ב"ה
שלום גם לך!
אני יכולה לנסות ואני מקוה שלא לטעות או להחסיר משו(פשוט חשבתי שיהיה יותר נעים לקבל תשובה ישירה...
). אם משו חסר אתם מוזמנים להשלים.
אז ככה-תנועת אריאל היא תנועת נוער ישראלית.היא דוגלת בסיסמא "תורת חיים בעוז כלומר להכניס את החיים שלנו בתורה כולה ולא להפך. לקחת את התורה ובמקום לדגול בה כאידיאל לקימה ממש במעשים יומיומים ואת זאת לעשות כמובן בעוז- כמה שיותר ובשלמות!זה בא לידי ביטוי נגיד בסמל שבו משולבים התורה הדגל הארץ והשם אריאל (שהוא גם שם נוסף לבית המקדש!) {על הטורית התנועה את מוזמנת להסתכל בקישרו שנתנו לך...אני לא כ"כ בקיאה בה ולא רוצה לטעות ולהטעות...;)
בקשר לסוג האוכלוסיה המתחנכת זה מתחלק ל-2 כעקרון המדריכים והקומנרים בתנועה נבחרים (או לפחות נעשת השתדלות) לבחורם בקפידה כדי שיהיו כלי ראוי להעביר את המסר הגדול הלאה זה לא אומר שהם צריכים להיות מלאכים אלא שנעשת השתדלות לבחור אנשים שיוכלו באמת להוביל את הדור הצעיר למטרה כ"כ גדולה (ואפחד לרגע לא אמר שהיא קלה להשגה..להפך.)בקשר לחניכים- אני לא יודעת איך זה במקומות אחרים אבל אצלינו הדלת פתוחה לכל חניך באשר הוא נראה לבוש או מאמין ,ברגע שהמסר הוא "בואו נלמד,נתחנך,נתמלא ואז נקרין לסביבה!"אז כולם מוזמנים ומתחנכים לאורו של התנועה ואז הולכים ומפצים את הבשורה הלאה,רק צרי ך לבוא עם רצון לשמוע ועם מקום להשתנות. אני יכולה להגיד עלי אישית שבחיים לא סילקתי חניכה הביתה בגלל איך שהיא היתה לבושה נגיד (למרות שלפי מה שכתבתי 2 שורות קודם זה מה שהיה מצופה ממני)כי הרעיון הוא שאח"כ דיברתי וחנכתי והסברתי עד שהבאתי אותה בעצמה למסקנה שככה לא ראוי ולא נכון .זה כמו שכבר אמרו פה פעם בפורום (אני חושבת שראיתי את זה פה או אולי אני כתבתי..אני כבר לא זוכרת...) שיש את המשל של הקערה והכוס,כשאתה רוצה למלא את הקערה וגם את הכוס הדרך הכי מהירה לעשות את זה היא למלא את הכוס ואז הכוס מעצמה משפיכה מים לקערה וממלאת גם אותה.המשל הזה בא לידי ביטוי גם במה ששאלת על מה התנועה עושה.
קודם כל התנועה מחנכת את הדור הבא לפי ערכי התורה ולפי דרכי ההלכה !גם אם קשה גם כשלא נעים. זה בא לידי ביטוי בהרבה תחומים למשל שהמחנה בקיץ הוא בבין הזמנים כדי לא לגרום לביטול תורה למשל שהתנועה היא מופרדת מלכתחילה כאשר יש בכל מקום שיש סניף- יש סניף בנים בלבד עם קומנר וסניף בנות בלבד עם קומנרית עוד דוגמא זה שאם התנועה מאמינה בתורה שאומרת שא"י היא שלנו כולה אז אנחנו עושים את הסמנריונים נגיד במקומות שהם בספק מבחינת כל העם כדי להראות שאנחנו כן מאמינים בזה, גם אם זה מוריד את כמות היוצאים!
עוד דברים של בשטח- החבריא א' מתחנכת על ערכי ארץ ישראל וחשיבות ההליכה ברגל בארץ ולכן יש (כמו בשאר התנועות) מחנות ומסעות. יש גם חידוני תנ"ך בתנועה וכו'.
עוד- התנועה מוציאה עלון שנקרא "טל שמים" פעם בחודש (מומלץ ביותר!!!) שבא היא מוציאה לידי ביטוי דעות ורעיונת של חברי התנועה ומפרסמת הודעות וכיוב'. בנוסף יש לתנועה מליאה פעם ב-3 חודשים בה בא לידי ביטוי עוד עקרון של התנועה לפיו מי שמוליך את התנועה הוא הנוער שלה ולכן הוא קובע את השינוים הנדרשים ואת דרכיה ומטרותיה!במליאה דנים בנושאים הראויל חדיון והיא מסתימת בהצבעה בה נקבעים הדברים. התנועה מוציאה חומרי הדרכה כדי לסייע למדריכים שעובדים בשטח.
בשטח עצמו- יש לתנועה כ-50 שניפי בנים ובנות יש לתנועה 2 מעודניות. מתפתח עכשיו גרעין חב"ב לאזור המרכז ולאט לאט התנוע המקימה עוד ועוד פעילוית למען התורה העם והארץ אם חד פעמיות ואם עקביות...
התנועה עוד די קטנה גם בשנים (26 בלענ"ר) וגם בכמות ולכן הכל בעצם בבניה ובכל מילה או עזרה של כל אחד משפיעה ביותר!
על שאלת ההבדל בין עזרא ובנ"ע אני לא אענה כאן אלא בהמשך אם תמקדי את השאלה כיאין לי רצון לתקוף תנועות אחרות סתם! לכל אחת יש את מקומה באוכלוסיה ובדרך המתאימה!
היחס שלנו כלפי התנועות הנ"ל הוא יחס כמו לכל עמ"י מתיחסים בהבנה אהבה ורצון לשתוף פעולה ע"מ להוביל ביחד אותנו אל חיי מצוות בדרך לביאת גואל ובנית בית- המקדש וגאולה שלמה וקרבה!!!!
כיצד היא פועלת למען העם- די עניתי על זה אבל אני יכולה להוסיף שיש לתנועה סניפי פיתוח, היא מחנכת ת'דור הבא עושרת בהתנדבויות פרטיות בתוך ערי הפעילות מוקם כעת גרעין חב"ב בנושא וכמובן החניכים מתחנכים ללכת ולהשפיע על העם בהמשך חיהם ועוד...
למען הארץ- דוג' טובה לפעילות התנועה אפשר לראות בקיץ האחרון שם נראו חניכי ומדרקיכי התנועה בכל רחבי הארץ בכל מקום שנזדקקו בו לעזרה גם במרכז גם בגוש גם בחומש גם בבתי כלא!(דוג' נוספות ניתן לראות קודם!)
זהו מקוה שעזרתי ועניתי. אני אשמח לענות על כל שאלה..
בהצלחה רבה לך ואת מוזמנת לבוא להצטרף ולהשפיע! 
לכל השאר- סורי על האריכות חשבתי שיות רנעים לקרוא תשובה ישירה מאשר מתוך 'אנציקלופדיה'!
בצ"ל אריאל!