קדימה ליותר!!!! (לא המפלגה!)מוריונת

בעזרת ה' נעשה ונצליח!!

שלום לכולם!חיים עדין?

גלשתי באינטרנט וראיתי משו שפרסמה אחת מבוגרות התנועה באיזה פורום של בנ"ע...

נשאלה שם השאלה אם צריך בימינו את "אריאל" והכותב בקש לכתוב טיעונים לכאן ולכאן...

הבאתי את מה שהיא כתבה...אני ממש אהבתי!לקרוא ולדעת!

יומצוין לכולם!

בצלב"א ול"מ!!!

והנה הרקע של אריאל.

תנועת אריאל קמה לפני 25 שנה ע"י בוגרים של בנ"ע בסניפי ירושלים ומספר משפחות תושבות שכונת קרית משה.
הסניף הנפרד הראשון שהוקם היה סניף הרובע, ומיד אחריו הקימו את סניף גבעת שאול, אך אחרי שהוקם קמו בבנ"ע גורמים רבים שהתנגדו להפרדה הזאת וכשראו שהמגמה מתחילה להתרחב(לא רק סניף בודד כמו הרובע אלא כבר שניים עם מגמת הפצה) נלחמו בתופעה בכל דרך אפשרית.
הצעד הראשון שלהם היה להוציא את סניף גב"ש הנ"ל מתנועת בנ"ע באם לא יסכים להתאחד עם סניף קמ"ש ולהיות סניף רגיל בבנ"ע עם עירוב.
לאחר הוצאת מבנ"ע חשבו מקימי סניף גב"ש והחליטו להקים תנועה שתדגול ותקדם את כל מה שבשמו עפו מבנ"ע והקימו את תנועת אריאל.
תנועת אריאל חרטה על דגלה שלושה תחומים יחודיים:
*אמונת חכמים- התנועה מודרכת על ידי רבנים באופן שוטף, הם אלה שקובעים את סדר היום, כל ויכוח מוכרע על ידם. בתפקוד השוטף של הסניפים ישנו רב סניף שנמצא בקשר קבוע עם הסניף ומכריע את כל ההתלבטויות וכמו כן מייעץ לסניף לגבי תפקודו השוטף.
הרבנים אינם עוד גורם בהחלטה אלא מי שמכריע באופן סופי את ההחלטה עפ"י דעת תורה.
כל התנועה כולל ההנהלה כפופה להחלטות הרבנים.
*היחס לקיום מצוות- חניכי התנועה מתחנכים להתאמץ ולהגיע לקיום מצוות מרבי ולא להסתפק ב´שלבי בינים´ ו´ציוני דרך´, עקרון זה של התנועה מתבטא בנסיון להגיע למקסימום ההלכתי, ובבחירה בדרך של הליכה אמיתית לאור ההלכה גם אם זה בא על חשבון תתי ערכים, כמובן שהתורה משולבת עם החיים ואין אנו מנסים לנתקם זה מזה אך בכל סוגיה יכולת ההכרעה שלנו היא רק מעבר להחלטה התורנית.
תחום לדוגמא שבו זה מתבטא זה קיום סמנריונים גם בשטחים בא"י הנחשבים מעט מסוכנים גם כאשר זה בא לידי ביטוי בהפחתה מסוימת של כמו חניכים.
*הפרדה בין בנים ובנות- בשאיפה לחיים של קדושה וטהרה, ומתוך הבנה שערכי החינוך והגשמה של הבנים והבנות שונים ולכן התנועה פועלת בשתי מערכות נפרדות.
לדג´- שבוע שבת הארגון(שישתנה השנה עפ"י החלטת המליאה) נבחר להתקיים בשבוע של חנוכה כדי למנוע ביטול תורה מחניכי ומדריכי התנועה.

ומתוך חוקת התנועה-
(מה שאכן מעט חופף, אבל זה די מתבקש שכולנו מונחים מאותה התורה)
תורת ישראל- התנועה פועלת בשאיפה לישון חיי תורה בשלמותם מתוך יראת שמיים ואומנת חכמים. התנועה מחנכת להעמקת הלימודים התורניים(בחידוני תנ"ך שנתיים לדוגמא) במגמה לגדל דור של תלמידי חכמים.
עם ישראל- התנועה מחדירה את ההכרה ביעודו של עמ"י ובאחריותו הלאומית. התנועה מחנכת ליחס של כבוד והערכה לכל חלקי העם. בוגרי התנועה שותפים במשימות לאומיות. ומתחנכים לתרומה למדינה כל אחד בדרכו הוא.
על דגלה של התנועה חרוט ערך החסד בבחינת "עולם חסד יבנה". הנתעוה פועלת למעורבות וסיוע בקהילה(ומתוך כך צמחה החלטת המליאה לגבי התנדבות קבועה על בסיס קבוע של כל חניכי התנועה). התנועה מתווה יסודות עשייה, הגשמה, ופיתוח מנהיגות חזקה(מחנה סיירים השנה נבחר להיות מחנה מנהיגות והכנה למנהיגות חברתית במסגרת חב"ב).
במסגרת השאיפה לאחדות תנועת אריאל שואפת לאיחוד כל(כולל עזרא, שמרבים לשכוח פה)הנוער הדתי תחת מסגרת אחת תוך הקפדה על הליכה מקסימלית בדרך ההלכה.
ארץ ישראל- תנועת הנוער אריאל מונעת על ידי השאיפה התמידית בחיי הרוח וחיי המעשה לבנין בית המקדש. התנועה פועלת לחיזוק הקשר לארץ ישראל, בהכרה באהבה ובידיעת הארץ(במחנות לדג´ שמים דגש מאוד גדול על נושא המחנה ועל טיולים מרובים, המטרה היא לטייל ולא לשבת כל הזמן במחנה) ובחיזוק ההתישבות תוך מתן עדיפוץ לאיזורים הזקוקים לחיזוק(סמנריונים בנווה דקלים, ביתאל, עופרה, הגעה במסגרת תנועתית לכנס הנוער בנצרים וכו´) התנועה מדגישה את ערכה של מדינת ישראל כמבטאת את "ראשית צמיחת גאולתנו".

- זהו חלק מהחוקה, החלק השני מורכב מהחלטות ´ועידת חרותנו´ שהתקיימה לפני כשלוש שנים ומיושם ביום יום בעזרת מליאת התנועה שמורכבת מחב"ב וחב"ג של התנועה ומהווה גוף יחודי שבו חברי התנועה יכולים להחליט הכל על דרכה של התנועה וקולם שווה ערך לקולו של המזכ"ל ושאר הרכזים.

-את נק´ האיחוד צריך להרחיב מעט.
במשך כל השנים נלחמה בנ"ע באריאל (עד כדי הגעה לבג"צ על ענינים מסוימים לפני כ15 שנה) וניסתה להרחיק את אריאל מתוכה. מזכ"ל תנועת אריאל יוסי ורדי פנה עם כניסתו למזכ"ל בנ"ע בנוגע לאיחוד התנועות ובעקבות כך כל הנוער הדתי אך מעולם(!!!!!!!!!!!!) לא זכה לקבל על כך שום מענה ממזכ"ל בנ"ע.

- אין נקודת מחלוקת אחת בין אריאל לבנ"ע, ישום האידאל הוא שונה, אריאל בחרה להתמקד בשלושת הדברים שהבאתי למעלה(יחודה של תנועת אריאל) ובנ"ע בחרה להתמקד בנושאים שונים.
בתנועת אריאל מאמינים שיש מקום לכל תנועה בדרכה היא ושואפים לאיחוד של כל הנוער הדתי תחת הדגל התורני, ותוך הקפדה מלאה על ההלכה בשאיפה לבנין המקדש.

-  *שם התנועה- תנועת אריאל בחרה לבטא את ערכיה בשמה שנגזר ישירות מהשאיפה הכללית- אריאל הינו שם נרדף לבית המקדש ומבטא את שאיפתנו להגיע לשלמות שתתרחש עם בנין בית המקדש וכינון הגאולה השלמה.

*המנון התנועה- הינו "שיר האמונה" של הרב קוק שנכתב על ידו כתגובה ל´תקווה´ וכאמירה מצידו של מהו ההמנון האמיתי שמבטא על נכונה את שאיפותנו ואמונתנו.

*סמל התנועה- סמל התנועה מורכב מלוחות הברית שבתוכם ישנו ציור של מפת ארץ ישראל ועליה דגל.
הסמל בא לבטא את שלושת הערכים הגדולים שבהם מאמינה תהתנועה ולאורם היא הולכת "ארץ ישראל" "עם ישראל" "תורת ישראל".

- שמות השבטים בתנועה הם כשמות השבטים בבנ"ע מתוך כמה השקפות, הדבר נידון במליאת התנועה האחרונה(שהתקיימה בג´ אב) ושם הוחלט להשאיר את השמות על כנם. (זה ישן מאוד...;*)

-תנועת אריאל בחרה במוטו שייצג את כל ערכיה במשפט אחד והוא "תורת חיים בעוז" אנו מאמינים שעיקר מטרתינו היא להביא לתיקון העולם ע"י הפיכת התורה לתורת חיים והפיכת החיים לחיי תורה וכל זה צריך להעשות מתוך התרוממות הרוח ובעשייה משמעותית שמיוצגת במילה ´בעוז´.

בברכת תורת חיים בעוז
ובציפיה לבנין אריאל.

עוד משו- הבאתי את המכתב באופן המקורי שלו!מקוה שהכל בסדר!

בוגרת של התנועה.123אחרונה

בזמן שאותה אחת כתבה את זה, היא עדיין לא היתה בוגרת, אלא היא היתה חב"בניקית(חב"בניקית שעשתה יותר מדי בתנועה).

בצ"ל אריאל!

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך