הכנתי היום יצא חלומי , לא מסובך כל כך להכין - (אבל לוקח שעה וחצי בערך)
צריכים רק כמה מרכיבים די בסיסיים ושווה את ההשקעה
טוב אז אתם צריכים:
שמנת לבישול 15% (אל תתפשרו על פחות , זה הבדל של שמיים וארץ)
חמאה (אפשר לשים 25 גרם אבל עדיף 50)
2 בצלים בינוניים
מלח פלפל
עגבניות שרי חתוכות לחצי (שיהיו כמה שיותר אדומות בשביל הטעם המתקתק)
פסטה (אני עשיתי צורה של פרפרים אפשר גם פנה למקרה שאתם אוהבים שהרוטב נתפס בפסטה,
אני חושב עדין שפרפרים יותר מתאים כאן)
איך מכינים:
חשוב מאוד לעקוב לפי ההוראות ולא למהר עם זה אם אתם רוצים שיצא איכותי.
עושים את הפסטה לפי ההוראות עם מלח במים (כמה מלח? שימו לפי העין זה גם ככה לדעתי לא קריטי)
לוקחים מחבת או סיר נוסף ומחממים לאחר שהסיר התחמם תשימו את ה25 50 גרם חמאה על להבה נמוכה (שלא ישרף מהר , חמאה נשרפת בקלות) כשהיא חצי נמסה מוסיפים את הבצל החתוך ומערבבים טוב טוב שהחמאה תשתלב עם הבצל. מחכים 10 דקות על להבה נמוכה עד שהבצל יהפוך לשקוף (10 דקות זה הזמן המוערך פשוט כשהוא שקוף זה בסדר) כשהבצל שקוף מוסיפים את העגבניות ושמים על להבה גבוהה 10 דקות ואחרי זה מנמיכים ללהבה נמוכה , עכשיו צריך לחכות עוד 40 דקות עד שהעגבניות יתפרקו ויהפכו לרוטב ביחד עם החמאה והבצל .
כל בערך רבע שעה תפתחו את המכסה ותערבבו , בשביל שהעגבניות והבצל לא ישרפו תוסיפו לפני הערבוב קצת פחות מרבע כוס מים של חד פעמי תערבבו ותסגרו . בהתחלה יש את המים של העגבניות עצמן בהמשך צריך להוסיף קצת כמו שציינתי לפי העין שזה בערך כל רבע שעה פחות מרבע כוס מים של חד פעמי .
אחרי 40 דקות תראו כבר צורה של רוטב ובשלב הזה מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם , מערבבים ונותנים לזה עוד דקה על הגז על להבה נמוכה , לוקחים את השמנת ומורידים את כל התכולה לתוך הסיר (לא למהר
, זה מהנה לראות את זה יורד לאט לאט ומציף את כל הרוטב עגבניות) מערבבים הכל ביחד וטועמים (לראות שלא חסר מלח )
מוסיפים את הפסטה שסיננתם ומערבבים ונותנים לזה עוד דקה .
בתאבון!
(אפשר להוסיף בצלחת מעל הפסטה גבינת פרמזן מגורדת , משדרג אבל תעשו חשבון שזה גם בכל מקרה עתיר שומן אז..)

)
)
