יש משו ספציפי כאילו או שכל אחד לפי דעתו?
יש משו ספציפי כאילו או שכל אחד לפי דעתו?
בס"ד בר"ה
נגיד סאטמר זה מוגדר שהם לא מצביעים אבל ברסלב זה לא מוגדר היום זכינו ורבינו מתחיל לכבוש את העולם וכל יהודי כבר יש לו זיקה לברסלב לכן יהודי יכול להיות ברסלב'ר ולהצביע
בטח כמעט כולם יקומו עלי או לא יתיחסו מתוך בהלה וכדומה. אבל, הרבה חברים בברסלב חושבים שאין למי להצביע ואם כבר מצביעים אז להצביע לגיל קופטש!!
ויש בזה הרבה עניינים גדולים לטובת עם ישראל, ואני לא מתכוון לפתוח בנושא רק אני רוצה שתזכרו זאת, שאם הוא יעלה בעזרת השם אז תבינו.
מה? לעלה ירוק? אוי ואבוי!
לאן הגענו...
בס"ד בר"ה
על החסידות הקדושה שלנו!!
תגיד לי מה נסגר איתך?
ראינו איך השם עוזר לו לעלות לשלטון. אפילו את אחוז החסימה הוא לא עבר.
אמרתי שאם כבר בחורים אז לבחור בו..
מי בשלטון זו לא ראיה
אם את היית יושבת שם בכסאות של ש"ס מפד"ל וכו' כבר מזמן היית מביאה את המשיח!!!
אני לא יודע בת כמה את... אבל יש גיל שאם לא מתעוררים אז ישנים...
רבי נחמן בא לעולם לפושעים... לאלו שהם פושעים באמת ולאלו שהם לא פושעים אבל קוראים להם פושעים!!
בשבילי, קרוב למליון שהתנסו בסמים קלים - הם בני ישראל, ולא סתם בני ישראל, אלא אנשים שהמציאות לא קלה להם, הם עוברים עליות וירידות בחיים. ובמקום להעסיק את עצמם ברדיפה אחרי כסף ונשים הם בורחים עם איזו שאחטה..
רוב בעלי התשובה בפרט אלו שחזרו בתשובה באמת שהתקרבו לרבנו אלו אנשים שהתנסו בעישון קל עד כבד. ומה זה אומר? שכל מי שמתוסכח ומעפן ולא שווה וכו' הוא בסוף מתקרב לברסלב? אלו דיבורים של אלו שמתרצים למה הם לא חזרו עדיין בתשובה...
אנשים מתחילים לעשן מתי שנמאס להם המציאות ולכן במקום להשתגע הם מעשנים אבל באיזשהו שלב הם מתחילים לחפש עוד דרך כדי לברוח מהמציאות ומגיעים לסם החיים... !!!
יש בזה הרבה מה לדבר...
אבל עוד דבר קטן: מי שחושב שהוא צדיק שילך לרבנים שיעשו אותו יותר צדיק. ומי שהגיע למסקנה שהוא חתיכת פושע חולה נפש, אז הוא יכול להתחיל להתקרב לרבי נחמן!! רופא הנפשות!!
דבר ראשון. אמרת סמים קלים. דווקא ממך הייתי מצפה שתדע, שאין כזה דבר סמים קלים. מי שלוקח "שאחטה" לא גומר בזה, וזה ממש לא נגמר בסמים הקלים, זה גורר לסמים קשים.
אתה כותב: "במקום להעסיק את עצמם ברדיפה אחרי כסף ונשים הם בורחים עם איזו שאחטה.. "
תגיד אתה חי בסרט? רדיפה אחרי סמים זה לא רדיפה??? אתה יודע טוב מאד שחבר'ה בסמים חייבים כסף למנה הבאה וככל שהם יותר מכורים זה יותר יקר. ומאיפה הכסף? כשהם חצי יום שבוזים ישנים חרי הטריפ המעניין שהיה להם היום, וחצי יום הם רק בקריז של להשיג ת'מנה הבאה, ולהכניס תחומר המסריח לתוך הוריד. מאיפה יהיה להם כסף?
אתה כותב: "אנשים מתחילים לעשן מתי שנמאס להם המציאות ולכן במקום להשתגע הם מעשנים"
אני לא יודעת מה איתך אבל בעיני, להתחיל לעשן סמים, זה שיגעון ובריחה מהמציאות. סבבה שיברחו. אבל להגיד שזה לא שיגעון? שבמקום להשתגע הם מעשנים? אז מה זה?
אני לא מבינה למה מייפה את זה?
אתה מודע לגודל הנזק שהסמים עושים, אז מה כל הנסיונות להפוך את זה לדבר שהוא סבבה לגמרי, חלק מהחיים ואפילו באיזשהו מקום טוב, כי זה עדיף על פני דברים אחרים...?
ו"חסידות" ברסלב היא בכלל לא חסידות של פושעים!
תפתח ת'עיניים. יש בה הרבה צדיקים!!!
רבנו דיבר גם על אלו שרודפים אחרי סמים, מה קרה? עליהם אסור להסתכל על הטוב?
לידעת כולם, רבנו אומר שאסור להשתכר, אסור להתמכר לכלום! (אפילו לתורה אסור להתמכר, צריך לכל דבר גבול, צריך לכל דבר בחירה - אבל לעניין זה אבקש להתפרץ עלי בהזדמנות אחרת)
בודאי שלפי רבנו העישון כל סם אינו מותר. כשם שאסור לרדוף אחרי ממון ואחרי נשים ואחרי רבנים.
אבל מה?
מי נותן לכם את הזכות למנוע מבן אדם בעל בחירה את האפשרות שלו לבחור?
אין היום סנהדרין וזה לא בגלל שזה לא אפשרי טכנית אלא בגלל שאין שום יכולת לשום אדם לאסור משהו על זולתו, אלא אם כן הוא מזיק לאחרים בפועל. ולכן אסור לכפות שמירת שבת.
תדעי לך ממאליה, בחורה שעוברת ברחוב ומישהו מזיז את ראשו כדי להסתכל עליה הוא יותר חולה וסוטה ממי שמחפש שאחטה, אלא מאי? אנשים כמותך יוצרים דעות משובשות, כאילו זה שרודף אחרי דבר מסריח שיוצא ממנו דם וצואה הוא יותר לגיטימי ומכובד מזה שרודף אחרי צמח שקצת מעיף אותו לעולמות קצת יותר נעימים.
את תעדיפי להתחתן עם בחור שיש לו סטאפות בכיס ומסודר כללית, ואפילו רודף קצת אחרי כסף, ולא תתחתני עם בחור שמידי פעם מעשן. ולמה? כמובן לכתחילה אני לא מאמין שתתחתי עם שניהם, אבל אם עיית לך את הבחירה עם מי להתחתן היית מעדיפה להתחתן עם רודף הממון. ולמה? כי את (ולא באשמתך) משובשת (ובשביל זה אני כאן - כדי להאיר - לתת לך וגם לקבל, אבל בטח שתעדיפי לקבל מאיזה רב נערץ, מחמת אותו השיבוש...)
ובנוגע לחסידות ברסלב, בודאי שיש בה צדיקים, ובעצם.. כולם צדיקים, כי רבנו מלמד אותנו להסתכל בנקודות הטובות של כולם. ולכן זו חסידות של "פושעים", כי רק מי שמרגיש "פושע" יכול להתחיל לחפש בעצמו נקודות טובות. ואילו מי שחושב עצמו לצדיקהוא לא מחפש כי הוא "כולו טוב"
שבכללי אדם שהוא מעשן זה קצת אומר משהו.. ובטח אם זה סמים לא עלינו..
ה' ירחם..
ואני לא חושבת שברסלב זו חסידות של פושעים.. ממש לא..
מי שמתקרב לחסידות הזו הוא צדיק גדול.!
הכל טוב שם????????????????????????????????????????????????
מה נסגררררררר.?.???????.??????.??
אמר דברים שיש בהם נקודות- רבות- אמיתיות.
באמת אפשר לראות את השורש הטוב,
באלו שמשתמשים במקלות עשן לסוגיהם.
(אבא שלי הגדיר כך את המונח, כדי שנוכל להעלותו על דל שפתנו
בצורה רכה, שלא תזעזע לנו את אמות הסיפין.)
ובאמת צריך להשמר מהתמכרות לכל דבר בחיים, כי העניינים בעולם-
פועלים טוב רק כשהם במידה.
ככה הנר- הוא הגבול לאש, שלא תשרוף,
והכוס- היא גבול למים, שנוכל לשתות,
והיבשה- היא הגבול לים, שלא נטבע.
כל אחד יחשוב לעצמו, איפה הוא צריך להציב גבולות
אפילו בדברים טובים.
אלא מאי...
שאנחנו רוצים להתקדם.
וכשנזהה את הדברים שאנו נסחפים אליהם מידי, או שהם שליליים,
לא נסתפק באמירה:
"יש דברים יותר גרועים, ואחרים צריכים להשמר גם מהם.",
אלא ננסה לכוון את עצמנו לדרך הישר.
ובמקרה הזה- לעבור לעולמות אחרים "יותר נעימים",
זו לא התמכרות בעלמא. אדם שמגיע למקומות האלה, יודע הכי טוב
במה זה פוגע בו. בכל אופן- על הפגיעה בגוף- אין ויכוח.
זה גורם להתלות במשהו שמזיק, וממנו לשאוב כוחות.
במקום לחפש את החמימות והמרגוע ,
בנתיבים שהתורה והמצוות- פותחים ומאירים.
כדי למצוא אותם, עלינו לבקש היטב, ומה שבטוח- לא להתייאש.
אם אנו יודעים שניתן להתמלא תענוג מהחיבור לה',
אז נתאמץ ללמוד ולהכנס לפנימיות של התורה והמצוות,
כדי לזכות בו!
ולכל התמודדות שה' שולח לאדם,
הוא מצייד אותו בתעצומות נפש כדי לגדול מתוכה.
ה' יברך אותנו, ויזרים אלינו כח תמיד!
הדברים שאמרת כ"כ יפים וכתובים בצורה כזאת... טהורה...
את צריכה להוציא פעם איזה ספר...
נשיקות!
כל מה שכתבת טוב ויפה.
ברגע שאתה אומר שאני "משובשת", ברגע הזה, הויכוח נגמר.
לא כי אני מחשיבה את עצמי.
פשוט, אני חושבת שאצלך השיבוש, אתה חושב שהוא אצלי והויכוח לא יגמר...
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!