרו על עצמכם.
תודהEva
הצדק בדבריך.
כדאי לקחת בחשבון124816
שאנשים עם ליקויי למידה, עלולים להתקשות למלא שאלון שדורש הרבה קריאה ובנוסף קשב לחצי שעה.
התחשבנו בכךEva
עבר עריכה על ידי Eva בתאריך י"ד באייר תשפ"ו 20:05
למעשה השאלון לא צריך לקחת 30 דקות, והוא לוקח הרבה פחות זמן.
כדי להתחשב באנשים שקשה להם לקרוא ולמקד קשב ציינו שצריך למלא את השאלון "במשך 30 דקות".
כלומר, מותר לקחת עד 30 דקות.
עדכוןEva
אני רציתי להדגיש כי את/ה כעונה על השאלון יכול/ה לקחת לעצמך עד 30 דקות לענות על השאלון, כדי לא למהר לשום מקום ולא להילחץ שהזמן יגמר.
אנחנו צריכים עוד 21 אנשים עם לקויות למידה! תעזרו להגיע למטרה ולסיים את התואר ראשון בהצלחה.
בבקשה אל תלחצו השאלון הוא קצר, אנונימי, ואתם יכולים לפרוש ממנו בכל רגע.
תודה רבה על עזרתכם ותודה למי שכתב לי.
יום טוב לכולם.
עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה
אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!
תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.
תודה רבה. יום טוב.
שאלוןנשימה
היי לכולם! 👋
במסגרת הסמינריון שלי, אני חוקרת איך סיפורי הגבורה שאנחנו פוגשים במדיה משפיעים עלינו – על הגאווה הלאומית ועל היכולת שלנו להישאר חזקים בתקופה הזו.
אשמח ממש אם תוכלו לענות על שאלון קצר (מבטיחה שזה רק 5 דקות!):
🔗 שאלון מחקר: השפעה נתפסת של סיפורי גבורה וחוסן בזמן מלחמת "חרבות ברזל"
השאלון אנונימי לגמרי.
מיועד לגילאי 18 ומעלה.
כל תשובה עוזרת לי מאוד להבין איך אנחנו מתמודדים כחברה.
תודה רבה רבה על העזרה! ❤️ מעריכה מאוד
חסר בעיקר גברים 🙈נשימה
הגבתי לךמשה
רק בגלל הוותק של הניק 😃
מטורףזיויק
איזה נושא!
הגבתי, בהצלחה!ל המשוגע היחידיאחרונה
מכללת הרצוג מזוהה עם ישיבת הגוש יותראריק מהדרום
אני לא יודע באיזו רמה זה קריטי.
מתמטיקה זו אותה מתמטיקה.
מדעים זה אותם מדעים.
לשון ואזרחות זה כלל ארצי אני מניח.
חינוך מיוחד אני משער שלא אמור להיות קשר השקפתי
נשארת עם תנך ותושבע ואולי אנגלית אם זה הכיוון שלך אין לי מושג כמה זה קריטי ההבדל ביניהן, אני לא למדתי בהן מעולם אבל אתה יכול לקרוא מאמרים שהם מוציאים באינטרנט.
אנסה לענות לך בזהירותאנונימי (3)
ככלל, אורות ישראל היא מכללה נוחה שמטרתה להעביר כמה שיותר סטודנטים. הלימודים שם בדרך כלל נוחים יותר, אין דרישות מוגזמות וממוצע הציונים יחסית גבוה.
והיפכם בהרצוג - שם יש יותר אג'נדה, בטח הלימודים יותר מעמיקים (לפחות ביהדות) אבל גם הדרישות והציונים נם קצת שונים.
מאיפה תצא יותר חכם? לא ערכתי מחקר מסודר, אבל ההנחה שלי ביחס למכללות לחינוך, זה שאין קשר בין חוכמתך לרמה וסגנון הלימודים שלך. אם אתה חכם וסקרן - תתפתח בכל מקום, וכן להיפך.