קולנוע שפותח בשבת.מור

מותר ללכת לראות סרט בקולנוע שפתוח בשבת?

הערה:זה לא סרט קודש (לדוג' אושפיזין)

לדעתי אסורדרדקי

לראות כל סרט שמוקרן היום בקולנוע. אולי אפילו אושפיזין[רט שלא ראיתי]

יש הרבה בעיותיותר לבנים)

*צניעות
*מושב ליצים
*מראות אסורות
*אולי סיוע לדבר עברה
זה מעורב[אני לא מבין איך אפשר לזעוק על עירוב כביכול של פגישה של חב"ב, ולא לזעוק על ישיבה מעורבת בסרט, שאם במקום בו מתיקימים דברים חשבוים כמו בפגישה נזהרים ק"ו במקום קלות ראש.]
*אולי קלות ראש
*ביטול תורה
*הרגל לבטלנות[לא בהכרח עברה אבל לא טוב]

וכן עוד שעוד לא חשבתי עליהם[בדיוק היום ישבתי עם מישהו מבנ"ע והסברתי לו את הבעיתיות.]

תגובהרחלקה

באמת אי אפשר להבין איך זועקים על עירוב ולא כביכול של גרעין חב"ב ועל סרט בקולנוע לא זועקים....

אבל שימו לב שאלו לא אותם אנשים......

סליחהדרדקי

יש אנשים[לא את] שכן אמרו שפה[גרעין] זה בעייתי של עירוב, ופה[סרט] זה לא.

תקראי בבקשה את כל השרשור.

יהודים צריך לחזור בתשובהאנונימי (פותח)

מה השאלה בכלל!!!

ברור שאסור!!!

אחרי המראות בקשים שקרו לנו בעמונה אנחנו צריכים לעשות חשבון נפש, ולבקש מהקב"ה שיעזור לנו בהמשך דרכינו לראות את בניין בית המקדש. מטרתינו היא לקרב את הגאולה, וחלק מזה זה החזרה בתשובה. אם ניקח על עצמנו לא לראות סרטים כי זה רק הורס את הנפש ונשים את מטרתינו בלימוד תורה ובמאבים נחושים על הארץ נוכל להתקדם הלאה. אל לנו להשאר אחורה. נשוב בתשובה שלמה ובמהרה יבוא גואל.    

-=_=-xxxבת-יםxxx

עצם ההליכה לקולנוע היא בעיה.

ולגבי קולנוע שפתוח בשבת - אם לחנויות מזון עדיף ללכת דווקא לחנויות שבעליהם שומרים שבת, אז כמובן שלקולנוע שפתוח בשבת - בשביל לראות סרט, רצוי מאוד לא להכנס (ואולי אפילו יש איסור בזה) ועדיף לא להכנס לקולנוע כלל אפילו שבעליו שומרים שבת.

בצלללל"א

לדעתי זה קצת הגזמה..מור

קודם כל לבי אושפיזין היתה שאלה ששאלו את הרב טל -ראש ישיבת תורת החיים (בנוו"ד) אם מותר ללכת לראות את אושפיזין בקולנוע שפתוח בשבת אז הוא ענה ככה:

מותר כי  במאיי הסרט(שולי ומיכל רנד) דתיים הסרט מקרין המון יראת שמיים ועבודע ל המידות זה יתן להם רווחים כלכלים וידרבן אותם להפיק עוד סרטים בעלי מסרים עמוקים(נראה לי שזאת התשובה)אגב כשאני ראיתי את הסרט היו אנשים חילונים ובסרט היה הרבה קידוש ה'

אתם צודקים ברוב הדברים אבל רק הנקודה הזאת הפריעה לי שכן יש סרטים שפשר ללמוד מהם

זה קצת מעצבן אותי כי באמת בא לי לראות את הסרט ועכשיו אני צריכה לחכות 4 חודשים עד שהוא יצא בוידאו או בדי וי די....

עוד כמה בעיות שלא כתבתי קודם לכןדרדקי

* האדם בטיבעו מתחבר לגיבורי הסרט, בסרטים של ימינו[ברובם המוחלט] גיבורי הסרט אינם "תלית שכולה תכלת", הבנות פרוצות[הן בלבוש הן בסגנון דיבור הן בשפת גוף], שקרים עוברים מפה ועד הודעה חדשה, כל מאוויי הגיבורים הוא הנאת עצמם[כן, להציל את האנושות אבל גם סיפור אהבה עצמי, ועליו נאמר "גשרים בניתם לקחת מס"(ע"ז ב-כל מה שעושה לצורך כולם הוא בסופו של דבר לצורך עצמם.
מה זה גורם לאדם הטיבעי?
זה מפחית אצלו מחומרת העיניין. שקר, נו טוב זה לא כזה חמור, אז מה אם כל מה שאני עושה זה להנאת עצמי, הרי גם העולם ניזון מזה? וכו'.
האם נקלקל עצמנו בשביל הנאה חולפת???

בקשר למוסר ומידות שאפשר להשיג מסרטים כאלה:
לא נראה לי שמסילת ישרים נופלת מהם.
יש הרבה סיפרי מוסר גויים "הנזיר שמכר את הפרארי שלו" ועוד כהנה רבות, זה לא הופכם לסיפרי קודש[לכן גם אני לא רואה את הסרט אושפיזין כסרט קדוש, כי אם כסרט שאולי בסדר].

*האם אנו בעד בטלנות? בצפיה בטלויזיה המוח בקושי עובד!!! אפילו במחשב[ק"ו פורם עיניני כמו כאן] המוח חושב ופועל יותר מהצפיה בסרט/טלויזיה.

*בקשר לכסף, יש שאלה ששאלו את הרב נבנצל: "האם לקנות עיתונים כשרים כדי לחזקם?" והוא ענה תלוי מה יעשה בזמן ובכסף. מכאן אויל אפשר גם להקיש לסרט כשר. האם להשקיע בזה את הזמן והכסף- תלוי  מה יעשה בסכף ובזמן הרב של הצפייה

מותר? כןמשה
תלוי בתוכן הסרט. לצערי היום בהרבה סרטים יש בעיות הלכתיות על סתם (כלומר - משלבים בסרט זבל בלי קשר לעלילה).

(אני עצמי אגב, למי ששאל - לא הייתי מעולם בקולנוע, ומסיבה פשוטה: עצלנות)
ענתמור

בקולנוע קודם כל את יכולה לשבת ליד בת (אם רוצים יכולים)

את באה בשביל לראות סרט ולא בשביל דברים אחרים....

יומטוב

ניראה שמותר אבל אוכל פופקורן וכאלה ממש לא ניראה..אנונימי (פותח)
אני לא מביןדרדקי

נניח וגרעין חב"ב היה בלי מחיצה, כולכן הייתן זועקות איזה עוולה, איזה פריצות "שומו שמים" ועכשיו בסרט אפשר להתרכז רק בו? למה שהרצאה לא נוכל להתרכז רק במרצה ולא בכל הסובבים?[שוב, לשיטתכן שאתן אומרות שאפשר ללכת לבית קולנוע].

בקבוצה כולן יכולות לשבת ליד בת חוץ מהקיצוניות ביותר[הווי אומר כולן חוץ מ-2 בהם מכירת הכרטיסים קובעת]

אשריך אחי וואלה לא חשבתי על זה..אנונימי (פותח)
אבל מה זה חב''ב
זה שונהמור
וחוץ מזה..מור

עובדה שההורים שלי מרשים פעמים הלכתי לקולנוע וכל ההתלבטות שלי היתה בגלל שהמקום פתוח בשבת ובגלל שהסרט הוא לא סרט קודש לכן אסור ללכת למקום כזה

אני לא חושבת שאני פחות דתיה אם אני אלך לראות סרט שהאנשים שאני מכירה יהיו החברות שלי או בני דודים שלי...

אבל אם אני אלך לישיבת גרעין חבריא ב' אם בנים ,באור ולא בחושך (אפילו שאני לא רואה ממש את זאת שיושבת לידי) ושחלק מהבנים אני מכירה והישיבה תהיה ביחד ואולי יהיו צחוקים (וקיים סיכוי טוב) ומגיעים לדברים שההלכה לא מסכימה לזה לכן באה המחיצה הזאת שתמנע את זה שכן החברה האידאלית תהיה נפרדת כדי שלא נגיע לזה.

לכן התנגדתי כ"כ שזה יהיה מעורב

אני מקוה שהבנתם אותי.............

יומטוב לכולם...   

שלא תבינו לא נכוןדרדקי

אני בעד שפגישת הגרעין תהיה נפרדת[נשאלת השאלה מה היא ההגדרה של נפרד? דייר גלופי? דייר קנה?[קידושין פא.]או מחיצה שאי אפשר לראות דרכה? או שמא  אפילו בנים במאדים ובנות בנוגה?] אבל אני נגד סרט.

בעיית העירוב היא כאשר הבנים והבנות עושים דבר שבמשותף-התרכזותם אחת היא, דוגמת שיעור. הליכה ברחוב שכל אחד בעינינו הוא, תיאורטית, אינה בעיה[בימינו יש בעיה של מראות אסורות ועוד כמה אבל לא ניכנס].

איני מכיר במושג "יותר/פחות דתי"-איני יכול לשופט כי שופט כל הארץ אשר יעשה משפט אחד הוא.  אני מכיר את המושגים- מותר, אסור, ראוי, לא כדאי, לפי רוח ההלכה, מותר אבל נגד רוח ההלכה, קדש עצמך במותר לך וכו'.

טוב לדעת שבסרטים אין אפילו בדיחה אחת. ובסרטים לא רואים? לא כך זכור לי[למרות שמסוף כיתה ט כמדומני לא ראיתי סרט, חבל על שראיתי לפני כן.] אני מאוד מאוד מאוד מאוד מקווה שלא יהיו צחוקים, אם יהיו אתאכזב.

עם כל זה ,ואחרי כל זה, ענית על טענה אחת מיני רבות. וגם הפסק של הרב טל היא לסרטים שיש בהם תועלת[ושוב הוא לא אמר קדושות, כי קשה לי להאמין שהן כאלה] ולא לסרטים סתם.

דרדקימור
בישיבה מעורבת או אפילו ישיבת גרעין (עדיין לא נסיתי סוג כזה של ישיבות) אין מצב שיהיה רק טכני תשכח מזה בטוח יהיו צחוקים בין בנות לבנות או בין בנים לבנים אולי גם בין בנים לבנות אז תיקח את זה בחשבון מה לעשות...הלואי שלא יהיו כי אחרת כל האידאל של התנועה....
יש את המשוער ויש את המצופהדרדקי

אני מצפה שלא יהיו, יכול להיות שיהיו וגם אם זה ברור כאור יום זה לא ימנע את אכזבתי.

אני חושב שקצת גלשנו.

לא הבנתי את הקשר לישיבה מעורבת?אנונימי (פותח)
הלכתי להרבה סרטים בחיי(תרפיה מה לעשות?) ומעולם לא ישבתי ליד בן!
אה נראה לי שהבנתיאנונימי (פותח)

אתה מתכוון באופן כללי שיושבים בנים ובנות באותו אולם?

זה כנראה בגלל שלא היית בקולנוע אף פעם(אשרייך)

אבל יש חושך במהלך הסרט ואתה לא מודע לכלום בקהל,אולי רק החברה שלי שיושבת ליד.

אף אחד לא מדבר במהלך הסרט,ולא רואים בנים לא בנים,בנות לא בנות.

אני יכולה לומר בלב שלם שהישיבה המעורבת בקולנוע מותרת! אין לי ספק,וזה מניסיון.

הר"מ שלי העביר לנו פעם שיעור על זהראשון_בנשמ"ה
לגבי קולנוע בשבת נראה לי שזה אותו דין של לקנות מחנות שפתוחה בשבת.

לגבי סרטים בכלל, לסרט יש השפעה גדולה מאוד על האדם בתת מודע שלו, בעיקר אצל ילדים קטנים יותר. לכן חשוב לצפות רק בסרטים שאין בהם פריצות, ניבולי פה, אלימות יתר, מסרים לא חינוכיים/נוגדים את התורה, אלא רק סרטים בעלי מסרים טובים.

לגבי ללכת לקולנוע, שמעתי מכמה רבנים שאסרו זאת כי בד"כ מדובר במקום של פריצות.
מה לגבידרדקי
מושב ליצים?
תיאטרונים[אם זכור לי נכון יש סוגיא בגמרא שאומרת שאסור להיות בהם, אם אני לא טועה בע"ז, רק איני זוכר איפה]
פעם הלכתי עם אח שלי לקולנוע לראות 'אושפיזין'אנונימי (פותח)
והיינו לבד בקולנוע.
תסלחו לי אני לא חושבת שיש בעיה ללכת לקולנוע!אנונימי (פותח)
אם הולכים לראות סרט טוב...ובאמת יודעים לאיזה סרט נכנסים...אז אני לא רואה בזה בעיה!
לאאנונימי (פותח)
אם הסרט בשבת מן הסתם שאסור ללכת.
היא מדברת על סרט ביום חולצחקן

ב"ה

בקולנוע שפתוח בשבת.

ידוע לי ......אנונימי (פותח)

סתם התבדחתי....

אבל באמת לפי דעתי אסור (משום מסייע ביד עוברי עבירה........)

מה זה משנה פתוח לא פתוח???????!!!!!!!אנונימי (פותח)

עדיף שלא ללכת כלל לקולנוע להיחסף אחרי התרבות הזרה המרחיקה אותנו מדרכה של תורה ..

ומבזבזת את זמנינו ריקם!!!!1

למה? יש גם סרטים יפים וחמודים3יפי
נכון. ;צחקן
יש סרטים יפים וכשרים מבחינת צניעות!!3יפי
מהההההההההההההה?!אנונימי (פותח)

מי הולך לקולנוע בכלל!

איפה אתם חיים.

ה' ירחם.

מה הבעיה ללכת לקולנוע פעם-פעמיים בשנה?3יפי
לסרט צנוע וכשר, כמובן.
זה מתחיל כאן וזה לא נגמר!אנונימי (פותח)
וגם ברגע שחילוני רואה דתי בקולנוע הוא אינו חושב שהוא בא רק לסרטים צנועים וזה דוגרי חילול ה'.
תלוי לאיזה סרט....מור

אם הוא בא לראות סרט כמו אושפיזין( הוא היה בקולנוע והלכתי לראות אותו) או לסרט נשכולו פריצות

חי"ל  אני לא רוצה לפתוח את השירשור הזה מחדש תקרא את התגובות פה הם די יענו לך על השאלות...

לא צריך לבוא לקולנוע כלל. הוא צודק.צחקןאחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך