אהבת ישראל/ לא?אופטימיות
הייתי ב"ה מדריכת נוער בקהילה שלי.
השתתפה גם ילדה עם לקויות מיוחדות בכיתה ח' בערך.
אני מאוד אוהבת אותה וכל פעם שאנחנו מתראות היא רצה אלי לחבק אותי.
אני והאמא שלה החלפנו מספרי טלפון ליתר ביטחון במידה ואצטרך להתקשר אליה במהלך הפעילויות. אין לי בעיה עם זה, כי זה היה יעיל בהתחלה.
אבל הילדונת המתוקה שמרה את המספר גם אצלה בפלא' ולא מפסיקה לשלוח לי הודעות! ממש.
לפני כמה ימים הכניסה אותי לקבוצת וואצאפ "חברות הכי טובות" (❤)
ברגע שאני עונה לה,אפילו בהודעה אחת,היא שולחת לי צרור הודעות.
עכשיו התחלתי טיפה לא לענות, כי זה *ממש* שיגע,אבל אולי אני פוגעת בנשמה כזו?אז כן לענות?

איך נכון להתנהג במקרה כזה?

[מתייגת את מי שעלה לי לראש,על כל פנים אשמח לשמוע את כולם!
@דן.,@matan,@ע מ,@פה לקצת.]
ברכותי, יש לך מעריצה! מבקש אמונה

סבלנות מה נעשה.. כנראה היחס שלך משפיע עליה מאד לטובה

אשמח לשמוע דעתך;)אופטימיות
מכירה מקרוב... ולא ממישהי שמוגדרת עם בעיה...חיה רוז

נראה שיש לה. אבל מבחינת כולם זו חברה רגילה. כל יום טלפון של 3 שעות. אם עניתי, גם אם אמרתי שאני ממהרת וצריכה לסגור היא המשיכה לדבר. 3 שעות על השעון. והיא היתה במצוקה והכל. לא נעים לנתק בפרצוף.

עשיתי הרבה עבודה עצמית...

לא עבודה עצמית לענות תמיד. להיפך.

עבודה עצמית לבחור מתי להתייחס.

היא למדה שאני עונה לה רק בוואצאפ ולא בטלפון. בהתחלה קצת נפגעה. והתגברה על זה. ואני חזרתי לחיים נורמלים.

הייתי יוצאת מקבוצת וואצאפ וכותבת לה שקשה לי עם הרבה קבוצות ובלה בלה בלה.

ונותנת מענה בפרטי לפי כוחות הנפש שלי.

חשוב מאוד לא לפגוע בה (ולא רק בגלל שהיא מיוחדת)

אבל חשוב גם להישאר שפויים בעצמנו.

ובסופו של דבר, כששמים גבול לקשר, הקשר טוב ובריא יותר לכל הצדדים.

מהרבה סיבות.

שאלה קשהע מ
במחשבה ראשונה אני נוטה לומר שלהתייחס אליה אם וכמה שאת מסוגלת, לעשות לה טוב. אבל כשזה כבר פוגע בך, תוכלי להסביר לה שאת לא יכולה לענות לה, או לפחות להוריד את התדירות, אבל תאשימי את הלחץ בלימודים, או גמילה משימוש בפלאפון, או משהו אחר, שלא תקבל תחושה ש"נמאס לך ממנה" וקשה לך לשמוע אותה כל כך הרבה. נשמע שהיא יכולה להיות יותר פגיעה מאדם רגיל.

בקיצור, יש להשתדל לא לפגוע בה כמה שאפשר, עד שזה פוגע בך - מוציא אותך מדעתך, מפריע לך בסדר יום וכו'.

ככה נראה לי לפני שחשבתי על זה מספיק. אם יהיו שינויים אעדכן.

(ואני לא בטוח שלספק לאדם את כל הצרכים הרגשיים שלו זה חלק ממצוות אהבת ישראל, אבל אולי בילדה כזו זה שונה.)
אם זה יותר מדי קשה לך, פשוט תתעלמי ואל תשלחיחסדי הים
אליה הודעות, ובזמנים שיש לך יותר זמן להקשיב להודעות, רק אז תשלחי הודעה.

לי היה מקרה דומה, שיש אחד שאני בקשר אתו, והוא אדם שיש לו הסתכלות שלילית וחשדנית על העולם, והוא חוזר הרבה על עצמו, ולכן השיחות אתו מתארכות, ואני פשוט רק מוסיף מילות הסכמה קצרות לכל הנאום שלו כדי להראות שאני מקשיב.
אני שונא לדבר אתו, מצד שני הוא אוהב אותי מאוד, ואומר שאני מבין היחידים שבעולם שמחזיקים אותו.

הוא אדם שאם אתה מראה לו יותר מדי שאתה מתייחס אליו, אז הוא מגזים. נגיד, שבוע שעבר שוחחתי אתו בטלפון ערב שבת לקרוב ל40 דקות, ואז הוא הגיע פתאום לבית שלי כמה דקות לפני שבת.

מה שאני עושה מעכשיו, שרק כשיש לי זמן, אני מתייחס אליו, וגם אז אני מנסה לקצר.
א. את מקסימה וטוב שאת חושבת על זהרחפת..
ב. לטובתה היא צריכה קשר עם בנות גילה. וללמוד התנהלות נכונה מול אנשים שהיא אוהבת ומעריכה.
ג. את יכולה להסביר לה שאת מדריכה של הרבה בנות ואת בחורה עסוקה ב''ה, אז בעיה שכל אחת תשלח לך מלא הודעות ותצרף אותך לעוד קבוצות. ולכן, את תשמחי שתשלח לך פעם בשבוע שבת שלום (או איך שמתאים לך) או במקרים מאד דחופים מאד שהיא צריכה אותך.
ד. כדי לעזור לה, תזכירי לה שאת עסוקה, בלי הרבה מילים: " עסוקה חמדתי", לשדר לה שאת אוהבת אותה, ותדברו בזמן המתאים.

(מניסיוני עם בת דודה שנייה חמודה, אל תיבהלי גם אם היא 'נעלבת', אין לזה לגיטמציה. את אוהבת אותה וזה בסדר שהיא תדע כיצד מתאים להתנהל מולך כמדריכה ולא חברה. דבר שחשוב לה ללמוד כמו כל בנאדם בוגר)

עשי חיל יקרה! ומוזמנת לאישי בכיף
..ע מ
@חסדי הים, @רחפת..,

שמתם לב שלא מדובר בבת רגילה, אלא בעלת "לקויות מיוחדות"? נשמע לי שכתבתם איך להתייחס לסתם חניכה בלי להתייחס לנקודה הזאת (מכירים את העולם הזה?)

מה שכן, זה בהחלט תלוי באופי ה"לקויות", אם היא מסוגלת להבין בצורה בוגרת וכו' אז אני אסכים שצריך להסביר לה לגופו של עניין ולא להתחמק באמתלאות שונות, ושהיא לא צריכה להשתדל יותר מידי לעזור לה, אלא יותר לתת לה כיוון לעזור לעצמה (להתחבר עם בנות גילה וכדומה).

אבל רציתי להדגיש שלפעמים ילדים כאלה לוקחים דחייה כל כך קשה, ובשבילם מדריכים וחברים קרובים הם כל העולם שלהם, אז צריך להיות מאוד זהיר, ובמידת הצורך לשדר שאין שום דחייה, רק אילוצים מעצבנים...
צודק. אך מהניסיון שישלי עם ילדים בחינוך מיוחדרחפת..
הם גם צריכים גבולות מסודרים עם הרבה אהבה.

וזה תלוי על איזה רקע הלקות שלה. אם יש לה קושי ריגשי, הייתי מתייעצת עם האמא איך היא ממליצה להגיב לילדה.
...אופטימיות
@רחפת.. ו @חסדי הים
תודה רבה!

@ע מ
זו בדיוק הנקודה, *נראה לי* שהיא יכולה לקחת את זה קשה, כי הייתי עבורה "דמות תומכת".
אני לא יודעת בעצמי איך היא לוקחת את זה,כי מצד אחד, היא שלחה לי 10 הודעות קוליות ברצף ולבבות וכו'..הגבתי לה בצורה חמימה מאוד(למרות שאני יודעת שזה לא בהכרח הכי נכון מצד המעשה. לא מצד הרגש.) והסברתי לה שהייתי בלימודים ולכן לא עניתי, ומצד שני, היא כתבה לי פתאום "טוב ביי סליחה"(לא רציתי שהיא תרגיש שהיא מציקה לאדם שהיא אוהבת אז כתבתי לה שזה בסדר וכו') .

לדעתי זו לקות קוגנטיבית מסויימת(בנוסף ללקות חיצונית נוספת) שמשפיעה על ההיבט הריגשי. היא גם מאוד פגיעה . לכן העלתי את השאלה. אני לא יודעת מה לעשות..

יפה שאת רגישה ומבררת מור ולבונה
לדעתי, הכי נכון לשאול אדם שמבין בצרכים ובדינמיקה של אנשים עם קושי כזה.

בסיפור קצת לא ברור כמה דברים. אתן בקשר כיום? הכוונה היא, אחת לשבוע היא פוגשת אותך בפעילות?
או שזה משהו מהעבר והקשר נמשך עד עכשיו?

בנוסף, לא ברור מהי יכולת ההבנה של החניכה? איך היא מבחינה קוגנטיבית? מבחינה חברתית?
מבינה מצבים חברתיים או פחות?

הקשר אלייך הוא משהו יוצא דופן? או שהיא תקפוץ על עוד המון אנשים ברחוב ותשלח הודעות בתפוצה רחבה?

קצת קשה לי לענות כי אני לא מבינה את מכלול התמונה. אז אנסה בקטנה.
לדעתי, אם יש לה קושי רגשי - זאת ממש זכות ואולי גם חובה להיות שם עבורה. (כמה ואיך- צריך לברר).
בטח שהוא במצב לא שגרתי.
אבל גם בעזרה לזולת יש גבול-
אצלך אני חושבת שאת יכולה להעביר את הקבוצה להשתק. את לא צריכה להגיב שם ואולי אם היא ברמה כזאת שהיא יכולה להבין , תאמרי לה שזאת קבוצת חברות ואולי לא נעים לחברות שלה שהיא צירפה אותך.
אז שאת חושבת שזה נכון שתצאי משם.
וזה לרגע לא אומר שאת לא רוצה קשר איתה (תדברי איתה בשפה שלה..)
שתשמחי לדבר איתה אבל שתדע שלא תמיד את פנויה.
שאת באוניברסיטה ויש לך המון מבחנים ועבודות - זה תמיד נשמע משהו רציני גם אם את לומדת מדעי הדשא.

הייתי יוזמת פעם אחת אפילו מצידי מפגש של לצאת לגלידה או משהו.
אם נגיד היא שולחת לך הודעה ביום ראשון :
"היי אופטי, מה קורה?
היה לי היום שיעור פסנתר
וניגנתי.. .... "
אז יש 2 אופציות:
1. לחכות שהיא תרשום הכל ובסוף לשלוח לה הודעה מתלהבת
"איזה כיף.. את פשוט מוכשרת.
אני אוהבת אותך!"
2."איזה כיף, אשמח לקפוץ ביום חמישי לשמוע את היצירה.
אדבר איתך בחמישי ואבוא."

אם היא מחפשת את היחס שלך אולי זה יענה על הצורך הזה.

בכללי, אני הייתי חושבת אם זאת הייתה הבת שלי.
איך הייתי רוצה שיתחסו אליה?
כעול? כמטרד?
מבינה שזה יכול להעיק . אבל תשמחי שיש לך זכות לתת לה קצת תשומת לב ושמחה.
אם היא קופצת עלייך זה כנראה אומר משהו

אז לשים על שקט. לא להתעלם לגמרי.
ששולחים הודעות אז שיהיו מתלהבות וחיוביות- לגיטימי גם לומר שאת עסוקה.

זהו.. בהצלחה ענקית ענקית ענקית וישר כח ❤
תודה על התגובה!אופטימיות
חשוב לי לציין שאני חלילה לא מסתכלת עליה כמטרד, ההפך, היא מאוד אהובה עלי ולכן העלתי את עצם השאלה, כי חשוב לי לא לפגוע בה למרות שיש לחץ בלימודים וכו'.

ראיתי אותה בכל מיני סיטואציות,היא לא קופצת סתם על אנשים(אבל כן יכולה לצעוק מרחוק לאנשים).

מבחינה חברתית היא יכולה להתחבר לילדות שקטנות ממנה,אבל היא לא תרגיש "שווה" להיות עם קטנות, אז היא תתחבר לאלו שבנות גילה, והיא לא תראה "רגילה" על ידן (קשה לי להשתמש במונחים האלו. עצוב). היא יכולה גם להפגע מהן.

בעקרון סיימתי להדריך לפני כמה שנים,אך מפני שהיא גרה קרוב אלי אני כן יכולה לראות אותה לפעמים.
הקשר ממשיך בוואצאפ כרגע כפי שתארתי.

אני יכולה לנסות את מה שאמרת, לומר לה שלא נעים לחברות שלה שאני בקבוצה איתן, אבל אני צופה את התגובה שלה." לא,אופטי..פליז פליז פליז"
עצוב לי לכתוב את זה,כי אני יודעת שזה בשבילה משהו..אז אולי להשתיק קבוצה וזהו..
כן חשוב גבול מסויים, אבל כאן זה עדין, כי מבחינה רגשית זה יכול "להחיות אותה" שאני עונה לה,שהיא קיבלה יחס והיא מקובלת/אהודה.

ברור לי שאמשיך לענות לה במינון ובאהבה.
@ע מ , כנראה שמה שייעצת זו הדרך הטובה למנוע ממנה להרגיש לא חשובה בעיני (מפני מענה "בשיהוי")במידה והיא אולי הרגישה כך חלילה. פשוט 'להפיל את זה' על הלימודים.[כך נהגתי בערך]

תודה מורמור
יאא איזה כינוי יפה זה מורמור... אוסיף למאגר הכינויים מור ולבונה
כנראה שלא הייתי ברורה. ברור לי שאת לא מסתכלת עליה כמטרד.
אצלי המנגנון עובד כך ולעיתים זה עוזר לי לקבל החלטות כיצד לפעול.
בהצלחה לך 😘
דיוקים עדינים, "מלאכת מחשבת"matan

רגשות הם מלאכה מורכבת... בלי היכרות מעמיקה עם הצדדים והנתונים על האדם זה קשה.

אבל בקווים כלליים, נראה לי, שיש פה שני צדדים, וכפי שכתוב בירושלמי- "צד אחד אש וצד אחד קרח",

ואין ברירה אלא ללכת בין הטיפות. במיוחד מתוך העובדה שאת לא רוצה רק "שקט" אלא באמת רוצה

בטובתה.

צד אחד- לא לענות- עצמיות שלך ועצמיות שלה

אדם הוא יצור שזקוק לעצמיות שלו. בסופו של דבר אדם צריך ושואף להיות עצמאי לחייו, לבטא את עצמו

ולהימנע מהדברים שמזיקים לו. 
למה היא פוגעת בעצמיות שלך- כי היא "דורשת" ממך משהו שאת לא תמיד יכולה לספק לה, ואולי אפילו

לא נכון ובריא לך לספק לה. ברגע שבו את מתחילה לחשבן את השאלה- "אני אענה לה למרות שלא מתאים\שייך\

נוח\אפשרי לי כרגע, כדי שלא תיפגע" אז היא שוללת ממך את החירות שאת זקוקה לה.

אני יודע שהדבר נשמע קשה, הרי לא לפגוע בה זה גם חלק ממך(כלומר, זה לא חיצוני לך אלא שיקול פנימי שלך),

אני אתייחס לזה בהמשך.

עוד נקודה בצד הזה היא העצמיות שלה - יכול להיות שהקשר איתך משמש לה כ"תחליף" ומונע ממנה להתקדם

הלאה, למעשה, מתוך מקום טוב את עלולה ליצור אצלה קשר לא בריא אלייך, שמאפשר לה להרגיש שיש לה

חברה, ומאפשר לה לא להתאמץ כדי ליצור חברויות חדשות(והן קשות לה, לך היא תעדיף דווקא להישאר במוכר),
כשלמעשה - את לא באמת באותו מקום שהיית ואין לך את היכולת להיות שם בשבילה כמו חברה שהיא זקוקה 

לה באמת.

צד אחד - לענות- כנ"ל

עצמיות שלך - כמו שאמרתי בסוף דברי למעלה- להיות רחמנית, להיות טובת לב, זה עצמי לך, וככזאת את 

לא רוצה לפגוע באדם אחר, כלומר- זה לא נוגד אלא אפילו להפך מבטא את העצמיות שלך במקום הזה של טוב

לב, אכפתיות וכו'.
עצמיות שלה- יכול להיות מאוד שהיא זקוקה לתמיכה הרגשית שהקשר איתך נותן לה. שהמקום שלך בעיניה

מאפשר לך לחזק אותה, את תחושת הערך העצמית שלה, את תחושת היכולת שלה, ומתוך כך להצמיח בה כוחות

לעשות דברים.

לכן נראה שצריך פה מלאכת מחשבת- ללכת בין הטיפות, בצורה כזו שמצד אחד את נמצאת כדי לתמוך ולבטא

את הקשר שלכן(שכן את אומרת שאת מרגישה קשר אליה ואכפת לך ממנה) ועם זאת את לא פוגעת לא בעצמך

ולא בה.

אני חושב שנכון לשלוח לה הודעה ולהגיד שאת מצטערת, שאת עמוסה מאוד ויש לך עומס רב ולכן הרבה פעמים

לא תוכלי לענות לה, בטח שלא מיד. אך עם זאת להשתדל, פעם בכמה זמן לתת לה מקום- לשלוח לה הודעה שיש

לך 10 דק' עכשיו שאתה יכולה להתכתב איתה, ותוך כדי להתעניין בה ולהעביר מסרים מצמיחים- כמו "מאמינה בך",

"יש לך כוחות גדולים", "את חברה טובה" וכו', להתעניין במצב החברתי שלה ולעודד אותה לשפר אותו אם צריך או עם

כל דבר אחר. ברגע שתהיה עסוקה בדברים אחרים בהכרח גם הזמן והפנאי לפנות אלייך יפחתו.

מקווה שעזרתי...  

עזרתאופטימיות
תודה רבה !
איזה חמודה! ♥חיפושית

וואי, זה לא קל בכלל, אבל צריך לשים גבולות כדי שזה לא יתפתח למקום תלותי .. מצידה כמובן . 

ושוב הכול בלי לפגוע בה כי מן הסתם שהיא רגישה נורא .. 

שיהיה בהצלחה  

אם היא תשאל למה את לא עונההפי
אז תסבירי לה שמתי שאת לא עונה את עסוקה חוץ מזה עופי על האהבה הזאת נשמעת בובית
סיוטהשאלה.
תגידי לה שאת לא נמצאת ככ בווצאפ, וכשמתראות תתיחסי אליה יפה.
לי נראה שזה בסדר.. אם זה רק להקטין מינוןתודה לך ה'.

ולא להתעלם לגמרי אין בעיה

לגמרי אהבת ישראללחפש את האור

בס"ד

לא קראתי את כל התגובות אבל חשבתי שאולי אוכל לנסות להוסיף משהו קטן.

בכיוון של חלק ממה שכתב matan, הרעיון של לנסות לעזור לה ליצור קשרים עם חברות בגיל שלה ולא במקום זה להשאר רק עם הקשר איתך.

האם יש מדריכה שמחליפה אותך כיום? אולי אפשר לבקש ממנה לנסות יותר לפתח איתה קשר?

חשבת אולי לנסות לעלות את הנושא הזה איתה בשיא העדינות מתוך מטרה של לנסות לייעץ לה ולראות איך את יכולה לעזור לה לטפח וליצור קשר עם בנות גילה?להבין איפה בדיוק היא נתקעת ולתת לה עצות וליווי?

ההורים שלה יודעים את הקושי הזה?

ולגבי הקושי שבהודעות, אולי אפשר לנסות להגיד לה בשיחה שאת באמת ממש ממש ממש עסוקה ושאת ממש אוהבת אותה מכל הלב ושאת ממש רוצה לדבר איתה אבל פשוט אין לך זמן בגלל הלימודים ובמקום אולי שתקבעו כל יום בשעה מסויימת/קבועה 10 דקות לשוחח/להתכתב? ככה זה יותר יפנה לך את שאר היום...

כל הכבוד לך

היא פיתחה תלותחליל הרועים
אז כדאי פשוט לנהל את זה

תקבעי איתה מפגש
תזמיני אותה לשבת

כרגע היא זאת שרודפת אחרייך אז זה בהגזמה

אשרייך
קונפליקט עצוב ..משיח בן דוד

לענות אחת לכמה ימים , הודעה קטנה שמראה שאכפת לך ממנה , יותר מזה,

אפילו כשהיא לא כותבת לך , למשל אחרי שבוע תכתבי לה "היי מה שלומך ?" וכל זה ,

זה יראה לה שאת מצד אחד דואגת לה ואוהבת אותה

ומצד שני לא רוצה לפגוע בה כשאת מצמצמת את התגובות שלך אליה

להרגיל אותה לתבנית מסויימת שאת עונה רק בימים מסויימים בשעות מסויימות

ובד בבד לתת לה את ההרגשה שלא "נעלמת לה"

פשוט תגידי להaipaipai
תודה לכולם על העצותאופטימיות
@לחפש את האור הרעיון יכול להועיל,אבל אין לי אינטרקציה עם חברותיה. כמובן שההורים שלה מודעים למצב,לא הייתי מגדירה אותה כילדה רגילה. היא מטופלת. לכן, לתת לה עצות לא יעזור, זה יכנס ויצא לה מהראש..היא מתנהגת בצורה מסויימת כי כך היא.
לא ידוע לי על מדריכה שמחליפה אותי כיום.

@חליל הרועים לא הייתי מגדירה את זה כתלות,כי היא לא חיה רק אותי. היא פשוט רוצה ומצפה ממני ליחס כשהיא שולחת הודעות.
מה ש @משיח בן דוד
אמר בדומה ל @חיה רוז נשמע כדרך בריאה יותר להתנהל. אעשה זאת בעדינות...
בהצלחה!חיה רוז

בהצלחה רבה חליל הרועיםאחרונה
אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאראחרונה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

אולי יעניין אותך