רגשות הם מלאכה מורכבת... בלי היכרות מעמיקה עם הצדדים והנתונים על האדם זה קשה.
אבל בקווים כלליים, נראה לי, שיש פה שני צדדים, וכפי שכתוב בירושלמי- "צד אחד אש וצד אחד קרח",
ואין ברירה אלא ללכת בין הטיפות. במיוחד מתוך העובדה שאת לא רוצה רק "שקט" אלא באמת רוצה
בטובתה.
צד אחד- לא לענות- עצמיות שלך ועצמיות שלה
אדם הוא יצור שזקוק לעצמיות שלו. בסופו של דבר אדם צריך ושואף להיות עצמאי לחייו, לבטא את עצמו
ולהימנע מהדברים שמזיקים לו.
למה היא פוגעת בעצמיות שלך- כי היא "דורשת" ממך משהו שאת לא תמיד יכולה לספק לה, ואולי אפילו
לא נכון ובריא לך לספק לה. ברגע שבו את מתחילה לחשבן את השאלה- "אני אענה לה למרות שלא מתאים\שייך\
נוח\אפשרי לי כרגע, כדי שלא תיפגע" אז היא שוללת ממך את החירות שאת זקוקה לה.
אני יודע שהדבר נשמע קשה, הרי לא לפגוע בה זה גם חלק ממך(כלומר, זה לא חיצוני לך אלא שיקול פנימי שלך),
אני אתייחס לזה בהמשך.
עוד נקודה בצד הזה היא העצמיות שלה - יכול להיות שהקשר איתך משמש לה כ"תחליף" ומונע ממנה להתקדם
הלאה, למעשה, מתוך מקום טוב את עלולה ליצור אצלה קשר לא בריא אלייך, שמאפשר לה להרגיש שיש לה
חברה, ומאפשר לה לא להתאמץ כדי ליצור חברויות חדשות(והן קשות לה, לך היא תעדיף דווקא להישאר במוכר),
כשלמעשה - את לא באמת באותו מקום שהיית ואין לך את היכולת להיות שם בשבילה כמו חברה שהיא זקוקה
לה באמת.
צד אחד - לענות- כנ"ל
עצמיות שלך - כמו שאמרתי בסוף דברי למעלה- להיות רחמנית, להיות טובת לב, זה עצמי לך, וככזאת את
לא רוצה לפגוע באדם אחר, כלומר- זה לא נוגד אלא אפילו להפך מבטא את העצמיות שלך במקום הזה של טוב
לב, אכפתיות וכו'.
עצמיות שלה- יכול להיות מאוד שהיא זקוקה לתמיכה הרגשית שהקשר איתך נותן לה. שהמקום שלך בעיניה
מאפשר לך לחזק אותה, את תחושת הערך העצמית שלה, את תחושת היכולת שלה, ומתוך כך להצמיח בה כוחות
לעשות דברים.
לכן נראה שצריך פה מלאכת מחשבת- ללכת בין הטיפות, בצורה כזו שמצד אחד את נמצאת כדי לתמוך ולבטא
את הקשר שלכן(שכן את אומרת שאת מרגישה קשר אליה ואכפת לך ממנה) ועם זאת את לא פוגעת לא בעצמך
ולא בה.
אני חושב שנכון לשלוח לה הודעה ולהגיד שאת מצטערת, שאת עמוסה מאוד ויש לך עומס רב ולכן הרבה פעמים
לא תוכלי לענות לה, בטח שלא מיד. אך עם זאת להשתדל, פעם בכמה זמן לתת לה מקום- לשלוח לה הודעה שיש
לך 10 דק' עכשיו שאתה יכולה להתכתב איתה, ותוך כדי להתעניין בה ולהעביר מסרים מצמיחים- כמו "מאמינה בך",
"יש לך כוחות גדולים", "את חברה טובה" וכו', להתעניין במצב החברתי שלה ולעודד אותה לשפר אותו אם צריך או עם
כל דבר אחר. ברגע שתהיה עסוקה בדברים אחרים בהכרח גם הזמן והפנאי לפנות אלייך יפחתו.
מקווה שעזרתי...