שיעור חשבוןפריפריאלי

אני מלמד חשבון ביסודי

מוציא הרבה אנרגיות ומרגיש סחוט...

תלמידים- מ-ש-ע-מ-ם!!

אבל מה עושים? מה יכול להיות מעניין במספרים פריקים וראשוניים?

אשמח לרעיונות

ראיתי סרטון מעולה שמורה עשתהלכל זמן ועת
היא גזרה עיגול גדול והדביקה על הלוח- וכתבה מספרים על הלוח.
היא עשתה 3 כאלו.
היא סובבה ספינר וכל תלמיד היה צריך לפתור כמה שיותר תרגילים עד שהספינר נעצר.

היא הזמינה כל פעם 3 תלמידים.

תעשה יותר משחקים מעניינים
אמצעי המחשה
מה עניין העיגול?פריפריאלי

להבין איתם מה זה מספרים ראשוניים ופריקיםאנונימי (2)
לתת להם להשתמש במפה של ארטוסתנס
קישור לחייםאנונימי (3)

תן להם שימושים של החומר בחיים. ממש לא חסרים כאלה.

צפינה וקודים.

פרסים כספיים שהוצעו לבעיות מתמטיות קשורות.

למשל, ציטוט מויקיפדיה:

תורת המספרים החישובית עוסקת בחקר אלגוריתמים הרלוונטיים לתורת המספרים. לאלגוריתמים לבדיקה מהירה האם מספר נתון הוא מספר ראשוני ולפירוק לגורמים חשיבות גדולה בקריפטוגרפיה, תחום שהפך את תורת המספרים מענף עיוני לענף שימושי ביותר.

אחד הדברים הכי מעניינים שאני זוכרתקול דממה
אמנם לא יסודי אלא זה היה בכיתה ח',
המורה שלנו לימדה אותנו את משפט פיתרוגס. אבל איך למדנו את זה, היא הביאה לנו כל מיני משולשים גזורים בדפים, לא זוכרת מה בדיוק היה אבל הוכחנו את המשפט עם המשולשים האלו, אני זוכרת את זה השיעור חווייתי
מכיר פינטרסט?מ.א.

יש שם המון רעיונות יצירתיים של מורים. פשוט חפש מילות מפתח מתאימות (math, education, שמות של נושאים ספציפיים). הרוב המוחלט שם באנגלית, אבל גם אם אתה לא שולט באנגלית הרבה פעמים התמונות מספיקות כדי להבין.

לבדוק מה הילדים אוהבים....טובה

יש תלמידים שרק תיתן להם תרגילים ושאלות ודפי עבודה- והם ישבו ויכתבו, ואז מה שנשאר זה לעבור ביניהם בין הקבוצות ולחזק את המתקשים, ולתמרץ הלאה את המתקדמים (לא להתקדם בחומר אלא לתת העשרה).

אפשר ללמוד עם שירים את לוח הכפל. אפשר לתת לתלמידים להציג חומר חדש (אני עשיתי זאת פעם, והופתעתי עד כמה גדולה הייתה הייצירתיות). תשאל את עצמך - עד כמה אתה אוהב את החשבון? הילדים מרגישים מי אוהב מה. צריך גם להנגיש את המתמטיקה לחיים. אפילו שהם ביסודי. פעם אמרתי לתלמידות בכיתה ג - בנושא של הכפל - שהרבה יותר קל לאסוף שקל מכל אחד מאשר 100 שקלים לדוגמא מאדם אחד, ואז סיפרתי להם קצת על הבנקים ועל התספורות... ברמה פשוטה, אבל הן היו מרותקות.

בכל אופן שיהיה בהצלחה. לימוד מתמטיקה ביסודי ערובה להצלחה בתיכון.

ראיתי פעםמתחברת=)

אחד המלמדים, הוציא את הכיתה למגרש, כל ילד קיבל מספר שהדביקו לו בסלוטייפ על החולצה. הם התחלקו לשתי קבוצות, וכל פעם המורה הרים מספר- והקבוצות היו צריכות לשלוח שני מספרים שהחיבור שלהם יוצר את המספר הזה. התלמידים נהנו מאוד, המלמד קיבל הזדמנות טובה לראות את ההתנהגות של הכיתה בזמן משחק תחרותי, וכמובן שזה תרגול מצויין של חיבור...

ללמד חומר - כרבע שעהלטובה

ואז שיעבדו בקבוצות...

כלומר שיתרגלו הרבה בכיתה ויעזרו אחד לשני 

וגם שאתה תעזור אם צריך... 

כלומר סוג אחד של תרגילים להסביר כרבע שעה

תרגול - פרטי , זוגי קבוצתי 

יש שאלות פרטיות אתה עונה

רואה אם יש צוריך להסביר משהו לכולם אם כן מסביר שוב לכל הכיתה. 

_

עובר לתרגילים של סוג אחר.. 

להסביר בדברים מוחשים .אבני חן

אמא שלי מורה ליסודי , ואחד השנים היא למדה בחשבון את התלמידים

אם חפיסת שוקולד  חילוק /שברים (נראה לי שגם שברים) .

ובסוף השעור חלקה להם ...

אפשר גם אם טופי /מרשמלו .(עזרתי לבת שלי באיזה תרגיל בחשבון בחילוק  עם מרשמלו -שהיה מוחשי יותר )

* נשאר לנו לאחר מדורות ל"ג בעומר .....

כמה תלמידים הם בכיתה?מתנת חינם

אפשר לתת להם לנסות להתחלקמתנת חינםאחרונה

בעצמם - אם הם מספר פריק,

עד שמגיעים למספר ראשוני.

להוריד תלמיד ולנסות שוב...

וכן הלאה.

אני מתביישת לומר שאני לא זוכרת את הנושא כמו שצריך, אבל הרעיון מובן.

אפשר לעשות זאת גם במשהו מפנק וטעים...

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך