יש לכם תפריט קבוע לשבתות או שזה משתנה?
סקר שבת
קראנץ שוקולד
אה וכמובן מוזמנים/ת לשתף אותו
קראנץ שוקולד
לא! זה משעמם!ברוקולי
משתנה בדר"כ. אבל איזה שהוא עיקרון קבועאנונימיות
אצלנו נגיד דגים מרוקאים כמנה ראשונה קבועקראנץ שוקולד
אבל מנה עיקרית משתנה.. סלטים גם משתנים.. למעט כמה קבועים כמו פלפל חריף, מטבוחה, שומר..
ככהג'נדס
דגים בדכ סלמון מרוקאי
בשר ותוספת וסלט חי גדול
ביום אותו רעיון רק דג אחר
וסדש משתדלים להכין משהו עם דג... כמו קציצות טונה וכד'.
אה לגבי היום, בחורף לרוב יש חמין בקיץ לא..קראנץ שוקולד
חמין כבד מדי לקיץ ![]()
האמת משעמם לי לבשל כבר.מודדת כובעים
בדרך כלל קבוע.שיח סוד
נוסחה קבועה עם משתנים...בתאל1
ליל שבת: דגים- אותו מתכון כל פעם..זה מה שהילד אוהב
מנה עיקרית משתנה
סעודה שניה: חמין
סעודה שלישית: משתנה.
אצל ההורים תפריט קבוע כמעט וטעים מאוד לטעמי!יעל מהדרום
אצלינו משתנה.
אצל ההורים- אוכל טוניסאי:
ליל שבת- קציצות (כפיתות), קוסקוס ו"דביך" (רוטב אדום עם שעועית, תפו"א ועוף)/ "בקילה" (רוטב דומה רק עם עלי תרד/ סלק/ מנגולד).
שבת בבוקר:
קוסקוס
"ארישה"- חמין חיטה (איך בא לי עכשיו...)
אצלינו:
לפעמים קוסקוס+ רוטב מהנ"ל
אורז+ ירקות מוקפצים עם חזה עוף/ קציצות
תפו"א בתנור
עוף
שבת אחרונה הכנתי לבוקר פשוט סיר עם קציצות עוף ותפו"א. היה קליל וטעים!
אני רוצה מתכונים ל:ברוקולי
קציצות (כפיתות), קוסקוס ו"דביך" (רוטב אדום עם שעועית, תפו"א ועוף)/ "בקילה" (רוטב דומה רק עם עלי תרד/ סלק/ מנגולד).
באמת?!יעל מהדרום
לקציצות:
תפו"א מבושל מעוך
בצל מגורד
ירקות ירוקים לפי הטעם (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר)
מלח
פפריקה
תבלין לקציצות/ בשר/ עוף
פרורי לחם
ביצה (אפשר רק את החלמון, ולהשאיר את החלבון לציפוי).
אם רוצים בשרי- להוסיף חתיכות עוף קטנות
מערבבים.
מצפים בקמח וביצה ומטגנים. אפשר לצפות גם בפרורי לחם.
אפשר גם לחתוך תפו"א/ חציל לפרוסות קצת עבות, ולחתוך כל אחת לשתיים כמעט עד הסוף, למלא בקציצה, לטבול בביצה ופרורי לחם ולטגן.
אין מדויק יותר?ברוקולי
אני יכולה לנסות בערךיעל מהדרום
4 תפו"א בינוניים
1 בצל גדול
ביצה או שתיים
פרורי לחם- לפי המרקם, אולי חצי כוס
ירקות עלים- תלוי כמה אוהבים. נגיד 1/2- 1 כוס.
תבלינים- אין לי מושג להגיד.
ננסה, תודה יקירתי
ברוקולי
בשמחה! ותזמיני אותי לטעימותיעל מהדרום
אני מכירה הכלפרח שלג האבודה
איזה נחמד לקרוא.
אצלינו הכפיתות הן מטוגנות ועשויות בעיקר מירק (כוסברה, פטרוזיליה שמיר) וסולת, חובה.
יוצא קריספי מעדן.
הכפיתות מטוגנות..ברור!יעל מהדרום
תוסיפי לכפיתות חצי כוס סולת... זה משדרגאני84
ודרך אגב לאחרונה עשיתי צורות של קציצות מרחתי בשמן שמתי בתנוראני84
סולת לא קשור לכפיתות.מוריה
זה קוקלות.
זה כנראה שילוב כי קוקלה זה בלי תפ"א.לב אמיץ
לא יודעת איך מכינים קוקלה, אבל זה עם סולתמוריה
לפחות אצלנו.

לב אמיץ
גם אני לא מבינה גדולה.
חמותי מכינה קוקלות טעימות ממש בחמין.
קוקלה זה סולת, תבלינים וביצים. אפשר גם עם עלים ירוקיםיעל מהדרום
קוקלה זה בחמיןפרח שלג האבודה
לא מטוגן, ובכלל בלי ירק.
הכפיתות מורכבות מירק, זה הבסיס שלהם+סולת.
כנראה שיש כמה דעות
יעל מהדרום
אצלינו זה בלי סולת.
תנסי, לא תתחרטי, מעדן.פרח שלג האבודה
אם היית גרה לידי הייתי שולחת לך.
אין מצב שלא היית אוהבת, כל מי שטעם מכל מיני עדות, לא הפסיק לאכול. כמו נשנושים!
לכשאברור את הסולת השוכנת במקררייעל מהדרום
את שמה סולת במקום פרורי לחם?
על שלוש חבילות ירקפרח שלג האבודה
חצי חבילה סולת, זה גם מאחד אותן, אבל זה גם נותן טעם ומרקם מהמם.
זה לא ששאלתי אבל
יעל מהדרום
כמה תפו"א על כמות ענק כזאת של ירק?
והאם הסולת זה במקום פרורי לחם?
אנחנו שמים תפו"א מגורדפרח שלג האבודה
בערך שתיים, לא מבושל.
סולת כמו שאמרתי חצי חבילה,
לא צריך פרורי לחם. הסולת הוא גם טעם, מרקם קריספי וגם מאחד את התערובת.
בצל מגורד *2
ראש של לחום רטוב, סחוט.
5 ביצים.
תבלינים, של חריף קצת ומלח.
זהו, טיגון.
כשאת מטגנת את שמה במחבת כמה חתיכות של גזר, הוא עוזר שהשמן לא יספג בכפיתה וכך לא יתבזבז השמן. וגם בריאות.
יוצא טעים מאד.
כמות ענקית לזוג צעיר כמוכם. טעים כך,
מה שנשאר את יכולה להקפיא חלק, ואז את מוציאה אפילו בתוך פיתה עם חריף, תבשיל של תפו"א, מניחה מעל שהם יתבשלו אחרי הטיגון, קוסקוס, כמעט בכל דבר. לבריאות.
אני מקפיאה בכיף..אם לא נזלל. תודהיעל מהדרום
תפו"א לא מבושל וסולת זה כבר יצא לי משהו אחר לגמרי כנראה.
אני לא שמה חצי קילו סולת..אני84
זה מעדן!!!! לא יוצא הרבה כי תוך כדי טיגון אני גונבת😶😶😶😶
כמה תפו"א? כי ארבע חבילות עלים זה מלאיעל מהדרום
הכמות ל6 אנשים וזה נחטף..אני84
אז אני פחות אוהבת המון ירוקיםיעל מהדרום
הכמות שאת הצעת נשמעת לי לא לטעמי.
אבל תודה!
זכותך.. לא???
אני84
נכון, זה מלכתחילה היה נשמע לי משהו אחר.פרח שלג האבודה
איזה עידה את? אולי יש כפיתות בכמה עידות קרובותיעל מהדרום
לימדה אותי להכין שכנתי התוניסאיתאני84
עם סולת? וקוביות תפו''א?מוריה
מעניין...אולי יש הבדל בין תוניס לג'רבא?!יעל מהדרום
אנחנו ג'רבאים.
אנסה לברר בקרב דודותי ..
אז ככה- מבירור מול משפחתייעל מהדרום
הכפיתות שאנחנו מכינים הן ממתכון טריפולטאי.
סולת בכפיתות זה מתכון ג'רבאי (ג'רבא נמצאת בתוך תוניס).
לגבי קוביות תפו"א ותפו"א מגורד עוד לא קיבלתי תשובה.
אולי היא סתם נסתה לשדרגאני84
יש מצב שמישהו אצלינופרח שלג האבודה
בדור הקדום פשוט התעצל לבשל את התפו"א? 
לגרד זאת גם עבודהיעל מהדרום
אז את כהן מהבית?פרח שלג האבודה
תמיד יש הבדל בין תוניס לג'רבא
לב אמיץ
כן..בכל מקרה מסתבר שהמתכון שלנו טריפולטאייעל מהדרום
יחד שבטי ישראל
לב אמיץאחרונה
הכפיתות אצלי מהצד הג'רבאי.פרח שלג האבודה
החצי השני אלג'ירי
תסתכלי כמה הודעות שלי למעלהיעל מהדרום
כן, ראיתי לא לפי הסדר,פרח שלג האבודה
לא נורא.
נכון אני מכינה וזה נטרף.... מעדן!!!אני84
לא אצלנו..מוריה
ובכלל לא תפ"א מעוך? רק קוביות?לב אמיץ
נשמע טוב.
לא אני שמה קוביות אבל תפוח אדמה שלוק כמובן.אני84
תודה.לב אמיץ
בקיצור זה יוצא משהו אחר כבריעל מהדרום
אולי..3 חבילות עלים על כמה? אני לא אוהבת יותר מידייעל מהדרום
קוסקוס- זאת תורה שלמה
יעל מהדרום
נראה לי ש@מוריה פעם פירטה פה.
לפקילה- אנחנו מכינים תמצית מעלי סלק/ מנגולד/ תרד.
חותכים ומאדים שעות עד שמצטמק ממש, ואז מוסיפים שמן.
התמצית נשמרת הרבה זמן. עדיף במקרר.
מטגנים שעועית (או מבשלים מראש, ושמים בצד).
מוסיפים בצל מגורד/ חתוך קטן.
כוסברה ופטרוזיליה קצוצות
שום כתוש/ קצוץ
מלח
תבלין לבשר/ קציצות
עוף
תפו"א
תמצית מהנ"ל
קצת מים אם צריך.
אם אין תמצית, אפשר לשים בבישול את העלים שלה פשוט קצוצים. לא יוצא אותו דבר בטח.
האוכל יוצא בצבע ירוק, אבל הוא ממש טעים.
לגבי הקוסקוס-מוריה
לגבי הפקילה- פעם הכנתי בעיקר עם עלי סלק, לדעתי יצא יותר טעים.
רק צריך לאדות אותם טוב. ולקצוץ.
ראיתי לא מזמן מתכוןקראנץ שוקולד
לא אמיתי?
מוריה
דביךיעל מהדרום
כמו ה"בקילה" רק בלי התמצית ועם פפריקה.
מה זה דביך? כמו מטבוחה?קראנץ שוקולד
בכלל לאיעל מהדרום
מטגנים שעועית קצת או מבשלים (ואז שמים רק בהמשך הבישול).
בצל מגורד
פטרוזיליה, כוסברה
פפריקה
מלח
תבלין לקציצות/ בשרי כלשהו
שום
עוף
תפו"א
קוקוס זה תלוי כמה את מוכנה להשקיעאחיתופל
את יכולה להכין את הקוסקוס מהסולת(יאמי
) או עם השקית( יאמי?
)ועם רוטב (יאמי) או בלי (
)כפיתות זה אחד הטעימיםקראנץ שוקולד
ממש! בא לי עכשיויעל מהדרום
ואצלינו קוסקוס במקור היה גם לשישי בצהריים עם מרק...
בשבת בבוקר- חלק אוכלים רק חמין בלי קוסקוס.
יאאא גם אנחנו טוניזאים ויש לנו אותם מאכלים איזה מגניב!!עלה למעלה
אבל אצלנו פקילה זה רוטב שחור לקוסקוס!
אפשר להגיש שפקילה זה שחור..אולי תלוי ברמת הבישוליעל מהדרום
איך בא לי.
(חלומות...אנחנו השבת בצד השני בכלל)
גם אנחנו!!פרח שלג האבודה
אצלינו לא קבוע בכללרוב השעות
סעודה ראשונה: דג(לרוב מרוקאי ),מרק, מנת בשר, תוספת וסלט חי.
סעודה שנייה- מנת בשר חדשה, תוספת חדשה ושאריות מאתמול.
סעודה שלישית- דגים וסלטים.
משתנה במסגרת קבועה למנות כמעט קבועותאניוהוא
מנה ראשונה - מושט או סלמון או שווארמה לפעמים בורקס עם רוטב
מנה עיקרית - עוף ואורז בד'כ אבל יש הפתעות
(סלמון הילדים לא אוכלים אז רק אם יש מנה עיקרית שהם אוהבים...)
בוקר-
ראשונה- כבד קצוץ או גפילטע
עיקרית - שניצל או פרגית + פשטידת בשר או בורקס בשר ותוספת קיגל או תפו'א או אורז
שלישיית
טונהה סלטים גבינות וכו'ב לפעמים פשטידה חלבית
סוף סוף מישהו שהאוכל אצלו מזכיר קצת אותנו..ירושלמית טרייה
אצלנו ככה:
ליל שבת -
געפילטע או שניצל סול
מרק עוף (רצוי עם קניידלך ואיטריות) או מרק אחר
עוף עם תפו"א/ירקות + לפחות שתי תוספות. בשלב הזה אני בדרך כלל שבעה מדי ולא נוגעת באוכל אבל מכינה בכל זאת בשביל ההרגשה הטובה..
שבת בבוקר -
סלט ביצים
סלט כבד (בזמן האחרון כבר לא כי לא בא לי)
לפעמים טשולנט ולפעמים לזניה בשרית אם אין חשק לטשולנט
שניצלים או קציצות (יש לי מלאי בפריזר, לא מכינה לשבת במיוחד)וגם פה לפחות שתי תוספות.
כמובן בכל סעודה סלט ירקות, וסלט כרוב/גזר/אבוקדו/חצילים - כל המרבה הרי זה משובח, לפי מה שיש. בשבת האחרונה אמרתי לבעלי שהשולחן נראה כמו גן ירק.. כי גם התוספות היו ירקות..
תוספות אפשריות:
גזר מתוק
כרוב מאודה
אורז מלא עם בצל וגזר
אורז לבן (אפשר עם צימוקים וכאלה לפעמים)
פשטידת תפוחים
קניש עם כרוב
קניש עם בשר
ירקות מוקפצים
שעועית ירוקה ולבנה
קישואים בעגבניות
קישואים עם פטריות וביצה
.. אולי זה הכל? לא עולה לי עוד משהו כרגע.
מה זה קניש?לב אמיץ
ואיך את מכינה שעועית ירוקה עם לבנה - נשמע מעניין.
קניש זה עם בצק עלים. השעועית, את לא רוצה לדעת..ירושלמית טרייה
שעועית, בעיקרון יש לי שני מתכונים -
הירוקה עם בצל מטוגן, רוטב עגבניות וטיפה שום.
הלבנה עם בצל מטוגן ופלפל שחור גרוס.
אבל בעלי פחות אוהב את הדברים האלה ושנינו אוהבים אותן כמו שהן אז פשוט מבשלים קצת במי מלח. די בושות..
אפשר גם שעועית וברוקולי במי מלח, כמובן להיזהר שלא יהיה מבושל מדי.זה כבר ממש טעים אבל עושה לי בעיות בבטן אז לא מכינה.
דווקא מדבר אלי מאוד
לב אמיץ
אני אוהבת. כמה שיותר קרוב לטעם המקורי של הירק.
נשמע טוב השילוב.
את מכינע בעצמך שווארמה?עלה למעלה
נכון. יוצא הרבה יותר טעיםאניוהוא
כן.אניוהוא
אני *מכין* בעצמי שווארמה.אניוהוא
מערבב בחצי כוס שמן זית, 2 כפות תבלין שווארמה (של טעם ןריח! כל השאר לא טעימים!) קצת פלפל שחור
מעסה את הנתח בתוך תבנית
מכסה הניילון נצמד
לילה במקרר
תנור על 180
נקבה בערך 35-40 דק
זכר 5-10 דק יותר.
בד'כ אני מקפיא נתחים מחלק את הנוזלים בין הקופסאות...
- מוציא בחמישי בערב
פורס בשישי מחמם עם הרוטב שיוצא
(מי שרוצה אפשר להוסיף לחצאין פרוסות בצל מטגון ולהגיש כמה פרוסות עם בצל מטוגן מלמעלה - אנחנו מוותרים על זה.)
בד''כ קבועה''ב
מדי פעם מנסים משהו חדש ואם הוא מוצלח אז הוא נכנס לאופציות לגיוון..
משתנה. אחרכ ימאס....אני84
מטבוחה. גזר מרוקאי .סלק .חציל על האש חציל אפוי/ חציל מטוגן. פלפלים צבעוני קלויים. טחינה. מיונז ביתי. קינואה אדומה עם כוסברה פטרוזלי צנובר וחמוציות. חמוצים. כרוב...
דג מרוקאי כל שבת מנה ראשונה אבל פעם סלומון פעם מושט פעם מוסר...
מנה שניה בשר עם ערמונים. בשר עם בצל. עוף עם
נשמע מעניין הקינואה, איך בדיוק את עושה?קראנץ שוקולד
מרתיחה את הקינואה האדומה/ שחורהאני84
אצלנולב אמיץ
אני משתדלת שכל אחד ימצא מענה, אז די אני מכינה כל מיני, אבל לא תבשילים מסובכים שדורשים הרבה זמן.
גם אין לי סבלנות, וגם אני לא אוהבת להרוג את הירקות.
בליל שבת:
מנה ראשונה דג מושט/דניס/סלומון אם יש ביקוש
השאר מסתפקים בתבנית תפ"א ובטטות פרוסים, אפויים בתנור
סלט ירקות גדול עם חסה
חומוס (משתדלת ביתי)
מטבוחה אם יש כוח.
סלק מוואקום
שומר קולורבי סלרי צנון בלימון ושמן זית
מנה שניה מרק הילדים אוהבים מרק דלורית או מרק עוף שעליו אני טורחת למצות מקסימום טעם טוב מהירקות המאודים ועשבי תיבול.
ואם יש זמן אני מוסיפה כופתאות חזה עוף למרק.
לפעמים מוסיפה למרק קוסקוס.
מי שלא אוהב מרק, עובר למנה השלישית
מה שאני מספיקה: שניצלים או חזה עוף מוקפץ או פרגיות
שווארמה הודו עם תפ"א - מנה אהובה על שניים אצלי. כשהם מגיעים לשבת אני מכינה.
עוף עם תפ"א - איפה שאפשר אני מוסיפה כמה פרוסות תפ"א
- שישבעו.
בשר טחון מוכן כמו בולונז או קציצות הודו ברוטב עגבניות - להרטיב את האורז...
שעועית ירוקה למי שאוהב ומגיע לשבת
אפונה ברוטב אדום (אם יש קציצות אדומות אני מוותרת ומכינה במקום עדשים כתומות)
ואורז כמובן
מנה אחרונה פירות וגרעינים וכלתי המתוקה מפנקת אותנו במאפה ידיה כשהיא באה לשבת.
סעודת שבת:
מנה ראשונה סלטים: על הסלטים כמו בליל שבת אני מוסיפה
סלט כרוב גדול
אם יש אבוקדו
לפעמים סלט עגבניות שרי עם פטרוזיליה חתוכה גס (שבת) שום ושמן זית
יש אחד שאוהב מלפפונים עם בצל בשמן וחומץ, אני מכינה לו
סלט ביצים ותפ"א במעט מיונז
ופשטידת ירקות במחבת או קיגל קנוי עשוי מעולה מהשכונה החרדית..שאחד הילדים אוהב.
מנה שניה - חיים קלים
- חמין אם יש לו קונים, ולשאר מחממים על הפלטה את מה שרוצים מסעודת ליל שבת.
מנה אחרונה סלט פירות
עם סעודה שלישית אני לא מסתדרת
. הזמנים של כל אחד - אנחנו לא מצליחים להסתכרן.
אז אוכלים בבוקר אחרי ותיקין חלה עם גבינות וזיתים ועוגת ביקוויטים עם שמנת או גלידה
ואת סעודת השבת אוכלים בצהריים המאוחרים.
וואו איזו השקעה
קראנץ שוקולד
ממש אמא מפנקת! איזה יחס אישי לכל אחד!חדשה ישנה
לוקחים
לב אמיץ
הגדולים לוקחים את מה שהם אוהבים ומה נשאר אני מחממת לבעלי ולקטנים.
תודה על המילים החמות שלך ושל קראנץ שוקולד.
הלוואי שגם לי יהיה כח ככה! איזו אמא נפלאה!ברוקולי
תודה תודה.לב אמיץ
איזה משקיענית! מה זה עדשים כתומות?פנסאי
הכי פשוט שיכול להיות.לב אמיץ
מאדה רצועות בצל (רק כדי שמי שבררן יוכל להתחמק מהן, אפשר קוביות)
מוסיפה עדשים כתומות, מלח, פלפל, קצת כמון, קצת כורכום, שמן זית ומים, ומעל זורקת ירק עלים: פטרוזיליה או כוסברה או סלרי - וגם גבעול אחד שניים. עם מכסה.
מכינה במחבת טפלון או שיש גדולה שטוחה, ואז הן כולן מתרככות מאוד מהר ובאופן אחיד.
מקסימום באמצע אני הופכת את אלה שלמטה למעלה.
בישול של 1/4 שעה אולי פחות.
צריך לעקוב שלא יהפכו למחית.
משקיעה רק לכבוד שבת 
נשמע טעים- ינוסה בלי נדר. כמה עדשים בערך?פנסאי
מ 250 גר' יוצאת כמות שמספיקהלב אמיץ
ל 5 איש לפחות כתוספת בכמות נדיבה לאורז.
ושכחתי שום אם רוצים.
אצלנותתתת
סלטים פחות או יותר אותו דבר
מגוונים את הלחם: לפעמים חלות קניות/ לחמניות ביתיות/ פרנות- יאמי
בערב מגוונים כי זה נמאס אותו דבר...
זה אורז לבן והגיוון בבשרי
חתיכות בשר עם תפ"וא/ צלי בשר ברוטב עגבניות/ פרגיות על האש/ עוף בשום/ עוף עם אפונה/ זיתים וכו
בבוקר: חמין!! קיץ חורף סתיו אביב ולא נמאס, ב"ה
קינוחים: ממש מגוונים, בד"כ דברים ללא אפייה ועם שוקולד...
תוכנית בישול חדשהשקיעת ערביים
בס"ד
אני מעלה לכם כמה סרטונים של תוכנית " אבא של שבת" ,
אפשר לקבל משם השראה בכייף
אישית מאוד נהנתי לצפות.
הכנת סלטים
דגים
אצלנו משתנה...עוגת גבינה.
סלטים קבועים: סלק אדום מבושל, חצילים במיונז, גמבע אדומה שרופה כזה על הגז, כרוב לבן.
סלטים משתנים: גזר מגורד עם כוסברה, בטטה מבושלת, סלט ביצים,טחינה וכו'
מנה ראשונה: דג בתנור
מנה עיקרית: מנת בשר/עוף,
מנת פחמימה אורז/בורגול/תפוח אדמה בתנור,
מנת ירק אפונה/שעועית ירוקה/וכו'
קינוח בדר''כ אין כי שבעים מידי....
שבת בבוקר:
סלטים מהערב (פרווה)
סלט עגבניות שרי
פשטידת ירק/לזניה/קוסקוס חלבי
סעודה שלישית בדר''כ לא אוכלים, או מנשנשים אצל אמא/דודה/מי שהולכים לבקר
קבוע!!!בטבעיות
בעלי יקה.
כל שבת אותו דבר. גם הילדים אוהבים את זה.
מגוונים במנות אחרונות ובעוגות.
ערב שבת: מרק עוף+אטריות+ שקדי מרק.
מנה שניה: עוף+ אורז+ שועית.
מנה אחרונה : או גלידה או עוגה או מוס.
שבת בבוקר: חמין/טשולנט קבוע.!!!! בלי חמין אין שבת גם בקיץ
ושניצלים או בורקס בשרי.
סעודה שלישית חורף פרווה, קיץ חלבי, לרוב פיצה ביתית עם סלט או פשטידה חלבית.
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36
שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.
מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!
ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים?
איך מארחים?דיאט ספרייט
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
תודהדיאט ספרייט
זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
תודהדיאט ספרייט
חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
דגיםרוני 1234
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראוריןאחרונה
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט
נאמץ כנראה
תודה
אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים.
רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין
חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.
לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
שווה לפותחת לנסות פעם אחת.
מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)אחרונה
יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.
אפשר גם מעמולים.
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
הכי קל והכי דלופל לימון
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅
אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק קובה סלקמאוהבת בילדי
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרקיםסטודנטית אלופה
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
מרק לחשו*אשתו של בעלי*
מרקים זה וואו!מרגול
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
היום למשל..*אשתו של בעלי*
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
בשמחה!*אשתו של בעלי*
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
אצלנו אוהביםעלמא22
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
תודה♥️סטודנטית אלופה
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).
אז מה יש לנו השבת?יעל מהדרום
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
נוסעיםאבןישראל
אז ככהבוקר אור
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן
)טארקו
יהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אצלנומאוהבת בילדי
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
תודהשדמות בחולות
בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
הנהבינייש פתוח
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום
לא... מתארחיםמאוהבת בילדי
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣
ברור שכןהמקורית
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
בטחאבןישראל
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
ערכתי
נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון
לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

