ראשית, ממש מבינה אותך, המון שנים חששתי ללמד בחילוני, תרבות אחרת, איך יגיבו וכו'.
לאחר כמה שנים בהוראה שיניתי התמחות ובעקבותיה עברתי ללמד בחילוני.
כמה נק':
1. לא נכנסת לדת. לא רוצה לתת תחושה שאני כופה דת. כן מכניסה מקורות יהודיים נוספים.
2. גם בחדר מורים, מנסה לא לדבר על דת ופוליטיקה, אם שואלים אני עונה, אבל לא נכנסת לוויכוחים (אני לא טובה בזה...) באתי לעבוד, מתאים לי לעבוד שם ולא מנסה לשנות אף אחד.
3. בהתחלה היה לי מאוד קשה עם הצוות, הסתכלו עליי כעל שונה. המנהלת פרגנה לי והייתה מקסימה! היו מורים שהתייחסו כרגיל, היו מורים ששאלו אלפי שאלות (זה נכון ש...) והיו גם מורים שהרגשתי שהם מלאי טינה כלפי כמייצגת הדתיים. לא לקחתי אותם אישית, לא נכנסתי לוויכוחים, כיבדתי אותם במורים וכבני אדם, והפלא ופלא גם היחס שלהם אליי השתנה. סוג של שליחות שיש גם דתיים נורמליים.
4. קשיים טכניים:
# כשיש כיבוד שמביאים, לא תמיד כשר (עוזר לדיאטה
),
# צריכה לשים לב לתאריכים שנקבעים בהם דברים, מבחינת הלוח העברי (למשל כ"ד כסלו זה יום לימודים, בשש בערב - כבר הדלקת נרות),
# היה אב בית סבאל'ה חביב לכולם שכל פעם הייתי צריכה להזכיר לו שבי לא נוגעים (עם מורים לא הייתה לי בעיה),
# קבעו טיול צוות לסיור בכנסיות (אחרי שהמנהלת הבינה שדתיים לא יבואו, שינו את הטיול),
# שאלות של תלמידים על משיח ובית מקדש (ניסיתי לא להיכנס לזה)
# תלמידים שנוגעים - מסבירים להם והם מבינים.
# מנהלת ויועצת שהמליצו לתת לטיפה להרגעת ילד...
5. כיום אני אוהבת ללמד שם, לפעמים מורים חדשים לא יודעים איך להתייחס אליי, ומהר מאוד הם רואים שהכל בסדר, אני מדברת אתם ושומרת על דיסטנס.
6. זה תלוי בך - אם מתאימה לך כיום התמודדות כזאת. ותלוי בבית הספר, איך צוות ההנהלה יקבל אותך.
המון הצלחה בהחלטות ובהוראה!