מישהו יכול להסביר לי על אריאל?אנונימי (פותח)

בס"ד

שלום!

רציתי לדעת מה זאת תנועת אריאל..

מה הערכים שלה? במה היא דוגלת? איזה סוג של אוכלוסיה מתחנכת באריאל?

מה היא עושה בשטח? מה ההבדל בינה לבין עזרא ובנ"ע?

מה היחס של תנועת אריאל כלפי עזרא ובנ"ע? כיצד היא פועלת בשביל עם ישראל? כיצד היא פועלת בשביל ארץ ישראל?

אני אשמח מאד לתשובות.

יומטוב ותודה רבה!

יהודית.

תנועת אריאל.123

/Forum.aspx/t8759

ראי בקישור ראשי פרקים על התנועה.

בצ"ל אריאל!

אני יכולה לנסות...אנונימי (פותח)

ב"ה

שלום גם לך!

אני יכולה לנסות ואני מקוה שלא לטעות או להחסיר משו(פשוט חשבתי שיהיה יותר נעים לקבל תשובה ישירה... ). אם משו חסר אתם מוזמנים להשלים.

אז ככה-תנועת אריאל היא תנועת נוער ישראלית.היא דוגלת בסיסמא "תורת חיים בעוז כלומר להכניס את החיים שלנו בתורה כולה ולא להפך. לקחת את התורה ובמקום לדגול בה כאידיאל לקימה ממש במעשים יומיומים ואת זאת לעשות כמובן בעוז- כמה שיותר ובשלמות!זה בא לידי ביטוי נגיד בסמל שבו משולבים התורה הדגל הארץ והשם אריאל (שהוא גם שם נוסף לבית המקדש!) {על הטורית התנועה את מוזמנת להסתכל בקישרו שנתנו לך...אני לא כ"כ בקיאה בה ולא רוצה לטעות ולהטעות...;)

בקשר לסוג האוכלוסיה המתחנכת זה מתחלק ל-2 כעקרון המדריכים והקומנרים בתנועה נבחרים (או לפחות נעשת השתדלות) לבחורם בקפידה כדי שיהיו כלי ראוי להעביר את המסר הגדול הלאה זה לא אומר שהם צריכים להיות מלאכים אלא שנעשת השתדלות לבחור אנשים שיוכלו באמת להוביל את הדור הצעיר למטרה כ"כ גדולה (ואפחד לרגע לא אמר שהיא קלה להשגה..להפך.)בקשר לחניכים- אני לא יודעת איך זה במקומות אחרים אבל אצלינו הדלת פתוחה לכל חניך באשר הוא נראה לבוש או מאמין ,ברגע שהמסר הוא "בואו נלמד,נתחנך,נתמלא ואז נקרין לסביבה!"אז כולם מוזמנים ומתחנכים לאורו של התנועה ואז הולכים ומפצים את הבשורה הלאה,רק צרי ך לבוא עם רצון לשמוע ועם מקום להשתנות. אני יכולה להגיד עלי אישית שבחיים לא סילקתי חניכה הביתה בגלל איך שהיא היתה לבושה נגיד (למרות שלפי מה שכתבתי 2 שורות קודם זה מה שהיה מצופה ממני)כי הרעיון הוא שאח"כ דיברתי וחנכתי והסברתי עד שהבאתי אותה בעצמה למסקנה שככה לא ראוי ולא נכון .זה כמו שכבר אמרו פה פעם בפורום (אני חושבת שראיתי את זה פה או אולי אני כתבתי..אני כבר לא זוכרת...) שיש את המשל של הקערה והכוס,כשאתה רוצה למלא את הקערה וגם את הכוס הדרך הכי מהירה לעשות את זה היא למלא את הכוס ואז הכוס מעצמה משפיכה מים לקערה וממלאת גם אותה.המשל הזה בא לידי ביטוי גם במה ששאלת על מה התנועה עושה.

קודם כל התנועה מחנכת את הדור הבא לפי ערכי התורה ולפי דרכי ההלכה !גם אם קשה גם כשלא נעים. זה בא לידי ביטוי בהרבה תחומים למשל שהמחנה בקיץ הוא בבין הזמנים כדי לא לגרום לביטול תורה למשל שהתנועה היא מופרדת מלכתחילה כאשר יש בכל מקום שיש סניף- יש סניף בנים בלבד עם קומנר וסניף בנות בלבד עם קומנרית עוד דוגמא זה שאם התנועה מאמינה בתורה שאומרת שא"י היא שלנו כולה אז אנחנו עושים את הסמנריונים נגיד במקומות שהם בספק מבחינת כל העם כדי להראות שאנחנו כן מאמינים בזה, גם אם זה מוריד את כמות היוצאים!

עוד דברים של בשטח- החבריא א' מתחנכת על ערכי ארץ ישראל וחשיבות ההליכה ברגל בארץ ולכן יש (כמו בשאר התנועות) מחנות ומסעות. יש גם חידוני תנ"ך בתנועה וכו'.

עוד- התנועה מוציאה עלון שנקרא "טל שמים" פעם בחודש (מומלץ ביותר!!!) שבא היא מוציאה לידי ביטוי דעות ורעיונת של חברי התנועה ומפרסמת הודעות וכיוב'. בנוסף יש לתנועה מליאה פעם ב-3 חודשים בה בא לידי ביטוי עוד עקרון של התנועה לפיו מי שמוליך את התנועה הוא הנוער שלה ולכן הוא קובע את השינוים הנדרשים ואת דרכיה ומטרותיה!במליאה דנים בנושאים הראויל חדיון והיא מסתימת בהצבעה בה נקבעים הדברים. התנועה מוציאה חומרי הדרכה כדי לסייע למדריכים שעובדים בשטח.

בשטח עצמו-  יש לתנועה כ-50 שניפי בנים ובנות יש לתנועה 2 מעודניות. מתפתח עכשיו גרעין חב"ב לאזור המרכז ולאט לאט התנוע המקימה עוד ועוד פעילוית למען התורה העם והארץ אם חד פעמיות ואם עקביות...

התנועה עוד די קטנה גם בשנים (26 בלענ"ר) וגם בכמות ולכן הכל בעצם בבניה ובכל מילה או עזרה של כל אחד משפיעה ביותר!

על שאלת ההבדל בין עזרא ובנ"ע אני לא אענה כאן אלא בהמשך אם תמקדי את השאלה כיאין לי רצון לתקוף תנועות אחרות סתם! לכל אחת יש את מקומה באוכלוסיה ובדרך המתאימה!

היחס שלנו כלפי התנועות הנ"ל הוא יחס כמו לכל עמ"י מתיחסים בהבנה אהבה ורצון לשתוף פעולה ע"מ להוביל ביחד אותנו  אל חיי מצוות בדרך לביאת גואל ובנית בית- המקדש וגאולה שלמה וקרבה!!!!

כיצד היא פועלת למען העם- די עניתי על זה אבל אני יכולה להוסיף שיש לתנועה סניפי פיתוח, היא מחנכת ת'דור הבא עושרת בהתנדבויות פרטיות בתוך ערי הפעילות מוקם כעת גרעין חב"ב בנושא וכמובן החניכים מתחנכים ללכת ולהשפיע על העם בהמשך חיהם ועוד...

למען הארץ- דוג' טובה לפעילות התנועה אפשר לראות בקיץ האחרון שם נראו חניכי ומדרקיכי התנועה בכל רחבי הארץ בכל מקום שנזדקקו בו לעזרה גם במרכז גם בגוש גם בחומש  גם בבתי כלא!(דוג' נוספות ניתן לראות קודם!)

זהו מקוה שעזרתי ועניתי. אני אשמח לענות על כל שאלה..

בהצלחה רבה לך ואת מוזמנת לבוא להצטרף ולהשפיע!

לכל השאר- סורי על האריכות חשבתי שיות רנעים לקרוא תשובה ישירה מאשר מתוך 'אנציקלופדיה'!

בצ"ל אריאל!

2 מועדוניות?דרדקי
קרית יובל ו??
אמרו לי פעם שיש אחת גם במרכז...אנונימי (פותח)
אני חושבת שבבת ים...
עדיין אין בבבת-יםשרית
זה בתהליכי הקמה..
תהליכי הקמה...123

זה כבר הרבה מאוד זמן בתהליכי הקמה...

בצ"ל אריאל!

על מה מדובר?אנונימי (פותח)
לא נכון!!!ברכוש

יש מועדונית בבת-ים!

כל יום חמישי!!!!!!!!

אתן מוזמנות לבוא!!!!!!!!!!

זה בסדר...רחלי ברק

השירשור הזה הוא ממש ישן...

כנראה כצב בו מה שנכתב עוד לפני שפעלה המועדונית של בת ים...

שכוייח ובצלב"א.

עלקקקקקקקקקקקקקקאפוש

בס"ד

בתיימים יקרים !

אתם שנים כבר "בשלבי בניה"

תעשו טובה פשוט תגידו שאין לכם הרבה חניכים...ותפסיקו

להתבייש בזה!!!

קחו לדוגמא אישית את אריאל רחובות!!

גם קטנים גם בלי סניף!

אבל עדיין בסטטט של סניף!

שלבי בנייה.123אחרונה

הכוונה היתה שהמועדונית בשלבי בנייה (ושלבי הבנייה היו בעבר הרחוק. בהווה המועדונית פעילה).
וסניף הבנות הוא לא כ"כ קטן; הוא אחד הסניפים היותר גדולים בתנועה.

בצ"ל אריאל!

אריאל לא מנסים להשפיע על כלל ישראל אלא רק על החברהנופניק אבלפניך

המצומצת שלהם (בניגוד לבני עקיבא שלהם יש סניפים בכל הארץ כולל סניפי עולים וכו...)

תנו חיוך הכל לטובה

קשקוש!123
בצ"ל אריאל!
חחח..רחלי ברק

בדיוק חשבתי גם אני מה להגיב לבחור הזה על מה שהוא כתב ואין לי אלא להסכים איתך שהמילה קישקוש די הולמת את האמירה חסרת הפשר הזו....

A N WV BJ MNU             C  (-גם אחיין שלי בא על החתום....)

בצלב"א.

איןאנונימי (פותח)
אין לי כוח זה ארוך מידי אבל אני אשלח לך מישהי..
מה זה אריאלחג'ג

בוקר טוב!!!

קראתי את שאלתך ורציתי לציין שזו היית שאלה יפה.

תנועת אריאל היא תנועה שהתפלגה מבנ"ע בגלל כמה סיבות שהעיקרית והבולטת שבהם היא הפרדה בין בנים לבנות.

הרבה אנשים/ בני נוער חושבים שזה ההבדל היחיד לפי דעתי זו טעות.

אני חושב שהרבה פעמים חניכים/ מדריכים באריאל לפעמים "מעגלים פינות" בכל מיני דברים שהם ערכי התנועה ועליהם היא בנויה והם שמבדילים אותה מתנועות נוער אחרות.

לי נראה שהחשיבות של הפרדה ביטן בנים לבנות היא ברורה שהרי בנים בקרבת בנות ובנות בקרבת בנים נוהגים שונה לגמרי מאשר בנים ליד בנים ובנות ליד בנות.

תנועת אריאל  עומדת על עניין ההפרדה ובכך היא שונה מתנועת עזרא ובנ"ע.

גם בעזרא ובבנ"ע הפעולות בד"כ נפרדות אבל עדיין יש קשר בין הבנים לבנות וגם זה לא טוב. {לשעבר הייתי בעזרא}

חוץ מזה ערכים נוספים של אריאל הם לקיים את חוקי התורה ללא פשרות בהידור ובלי "לחפף".

ישנם עוד הרבה הבדלים {שתוצאותיהם נראות בעין כשמשווים חניכים/ות באריאל לחניכים/ות בעזרא ובבנ"ע} ואם נפרתם לא יהיה לך זמן לקוראם.     

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך