תנועה ישראלית מקוריתאנונימי (פותח)

אתם חושבים שהתנועה היא באמת אידאלית לכל שכבות העם?

או שתמיד יצטרכו את בני-עקיבא וכו'.........

בצלב"א

(שלא תחששו)   אריאלניק בנשמה

לא.רותם

כל תנועה מיוחדת בתחום שלה ולכן כן צריך גם את בני עקיבא וגם את אריאל וגם את עזרה והצופים וכל תנועת נוער של

העם שלנו שיש לו מלא גוונים וצריך להגיע לכולם. כל אחד יגיע לתנועה שמתאימה לו.

בצ"ל אריאל

דעתי האישיתאנונימי (פותח)

דעתי האישית (אך לא אחשוף אותה במלואה...)

לפי דעתי יש להבחין בין תנועה לתנועה ולפי דעתי ישנם

תנועות שאין להם מקום, למשל עזרא שזה איפה שהוא באמצע בין שני הקצווים....

עוד בהמשך...........

למה אין לעזרא מקום ?צחקן

ב"ה

פרט והסבר !

יש להבחין בתקופהדרדקי

האם אנו מדברים על מצבו עכשיו? ימות המשיח? העולם הבא? לפני 50 שנה? לפני 26 שנה?

חשיבות מרובה יש לתנועות הנוער, לא ניתן להשוות את הנוער בם לנוער שלא[שוב, בד"כ, עם הרבה,שרחוק מרוב, יוצאים מהכלל] עם זאת מי שיכול ללכת לאריאל שילך לשם, מי שלא ילך לאף תנועה אם תהיה נפרדת אז לעזרא, אם לא זה אז לבנ"ע, ואם גם את זה לא אז לצופים הדתיים. לדעתי לא אמור להיות תחרות על חניכים, כל מדריך צריך לראות את החניכים שלו, ואם יש שהתנועה לא מתיאה לו אז שיעביר אותם[אני מכיר מדריך לשעבר בבנ"ע שלא הסכים שילדים מעזרא יעברו אליו, כי ידע שיתקלקלו]

נכון, יש יתרונות בכל תנועה, אנו צריכים לקחת מכל תנועה את הטוב שבה, ולא לומר "זה היתרון שלהם, אנו לא ניקח אותו" מטרתו אחת היא, לחנך דור על בירכי התורה! וגם פה יש לחלק על דבריים חיצוניים, ודברים פנימיים. דבר חיצוני-נראה לעין- הפרדה. לעומת זאת יש דברים יותר פנימיים, מידות, הלכות לשון הרע-אותם קשה מאוד לראות. דברים אלו תלויים יותר במדריך מאשר בתנועה, ולכן גם "אריאלניקים" לא תמיד עדיפים בנושא הזה, מה שאין כן בהפרדה שבד"כ אנו קיצונים הרבה יותר.
דבר חיצוני ניתן להעתיק כמעט בשלמות, למעשה כל תנועה יכולה להפריד את עצמה. השינוי הפנימי יותר, הפחות נראה לעין  הוא הקשה לשנות, והוא למעשה לא שייך לאף תנועה, כי אם במדריכים, אם ביחידי סגולה, אם כחול אשר על שפת הים.

רותם,
לשיטתך אסור לתנועה לפתוח סניפי פיתוח, ואם היא תפתח הם יהיו מעורבים, כי זה מושך יותר ילדים.
בצלב"א

זה לא מה שאמרתירותם

אמרתי שכן יש מקום לכל תנועה אבל בתנאי שהן משתפות פעולה ולא "גונבות" סניפים אחת מהשניה. אבל אם נמצא קהל 

יעד שמוכן לקבל את התנועה שלנו בסניפי פיתוח אז כן למה לא? אבל שלא נתפשר בשבילם על האידיאלים שמנחים את

התנועה שלנו.

בצ"ל אריאל.

אפשר להשוותדרדקי

תבדקי סניף פיתוח של תנועה "מעורבת"[תאמת, אני ממש לא אוהב את ההגדרות] תפתחי במקום סניף בנים וסניף בנות. תבדקי אם יש לך אותו מספר חניכים סה"כ, למה לא נראה לי?

לכן יש את התנועות האחרות...רותם

שפותחות סניפים בגישה של "כיצד החניך יגיע יותר לסניף" ואילו אנחנו פותחים ברוך ה' סניפים ע"פ האידיאל שמנחה אותנו.

וחוץ מזה עובדה שיש המון סניפים שנפתחים בזמן האחרון ושרוצים להפתח.

בצ"ל אריאל!

לא מסכיםדרדקיאחרונה

כשיש חובה לחלל שבת, לא אומרים לעם הארץ לחללו, כי אם לת"ח. והרי הת"ח זה פוגע בו יותר, בשבילו לחלל שבת כואב בנפש הרבה יותר[כי לא חזר ושנה, שעל זה אמר רב הונא החוטא ושונה כאילו הותרה לו(קידושין כ.וכן בעוד הרבה מקומות בש"ס)]. ולכן יש אנשים שכואב להם לראות חילול שבת, ויש כאלה ש"נו טוב"[ויש באמצע]

אם הבנתי נכון את אומרת, כל תנועה לנוער שלה. אנו לוקחים את העשירון הרוחני העליון, שבנ"ע יפתחו את סניפי הפיתוח. לא כן אמור להיות, אנו צריכים לפוח את סניפי הפיתוח. אם אפשר נפרד אז נעשה זאת. אם אי אפשר, ויש חובה שיהיה מעורב, אנו צריכים להיות הראשונים שם. לשלוח את בחירי מדריכינו אשר לא יכשלו ולא יסטו מדרך הישר. במקום אנו אומרים "בנ"ע תלך, הם במלא מעורבים", האם זה נכון? האם זו דרכה של תורה? להתבודד ולברוח מכולם כדי שאנו לא נחטא, גם אם הם יחטאו יותר? נכון, "אין אומרים לאדם עמוד וחטוא כדי שיזכה חברך"(קידושין נה, אבל אם איני טועה אומרים לאדם לחטוא חטא קטן כדי להציל חברך מחטא גדול[אם אני לא טועה ראיתי זאת בספר חסד נעורייך של הרב אבינר, אני לא 100% בטוח]. אנו שנדע שהכי טוב זה להפריד כשניתן, שלא נתמהמה אם יגיע העת והאפשרות. אנו צריכים להיות שם. לא האחרים.

נכון שנפתחים המון סניפים, וזה מצויין. אבל אני לא רואה את הקשר.

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך