קבר זה מקום טמא
אבי אבות הטומאה, ליתר דיוק
למה להתפלל במקום שיש בו את הדבר הכי טמא בעולם?
(פותח השרשור פתח אותו רק בשביל לפרוק, אי לכך ובהתאם לזאת הוא שומר לעצמו את הזכות לא לענות על תגובות שיתווכחו איתו)
אני משער שאת מכירה את המדרש עם ר' עקיבא ואליהו הנביא, לא? אף פוסק כמעט לט פוסק כמו המדרש מהסיבה הפשוטה שיש מדרש לעומת הלכה מפורשת.
אז מי שפגום בבריתו שלא ילך לשם אך אם הולך להישטתח (הכוונה מה שהאר"י היה עושה שהיה מכוון כוונות ומדבר ולומד עם הנפטר) אז מותר אף למי שפגום בבריתו.. לא נראה לי שפסקו כמוהו
"ובאחד בשבת ט' בחודש יצאתי מירושלים לחברון לנשק קברי אבותי במערה. ואותו היום עמדתי במערה והתפללתי שבח לאל יתברך על הכל.."
בעל השדי חמד אף התיר לטוס לחוצה לארץ ע"מ להתפלל בקברי צדיקים (דבר שאני ממש לא קורא לעשותו.) אבל ניתן לראות מכאן שאפילו איסור יצאה מהארץ נדחה בשביל זה.אומנם הרב זצ"ל במשפט כהן סע' קמז העיר על השדי חמד הזה וכתב שצריך עיון טובא על להתיר לצאת לחו"ל בשביל זה. אבל כתב שם פעמים רבות על מעלת התפילה בקברי צדיקים ואני מצטט "ועל עיקר המצוה לא יעדנא, דמצינו רק שהיא תועלת"
אם תרצה יש כמובן מאות אם לא אלפי מקורות לזה בחסידות ובקבלה...
מערת המכפלה לא מסמלת את הקבר דווקא, יש שם
א. זכות אבות ולא בגלל צדיקותם של האבות שיש להם השפעה עלינו אלא זיכרון להבטחתו של הקב"ה לאבות שזרעם לא יכלה, ולכן יש שם תפילה להקב"ה ללא שום קשר לאבות, כמו שהרמבם כותב כפי שצצת יפה מאוד, "והתפללתי שבח לאל יתברך" ללא שום קשר לאבות.
ב. יש במקום מצד עצמו דבר, ולכן האבות בחרו להקבר שם ועיין המדרשים שאני בטוח שאתה מכיר... לגבי ב' עדיין קשה מהמדרש עם כלב ולכן נתרץ כא', אצל כלב יש תרוץ נוסף שהוא מדרש אגדה ואני בוודאי יכול לטעון שהוא לא כפשוטו...
אבל זה לא יעזור, אנשים צריכים משהו מוחשי להתפלל אליו.
אז זאת תהיה תמונה, או קבר, או כותל.
לכו לכותל.
אני באמת נגד זה.
וכן, לפעמים זה מזכיר מאוד עבודה זרה.
לכן התלבטתי לגבי הציניות
כי למה לצעוק גוועלד אם אני בצד שלך 
אני חושבת שהוא לגיטימי
הם צריכים את זה, וזה עדיין אסור.
פסידוניתטעות שלי.
את פוסקת הלכה?
יש בזה מחלוקת
בשו"ע כתוב שיש עניין להתפלל בקברי צדיקים.
אכן לא התעמקתי בנושא מספיק בשביל לפסוק הלכה.
ברגועסליחה על ההתקפה
פשוט הפריע לי..

היא לא כתבה- "אני חושבת שאסור" או "לפי מה שלמדתי אסור"
היא פשוט כתבה "אסור" בלי שום סיוג ובלי שום מקור.
ולדעתי כשכותבים הלכה בפורום צריך להיזהר, כי בהחלט יכול להיות שאנשים ילמדו מזה למעשה.
אני חושב שכ"מ צריך להיזהר כשכותבים הלכה בפורום ולא להיות ראש קטן ולומר "זו בעייה שלהם".
סביוןשלום לך![]()
כידוע כלב הלך להתפלל במערת המכפלה
וכתוב בשו"ע שיש עניין להתפלל בקברי צדיקים
רק הרמבם אומר לא לעלות לקברי צדיקים
ואני אישית מרגיש קדושה והתעוררות בקברי צדיקים הרבה פעמים
סביון
צדיקים במיתתם קרואים חיים... אתה לא הולך (וזה נכון גם על קבר של חייל או קרוב משפחה או כל אדם בעצם) לקבר כדי להיות בקבר אלא כדי להתפלל ולהיות עם הנפטר כי הוא קרוב יותר ממנו לקב"ה ויכול לפעול לזכותינו...
אני עונה מה שנראלי שאחותי הייתה עונה לי אבל יש משו במה שאתה אומר.
באמת באלי לבדוק אתזה
ויש משו במה שאמרת....
אני חושב שיש גם דעה כזאת
אבל יש הרבה שהולכים להתפלל בקברי צדיקים כי התפילות שם מתקבלות יותר *בזכות* הצדיק,
וגם זוכים להתחזקות ביראת שמיים בזכות הקדושה של המקום.
(וגם יש עניין של להתקרב לצדיק, אבל זה נושא אחר..)
זה מדרש ובוודאי יש לו משמעות עמוקה אך אל תביא את את זהה כחצי פשט.
בס"ד
ההפך של טומאה הוא טהרה. לא קדושה.
ועדכון* מעולם התורה: הדבר הטמא בעולם הוא דווקא עבודה זרה. לא מת.
--------
(*עדכון כפשוטו, ודו"ק וד"ל ואכמ"ל)
סביוןבס"ד
אמנם יש קורלציה מסוימת בין מערכת ה'טומאה וטהרה' למערכת הקודש (נשמע לי כ"כ זר הצירוף הזה, 'מערכת ה'טומאה וטהרה'...), אבל היא רק חלקית. בהחלט יש חריגים שנובעים מסיבות מגוונות. הדוגמה הפשוטה ביותר היא כתבי הקודש, שגזרו עליהם טומאת ידיים מסיבה צדדית לחלוטין. דוגמא דאורייתא (אמנם רק בערך) היא דם חטאת, שמצריך מירוק וכיבוס של כל הנוגע בו. עוד באותו עניין זה ממש פרשת שבוע, הרב כותב בשמונה קבצים (ח קנז) שפרישתו של משה מן האשה היא דבר שנובע מנפילת העולם בחטא אדה"ר, אבל לא אמור להיות ככה לכתחילה.
אמנם חילקתי פעם בענין הזה בין טומאת מת לשאר הטומאות, ע"פ מורכבות ההיטהרות והיחס לחיים הנורמליים ("כל הרוקין הנמצאים בירושלים... שבאמצע טמאין ושבצדדין טהורין ובשעת הרגל, שבאמצע טהורין ושבצדדין טמאין" (שקלים ח א), מול דין קבר התהום).
בכל אופן, אני לא מבין מה הבעיה להתפלל בקבר. קרוב ה' לכל קראיו, אפילו אם הם במקום הכי רחוק כביכול.
בס"ד
אני בהחלט לא רואה ענין מיוחד להתפלל דוקא בקבר, מה שלא סותר את האפשרות שיש כזה, בטח אם ידובר בענין שאינו מיוחד. אבל שיש ענין שלא? את זה לא אמרתי, רק ציינתי את המקום הכי רחוק כביכול לצורך הק"ו וה'דיו' (שוב פרשת שבוע..).
אני לא מחפש מחלוקות, רק אמת.
בס"ד
הטומאה הארוכה ביותר היא של יולדת בטופח על מנת להטפיח. וסליחה על קודים ע"מ שלא יובן על ידי מי שאין תוכו כברי. העיקר שהקריצה תובן על ידי מי שראוי לה.
אולי, מ"מ אין הנדון דומה לראיה ויעויין כאן.
בס"ד
יועויין שם בשרשור, אפילו מסתבר שמישהו כתב את הדברים יותר במפורש ממני ואפילו הביא מקור.
סביון
ציףאתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד