מי רוצה לשמוע את ה- סיפור של החיים שלי?ריעות.
אניחלילית אלט
אני!\בימאית דמיונות
איי אמטיפה של אור
בא לי גםםאקונה מטטה
סיפור סיפור סיפור!!!!אקונה מטטה
גם אני רוצה לשמוע אותו
ריעות.
היי אולי תכתבי אותו לעצמך?פוסעת
גם רעיוןןאקונה מטטה
זה כואב וקשה מדיריעות.
אבל זה בונה. זה מראה שעברת תהליך, לא?פוסעת
כן, אני מניחה. אולי כשאסיים ללמוד לאיובריעות.
תעדכני..פוסעת
חחח חמודה אתת!!!אקונה מטטה
אניפוסעת
אנינקודונת.
אניפנים אחרות.
אהממ...איפה הסיפור?אנו_נימי (G+)
אני..טוב נו..
הנה הסיפור שלי, ואני אספר לא בגוף ראשון כי זה נשמע... מעצבןריעות.
בערב קיצי אחד, חם במיוחד, החלה אישה אחת להרגיש את התינוקת שבתוכה. היא רצתה לצאת: מלאת חיים, בריאה, וכל כך כל כך מלאה. מושלמת.
היא נולדה בצהריים, ביום ראשון, קטנה ויפה. עיגולים בצורת תפוחים היו לחייה, ועיניה כחולות. תינוקת מהאגדות.
היא נולדה בעיר היפה ביותר שהכירה מימיה- ירושלים, וגרה שם בחודשים הראשונים לחייה. אז כן, אפשר לומר שהיא ירושלמית.
כשהייתה בת שלושה חודשים לקחו אותה אימא ואבא לעיר חמה אחת, אי שם בדרום. מרחק שעה נסיעה, אבל עולם אחר לגמרי.
והיא הייתה שקטה, התינוקת. חכמה, אבל שקטה. לא מדברת הרבה, אבל כשכן מדברת- כולם השתתקו לשמוע מה היא רוצה לומר.
והייתה לה מטפלת אהובה, שגרה קצת רחוק, בקצה השני של העיר. אבל היי, זו בסך הכול עיירה קטנה. מהסוג הציורי, הרומנטי, הפסטורלי והשלו.
בגיל שלוש היא התחילה את הגן. הגננות אהבו אותה כל כך, פינקו אותה כל כך, והיא המשיכה לשתוק. לא היו לה חברים, אבל זה בסדר, כי היא לא זוכרת כלום מזה עכשיו.
שלוש השנים שהיא העבירה בגן היו קשות, אבל נפלאות. מצד אחד- השקט, הבדידות, ומן הצד השני- האהבה הגדולה מכל מי שסבב אותה.
ואז היא התחילה את בית הספר. ילדה קטנה בת שש, אחות בכורה לחמישה ילדים לפחות, חסרת חברות. והיא הייתה גאון קטן. מחוננת, כפי שגילו שנתיים וחצי לאחר מכן במבחנים המיוחדים. היא התקדמה מהר בחוברות העבודה, השיגה את כולן ביחד עם עוד שתי בנות חכמות כמוה, שעד מהרה הפכו להיות החברות הטובות שלה. אחת מהן הייתה חברה כל כך טובה, שהן ביו נמצאות ביחד בכל הפסקה, אבל זה שייך כבר לכיתה אחרת.
בינתיים, בכיתה א', היא הייתה בוכה כל בוקר. אבא היא מוריד אותה בבית הספר והולך, והיא הייתה בוכה ובוכה. אבל בסופו של דבר, היה לה בסדר. נכון, גנבו לה צעצוע אהוב, ונכון, היא הייתה בודדה, אבל אין כמו ללמוד. עד היום היא זוכרת את הנדנדה של קמץ- פתח, את ההפסקות עם המורה, את הסנדביצ'ים שההורים הכינו לה כל בוקר בהשקעה כל כך גדולה, ובאהבה.
והשנים חלפו, והיא הייתה מחוננת, וקיבלה ציונים גבוהים, וכבר היו לה חברות.
וילדה אחת הייתה החברה הכי טובה שלה, והן ביקרו אחת בבית של השניה, ובילו בהפסקות ביחד, ואפילו צחקו.
אבל משהו בבית הספר היה לא בסדר. הן היו קבוצה קטנה של בנות, שונות מהשאר. חכמות יותר, דתיות יותר. פשוט שונות.
והתעללו בהן. מילולית, בעיקר. מכוערת. הילדה שמעה את זה כמעט כל יום. בכיינית.
והיא הייתה בוכה, וצועקת עליהן בחזרה. ובכל פעם מחדש הן נבהלו, והתרחקו, והתנצלו, וביום למחרת שוב צעקו. ופעם אחת גם הרביצו.
בכיתה ה' זה כבר נהיה יותר טוב. המעמדות השתנו, הבנות גדלו. ובית הספר נגמר.
היא עברה לחטיבה. ביישוב שהיה רחוק לטעמה, עם המון בנות חדשות, וחברה הכי טובה שנטשה. פשוט מצאה לעצמה חברות חדשות והשאירה את הילדה המושלמת לבד.
ואז התחילו המחשבות על מוות. מתי הוא יגיע כבר, למה היא בכלל נמצאת כאן, ורע, כל כך רע.
שנה של ייסורים. עד היום כשהיא קוראת במחברות של אז, היא מתכווצת. כל כך הרבה כאב.
אבל גם השנה הזו נגמרה, והשנה הבאה אחריה הייתה מלאה בחברות. היא הכירה בנות חדשות, והן נהנו כל כך ביחד. היא צחקה, היא חייכה כל הזמן, היא עשתה דברים שלא חשבה שתעשה.
היא לא הייתה הכי חברותית, או הכי מאושרת. אבל מה שהיא הייתה, היה לה מספיק.
הימים עברו, וכיתה ט' הגיעה. פנימייה. זו הייתה שנה מוזרה, השנה עם הכי פחות זכרונות. המון לימודים, הברזה ראשונה, ובעיקר- חברות. המון חברות חדשות. הן הקימו קבוצה של ממש.
ואז הגיע החופש. הו, החופש הארור. קרו כל כך הרבה דברים שאי אפשר לספר עליהם, נסכם את החופש במילה אחת: כאב.
ונסיופ, וחברות מכל קצווי הארץ, ואהבה ראשונה. והשנים האחרונות חלפו כל כך מהר, ואי אפשר לספר עליהן. (אם תרצו, בווצאפ).
ועכשיו, עכשיו הבדידות הכי גדולה. אין בית ספר, אין חברות מכל קצווי הארץ. יש חברות מעטות, אבל אי אפשר להסביר להן כמה הן חסרות, כמה זה לא אמיתי.
ואהבה גדולה, והתקדמות גדולה, ולעזאזל- עלייה של חמש עשרה קילו בחודשיים! אבל זה בסדר, כי מתחילים לעשות ספורט, כי דיאטה זה קל, כי זה בגלל הכדורים.
וזהו, מה עוד אפשר לומר? אי אפשר לומר שהיא מסכנה, קורים לה ניסים כל יום.
אי אפשר לומר שהיא טיפשה, גם אם היא משמיכה להיכשל בבגרויות, יש לה עצות מדהימות, למי שנוטה להקשיב.
אי אפשר לומר שהיא מכוערת, אנשים ממשיכים לורמ לה כל הזמן שהיא יפה. (תמיד במין הפתעה כזו, לאחר בחינה מדוקדקת).
ועכשיו, באמת, זהו.
...סניורה
אין מה לומר... אז קראתי, ואת כותבת ממש יפה!!
(קראתי)שחר.
(וואו כמה חברות היו לה.)
אקונה מטטה
את כותבת מהממם!!!
את הסיפור-מאמר הזה הוא היחידי שבאמת קראתי פה בניוספ!!!
ממחלילית אלט
אני מחכה שתוציאי ספר
דילגתי כי זה לא המקוםריעות.

אז אם תכתבי את זה אני אשמח לקרואחלילית אלט

את כותבת מדהים.. ואת בעצמך עוד יותר מדהימה..פנים אחרות.
מותר לאמר שאני אוהבת אותך?
ושבאמת הייתי שמחה להיות חברה שלך?
איזה כיף לי
ריעות.
גם אני אשמח
..פנים אחרות.

העלת לי חיוך אמיתי!
היי וואו. חיבוק.פוסעת
בחזרהריעות.אחרונה
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות