בעקבות שרשור פה על יחס הקוריאנים לעם ישראל ולתורת ישראלהדוכס מירוסלב

הגעתי תוך כדי גוגל לתגובה שפורסמה באתר חדשות אחד (שלא אשתף את שמו כי הם שמאלנים).

יש שם כמה נתונים מעניינים על גדולי ישראל, חלקם ידועים, חלקם חדשים לי לפחות.

והנה היא (בשם "גלעד"):

אחת התיאוריות לגבי הג'ניוס היהודי היא שמאז ומעולם היו היהודים התרבות היחידה שבחרו בני זוג לפי כושר הלימוד. תלמידי חכמים נחשבו נחשקים יותר כשידוך מאשר ילדי עשירים או סתם גבר שנראה טוב.
זאת, תודות ליהדות.

חכמולוגים שאלו אם איינשטיין למד תלמוד. התשובה היא לא, הוא לא למד. אבל אבותיו, במשך דורות ארוכים כן. אבותיו צאצאים לתלמידי חכמים שנותרו יהודים למרות רדיפות מתמשכות.

התלמוד עצמו דן כבר לפני 2000 שנים בשאלות כמו מחוייבות שוכר למשכיר דירה. מיקום אזורי תעשיה ביחס לאזורי מגורים. הגבלה אקולוגית של הכנסת מינים זרים לסביבה אקולוגית שמורה (כך קבע התלמוד שאסור להכניס בהמה דקה לישראל). ועוד כהנה וכהנה.

פרופ' אומן, זוכה הנובל על מחקריו בתחום תורת המשחקים, ניתח את סוגיית "שניים אוחזין" לפי הכלי המתקדם ביותר בתורת המשחקים-"גרעינון של משחק" והראה שהתשובות של הגמרא יכולות להסתדר רק לפי יישום כלים מתקדמים של תורת המשחקים. למרות שהסוגיות נכתבו לפני אלפי שנים.

יהודי בשם סולומון קיבל את הרעיון למה שכולנו מכירים כ"חברה בע"מ" מהתלמוד והציע אותו לפרלמנט הבריטי לפני 200 ומשהו שנים. השאר היסטוריה.

רבי יהודה הלוי, כפי שבואר בכתב העת הישראלי למתמטיקה לפני יותר מעשור, היה הראשון שציין את חישוב הln לפני כמעט 2000 שנים ובתלמוד עצמו.

התלמוד הוא אוקיינוס של חכמה, אבל לא רק חכמה, אלא גם מוסר ומדרשים-חלקים נשמעים כאגדות אך הם למעשה סוג מתקדם של לימוד והבנה.

התכחשות לגאונות שבתלמוד תוביל להתכחשות לערכנו כעם. התלמוד והתורה שמרו את העם היהודי כעם במשך אלפי שנים.

התנ"ך הביא לעולם את המוסר היהודי ואפשר את יצירת התרבות המערבית. העם היהודי בנה את בית המקדש שנחשב בזמנו למבנה היפה בעולם וניהל בישראל העתיקה את אחת הכלכלות והתרבויות המתקדמות ביותר בזמנו.

הרומאים, שהתייחסו כמעט לכל עמי העולם כאל "ברברים", התייחסו לפי היסטוריונים רומאים ויוונים של אותה תקופה אל היהודים כאל אחד העמים הבודדים שהיה מפותח והייתה לו ציוויליזציה משל עצמו.

התלמוד גם מלמד שחכמי ישראל היו בעלי ידע באסטרונומיה ואנטומיה. מאוחר יותר, לאחר הגלות, הרלב"ג -רבי לוי בן גרשום, הוחשב ע"י פרופ' יובל נאמן ז"ל-אחד הפיזיקאים הגדולים במאה ה20, כגדול המדענים בימי הביניים בשל ניסוייו בתחום הפיזיקה. רלב"ג גם היה הרב הגדול בדורו או אחד מגדולי הדור.

על הרמב"ם לא צריך להרחיב, אבל אולי כדאי שתדעו שניוטון הגוי הושפע מכתביו ועסק בהם באובססיביות-היות והיה בנוסף להיותו מדען, גם נוצרי אדוק שהתעניין עמוקות בפילוסופיה של הרמב"ם. לייבניץ המתמטיקאי אף הוא הושפע עמוקות מההגות הפילוסופית של הרמב"ם. בNew England Journal of Medicine- אולי כתב העת החשוב בעולם לרפואה, הוזכר הרמב"ם כאחד מ20 הרופאים הגדולים בכל הזמנים וכחלוץ הרפואה המונעת.

רבי אברהם זכות היה האסטרונום הראשי של ספרד ופורטוגל, ובזכות לוחות הכוכבים שכתב התאפשר גילוי אמריקה-ללא עצתו ולוחותיו קולמבוס לא היה יוצא למסע. זאת עובדה היסטורית.

העניין של יהודים באסטרונומיה ("חכמת התכונה") הגיע ישירות מחישוב החודשים וכ"ו שמקורו בהלכה היהודית.

היסטוריונים של אירופה יודעים לספר שכלכלת אירופה הייתה מפגרת בהרבה אחרי כלכלת המזרח עד שבמשך 400 שנה בנו אותה היהודים שהביאו כלים כלכליים מתקדמים כמו שטר הלוואה וכ"ו, מושגים שיש להם אזכור ולא פעם מקור, בתלמוד עצמו.

בעידן המודרני ניתן לראות שיהודים בכל העולם מצליחים הרבה יותר מסביבתם. שפינוזה, אחד מגדולי הפילוסופים החילוניים, היה תלמיד חכם מובהק בצעירותו וגמע שעות רבות של תלמוד. ז'אק דרידה, מגדולי הפילוסופים במאה ה20 ויהודי יליד אלג'יר -גם הוא נחשף לתלמוד. קלוד טנוג'י כהן-יהודי מאלג'יריה שזכה בנובל לפיזיקה לפני מספר שנים, גם הוא הגיע מבית שלמדו בו תלמוד. רבים מאוד מענקי המדע או התרבות החילוניים של העם היהודי הגיעו מבתים שלמדו בהם תלמוד או לפחות היה להם סב כזה.

התלמוד הוא לא כתב עתיק שאבד עליו הקלח, הוא הרבה יותר מזה. מצטער, אם העם היהודי היה גודל על ספרי עמוס עוז, חס וחלילה, הוא היה נעלם ובטח שלא היה מחכים.

אגב אוסיף כמה נתונים מעצמי. מוזמנים גם אתם!הדוכס מירוסלב

גילוי אמריקה לא התאפשר רק בזכות רבי אברהם זכות, אלא גם בזכות רלב"ג דלעיל.

הוא המציא את מכשיר מדידת המרחק הימי הראשון, וקרא לו "יד יעקב". קולמבוס ועוד המוני מגלי ארצות (ובערך כולם בתקופתו) השתמשו בו כדי לנווט בים.

ישנם מכתשים על שמם של הרמב"ן, הרלב"ג ועוד, על הירח. מתוך הערכה מדעית לפועלם.

על הרמב"ם כתבו הגויים בפסל בעיר מולדתו "מבחר המין האנושי". דמותו מופיעה גם בתבליטים של אנשים משפיעים מהעולם בבית הקונגרס האמריקאי.

אוסיף עוד בהמשך.

אבד עליו הכלח** ותודה! מעניין מאדנפש חיה.

לתקן אדם שלא נמצא כאן על משהו שכתב לפני 6 שנים... הדוכס מירוסלב

ווי.....באמת? פשלה....אבל לא הסתכלתי על תאריך הכתיבהנפש חיה.

לא כתבתי את התאריך, כי לא רציתי לקשר לאתר ההואהדוכס מירוסלב

אבל זה נכתב ב2011. אפשר לראות בגוגל למי שרוצה. שמירת העיניים על אחריות החַפָּש!

אז יש לי עבודה- ארכיאולוגיה. ...נפש חיה.

מה זה משנה מתי זה נכתב?!הדוכס מירוסלב

לא באמת משנה, סתם שזה שרשור ישןנפש חיה.

מגניב ביותר! צריך לקרוא יותר מפעם אחת.רחפת..
עצה דידקטית: חלק זאת לביס ביס, יש הרבה ידע מעניין שייקלט יותר טוב בחלקים!

תודה!
לא אני כתבתי, לכן לא רציתי לגעת בטקסטהדוכס מירוסלב

כמות הטעויות בטקסט עצומהעוד סתם אחד
אבל אניח לזה כי הכותב איננו כאן כדי להגיב. וגם כי כנראה לא יהיה בדברים כדי לשכנע.

זה שעמוס עוז סתם נפוח לא צריך לפנים. בטח שלא צריך לחרטט היסטוריה בשביל להגיע למסקנה הזאת (מספיק לקרוא את תגובתו של פרופ' דוד הנשקה לספרו של עוז ב"השילוח" ג'. תגובה שאיננה מתיימרת לטעון שכל ההתקדמות העולמית היא פרי המצאה יהודית,ובכל זאת מצליחה להעמיד על כשליהם הבסיסיים של הטיעונים העוזיים).
אתה מוזמן להצביע על הטעויות. אין שייכות לאם הכותב כאן או לאהדוכס מירוסלב

עצוב

זה באמת מרשיםעוד סתם אחד
שהטקסט זעום, ובכל זאת כמעט שאין פסקה בלי הגזמות וטעויות.

למשל המאמר של אומן, שמתייחס דווקא לדעה התנאית כמבוססת על תורת המשחקים, אך מדגיש שבתלמוד היא כבר לא הובנה כראוי ולכן העמידו אותה באוקימתות דחוקות. ועל כך יצא קצפם של רבנים מזרמים מסוימים על אומן.

למשל מה שהוא כותב על קידוש החודש ולוח השנה. עיבור שנים היה פרקטיקה מקובלת במסופוטמיה אלפי (!) שנים לפני שעם ישראל נוצר בכלל, בוודאי לפני שקיבלו את מצוות קידוש החודש ועיבור השנים.

ההיסטוריונים הרומאים רואים את היהודים כברברים עצלנים במיוחד (אשר על כן המציאו יום מנוחה אחת לשבעה ימים - מספר חסר משמעות בתרבות הרומית). האנטישמיות התבססה הרבה על כתבי טקיטוס.
מה שכן - בתרבות הרומית היו *בשלב מסוים* הרבה אנשים פשוטים שהתגיירו, מה שכנראה גם תרם לאותה שנאה אצל ההיסטוריונים.

לגבי ההצלחה של היהודים - יש היום מחקרים המצביעים על כך שזה אופייני להרבה חברות מהגרים, גם כאלו ללא תלמוד.

לתלמוד אין קשר ליצירת התרבות המערבית. אם כבר אז הוא הושפע רבות מהלך הרוח המשפטי בתרבות הרומית (יש מקבילות מרתקות בין התפתחותם של מושגים משפטיים בקודקסים הביזנטיים לבין התפתחות המושגים ההלכתיים). אשר על כן הפסקה הנוגעת לתרומת היהודים לתרבות המערבית (שוודאי קשה לערער עליה) - היא פשוט טיעון אחר שהכותב מזגזג אליו כדי להכביר בהעצמת היהודים וכך לטשטש את העובדה שמדובר בתופעה שאיננה קשורה ללב הטיעון שלו.

בקיצור - הטקסט עמוס ידע, אבל מוטה בצורה קיצונית.
יש לי דז'ה וו, אבל אשמור את המסקנות שלי לעצמיעוד סתם אחד
רק אציין גםעוד סתם אחד
שהמקור המפורש היחיד שהוא מזכיר זה מאמרו של אומן, וכאמור - הוא פשוט לא אומר את מה שהוא טוען שהוא אומר, אלא ההיפך. אני הבאתי מקורות בדיוק כמוהו ("ההיסטוריונים הרומאיים" לא יכול לשמש בדבריו כמקור ובדבריי רק כהפרחת אמירות לא מבוססות). אבל מסקנות הדז'ה וו שלי מלמדות אותי שבכל מקרה אין עניין להמשיך בדיון, אז אפרוש כאן, ברשותך. יום נעים.
חחח הורסהדוכס מירוסלב

אתה עושה חיקוי של "גלעד" ואז בורח כשאין לך מקורות להציג כנגד?

הוא אולי לא דייק בדברים לגבי פרופ', לא יודע, לא ראיתי את המאמר וזה לא ממש מעניין אותי. אבל גם אתה עשית אותו הדבר בדיוק.

כל טוב, ובהצלחה עם הדה ז'ה וו.

אז הנה לקט מקורותעוד סתם אחד
שנאת ישראל בעולם היווני-רומי – ויקיפדיה

בהצלחה. מומלצת גם הקריאה הנוספת הנזכרת שם
וכותבים דז'ה וועוד סתם אחד
זה שתי מלים, לא שלוש
חחחח עכשיו אתה רוצה לדון בכללי הטרנסליטרציה?הדוכס מירוסלבאחרונה

עצוב

אם כבר הדיון הנ"ל, אשתף בכמה רשימות מויקיפדיה לגבי תרומתהדוכס מירוסלב

עצוב

ישר כח!! מעניין מאד!אניוהוא
אפשר בכל זאת את המקור? לא נולדתי
כתבתי למעלה שאפשר למצוא בגוגל, אני מסיר את האחריות מהאתרהדוכס מירוסלב

עצוב

מזכיר לי כתבה אחרת שקראתי, על המקויה:לך דומיה תהילה

עצוב

זה טוב לא?נפש חיה.

אלה קבוצה של יפנים אוהבי ישראל כאלה... וזאת הייתה תוכחההדוכס מירוסלב

רציני למצב שלנו פה בארץ...

יעני שהגויים מחזיקים מהיהדות יותר ממה שאנחנו?נפש חיה.

כן... מצוי בהרבה מקומות בעולםהדוכס מירוסלב

מה החידוש בזה?נפש חיה.

לא חידוש, זה מצער פשוטהדוכס מירוסלב

כשיהודי לא עושה קידוש-הגוי עושה לו הבדלהנפש חיה.

יש סיפור אמיתי כזה, של הרב ארם צבר... באמת גויים עשו לוהדוכס מירוסלב

קידוש אמנם

באמת? אם אתה מכיר אשמח לקרוא איפשהו מה הלך שםנפש חיה.

יש הרצאה שלו. הוא מרצה בחסד, וגם דייקן בפרטיםהדוכס מירוסלב
תודה! אבל למה?.....משהו לא...........נפש חיה.

לא הבנתי את השאלה...הדוכס מירוסלב

אני. ....אמממממ...למה? כאילו ץ............נפש חיה.

ביקשת את הוידאו לא?הדוכס מירוסלב

כן תודה אבל...........אנלאיודעת לנסח מה מציק לי שם.....נפש חיה.

מציק לי האתר שם ובכלל........נפש חיה.

זה ביוטיוב. לא רציתי להביא קישור ישיר כי שם מופיעים דבריםהדוכס מירוסלב

מוזרים

אני...מציק לי שלוקחים נושא פנימי דברים של קבלה ועושים את זהנפש חיה.

נגיש.

הלשונית "קבלה"....והאיזכור של "מעשית" או "כוונות ב....""כמיועד לכלל...

לאיודעת.
משהו זר לי שם.

זה אתר ידוע בהיותו כזה... תתעלמי מהסביבהדוכס מירוסלב

אשתדל... תודה!נפש חיה.

אגב עד כמה שאני יודע הוא לא מנגיש, אלה שיעורים שמיועדיםהדוכס מירוסלב

ללומדי קבלה... אין שם דברים לרמות נמוכות.

אבל אין לי מושג, לא שומע שיעורי קבלה, ככה שמעתי פשוט.

אני....לאיודעת. אני גן לא מבינה בזה. אני יודעת שזה סתרי תורהנפש חיה.

וככאלה
לא מסתדר לי שכל הרוצה יוכל לגשת לאתר וללמוד ככה.

מי זוכר אותי?😉 ואת השרשור הישן שליכתר הרימון

שמדי פעם אני חוזרת אליו לרעיונות.

סקר - משפט לקישוט לסוכה - צעירים מעל עשרים

בקיצור, אשמח לרעיונות נוספים למשפטים מהמקורות לכתוב בקישוטים לסוכה.

יאללה שוטו

זוכרים 😃משה

(שמחתי לראות אותך)

יאא, זוכרתנערת טבעאחרונה

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאר

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

תהא שנת פחות זמן מסךוהוא ישמיענו

תמיד שטענדיג פרייליך זיין (להיות בשמחה תמיד)אביעד מילוא

זה הרמז שנתן הרבי ר' ישראל מויז'ניץ שליט"א

תהיה שנת פז 😏מבקש אמונהאחרונה

או שזה נוטריקון של "תתאשפז"

לא, לא כמו שחשבתם 😁

הכוונה שהקב"ה יחזור להתארח (מלשון אושפיזין) אצלנו בבית המקדש

אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןoo

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

תמיד זה קורה. גם בלי שנתכוון לזהנפשי תערוגאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

אולי יעניין אותך