אפשר ליפתוח נושא מסוכן? כזה שיכול לפוצץ משו..מלכה=)
טוב, אז יאללה(נשימה עמוקה)..מלכה=)

שיכנעתם אותי..

לא יודעת אם חרוש או לא..זה פשוט משו שאנחנו מנסים עכשיו לעשות בחרסינה.

טוב, אז ככה: בחרסינה יש גם בני עקיבא(רחמנא ליצלן) וגם אריאל(סניף אריאל חרסינה כבוד!) וביגלל זה יש ממש פילוג ומריבות.. בעיקרון סניף אריאל הוא השולט..אבל גם לבני עקיבא לא חסר..נגיד בשבט שלי(כיתה ד')-חצי באריאל וחצי בבני עקיבא והם הולכות מכות ביגלל זה! אז חשבנו על זה-חב"ב של בני עקיבא ושל אריאל ויש לנו איזה רעיון-לאחד את בני עקיבא ואריאל לשתי סניפים-סניף בנות וסניף בנים.. ואז לא יהיה תפילוג הזה.. תכלס אנחנו לא הרבה בישוב, בסניף שלי יש כ70+ בנות ובבני עקיבא יש איזה 30+ וממש חבל שרבים כל כך הרבה! וזה גם מעלה את בני עקיבא רמה-זה שהם מחליטים להפריד את הסניף שלהם...

אבל הבעיה היא שלא כולם מסכימים ושיש מצב שההורים לא יסכימו(לא דיברנו איתם עדיין).. קיצר זה בתהליכים.. מה אתם אומרים?

---שאלה חשובה: יהפוך לבנ"ע? או אריאל? איך יקראושוברת גלים

בע"ה

לזה?

אממ..מלכה=)
בניי עקיבא-כי הם לא יסכימו לוותר על השם ואנחנו לא כאלו חדג'דומטיות של התנועה(מסמיק)
אז נגד.מאוד נגד.שוברת גלים
רק בגלל השם?מלכה=)

אני יגיד לך משו-בגלל דברים כאלה אין אחדות בעמ"י!

ליפני שנתיים גם חשבו לעשות את זה אצלנו ואני ההיתי נגד רק ביגלל השם.. ברור ששם זה דבר מאוד חשוב-מה אתה מיצג וכו' אבל יש דברים שבישבילם צריך לוותר ליפעמים על דברים חשובים אחרים!

ואני אומרת לך שבישביל שהחניכות שלי יגדלו בלי לריב ושאח"כ הן יהיו שבט אחד שלם ומאוחד, אני מוכנה לוותר על העיקרון של השם!

היי זההיה בצחוק!!מיסטר דום

אני ברצינות עכשיו חושב שכל תנועה משהו מיחד אותה האידאלים שלה אבל כולם בסופו של דבר דוגלים בדבר אחד גדול ושלם התורה! והשם זה לא הכולל ממש לאא השם זהבכולה סמל או הכרה לא משו חשוב השאלה מה עושים בתוך התנועה זה מה שבאמת חשוב כי זהל א שווה שם מפוצץ וחוסר עשייה משווע! לאא??כי גם הדרך קובעת לפעמים...צריך לאהוב את כולם שווה בין שווים כי מה זה משנה באמת התנועה ואני עומד מאחורי כולם כי שהם חסכו לעוד ילד או לעוד ילדה במקום שיסתובבו ברחובות הם יהיו בסניף זה כבר משהו!

אז לא באמת חושב שצריך לשנוא את בנ"ע או עזרא ובאמת זה תינוקי ולא בוגר וילדותי ברמות על ובאמת קבלי ח''ח על החשיבה והאומץ עם ישראל מאחורייך! (או לפחות אני)

ממש ממש לא.לא בגלל השם,לא הבנת אותי נכון.שוברת גלים

בע"ה

אסביר בע"ה בהמשך.בל"נ.

נראה לי שהבנתי את שוברת!!מיסטר דום
את פוחדת שאם בני עקיבא ואריאל יתאחדו אריאל יעלמו האידאלים והערכים??וזה יה כמו סניף בני עקיבא אחד שלם!!?
האידיאלים-מלכה=)
חברה שלי שהולכת לעשות קומונה בבני עקיבא בדקה את האידיאלים של שתי התנועות והגיעה למסקנה שזה אותם אידאלים..
אז מסרי לה בשמי שהיא טועה, ובגדול.שוברת גלים

בע"ה

תכניסו לראש שאריאל-זה לא בני עקיבא נפרד!! ממש לא!!

שוברת את טועה ביג טייםמיסטר דום

כי השאיפה הכי כמוסה וגדולה ונגבה של אריאל היא : לחזור לבני עקיבא!!

כאילו שהם מאמינים בערכים ובאידאלים ותאכלס יש לנו כמעט אותו דבר רק ההפרדה המחיצה זה מה שפמריע!

אני שנה שלמה ניסיתי להסביר לה את זה!!אנונימי (פותח)
לא הלך..
כי זה לא נכוןפגזניקית גאה!
*כי זה לא נכון, לכן זה לא הלך. זה לא הסיבה היחידה.פגזניקית גאה!
ויוסף, סליחה אבל קישקשת..
אריאל בדיוק מנסים להתנתק מבני"ע, לא לחזור אליהם.
זה תלוי..אנונימי (פותח)

על איזה סניף בני עקיבא את מסתכלת..

אני הייתי חניכה בסניף שאפשר להגיד שאין לו שום קשר לתנועת אריאל,

אבל אני גם מכירה סניפים שהם אותו דבר.. אפילו נפרדים!

אז בין "תורת חיים בעז" לבין "תורה ועבודה" אני לא רואה שום הבדל..

כיום במצב הנוכחי אריאל מנסה כמה שיותר להתרחקמיסטר דום
בני עקיבא בגלל שהם מעורבים אבל ברגע שהם יחזרו להיות נפרדים וטובים וםאנטים כמו אריאל אז אריאל תחזור לבני עקיבא אולי בתור משו נפרד אבל אולי בתור שלוחה של בנ"ע אבל שייכת לבנ"ע!!
זה מה שאני אומרת!מלכה=)
אני ממש לא קוראת לכל העם לקום ולהיתחבר עכשיו, אבל אם אנחנו בישוב שלנו-חרסינה, הגענו למצב שבו האוכלוסיה מוכנה נפשית לאחד ולהיות ניפרדים אז היגיע הזמן! למה לחכות? למשיח? הוא לא יבוא לבד.. אנחנו צריכים להביא אותו! ואני מאמינה שבדיוק כך! דרך האחדות..
והשירשור השני שלי גם נהיה זהב!מלכה=)
חח מלכה י'קרועה!מיסטר דום

השרשור ה=10 שלי היה זהב והיה לי שרשור אחד בנוער וגיל שגרף 1000 תגובות + תקנאייי יותא לך העיניים אהה??הקנאה יכולה להוציא את האדם מן העולם אז תכניסו את הלשון לפה (ביטוי לבנאדן קנאי)

וחוה-מלכה=)

את צודקת במאה אחוזים!

רק במחוז באזור שלי יש את סניף מעלה חבר שניפרד לגמרי ואת כרמי צור ואת חברון שגם ניפרדים! ובירושלים יש את בין החומות..

אביה תקשיבי ותפנימי...מיסטר דום

כן זה קשה לדעת ולקבל במציאות (עוד בעיקר לחניכה שרופה כמוך!) אבל הסיבה היחידה שאריאל הוקמה היא בגלל המחיצה והמעורב! והשאפיה שאלי בוגרים לא זה זה לחזור לבני עקיבא ושיהיה נפרד כמובן  מבינה??

ועזבי חווה פרשי קיר יקלוט לפניהם!

מיסטר, יש דרך להגיב.שוברת גלים

בע"ה

נראה לי שכדאי לכבד אחד את השני גם אם אתה לא מסכים לאותה דעה.

חווה נשמה,
אכן.זה נכון שתנועת אריאל קמה בגלל בעית ההפרדה.אבל מאז שהיא קמה, השתנו הרבה דברים!!
וכיום,תכניסו את זה לראש טוב: ההפרדה היא רק אמצעי,היא איננה העיקר\המטרה כלל וכלל!

השוני הבולט הוא בהפרדה,אבל אנחנו שואפים ליותר!!!
תורת חיים בעז זו דרך חיים ולא רק סיסמא!!! אנחנו שואפים לקיים את כל המצוות, ע"פ ההלכה.בלי לחפף לעולם!!! (משתדלים,בכל אופן..זו השאיפה.)
תורה ועבודה זה בכלל משהו אחר,לא קשור בעליל למוטו של אריאל..

מיסטר דום,

תרשה לי לערער על המשפט : "כי השאיפה הכי כמוסה וגדולה של אריאל היא: לחזור לבני עקיבא!!"
אולי זה השאיפה שלך, לא שלי, לא של ההנהלה, ולא של עוד רבים וטובים מחברי התנועה.
ואם זו שאיפתך,לך על זה, ושיהיה ב"הצלחה..

הודיה אנונימי (פותח)

בס"ד

נכון ש"תורת חיים בעז" הכוונה לקיים את התורה בלי לחפף

אבל גם "תורה ועבודה" זה לקיים את התורה בלי לחפף.. עבודה זה עבודת אדמה, ארץ ישראל.. שזה חלק מהתורה! הכוונה של זה זה לקיים את התורה דרך העבודה! לא רק לקרוא אותה.. לקיים אותה!

ובני עקיבא ממש לא אומרים שצריך לחפף!! זה שיש כמה שמחפפים זה לא אומר שזה חלק מהאידיאל של בני עקיבא

ממש לא.שוברת גלים

בע"ה

"תורה ועבודה" זה שילוב של קודש וחול.אין לי שום בעיה עם זה, (וסמכי עלי שארץ ישראל אצלי נכללת כחלק מהתורה..)
אני לא הבנתי את העניין של לא רק לקרוא אותה..לקיים אותה.זה ברור,לא?

אין להם שום אידיאל לחפף. ממש לא.אבל מבחינתי מחנות מעורבים, סמנריונים מעורבים, זה סוג של התפשרות.וזה לא כמה..זו ההנהלה.

ארחיב בהמשך, אם את מעוניינת..

ממש לא אנונימי (פותח)

איך הגעת למסקנה שעבודה זה חול? זה עבודת אדמה, זה קודש!!

אבל ברגע שאמרת שהבעיה היחידה של בני עקיבא זה ההפרדה שאין להם, זה אומר שאפשר לעשות סניף בני עקיבא נפרד.. ואז לא צריך את אריאל!!!

לא!מישהי5

בס"ד

ההבדל בין בנ"ע לאריאל הוא לא רק ההפרדה! [וואי איך אני שונאת לחפור על זה] זה משהו הרבה יותר שורשי, ההפרדה אצלינו נובעת מכך שאנחנו שואפים לקיים את ההלכה והאידיאלים שלנו בשלמות בלי חיפוף. לדעת התנועה סניפים מעורבים זה חיפוף, ולכן הסניפים שלנו נפרדים.
לא כי האידיאל הוא להפריד, אלא כי האידיאל זה לקיים את מה שאנחנו מאמינים בו בשלמות, ובעוז! הבנת עכשיו למה לא מספיק שיפרידו את הסניף ההוא כדי שזה יהיה כמו אריאל? אולי טכנית הסניף מופרד, אבל התנועה והעקרונות שלה נשארים.

מסכימה עם הודיה!מישהי5

בס"ד

אולי זה לא האידיאל שם, אבל זה בתכל'ס מה שקורה.

באריאל יש עקרון חזק- לא מתפשרים על התורה והעקרונות!

וכמה ממשים אותו? לא הרבה אנשים.רחלקה
אנחנו בני אדם,משתדלים..שוברת גלים

בע"ה

ואם יש תלונות-אנא פני אלינו ונטפל בהם בהקדם.תודה! |בקול של מזכירה אלקטרונית|

..אנונימי (פותח)

אני בכללי לא מסכימה עם האידיאל של אריאל

ובכל פעם שמישהו ניסה להסביר לי מה ההבדל בין אריאל לבני עקיבא חוץ מההפרדה לא ראיתי שום הבדל.. כי אפשר להגיד שאריאל לא מחפפים.. אבל אני לא חושבת בכלל שבני עקיבא מחפפים!

שכל אחד יעשה מה שהוא חושב שצריך ונכון לעשות!

סניף חרסינה- ב"הצלחה בהחלטה!

אז את לא מסכימה עם ההפרדה?שוברת גלים

בע"ה

אז למה את מדריכה? (ברצינות!)

לא..אנונימי (פותח)

ת'אמת כשהתחלתי להדריך לא היה לי מושג שיש דבר כזה שנקרא אריאל..

חברה שלי (ערבה..) אמרה לי שמחפשים מדריכות ושזה אחלה סני וכו'..

אז באתי לבדוק וזה היה נראה סבבה ומאס אני מדריכה

זה לא שאני נגד הפרדה, אבל אני חושבת שזה לא צריך להיות נפרד לחלוטין, השבטים נפרדים, צוותים נפרדים.. אבל חב"ב לא

בעייתי משהו.את לא חושבת?שוברת גלים

בע"ה

זה בעיה קצת להיות מדריכה בתנועה שאת לא מסכימה עם הערכים שלה.

אממ..אנונימי (פותח)

אני לא רואה בעיה..

כי זה לא שאני מתנגדת לערכים שלה! אני פשוט לא חושבת ככה..

ועוד משהו: אני אומרת את זה הרבה.. אבל כשחניכה שלי באה לסניף היא באה בשביל הכייף, לא בשביל שאני אחנך אותה, ההורים שלה חינכו אותה! אז אני לא אומרת לה שזה לא נכון מה שאריאל עושים, אני אומרת לה את הדעה שלי ומסבירה לה שכל אחד והדעה שלו.. ותאמיני לי שהן בגיל שיש להן כבר דעה משלהן.. שבט הגבורה.. זה לא שכל מה שאני אומרת ה גם חושבות ככה!

ולמה לאכול משהו לא טעים??!!אנונימי (פותח)
חוה-מלכה=)

אני ממש מסכימה אם ההרגשה שלך.. ואני לא חושבת שזה בעיה להדריך בתנועה שאת לא מסכימה עם הערכים שלה כי אנחנו גם בשלב של למידה-כולנו..

וכשאני מעבירה לחניכות שלי פעולה על נושא שאני עוד לא מספיק מבינה ומיישמת אני לומדת גם..תוך כדי וביחד איתן..

תודה ממש מסכימה לכל מילה!אנונימי (פותח)

עזבי.. יש לי מגילה שלמה לכתוב לך על החינוך הקלוקל-רחלקה

משהו של תנועת אריאל.

לא הפעם.

אהממאנונימי (פותח)

אני לא חושבת שאני קיבלתי חינוך מקולקל..

אני לא רואה הבדל ביני לבין כל אחד מתנועת אריאל

לדבר עם בנים/או לא, ללבוש חצאית ארוכה/קצרה לא עושה את ההבדל

ואני חושבת שחינוך טוב זה לקבל כל אחד כמו שהוא ולא לחשוב שאני היחיד שיודע מה נכון

ב"ה גם אני לא קיבלתי חינוך קלוקל-רחלקה

מהסיבה הפשוטה שחונכתי בבית, ע"י אבא ואמא [כן כן... זה קורה לפעמים! ] ולא ע"י ערכי התנועה.

גם כשהייתי באריאל זה היה כשהסניף היה נורמלי, לפני שהפך להיות 'אריאלניק' ממש.

"לדבר עם בנים/או לא, ללבוש חצאית ארוכה/קצרה לא עושה את ההבדל..."
ככה לדעתך.
לענ"ד, זה כן מעיד על משהו באישיות, ועל משהו בערכים שאדם מאמין בהם.
[זה כמו שתגידי- "היא הולכת במכנסיים, בלי כיסוי ראש, אבל היא דתייה!" הייתכן? לא מאמינה ב'דתיים בלב'. מאמין באלוקים? תקשיב לו. לא ייתכן שאתה מאמין ביישות כלשהי ולא עושה את דבריה! זו ממש סתירה]

מה ז"א נורמלי? מה רע בסניף אריאלניק?שוברת גלים

|לא מבינה|

אין בעיה. אנחנו "נוער השמנת". בעע!!רחלקה

הייתי בסמה"ד אחד, והספיק לי לכל החיים.

טוב, קלטנו שאנחנו הכי מעולים!! מה הלאה??
[היו גם כמה הרצאות טובות. אך בסה"כ...]

צודקת.אבל בואי ננסה לשנות!שוברת גלים

בע"ה

מסכימה איתך לגמרי.

לא אמרתי שקבלת חינוך מקולקל!אנונימי (פותח)

ההפך הגמור! אמרתי שכל אחד והחינוך הטוב שלו, של הבית שלו..

אני אישית חושבת שזה באמת לא עושה הבדל, כמו שמאתרי: כל אחד והדעות שלו

וסתם ככה: אנשים מסתכלים יותר מדי על החיצוניות.. אי אפשר להגיד שמי שלובשת חצאית קצרה היא לא מאמינה בקב"ה!! ואי אפשר להגיד שמי שלובשת חצאית ארוכה עד לרצפה היא אחת צדיקה! החיצוניות לא קובעת את הפנימיות!

צודקת לגמרי.מראה אולי על האישיות,קצת.שוברת גלים

בע"ה

דיבור עם בנים-זה שונה.זה מ-נ-ו-ג-ד להלכה.(אא"כ זה למטרות חתונה..)

עזבי דיבור עם בנים..אנונימי (פותח)

דברתי בכלליות! הבאתי דוגמא!!!

אל תדאגי: כשאני מדברת עם בנים זה רק בשביל למצוא לך חתן

(ודרך אגב- מצאתי!! ועוד מרוקאי!!!)

כן,כן..כולכן מצאתם לי אלפי חתניםשוברת גלים

בע"ה

ולא יצא מזה כלום..

אז רק הסברתי שהדוגמא שלך לא טובה.

אני בשוקק!!אנונימי (פותח)

את לא הסכמת כי הוא היה קומונר בבני עקיבא..

אל תגידי סתם דברים!

טוב, די עם הנצל"ש הזה.רחלקה
אהה..חח..ההוא.שוברת גלים

בע"ה

תשמעי, שנינו מרוקאים, הוא בנ"ע, אני ממש לא.
לא כדאי שידווח למחרת בחדשות: "תקרית אלימה בדייט" או: "שני מרוקאים-ואסון אחד גדול" או:"טרגדיה בדייט" וכו' וכו'..

חה חה..
|משעשעת את עצמי|

חחחחחח... קרעת אותי!!! Iעל הרצפהI !!!אנונימי (פותח)
י'מכלילה גזעניתמיסטר דום
המשך מהפרק הקודם!!מיסטר דום
עם כל הכבוד (ואין סתאאם ויש לא רוצה שתתנקמי בילדים שלי אחרי זה בגן) אני מרוקאי ואני שייאא האדיש ר קהיום איזה ילד מזה רצה לעצבן אותי ושאני יגיב ואני התאפקתי והתאפקתי עד שהרבצתי סתאאם בצווק לא הגבתי לא והוא עוד יותר התעצבן והציק אבל אני בא לדגיש שסתאם יש סטראוטיפים על דברים ודעות קדומות וזה ממש מגעיל לא כל המרקאים רוצחים (והפעם אל תלכי לפי הרב) ולא כל התמנים קמצנים (אני חצי) הם חסכנים אני מבקש להדגיש הם אנשים עם שיקול דעת חסכני ולטווח הארוך וכו' זה לא כולם עכשיו לנימה רצינית יותר לא כולם כאלה ויש מרוקאים אדישים ותמנים עצבנים ואשכנזים נחמדים וכו' וכו' וכו' (חחחחחחחחחח הבנתם את ההערה על האשכנזים??)
חמודונת,לדבר עם בנים-מנוגד להלכה.תרצי או לא.שוברת גלים
הופה..רוצה לדבר על זה?שוברת גלים

בע"ה

תשמעי.אין דבר מושלם.לא תמצאי תנועה מושלמת.אבל במקום לשבת בבית ולכתוב מגילות, קומי לעשות, צדיקה..את יכולה להשפיע!
אני האחרונה שמסכימה לכל דבר של ההנהלה.באמת.אבל אני חושבת שלא יעזור דבר אם אני לא אקום ואעשה.כנ"ל לגבי כל חברי התנועה.
(אם כי אני כבר לא ממש פעילה, בעוונתי..)

ברור!אנונימי (פותח)

שלא תביני אותי לא נכון.. לא אמרתי שבנ"ע הם מושלמים..

אני רק אומרת פה את דעתי לגבי הרעיון שהציעו סניף חרסינה.. דבר שיכול לאחד! כי זה מה שחסר בעמ"י! כל הפילוג הזה..

ותאמיני לי שאני מנסה לגרום לשינוי בפילוג הזה בין בנ"ע לאריאל ביישובינו הקט

כשרעיוני יתבצע אני אזמין אותך, אל תדאגי

א. אני לא בבית.רחלקה

ב. אני אכן לא מוצאת לנכון לכתוב מגילות.

ג. יש לי בעיה עם דברים מאוד בסיסיים בהנהלה.

ד. זהו. נראלי.

גם לי.ואז? זה שנשב בבית ולא נעשה כלום זה לא יעזורשוברת גלים
לא הבנתי את התגובות האחרונות האלה :/אנונימי (פותח)
מיועד לרחלקה.שוברת גלים

בע"ה

אהה... חחאנונימי (פותח)

מי אמר שזה יהיה בסניף בנ"ע???!!!!

נזמין אום אלינו הסניף שלנו גדול יותר!

הודיה (שוברת) העם איתך! כל מילה נכונה!תפוזה 1

בס"ד

חסכת לי חפירות..

אני לא שוברת כלום,די!שוברת גלים

אני הודי'ה וזהו.

לא אנחנו המצאנו ת'כינוי הזה.. מחילה..תפוזה 1
זה היה לפני המון שנים..מה אני אעשה..שוברת גלים
משה ישמח לעזור! |מנדב|רחלקה
לא שוברת?? אני בספק..אנונימי (פותח)
קוראים לה הודיה! מה לא ברור??
מודה לך!שוברת גלים
בכייף אנונימי (פותח)
עושים מה שאפשר. אל דאגה!רחלקה
מה ששמעתי מבוגרת התנועה וקומונרית בבנ"ע*מוריה 2*

שהתנועה קופצת כמה שלבים קדימה מבלי להתאים את עצמה לדור. לא כולם מוכנים להפרדה יש כאלה שזה יוצר אצלם אנטי.

אהה אז יש לך שם??מיסטר דום
הודיה ככה קודם כל אולי זה לא השאיפה שלך את מוזמנת להתקשר להנה"ר ולשאול מה יקרה וחוצמזה מה הבעיה בסיסמה ובסלוגן תורה ועבודה מה זה סותר שאין תורה?? מה את אומרת בדיוק שאנחנו צריכים להיות פארזיטים ולחיות על חשבון משלם המיסים ולא לעבוד ?? להישאר תקועים עאלק בבית מדרש וללמוד כל החיים תורה ממש לא אני חושב שלא צריך חייב!! חייב לשלב עבודה בנושא הזה למה שאשתי תצא הפרייארית שבמסדרון וכל עול הבית יפול עליה בעוד בעלה יבחר בחיים הקלים ובדרך הנוחה ויברח מהמציאות וילך ללמוד כאילו זה בסדר עשי טובה אפילו התורה אומרת חכמי התורה הכי גדולים היו גם עובדים!! (רבי יוחנן הסמדלר וכו'!) סבבה תראי אולי זה ישמע גישה מיושנת אבל הגבר צריך לפנרס ולא ההיפך וכל אישה שתגיד שהיא מוכנה זה לא באמת בא לה מהלב זה פשוט כיא היא ככה התרגלה עשי טובה אז למה הולכים גם לצבא זה מבזבז וביטול תורה!! לא?? אז עשי טובה ובנ"ע ממש ממש לא מחפפים! הם תנועה מדהימה וכל הכבוד לה על מה שהיא עושה אל תהיי פאנטית ותינוקית (התנועה שלי הכי טובה) (הרי את מביאה את דוגמאות הגן כל הזמן!) תהיי בוגרת ותשחבי ותראי שיש מקום לכל התנועות ולא לא כולם מתאימים לאראיל אז מה שיסתובבו ברחובות עדיך ממש לא תראי לבני עקיבא יש הרבה דרים להשתפר אבל הם גם ממש טובים ויש לנו כמה דברים ללמוד מהם!! אל תכלילי את כל בני עקביא כמו שיש חל ק מהתנועה שלנו שמחפפים ככה יש אצלם ויש אצלם גם יותר חזקים מאצלנו וכו' סו גיב מי א ברייק פיין?? בכל ציבור יש את הדפוקים והחכמים והטובים ססבבה...? 
שם-מהות ושיכות. אם יוצאים למסעות עם אריאל,צחקן
אז זה שוה-כי מתישהו זה יהיה אריאל.,
צחקן-לא הבנתימלכה=)
לאחד.הסנה-בוער
בס"ד
זה די תמוה, כי לפי מה שהבנתי ממה שכתבת אצלכן יש יותר, אז דווקא הם צריכים לבוא לקראתכם...
בכל מקרה, אני הייתי מסכימה לאחד. כי בסופו של דבר ביננו, אין הרבה הבדלים חוץ מהנפרד והמעורב. ואפשר להחליק את זה.
עכשיו מוריה תכתוב תגובה על האידאלים של אריאל.פגזניקית גאה!
תתחברו, ובגלל שיש רוב של אריאל, תקראו לזה אריאל.
נשמע הגיוני, לא?
מורי'ה- כאילו אני? |חש מקובל|פלספנית

בעזהי"ת

רגע, אבל לאיזה סניף ישתייך הסניף החדש?!

ואבי'ה, לא, למה נראלך שיש לי כח לחפור על זה בלי שביקשו!?

אז ככה...דעתי...!~אהרלה~!נתניה

אם זה יהפוך לבנ"ע, ז"א אריאל נסגר.

או במילים אחרות.

א-י-ן_ס-נ-י-ף_א-ר-י-א-ל_ח-ר-ס-י-נה_!

אממ... לא נשמע טוב.

בעיקרון, יש מקום לאחדות, ולאיחוד.

השאלה על חשבון מה זה מגיע.

אם כמו שאמרו פה, זה מגיע על חשבון האידיאלים של אריאל, לא שייך, ואין טעם לאחד.

אחרי הכל, אם תשאלו את מזכ"לנו, ללא ספק התשובה תהיה שלילית, כי אריאל, זה בנ"ע נפרד.

ולכן הרעיון מעיקרו, לא שייך.

עלו והצליחו חרסינה, אנחנו איתכם.

בעז"ה, בנ"ע ישובו לדרך הישר, ויחברו אליכם.

אין לכם במה להתבייש!

עלו והצליחו. בלי לפחד כלל!

אהרל'ה. (דיקי) 

ואם זה לא יבוא על חשבון האידאלים?מלכה=)

אנחנו מיתכוונים לעשות סניפים ניפרדים לגמרי וזה בעיקרון ההבדל..

ואין סיכוי ליקרוא לזה אריאל כי בני עקיבא לו יסכימו ואז הכל הולך לזבל..

בנע דוגלים באחדות. אריאל מעולם לא. ולכן הם צריכיםצחקן
לותר
^^^ יוהווו, אני מסכימה עם דיקי!!שוברת גלים

בע"ה

כל מילה.

(הרגת אותי מצחוק)

אמרת שתסבירי את עצמך..מלכה=)
טוב, אז ככה:שוברת גלים

בע"ה

צאי מנקודת ההנחה שלבני עקיבא יש מטרות שונות.נכון, אמנם כולנו דתיים ורוצים ' לתקן עולם' ולקרב את בניין המקדש..אבל דרכי הפעולה של שתי התנועות שונות.
אני מכירה מקרוב את התנועות, אנוכי בוגרת בני עקיבא (רחמנא ליצלן) ובוגרת קומונה בתנועה.

העניין מסובך,אבל בגדול,בני עקיבא דוגלת בתורה ועבודה.
אנחנו דוגלים בסיסמא: "תורת חיים בעז" -בלי פשרות.בלי לחפף מידי פעם.הכל נעשה ע"פ ההלכה שלנו..
ואני אומרת בכאב רב, (באמת) שבני עקיבא ממש לא דוגלים בשיטה הזו.מהיכרות.
לכן, אם תשנו את הסניף ל"בני עקיבא" ותהיו כפופים לשלטונה (שזה עדיף כמובן מהשלטון של אהרל'ה, אבל לא נכנס לזה כרגע..חח סתם, סתם!)
אתם תאלצו לפעמים להתפשר.

(ומה עם מחנות?ומסעות? קחי בחשבון שאת תהי חלק מתנועה שאת לא תמיד תסכימי לה(אם בתוך תוכך את אכן אריאלניקית אמיתית)-ולא תוכלי לעשות עם זה יותר מידי.)

אני חייבת לציין ששאלת ה"אחדות" הנ"ל עלתה גם בסניף שלי לשעבר, דנו בזה לעומק.
אני בעד אחדות,בלי ספק.אבל אפשר להתאחד בלי למחוק תנועה שלימה,סניף שלם..
תארגנו שיעורים ביחד,  (כמובן נפרדים לגמרי) כנ"ל טיולים וכו'..אפשר לחפש פתרון אחר.
ובכל מקרה, שיהיה ב"הצלחה רבה!

הודי'ה.

אני עם הודיה ועם דיקי. לגמרי.פגזניקית גאה!
מצטרפת לשלישיה.ענת=)
בעזר ד'!

מה?????? לחשוב שסניף חרסינה לא היה במחנה הבא????
לאאאאאאאאאאאא!;(
למי אני יישר מוראלים?
במאהל של מי תאומתי ואני נשרוץ בערב שבת במצב כפית??;(

|אחרי פריקה שהייתי חיביית.. הנה דבריי|

מלכה היקרה.
אכן בלי שלום/אחדות בתוך עמ"י.
כל ההשקעה שלנו בקרוב הגאולה -העמל הרוחני היומיומי. אינו ש!!ה כל-כך.
אך מאידך אם נפקיר את כל הערכים שלנו למען האחדות לא תהייה בה חיות.(שכן התורה נמשלה למיים-כי היא חיינו)
לכן לדעתי צריך לראות לפני המצב במקום(שאיניי מכירה ולכן איניי יודעת מה נכון לעשות)
איך אפשר לחבר בין הקצוות בלי לגזור את חבלי היסוד-הערכים עליהם הסניף בנוי.

בברכת הצלחה בכל דדרכם.
ענת.

ענת-שרת לנו מורלים במחנה? אז אני חייבת להכיר אותך.מלכה=)
אמ, גמני שרתי, בעיקרון.פלספנית

בעזהי"ת

אבל אל תרגישי מיוחדת, נראלי עשיתי את זה לכל סניף שלא היה לי מספיק מורל. ז"א- כל סניף שהוא לא גב"ש/בית-אל/עצמונה וכו'.

אחלה רעיון!אנונימי (פותח)

בס"ד

לפי דעתי זה יכול להיות אחלה רעיון לאחד אם באמת תהיו שני סניפים נפרדים,

יש עוד סניפי בני עקיבא נפרדים ולכן יש גם מסלולים נפרדים וכו'..

אבל בכללי צריך לדבר עם האנשים בבני עקיבא לאיזה תנועה להשתייך כי אם אתם הרוב אז זה יותר הגיוני שתלכו לאריאל ולא לבנ"ע, ואם הם גם חושבים שאין הבדל בין התנועות זה לא אמור להיות בעיה

והודיה- זה נכון שיש סניפי בנ"ע שהם לא דוגלים בשיטתנו..(מניסיון) אבל יש גם סניפים שהם בדיוק כמו סניף אריאל! וזה יהיה ממש טוב אם חרסינה יחזקו את הסניפים האלה ויהפכו גם הם לסניף נפרד.

צאו מהסרט...הסנה-בוער

בס"ד

בנ"ע לא יום אחד יפקחו את העיניים ויבינו שהם טועים... אמנם ב"ה הם מפרידים לאט לאט, ובגלל זה חשוב שאם יש אפשרות להפריד סניף- גם אם צריך לוותר קצת- צריך לקפוץ על זה!

השאלה כמובן היא איך בדיוק ההפרדה תתבצע? הפרדה מלאה או סתם כזו חרטה כמו בחל קמהסניפים הנפרדים של בנ"ע?

ברור שלא!מלכה=)
אנחנו הולכים להפריד כמו בכל סניף דוס של אריאל!
טוב, זה ממש תלוי בחבר'ה.!רחלקה
הדבר הכי חשובפינקיו

כרגע לעם ישראל זה האחדות. אין לעם ישראל כוח יותר חזק מהאחדות.

אין שאלה בכלל. ברור שלהתאחד. וגם בקשר לשם, מה זה כבר משנה. העיקר הוא מה באמת עושים. (בסניף וגם בכל מקום) השם הוא רק שם. מעשים זה הרבה יותר.

טוב, קודם כל...מלמעלה אלוקיםאחרונה

כל הכבוד... באמת מכל הלב... כל הכבוד על הבגרות... לא הרבה אנשים היו אומרים את זה... ובאמת היה אכפת להם מהאחדות של עמנו... אז אני כבר ממש מעריך את הבגרות שלך ושל שני הסניפים ואת הרצון לשנות דברים כאלה... באמת כל הכבוד...

דבר שני והוא כבר התשובה... אממ... אני חושב שאם אתם חושבים שזה מה שצריך לעשות אז זה מה שתעשו אבל במטוטא ממכם לא לוותר על אריאל... לאריאל יש עקרונות ממש טובים... וחבל ככה לזרוק אותם... ללכת ולהתאחד זה רעיון מצויין.. אבל לא להתקפל לטובת בנ"ע כי זה כבר לא חכם... עליכם להשפיע מבפנים לטובת בנ"ע...
והכי חכם זה נראה לי לנסות ליצור פעולה משותפת שהכל הולך מצוין כשאתם ממשיכות בפעילות שלכם ובנ"ע בשלהם א-ב-ל לגרום לאיחוד... אם ממש זה קשה ובלתי אפשרי אז אין מה לעשות ולאחד... אבל לעשות את זה בצורה חכמה...
ראיתי שאת לא דלוקה על התנועה שלנו...אבל בכל זאת מה לעשות לתנועה שלנו יש עקרונות חשובים מאוד שכל אחד צריך לאמץ לעצמו...
כשאני חשבתי ללכת להדריך בבנ"ע היה לי ברור שזה במתכונת מלאה של אריאל... ולכן כשהם אמרו לי כמה פעמים שזה לא אפשרי לא הסכמתי... לא מתפשרים... זה לא חכם ולא רצוי...
בהצלחה... ואם את רוצה וצריכה ממש עזרה אני ישמח לעזור... שיר...

לא אתנגד!אנונימי (פותח)
אמממ..רחובותית!!=)

אין לי כוח להקרוא את כל התגובות אז ישמצב שאני אחזור על מה שאמרו...

אני ממש נגד להפוך ת'סניף לבנ"ע נפרד..
או אפילו 2 סניפים של בנ"ע-סתם דבילי תהיו אריאל וזהו..
ואם זה האידיאל ההפרדה המלאה אז למה להיות בנ"ע יצורי?!
וזה מעלה פולים של בעיות וסתם באסה כי התנועה בכללי לא ככה..
וכל המסעות והדברים התנועתיים-או שתצטרכו לוותר על ההפרדה שלכם או שלא תשתתפו..
נראה לי סתם מעפן..
פשוט להשאר אריאל ושבנ"ע יתגבשו איתכם בתור אריאל ולא להפך..(אם כ"כ חשוב להם האיחוד..)

אין שום צורך להתבייש להשאר ולעמוד על זה!!
אריאל זאת גאוות יחידה!!!
בצלב"א!!!

גם אני נגד...פז
זה לא יהיה כמו שאתם חושבים... חבל על הסניף..
חרסינה כנסי לכאן*מוריה 2*

אני חושבת שאפשר לחנך לאהבת חינם ואם יש רצון טוב משני צוותי ההדרכה אין שום בעיה שתחיו בשלום אחד ליד השני. ואפשר לחנך לזה. אם לא הבנתם  את זה עד עכשיו אז הגיע הזמן שתבינו.

אם אתם בכל זאת רוצים להתאחד אני ממש לא חושבת שאתם צריכים להתפשר! אתם הרוב והם לא. ואם הם מתנגדים כנראה שיש בסיס טוב ואיתן לסירוב שלהם מה שאומר שאתן צריכות לבדוק למה אצלכם זה לא כ"כ עקרוני...

עד כאן דברי ב"הצלחה!

דעתי....חברון בנשמה

אני די בעד לאחד!

א. בשבט שלי(הגבורה) היו 5 בבנ"ע ו-6 באריאל (בחודש ארגון השנה) ועכשיו כמה חודשים אח,כ יש באריאל חניכה אחת... כולם עברו לבנ"ע... וכשיגיע שנה הבאה הם ישארו בלי מדריכות....בעיה לא?

ב.הישוב הוא ממש קטן ואין הבדלים כ"כ במספרים של החניכים, וגם שכולם די אותו סגנון אז נראלי זה לא כ"כ ישנה ..... 

מצד שני אם יהיו 2 סניפים נפרדים אז מה הקטע? (למרות שאפשר לעשות כמו במע"ח)

קיצר... בהצלחה! 

סתם שאלה, ואם הסניפים יהיו ביחד!~אהרלה~!נתניה
עבר עריכה על ידי !~אהרלה~!נתניה בתאריך י"ז שבט תשס"ט 14:13

לאילו סמינריוני הדרכה יצאו המדריכים והמדריכות?!

אם זה יהיה של בנ"ע, אז מה הרווחנו?! שוב מעורב?!

וכמו שכבר אמרו כאן, טיולים, מסעות, מחנות, מה יהיה עליהם?!

אדרבה, שבנ"ע יבינו אותכם, יתאחדו איתכם, שיקראו לזה בנ"ע, אבל לסמינריונים, מחנות וכו' שיצאו עם אריאל!

סימנריונים וכו'מלכה=)

אצלינו בקריה יש עניין שנקרא רכזת סניפים-שימרית קליין!

אז היא עושה כל הזמן סימנריונים לכל תנועות הנוער בקריה..אז בקטע הזה אנחנו מסודרים.. וכל השאר אני לא יודעת.. כמו שאמרתי ליפני זה-באזור שלנו יש עוד סניפים ניפרדים והם עושים מחנאות וטיולים לבד מהתנועה..אז נוכל להיצטרף אליהם ונהפוך למחוז ניפרד!

לידע כללי.פינקיו
לבנ"ע יש גם סמינריונים נפרדים. (בשביל סניפים נפרדים.)
דעתי,זלמן לוי

לא כדאי לאחד, ואמרו כבר מספיק סיבות.

אבל מה שרציתי לומר זה שנכון שעכשיו יש מריבות, וגם אצלנו בכיתה כשהינו קטנים היה מריבות בין בני עקיבא לאריאל, אבל אחרי זה כשגודלים זה עובר ושוכחים מהכול. אחרי זה היו חבר'ה שעברו מבני עקיבא לאריאל ולהיפך, ואף אחד כבר לא שם לב מאיפה אתה וכו'.

התגובה ה100~!רחלקה
פשש!  איזה כיף שיש כל כך הרבה תגובות!!מלכה=)
לאידעת אם רלוונטי עדיין או לאאנונימי (פותח)

אבל אני לא מבינה למה אנחנו אלא שצריכים להתפשר?

קחו דוגמא - אם נמצאים קבוצה שרוצה לאכול במסעדה ויש שם אחת שמקפידה על כשרות למהדרין מה עושים?הולכים למסעדה מהדרין לא??

אז אותו דבר - אריאל ובני עקיבא רוצים להתאחד ואריאל יותר מקפידים - אז בני עקיבא צכים להתחשב לא?כי אחרת מה עשינו בזה?קירבנו והידרדרנו.

אין בזה שום טעם, וכמו שאמרו כנ"ל אם זה יהיה כמו כל סניף נפרד של בני עקיבא  - שרק חבב מעורב ויתרתם על כל הערך של נפרד בתנועה - התנועה היא תנועת נוער. כל מה שאנחנו מחנכים את החניכים כל השנים זה בשביל הקטע הזה של חבריא ב'..אז מה עשינו בזה אם חבב נפרד.

אם בני עקיבא לא מוותרים על השם - זה לא אומר שצריך לוותר. אחדות אמיתית זה לא שזה נהנה וזה לא חסר, או שזה נהנה וזה חסר - אלא שזה נהנה וזה נהנה. את בני עקיבא לא ניראה לי יהרוג אם יחמירו עוד קצת למען האיחוד (וזה לא נקרא וויתור!!) ולאריאל זה כן יזיק אז בשביל מה?

תאחדו אבל אל תוותרו!! אם אי אפשר את שניהם זו בכולופן לא אחדות אמיתית כ"כ כי נפגע הדבר האמיתי באמת..

בציפיה לבניין אריאל.

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך